-
Μαλλον δεν εχει ξανααναφερθει αλλα τι προσοντα πιστευετε οτι χρειαζονται για να γινει καποιος πωλητης αυτοκινητων??
Καποιος (εγω δηλαδη ) που εχει παθος με τα αυτοκινητα,καποιες γνωσεις,ειναι επικοινωνιακος ,εχει διψα για δουλεια ως νεος αλλα δεν εχει ''κονε'' με τον χωρο κ εμπειρια σε πωλησεις εχει ελπιδες??
Υποχρεωσεις??Προοπτικες αραγε??Αποδοχες??
Θα εκτιμουσα ιδιαιτερα την γνωμη σας.
-
Μαλλον δεν εχει ξανααναφερθει αλλα τι προσοντα πιστευετε οτι χρειαζονται για να γινει καποιος πωλητης αυτοκινητων??
Καποιος (εγω δηλαδη ) που εχει παθος με τα αυτοκινητα,καποιες γνωσεις,ειναι επικοινωνιακος ,εχει διψα για δουλεια ως νεος αλλα δεν εχει ''κονε'' με τον χωρο κ εμπειρια σε πωλησεις εχει ελπιδες??
-
-
να έχει ευγένεια!
-
Ο χρήστης scotsezos έγραψε:
να έχει ευγένεια!+100
Γενικά στις πωλήσεις η ευγένεια ίσως να είναι και πιο σημαντική από την ίδια τη γνώση του προϊόντος...
Πάντως έγω και με μεταπτυχιακό στο ΜΚΤ δεν νομίζω ότι θα έβρισκα έυκολα δουλειά ως πωλητής... -
Επίσης ξέχνα ωράρια και προσωπική ζωή...
-
Απ' ότι βλέπω, καταλαβαίνω και φαντάζομαι, ένας πωλητής πρέπει να είναι πιο κοντά στον πελάτη παρά στο προϊόν.
Όσον αφορά την ελληνική αγορά, αυτό σημαίνει να ΜΗΝ έχει πάθος με τα αυτοκίνητα, αλλά να έχει απέραντη κατανόηση και στοργή (αν όχι να συμμερίζεται) την άγνοια περί το αυτοκίνητο, τη βλαχιά, το κόμπλεξ και το νεοπλουτισμό του Έλληνος πελάτου.Εγκάθετο flame edit: Οπότε η Μερσεντές τζάμπα πληρώνει πωλητές στην ελληνική κοινωνία. Τα αμάξια της θα πωλούνταν και από μόνα τους...
[Τέλος unfair mode] -
Οτιδήποτε και να πουλάς πρέπει να είσαι ευγενικός και εννοείται πως βασικός σου στόχος είναι να είσαι κοντά στον πελάτη.
Τι να το κάνω αν βάλω τον πλέον πορωμένο alfisti που ξέρει μέχρι και τα παξιμάδια και τις βίδες σε μια 159 αλλά η πρώτη κουβέντα που θα πει στον πελάτη είναι 'Δικέ μου το αμάξι γ@μ@ει'...
Εγώ ως τώρα ζήτημα να έχω πετύχει 1-2 πωλητές που να ξέραν τα βασικά περί αυτοκινήτου. Αλλά ξέρω ότι ακόμα και άσχετοι με είχαν κερδίσει με την ευγενειά τους και το ενδιαφέρον που μου έδειξαν.
Ωράρια και προσωπική ζωή τα ξεχνάς σε οποιοδήποτε κλάδο και να είσαι πωλητής. -
Ο χρήστης makr έγραψε:
Μαλλον δεν εχει ξανααναφερθει αλλα τι προσοντα πιστευετε οτι χρειαζονται για να γινει καποιος πωλητης αυτοκινητων??Καποιος (εγω δηλαδη ) που εχει παθος με τα αυτοκινητα,καποιες γνωσεις,ειναι επικοινωνιακος ,εχει διψα για δουλεια ως νεος αλλα δεν εχει ''κονε'' με τον χωρο κ εμπειρια σε πωλησεις εχει ελπιδες??
Κοιτα,χωρις να θελω να σε θιξω,ειναι δουλεια που κανουν πολλοί από ανάγκη γιατί δεν έχουν κάποιο πτυχίο κτλ, και δεν θελουν να γινουν πιτσαδόροι ή ξερωγω τι αλλο.Η δουλεια δεν ειναι καλοπληρωμενη αν δεν φτασεις σε καποιο επιπεδο,και εχει απαιτητικά ωραρια.
Εχεις σαφεστατα ελπιδες να βρεις δουλεια,αρκει να εισαι'επικοινωνιακος', να αντεχεις την ορθοστασία και τους δυστροπους πελατες.
Θα συνεκτιμηθουν προσοντα οπως βασικες μηχανολογικες γνωσεις,και σε πιο προχωρημενο επιπεδο γνωσεις φορολογιας,χρηματοδοτησεων κτλ(αυτα δεν τα χρειαζεσαι τωρα,και συνηθως τα γνωριζουν καλά μονο διευθυντικα στελεχη).
Αν σκοπευεις να γινεις στελεχος πωλησεων σε μια εταιρεια (γιατι δεν θα θες να εισαι ορθοστασια μεχρι τα 65 σου),καλο θα ηταν να εχεις ενα πτυχιο στα χερια σου,ειτε απο κολλεγιο,ειτε απο ανοιχτο πανεπιστήμιο,ειτε απο ξερω γω τι,δεν χρειαζεται να ειναι απο το Harvard,αλλα ξεκινα πρωτα δουλεια και βλεπεις απο μονος σου τις προοπτικες που υπαρχουν ή δεν υπαρχουν.
-
καταρχην θα συμφωνησω με τα περι ευγενιας κλπ...που εξαλλου αυτο ισχυει για ολους τους πωλητες ανεξαρτητου αντικειμενου,αλλα σε καμια περιπτωση δεν θα συμφωνησω αυτα με τα περι προσωπικης ζωης στο επαγγελμα του πωλητη..προσωπικη ζωη δεν εχει καποιος που το επαγγελμα του χαρακτηριζετε απο τα εξης:εχει ασταθες ωραριο ολο το 24ωρο,ειναι μονο νυχτα ,και ειδικα τις μερες και ωρες που το μεγαλυτερο μερος του πλυθισμου...διασκεδαζει, πχ σερβιτορος-μαγειρας-dj ,μπαρμαν κλπ...
αν υποθεσουμε λοιπον οτι το 8ωρο ενος πωλητη θα βρισκεται καπου αναμεσα απο της 9 το πρωι μεχρι της 9 το βραδι και φυσικα με το σκ ελευθερο...και οταν η κοπελα του-γυναικα του σιγουρα θα δουλευει και αυτη καπου μεσα σε αυτο το ωραριο τοτε για πιο χασιμο προσωπικης ζωης μιλαμε οταν θα μπορουν να βγαινουν καθε βραδι,και το σκ ελευθερο?
εμεινα σε αυτο το θεμα περι προσωπικης ζωης γιατι ειδα οτι επαληθευτηκε απο 2 ατομα παραπανω και θεωρησα σωστο λοιπον να επειχηρηματολογισω επι του θεματος.. -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Κοιτα,χωρις να θελω να σε θιξω,ειναι δουλεια που κανουν πολλοί από ανάγκη γιατί δεν έχουν κάποιο πτυχίο κτλ, .
οι περισσοτεροι απο τους πωλητες που εχω γνωριζει εχουν πτυχιο και μαλλιστα αρκετα βαρυ..εξαλλου....ξερεις ποσους εχω δει με κατι πτυχια ναααααα αλλα επειδη δεν βρισκουν δουλεια καταφευγουν σε τετοιες δουλειες?που στο κατω κατω μια χαρα δουλεια ειναι ,καθαρη ειναι,απλα πρπει να γνωριζετε οτι πωλητης δεν γινεσαι...γενιεσαι αυτο τα λεει ολα.
τελος θα ηθελα να τονισω οτι στην ελλαδα δεν παιζει ρολο μονο να εχεις πτυχιο,παιζει ρολο και τι πτυχιο εχεις χωρις να σου εγγυηθει βεβαια κανεις οτι και να το παρεις θα βρεις αναλογη δουλεια...και δεν καταληξεις μισθολογικα το ιδιο με ενος πωλητη
θα βγω λιγο οφ τοπικ αλλα τι σημερων ημερα στο ελλαντα μονο οι τεχνικες δουλειες αμοιβονται σωστα κατα πληοψηφια και ειδικα σαν ελευθερος επαγγελματιας...
αντε εσυ τωρα σπουδασε οικονομικα με 17 μαστερ και γινε ελευθερος επαγγελματιας μετα ,και πεσμου οτι θα βγαζεις περισσοτερα απο μενα που ειμαι αποφοιτος νηπιαγωγιου αλλα εχω καταστημα σε καλυτερη τοποθεσια (εξοδος μετρο πχ) απο εσενα -
Να μην φοβάται που θα μπαίνει συνοδηγός για test drives. Μπρρρρρρ!
-
το θεμα ειναι τι προσοντα θελει να εχεις αυτος που θα σε προσλαβει...
πχ, δεχεσαι να δουλευεις 10 ωρες τη μερα για 700ευρω?
-
'Παπατζηλίκι' χρειαζεσαι για να γινεις πετυχημενος πωλητης.Να ξερεις να πουλάς φυκια για μεταξωτες κορδέλες.
Εαν εισαι τίμιος και δεν θελεις να κοροιδέψεις κανεναν,θα πατωσεις. -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
το θεμα ειναι τι προσοντα θελει να εχεις αυτος που θα σε προσλαβει...πχ, δεχεσαι να δουλευεις 10 ωρες τη μερα για 700ευρω?
μηπως ειναι η πρωτη η η τελευταια δουλεια που θα συμβαινει αυτο>?
γενικως ο ιδιοτικος τομεας θελεις οσο το δυνατον περισσοτερα προσοντα ,και να π΄ληρωνει οσο το δυνατον λιγοτερο...
γιατι να μην ισχυει αυτο και στις εμποριες αυτοκινητων>? -
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
'Παπατζηλίκι' χρειαζεσαι για να γινεις πετυχημενος πωλητης.Να ξερεις να πουλάς φυκια για μεταξωτες κορδέλες.
Εαν εισαι τίμιος και δεν θελεις να κοροιδέψεις κανεναν,θα πατωσεις.εδω θα συμφωνησω μαζι σου...οτι μεσα στα πλαισια της πωλησης καλος η κακος...χρειαζεται και το παπατζιλικι...
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Να μην φοβάται που θα μπαίνει συνοδηγός για test drives. Μπρρρρρρ!σωστος!!!
-
Βασικά δεν έχεις άδικο Αντρέα. Υπάρχει όμως και ένα 'αλλά'...
Καλώς ή κακώς ζούμε στην εποχή της πληροφορίας. Πράγμα που σημαίνει οτι ένα μεγάλο ποσοστό αγοραστών έχει τη δυνατότητα (και το κάνει) να ενημερωθεί για το τάδε μοντέλο πριν προχωρήσει στην αντιπροσωπεία, είτε από περιοδικά, είτε από το ίντερνετ, είτε από την τηλεόραση.
Αυτούς αν πας σαν πωλητής να τους κοροϊδέψεις, το μόνο που θα καταφέρεις είναι να τους εκνευρίσεις και να τους απομακρύνεις. -
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Βασικά δεν έχεις άδικο Αντρέα. Υπάρχει όμως και ένα 'αλλά'...
Καλώς ή κακώς ζούμε στην εποχή της πληροφορίας. Πράγμα που σημαίνει οτι ένα μεγάλο ποσοστό αγοραστών έχει τη δυνατότητα (και το κάνει) να ενημερωθεί για το τάδε μοντέλο πριν προχωρήσει στην αντιπροσωπεία, είτε από περιοδικά, είτε από το ίντερνετ, είτε από την τηλεόραση.
Αυτούς αν πας σαν πωλητής να τους κοροϊδέψεις, το μόνο που θα καταφέρεις είναι να τους εκνευρίσεις και να τους απομακρύνεις.υπαρχει ομως ενα μεγαλο ποσοστο που δεν εχει ιδεα απο ιντερνετ ακομα,ενα αλλο ποσσοστο που θελει προσωπικη επαφη για να ψωνισει,φυσικα και ενα ποσοστο που παει κατευθειαν στην εκθεση για προσφορα ξεροντας τι θελει να αγορασει.
-
Καταρχας, δεν υπαρχει εξειδικευση στην πωληση. Ενας καριεριστας πωλητης, εχει την ικανοτητα να πουλησει καλα , οποιοδηποτε προιον.
Οι δεξιοτητες που πρεπει να εχει, υπαρχουν συνηθως εμφυτες σε ενα καλο πωλητη (ταλεντο) και απλα μεσω της εργασιακης εμπειριας καλλιεργουνται και αναπτυσσονται.
Ο καλος πωλητης λοιπον πρεπει:
Να ειναι επικοινωνιακος. Να μπορει να συννενοηθει με καθε ανθρωπο που θα ενδιαφερθει για το προιον. Να ειναι ειλικρινα ευγενικος, οχι να προσποιηται ευγενια. Να εχει υπομονη. Να ειναι οργανωτικος. Να ειναι τιμιος. Οι 'ψευτες' πωλητες, δεν εχουν διαρκεια γιατι δεν εμπνεουν εμπιστοσυνη. Να εχει κατανοηση. Να γνωριζει το προιον που πουλαει. Να μπορει να 'διαβασει' τις αναγκες του πελατη και να εχει σωστη κριση ωστε να του προτεινει το καταλληλο προιον. Να ειναι ευχαριστος και φιλικος. Αλλα κυριως, να παιρνει το επαγγελμα του στα σοβαρα και να το αγαπαει.Σχετικα με το ωραριο:
Δεν δουλευουν ολοι οι πωλητες 10-12 ωρες για 700
Πωλητης αυτοκινητων.Προσοντα??