-
Λυπάμε που θα σπάσω έναν μύθο, αλλά δεν παίζει σχεδόν κανένα ρόλο στη 'γαστρίτιδα οφειλόμενη σε ΜΣΑΦ' ο τρόπος που λαμβάνετε την ασπιρίνη
Το συγκεκριμένο πρόβλημα είναι μοριακό και δημιουργείται λόγω της αναστολής της cox-1 που προκαλεί η ασπιρίνη. Εμείς θέλουμε να αναστείλουμε την cox-2 που συμβάλει στην οδό της φλεγμονής, όμως αναπόφευκτα τα παλιότερου τύπου ΜΣΑΦ αναστέλνουν κ την cox-1, οπότε δημιουργείται πρόβλημα στην ανάπλαση του γαστρικού βλεννογόνου.Το ίδιο ισχύει και με τα υπόλοιπα ΜΣΑΦ. Για το λόγο αυτό, αν ο ιατρός σας είναι ατσίδας κ σας αγαπά, θα σας δώσει γαστροπροστασία ακόμη κ όταν σας χορηγεί ΜΣΑΦ im (ενδομυϊκά). Για να αποτρέψει το πρόβλημα αυτό...
-
ακριβώς όπως τα λέει ο πιτερπαν, zantac ή losec σε όσους έχουν ευαισθησία στο στομάχι, ακόμα και όταν χρησιμοποιείς αλοιφή voltaren
με πρόλαβε
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
ακριβώς όπως τα λέει ο πιτερπαν, zantac ή losec σε όσους έχουν ευαισθησία στο στομάχι, ακόμα και όταν χρησιμοποιείς αλοιφή voltarenμε πρόλαβε
γιατρέ μου!!!
-
ακριβώς όπως τα λέει ο πιτερπαν, zantac ή losec σε όσους έχουν ευαισθησία στο στομάχι, ακόμα και όταν χρησιμοποιείς αλοιφή voltarenμε πρόλαβε
Ε όχι κι έτσι. Οι αλοιφές κατά βάση έχουν τοπική δράση και περιορισμένη σε βάθος διείσδυση. Δεν μπορούν να δώσουν ψηλά συστηματικά επίπεδα δραστικής ουσίας εκτός πια αν ο άλλος πασαλείβεται με ολόκληρα σωληνάρια. Γαστροπροστασία συνήθως δίνεται σε ενδοφλέβια, ενδομυική ή από του στόματος χορήγηση και πάλι με ενδείξεις.
-
Ο κτηνιατρος οταν πρεπει να δωσω αντιβιωση (ceclor) στα σκυλια παντα θελει να δινω και ζαντακ μαζι για να μην παθουν γαστρο....κατι.
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
ακριβώς όπως τα λέει ο πιτερπαν, zantac ή losec σε όσους έχουν ευαισθησία στο στομάχι, ακόμα και όταν χρησιμοποιείς αλοιφή voltaren
με πρόλαβε
γιατρέ μου!!!
κτηνίατρος παρακαλώ
παρεμπιπτόντως, αυτό για την αλοιφή μου το είπε γιατρός εδώ, έχει βάση, ή είναι σκιτζής
-
ρε!
- απαγορεύεται να μασουλάτε ασπιρίνες για έναν πονοκέφαλο
- τρύφτυ, η σαλοσπίρη είναι το salospir? το salospir είναι ακετυλοσαλικυλικό οξύ btw
- νταξ, πραζόλη με ΜΣΑΦ αλοιφή δεν σημαίνει ότι ο γιατρός σας αγαπάει, μάλλον αγαπάει τον φαρμακά που τον μιζώνει
- και δεν χρειάζεται όλοι να παίρνουν γαστροπροστασία με ένα ΜΣΑΦ, ειδικά σε μη συστηματική χορήγηση. αν δεν έχουμε καμιά ιδιαίτερη ευαισθησία δεν χρειάζεται να καταφεύγουμε σε υπερβολές.
ililias,
πάλι νομίζω πως ζεις σε άλλο κόσμο.
πώς είναι δυνατόν να μη βρίσκεις ασπιρίνη στα φαρμακεία από τη στιγμή που την καταναλώνει ο μισός πληθυσμός από 70 και πάνω;
εκτός και αν θες συγκεκριμένα την Ασπιρίνη tm της Bayer και δεν σου κάνει το salospir. Αν και πάλι περίεργο μου φαίνεται, δεν ξέρω τι κάνετε εκεί στον Πύργο. -
και δεν χρειάζεται όλοι να παίρνουν γαστροπροστασία με ένα ΜΣΑΦ, ειδικά σε μη συστηματική χορήγηση. αν δεν έχουμε καμιά ιδιαίτερη ευαισθησία δεν χρειάζεται να καταφεύγουμε σε υπερβολές
Φοβού τους αντιγραφάδες πραζόλης και πρωτόκολλα φέροντες...
-
Βγήκαν τα προσωρινά αποτελέσματα αγροτικών ιατρείων της τελευταίας προκήρυξης.
Πολλά άγονα έφυγαν σε γνωστούς, αν και δεν ήταν μεγάλη η προκήρυξη. Οι περισσότεροι με 8-9 ή κ με 6 ακόμα μόρια... -
είδα με 6 μόρια το καλύτερο άγονο (ή μάλλον 'άγονο') της χώρας
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
είδα με 6 μόρια το καλύτερο άγονο (ή μάλλον 'άγονο') της χώραςΜε μία γρήγορη ματιά που έριξα, μία φίλη με 6 μόρια έπιασε άγονο στη φλώρινα κ ένας ακόμα με 6 πάλι στη Σάμο. Υπάρχει κανένα άγονο κατά τη Σαλόνικα;! lol Είμαι πτώμα για να ξαναδώ τη λίστα βραδιάτικα
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
Με μία γρήγορη ματιά που έριξα, μία φίλη με 6 μόρια έπιασε άγονο στη φλώρινα
να της πεις συγχαρητήρια, είναι το καλύτερο άγονο του κόσμου (στην προηγούμενη προκύρυξη το πήραν με 25 )
και να της δώσεις το τηλεφωνό μου
-
Με μία γρήγορη ματιά που έριξα, μία φίλη με 6 μόρια έπιασε άγονο στη φλώρινα
να της πεις συγχαρητήρια, είναι το καλύτερο άγονο του κόσμου (στην προηγούμενη προκύρυξη το πήραν με 25 )
και να της δώσεις το τηλεφωνό μου
Εγώ γιατί νόμιζα ότι ήταν το Λεοντάρι Καρδίτσας?
Πλάκα πλάκα έχει 3 χρόνια αυτό το νήμα? Πρώτη φορά το βλέπω νομίζω.... -
ililias,
πώς είναι δυνατόν να μη βρίσκεις ασπιρίνη στα φαρμακεία από τη στιγμή που την καταναλώνει ο μισός πληθυσμός από 70 και πάνω;
εκτός και αν θες συγκεκριμένα την Ασπιρίνη tm της Bayer και δεν σου κάνει το salospir. Αν και πάλι περίεργο μου φαίνεται, δεν ξέρω τι κάνετε εκεί στον Πύργο.Έχουν ασπιρίνες τα φαρμακεία στο χωριό σου? Αν ναι, δεν μας στέλνεις κανα πακέτο?
Φαρμακοποιούς ρώτησα, ασπιρίνες δεν βρήκα.
Κάποιος ζει σε άλλο κόσμο, για το ποιός είναι δεν είμαι βέβαιος... -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
ililias,
εκτός και αν θες συγκεκριμένα την Ασπιρίνη tm της Bayer και δεν σου κάνει το salospir. Αν και πάλι περίεργο μου φαίνεται, δεν ξέρω τι κάνετε εκεί στον Πύργο.Έχουν ασπιρίνες τα φαρμακεία στο χωριό σου? Αν ναι, δεν μας στέλνεις κανα πακέτο?
Κάποιος ζει σε άλλο κόσμο, για το ποιός είναι δεν είμαι βέβαιος... -
ililias,
Κάποιος ζει σε άλλο κόσμο, για το ποιός είναι δεν είμαι βέβαιος...Salospir δεν έχουν; Ρωτάω δεν ξέρω
-
Δεν έχω ιδέα.
5 - 6 φορές τον χρόνο πίνω κανα παυσίπονο, μ' έπιασε πονοκέφαλος τις προάλλες (μαζί με στριμάρα), ζήτησα ασπιρίνη στη γυναίκα μου, μου έδωσε ντεπόν, είπα 'τι είναι αυτά, ούτε ασπιρίνη δεν έχεις στο σπίτι???' και πήγα να πάρω μόνος μου.
Και πήρα ... ξέρεις τι.
Όταν ξαναβρεθώ μπροστά στο φαρμακείο, θα ζητήσω σαλοσπίρ + εξηγήσεις γιατί δεν μου είπε την προηγούμενη φορά ότι είναι το ίδιο με την ασπιρίνη που ζήτησα. -
Πάντως προσωπικά προτιμώ την παρακεταμόλη από την ασπιρίνη. Από την άλλη είναι φοβερό αυτό που έχει γίνει...Δέχομαι email να κατεβάσω κουτιά με 'ασπιρίνες' γιατί κι εδώ δεν έχουμε την original, πράγμα που σημαίνει οτι θα ακούσω τι βλακεία είναι αυτή που μας έφερες, από ανθρώπους που ζήτημα είναι να την έχουν χρησιμοποιήσει έστω και μια φορά στην ζωή τους
Κατοχικό σύνδρομο μας βρήκε -
Δεν έχω ιδέα.
5 - 6 φορές τον χρόνο πίνω κανα παυσίπονο, μ' έπιασε πονοκέφαλος τις προάλλες (μαζί με στριμάρα), ζήτησα ασπιρίνη στη γυναίκα μου, μου έδωσε ντεπόν, είπα 'τι είναι αυτά, ούτε ασπιρίνη δεν έχεις στο σπίτι???' και πήγα να πάρω μόνος μου.
Και πήρα ... ξέρεις τι.
Όταν ξαναβρεθώ μπροστά στο φαρμακείο, θα ζητήσω σαλοσπίρ + εξηγήσεις γιατί δεν μου είπε την προηγούμενη φορά ότι είναι το ίδιο με την ασπιρίνη που ζήτησα.πόσες φορές θα το πούμε για την ασπιρίνη κ τον πονοκέφαλο?!!!
ΟΧΙ!!!
Από τις λίγες ενδείξεις για την ασπιρίνη περί πονοκεφάλου είναι η ημικρανία για τη συμπτωματική αντιμετώπισή της κ μόνο κ πάλι επί απουσίας άλλων φαρμάκων. Αλλά κ πάλι δεν είναι το φάρμακο πρώτης εκλογής για τη συμπτωματική αντιμετώπιση ημικρανίας, ούτε φυσικά το σκεύασμα για την πρόληψη ημικρανίας κ αποφυγής επεισοδίων. Εάν δεν υπάρχει κάποιο άλλο σκεύασμα κ έχεις έντονη ημικρανία, τότε η ασπιρίνη ίσως βοηθήσει αισθητά.
Καθηγητής νευρολογίας με μεγάλη εμπειρία κ σοβαρός στο λειτούργημά του, σε περιστατικά που υποπτεύεται ημικρανία, μέχρι την οριστική διάγνωσή της, συνιστά 2 depon, δλδ 1000mg παρακεταμόλη, με μία επανάληψη μόνο στις 2 ώρες αν δεν υποχωρήσει έως τότε. Όχι παραπάνω δόση από τα 4 depon.
(Το ανέφερα για να πιστέψετε επιτέλους )
Όσον αφορά τα αναβράζοντα, θεωρεί πως δεν έχουν ιδιαίτερο προβάδισμα στη ταχύτερη δράση. Κ όντως αν το αναβράζον θέλει 1 λεπτό για να διαλυθεί στο ποτήρι, το απλό χάπι θα έχει αρχίσει κ αυτό να διαλύεται στον στόμαχο με τα όξινα υγρά που περιέχει ο στόμαχος. -
Παναντόλ έξτρα?
(είχε κ απ' αυτό)
Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες