-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
...
σκέψου κάτι απλό: γιατί δεν το έχουν ενσωματώσει οι κατασκευαστές; Θέλουν το αμάξι τους να καίει;Σκέφτηκα κάτι απλό...
Δεν το έχουν ενσωματώσει γιατί η κατανάλωση βενζίνης βοηθά κάποιους να βγάζουν φράγκα... π.χ. πετρελαϊκές... Είναι γνωστός ο 'πόλεμος' που γίνεται σε αυτή την αγορά, ειδικά όταν και οι αυτοκινητοβιομηχανίες σιγοντάρουν τις πετραιλαϊκές εταιρείες.Πάντως είναι γεγονός ότι αυτά τα μαραφέτια είναι αμφιβόλου ποιότητας. Παλιότερα το είχα χρησιμοποιήσει σε Yugo και διαπίστωσα μία μικρή οικονομία...που ίσως τελικά να ήταν λόγω βενζίνης ή ακόμα-ακόμα και λόγω ψυχολογίας.
Έχω δύο τέτοια μαραφέτια μπορώ άραγε να τα βάλω στο 207 να δω αν θα γίνει τίποτα;
Θα συμφωνησω μαζι σου,
επισης δεν εχω ακουσει κανεναν να πει οτι δημιουργηθηκε προβλημα στο αυτοκινητο.
Αν το 10,5lt + 11,0 lt μεσα στην πολη γινει 9,5 θα σας το πω. Παντως το καλοκαιρι που κανω Αθηνα-Ακρατα καθε ΣΚ αν εχει λειτουργησει θα ειμαι καλα γιατι με αυτες τις καταναλωσεις δεν με βλεπω καλα.
Καλα το εχεις και δεν το βαζεις ετσι απο περιεργεια???
Βαλτο δουμε αν μας δουλευουν!!! -
Δεν έχει καμία απολύτως αλληλεπίδραση στο αυτοκίνητο. Μόνο στην τσέπη σας.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Κλάιν μάιν... Εδώ ξοδεύουν ένα κάρο € για να μειώσουν κατά μισό λίτρο την κατανάλωση. Τέσπα, όποιος τα πιστεύει ακόμα, τι να πω... Ζήτω ο Λιάκουρας και οι 40 κλέφτες.Ρε συ DrDino δεν είπα ότι το πιστεύω...
Λέω ότι όταν ήμουν 'μικρούλης' πριν 13 χρόνια, είχα πάρει ένα τέτοιο (από Σέρρες σε επαγγελματικό ταξίδι)
Από περιέργια, από βίτσιο, από μη ενημέρωση, επειδή γούσταρα πήρα ένα κομμάτι και μου έδωσαν άλλο ένα δώρο...Από τότε τα έχω σε ένα συρτάρι και από ότι βλέπω εκεί θα τα αφήσω...
-
Δεν αναφέρομαι σε σένα, ήσουν μικρός τότε.
Απλά για να συνεχίζουν να το βγάζουν όλο και κάποιοι θα υπάρχουν που το τρώνε... -
Ο χρήστης glko έγραψε:
Θα συμφωνησω μαζι σου,
επισης δεν εχω ακουσει κανεναν να πει οτι δημιουργηθηκε προβλημα στο αυτοκινητο.
Αν το 10,5lt + 11,0 lt μεσα στην πολη γινει 9,5 θα σας το πω. Παντως το καλοκαιρι που κανω Αθηνα-Ακρατα καθε ΣΚ αν εχει λειτουργησει θα ειμαι καλα γιατι με αυτες τις καταναλωσεις δεν με βλεπω καλα.
Καλα το εχεις και δεν το βαζεις ετσι απο περιεργεια???
Βαλτο δουμε αν μας δουλευουν!!!Πρόβλημα στο αυτοκίνητο δεν δημιουργεί. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο.
Αν θυμάμαι καλά θα πρέπει να κάνεις reset στο εγκέφαλο ή να βγάλεις την μπαταρία για 10 λεπτά ώστε να διαβάσει την 'νέα ροή βενζίνης' (αν ισχύει τίποτα από όλα αυτά!)Στο Yugo το είχα βάλει πανεύκολα. Ήταν φανερή η σωλήνα τροφοδοσίας. Στα ποιο σύγχρονα αυτοκίνητα ήταν μπέρδεμα. Σωλήνες, τροφοδοσίες, επιστροφές τροφοδοσίας, μπέρδεμα... Ούτε που ξέρω που πρέπει να μπει...
Άλλωστε μην ξεχνάς ότι εγώ δεν το πολυχρειάζομαι.
Το δικό μου αυτοκίνητο κάνει απίστευτη οικονομία βενζίνης.
Το οδηγώ σπάνια... -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Δεν αναφέρομαι σε σένα, ήσουν μικρός τότε.
Απλά για να συνεχίζουν να το βγάζουν όλο και κάποιοι θα υπάρχουν που το τρώνε...Όσο υπάρχουν τα περιοδικά του χώρου που τα προβάλλουν είτε μέσα από άρθρα είτε μέσα από διαφημίσεις τόσο θα υπάρχουν πελάτες...
Τέτοια προϊόντα έχουν κατακλύσει την αγορά και το διαδίκτυο...Και αυτό δεν γίνεται μόνο σε αυτά τα προϊόντα... Γίνεται και αλλού. Π.χ. και το τσιγάρο σκοτώνει αλλά κυκλοφορεί κανονικά, έχει υπερασπιστές φανατικούς (γκέτο/καρτέλ) και πουλάει και καλά...και έχει μπει για τα καλά στην ζωή των μικρών παιδιών.
Για αυτό το θέμα δεν είδα πουθενά καμιά εκστρατεία... -
Νομίζω οτι μπορεί να δουλεύει, ένας φίλος μηχανολόγος που το είχαμε συζητήσει μια φορά μου είχε πει οτι έχει επιστημονική βάση αυτό που ισχυρίζονται οτι κάνει κατα τη λειτουργία του και οτι θα μπορούσε να έχει οφέλη, όπως το ίδιο και τα αντιτριβικά. Για τα μεν αντιτριβικά μου είχε πει οτι επειδή δεν έχει ελεγχθεί επαρκώς πόσο μπορεί να 'τρώνε' τα μέταλλα δεν συνίσταται να χρησιμοποιούνται σε κινητήρες με κάτω απο 100-120.000 χλμ αλλά οτι σε παλιούς κινητήρες με αυξημένες τριβές και συσωρευμένα κατάλοιπα καύσης μπορεί να είναι αποδοτικά. Για τα άλλα το μόνο που ανέφερε ως πιθανό μειονέκτημα στα καινούργια αυτοκίνητα είναι οτι εξαρτάται απο την ποιότητα του καυσίμου αφενός και αφετέρου επειδή λειτουργεί ως μαγνήτης και δημιουργεί ένα μαγνητικό πεδίο μπορεί υπο συνθήκες να επηρεάσει τα ηλεκτρονικά. Εγώ πάντως θα το δοκίμαζα σε μεταχειρισμένο αυτοκίνητο, όχι σε καινούργιο αφού είχα κάνει αρκετές μετρήσεις κατανάλωσης να έχω έναν αξιόπιστο μ.ο σαν αναφορά (διαφορετικές συνθήκες κίνησης, κλίμα, οδηγική συμπεριφορά).
-
θα ηθελα την γνωμης σας για τα φωτα xenon.θελω να βαλω και δεν ξερω ουτε τιμη ουτε τι μαρκα να βαλω.μπορη κανης να μου μερικα πραγματα για να ξερω τι θα ζητισω?
-
Ο χρήστης mertz1966 έγραψε:
θα ηθελα την γνωμης σας για τα φωτα xenon.θελω να βαλω και δεν ξερω ουτε τιμη ουτε τι μαρκα να βαλω.μπορη κανης να μου μερικα πραγματα για να ξερω τι θα ζητισω?Aν δεν μιλας για εργοστασιακα να μην βαλεις τιποτα.Δημιουργουν μεγαλο προβλημα στους απεναντι.
-
Ο χρήστης mertz1966 έγραψε:
θα ηθελα την γνωμης σας για τα φωτα xenon.θελω να βαλω και δεν ξερω ουτε τιμη ουτε τι μαρκα να βαλω.μπορη κανης να μου μερικα πραγματα για να ξερω τι θα ζητισω?ΜΗΝ ΒΑΛΕΙΣ!!!! Ή αν βαλεις να πας στην ιδια την αντιπροσωπια! βεβαια αυτα κοστιζουν αλλα δεν θα στραβωνεις τους υπολοιπους χρηστες του δρομου με τα κινεζικα ΜΟΥΦΟΞΕΝΟΝ! Και δεν εβαζες ξενον στο αμαξι απο τη στιγμη που εκανες τη παραγγελια και ζηταγες τα διαφορα εξτρα?
-
το ζητησα απο τον πωλητη και μου ειπε οτι δεν ειχε τετοιο πραγμα. και τωρα βλεπω να εχουν πολλα αυτοκινητα στην περιοχη μου.η μια αντιπρωσωπεια μου ειπε 250 με εγυηση 1 ετος η αλλη μου ειπε 370 τα γνησια απο αθηνα. και δεν ξερω τι να πω.και τα ιμιτασιον 200.αυτα ολα με τα περαστικα μεσα.
-
πάντως το αυτοκίνητο στην Ελληνική αγορά, δεν γνωρίζω για διεθνώς, δεν έχει επισήμως ξένον. Πάντως εγώ επειδή τα ήθελα οπωσδήποτε έβαλα και ρώτησαν τα κεντρικά (είχα γνωστό) στο εργοστάσιο αν το αυτοκίνητο έχει υποδομή στα ηλεκτρικά του για να πάρει τέτοιου είδους φώτα. Η απάντηση ήταν θετική και μου έβαλαν κάποια στα κεντρικά (Αύγουστος 2009). Το θέμα είναι οτι τώρα 8 μήνες μετά και μόλις 2500χλμ αργότερα το δεξί κάποιες φορές δεν ανάβει λογικά είναι πρόβλημα κάποιας επαφής θα δούμε όταν φέρουν και το ανταλακτικό του σωλήνα νερού της ανάκλησης και πάω συνεργείο... Συνοψίζοντας πάντως εργοστασιακά με την κανονική ένοια του όρου δεν υπάρχουν, αυτά που βάζει και επίσημη αντιπροσωπεία aftermarket είναι, απλώς επειδή τα βάζουν αυτοί δεν επηρεάζεται η εγγύηση.
-
Ο χρήστης 206xs έγραψε:
:iconcool: πάντως το αυτοκίνητο στην Ελληνική αγορά, δεν γνωρίζω για διεθνώς, δεν έχει επισήμως ξένον. Πάντως εγώ επειδή τα ήθελα οπωσδήποτε έβαλα και ρώτησαν τα κεντρικά (είχα γνωστό) στο εργοστάσιο αν το αυτοκίνητο έχει υποδομή στα ηλεκτρικά του για να πάρει τέτοιου είδους φώτα. Η απάντηση ήταν θετική και μου έβαλαν κάποια στα κεντρικά (Αύγουστος 2009). Το θέμα είναι οτι τώρα 8 μήνες μετά και μόλις 2500χλμ αργότερα το δεξί κάποιες φορές δεν ανάβει λογικά είναι πρόβλημα κάποιας επαφής θα δούμε όταν φέρουν και το ανταλακτικό του σωλήνα νερού της ανάκλησης και πάω συνεργείο... Συνοψίζοντας πάντως εργοστασιακά με την κανονική ένοια του όρου δεν υπάρχουν, αυτά που βάζει και επίσημη αντιπροσωπεία aftermarket είναι, απλώς επειδή τα βάζουν αυτοί δεν επηρεάζεται η εγγύηση.Αν δεν κανω λαθος το αμαξι μας εχει 5 χρονια εγγυηση για ηλεκτρικα.
Δηλαδη τωρα αμα τους το πας θα στα φτιαξουν δωρεαν?
Με ενδιαφερει γιατι κ εμενα μου τα εκαναν δωρο απο την αντιπροσωπεια επειδη το πηρα μετρητα.
Δεν πιστευω να εχουν εγγυηση τα παντα εκτος απο τα φωτα γιατι θα ξενερωσω ασχημα.
Παντως ειναι ομορφα και δοξα το Θεο προς το παρον δεν εχουν παρουσιασει κατι.
Εχω κανει 3500χλμ και τα τελευταια 500 ηταν στα κατσαβραχα!
Α και για να μην ξεχναω, το αμαξι μετα τα 3000χλμ ανοιξε αρκετα.Εχει γινει πιο σβελτο!
Τελικα δεν θελει να το λυπασαι οπως ειπε κ καποιος φιλος εδω μεσα! -
Ρε παιδια να ρωτησω κατι?
Οταν λετε οτι το αμαξι σας εχει μεση καταναλωση 9,5 L/100km πως την μετρατε?
Καθε φορα που βαζετε βενζινη μηδενιζετε τους μετρητες ή δεν το εχετε πειραξει απο την αρχη που το πηρατε?
Γιατι εχει τεραστια διαφορα το ενα με το αλλο!
Οταν μηδενιζω τον πινακα πριν απο καθε γεμισμα το αμαξι μεσα στην πολη δειχνει 10,5 - 11,5 L/100km.
Τωρα πηγα ταξιδι και μαζι με ανηφορες διαδρομη με αλυσιδες τρεξιμο και χαλαρα εδειξε 8,7 L/100km.
Γεμισα και δεν το μηδενισα.
Εχει περασει 1 εβδομαδα και εχει ανεβει μονο 0,1. Δλδ 8,8L/100km -
Μετράς πόσα χιλιόμετρα κάνεις με κάθε γέμισμα.
-
Ο χρήστης nikstar έγραψε:
Μετράς πόσα χιλιόμετρα κάνεις με κάθε γέμισμα.Δεν μιλαω για αυτο.
Αυτο το εκανα παλια που δεν ειχα trip computer.
Ασε που δεν ειναι και το καλυτερο να ρουφαει ολα τα κατακαθια το αμαξι!
Επαθα ζημια απ' αυτο!
Τωρα και για οσους εχουν trip computer ρωταω καθε ποτε πατανε το ρημαδι το reset.
Γιατι εχω ακουσει απο ατομο (εμενα καιει 20€ το μηνα) αλλα ξεχασε να μου πει οτι στην δουλεια του τον παει ο πατερας του και το χρησιμοποιει καθε ΣΚ απο Πειραια - Μικρολιμανο!
Παιδες εσεις που εχετε cruze, οταν γεμισετε το ντεποζιτο μηδενιστε σας παρακαλω τους μετρητες σας και πειτε μου τι μεση καταναλωση σας εβγαλε γιατι εχω φρικαρει με αυτα που μου λενε!
Εχω ακουσει για civic type s οτι και μεσα στο κεντρο της Αθηνας με κινηση 7,00 - 7,50.
Cool ρε παιδια! Ας σοβαρευτουμε λιγο! -
Ο χρήστης glko έγραψε:
Γιατι εχω ακουσει απο ατομο (εμενα καιει 20€ το μηνα) αλλα ξεχασε να μου πει οτι στην δουλεια του τον παει ο πατερας του και το χρησιμοποιει καθε ΣΚ απο Πειραια - Μικρολιμανο!
Για αυτο δεν μετραμε με μηνες αλλα με χιλιομετρα.
-
Ποια είναι η διαφορα;;
Το πιο σίγουρο είναι να μετράς εσύ πόσο βενζίνη εβαλες όταν το γέμισες και πόσα χιλιόμετρα έκανες.
Το αυτοκίνητο δεν ξέρω πως μετράει τα λίτρα και δεν τα έχω διασταυρώσει μεταξύ τους να δω αν είναι σωστά.
Το πόσο καίει είναι πολύ σχετικό. Πχ εγώ το 2000 χλμ που έχω κάνει μέχρι τώρα έχω μια μέση ωριαία ταχύτυτα (όπως λέει το όργανο) 28,5χλμ.
Για να συγκρίνεις δύο αυτοκίνητα το πόσο καίνε θα πρέπει να τα βάλεις να κάνουν την ίδια διαδρομή και με τον ίδιο τρόπο οδήγησης κάτι που είναι αδύνατον γιατί θα πρέπει να αλλάζεις ταχύτητα με τον ίδιο τρόπο και στα 2 οχήματα η βυθιση στο πεταλ του γκαζιού να είναι η ίδια κλπ
Όπως καταλαβαίνεις δεν μπορείς να το συγκρίνεις και ο καθένας λέει το κοντό του και το μακρύ του.Ο χρήστης nikstar έγραψε:
Ασε που δεν ειναι και το καλυτερο να ρουφαει ολα τα κατακαθια το αμαξι!
Επαθα ζημια απ' αυτο!Αν δεν κάνω λάθος τα κατακάθια είναι στο κάτω μέρος του ρεζερβουάρ και αυτά ρουφάει πρότα το αυτοκίνητό σου. Για να πάθεις ζημιά θα την έπαθες από πράγματα που τυχων επιπλέουν στην βενζίνη.
-
Ο χρήστης nikstar έγραψε:
Ποια είναι η διαφορα;;
Το πιο σίγουρο είναι να μετράς εσύ πόσο βενζίνη εβαλες όταν το γέμισες και πόσα χιλιόμετρα έκανες.
Το αυτοκίνητο δεν ξέρω πως μετράει τα λίτρα και δεν τα έχω διασταυρώσει μεταξύ τους να δω αν είναι σωστά.Τα onboard computers ειναι ιδιαιτερα ακριβη στις αναφορες καταναλωσης! Δεν υπαρχει λογος να τηρεις μπλοκακι!
-
Ρε παιδια να ρωτησω κατι?
Καθε φορα που βαζετε βενζινη μηδενιζετε τους μετρητες ή δεν το εχετε πειραξει απο την αρχη που το πηρατε?Παιδες εσεις που εχετε cruze, οταν γεμισετε το ντεποζιτο μηδενιστε σας παρακαλω τους μετρητες σας και πειτε μου τι μεση καταναλωση σας εβγαλε γιατι εχω φρικαρει με αυτα που μου λενε!
Τα παραπανω ειναι οι ερωτησεις που εκανα και απαντηση δεν πηρα!
Φιλοι (corsair, BILL33, nikstar)
Δεν απαντησατε στην ερωτηση μου!
Καθε ποτε μηδενιζετε την μεση καταναλωση στο trip computer????????
Μια απλη απαντηση ειναι!
Chevrolet Cruze