-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
... εγω πιστευω οτι το βγαζω λογω αγχους .περισυ μαλιστα ειχα παει σε αυτη για αλωπεκια (ευτυχως ειχα πολυ μαλλι και δε φαινοταν) , απλα της ειπα να κοιταξει και αυτο . Δε της φανηκε βεβαια τοσο σημαντικο γιατι εδινε βαση στο αλλο θεμα οπως ειναι φυσικοΦετος να σου το παλι.. αρα μαλλον δεν ειναι απλα μολυνση
(Τη πρωτη φορα που το εβγαλα περνουσαμε οικογενειακα ζορια και ημουν τρομερα πιεσμενος )Η αλοιφη παντως θυμαμαι οτι ειχε κανει δουλιτσα σχετικα συντομα, φετος το αφησα πολυ καιρο (κανα μηνα) και πλεον εχει εξαπλωθει αρκετα, οποτε μαλλον ειναι καιρος να το εξαφανισω γιατι δε μου αρεσει να εχω μπιρμπιλονια στα χερια μου.
Όπως τα περιγράφεις πιστεύω πως μπορείς να βρεις λύση με την ομοιοπαθητική. Συνήθως δουλεύει καλά για δερματικά λόγω στρες, αλλά θα πρέπει να κόψεις τον ... καφέ!
-
Τελικά είχα απόστημα στην αμυγδαλή, πήγα στον Ευαγγελισμό τη Πέμπτη και με ελευθέρωσαν σήμερα.
Μου έκαναν επέμβαση με νυστέρι για να βγάλουν το πύον και μετά με κράτησαν μέσα για να μου βάλουν ορούς με αντιβιοτικά, παυσίπονα και κάτι άλλο που δε θυμάμαι... -
Αντιλυσσικο;
Εμενα μια φορα προσπαθησε ο ΟΡΛ να σπασει το 'πυον' απο τις αμυγδαλες αλλα μου ερχοταν συνεχεια ταση για εμετο.Οπότε αντιβιωση και περναγε.
Φετος δεν με επιασαν,ακομα
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Αντιλυσσικο;Εμενα μια φορα προσπαθησε ο ΟΡΛ να σπασει το 'πυον' απο τις αμυγδαλες αλλα μου ερχοταν συνεχεια ταση για εμετο.Οπότε αντιβιωση και περναγε.
Φετος δεν με επιασαν,ακομα
Με λιγο σπρευ ξυλοκαϊνης δε θα καταλαβαινες τιποτα..
-
Και με δεν θα καταλαβαινα τιποτα
-
Να τρομοκρατήσω λίγο;
Την 1η επέμβαση για το απόστημα την έκανα σε ιδιώτη ΩΡΛ που είχα κλείσει ραντεβού.
Το ιατρείο του ήταν πολυιατρείο, με χώρο υποδοχής που οδηγούσε στα διάφορα ιατρεία (δε ξέρω κατά πόσο είχαν 'ένοικο' τα υπόλοιπα). Είχε μια όψη όπως είναι τα θρίλερ στο πρώτο μέρος, μια ελαφριά παρακμή ίσα ίσα για να σου δημιουργήσει μια ανησυχία. Υποδοχές για φωτιστικά στους τοίχους με τα καλώδια να κρέμονται, κρυφός φωτισμός με νέον, με ένα από αυτά να τρεμοπαίζει κάνοντας τον χαρακτηριστικό ήχο...
Ο γιατρός ήταν πιο ψηλός από το πλαίσιο της πόρτας και όταν μπήκαμε στην υποδοχή έσκυψε και έβγαλε το κεφάλι του για να δει ποιός είναι. 'Εσείς με καλέσατε για ραντεβού;' ρώτησε. Του έγνεψα καταφατικά. Περάστε.
Το ιατρείο του ήταν σκοτεινό, το μόνο φως ερχόταν από το φωτιστικό του γραφείου του. Με έβαλε να καθίσω στη καρέκλα εξέτασης και με ρώτησε τι έχω. Ξεκίνησα να λέω το ιστορικό και με διέκοψε ρωτώντας με πόσο καιρό παίρνω αντιβίωση.
Ξετυλίγει αμέσως ένα γλωσσοπίεστρο και με εξετάζει. Το πετάει σε ένα 'νεφρό' μαζί με ένα άλλο και λέει στη μητέρα μου οτι έχω απόστημα και μάλλον θα θέλει χειρουργείο. Ξαναπιάνει το γλωσσοπίεστρο και της δείχνει. Λέει 'κάτσε να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε'. Αμέσως πιάνει ένα δοχείο σαν αυτά για υγρό σαπούνι χεριών και με ψεκάζει πάνω στη γλώσσα λέγοντας μου 'κατάπιε το'. Το καταπίνω. Από τη γεύση και την αίσθηση καταλαβαίνω οτι είναι τοπικό αναισθητικό. Γυρνάει και λέει στη μητέρα μου να περιμένει λίγο έξω. Δεν καταλαβαίνω τι συμβαίνει, δεν μου'χει πει τι κάνει. Με ρωτάει αν με έπιασε το αναισθητικό, του λέω 'νομίζω πως ναι'. Γυρνάει και πιάνει μια λεπίδα με μία λαβίδα, ξαναπιάνει το γλωσσοπίεστρο από το 'νεφρό' και μου κάνει μια τομή. Την αισθάνθηκα. Αμέσως νοιώθω το στόμα μου να πλημμυρίζει με κάτι. Αίμα; Πύον; Δεν ξέρω. Πιάνει ένα ποτήρι με κάποιο υγρό και μου το δίνει για να κάνω γαργάρες. Αδειάζει τα περιεχόμενα του 'νεφρού' σε ένα άλλο και μου το δίνει για να φτύσω. Ξανά γαργάρες, ξανά φτύσιμο. Με ρωτάει 'πόνεσες;'. 'Ε, ναι' του λέω. Μου λέει 'άνοιξε πάλι για να το κάνουμε άλλη μια φορά'. Όλα γίνονται πολύ γρήγορα. Δεν θέλω αλλά ξανανοίγω. Μου κάνει τομή πιο ψηλά. Αυτή τη φορά ούρλιαξα και τινάχτηκα, το αναισθητικό δεν είχε πάει εκεί, τα αισθάνθηκα όλα. Δάκρυσα. Ξανά γαργάρες και φτύσιμο. Παίρνει το 'ρουφηχτήρι' και τραβάει ότι κυκλοφορεί μέσα στο στόμα μου. Μου λέει οτι μάλλον τελειώσαμε, αλλά ίσως θα πρέπει να το ξανακάνουμε μερικές μέρες αργότερα. Ξαναμπαίνει η μητέρα μου στο ιατρείο και μιλάμε λίγο με τον γιατρό.Και κάπως έτσι βρέθηκα να τρέχω στον Ευαγγελισμό για να σιγουρευτώ οτι ο γιατρός δεν έκανε μαλακία, και να μένω 2 μέρες. Η γιατρός του Ευαγγελισμού μου είπε οτι ο άλλος έκανε πολύ καλή δουλειά, αλλά τι να τη κάνεις όταν ο άλλος δεν έχει τρόπους, δεν σε πληροφορεί για το τι θα σου κάνει και σε κάνει να αμφιβάλλεις για τους κανόνες υγειινής του;
-
Ο χρήστης mesastou έγραψε:
Όπως τα περιγράφεις πιστεύω πως μπορείς να βρεις λύση με την ομοιοπαθητική. Συνήθως δουλεύει καλά για δερματικά λόγω στρες, αλλά θα πρέπει να κόψεις τον ... καφέ!
ναι απο βδομαδα κοβεται ο γ@μοκαφες
πραγματικα σιχαινομαι τον καφε, απλα δυστυχως εφαγα εθισμο και τον χρειαζομαι για να συνελθω απο τον υπνο , γιατι χωρις αυτον δε σηκωνομαιτο περασμενο καλοκαιρι τον ειχα κοψει, αλλα χρειαστηκε παλι να τον ξαναρχισω για να συνδυασω το κοιμαμαι αργα με το ξυπναω νωρις..
και η μαλακια ειναι οτι δεν πινω και καφε της προκοπης , αλλα φραπε (που αμα τον φτιαχνω εγω ειναι δηλητηριο )
σε καποιες φασεις τρεμουν τα χερια μουαπο βδομαδα μονο αλκοολ ή αντε κανα καφε-γλυκο τυπου fredoccino σε καμια παραλια
οσο για το χερι μου η αλοιφη εκανε και παλι το θαυμα της εχει μειωθει αρκετα (καλα που μου θυμισες να ξαναβαλω , γιατι βαζω οποτε θυμαμαι ) πιστευω αλλες 2-3 μερες και θα φυγει τελειως
ενα πραγμα παντως που σκοπευω να κανω οσο κι αν το σιχαινομαι ειναι να ξαναρχισω γυμναστικη, αρχικα θα αρχισω γυμναστηριο να ερθω στη βασικη 'καλη' φυσικη κατασταση και μετα βλεπω αν ειναι να ξαναρχισω πιο σοβαρα πραγματα
δε με νοιαζει φυσικα να χασω κιλα και να γινω σφιχτης, αυτα τα θεωρω βλακειες, με νοιαζει απλα να επανελθω σε μια κατασταση οπου δε νιωθω ολη την ωρα οτι ειμαι σαπιος και νυσταζω
θελω μετα την οποια προπονηση να αισθανομαι ξεκουραστος και γεματος ενεργεια και να τρωω απειρο φαγητο και παλι να νιωθω ξεκουραστος (και να μην παχαινω, βεβαια δεν ειμαι πια παιδακι) , να μην με ενοχλει το κρυο και να μην με ενοχλει η ζεστη, γενικα πρεπει να παψω να ειμαι μαλθακος και να με στενοχωρει η παραμικρη παπαρια
-
Festonero ceclor δεν σου χαν δώσει στην αρχή;
-
Ναι. Τώρα παίρνω 2 διαφορετικά αντιβιοτικά, δε θυμάμαι πως τα λένε.
-
Το ένα από τα δυο είναι klaricid ή zithromax;
-
O,τι αντιβίωση και αν παίρνεις, χτύπα και ένα γιαουρτάκι. Για καλό είναι
-
Zinadol και Flagyl είναι, των 500.
Έφαγα ριζόγαλο, μετράει; Τα γιαούρτια τα'χω υπόψη, παίρνω και ένα Losec ή κάτι τέτοιο το πρωί. -
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
ναι απο βδομαδα κοβεται ο γ@μοκαφες
πραγματικα σιχαινομαι τον καφε, απλα δυστυχως εφαγα εθισμο και τον χρειαζομαι για να συνελθω απο τον υπνο , γιατι χωρις αυτον δε σηκωνομαιτο περασμενο καλοκαιρι τον ειχα κοψει, αλλα χρειαστηκε παλι να τον ξαναρχισω για να συνδυασω το κοιμαμαι αργα με το ξυπναω νωρις..
και η μαλακια ειναι οτι δεν πινω και καφε της προκοπης , αλλα φραπε (που αμα τον φτιαχνω εγω ειναι δηλητηριο )
σε καποιες φασεις τρεμουν τα χερια μουαπο βδομαδα μονο αλκοολ ή αντε κανα καφε-γλυκο τυπου fredoccino σε καμια παραλια
οσο για το χερι μου η αλοιφη εκανε και παλι το θαυμα της εχει μειωθει αρκετα (καλα που μου θυμισες να ξαναβαλω , γιατι βαζω οποτε θυμαμαι ) πιστευω αλλες 2-3 μερες και θα φυγει τελειως
ενα πραγμα παντως που σκοπευω να κανω οσο κι αν το σιχαινομαι ειναι να ξαναρχισω γυμναστικη, αρχικα θα αρχισω γυμναστηριο να ερθω στη βασικη 'καλη' φυσικη κατασταση και μετα βλεπω αν ειναι να ξαναρχισω πιο σοβαρα πραγματα
δε με νοιαζει φυσικα να χασω κιλα και να γινω σφιχτης, αυτα τα θεωρω βλακειες, με νοιαζει απλα να επανελθω σε μια κατασταση οπου δε νιωθω ολη την ωρα οτι ειμαι σαπιος και νυσταζω
θελω μετα την οποια προπονηση να αισθανομαι ξεκουραστος και γεματος ενεργεια και να τρωω απειρο φαγητο και παλι να νιωθω ξεκουραστος (και να μην παχαινω, βεβαια δεν ειμαι πια παιδακι) , να μην με ενοχλει το κρυο και να μην με ενοχλει η ζεστη, γενικα πρεπει να παψω να ειμαι μαλθακος και να με στενοχωρει η παραμικρη παπαρια
Εμεις οι δυό πρέπει να βρεθούμε να σου πω πως θα κόψεις τον καφέ.
Εδωσα μάχη να τον κοψω πραγματικά αν και δεν καπνίζω.Φραπές κυκλοφορούσε στις φλέβες μου για να καταλάβεις.Αν εισαι εθισμενος θα υποφέρεις με την έννοια ότι θα ξεγελιέσαι και θα πίνεις.Εγω ειχα πόνους στο στηθος και στο στομάχι μαζί με υπερδιέγερση.Τα καταφερα ομως αν και πέρασα απο φασεις ....διάφορες. -
Ο χρήστης FestoNero έγραψε:
Έφαγα ριζόγαλο, μετράει; Τα γιαούρτια τα'χω υπόψη, παίρνω και ένα Losec ή κάτι τέτοιο το πρωί.Όχι, το ρυζόγαλο δε μετράει. Το Λοσέκ είναι για το στομάχι, το γιαουρτάκι είναι για το εντεράκι Πάντως, δυνατές αντιβιώσεις παίρνεις... Σε 3-4 μέρες θα είσαι κομπλέ, αλλά να τις σταματήσεις αφού στο πει ο γιατρός, όχι μόνος.. Πρέπει να κάνει τον κύκλο του..
-
Ο χρήστης FestoNero έγραψε:
Κονόμησα Ceclor 750, και ultralevin, και trachisan (σαν lysopaine είναι) για το λαιμό.Ultra Levure μήπως είναι; Αυτό είναι για το έντερο και καλό είναι να το παίρνεις όσο παίρνεις την αντιβίωση. Επίσης καλό είναι να τρως γιαούρτη και μάλιστα την παραδοσιακή με την πέτσα. Πριν από χρόνια υποτίμησα τη σημασία της και το πλήρωσα με 6 μήνες αυστηρής δίαιτας...
Περαστικά -
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
Έφαγα ριζόγαλο, μετράει; Τα γιαούρτια τα'χω υπόψη, παίρνω και ένα Losec ή κάτι τέτοιο το πρωί.Όχι, το ρυζόγαλο δε μετράει. Το Λοσέκ είναι για το στομάχι, το γιαουρτάκι είναι για το εντεράκι Πάντως, δυνατές αντιβιώσεις παίρνεις... Σε 3-4 μέρες θα είσαι κομπλέ, αλλά να τις σταματήσεις αφού στο πει ο γιατρός, όχι μόνος.. Πρέπει να κάνει τον κύκλο του..
Να υποθέσω οτι τα αέρια που έχω (ποτέ δεν είχα) οφείλονται στην αντιβίωση;
Ο γιατρός δεν μου είπε πότε να σταματήσω. Με εκνευρίζει απίστευτα αυτό, γιατί και η άλλη γιατρός που μου έγραψε το ceclor δε μου'πε πότε να το κόψω. Θα πάει η μητέρα μου αύριο να πάρει το εξιτήριο μου και θα ρωτήσει πότε να το σταματήσω. Άλλο εκνευριστικό είναι οτι δεν δίνουν καθόλου συμβουλές διατροφής, πχ έπρεπε να πάω στο φαρμακείο για τις αντιβιώσεις για να μάθω οτι τα γιαούρτια θα πρέπει να μην τα τρώω την ίδια στιγμή με τα φάρμακα αλλά αργότερα (δε ξέρω γιατί).Κονόμησα Ceclor 750, και ultralevin, και trachisan (σαν lysopaine είναι) για το λαιμό.
Ultra Levure μήπως είναι; Αυτό είναι για το έντερο και καλό είναι να το παίρνεις όσο παίρνεις την αντιβίωση. Επίσης καλό είναι να τρως γιαούρτη και μάλιστα την παραδοσιακή με την πέτσα. Πριν από χρόνια υποτίμησα τη σημασία της και το πλήρωσα με 6 μήνες αυστηρής δίαιτας...
ΠεραστικάΝαι, Levure είναι. Σταμάτησα να το παίρνω γιατί μου γράψανε άλλα .
Για γιαούρτη έχουμε πολύ καλό μαγαζί στην Ηλιούπολη το οποίο φτιάχνει εκπληκτικά γιαούρτια και ρυζόγαλα. Δεν μου αρέσει το γιαούρτι με πέτσα αλλά από το συγκεκριμένο το τρώω ευχαρίστως. -
Ο χρήστης coupeas έγραψε:
Εμεις οι δυό πρέπει να βρεθούμε να σου πω πως θα κόψεις τον καφέ.
Εδωσα μάχη να τον κοψω πραγματικά αν και δεν καπνίζω.Φραπές κυκλοφορούσε στις φλέβες μου για να καταλάβεις.Αν εισαι εθισμενος θα υποφέρεις με την έννοια ότι θα ξεγελιέσαι και θα πίνεις.Εγω ειχα πόνους στο στηθος και στο στομάχι μαζί με υπερδιέγερση.Τα καταφερα ομως αν και πέρασα απο φασεις ....διάφορες.τον εχω μειωσει τουλαχιστον , πινω μονο το πρωι πλεον κι εκει ειναι στην ουσια ο εθισμος.. δεν μπορει να λειτουργησει το μυαλο μου χωρις καφε, δε μπορω να οδηγησω κτλ
περισυ το καλοκαιρι , ειδικα στις διακοπες που ημουν τελειως χαλαρος τον ειχα κοψει τελειως
επινα μονο καμια φορα στο χαλαρο αμα πηγαινα απογευμα καπουπονους και στομαχι ειχα κι εγω (εχουμε και οιγενειακη ευαισθησια με το θεμα στομαχι .. ) , αλλα πλεον ειμαι καλα
ειδικα το στομαχι εχει να με πιασει καιροθελω απλα να μη χρειαζομαι τον καφε για να ξυπνησω το πρωι.. ισως σε αυτες τις διακοπες δοκιμασω να ελαττωσω το τσιγαρο.. αυτες τις μερες δηλαδη το ελαττωσα αρκετα (γιατι δεν ειμαι υπερ και του να το κοψω, απλα να μην καπνιζω το ενα πισω απο το αλλο χωρις λογο θελω, μετρο με λιγα λογια )
-
Φίλος χρησιμοποίησε χαπι για να το κόψει τελείως και πέτυχε.Αλλος πήρε πούρο λόγο απαίσιας γεύσης και το αναβόσβηνε συνέχεια ώσπου κάποια στιγμή αηδίασε και το έκοψε μαχαίρι.
Παίδεμα δε λέω! -
να πίνετε εσπρέσσο, καθαρός καφές
-
Αυτό κάνω τωρα.Μονο όταν θέλω να κανω το δελφινι στη θαλασσα πίνω εναν φραπε .Κατι σαν Red Bull δηλ.
Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες