-
αστα....
ζησαμε να δουμε αυτο και την ειρηνη μεταξυ τελη οφη..
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Ωχ ωχωχ τί μας εκανε η Μαρσεϊγ;Άστα να πάνε, μας την έκαναν τη ζημιά.
-
Επειδη μου το ζητησε ο bagus:Το budget του φετινου Ολυμπιακου ειναι 52 εκατομμυρια ευρω και του αεκακιου σχεδον αγγιζει τα 9.Επομενως,οποιαδηποτε συγκριση μεταξυ των δυο,ειναι τουλαχιστον ατυχης.
-
Εφοσον τα μπατζετ μετρηθουν με τον ιδιο τροπο και περιλαμβανουν τα ιδια πραγματα, αν της αεκ ειναι 9, του ολυμπιακου ειναι περι τα 14 αν θυμαμαι καλα (κυκλοφορησε και σχετικο περιοδικο ενθετο σε εφημεριδα πριν καμια βδομαδα).
Στα 9 και στα 14 περιλαμβανονται μονο τα ετησια συμβολαια. Δεν ειναι δυνατον στην αεκ να μετρας μονο συμβολαια και στον οσφπ να μετρας και κοστη μεταγραφων, κοστος κουρεματος ψηλου γκαζον, κλπ.
Επομενως, ατυχης ειναι οποιος παραμυθιαστηκε οτι το μπατζετ του οσφπ ειναι εξαπλασιο της αεκ: ελεος ρε παιδια, κερδισατε ενα ευρωπαικο ματς, δεν γινατε ρεαλ σε αξια και μπατζετ... -
Ο χρήστης pro έγραψε:
Εφοσον τα μπατζετ μετρηθουν με τον ιδιο τροπο και περιλαμβανουν τα ιδια πραγματα, αν της αεκ ειναι 9, του ολυμπιακου ειναι περι τα 14 αν θυμαμαι καλα (κυκλοφορησε και σχετικο περιοδικο ενθετο σε εφημεριδα πριν καμια βδομαδα).
Στα 9 και στα 14 περιλαμβανονται μονο τα ετησια συμβολαια. Δεν ειναι δυνατον στην αεκ να μετρας μονο συμβολαια και στον οσφπ να μετρας και κοστη μεταγραφων, κοστος κουρεματος ψηλου γκαζον, κλπ.
Επομενως, ατυχης ειναι οποιος παραμυθιαστηκε οτι το μπατζετ του οσφπ ειναι εξαπλασιο της αεκ: ελεος ρε παιδια, κερδισατε ενα ευρωπαικο ματς, δεν γινατε ρεαλ σε αξια και μπατζετ...μιστερ pro......να μη λέμε κοτσάνες σε παρακαλώ......
μπάτζετ δέν εννοούμε τα συμβόλαια των παικτών ούτε κάτι άλλο......
εννοούμε το συνολο της ποδοσφαιρικής αξίας των παίχτών κάθε ομάδας στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο.......και η ρεάλ συμφωνα με αυτό είναι κοντα στο μισό δίς ευροπουλα......ο ολυμπιακός έχει παίχτες που κοστίζουν αρκετά εκκατομυριάκια ........ στο ποδοσφαιρικό χρηματιστηριο.....είδες που έφτασε η τιμή του καστίγιο πρίν φύγει?.......κάπως έτσι θα εκτοξευτεί και ο τοροσίδης πχ αν συνεχίσει με τους ρυθμούς αυτούς.
αυτο λέμε μπάτζετ στο ποδόσφαιρο και οχι τα καθαρα λογιστικά νουμερα.... -
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
Επειδη μου το ζητησε ο bagus:Το budget του φετινου Ολυμπιακακιου ειναι 52 εκατομμυρια ευρω και του αεκακιου σχεδον αγγιζει τα 9.Επομενως,οποιαδηποτε συγκριση μεταξυ των δυο,ειναι τουλαχιστον ατυχης.Ετσι ειναι εαν ετσι νομιζεις ρε Πασχερν....
Εγω οχι δεν προκειται να σου πω παντως...
-
Μιστερ αντυ, μαθε να διαβαζεις και κρατα τα εμοτικονς και τις κοτσανες για παρτη σου. Εγω ειπα οτι αν το μπατζετ της αεκ ειναι 9, του οσφπ ειναι 14 και οχι 52. Αν του ολυμπιακου ειναι 52, της αεκ θα ειναι αντιστοιχως μεγαλυτερο.
Για να το κανω ταληρακια μπας και το καταλαβουν και οι φαν του Γεωργιου και του Τσουκαλα να μην συγκρινουμε βουρτσες με λουτσες.Γκεγκε;
-
Δε γνωριζω αυτο της ΑΕΚ, αλλα το φετινο μπατζετ για το αγωνιστικο τμημα του Ολυμπιακου (μπάι-αουτ μεταγραφων + συμβολαια) ειναι περιπου 25εκ. (13+12 αντιστοιχα)
Τα λειτουργικα εξοδα ειναι περιπου αλλα τοσα (πχ το μπατζετ των ακαδημιων ειναι περιπου 5 εκ.). -
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Δε γνωριζω αυτο της ΑΕΚ, αλλα το φετινο μπατζετ για το αγωνιστικο τμημα του Ολυμπιακου (μπάι-αουτ μεταγραφων + συμβολαια) ειναι περιπου 25εκ. (13+12 αντιστοιχα)
Τα λειτουργικα εξοδα ειναι περιπου αλλα τοσα (πχ το μπατζετ των ακαδημιων ειναι περιπου 5 εκ.).Τωρα μιλαμε... Εγω απλως ειπα οτι το αντιστοιχο νουμερο του 12 (ή 14 που ειπωθηκε πριν) που αναφερεις στην αεκ ειναι περιπου 9.
Και τονισα οτι δεν γινεται να συγκρινουμε τους μισθους της αεκ και το συνολο του μπατζετ του οσφπ.
Τελικα το δυσκολοτερο πραγμα ειναι αποδειξεις το προφανες.
-
Παντως το 12 δεν ειναι... 12, ειναι 25. Κανοντας μεταγραφες με μπαι-αουτ, πληρωνεις (και καρπωνεσαι μελλοντικα) την προστιθεμενη αξια των ποδοσφαιριστων.
Προσωπικη πληροφορηση δεν εχω, αλλα ενα αρθρο της Sportday (καπου το εχω φυλαγμενο) τοποθετουσε τα συνολικα αντιστοιχα νουμερα της ΑΕΚ περιπου στα 10εκ. και του ΠΑΟ στα 8.Επιστρεφοντας στα του Ολυμπιακου, νομιζω οτι μεσα στο χειμωνα (ισως καποια περισσευματα και το επομενο καλοκαιρι) το μπατζετ θ' αυξηθει σημαντικα, αφου στοχος ειναι να ξοδευτουν τα χρηματα της μεταγραφης Καστιγιο (ενα, μικρο, κομματι θα παει στην αναδιοργανωση του τμηματος σκαουτινγκ και των ακαδημιων)
Κι ενα αρθρο που λεει (περιπου, αδικω τον ΠΑΟ) τα ιδια:
http://www.goalday.gr/article.asp?catid ... bid=580595 -
Εδω ομως τα χαλαμε... Την προστιθεμενη αξια των ποδοσφαιριστων την καρπωνεσαι ειτε τον παρεις ελευθερο, ειτε με μεταγραφη. Η αξια της ομαδας αποτυπωνεται απο τα συμβολαια. Ετσι κι αλλιως, ειναι λιγακι παραδοξο να μπει φετος στο μπατζετ του οσφπ ενα ποσο 2000000 που δοθηκε στην ρεαλ για την αγορα του μπραβο (τυχαιο το ονομα και το ποσο) και του χρονου μηδεν ενω ο παικτης θα συνεχισει να παιζει.
Και παλι βεβαια, μονο μια γευση παιρνεις. Για παραδειγμα, ο παο δινει στους περισσοτερους ενα υψηλοτατο μπονους βασει συμμετοχων (εως και 40% του συμβολαιου). Οκ, καποιοι δεν παιζουν τοσο για να το παρουν, αλλα καποιοι (αναγκαστικα...) το παιρνουν. Αλλοι παιρνουν κανονισμενα απο την ομαδα συμβολαια με αθλητικες εταιρειες που δεν φαινονται (π.χ. πουμα και γλου σε οσφπ και ριμπο, ντιαντορα στον νινη, κλπ). Και φυσικα, καποια συμβολαια (ειδικα ελληνων) ειναι πλασματικα.
-
Νομιζω πως χρειαζομαστε μια mini ψηφοφορια για το αποτελεσμα στο επομενο παιχνιδι ΡΕΑΛ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ.
Ετσι απλα για να υπαρχει..
-
Μονο αν αλλάξει η ψηφοφορία σε ΑΥΤΟ το θέμα...
-
Οχι, γιατι, αν θελουμε να βαλουμε καποιους, λογικους, κανονες, την προστιθεμενη αξια την καθοριζει η αγορα. Παιρνοντας παικτη ελευθερο (ή δανεικο, που ειναι της μοδας) αγοραζεις λιγοτερες πιθανοτητες να βγαλεις χρηματα απο πιθανη πωληση του. Αγοραζεις ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ, δια της Αγορας (που παρα τις στρεβλωσεις της, εχει καποιες σταθερες), μικροτερη αξια. Φυσικα, παραδειγματα περι του αντιθετου υπαρχουν πολλα, ειναι ομως, στατιστικα, εξαιρεσεις που επιβεβαιωνουν τον κανονα. Εκτος αν παρουμε σαν κανονα οτι ο Ολυμπιακος εχει τους πιο αχρηστους σκαουτερ με ανυπαρκτες ικανοτητες ρεκρουιτινγκ και, αντιστοιχα, η ΑΕΚ και ο ΠΑΟ σκαουτερ και τεχνικους υπευθυνους επιπεδου Μοτζι, οποτε παω πασο
Τεσπα, οπως κι αν το δει καποιος, αλλο 25 κι αλλο 10 κι αλλο 3 (που εχει πχ ο ΠΑΟΚ) κ.ο.κ.Στα ποσα, που δημοσιευονται, περιλαμβανονται τα μπονους.
-
Τεσπα, το κουρασαμε κατα την γνωμη μου. Παντως, απο την Ελλαδα, μερικες απο τις ακριβες μεταγραφες ηταν οι: Γεωργατος, Καστιγιο, Σειταριδης, Τουρε, Κατσουρανης, Ντιαρα και καποιοι ακομα που σιγουρα μου ξεφευγουν. Αυτοι αποκτηθηκαν ολοι με ψιχουλα εως ψιλα. Οι μεταγραφες Ζαχοβιτς, Παουλο Κοστα, Μπιτσκαν, Τζιοβανι προστιθεμενη αξια οπως την εννοεις δεν εδωσαν. Ειλικρινα δεν θυμαμαι ουτε μια περιπτωση στην ελλαδα να αγοραστηκε καποιος ακριβα και να πουληθηκε ακριβοτερα.
Και για να τα θυμομαστε και ολα, και να θυμομαστε και τις κωλοτουμπες, μεχρι περυσι καποιοι εκθειαζαν τον προεδρο που τους παιρνει ελευθερους και δεν τα σκαει στον Σαλπιγγιδη, τον Κωνσταντινου, κλπ - λες και τα λεφτα θα εβγαιναν απο την τσεπη τους. Ο Ολυμπιακος ειχε να δωσει λεφτα σε ομαδα παικτη για την αποκτηση του πανω απο 5-6 χρονια (εκτος ελαχιστων περιπτωσεων).
Τελος, μην συνεχισουμε να λεμε για 25... Ειναι σαν να μου λες οτι η σημερινη ομαδα του οσφπ αξιζει 25 και η ιδια του χρονου (αν δεν γινει ουτε μια μεταγραφη) θα αξιζει 12.
Αυτα και τελος απο μενα. -
Ο χρήστης pro έγραψε:
Τεσπα, το κουρασαμε κατα την γνωμη μου. Παντως, απο την Ελλαδα, μερικες απο τις ακριβες μεταγραφες ηταν οι: Γεωργατος, Καστιγιο, Σειταριδης, Τουρε, Κατσουρανης, Ντιαρα και καποιοι ακομα που σιγουρα μου ξεφευγουν. Αυτοι αποκτηθηκαν ολοι με ψιχουλα εως ψιλα. Οι μεταγραφες Ζαχοβιτς, Παουλο Κοστα, Μπιτσκαν, Τζιοβανι προστιθεμενη αξια οπως την εννοεις δεν εδωσαν. Ειλικρινα δεν θυμαμαι ουτε μια περιπτωση στην ελλαδα να αγοραστηκε καποιος ακριβα και να πουληθηκε ακριβοτερα.
Και για να τα θυμομαστε και ολα, και να θυμομαστε και τις κωλοτουμπες, μεχρι περυσι καποιοι εκθειαζαν τον προεδρο που τους παιρνει ελευθερους και δεν τα σκαει στον Σαλπιγγιδη, τον Κωνσταντινου, κλπ - λες και τα λεφτα θα εβγαιναν απο την τσεπη τους. Ο Ολυμπιακος ειχε να δωσει λεφτα σε ομαδα παικτη για την αποκτηση του πανω απο 5-6 χρονια (εκτος ελαχιστων περιπτωσεων).
Τελος, μην συνεχισουμε να λεμε για 25... Ειναι σαν να μου λες οτι η σημερινη ομαδα του οσφπ αξιζει 25 και η ιδια του χρονου (αν δεν γινει ουτε μια μεταγραφη) θα αξιζει 12.
Αυτα και τελος απο μενα.Δεν ισχυουν αυτα. Ο Ζαχοβιτς μεταπωληθηκε στη Βαλενθια ΜΕ ΚΕΡΔΟΣ. Ο Ζιοβανι εμεινε 5 χρονια κι εδωσε 4 πρωταθληματα. Το 50% των δικαιωματων του Τουρε κοστισε 1,5εκ. (κι απεφερε 2,5). Ο Μπιτσκαν κι ο Κονσεισαο αποκτηθηκαν ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ (που σημαινει οτι η Αγορα ειχε, δικαιως, οπως αποδειχτηκε, σταματησει να τους εκτιμα). Ο Παουλο Σοουζα επισης ελευθερος (κι εν τελει με πολυ μικρη συμμετοχη, παλι η Αγορα ειχε κανει ορθη εκτιμηση). Ο Ντιαρα εκανε αλλες δυο μεταγραφες πριν παρει τα πολλα απο τη Ρεαλ. Φυσικα, υπαρχει κι ο Κατσουρανης ή και αλλοι, αλλα, οπως προανεφερα, αυτος δεν ειναι ο κανονας αλλα η εξαιρεση.
Ο Γκαλετι κι ο Λουα Λουα (παικτες που αν δεν εχει κανεις οπαδικα γυαλια, βλεπει οτι ποιοτικα ειναι ενα επιπεδο πανω απ' ολους οσοι αγωνιζονται στην Ελλαδα) κοστισαν σε μπαι-αουτ 2,5 και 3εκ αντιστοιχα. Πληρωθηκε αυτη ακριβως η διαφορα ποιοτητας και το οτι ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να εμεναν ελευθεροι χωρις οι ομαδες τους να αποζημιωθουν.
Ο Καστιγιο ηρθε στην Ελλαδα 15 χρονων και η ομαδα τον περιμενε 5 χρονια (επενδυοντας πολυτιμο χρονο πανω του για ν' αρχισει να προσφερει). Οι παικτες αυτοι (ουσιαστικα απο τις ακαδημιες) δε μπορουν να μπαινουν στην εξισωση.
Η κουβεντα ειναι περι μπατζετ. Σε καθε περιπτωση (δικαιως ή αδικως), το μπατζετ ειναι τοσο. Τωρα, αν η ομαδα ΑΞΙΖΕΙ τοσο, ειναι μια αλλη κουβεντα, οπου παλι ο καθενας μας μπορει να εχει αλλη αποψη.... -
Ο χρήστης pro έγραψε:
Αυτα και τελος απο μενα.Ο Ζάχοβιτς έδωσε λεφτά πίσω και η πώληση έγινε σε περίπου 6 με 8 μήνες από την μεταγγραφή του.
Νομίζω και ο Νταμπίζας έφυγε με μεταγγραφή από τον Ολυμπιακό για την Αγγλία.
-
Πάντως, εγώ, ακόμα περιμένω τον Παπανικολάου και τον Κοντό να γράψουν κάτι στο sportnet! Φαίνεται έχει πέσει πολύ δουλειά τις τελευταίες 3 μέρες!!!
-
περιμενουν να παιξετε με την ρεαλ
-
Ποιοί?
Στο λέω επειδή, μάλλον, νομίζεις ότι είμαι Ολυμπιακός!
Champions League 2007-08