-
Απίστευτο ζωάκι ο οδηγός του 206RC χθες στην διαδρομή Γιάννενα-Μέτσοβο, που θεώρησε πως είναι αδύνατον να είναι μια Xsara 1.6 πιο γρήγορη από αυτόν και έκανε οποιαδήποτε καγκουριά μπορείτε να φανταστείτε! Μέχρι και προσπέρασε από δεξιά ένα δύστυχο!
Στην αρχή ήμουν εμπρός του, μετά με προσπέρασε με το...ζόρι και χώθηκε μπροστά μου ενώ ερχόταν άλλος από απέναντι, ενώ στην προσπάθειά του να τον...χάσω, έκανε ΤΙΣ Μ@Λ@ΚΙΕΣ!
Εχε χάρη ρε άχρηστε, που με πέτυχες στις καλές μου και με την...μάνα μου στο διπλανό κάθισμα! Κάποια στιγμή θα τελειώσει η τύχη σου όμως και θα κλαις...
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Προηγείται στο προσπέρασμα αυτός που έχει ξεκινήσει να το κάνει πρώτος. Δηλαδή αν εγώ βγάλω φλας και αρχίσω να βγαίνω αριστερά, ο άλλος που έρχεται πιο γρήγορα από πίσω υποχρεούται να μη βγει μετά από εμένα αλλά να κόψει και να περιμένει να ολοκληρώσω εγώ το προσπέρασμά μου ή να κάνει προσπέρασμα ταυτόχρονα μ' εμένα αλλά πίσω μου ρυθμίζοντας αναλόγως την ταχύτητά του.Βεβαιως. Εγω δεν μιλαω για καποιον που ηταν απο πισω σου και αυτος στην μεσαια, αλλα για καποιον που οπως εσυ κανει προσπερασμα διαρκειας στην αριστερη και θελει να παει πιο γρηγορα. Μιλαω για τους γνωστους που αραζουν στην αριστερη και προσπερνουν την μεσαια με συχνοτητα ενα αυτοκινητο ανα 200 μετρα και με ταχυτητα +10-20 χαω απο αυτην. Για αυτους που λενε 'εγω παω με το οριο οποτε ολοι θα περιμενετε απο πισω μου'. Ξερεις τι εννοω.
Λαθος. Ειναι υποχρεωση σου να διακοψεις το προσπερασμα αμα δυσχεραινεις πιο γρηγορο οδηγο που ερχεται απο πισω. ΠΟΥΘΕΝΑ δεν λεει οτι αναιρειται αυτη η υποχρεωση αμα εσυ πηγαινεις ηδη γρηγορα ή με το οριο.
Σα να λέμε δηλαδή, έχω βγει εγω να προσπεράσω το 18μετρο 3αξονικό με 150, και έρχεσαι εσυ απο πισω με 180, και νομιζεις οτι εγω θα φρεναρω, να μπω παλι πισω απο το φορτηγο για να περασεις???? (οχι εγω-εσυ, για τον οποιονδήποτε μιλαω φυσικα...)
Βλεπε το απο πανω. Μιλαω για οποιον κανει προσπεραση διαρκειας με μικρη διαφορα ταχυτητας απο αυτους που προσπερνα. Αν σε φτασω ενω εισαι ηδη στην αριστερη και πραγματικα προσπερνας καποιον, θα σε περιμενω. Αν σε φτασω και προσπερνας επ'απειρον οπως περιεγραψα απο πανω, ΔΕΝ θα σε περιμενω. Αν δεν σε φτασω ενω εισαι ηδη στην αριστερη αλλα αποφασισεις να βγεις μπροστα μου ενω ερχομαι και ειμαι εγω στην αριστερη ενω εσυ ακομα στην μεσαια, τοτε ΔΕΝ θα ειμαι εγω αυτος που θα κοψει. Τα αυτονοητα δηλαδη.
Γενικα η νοοτροπια' θα κατσεις πισω μου με το ζορι', το μονο που θα σας βγαλει ειναι το αντιστοιχο 'θα σε περασω με το ζορι'. Και πιστεψε με, εγω θα σε περασω με το ζορι. Κανε στην ακρη και ασε με να παω στο διαολο.
Και φυσικα τιποτα απο αυτα δεν ειναι το ιδιο με τον μλκ με το RC που περιγραφει ο HighFidelity
-
Ναι μωρε, μπαινουμε εδω για να διαβασουμε για κανα αμαξι και βλεπουμε τον καθε kacey να μας λεει για τα κατορθωματα του και το πως θα λιωσει με πυροσβεστηρα τη μουρη του καθε καημενου η πως θα κλεισει και θα σκοτωσει καθε παπακια και μετα μας λετε για ΒΑΝ!
-
Το δίκαιο της προσπέρασης εξαρτάται από την ταχύτητα του αυτοκινήτου;
-
Ποιον ρωτας?
'Ο οδηγος μπορει να παραμεινει στην αριστερη λωριδα για να προσπερασει περισσοτερα του ενος αυτοκινητου, ΜΟΝΟ ΑΝ δεν δυσχεραινει οδηγους ΤΑΧΥΤΕΡΩΝ οχηματων που ερχονται απο πισω'. Οποτε ναι, αμα προσπερνας με 10 χαω και εγω θελω να παω πιο γρηγορα, σταματας, με αφηνεις να περασω και μετα ξαναβγαινεις να συνεχισεις.
-
Ο χρήστης test έγραψε:
Ναι μωρε, μπαινουμε εδω για να διαβασουμε για κανα αμαξι και βλεπουμε τον καθε kacey να μας λεει για τα κατορθωματα του και το πως θα λιωσει με πυροσβεστηρα τη μουρη του καθε καημενου η πως θα κλεισει και θα σκοτωσει καθε παπακια και μετα μας λετε για ΒΑΝ!- Μην ξανακάνεις edit, σε παρατήρηση moderator.
- Αν διαφωνείς με την άποψη κάποιου, εξήγησε του γιατί! Απαξιωτικά και ειρωνικά σχόλια, όχι.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Ποιον ρωτας?'Ο οδηγος μπορει να παραμεινει στην αριστερη λωριδα για να προσπερασει περισσοτερα του ενος αυτοκινητου, ΜΟΝΟ ΑΝ δεν δυσχεραινει οδηγους ΤΑΧΥΤΕΡΩΝ οχηματων που ερχονται απο πισω'. Οποτε ναι, αμα προσπερνας με 10 χαω και εγω θελω να παω πιο γρηγορα, σταματας, με αφηνεις να περασω και μετα ξαναβγαινεις να συνεχισεις.
Σε ποιό σημείο του ΚΟΚ προσδιορίζεται ότι η προσπέραση αφορά ΜΟΝΟ ένα αυτοκίνητο;
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
- Μην ξανακάνεις edit, σε παρατήρηση moderator.
- Αν διαφωνείς με την άποψη κάποιου, εξήγησε του γιατί! Απαξιωτικά και ειρωνικά σχόλια, όχι.
Δεν ειδα κατι τετοιο να αναφερεται στον κανονισμο. Αφου μπορω θα κανω edit. Δικη μου δημοσιευση δεν ειναι??
Αν έτσι νομίζεις ότι είναι, την επόμενη φορά που θα το κάνεις δεν θα σε προειδοποιήσουμε για τίποτα [mod cmarin]
-
Ο χρήστης test έγραψε:
Ναι μωρε, μπαινουμε εδω για να διαβασουμε για κανα αμαξι και βλεπουμε τον καθε kacey να μας λεει για τα κατορθωματα του και το πως θα λιωσει με πυροσβεστηρα τη μουρη του καθε καημενου η πως θα κλεισει και θα σκοτωσει καθε παπακια και μετα μας λετε για ΒΑΝ!Μην μπαίνεις σε αυτό το θέμα αν δε σου αρέσει. Υπάρχουν πάρα πολλά άλλα θέματα που μιλάνε αποκλειστικά για αυτοκίνητα.
-
Ο χρήστης test έγραψε:
- Μην ξανακάνεις edit, σε παρατήρηση moderator.
Δεν ειδα κατι τετοιο να αναφερεται στον κανονισμο. Αφου μπορω θα κανω edit. Δικη μου δημοσιευση δεν ειναι??
Την εφαρμογή των κανόνων χρήσης του 4T-Forum επιτηρούν οι επόπτες. Οι επόπτες είναι μέλη του 4T-Forum με κάποια επιπλέον δικαιώματα και υποχρεώσεις.
Ο ρόλος των εποπτών είναι κατά την απόλυτη κρίση τους η διαπίστωση των περιπτώσεων μη συμμόρφωσης με τον παρόντα κανονισμό λειτουργίας και χρήσης του 4T-Forum και η λήψη των αντίστοιχων αποτρεπτικών και επανορθωτικών μέτρων.
Σε περίπτωση οποιασδήποτε μη συμμόρφωσης με τον παρόντα κανονισμό λειτουργίας και χρήσης του 4T-Forum, οι επόπτες μπορούν, ανάλογα με τη βαρύτητα της παράβασης:
**Να διορθώσουν μηνύματα στα σημεία όπου παραβιάζονται οι κανόνες χρήσης
Να διαγράψουν μηνύματα ή θέματα αποστέλλοντας ταυτόχρονα προσωπικό μήνυμα στο μέλος με τις κατάλληλες συστάσεις ή δημοσιεύοντας τις συστάσεις αυτές στο εν λόγω θέμα**
Από αυτό βγαίνει συμπέρασμα ότι αν σου σβήσει Mod το μήνυμα είναι αντίθετο στους κανόνες οπότε και δεν κάνεις Edit σε αυτά που έγραψε ο Mod.
Σίγουρα διάβασε τον κανονισμό; -
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Ποιον ρωτας?
'Ο οδηγος μπορει να παραμεινει στην αριστερη λωριδα για να προσπερασει περισσοτερα του ενος αυτοκινητου, ΜΟΝΟ ΑΝ δεν δυσχεραινει οδηγους ΤΑΧΥΤΕΡΩΝ οχηματων που ερχονται απο πισω'. Οποτε ναι, αμα προσπερνας με 10 χαω και εγω θελω να παω πιο γρηγορα, σταματας, με αφηνεις να περασω και μετα ξαναβγαινεις να συνεχισεις.
Σε ποιό σημείο του ΚΟΚ προσδιορίζεται ότι η προσπέραση αφορά ΜΟΝΟ ένα αυτοκίνητο;
Αρθρο 17 παραγραφος 6:
- O oδηγός, υπoχρεoύται μετά τo πρoσπέρασμα, να επαναφέρει τo όχημά
τoυ πλησίoν τoυ δεξιoύ άκρoυ τoυ oδoστρώματoς, χωρίς κίνδυνo γι’ αυτoύς
πoυ πρoσπερνά.
Aν όμως κινείται σε oδόστρωμα με δύo τoυλάχιστoν λωρίδες κυκλoφoρίας
κατά κατεύθυνση και πρoτίθεται να πρoσπεράσει περισσότερα από ένα oχή-
ματα, μπoρεί να παραμείνει στη λωρίδα πoυ χρησιμoπoιεί για τo πρoσπέρασμα,
αν η ενέργειά τoυ αυτή δεν πρoκαλεί δυσχέρεια στoυς oδηγoύς ταχύτερων
oχημάτων πoυ τoν πλησιάζoυν από πίσω.
Αν λοιπον εσυ προσπερνας και ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ να προσπερνας περισσοτερα του ενος αυτοκινητα με 10 χαω περισσοτερα και εγω θελω να σας περασω ολους με ακομα περισσοτερα, κανεις ακρη. Δεν προσπερνας επ'άπειρον.
Καποιος ειπε οτι 'αμα φτασω με 150 ενα φορτηγο σιγα μην σταματησω για να περασεις εσυ ακομα πιο γρηγορα'. Αμα πηγαινεις με 150, πιστεψε με θα κατσω να περιμενω. Αν και πηγαινωντας με 150 εισαι και εσυ ηδη παρανομος οποτε με ποιο επιχειρημα δεν αφηνεις εμενα που θελω να παω ακομα πιο γρηγορα να περασω?
- O oδηγός, υπoχρεoύται μετά τo πρoσπέρασμα, να επαναφέρει τo όχημά
-
Δηλαδη συγνωμη, θεωρεις σωστο ο Χ εφ'οσον περναει τους μεσαιους με 10 χαω παραπανω, να μενει για παντα στην αριστερη λωριδα και να μην αφηνει κανενα να παει πιο γρηγορα?
-
Mε το ίδιο επιχείρημα που εσύ όντας παράνομος που πηγαίνεις πάνω από το όριο απαιτείς να κάνει στην άκρη ο άλλος παράνομος που δεν κάνει στην άκρη για να τον περάσεις.
-
Δέχομαι εν μέρει την απάντησή σου, βάση ΚΟΚ όμως είμαι υποχρεωμένος να τηρώ απόσταση ασφαλείας από το προπορευόμενο αυτοκίνητο. Άρα, αν πηγαίνω με 120, θεωρητικά ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να 'χωθώ' σε ένα κενό πχ 30 μέτρων(*) μιας και δε θα τηρείται η απόσταση ασφαλείας και ως εκ τούτου έχω την ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να συνεχίσω το προσπέρασμα μέχρι να βρεθεί κενό που να ικανοποιεί τον όρο 'απόσταση ασφαλείας' ακόμα και αν εσύ έρχεσαι με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα.
Ας μην προσπαθείς λοιπόν να ερμηνεύεις τους νόμους από την πλευρά που τους βλέπεις εσύ γιατί όπως καταλαβαίνεις ο κάθε νόμος μπορεί να δεχτεί πολλές ερμηνείες.
(*) πιστεύω μια απόσταση που πρακτικά κάποιος θα κάνει δεξιά για να περάσει ο πιο γρήγορος, κάτι που θεωρητικά όμως είναι παράνομο.
-
Από την άλλη aserf ο kacey δεν σου λέει να χωθείς σε κενό 20-30 μέτρων, αλλά σε κενό 200 μέτρων, αν κατάλαβα καλά.
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Βεβαιως. Εγω δεν μιλαω για καποιον που ηταν απο πισω σου και αυτος στην μεσαια, αλλα για καποιον που οπως εσυ κανει προσπερασμα διαρκειας στην αριστερη και θελει να παει πιο γρηγορα. Μιλαω για τους γνωστους που αραζουν στην αριστερη και προσπερνουν την μεσαια με συχνοτητα ενα αυτοκινητο ανα 200 μετρα και με ταχυτητα +10-20 χαω απο αυτην. Για αυτους που λενε 'εγω παω με το οριο οποτε ολοι θα περιμενετε απο πισω μου'. Ξερεις τι εννοω.
-
Από την άλλη aserf ο kacey δεν σου λέει να χωθείς σε κενό 20-30 μέτρων, αλλά σε κενό 200 μέτρων, αν κατάλαβα καλά.
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Βεβαιως. Εγω δεν μιλαω για καποιον που ηταν απο πισω σου και αυτος στην μεσαια, αλλα για καποιον που οπως εσυ κανει προσπερασμα διαρκειας στην αριστερη και θελει να παει πιο γρηγορα. Μιλαω για τους γνωστους που αραζουν στην αριστερη και προσπερνουν την μεσαια με συχνοτητα ενα αυτοκινητο ανα 200 μετρα και με ταχυτητα +10-20 χαω απο αυτην. Για αυτους που λενε 'εγω παω με το οριο οποτε ολοι θα περιμενετε απο πισω μου'. Ξερεις τι εννοω.
-
Τότε έχει δίκιο ο kacey
Δεν το είχα προσέξει το 200 μέτρα, μόνο το +10-20 χαω είχα δει
-
Οτι ειπε ο Ντινοκλης. Ειπα, λεω τα αυτονοητα αλλα απ'οτι φαινεται το προβλημα δεν ειναι το τι λεω αλλα ποιος ειναι αυτος που τα λεει .
Αυτο που λεω ειναι οτι καποια στιγμη, ΟΤΑΝ μπορεις με ασφαλεια, κανε ακρη να περασω. Το 'δεν κανω ακρη γιατι παω ηδη με το οριο και εσυ κατσε πισω μου να χτυπιεσαι' ειναι μου με τρελαινει αφανταστα. Το 'δεν κανω ακρη επειδη σε 200 μετρα εχει αλλο ενα αυτοκινητο στην μεσαια οποτε βαριεμαι να μπαινωβγαινω/ισως αναγκαστω να κοψω μεχρι να με περασεις και να ξαναεπιταχυνω' ειναι αυτο που συζηταμε τωρα εδω.
EDIT:
Ακομα και 100 μετρα να ειναι και 50, οταν προσπερνας με +10-20 χαω διαφορα ταχυτητας, μπορεις να ξαναμπεις στην μεσαια με απολυτη ασφαλεια και την ανεση δημοσιου υπαλληλου τον 15Αυγουστο. Οι αποστασεις ειναι ικανες και ασφαλεις. Το προβλημα με τον αριστερολωριδακια ειναι οτι θα χρειαστει να φρεναρει οταν φτασει τον μεσαιο, να τον περασω και μετα να ξαναεπιταχυνει. Και ο ελληνας δεν δεχεται να το κανει αυτο, θα κατσει στην αριστερη και θα τσουλααααααααειιιι. Βεβαια οταν αποφασισω να τον περασω θα χρειαστει να κοψει πολυ περισσοτερο, αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα
-
Τεσπα, καλα ολα αυτα με τις προσπερασεις αλλα ΔΕΝ μπορουν να εφαρμοστουν, για 2 λογους
-Ο ογκος των αυτοκινητων πλεον περναει καθε προηγουμενο
-Ο ογκος που εχουν μες το κεφαλι τους μερικοι, τους κατανταει ανικανους προς οδηγησηΜου εχει τυχει πολλες φορες φυσικα να με αναγκαζει καποιος να κινηθω με ρυθμους χελωνας
Αλλοι πινουν καφε με 70χλμ/ω στην αριστερη λωριδα της εθνικηςΟ καθενας πρατει αναλογα, προς αυτους
Αν αρχισουμε να γραφουμε ο καθενας τι εχουμε κανει σε καθε περιπτωση, θα μας την πεσει η ασφαλεια -
Εμένα πάντως παίδες μου έτυχε το εξής προχθές (Σαββάτο) στην ΑΟ. Ημουνα με την κοπέλλα μου και πηγαίναμε ολίγον γρήγορα στο ρεύμα προς αεροδρόμιο. Κάποια στιγμή φάνηκε σαν να είχε κατασκηνώσει στην αριστερή μια 3άρα BMW (καινούργια νομίζω) με γύρω στα 140-150. Περιμένω ν'αδειάσει λίγο η δεξιά λωρίδα, και όταν αδειάζει και βλέπω πως δεν κάνει δεξιά του ανάβω τα φώτα. Εκανε δεξιά ο άνθρωπος αμέσως, εγώ άνοιξα και μπήκα πάλι δεξιά (βγαίνοντας αριστερά όταν έπρεπε).
Τον βλέπω όμως τον τύπο ν'ανοίγει σιγά-σιγά πίσω (400 μέτρα περίπου). Αρχίζω και ανοίγω και να μην σας τα πολυλογώ, είμαι στην μεγάλη κατηφόρα πριν το αεροδρόμιο (Κάντζα; ) με γύρω στα 240-250 στη μεσαία λωρίδα και ο τύπος συνεχώς με μάζευε! Η αριστερή λωρίδα άδεια και στη μεσαία έχω αρχίζει να πλησιάζω απειλητικά τα προπορευόμενα αυτοκίνητα. Εκρινα λοιπόν ότι ο τύπος πήγαινε πιο γρήγορα από μένα (κι αυτός στη μεσαία ήταν και με πλησίαζε), οπότε πάτησα φρένο και τον άφησα να περάσει αυτός από αριστερά.
(Βέβαια μετά από λίγο βρήκε κατασκηνωτή στην αριστερή και πλακώθηκε στα φρένα, ενώ εγώ τον είχα δει και πέρασα όλο του μπουλούκι από τη ΛΕΑ με... πολλά. )
Επίσης χθες το απόγευμα κατέβασαμα ΕΟ στο ύψος της Μεταμόρφωσης, γίδι με Type-R έκρινε πως έπρεπε να βγει μπροστά μου με 100 ενώ εγώ ήμουν με 200+ για να περάσει ένα πούλμαν, ενώ πίσω μου ήταν τελείως άδεια και μπροστά μου επίσης άδεια. Τον έφτασα στους 3 πόντους με προβολείς ανοιχτούς, άνοιξε χωρίς να κάνει δεξιά (πήρε το τρίτο το μακρύτερο ), μαζεύτηκε ελαφρώς δεξιά και τον πέρασα καθρέφτη-καθρέφτη. Δεν ξαναπλησιάσε...
Επίσης με τη μηχανή βγάζω το άχτι μου κάθε μέρα, ειδικά σε παπέους χωρίς καθρέφτες.
Ζώα,Ζώα,Ζώα [#8]