-
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
η μικροχειρουργική πάντως απ΄όσο έχω ακούσει έχει μεγάλη ζήτηση. θα ειδικευτείς και σ'αυτό;
τι είναι τούτο; ειδικότητα των περιοδικών και των εφημερίδων;
κλάδος της Ορθοπεδικής. ειδικεύεται στα άκρα
δες π.χ. εδώ http://www.microsurgery.gr/ebdomadesmikro.htmεγώ την αφαίρεση κύστης στο δάχτυλο την έκανα στο ΚΑΤ στο τμήμα μικροχειρουργικής http://www.kat-hosp.gr/pages.fds?langid ... e=03.08.01
και για αφαίρεση κάλου σε τέτοιον πάμε;
σε ποδολογο....
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Αν δεν εξισώνεις καλά τ' αυτιά σου, καθόλου αστείο βάθος δεν είναι τα 6μ.
Επίσης αν ήταν ψιλοβουλωμένη η μύτη σου, τότε ακόμα και χωρίς να νιώθεις πόνο στα ιγμόρεια, μπορεί να προκληθεί κάτι τέτοιο.Επίσης τόσο στα ιγμόρεια, όσο και στ' αυτιά, ακόμα κι αν κάνεις καλή εξίσωση στην κάθοδο, αν παίζει 'βούλωμα' ή κάτι άλλο, μπορεί να έχεις πρόβλημα στο ανέβασμα. Κανονικά η πίεση εκτονώνεται 'αυτόματα' (σε αντίθεση με το κατέβασμα), αλλά μπορεί κάτι να εμποδίζει/κλείνει τις διόδους.
Πίεση, θερμοκρασία, εισαγωγή νερού, όλα αυτά μπορούν να προκαλέσουν ζαλάδα.
Eddie κάπου δεν είχες ναφέρει ότι είχες πάθει και ένα τραυματισμό στο αυτί;Αν δεν ήσουν κρυωμένος και έκανες καλή εξίσωση, ίσως όντως να πρέπει να το κοιτάξεις.
Για εναν υγιη οργανισμο κ μαλιστα νεο τα 6μετρα ειναι αστειο βαθος ,απο τα 12 κ μετα αρχιζουν τα προβληματα .Οταν παιζει ψιλοβουλωμα ,κρυωμα ,συναχι κ προσπαθησεις να κατεβεις ,ο πονος ειναι εντονος απο τα 2-3 μετρα κ γινεται αφορητος στη συνεχεια .
Η εξισωση απαγορευεται γιατι στο ανεβασμα θα συμβει ακριβως αυτο που λες, αυτοματη εκτονωση κ θα εχουμε αιμοραγια .Η μασκα θα μας κανει ακριβως οτι κανει η βεντουζα στον βουλωμενο νεροχυτη. -
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
Για εναν υγιη οργανισμο κ μαλιστα νεο τα 6μετρα ειναι αστειο βαθος ,απο τα 12 κ μετα αρχιζουν τα προβληματα .Οταν παιζει ψιλοβουλωμα ,κρυωμα ,συναχι κ προσπαθησεις να κατεβεις ,ο πονος ειναι εντονος απο τα 2-3 μετρα κ γινεται αφορητος στη συνεχεια .Αφού ο ίδιος γράφεις ότι αν δεν μπορείς να εξισώσεις, ο πόνος αρχίζει από τα 2-3 μέτρα, πως λες ότι τα 6 είναι αστείο βάθος
Τα 2-3 μέτρα σωστά είναι, από εκεί και κάτω απαιτείται εξίσωση. Ναι, πιθανότατα δεν θα πάθεις διάτρηση τυμπάνιου στα 6 μέτρα, αλλά αν κάτσεις λίγη ώρα χωρίς να έχεις κάνει εξίσωση και πόνος θα υπάρχει, και φλεγμονή από ένα σημείο και μετά και παίζει να έχεις ζαλάδες κλπ έπειτα.Η εξισωση απαγορευεται γιατι στο ανεβασμα θα συμβει ακριβως αυτο που λες, αυτοματη εκτονωση κ θα εχουμε αιμοραγια .Η μασκα θα μας κανει ακριβως οτι κανει η βεντουζα στον βουλωμενο νεροχυτη.
Τί εννοείς η εξίσωση απαγορεύεται;
Ο αέρας στη μάσκα πάντως είναι το πιο εύκολο να εξισωθεί (απλώς βγάζεις αέρα από τη μύτη), και κατά την άνοδο δεν υπάρχει περίπτωση να σου δημιουργήσει πρόβλημα (ο διογκούμενος αέρας απλώς φεύγει).Γενικώς, αν δεν μπορείς να εξισώσεις για τον οποιοδήποτε λόγο, δεν βουτάς.-
-
mijcob εγραψε
Αν δεν εξισώνεις καλά τ' αυτιά σου, καθόλου αστείο βάθος δεν είναι τα 6μ.
Μηπως απο εδω πηγαζει η διαφωνια μας τι κανεις δηλαδη εσυ για να κατεβεις 6μετρα γιατι εγω μεχρι τα δωδεκα δεν χρειαζεται να κανω τιποτα -
Από τα 5 μέτρα και μέχρι τα 15 θέλει αρκετά συχνά εξίσωση (κάθε 3 μέτρα περίπου). Η ποσοστιαία μεταβολή της εξωτερικής πίεσης (ανά μέτρο καθόδου) είναι πολύ μεγαλύτερη στα πρώτα μέτρα, παρά μετά τα 15-20 μέτρα (προφανές).
Εγώ εξισώνω όποτε αρχίζει να μου φαίνεται 'περίεργη' η ακοή μου. Αν φτάσεις να νιώσεις ενόχληση είναι ήδη αργά. Δεν πρέπει να φτάνεις εκεί για να εξισώσεις. Φυσικά και μου έχει τύχει να ξεχαστώ, αλλά όχι μέχρι να πονέσω.Τα 12 που γράφεις είναι πάρα πολλά και δεν υπάρχει λόγος να καταπονείς τ' αυτιά σου τόσο. Μπορεί να μην πονάς, αλλά στα 12 μέτρα έχεις περισσότερο από διπλασιασμό της εξωτερικής πίεσης Είναι πάρα πολύ.
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Από τα 5 μέτρα και μέχρι τα 15 θέλει αρκετά συχνά εξίσωση (κάθε 3 μέτρα περίπου). Η ποσοστιαία μεταβολή της εξωτερικής πίεσης (ανά μέτρο καθόδου) είναι πολύ μεγαλύτερη στα πρώτα μέτρα, παρά μετά τα 15-20 μέτρα (προφανές).
Εγώ εξισώνω όποτε αρχίζει να μου φαίνεται 'περίεργη' η ακοή μου. Αν φτάσεις να νιώσεις ενόχληση είναι ήδη αργά. Δεν πρέπει να φτάνεις εκεί για να εξισώσεις. Φυσικά και μου έχει τύχει να ξεχαστώ, αλλά όχι μέχρι να πονέσω.Τα 12 που γράφεις είναι πάρα πολλά και δεν υπάρχει λόγος να καταπονείς τ' αυτιά σου τόσο. Μπορεί να μην πονάς, αλλά στα 12 μέτρα έχεις περισσότερο από διπλασιασμό της εξωτερικής πίεσης Είναι πάρα πολύ.
Κατανοητο κ σωστος
Για καιρο πιστευα οτιτην πρωτη εξισωση την εκανα στα 5-6 μετρα κ τυχαια ανακαλυψα οτι την εκανα στα 12
Παντως οι περισσοτεροι δεν το τηρουνε αυτο κ κανουν την εξισωση με την πρωτη ενοχληση ποσο μαλιστα αν κατεβαινεις για σαργους που τρεχουνε πολυ οι γαμημενοι -
Tί εξισώσεις και συναρτήσεις λέτε ωρε για το βυθό....;;
Απελευθέρωση λίγο αέρα απο τα πνευμόνια, είναι η εξίσωση..;
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Tί εξισώσεις και συναρτήσεις λέτε ωρε για το βυθό....;;Απελευθέρωση λίγο αέρα απο τα πνευμόνια, είναι η εξίσωση..;
νομιζω οτι εννοουν το 'ξεβουλωμα' των αυτιων κλεινοντας τη μυτη και φυσωντας προς τα εξω
-
Αυτό το 'ξεβούλωμα' ναι. Το νόημα είναι να αποκτήσει ο αέρας στις αεροφόρους κοιλότητες την ίδια πίεση με το περιβάλλον, ώστε να μην πιέζονται οι ενδιάμεσοι ιστοί.
Η κλασσική τεχνική ονομάζεται Valsava από αυτόν που τη σκέφτηκε:
Τεχνική VALSALVA
Ο Antonio Valsava έζησε γύρω στο 1700 και είναι ο πρώτος άνθρωπος που αποδεδειγμένα κατέγραψε μια τεχνική για την εξίσωση πιέσεων στο μέσο αυτί.
Είναι η ποιο απλή και η ποιο διαδεδομένη τεχνική από αυτοδυτες και ελεύθερους δύτες.
Τα μειονεκτήματα της είναι δυο.
Το πρώτο ότι μπορεί σε παρατεταμένη πίεση – ένταση να προκαλέσει ζημία –τραυματισμό στους γύρω ιστούς των ευσταχιανων.
Επίσης προκαλεί βραδυκαρδία και για το λόγω αυτό τη χρησιμοποιούσαν οι γιατροί σε ασθενείς με προβλήματα – συμπτώματα ταχυκαρδίας.
Eκπνευστικη προσπάθεια με κλειστά τα χείλια και τα ρουθούνια.
Ο δύτης πιάνει με το δείκτη και τον αντίχειρα του ενός χεριού την μύτη του μέσα από ελαστική υποδοχή που έχει η μάσκα και την κλείνει ερμητικά.
Στην συνέχεια εκπνέει προσπαθώντας να φουσκώσει τα ρουθούνια του.
Κατά τη μέθοδο αυτή αυξάνεται πίεση όχι μόνο στο ρινοφάρυγγα αλλά και μέσα στο θώρακα που φιλοξενεί την καρδιά και τα μεγάλα αγγεία με αποτέλεσμα να επηρεάζει τη λειτουργία τους.Η εξίσωση του αέρα στη μάσκα είανι πιο απλή, και απλώς εκπνέεις από τη μύτη μέχρι να αρχίσει να διαρρέει αέρας προς το νερό.
Δεν πρέπει να αισθάνεσαι τη μάσκα να 'ρουφάει' το πρόσωπο. [Αφού βγεις από τη θάλασσα και βγάλεις τη μάσκα, δεν πρέπει να έχεις έντονα σημάδια. Αν έχεις, πάει να πει ότι ξεχνούσες να εξισώσεις τον αέρα στη μάσκα, ή ότι την έχει πολύ σφιχτά δεμένη] -
A, για Βαλσαβα μιλάτε....Μάλιστα...! Το κάνω και γω καμμιά φορά αυτό, οταν κατεβάινω απο το βουνό! Συνηθως οταν εχω να πάω πολύ καιρό....
-
'Στα 1962 ,η αείμνηστη Μελινα Μερκούρη βρέθηκε στο εξωτερικό,ρωτηθηκε για ποιό λογο οι Ελληνες αποφεύγουν να επισκέπτονται ψυχολόγο,για να απαντήσει οτι 'εμείς στην Ελλάδα,οταν εχουμε προβλήματα,τα λέμε στους φίλους μας ή στον παπά.'
Μισο αιώνα μετα ,η κατασταση φαινεται πως εχει αλλάξει δραματικά.Ολο και περισσοτεροι Ελληνες καταφεύγουν στα ψυχοφαρμακα προκειμενου να αντιμετωπίσουν διαφορων τυπων ψυχοσωματικες διαταραχές και σε ουκ ολίγες περιπτωσεις,χωρις ιατρική παρακολούθηση.
Αυτο επιβεβαιωνει και ο επιμελητής της νευρολογικής κλινικής του Γενικου Νοσοκομείου Αθηνων κ.Ευάγγελος Κουρεμένος.λέγοντας οτι η καταναλωση ψυχοφαρμακων απο ασθενείς ειναι αρκετα ευρεία στην Ελλάδα.
Στις δεκαετίες που μεσολάβησαν απο την ατακα της Μελινας μεχρι σήμερα ,ουτε ο ελληνικός ήλιος χάθηκε ούτε....στερέψαμε απο φίλους ή πνευματικούς.Η ''δυτικοποίηση'',ωστόσο,της ελληνικης κοινωνίας και η υιοθετηση γρηγορων ρυθμων ζωης περιορισαν τον ελευθερο χρονο και κυριος διατάραξαν τις ψυχικες ισορροπίες ,ριχνοντας τους Ελληνες στα ψυχοφαρμακα.
Αυτο καταδεικνύει και η αλματωδες αυξηση αντικαταθλιπτικων χαπιων με πρωτο πρωτο στη λίστα το Λαντοζ.Επίσης ψηλά στη σχετικη κατηγορια βρισκονται τα υπνωτικα και τα ανχωλυτικά ,με το Λεξοτανιλ και το Ταβορ να καταγραφουν πρωτιά,και το Ζαναξ με το Υπνοστεντον να ακολουθούν.''
Απο το περιοδικο ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΤΑΝ τευχος 118οΤα σχόλια δικά σας!
-
Δε μπορρρ'ω τ'ωρα να γραφπψω. Εχωω παρ κατιι χαπλάκκια και με τοζχόρι ειναιι ξύπλιος. θα σ πω μεθαυθριο
-
-
Και χωρις συνταγες και επισκέψεις στον ειδικό!
Κατα τα αλλα καποιος εγραψε καπου οτι οι Ελληνες ασθενεις επισκεπτονται αλλους για αλλα.......μαλλον κανεναν δεν επισκεπτονται πανε κατευθειαν στο φαρμακείο....... -
Μπα, λίγο δύσκολο να πάει κατευθείαν στο φαρμακείο .Τα xanax, lexotanil και stedon δεν πωλούνται χωρίς ειδική συνταγή ναρκωτικών... Η πώληση ναρκωτικών σκευασμάτων (όπως είναι τα παραπάνω) φέρει ποινή μέχρι και φυλάκιση του φαρμακοποιού...
-
Και λοιπόν?....Στην Ελλαδα ειμαστε ....Ολοι ειμαστε κατα καποιον τροπο αδερφια φιλοι γνωστοι ,βολεμενοι μεταξύ μας και παει λεγοντας.
Το θεμα ειναι οτι ο Ελληνας δεν παει στον ειδικο(δυστιχως) και το πιστευω αυτο αν κρινω απο κοντινες μου υποθεσεις.Υπαρχει εξαρτηση, αλογιστη χρηση καιπροκαταληψη απεναντι στον αρμοδιο γιατρό. Οσο για το πως τα παιρνει καποιος αυτο ειναι αλλο θεμα αν και δεν πιστευω οτι ειναι δύσκολο. -
Ο χρήστης coupeas έγραψε:
Και λοιπόν?....Στην Ελλαδα ειμαστε ....Ολοι ειμαστε κατα καποιον τροπο αδερφια φιλοι γνωστοι ,βολεμενοι μεταξύ μας και παει λεγοντας.
Το θεμα ειναι οτι ο Ελληνας δεν παει στον ειδικο(δυστιχως) και το πιστευω αυτο αν κρινω απο κοντινες μου υποθεσεις.Υπαρχει εξαρτηση, αλογιστη χρηση καιπροκαταληψη απεναντι στον αρμοδιο γιατρό. Οσο για το πως τα παιρνει καποιος αυτο ειναι αλλο θεμα αν και δεν πιστευω οτι ειναι δύσκολο.Φάρμακα που θέλουν κόκκινη συνταγή δεν τα παίρνεις απ' τον μπατζανάκη, εκτός αν γουστάρει να βρεθεί σε καμιά ψυρού για πάρτη σου.
Το πρόβλημα είναι ότι υπάρχουν ελλείψεις και κυρίως προκαταλήψεις απέναντι στους ψυχιάτρους και οι ασθενείς απευθύνονται στους νευρολόγους. Οι οποίοι ελάχιστη ως ΚΑΜΙΑ σχέση δεν έχουν με την ψυχιατρική, πλέον. Ο γάμος ψυχιατρικής-νευρολογίας ήταν αποτυχημένος και ευτυχώς έληξε με διαζύγιο.
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
...
Το πρόβλημα είναι ότι υπάρχουν ελλείψεις και κυρίως προκαταλήψεις απέναντι στους ψυχιάτρους και οι ασθενείς απευθύνονται στους νευρολόγους. Οι οποίοι ελάχιστη ως ΚΑΜΙΑ σχέση δεν έχουν με την ψυχιατρική, πλέον. Ο γάμος ψυχιατρικής-νευρολογίας ήταν αποτυχημένος και ευτυχώς έληξε με διαζύγιο.Αυτή η τελευταία σου πρόταση δεν μου έχει φύγει από το μυαλό από το πρωί που την διάβασα. Μπορείς να γράψεις περισσότερα;
-
όντως, κι εμένα με ενδιαφέρει!
Γράψε τπτ ντε! -
Εννοεί οτι είναι δυο διαφορετικές ειδικότητες με ξεχωριστά αντικείμενα. Παλιοτερα υπήρχε ο νευρολόγος-ψυχίατρος αλλά εδώ και αρκετά χρόνια έχουν διαχωριστεί.Και πολύ σωστά γιατί οι ψυχιατρικές παθήσεις λίγο σχετίζονται με τη νευρολογία, οπως και το ανάποδο. Μπορεί ο νευρολόγος να ξέρει 5 πράγματα παραπάνω απο τον παθολόγο για την αγχώδη διαταραχή ή την κατάθλιψη, σε καμιά περίπτωση όμως δεν τον κάνει αυτο ειδικό για τη διάγνωση και την αντιμετώπιση της νόσου.
Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες