-
http://www.hbtauctions.com/photogallery ... 20190E.JPG
Το κλασσικό είναι πάντοτε στη μόδα...
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Το κλασσικό είναι πάντοτε στη μόδα...
Μπαααα! Ξέρεις πόσους άσχετους έχω γνωρίσει που ο,τιδήποτε άνω των 10-15 ετών θα το βαφτίσουν 'σακαράκα'; Την τελευταία φορά, μάλιστα, κατάλαβα πως αναφέρονταν σε παλιά μερκ (με τα κάθετα φώτα ) και με το ζόρι κρατήθηκα να μη δημιουργήσω διπλωματικό επεισόδιο. (Ήταν φίλος φίλης που δεν τον ήξερα μπλα μπλα μπλα)
-
Το golf 5 με τον 1.4 χωρια που δεν με ενθουσιαζει εμφανησιακα,οι επιδοσεις του δεν ειναι ικανες τουλ. να με κανουν να το επιλεξω θυσιαζοντας την εμφανιση.
Παντως κατι τετοια βλεπω κ γουσταρω ο ανθρωπος.
http://www.car.gr/ads/cars/one.php?id=116997Ελπιζω να μην γελατε(πολλοι φιλοι μου το κανουν.''απο τωρα ψαχνεις ρε''κτλ κ ''σιγα μωρε τι θα παρεις'' κτλ)
Απο τωρα εχω αρχισει κ γουσταρω.Πρωτο...δικο μου αμαξι... -
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
http://www.hbtauctions.com/photogallery/1989 Benz 190 E/1989 Benz 190E.JPGΤο κλασσικό είναι πάντοτε στη μόδα...
Πραγματικα ομως,δεν μπορω να φανταστω την αντιδραση ολων αμα εσκαγα με κατι τετοιο στην οδο μου.
Μιλαμε θα πεφτανε τα τσιμεντα απο τις ειρωνειες...
Ολα αυτα βεβαια σε εναν φανταστικο κοσμο....
Δεν μπορω να με φανταστω καν,να οδηγω ενα τετοιο αυτοκινητο.
Μεταξυ μας ουτε ο πατερας μου θα μπορουσε.... -
Έχεις σκεφτεί να ποτέ να σε απασχολεί λιγότερο η αντίδραση των άλλων;
Προσωπικά δεν θα έδινα ποτέ λεφτά για 316 δεκαετίας. Όσο αξιόπιστη και να ναι, θα έχει αυξημένο κόστος συντήρησης λόγω παλαιότητας. Και δεν είναι και κάτι φοβερό σαν αυτοκίνητο. Ένα μεταχειρισμένο μικρό λίγων ετών της κατηγορίας κλιο, πουντο κλπ θα ήταν η πιο ορθολογική επιλογή, νομίζω. Και μετά, θα έπαιρνες κάτι πραγματικά καλύτερο.
Βεβαίως οι προτιμήσεις και οι προτεραιότητες του καθενός είναι δεκτές.
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Την τελευταία φορά, μάλιστα, κατάλαβα πως αναφέρονταν σε παλιά μερκ (με τα κάθετα φώτα ) και με το ζόρι κρατήθηκα να μη δημιουργήσω διπλωματικό επεισόδιο. (Ήταν φίλος φίλης που δεν τον ήξερα μπλα μπλα μπλα)You make me happy, good Sir Knight!
makr, καταλαβαίνω τον προβληματισμό σου και σε καμία περίπτωση δεν προσπαθώ να σε πείσω για το δικό μου γούστο. Όπως το βλέπω από τη μεριά μου, όμως, δε θα έπρεπε να μας απασχολεί και τόσο η άποψη των τρίτων (και ειδικά των άσχετων, που ενδεχομένως να μην ασκούν και τόσο καλόβουλη κριτική στα πεπραγμένα μας) διότι έτσι χάνουμε πολλές απολάυσεις που οι υπόλοιποι δεν θέλουν (ή δε μπορούν...) να αντιληφθούν ότι υπάρχουν.
Γενικά μιλάω και άσε τη Μερσεντές...
Δεν υπάρχει κανένας κανόνας που να σου επιβάλλει τι θα οδηγείς, που θα βγαίνεις, τι θα τρως, τι μουσική θα ακούς κλπ κλπ ανάλογα με την ηλικία σου. Οι περισσότεροι που προσπαθούν να σου επιβάλλουν τέτοιους κανόνες είναι είτε στενόμυαλοι είτε άσχετοι (ενίοτε και στενόμυαλοι μαζί)...
Ο μόνος κανόνας-περιορισμός που βλέπω να υπάρχει σε μια νεαρή ηλικία είναι η οικονομία στο χρήμα και το παράδοξο είναι πως παρατηρώ ότι είναι και ο μόνος κανόνας, ο οποίος γενικά καταστρατηγείται (και δικαιολογείται χωρίς πολλή πολλή δυσκολία η καταστρατήγησή του) συστηματικά!!! -
Μπράβο Αλέξανδρε...
Χαίρομαι να διαβάζω τέτοιες δημοσιεύσεις.
-
Xαίρομαι να διαβάζω τον D-Jet γενικώς...
+1 από εμένα -
Μιλάει η σοφία των 200+ χρόνων ζωής...
-
Και η μαμά μου χαίρεται να με διαβάζει!
Μπορεί, αν θέλετε, να σας το επιβεβαιώσει κιόλας ότι γράφω πολύ ωραία! -
-
Τώρα τι να πω κι εγώ ρε παιδιά;
Ας καταθέσω και κάτι προσωπικό...
Όταν αποφάσισα να κάνω το βήμα να έρθω στην Αθήνα για δουλειά, δεν είχα αυτοκίνητο, καθώς το αγαπημένο μου Zastava 1100 (με Ritmo 1300, Weber 32/34, 5άρι σασμάν Ritmo, χαμηλωμένο σαυροειδές με προφόρτιση ράβδων και kyb αμορτισερ, και και πολλή δουλειά από τα χεράκια μου... ), είχα φροντίσει να το στραπατσάρω κάνα χρόνο πριν με υπαιτιότητα κυρίως της γλίτσας που δημιούργησε μια καλοκαιρινή μπόρα μεταξύ Ιωαννίνων-Γρεβενών...
Λοιπόν, το αγαπούσα και το αγαπώ εκείνο το αυτοκινητάκι!
Είχα περάσει πολλές ώρες να το φτιάξω όπως πραγματικά γούσταρα κι ας είχα δώσει ελάχιστα χρήματα συγκριτικά... Ηταν γρήγορο, διασκεδαστικό, κόστιζε ελάχιστα και ΚΥΡΙΩΣ είχα πολλές αναμνήσεις, αφού το είχαμε στην οικογένεια από το 81! Κι ακόμη κυριότερα, χάρη στην...ολική μεταμόρφωση προς το καλύτερο που του είχα κάνει, είχα κερδίσει την εμπιστοσύνη του πατέρα μου, σαν οδηγός, σαν κάποιος που ήξερε πράγματα για τ' αυτοκίνητα, που μπορούσε να φύγει για το γύρο της Ελλάδας μ' αυτό και να μην ανησυχεί αν θα στουκάρω πουθενά (γι' αυτό και πόνεσε πολύ η στούκα της γλίτσας, ευτυχώς με λίγα χιλιόμετρα....).
Ολα καλά λοιπόν μ' αυτό, ΑΛΛΑ είχε ένα πρόβλημα: άρεσε ΜΟΝΟΝ σε μένα!
Δεν είχα πετύχει ΜΙΑ γυναίκα που να πει καλό λόγο! ΜΙΑ ρε παιδί μου! Οσο το είχα, είχαν μπει 5-6 μέσα, πιο άνετα νιώθαν όταν τις πήγαινα στο σπίτι (όπου και στόχος ήταν να καταλήξουν στο κρεβάτι μου ασφαλώς... ), παρά να μπουν στο Ζασταβίγκο! Δεν πα να είχα ρίξει άπειρη δουλειά να το φτιάξω, δεν πα να ήξερα να το κάνω βίδες, δεν πα να είχα περάσει ΜΕΡΕΣ ολόκληρες να του διώξω τα σάπια και να το κάνω ν' αστράφτει, ΔΕΝ τις ενδιέφερε! ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ, δεν ήθελαν να μπουν μέσα, το έκαναν σαν αγγαρεία, σαν αναγκαίο κακό,* 'καλούλης είναι μωρέ , ε δεν μπορεί να έχει καλύτερο τουτού, αλλά εγώ θα του κάτσω, γιατί μαγειρεύει ωραία'*, ή κάπως έτσι...Οπως καταλαβαίνετε, μόλις τα φοιτητικά και φανταρικά χρόνια απήλθαν, μόλις έπιασα μια δουλειά (ή μάλλον 2 δουλειές αρχικά, γιατί κάπως έπρεπε να τα βγάλω πέρα.... ), είπα να πάρω ένα τουτού που να μην προκαλεί τέτοιου είδους προβλήματα...
Βρέθηκα κι εγώ στη θέση του φίλου μας...Να βρω κάτι που ν' αντέχω οικονομικά και παράλληλα να έχω και λίγη μούρη βρε αδελφέ! Γιατί εγώ γούσταρα το Ζασταβίγκο μου, αλλά η γ μημένη ελληνική πραγματικότητα ΟΧΙ!
Οπότε είχα στην λίστα κι εγώ τα εξής:
-Merc A140
-BMW E36
-Alfa 156
Κοιτώντας τις αγγελίες, έβλεπα πως έπρεπε να εκταμιεύσω από 8.5Κ έως 14Κ ή και παραπάνω... Τα έβαλα κάτω, τα μέτρησα και κατάλαβα πως θα έπρεπε να δουλεύω για το αμάξι και όχι για μένα!Δεν έβγαινα, ήταν απλό! Είχα 2 δουλειές, θα μπορούσα να το αγοράσω με δόσεις, αλλά ΑΝ καθόταν ΜΙΑ στραβή, θα έτρεχα στα γονίδια για λεφτά!
Ανεπίτρεπτον στην ηλικία μου! Να μου δώσουν αν έχουν ναι, να τους τα ζητάω ΟΧΙ!
Το σκέφτηκα ακόμη πιο ψύχραιμα και είδα κάτι ακόμη πιο καταπληκτικό: ότι τα είχα με μια κοπέλα τότε που δεν έδινε δυάρα για το τι αμάξι είχα (που δεν είχα...), που ένοιωθε περίφημα που...οδηγούσα εγώ το δικό της!
Αλλο βέβαια που δεν μου άρεσε αυτή πια...
Η άλλη εντυπωσιακή παρατήρηση είναι πως σαν καθηγητής τότε, οι...μαθήτριές μου δεν τις απασχολούσε καθόλου αν έχω αυτοκίνητο και τι αυτοκίνητο έχω!Τα ξανάβαλα κάτω λοιπόν και αποφάσισα: καλή η μούρη, αλλά η μούρη δεν είναι μόνον το αμάξι! Το γκομενάκι που θα ενδιαφερθεί για το αμάξι, ενδιαφέρεται για το συνολικό πακέτο: θέλει να την βγάζεις και έξω, θέλει να της κάνεις και δωράκια, θέλει τα ώπα και τα χάι της , θέλει πολλά και δεν θα...σταματήσει πριν τ' αποκτήσει, θα πάει από σένα στον επόμενο κ.ο.κ...
Οπότε; Οπότε, είπα στον Γρηγοράκη κάτω να ηρεμήσει, να με αφήσει να σκεφτώ και αποφάσισα να δώσω περίπου τα μισά λεφτά και να πάρω ένα απλό αυτοκινητάκι να κάνω πρώτα την δουλειά μου και μόλις πάρω την καλή αύξηση, βλέπουμε.... Στην τελική, τα ωραία γκομενάκια, πέφτουν με διάφορους τρόπους, το αμάξι είναι ένας από αυτούς, αλλά δεν είναι ο καλύτερος: κοστίζει περισσότερο και υπόκειται και σε δυναμικές αλλαγές! Πρέπει να το συντηρήσεις και πάντα θα υπάρχει κάποιος με κάποιο καλύτερο!
Στην τελική, η Elefantina μου, ανέλαβε αυτή να μεταφέρει στο σπίτι μια από τις μαθήτριές μου ένα βράδυ και μεταξύ μας, ακόμη εδώ την έχω!
(μωράκι, πες γεια στα παιδιά! )
Αυτά από μένα, βλέπετε, υπάρχουν και happy end που δεν σου αδειάζουν την τσέπη! -
Στο θέμα μας, τώρα:
Γιατί δεν περιμένεις λιγάκι;Δε μπορώ να φανταστώ πιο 'μουράτο' αυτοκίνητο για αυτά τα χρήματα, με φτηνή συντήρηση και οικονομία στη βενζίνη (δε βλάπτεις και το περιβάλλον πολύ!)...
-
Αμάν μ' αυτό το 5@@!
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Στην τελική, η Elefantina μου, ανέλαβε αυτή να μεταφέρει στο σπίτι μια από τις μαθήτριές μου ένα βράδυ και μεταξύ μας, ακόμη εδώ την έχω!
(μωράκι, πες γεια στα παιδιά! )
Αυτά από μένα, βλέπετε, υπάρχουν και happy end που δεν σου αδειάζουν την τσέπη!Από τα καλύτερα που έχω διαβάσει!
-
Να ξεκαθαρισω κατι. off topic mode
Οταν λεω μουρη δεν εννοω απαραιτητα την κοινωνικη καταξιωση/status μεσα απο το αυτοκινητο.Αλλα την χαρα,την εσωτερικη ικανοποιηση που αυτο που εχω την δυνατοτητα να παρω με αντιπροσωπευει κ ειναι ξεχωριστο για μενα.Τα παραπανω υποψηφια αυτοκινητα ΓΙΑ ΜΕΝΑ ειναι ξεχωριστα με βαση τα χρηματα μου.
Απο κει κ περα η αγορα γενικοτερα ενος αυτοκινητου γινεται κ με κριτηρια ''προβολης'' (τουλ.απο την πλευρα μου.Ειμαι ειλικρινεις)
Θα μπορουσα να παρω ενα toyota starlet(τυχαιο παραδειγμα) κ να κανω την δουλεια μου αλλα θελω να εχω κατι ξεχωριστο.Για τα δικα μου γουστα δεν κανει το starlet.
Απο κει κ περα το οριο στο τι αυτοκινητο θα παρεις ειναι για μενα τα λεφτα κ οχι η ελληνικη πραγματικοτητα που λεει ο HighFidelity οτι αναγκασε να παροπλισει τον Ζασταβίγκο του.
Τα παντα αν το σκεφτειτε εχουν μια ισχυρη δοση προβολης.Τα ρουχα που φοραμε,το σπιτι που θα φτιαξουμε/νοικιασουμε κ.α.
Ολα εκφραζουν το στυλ μας κ μας προβαλουν.Μοναδικο οριο:ΜΟΝΕΥ.Οn topic
Οσο για το 500ρακι....Θα αργησει...- Οτι ειπαμε θελω μεταχειρισμενο (με προοπτικη να το κρατησω τουλ. 5 χρονια)
-
Να σας ρωτησω κατι,αλλα μην με βρισετε
Πως σας φενεται το Hyundai Coupe σαν προταση?
Πιστευετε οτι μπορει να σταθει διπλα στα αλλα υποψηφια που εχω θεσει κ να εκπληρωσει τα αρχικα μου κριτηρια??
Ξερω οτι μαλλον τσαλακωνεται το θεμα ''μουρης'' αλλα σαν αμαξωμα μου ψιλοαρεσει.
Επισης ξερετε αν ειναι αξιοπιστα κ αν καιει ο 1.6??Τα service απο οτι διαβαζω ειναι φθηνα -
Ο χρήστης makr έγραψε:
Να σας ρωτησω κατι,αλλα μην με βρισετε
Πως σας φενεται το Hyundai Coupe σαν προταση?
Πιστευετε οτι μπορει να σταθει διπλα στα αλλα υποψηφια που εχω θεσει κ να εκπληρωσει τα αρχικα μου κριτηρια??
Ξερω οτι μαλλον τσαλακωνεται το θεμα ''μουρης'' αλλα σαν αμαξωμα μου ψιλοαρεσει.
Επισης ξερετε αν ειναι αξιοπιστα κ αν καιει ο 1.6??Τα service απο οτι διαβαζω ειναι φθηναΓιατί να σε βρίσουμε;
Λοιπόν, επειδή το έχω οδηγήσει, ιδού τα συμπεράσματα:
-Είναι ουσιαστικά 2+2, πίσω άνετα κάθονται μόνο παιδιά, αν είσαι ενήλικος, το κεφάλι σου θα βρίσκεται στο πίσω παρμπριζ. Επίσης, θα σου κάνει καταπληκτικό μαύρισμα στο ...σβέρκο ο ήλιος!
-Καλό κρατημα, αλλά αρκετά σκληρό γενικά. Δεν του άρεσαν καθόλου οι Αθηναϊκοί δρόμοι! Χοροπηδούσε πολύ για τα γούστα μου... Βέβαια εσύ μπορεί να γουστάρεις!
-ΜΗΝ το πάρεις σε κόκκινο, χτυπάει πολύ και η μούρη που λέγαμε θα πέσει κι άλλο... Σε σκούρο χρώμα είναι όμορφο μπορώ να πω!
-Καλή ποιότητα στο εσωτερικό (όχι κάτι φοβερό, αλλά κλάσεις καλύτερο από άλλα Hyundai...).
-Μοτέρ, απλά ανεκτό, παρόλο το κοντό σασμάν πασχίζει να το κουνήσει γρήγορα... Μια 147 είναι πολύ πιο γρήγορη, ενώ και μια 316 το κοντράρει άνετα τολμώ να πω, αν δεν είναι και πιο γρήγορη...
-Προσωπικά, δεν θα το αγόραζα, καθώς δεν βλέπω νόημα σε κάτι τέτοιο, αλλά εσύ αποφασίζεις! Αξιοπιστία πολύ καλή, γενικά είναι πολύ καλό αυτοκίνητο (προφανώς το σήμα του και οι χώροι του είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα...).
-Εννοείται, μιλάμε πάντα για το τελευταίο μοντέλο ε; ΜΗΝ πάρεις κάποιο από τα παλιά, εκτός αν οι βλέψεις σου για μούρη κλπ, έχουν χαθεί! -
Να καταθέσω κι εγώ τη σοφία μου;
Chrysler PT Cruiser. -
+1 για τις πίσω θέσεις του κουπέ. Μιλάμε για στενές επαφές 3ου τύπου με το πίσω τζάμι. Δε θέλω να φανταστώ τι θα γίνει σε περίπτωση τρακαρίσματος...
Επίσης...
Ο χρήστης aserf έγραψε:
edit: Mόλις είδα ότι δεν θέλεις διθέσια,αν και το 206cc είναι αστείο να αντιμετωπίζεται ως τετραθέσιο (μάλλον όποιον μισείς βάζεις στα πίσω καθίσματα...),οπότε σβήσε τις 2 από τις 3 επιλογές που προσέθεσα...
Με ανοιχτή την οροφή και σχετικά τραβηγμένο το κάθισμα έχω κάτσει πίσω σε 206cc, παρότι 1,93, χωρίς να υποφέρω. Δε γνωρίζω βέβαια αν θα είχα χωρέσει με κλειστή την οροφή...
Με την καμία όμως! Εδώ δεν χώραγα εγώ που είμαι 1,81...
Αγορα μεταχειρισμενου.Βudget 9Κ-12Κ