-
Ψείρες κόνιδες SOS δεν τη παλεύουμε άλλο. Χθες το βράδυ της έβγαλα τουλάχιστον 100 ψείρες χώρια οι κόνιδες. Στο ίντερνετ που διάβασα λίγο άκρη δεν έβγαλα. Δεν φτάνει η υπομονή που πρέπει να έχεις, δεν φτάνει το λούσιμο που της κάνεις, αν στο σχολείο τα άλλα παιδιά έχουν κι αυτά τότε ... 'πάρε το αυγό και κούρευτο' Μηδαμινή ή σχεδόν μηδέν εμπιστοσύνη στα σκευάσματα που κυκλοφορούν. Δεν μπορώ να βλέπω το παιδί μου να ξύνεται.
-
... to χρησιμοποίησα για την μικρή κόρη , πριν από 20 ημέρες .... μασάζ στο κεφάλι .... και μετα χτένισμα με είδικό χτενάκι που περιέχεται .... επανάληψη μετα από 6 ημέρες .... όλα όκ .
Τιμή 13Ε
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Ψείρες κόνιδες SOS δεν τη παλεύουμε άλλο. Χθες το βράδυ της έβγαλα τουλάχιστον 100 ψείρες χώρια οι κόνιδες. Στο ίντερνετ που διάβασα λίγο άκρη δεν έβγαλα. Δεν φτάνει η υπομονή που πρέπει να έχεις, δεν φτάνει το λούσιμο που της κάνεις, αν στο σχολείο τα άλλα παιδιά έχουν κι αυτά τότε ... 'πάρε το αυγό και κούρευτο' Μηδαμινή ή σχεδόν μηδέν εμπιστοσύνη στα σκευάσματα που κυκλοφορούν. Δεν μπορώ να βλέπω το παιδί μου να ξύνεται.Παλια, η μαμα χρησιμοποιουσε ξυδι και καποια ειδικα χτενακια...
-
Στα κορίτσια που έχουν και μακριά μαλλιά, είναι μάλλον δυσκολοτερα τα πράγματα...Ο πιτσιρικάς μου που κολλησε πριν κανα 2μηνο, μία εφαρμογή κι εξαφανίστηκαν τα πάντα...Βεβαια του έχω κάνει κουρεμα αρκετά κοντό και όσο να ΄ναι βοηθάει...
Αν θες Megane, να κοιτάξω τί μαρκα ηταν το φαρμακο που χρησιμοποιήσαμε, να σου πω...
-
υπάρχουν ακόμα ψείρες εν έτει 2012???
dear god...
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
υπάρχουν ακόμα ψείρες εν έτει 2012???dear god...
-
Mετα απο αρκετές μέρες, (λόγω νοσηλειας της μικρής μου στο νοσοκομείο), το φάρμακο για τις ψείρες που χρησιμοποιήσαμε τελικά Megane, είναι το παραπάνω, αυτό που πόσταρε ο St. Devote. Αν και μαλλον μεχρι τωρα, θα έχετε λάβει τα μέτρα σας.!
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Mετα απο αρκετές μέρες, (λόγω νοσηλειας της μικρής μου στο νοσοκομείο), το φάρμακο για τις ψείρες που χρησιμοποιήσαμε τελικά Megane, είναι το παραπάνω, αυτό που πόσταρε ο St. Devote. Αν και μαλλον μεχρι τωρα, θα έχετε λάβει τα μέτρα σας.!Περαστικα να ειναι spartan..
-
Eυχαριστώ Νίκο....Ευτυχώς δεν ήταν τίποτα, παρα μια ίωση τελικά....Το ταξίδι στη Θεσ/νίκη δε της βγήκε σε καλό...! Ελπίζω να μην της μείνει... αξέχαστο και να της θυμίζει η πόλη τη... νοσηλεία της... (γιατί η αληθεια είναι οτι ταλαιπωρηθηκε λίγο απο τις εξετάσεις...Αυτό που μετράει όμως είναι το 'τέλος καλό, όλα καλά...!!!!' )
-
Εχω ένα ερώτημα που σχετίζεται με την ιατρική δεοντολογία: σε ποιό βαθμό υποχρεούται ο γιατρός να έχει τη συναίνεση του ασθενούς (ή των συγγενών του αν δεν δύναται ο ίδιος) για την θεραπεία που θα εφαρμόσει ?
Υπάρχει το κλασσικό παράδειγμα των Μαρτύρων του Ιεχωβά που προτιμούν να πεθάνουν παρά να μεταγγισθούν. Εκεί αν δεν κάνω λάθος ο γιατρός προστατεύει το μεγαλύτερο αγαθό, τη ζωή, και βάζει στην άκρη την άποψη και τις πεποιθήσεις του ασθενούς.
Ας το κάνουμε όμως λίγο δυσκολότερο και ας υποθέσουμε μια μη απειλητική για τη ζωή κατάσταση. Εχει εκεί ο ασθενής δικαίωμα να αρνηθεί τη θεραπεία του γιατρού ?
Να δώσω ένα παράδειγμα: έστω ότι είμαι χορτοφάγος (δεν είμαι, θεός φυλάξοι ) και ο γιατρός για να γίνω καλά μου λέει 'θα τρως κάθε μέρα κρέας' (πχ. έχω αναιμία). Εχω δικαίωμα να του πω 'όχι δεν θα τρώω κάθε μέρα κρέας βρες άλλη λύση' ή μπορεί με κάποιο τρόπο να μου επιβάλλει τη θεραπεία που εκείνος κρίνει σκόπιμη (ΟΚ φαντάζομαι μπορεί να μου πει 'βρες άλλο γιατρό').
-
Νομιζω οτι δε μπορει να σου επιβαλλει τιποτα, αλλα αν σου σκασει κανα εκτακτο (πχ χασεις αισθησεις , πεθαινεις ή τελοσπαντων δεν εισαι σε θεση να το διαπραγματευτεις) ειναι υποχρεωμενος να σε κρατησει στη ζωη με καθε τροπο
οσο ομως μπορεις να το διαπραγματευτεις μπορεις να αρνεισαι τα παντα
ασχετο , θυμηθηκα μια ιστορια που μου ελεγε ο δερματολογος μου οταν δουλευε εξω..
ειχε εναν ινδο και επρεπε του κανει περιτομη ( δεν του εβγαινε εξω το κεφαλι, δε θυμαμαι πώς λεγεται αυτη η παθηση)
τελικα δε ξερω πώς τον επεισε να τη κανει ή αν υπηρχε θεμα ασυνεννοησιας , αλλα μολις του την εκανε ο τυπος φρικαρε και κλαιγοταν οτι δε θα μπορουσε να βρει νυφη (γιατι θα τον περνουσαν για μουσουλμανο) -
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
ειχε εναν ινδο και επρεπε του κανει περιτομη ( δεν του εβγαινε εξω το κεφαλι, δε θυμαμαι πώς λεγεται αυτη η παθηση)
φιμωση λεγεται και ειναι σοβαρη παθηση και οχι για γελακια... να θεωρεις εαυτον τυχερο που δεν γεννηθηκες μ αυτη
-
ενταξει δεν ειναι κατι που δε διορθωνεται σχετικα ευκολα, το ειχε και γνωστος μου
απλα η περιτομη ηταν επιπονη , αλλα σε ενα μηνα ολα οκ
εγω μεχρι χαλινο εχω φτασει , αλλα αυτο ηθελε μολις μια βδομαδα επουλωση
-
και επιπονη ειναι και θελει καμποσο χρονο για επουλωση και ψυχολογικα μπορει να σε καταρακωσει (πρακτικα δεν μπορεις να κανεις σεξ και αν τα καταφερεις θα ναι πολυ επωδυνο)...για να μην αναφερθουμε σε διαφορες ουρολοιμωξεις ή και καρκινους που μπορουν ν αναπτυχθουν
οταν εννοεις εφτασες μεχρι χαλινο? διατομη χαλινου εκανες μονο?
-
μου μισοκοπηκε και ηθελε γιατρο για να ολοκληρωθει η δουλεια, αλλιως το εργαλειο ηταν αχρηστο απο το πονο
ηλεκτρικο νυστερι ftw και μυρωδια καμμενης πετσαςδεν ηξερα οτι μπορει να υπαρξουν τοσο σοβαρες παρενεργειες στη δικη σου περιπτωση, το ψυχολογικο ειναι βεβαια και πώς το παιρνει ο καθενας απο τη μια σε καταλαβαινω γιατι κι εγω εχω νιωσει ασχημα (ισως υπερβολικα και χωρις λογο) με διαφορα που εχω παθει , απο την αλλη δε το θεωρουσα και τοσο πολυ σοβαρο κρινοντας απο ατομα που ξερω (θυμηθηκα και αλλον ενα μολις τωρα.. )
-
Σε περίπτωση επείγοντος απειλητικού προς τη ζωή ο γιατρός είναι υποχρεωμένος να ενεργήσει προς αποκατάσταση της υγείας του ασθενούς, αν εκείνος δεν είναι σε θέση να αναφέρει τι επιθυμεί (πχ σε κώμα).
Αν όμως ο ασθενής είναι σε θέση να δηλώσει την επιθυμία του, τότε ο γιατρός οφείλει να τον ενημερώσει για τη θεραπευτική ενέργεια που θα ακολουθήσει, τους πιθανούς κινδύνους, επιπλοκές και τις πιθανές εναλλακτικές που υπάρχουν και τότε αποφασίζει ο ασθενής, αφού πρώτα δηλώσει ότι κατάλαβε πλήρως. Είναι η λεγόμενη συγκατάθεση του ασθενούς (informed consent).
Τα πράγματα περιπλέκονται με τη βούληση του συγγενικού περιβάλλοντος,τυχόν ανάγκη ψυχιστρικής εκτίμησης ή εισαγγελικής παρέμβασης.
Σε γενικές γραμμές, ο γιατρός δεν μπορεί να κάνει ό,τι γουστάρει.ΥΓ Για τα της περιτομής, ισχύει το 'άλλο απλή επέμβαση και άλλο εύκολη επέμβαση'.
-
Ο χρήστης heras έγραψε:
φιμωση λεγεται και ειναι σοβαρη παθηση και οχι για γελακια... να θεωρεις εαυτον τυχερο που δεν γεννηθηκες μ αυτη
H φίμωση δεν ήταν σοβαρή πάθηση κάτι άλλα χρόνια, σιγά μην είναι τον 21ο αιώνα....Η άγνοια του τί είναι η φίμωση και πότε την έχει κανείς, ωστε να λάβει τα κατάλληλα μέτρα (και κυρίως οι γονείς του όταν είναι μικρός) είναι σοβαρή πάθηση....
-
οταν τα καταλληλα μετρα των γονεων οπως λες δεν φερνουν αποτελεσμα, πας για επεμβαση εφ οσον διαγνωστει και απο τον ουρολογο....και πλεον γινεται με λεϊζερ που σημαινει σαφως λιγοτερος πονος (κυριως μετεγχειρητικα)
παντως οταν υπαρχει σοβαρη περιπτωση φιμωσης, καλο ειναι να γινεται περιτομη για τους λογους που ανεφερα πιο πανω
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
μου μισοκοπηκε και ηθελε γιατρο για να ολοκληρωθει η δουλεια,Oσις εσενα λογικα ηταν περιπτωση βραχεως χαλινου? Αν ηταν αυτο ειναι αλλη περιπτωση....φανταζομαι την ακροποσθια δεν την πειραξες αν δεν ειχες προβλημα εμφανισης της βαλανου
-
Μια χαρά ήταν ο χαλινός μου από όλες τις απόψεις , η τότε κοπέλα ήταν πολύ στενή και στέγνη και όπως ήταν από πάνω μου την έκανε τη ζημιά
Η ολική ρήξη δε συνέβη , μου έλεγε ο γιατρός ότι αν κοβόταν τελείως θα πέθαινα στο πόνο (νομίζω ήταν υπερβολικός ) , όμως έτσι μισοκομμένος που ήταν πονούσε οπότε δοκίμαζα να κάνω κάτι , οπότε τον πετσόκοψε τελείως ο ειδικός με το ειδικό εργαλείο του
Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες