-
Επιστημονική ανάλυση δεν ξέρω να κάνω αλλά φαντάζομαι πως οι νόμοι της φυσικής δύσκολα μπορεί να τους καταργήσει ένα ηλεκτρονικό σύστημα αλλά μπορεί να δώσει ένα χέρι βοηθείας ή να καθυστερήσει τις εφαρμογές τους.
Ο χρήστης nikstar έγραψε:
Συμφωνώ απόλυτα. Αλλά αναφέρομαι στα αυτοκίνητα που το έχουν στανταρ, γιατί αν είναι προαιρετικό πιστεύω ότι ένα ποσοστό 60-80 δεν θα το βάλει!Γι' αυτό θα γίνει υποχρεωτικό!
Μιλάς δε με μένα που δεν τσιγκουνεύτηκε τα 700€ του έξτρα ESP πριν δύο χρόνια σε μικρό πόλης ή δεν δίστασε να δώσει πριν 2 μήνες 2500€ επιπλέον για ετοιμοπαραδοτο με ESP. Μπορούσα να ζήσω πολύ καλά και χωρίς το 6δισκο cdplayer ή τις premium εσωτερικές 2χρωμίες της έκδοσης που πήρα! -
Storm, στο 207 δε μπορείς να βάλεις οποιαδήποτε πηγή θέλεις? 1 din έχω την εντύπωση πως μπαίνει απλά βγάζοντας την εργαστασιακή. Ακόμη και 2din απλά με μια βάση!
-
Ο χρήστης aggelooos2000 έγραψε:
Storm, στο 207 δε μπορείς να βάλεις οποιαδήποτε πηγή θέλεις? 1 din έχω την εντύπωση πως μπαίνει απλά βγάζοντας την εργαστασιακή. Ακόμη και 2din απλά με μια βάση!Επειδή τα έχω πει πολλές φορές πολύ συνοπτικά:
Στο 207GT όχι. Η εργοστασιακή πηγή συνδέεται με τον εγκέφαλο και από αυτή λειτουργούν σχεδόν όλες οι ηλεκτρονικές @α@ριές του 207. Από ανιχνευτή παρκαρίσματος μέχρι υπολογιστή ταξιδιού, κεντρικές οθόνες κονσόλας και όλα αυτά. Καμιά εταιρεία δεν έχει ασχοληθεί σοβαρά ώστε να βγάλει 100% συμβατή πηγή. Και κάποιοι που λένε ότι έχει βγάλει η Alpine απλά ή θέλουν να πουλήσουν ή έχουν συμβιβασθεί και έχουν χάσει κάποια πράγματα (π.χ. μόνιμη ένδειξη υπολογιστή ταξιδιού, ή δυνατότητα αλλαγή ρύθμισης ώρας/ημερομηνίας ή αλλαγή φωτισμού κεντρικής οθόνης ταμπλό κλπ...κλπ...)Φυσικά το έχω ψάξει (μάλλον όσο κανείς άλλος) και έχω πάει και σε καταστήματα ηχητικών και μου τα έχουν πει και οι σχετικοί του χώρου.
Και για να μην ξεφεύγω από το θέμα τέτοιοι πειραματισμοί είναι πολύ πιθανό να ισχύουν και για το Cruze και όσα τέλος πάντων αυτοκίνητα έχουν την εργοστασιακή πηγή ως μέρος των λειτουργιών του αυτοκινήτου.
Θέλει τόσο πολύ ψάξιμο, που οποιαδήποτε κίνηση αγοράς μπορεί τελικά να απογοητεύσει.
Για αυτό το λόγο ΘΑ πάρω αυτοκίνητο που από την αρχή θα είναι ξεκάθαρη η κατάσταση.
Βγάζω την μία πηγή, βάζω την άλλη. Βαρέθηκα τις μοντιφιές και τους πειραματισμούς.Το Cruze έτσι όπως το είδα από κοντά πρέπει να γίνει αρκετή δουλειά για να αλλάξει η πηγή.
Παίρνεις ένα καινούριο φρέσκο αυτοκίνητο, να το πας στον 'χασάπη' για πειραματισμό;...
Ποιος επιβεβαιώνει ότι θα υπάρχει 100% συμβατότητα;...
Τα φόρουμς; χε!χε! τα είδαμε και αυτά!...Lacetti και ξερό ψωμί! Βγάζεις την μία πηγή και βάζεις την άλλη...!...
Απλά πράγματα, καθαρές δουλειές... Περιμένω αυτές τις μέρες μία ενημέρωση από την CHEVELLAS, έχω μιλήσει με κάποιους υπεύθηνους, θα πάω για test drive* και το επόμενο διάστημα θα δούμε τι θα παιχτεί.- Η Chevrolet φροντίζει και έχει test drive αυτοκίνητα όχι σαν τους 'Γάλλους' που θέλουν να πουλάνε χωρίς test drive...
-
Για τους δύσκολους υπάρχει και αυτό το μοντέλο
http://cgi.ebay.com/CHEVROLET-CRUZE-7-H ... 9040wt_907
το οποίο δεν καταργεί την κεντρική κονσόλα, αλλά μεταφέρει την οθόνη της κεντρικής κονσόλας στον ντουλαπάκι που υπάρχει στο πάνω μέρος του ταμπλό το οποίο φυσικά καταργείται. -
Αυτοί στο ebay είναι απίστευτοι...
Αν κάποιος παρατηρήσει πως έχουν φτιάξει τις αγγελίες, δείχνουν όλα μαγικά. Και όταν το ψάξεις λίγο παραπάνω αρχίζεις και βλέπεις τα περίεργα... Ψάχνεις για USB πόρτα, ψάχνεις, ψάχνεις και USB πόρτα δεν βρίσκεις... Μα λέει ότι έχει USB port...
Αλλά δεν λέει ότι είναι Mini USB Port... που σημαίνει ότι θα έχεις την USB μνήμη να κρέμεται στο ταμπλό με καλώδιο ή με adaptort USB mini to USB ... άκρως επικίνδυνο να διαλυθεί από το βάρος...
Εγώ πάντως σε κάτι τέτοια είμαι πράγματι δύσκολος...
Αν και θεωρώ ότι θα έχει και άλλες ατέλειες ή και ασυμβατότητες αλλά τέλος πάντων...Αυτά τα θεωρώ 'πειραματισμούς'. -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
... άκρως επικίνδυνο να διαλυθεί από το βάρος..Δεν είναι τόσο βαρύς ένας αντάπτορας miniUSB A to USB B, δεν είναι πάνω από 2 cm.
Anyway, εσύ, και καλά κάνεις, δεν εμπιστεύεσαι τέτοιες αγορές. Και ότι και να σου πω εγώ δεν αλλάζεις γνώμη.
Εγώ από την άλλη έχω κάνει πάνω από 200 αγορές από ebay και αυτό που έχω να πω είναι ότι τουλάχιστον δεν σε κοροϊδεύουν.
Να σου πουν δηλ ότι πχ έχει USB και τελικά να αποδειχτεί ότι δεν έχει.
Αλλά και πάλι είσαι καλυμμένος και μέσα σε 45 μέρες αν κάτι δεν είναι όπως περιγράφεται, ή δεν ήρθε, ή δεν δουλεύει, να ανοίξεις a dispute case στο ebay ή στο paypal και να πάρεις τα λεφτά σου πίσω. Επίσης ένα αρνητικό feedback στο ebay κάνει πολύ μεγαλύτερη ζημιά στο πωλητή-μαγαζί από όσο φαντάζεσαι και όλοι το απεύχονται.
Aν δεν είχα αγοράσει ένα τέτοιο
http://cgi.ebay.co.uk/6-Portable-Car-GP ... 357wt_1034
(το οποίο χωράει τέλεια στο ντουλαπάκι στο ταμπλό και δεν χρειάζεσαι την βάση για το τζάμι και το κρύβεις τέλεια όταν σταματάς, απλά το κλείνεις) θα το σκεφτόμουν πολύ σοβαρά για το in dash.
Επίσης μου έχει βρει λύση (ημίμετρα) στο πρόβλημα έλλειψης USB μιας μπορώ να αναπαράγω από κει mp3 ή mp4 και να το συνδέω με ένα mini jack to mini jack καλώδιο, στο Aux input το στερεοφωνικού.
Είναι περίπου 10 μήνες που το χρησιμοποιώ και νομίζω ότι τα λεφτά του (80 Ευρώ) τα έχει βγάλει. -
-
Ο χρήστης cruzakias έγραψε:
WTCC
**CHEVROLET CRUZE ****1st CLASS **
Και να φανταστείς ότι όταν εγώ έλεγα ότι έχει σπορτίφ εμφάνιση, κάποιοι γέλαγαν και κορόιδευαν.
-
CEVROLET CRUZE !!!!!
-
Στην έκθεση auto show 2010 υπήρχε μία έκδοση του Cruze με κινητήρα 1.6 turbo (150 PS).
Όταν ρώτησα περί τίνος πρόκειται, ο πωλητής μου είπε ότι πρόκειται για μοτέρ βελτιωμένο από την αντιπροσωπεία.
Προσωπικά έχω τις αμφιβολίες μου: γιατί να μη χρησιμοποιηθεί το έτοιμο μοτέρ της Opel (Astra 1.6Τ, Corsa GSI, OPC) όπως γίνεται στις άλλες εκδόσεις του μοντέλου (βλ. 1.6 και 1.8 ατμοσφαιρικά);
Πάντως, αν όντως πρόκειται για βελτίωση της ελληνικής αντιπροσωπείας, προσωπικά δεν θα το εμπιστευόμουν. -
Οποιαδήποτε προσθήκη Turbo σε ατμοσφαιρικό κινητήρα όσο προσεγμένη κατασκευή να είναι δεν πρόκειται να έχει την αξιοπιστία ενός αντίστοιχου μαμήσιου.
-
Ξεχασα να ενημερωσω οτι περιμενουν εντολη απο την κεντρικη και τα ανταλλακτικα μας για να μας αλλαξουν τα πισω φρενα που τριζουν!!!
Μεχρι τοτε μπορουμε να κανουμε αφοβα τα χλμ μας. -
Ο χρήστης glko έγραψε:
Ξεχασα να ενημερωσω οτι περιμενουν εντολη απο την κεντρικη και τα ανταλλακτικα μας για να μας αλλαξουν τα πισω φρενα που τριζουν!!!
Μεχρι τοτε μπορουμε να κανουμε αφοβα τα χλμ μας.Θά μάς καλέσουν γιά νά αλλάξουν τίς δαγκάνες ( κάτι σαν ανάκληση ) ? Ή θα πρέπει ο κάθε ένας μας νά ενημερώσει τήν αντιπροσωπεία γιά το πρόβλημα ,προκειμένου νά του τό φτιάξουν ?
-
Ο χρήστης cruzakias έγραψε:
Μεχρι τοτε μπορουμε να κανουμε αφοβα τα χλμ μας.Θά μάς καλέσουν γιά νά αλλάξουν τίς δαγκάνες ( κάτι σαν ανάκληση ) ? Ή θα πρέπει ο κάθε ένας μας νά ενημερώσει τήν αντιπροσωπεία γιά το πρόβλημα ,προκειμένου νά του τό φτιάξουν ?
Μου ειπε οτι θα μας καλεσουν γιατι εχει παρουσιαστει σε πολλα το ιδιο προβλημα.
Παντως οταν το πας για Service πες τους να το σημειωσουν στις παρατηρησεις να εισαι καλυμενος.
Στην Ελλαδα ζουμε! -
-
ποσο κοστιζει το σερβις των 30.000 χλμ;εκτος απο τις δαγκανες υπαρχει ενημερωση και για το μετρητη εξ.θερμοκρασιας περιβαλλοντος που κολαει;
-
-
Ο χρήστης asteris έγραψε:
Ξεχάστε το. ξέρετε πόσο πήγαν τα τέλη κυκλοφορίας για το Cruze 1.6 από το 2011? 414 ευρώ!!! Όποιος το πάρει μέχρι τις 31/12/2010 θα πληρώσει τέλη 240 ευρώ. Αλλά θα πληρώσεις και το 2010 (τελειώνει το έτος) και το 2011 δηλαδή 240 χ 2 = 480 ευρώ. Και τίποτα δεν μας λέει ότι και αυτοί που αγόρασαν μέχρι τις 31 Δεκ. 2010 από του χρονου και για τα τέλη του 2012 δε θα πληρώνουν 414 ευρώ. Από 184 που ήταν τα τέλη περισι θα πάνε 414 δηλαδή!!! Πολλά για ένα αυτοκίνητο των 15.000 ευρώ. Οι άνθρωποι που μας κυβερνάνε είναι ηλίθιοι και κυρίως αναξιόπιστοι.
Σε έχει πιάσει ελαφρώς πανικός με τα τέλη. 414€ θα πληρώσει το αυτόματο 1.8 με τα 184 γραμμάρια. Το 1.6 και 1.8 με το χειροκίνητο κιβώτιο έχουν 159 γραμμάρια και πληρώνουν 238.5€...
Ούτε 414 ούτε 238,5 αλλά 270 για το 1.8 με χειροκίνητο κιβώτιο!
100 ευρώ περίπου παραπάνω από πέρσι.
Με τις υγείες μας!
-
Είχα την εντύπωση πως το Cruze ήταν Euro5. Στο επίσημο site αναφέρει ότι είναι Euro IV!
Τελικά τί ισχύει? -
Aπ'όσο θυμάμαι είναι euro 5, H Diesel version είναι Euro 4, αν δεν κάνω λάθος. Αλλά πλέον δεν ισχύει αυτό. Τα τέλη βγαίνουν ανάλογα με την ποσότητα των ρύπων που εκπέμπουν το οποίο βέβαια είναι συνάρτητο με την κατηγορία Euro που είναι.
Chevrolet Cruze