-
Δεν το ξέρω το σημείο, αλλά δεν μπορείς να περιμένεις πίσω από την κανονική σειρά, όπως οφείλεις;
-
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
αμα θέλει να εργαστεί σκληρά τότε να το κάνει νόμιμα (χαρτιά κλπ)Χωρίς να έχεις καθόλου άδικο, θα συμφωνούσες να του έδινες κανα 3χίλιαρο που κάποιοι αληταράδες δικηγορο-κοράκια τους παίρνουν για να βγάλουν τα χαρτιά τους και τελικά πέφτουν αρκετές φορές και σε τελείως λαμόγια και τους δίνουν πλαστά; ; ;
Είμαι μαζί σου, αλλά μαζί τους δεν είναι ΚΑΝΕΝΑΣ!
Εξ ου και μερικές φορές αξίζει να κάνουμε (σε τέτοιες περιπτώσεις) τα στραβά μάτια)Άλλωστε υπάρχουν άπειρα άλλα ιθαγενή κοπρόσκυλα στο δρόμο για τα οποία δείχνουμε αδιαφορία παρά του ότι μας κάνουν τη ζωή δύσκολη ανά πάσα ώρα και στιγμή!
Βλέπεις σε μια μετα-βυζαντινο-οθωμανική κουλτούρα στην ποία έχει υπερισχύσει το δίκαιο της αυτοσυντήρησης των πιθηκοειδών, η έννοια του γνωστού σε όλους τους πολιτισμούς χρυσού κανόνα πως >**κάνω αυτό που θέλω να μου κάνουν ή αντίστροφα
ΔΕΝ κάνω αυτό που ΔΕΝ θέλω να μου κάνουν **
έχει χάσει προ πολλού την αυτονόητη για όλους και για όλα ισχύ του!
Ε για αυτους τους μηχανακηδες οπως αυτον που ειδες, λεω οτι δεν θα πατησω φρενο. Καταλαβες τωρα τι λεγαμε?
Πίστεψέ του πως δεν θα ήθελες να το κάνεις, όσο πρόθυμος κι αν ακούγεσαι πως είσαι!
Μπορεί να ισχύουν δυστυχώς αυτά που προανέφερα, αλλά δυστυχώς η βλακεία είναι εσαεί ανίκητη, και δεν πρέπει να επιτρέψεις στον εαυτό σου να σου επιβληθεί και μάλιστα με κατάφωρο τρόπο στην ζωή σου. Υπάρχουν άλλοι τρόποι... -
Ο χρήστης theoM5 έγραψε:
αμα θέλει να εργαστεί σκληρά τότε να το κάνει νόμιμα (χαρτιά κλπ)
Χωρίς να έχεις καθόλου άδικο, θα συμφωνούσες να του έδινες κανα 3χίλιαρο που κάποιοι αληταράδες δικηγορο-κοράκια τους παίρνουν για να βγάλουν τα χαρτιά τους και τελικά πέφτουν αρκετές φορές και σε τελείως λαμόγια και τους δίνουν πλαστά; ; ;
Είμαι μαζί σου, αλλά μαζί τους δεν είναι ΚΑΝΕΝΑΣ!
Εξ ου και μερικές φορές αξίζει να κάνουμε (σε τέτοιες περιπτώσεις) τα στραβά μάτια)Άλλωστε υπάρχουν άπειρα άλλα ιθαγενή κοπρόσκυλα στο δρόμο για τα οποία δείχνουμε αδιαφορία παρά του ότι μας κάνουν τη ζωή δύσκολη ανά πάσα ώρα και στιγμή!
τέτοιοι δικηγόροι θα έπρεπε να απελαύνονται από την ελλάδα πιο γρήγορα από τους παράνομους μεταναστες
είναι δουλειά της πολιτείας να εξαλείψει τέτοια φαινόμενα
από εκεί και πέρα όταν επιλέγεις να ζήσεις/μεταναστεύσεις/εργαστείς σε μια άλλη χώρα προσπαθείς να είσαι όσο πιο νομοταγής γινεται
όσοι επιλέγουν αυτή τη διαδρομή έχουν το σεβασμό μου (και τη βοήθεια μου όπου μπορώ) οι υπολοιποι απλά να πάνε απο εκεί που ήρθαν (και αυτοί που τους εκμεταλλεύονται ακόμα μακρύτερα)off topic είμαστε αλλά τεσπα
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Δεν το ξέρω το σημείο, αλλά δεν μπορείς να περιμένεις πίσω από την κανονική σειρά, όπως οφείλεις;αυτό κάνω, ακόμα κι αν η διαγράμμιση του δρόμου το απαγορεύει
-
Ειμαι ανοδος Κηφησιας στο φαναρι της Chrysler στο Μαρουσι κοντα
Αριστερα εγω, και δεξια ενα rallye με καγκουρα μεσα
Ξεκιναω το punto, και ξεκιναει και αυτος
Εγω εντελως ηρεμα, γυρναγα και απο νοσοκομειο, και απλως περιμενα να φυγει(ή να μεινει πισω αν ηθελε) για να στριψω δεξια προς το village centre
Κοιταω να δω τι θα κανει, πηγαινε μαζι με εμενα
Παταω γκαζι για να φυγω μπροστα και μετα να μπω αριστερα(πισω δεν ηταν κανεις), μιας και τον εβλεπα οτι πηγαινε εντελως σιγα, και τι κανει το ατομο?????
Παταει τερμα γκαζι και τον βλεπω να με κοιταζει(εγω ειχα βγαλει φλας)
Κοβω να φυγει μπροστα(α στα διαλα), και κοβει και αυτος!!!!!
Ξαναπαταω γκαζι, αντε παλι τα ιδια
Ξαφνικα μπαινω πισω του, και παταει φρενο αποτομα(!!!), στην συνεχεια ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ στιγμη, βγαζει φλας για να στριψει, και σταματαει απεναντι απο το village
Τοση ωρα εβλεπα την μαλακοφατσα του, και νομιζε οτι εκανε κατι
Δεν ξερω, μπορει επειδη το punto sporting ειναι μπανικο, να ηθελε να το παιξει γρηγοροςΣταματαω και εγω λοιποβ διπλα του, κατεβαζω το παραυθυρο, και αρχιζω να του χτυπαω παλαμακια, σας να βγηκε ο Νταλαρας στο Ηρωδειο
Τι κανεις, θες κατι? μου λεει
-Δεν πας να βρεις καμια γυναικα να μ@μησεις ρε φιλε, γιατι σε εχει φαει βλεπω η
Πριν κανει οποιαδηποτε αντιδραση, εβαλα πρωτη και εφυγαΚομπλεξ, το πιο χειροτερο πραγμα για τον αντρα
-
Άλλο ένα τυπικό μεσημέρι κύλησε σήμερα στο μικρό δρομάκι που μένω στη Φλωρεντία.
Ο τυπικός μαλάκας που έχει παρκάρει στο δρομάκι (και μάλιστα αλάργα, μη βρει στο πεζοδρόμιο ύψους 5cm) εμποδίζει το τυπικό απορριματοφόρο που περνάει τυπικά γύρω στις 14.30 να περάσει.
Και η τυπική ουρά αρχίζει να σχηματίζεται. Παρατηρήστε ότι υπάρχει και άλλο απορριματοφόρο, στην έξοδο του Mercato Centrale, το οποίο περνάει από τον ίδιο δρόμο. Ο κάθετος δρόμος δεν πάει προς τα δεξιά όπως βλέπουμε τη φωτό διότι υπάρχει παζάρι κάθε μέρα μέχρι τις 19.00. Όλοι οι δρόμοι είναι μονής κατευθύνσεως.
Στο μεταξύ, ο οδηγός του απορριματοφόρου, μετά από άπειρα κορναρίσματα, αποφασίζει ότι το έργο το έχει ξαναδεί και καλεί την αστυνομία. Δύο υπάλληλοι της Δημοτικής Αστυνομίας καταφτάνουν (πεζοί και παραδόξως αργοπορημένα).
Και η τυπική ουρά μεγαλώνει (ευτυχώς που λόγω Σαββάτου δεν είχε κίνηση)...
...ώσπου ένας άνθρωπος έχει τη φαεινή ιδέα να προτείνει να μανουβράρει λίγο το απορριματοφόρο για να παρκάρει πίσω από το C2 ώστε να περάσουν τα υπόλοιπα αυτοκίνητα τσίμα-τσίμα και να αποσυμφορηθεί ο δρόμος (νά 'ναι καλά, ακόμα εδώ θα ήταν με τη μαλακία που τους δέρνει).
Τα αυτοκίνητα περνάνε τυπικά...
...και καταφθάνει ο τυπικός γερανός.
Οι αστυνομικοί κόβουν τις τυπικές κλήσεις (τις οποίες παραδίδουν στον οδηγό του γερανού) και ο οδηγός τυπικά σηκώνει γρήγορα-γρήγορα το αυτοκίνητο.
Αυτό που μόλις είδατε είναι απολύτως τυπικό. Αν δε συμβεί μια μέρα (πλην Κυριακής) σημαίνει ότι κάτι πάει στραβά. Το μόνο που αλλάζει είναι ο μαλάκας που κλείνει το δρόμο με το C2/C3/Lancia Dedra/Lancia Ypsilon/Golf IV κλπ. Μέχρι και τα απορριματοφόρα τα ίδια είναι.
-
Δεν ξερω στην Φλωρεντια, στο Bari παντως που ημουν εγω, ειχαν μεγαλο προβλημα με το παρκινγκ
-
Παιδιά μου αρεσεί στην Ιταλία το σύστημα που έχει η αστυνομία και σου κλειδώνει το αμάξι με ένα μηχανισμό στην ρόδα εκεί που έχεις παρκάρει κτλπ.
-
Δαγκάνες χρησιμοποιούν εδώ και πάρα πολλά χρόνια στην Αγγλία. Το σύστημα είναι αποτελεσματικό γιατί, εκτός από το πρόστιμο, προκαλεί την μέγιστη ταλαιπωρία στον ιδιοκτήτη, οπότε λειτουργεί αποτρεπτικά.
Αν δεν απατώμαι, έχουν επιλεγεί ιδιωτικές εταιρίες για την εφαρμογή του η οποία είναι πανεύκολη -γίνεται ακόμα και από άτομα με μηχανή. Ως αποτέλεσμα αυτού η ακινητοποίηση του οχήματος που πάρκαρε παράνομα είναι ταχύτατη μιας και είναι πολύ πιο εύκολο να τοποθετήσεις δαγκάνα από το να έρθει γερανός μες την κίνηση.
Από την άλλη, ένα αυτοκίνητο που ενοχλεί, θα εξακολουθήσει να ενοχλεί ακόμα και αν είναι ακινητοποιημένο με αυτό τον τρόπο.
-
Δαγκάνα μέχρι να έρθει ο γερανός για να μην προλάβει να φύγει...
-
Σατανικό!
The best of both worlds.
-
Δαγκάνες χρησιμοποιούν εδώ και πάρα πολλά χρόνια στην Αγγλία. Το σύστημα είναι αποτελεσματικό γιατί, εκτός από το πρόστιμο, προκαλεί την μέγιστη ταλαιπωρία στον ιδιοκτήτη, οπότε λειτουργεί αποτρεπτικά.Αν δεν απατώμαι, έχουν επιλεγεί ιδιωτικές εταιρίες για την εφαρμογή του η οποία είναι πανεύκολη -γίνεται ακόμα και από άτομα με μηχανή. Ως αποτέλεσμα αυτού η ακινητοποίηση του οχήματος που πάρκαρε παράνομα είναι ταχύτατη μιας και είναι πολύ πιο εύκολο να τοποθετήσεις δαγκάνα από το να έρθει γερανός μες την κίνηση.
Από την άλλη, ένα αυτοκίνητο που ενοχλεί, θα εξακολουθήσει να ενοχλεί ακόμα και αν είναι ακινητοποιημένο με αυτό τον τρόπο.
H διαδικασία για να βγει η δαγκάνα είναι ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ. Αφού πάρεις ταξί και πληρώσεις (σε ένα μόνο μέρος, πχ Hyde Park Corner) μετά πηγαίνεις στο αυτοκίνητο και περιμέρεις να περάσουν να σου βγάλουν τη δαγκάνα. Μπορεί να περιμένεις 2-3 ώρες, αν φύγεις και δεν σε βρούνε στο αμάξι, πρέπει να πας πίσω (εκεί που πλήρωσες) να τους ξαναειδοποιήσεις
(δεν ξέρω αν άλλαξε η διαδικασία, έτσι ήταν πριν από αρκετά χρόνια).
-
Ο χρήστης InsaneDriver έγραψε:
Παιδιά μου αρεσεί στην Ιταλία το σύστημα που έχει η αστυνομία και σου κλειδώνει το αμάξι με ένα μηχανισμό στην ρόδα εκεί που έχεις παρκάρει κτλπ.Το συστημα με την δαγκανα ειναι ή η απολυτη μλκια, ή η απολυτη αποδειξη οτι το συτημα ειναι καθαρα φοροεισπρακτικο. Γιατι εκει που θα ενοχλουσες 5-10-15-30 λεπτα μεχρι να φυγεις, σου κοτσαρουν την δαγκανα ωστε να σιγουρευτουν οτι θα πληρωσεις και εσυ παραμενεις εκει για 2-3 ωρες συνεχιζοντας να ενοχλεις αναγκαστικα.
Οποτε ή αυτοι που το σκεφτηκαν το συστημα ειναι εντελως ηλιθιοι, ή ειναι προφανες οτι ουδεις ενδιαφερεται για τις επιπτωσεις του παρκαρισματος στο συγκεκριμενο σημειο (οπου υποτιθεται οτι κυρησσεται παρανομο επειδη ενοχλει την κινηση) αλλα για την χρεωση...
-
Η δαγκάνα στη Φλωρεντία χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις που απλά απαγορεύεται το παρκάρισμα, πχ σε δρόμους στο κέντρο, γύρω από την Pza Reppublica για παράδειγμα. Το αυτοκίνητο δεν ενοχλεί κανέναν να περάσει/βγει/κάνει τη δουλειά του, απλά είναι παρκαρισμένο σε περιοχή που απαγορεύεται. Στις περιπτώσεις που ενοχλεί, όπως στο στενό μου πχ, απομακρύνεται το συντομότερο δυνατόν.
-
Να μην υποτιμάμε επίσης το ότι η δαγκάνα λειτουργεί παραδειγματικά και για τον παραβάτη και για τους εν δυνάμει παραβάτες. Έχω την εντύπωση ότι αν εφαρμοζόταν (με την Αγγλική συχνότητα έτσι, όχι once in a blue moon ), πολλοί Αθηναίοι θα το ξανασκεφτόντουσαν πριν το παρατήσουν όπου βρουν.
Leonp, πως και ξέρεις τόσες λεπτομέρειες;
-
Ζώα, Ζώα, Ζώα ...στην Μαδρίτη.
-
Να μην υποτιμάμε επίσης το ότι η δαγκάνα λειτουργεί παραδειγματικά και για τον παραβάτη και για τους εν δυνάμει παραβάτες. Έχω την εντύπωση ότι αν εφαρμοζόταν (με την Αγγλική συχνότητα έτσι, όχι once in a blue moon ), πολλοί Αθηναίοι θα το ξανασκεφτόντουσαν πριν το παρατήσουν όπου βρουν.Leonp, πως και ξέρεις τόσες λεπτομέρειες;
Φαντάζεσε στην Μετάξα στην Γλυφάδα τα Χ5/ml etc που παρκάρουν ανάμεσα από της γραμμές του ΤΡΑΜ ,σταματήμενα έτσι και να περιμένουν να έρθει το συνεργείο να τους ξεμπλοκάρει την δαγκάνα...
-
Δαγκάνες χρησιμοποιούν εδώ και πάρα πολλά χρόνια στην Αγγλία. Το σύστημα είναι αποτελεσματικό γιατί, εκτός από το πρόστιμο, προκαλεί την μέγιστη ταλαιπωρία στον ιδιοκτήτη, οπότε λειτουργεί αποτρεπτικά.Αν δεν απατώμαι, έχουν επιλεγεί ιδιωτικές εταιρίες για την εφαρμογή του η οποία είναι πανεύκολη -γίνεται ακόμα και από άτομα με μηχανή. Ως αποτέλεσμα αυτού η ακινητοποίηση του οχήματος που πάρκαρε παράνομα είναι ταχύτατη μιας και είναι πολύ πιο εύκολο να τοποθετήσεις δαγκάνα από το να έρθει γερανός μες την κίνηση.
Άμα βγάλεις τον κλειδωμένο τροχό και βάλεις τη ρεζέρβα, δεν φεύγεις κύριος;
-
Ίσως*, αλλά σου κοτσάρουν και ένα τεράστιο αυτοκόλλητο στο παρμπρίζ που εξηγεί ότι αν προσπαθήσεις να πάρεις το αυτοκίνητο είναι ποινικό αδίκημα και πίστεψε με, οι Άγγλοι ΔΕΝ αστειεύονται με τον νόμο.
*Δεν είναι τόσο απλό γιατί η δαγκάνα δεν σου αφήνει χώρο στο πλάι που είναι τα μπουλόνια.
Ζώα,Ζώα,Ζώα [#8]