-
Πρέπει να πλακοκοιμάμαι στον ύπνο μου με αποτέλεσμα να πονάει η κλείδωση του δεξιού ώμου μου. Εχει φτάσει στο απροχώρητο πλέον. Δεν μπορώ να κάνω το χέρι μου πίσω, με ενοχλεί. Ούτε να το πατήσω με δύναμη.
Τι μπορώ να κάνω; Να βάλω κάποια αλοιφή-έμπλαστρο;
-
Η κλειδωση σε ποναει σιγουρα η ειναι μυικος ο πονος;
Παντως εγω που καπως στραβα κοιμομουν για καποιες μερες και με πονουσε ο αυχενας-ωμος-σπονδυλικη στηλη για 2 βδομαδες (μυικος πονος) πηγα σε φιλη φυσιοθεραπευτρια και μου'κανε μασαζ, σε συνδυασμο με τη κλασσικη κρεμα που βρωμαει (και κλασσικα δε θυμαμαι πως λεγεται) μου περασε την επομενη μερα. -
Ο χρήστης evolander έγραψε:
το βασικό ερώτημα είναι
-
αν θα προλάβει η επιστήμη την καταστολή και ίαση του καρκίνου και των νέων ασθενειών, ή
-
τελικά είναι η ίδια η επιστήμη αυτή που δημιουργεί έμμεσα τον καρκίνο (με τις όποιες βλαβερές πλευρές της όπως η μόλυνση / λιπάσματα / κινητά κλπ… δλδ μιλάμε για άνισο αγώνα!!!
-
ναι, ηδη πολλες μορφες καρκινου θεραπευονται με μεγαλη επιτυχια. τα ποσοστα επιτυχημενης ιασης αυξανονται χρονο με τον χρονο, και σ'αυτο εχουν βοηθησει πολλοι παραγοντες (εγκαιρη διαγνωση, καλυτερη γνωση των μηχανισμων που προκαλουν τα προβληματα κοκ). λογικα βεβαια, παντα θα εμφανιζονται νεες ασθενειες που θα αποτελουν προκληση για την ιατρικη, τουλαχιστον μεχρι σημερα ετσι γινεται.
-
σιγουρα εξαιτιας της τεχνολογιας και της επιστημης υπαρχουν βλαβερες συνεπειες στον ανθρωπο και την υγεια του, νομιζω δεν μπορει κανεις να το αρνηθει αυτο. φανταζομαι ομως οτι αν διαχειριζομασταν καλυτερα την επιστημονικη γνωση και την τεχνολογια δεν θα υπηρχαν σε τοσο αυξημενο βαθμο. κυριως τα σοβαρα προβληματα τα προκαλει μαλλον η λανθασμενη χρηση και οχι η ιδια η 'τεχνολογια' ή η 'επιστημη'...
-
-
Ο χρήστης Joe Bar Team έγραψε:
απλά πραματα:ο αν8ρώπινος οργανισμος εξελίχτηκε τοσες χιλιάδες χρονια σε ορισμενες συν8ήκες.κ προσαρμοστηκε.οπως όλα τα ζα αλλωστε.
οσο αποκλεινουμε από αυτες,τοσο 8α αυξανονται τα προβληματα.φαντασου τι έτρωγαν οι αν8ρωποι τις παλαιότερες εποχες: κρεας 'ελαχιστο',φρουτα,λαχανικα,αυγα,νερό,κρασι.μπολικια φυσική ασκηση κ πολύ σεξ χεχε
επισης κατι πολυ σημαντικό: δεν υπαρχει πλεον η φυσική επιλογη.δλδ ο,τι γεννιεται σχεδον,επιζεί.εαν καποιο ζωο γεννη8ει με προβληματα,θα πεθανει νωρίς,δε 8α πολλαπλασιαστει,8α εξαληφ8ει το λαθος.αυτο με τον ιατρικη δε γίνεται πλεον.
εχετε δει ποτε' λιονταρι με μυωπια? κουτσο ελαφι? νυχτερίδα χωρις τα σόναρ? κα8οτι δεν υπαρχει περιπτωση να επιζησουν (γιατι σιγουρα γεννιούνται καποια ετσι).αυτο ονομαζεται ΦΥΣΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ (κι εξελιξη).και απο τη στιγμη που η φυση τα εχει καταφέρει τοσο καλα εδώ κ εκατομυρια χρονια,δεν μπορει να την κατηγορησει κανείς για...αστοχια.(ελπιζω να μη βρε8ει κανεις να πει οτι είμαι εναντιος στην ιατρικη..ημαρτον)
Ο σκοπος την φυσης ειναι να επιζουν και διαιωνιζουν τα ειδη τα πιο δυνατα ατομα.
Οι 'παλιοι' ειχαν μικροτερο προσδοκώμενο οριο ζωης.
-
Ο χρήστης FestoNero έγραψε:
σε συνδυασμο με τη κλασσικη κρεμα που βρωμαει (και κλασσικα δε θυμαμαι πως λεγεται)Mάλλον κάποια θερμαντική (πχ Counterpain).
Τη βάζαμε στους αγώνες στο μπάσκετ και καμιά φορά και σε προπονήσεις και βρώμαγαν τ' αποδυτήρια μέχρι έξω απ'το κλειστό! -
Κατα τη γνώμη μου ο Καρκίνος όπως και όλες οι ασθένειες οφείλονται κατα 10% στα γονίδια,70% διατροφή και τρόπο ζωής,και 20% στο περιβάλλον...
Και με τη διατροφή που κάνει ο σύγχρονος άνθρωπος τον παράδοξο θα ήταν αν δεν αυξανόταν ο καρκίνος...
Είναι πραγματικά ένα θαύμα της φύσης το οτι αντέχει ο άνθρωπος να ζει 70 και 80 χρόνια τρώγοντας,γλυκά αναψυκτικά ,fast food,πίτσες κτλ κ μεγάλες ποσότητες ζωικών τρωφών .... -
Κατα τη γνώμη μου ο Καρκίνος όπως και όλες οι ασθένειες οφείλονται κατα 10% στα γονίδια,70% διατροφή και τρόπο ζωής,και 20% στο περιβάλλον...
οπως ο καρκινος του δερματος ας πουμε; γιατι τσαμπα αποφευγουμε την υπερβολικη εκθεση στον ηλιο αμα ειναι
και 'ολες οι ασθενειες'..; οπως ο ιος της γριπης, το aids, τα αυτοανοσα.....
μηπως εισαι λιγακι υπερβολικος; καποιες οντως ενδεχεται να οφειλονται σε σημαντικο βαθμο στην διατροφη, αλλα υπαρχουν ΤΟΣΕΣ πολλες ασθενειες που δεν ειναι ουτε οι μισες αυτες που οφειλονται σε μεγαλο βαθμο στη διατροφη. -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
απλά πραματα:
ο αν8ρώπινος οργανισμος εξελίχτηκε τοσες χιλιάδες χρονια σε ορισμενες συν8ήκες.κ προσαρμοστηκε.οπως όλα τα ζα αλλωστε.
οσο αποκλεινουμε από αυτες,τοσο 8α αυξανονται τα προβληματα.φαντασου τι έτρωγαν οι αν8ρωποι τις παλαιότερες εποχες: κρεας 'ελαχιστο',φρουτα,λαχανικα,αυγα,νερό,κρασι.μπολικια φυσική ασκηση κ πολύ σεξ χεχε
επισης κατι πολυ σημαντικό: δεν υπαρχει πλεον η φυσική επιλογη.δλδ ο,τι γεννιεται σχεδον,επιζεί.εαν καποιο ζωο γεννη8ει με προβληματα,θα πεθανει νωρίς,δε 8α πολλαπλασιαστει,8α εξαληφ8ει το λαθος.αυτο με τον ιατρικη δε γίνεται πλεον.
εχετε δει ποτε' λιονταρι με μυωπια? κουτσο ελαφι? νυχτερίδα χωρις τα σόναρ? κα8οτι δεν υπαρχει περιπτωση να επιζησουν (γιατι σιγουρα γεννιούνται καποια ετσι).αυτο ονομαζεται ΦΥΣΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ (κι εξελιξη).και απο τη στιγμη που η φυση τα εχει καταφέρει τοσο καλα εδώ κ εκατομυρια χρονια,δεν μπορει να την κατηγορησει κανείς για...αστοχια.(ελπιζω να μη βρε8ει κανεις να πει οτι είμαι εναντιος στην ιατρικη..ημαρτον)
Ο σκοπος την φυσης ειναι να επιζουν και διαιωνιζουν τα ειδη τα πιο δυνατα ατομα.
Οι 'παλιοι' ειχαν μικροτερο προσδοκώμενο οριο ζωης.
οι πολυυυυυυυυυυ παλιοι οταν εφταναν στα 25 ηταν ηδη παπουδια.
μετα πήγε στα 35.
μετά στα 50.
τώρα στα 80.αυτή ειναι η μαγεια της φυσης.ποτέ δε σταματα να μαθαινει κ να εξελίσσεται.
(διαφωνεις σε κάτι η' απλα συμφωνησες σε αυτο που ειπα? δεν καταλαβα... )
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
οπως ο καρκινος του δερματος ας πουμε; γιατι τσαμπα αποφευγουμε την υπερβολικη εκθεση στον ηλιο αμα ειναι
μηπως εισαι λιγακι υπερβολικος; καποιες οντως ενδεχεται να οφειλονται σε σημαντικο βαθμο στην διατροφη, αλλα υπαρχουν ΤΟΣΕΣ πολλες ασθενειες που δεν ειναι ουτε οι μισες αυτες που οφειλονται σε μεγαλο βαθμο στη διατροφη.ειπε κ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ,αρα ειναι μεσα σε όλα οσα ειπες.
τωρα,αν το παρουμε τελειως διατροφικά,σιγουρα παιζει τεραστιο λογο.δυστυχως ακομα δεν ειμαστε σε 8εση να το προσδιορισουμε.
κι εξηγώ: 'ολα' τα δεινα ξεκινουν ακριβως οταν το σπερματοζωακι συναντήσει τη φιλενάδα του κ βγει το 1o Κυτταρο κ τα υπολοιπα δεινά ερχονται κυριως το πρωτο 3μηνο κυησης.βαλτα κατω κ σκεψου
-
μηπως εισαι λιγακι υπερβολικος; καποιες οντως ενδεχεται να οφειλονται σε σημαντικο βαθμο στην διατροφη, αλλα υπαρχουν ΤΟΣΕΣ πολλες ασθενειες που δεν ειναι ουτε οι μισες αυτες που οφειλονται σε μεγαλο βαθμο στη διατροφη.ειπε κ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ,αρα ειναι μεσα σε όλα οσα ειπες.
σωστο, τωρα το προσεξα.
παντως κ παλι, οσον αφορα πολλες ασθενειες, ο 'τροπος ζωης' μπορει να τις περιορισει, αλλα οχι να τις εξαφανισει (οπως ο ιος της γριπης που ανεφερα ή το κρυωμα, καθως μεταδιδονται τραγικα ευκολα). -
O άνθρωπος από τη φύση δεν έχει 'προδιαγραφές' για ζωή 80 ετών.
Αν ζούσαμε σε άγρια κατάσταση στη φύση, θα έλεγα (κάπως αυθαίρετα) πως μέσος όρος ζωής θα ήταν τα 35. Όλα τα υπόλοιπα είναι αποτέλεσμα των τεχνητών παρεμβάσεών μας, από την αποφυγή φυσικών κινδύνων μέχρι την επινόηση μεθόδων απολύμανσης και βέβαια όλες τις ιατρικές θεραπευτικές επεμβάσεις.Ο καρκίνος κατά κύριο λόγο οφείλεται στα γονίδιά μας τα οποία δεν είναι 'βελτιστοποιημένα' για ανθρώπους με μέσο όρο ζωής τα 80.
Κατά καιρούς βέβαια πυροβολούμε και τον εαυτό μας όπως με το τσιγάρο και (πιθανώς) με τα κινητά.
Ό,τι και αν λέγεται καταστροφολογικό κατά καιρούς πάντως, το γεγονός είναι ότι ο μέσος όρος ζωής συνεχώς αυξάνει. -
Κάτι ήθελα να γράψω και γω, αλλά συνειδητοποίησα πως δεν καταλαβαίνω το νόημα της συζήτησης, αν υπάρχει, και απλά ανεβάζω ποστς.
-
ηΜΑρτον....
ρε συ νικολα που τα εχεις δει αυτά γραμμενα η' (ακομα χειροτερα) ποιος στα εχει διδαξει?
-
ηΜΑρτον....ρε συ νικολα που τα εχεις δει αυτά γραμμενα η' (ακομα χειροτερα) ποιος στα εχει διδαξει?
Μπορείς να γίνεις πιο συγκεκριμένος? Με τί διαφωνείς και τί θεωρείς λάθος?
PS Στη σχολή δεν ασχολούνται με τέτοια 'ερωτήματα'. Είναι κοινά αποδεκτό πάντως ότι η θέσπιση των κανόνων υγιεινής είχε (και έχει) τη μεγαλύτερη επίδραση στην αύξηση του μέσου όρου ζωής. Σε θεραπευτικό επίπεδο ήταν η ανακάλυψη των αντιβιοτικών.
-
διαφωνω σε ολα.
τι σχολη κανεις?
-
Είμαι προ του πτυχίου στην Ιατρική της Αθήνας.
Εάν η αιτιολόγηση στο διαφωνώ είναι το 'διαφωνώ' δεν έχω κανένα πρόβλημα. Μπορείς να διαφωνείς και να πιστεύεις ό,τι θέλεις.
-
κ σας έχουν πει εκει τετοια πραματα? (αν και στην αρχη λες 'αυθαιρετα' οποτε σβηνεις κα8ε συνδεσμο με το πανεπιστημιο μαλλον)
-
Έχουν γίνει κάποιες μελέτες για την επίδραση διαφόρων ανακαλύψεων/συμπεριφορών στο μέσο όρο ζωής. Δε γνωρίζω πολλά βέβαια γιατί το θέμα είναι καθαρά στατιστικό και δε με ενδιαφέρει.
Το τί μέσο όρο ζωής θα είχαμε αν ζούσαμε σαν τους πιθήκους στη ζούγκλα, ναι το είπα αυθαίρετα.Ο καρκίνος, γενικά, είναι νόσος της 3ης ηλικίας. Άρα όσο πιο πολλούς ηλικιωμένους έχουμε τόσο περισσότερους καρκίνους έχουμε. Αυτός είναι και ο κύριος λόγος της αύξησης των καρκίνων με λίγους άλλους σημαντικούς παράγοντες όπως το κάπνισμα.
Δεν έχω στοιχεία μπροστά μου αλλά ενδεικτικά αν σήμερα οι θάνατοι από καρκίνο είναι 30% και το 1960 ήταν 20%, οι θάνατοι από καρκίνο σε 65χρονους οικοδόμους που ζουν στην άνω ραχούλα των ΗΠΑ και δεν καπνίζουν ούτε έχουν εκτεθεί ποτέ επαγγελματικά σε αμίαντο το 1960 ήταν ας πουμε 18% και σήμερα είναι 19% διαφορά που στη φανταστική έρευνα που περιγράφω δεν είναι στατιστικά σημαντική, μπορεί δηλαδή να είναι και τυχαία.
Αυτή χονδρικά είναι η κατάσταση που επικρατεί όσον αφορά τις έρευνες επίπτωσης των διαφόρων μορφών καρκίνου στο γενικό πληθυσμό.Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της Καρδιακής Ανεπάρκειας. Σχεδόν ανύπαρκτη νόσος πριν λίγες δεκαετίες, πλέον αφορά σχεδόν το 2% του πληθυσμού. Ο κύριος λόγος είναι ότι τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζουμε πολύ καλύτερα τους εμφραγματίες οι οποίοι ζουν αρκετά ώστε ορισμένοι να αναπτύξουν καρδιακή ανεπάρκεια. Ουσιαστικά με την επιτυχημένη παρέμβαση στην αντιμετώπιση του εμφράγματος, δημιουργήσαμε το έδαφος για την εκδήλωση μιας νέας νόσου!
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
O άνθρωπος από τη φύση δεν έχει 'προδιαγραφές' για ζωή 80 ετών.
Αν ζούσαμε σε άγρια κατάσταση στη φύση, θα έλεγα (κάπως αυθαίρετα) πως μέσος όρος ζωής θα ήταν τα 35. Όλα τα υπόλοιπα είναι αποτέλεσμα των τεχνητών παρεμβάσεών μας, από την αποφυγή φυσικών κινδύνων μέχρι την επινόηση μεθόδων απολύμανσης και βέβαια όλες τις ιατρικές θεραπευτικές επεμβάσεις.Ο καρκίνος κατά κύριο λόγο οφείλεται στα γονίδιά μας τα οποία δεν είναι 'βελτιστοποιημένα' για ανθρώπους με μέσο όρο ζωής τα 80.
Κατά καιρούς βέβαια πυροβολούμε και τον εαυτό μας όπως με το τσιγάρο και (πιθανώς) με τα κινητά.
Ό,τι και αν λέγεται καταστροφολογικό κατά καιρούς πάντως, το γεγονός είναι ότι ο μέσος όρος ζωής συνεχώς αυξάνει.Φυσικά και έχει προδιαγραφές για 80 μην πω για 150 χρόνια ο άνθρωπος..
Απλά στη φύση έχει να αντιμετωπίσει μεγάλες δυσκολίες με τον καιρό ,με άγρια ζώα όπως και με έλειψη τροφής που του ρίχνουν το χρόνο ζωής...
Επίσης το οτι ο Μ.Ο ζωής έχει ανέβει τόσο πολύ τα τελευταία χρόνια οφείλεται κατα βάση στο οτι όλο και λιγότερα μωρά πεθαίνουν κατα τη γέννηση...Πχ αν παλιότερα ένα μωρό πέθαινε και ένας έφτανε τα 100 είχαμε 100 + 0 /2 = 50χρόνια μ.ο...Όσο για τη διατροφή τα εγκλήματα ξεκινούν απο τη στιγμή της σύλληψης όταν η μητέρα τρώει ένα σωρό σκουπίδια και πολλές φορές καπνίζει κιόλας...Μετά συνεχίζονται στη γέννηση όταν το μωρό αντί να πιεί το γάλα της μητέρας του(το οποιό και να το πιεί θα είναι γεμάτο τοξίνες) πίνει πολλές φορές γάλα αγελάδας το οποίο του προκαλεί τεράστια προβλήματα...Και όπως μεγαλώνει τρέφεται με πίτσες,γαριδάκια,γλυκά και αναψυκτικά....
Οπότε φτάνουμε στα 15-20χρόνια ζωής και το άτομο είναι ήδη εξαντλημένο...Με όλη αυτή την κακοποίση ο καρκίνος έχει ήδη αρχίσει να σχηματίζεται με αποτέλεσμα να εκδηλωθεί δεκαετίες αργότερα...Επίσης μην ξεχνάτε οτι ακόμη και μια πολύ σωστή διατροφή μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη αν η τροφή δεν είναι βιολογική και επομένως περιέχει φυτοφάρμακα,αντιβιοτικά,αυξητικές ορμόνες,συντηρητικά κτλ...
Επομένως ας αφήσουμε την καραμέλα των γονιδίων και ας δούμε πόσο άσχημα ζούμε και τρεφόμαστε...
Με τη σημερινή αφθονία καλής τροφής,και τις ιδανικές καιρικές συνθήκες που προσφέρουν τα σύχρονα σπίτια ο άνθρωπος έχει τη δυνατότητα να ζήσει πάνω απο 100 χρόνια γεμάτα υγιεία.... -
Δεν είμαι βέβαιος ότι για τη μέτρηση του μέσου όρου ζωής περιλαμβάνεται και η περιγεννητική περίοδος.
Σίγουρα όμως η μείωση της παιδικής θνησιμότητας έχει συμβάλει στην αύξηση του μέσου όρου ζωής.Η διατροφή είναι πολύ σημαντική, όχι όμως και ότι είναι η ρίζα όλων μα όλων των προβλημάτων μας.
Δυστυχώς είμαι σε εξεταστική περίοδο οπότε δεν έχω το χρόνο να παρουσιάσω στοιχεία για αυτά που λέω.
Θα περιοριστώ μόνο στο να πω ότι σε κάθε αναδιπλασιασμό των κυττάρων μας η διαδικασία είναι τέτοια ώστε χάνεται ένα τμήμα του γεννητικού μας υλικού. Αυτό νομίζω είναι γνώση λυκείου και ενδεικτικό ότι η ίδια φύση μας θέτει περιορισμούς.hint1 Oι αστικοί πληθυσμοί έχουν μεγαλύτερο μέσο όρο ζωής από τους αγροτικούς. Είναι πιο σημαντικό να είσαι κοντά σε μεγάλο νοσοκομείο και να έχεις παιδεία ώστε να μην παραμελείς τον εαυτό σου παρά να ζεις 'κοντά στη φύση'
hint2 Tα μεταλλαγμένα δεν είναι επικίνδυνα για την υγεία (ω ναι, πυρπολήστε με!)
Εννοώ πως αυτή καθέ αυτή η διαδικασία της μετάλλαξης σε σύγκριση για παράδειγμα με τη διαδικασία του ραντίσματος, δεν δημιουργεί κάποιου είδους πρόσθετο κίνδυνο. Η πρόσληψη δηλαδή του 'αλλοιωμένου' γεννητικού υλικού δεν μας βλάπτει με κάποιον τρόπο. Το αν με τη μετάλλαξη προστίθεται μια δυνητικά τοξική ουσία, είναι άλλο θέμα...
Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες