Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Αίσθηση τιμονιού
    1. Home
    2. Τεχνικά Θέματα - Βελτιώσεις
    3. Αίσθηση τιμονιού
    • 1
    • 2
    • 3
    • 3 / 3
    Τεχνικά Θέματα - Βελτιώσεις
    24
    59
    4210
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • K
      krusenstern last edited by

Ο χρήστης drdino έγραψε:
      Ισχύει αυτό, ένας από τους λόγους της μετάβασης στα ηλεκτρικώς υποβοηθούμενα είναι η μείωση στην κατανάλωση.

... δηλαδή η μείωση στις απώλειες ισχύος από τον κινητήρα. Σωστά.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • T
        thanos last edited by

Το δικό μου, έχει δερμάτινη αίσθηση...

• G
          govus last edited by

Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:

Fuel saving is the first and foremost of these additional benefits. Unlike a conventional power steering system that requires the pump to be driven continually, the Dualdrive electric power steering only takes up power when necessary, i.e. when the steering wheel is turned. This result is a lower power requirement and a consequent fuel saving of 3% over mixed routes. Equivalent to the effect of reducing car weight by 50 kg. Lower fuel consumption, therefore, and also a more noiseless passenger compartment due to elimination of the noisy hydraulic pump.

Δεν μπόρεσα να βρω τα άλλα νούμερα, έχω την εντύπωση ότι ήταν ανακοινωμένα από την Fiat και την Delphi, για το Dualdrive...αν έχει κανείς κουράγιο, ας ρίξει μια ματιά!

...και το αντίστοιχο της Renault για το ανανεωμένο Clio II (δελτίο τύπου 13/04/2001) :

'An electric power assisted steering system with variable assistance and active self-centring makes its appearance across the entire range, except for the 2.0 16V Renault Sport which retains a hydraulic power steering system. On the new electric P.A.S., the assistance is full-time and adapts to all conditions of use thanks to operating laws which take several parameters into account. Very pleasant for manoeuvring in town, precise on the open road, it also reduces fuel consumption by 0.2 litres/100km by comparison with conventional hydraulic power assisted steering.'

Εδώ η υποβοήθηση παρέχεται συνεχώς (αν καταλαβαίνω σωστά...), οπότε μάλλον ευχαριστημένοι πρέπει να 'μαστε με τα ...200 ml λιγότερης βενζίνης στα 100 χλμ. ... Φέρτε πίσω τα υδραυλικά ρε !!

• H
            hunter last edited by

'Απ'τη μυγα ξύγκι' ε;Φαντασου τό πόσο ψαγμενη δουλεια σημαίνει ότι γίνεται απο τις εταιρίες στο θεμα της καταναλωσης και εκπομπών ρύπων

• F
              funkyreverend last edited by

...και πόσα πράγματα θα άλλαζαν αν χρησιμοποιούνταν π.χ. πιο ελαφρά υλικά στο εσωτερικό (καθίσματα και πλαστικά).

Κάπου διάβασα ότι η υδραυλική υποβοήθηση στο σύστημα διεύθυνσης ξεπερνά σε κατανάλωση ισχύος το air condition.

Γμτ, να μη βρω εκείνο το αρχείο για τα Fiat...

• K
                kouk last edited by

Πρόσφατα συνειδητοποίησα ότι δεν είχα αλλάξει ΠΟΤΕ τα υγρά της κρεμαγιέρας!!!!
                Κι αυτό όταν κάθε 2 χρόνια αλλάζω όλα τα υγρά (φρένων, κινητήρα) και κάθε 6 μήνες τα λάδια!!!!

Το κατάλαβα όταν άρχισε να κάνει θόρυβο την ώρα που έστριβα το τιμόνι σε κατηφόρες με φρένα. Σαν κάτι να τριβόταν.

Τα υγρά που έβγαλα ήταν κατάμαυρα και σαν νερό!

Περιττό να πω ότι το τιμόνι μου άλλαξε άρδην σε αίσθηση.

Το ίδιο και το 206 που είχε 8 χρόνια τα ίδια υγρά τιμονιού.

Ερώτηση.

Προσέχετε τα υγρά του υδραυλικού τιμονιού? Η δεν τα αλλάζετε ποτέ κι εσείς?

• L
                  leonp last edited by

Ποιος κατασκευαστής γράφει στο βιβλιαράκι ΑΛΛΑΓΗ υγρού υδραυλικού τιμονιού; Όσα ξέρω γράφουν ΕΛΕΓΧΟ (κάθε τόσα χλμ).

Νομίζω κάθε 5 χρόνια είναι καλά να τα αλλάζεις.

• D
                    drdino last edited by

Ο haynes πάντως για το 307 δεν λέει κάτι συγκεκριμένο...

• L
                      leonp last edited by

Ο χρήστης drdino έγραψε:
                      Ο haynes πάντως για το 307 δεν λέει κάτι συγκεκριμένο...

Κανένας δεν γράφει να τα αλλάξεις - αθάνατα είναι.

• 2
                        21-quadra last edited by

Η ευαισθησία του τιμονιού, η πληροφόρηση, η επαναφορά, η θέση γύρω από την ευθεία, η εμπιστοσύνη που εμεπνέει ένα αυτοκίνητο στον οδηγό του, είναι συνισταμένη πολλών παραγόντων.

Η Σύγκλιση/απόκλιση των τροχών, οι γωνίες κάμπερ/κάστερ, η γωνία του βασιλικού πείρου που έχει να κάνει με το ίχνος τρέϊλ που ρυθμίζει την επαναφορά και την πληροφόρηση, η ακρίβεια των μηχανικών μερών, οι γωνίες των πίσω τροχών, είναι μερικές μόνο παράμετροι που προσδιορίζουν το 'καλό' τιμόνι και το συνολικό κράτημα του αυτοκινήτου.

Αυτό προϋποθέτει κατασκευαστή που έχει κάνει χιλιάδες ώρες δοκιμών εξέλιξης για να βρεί το σωστό σετ-απ.

Δυο από τα αυτοκίνητα μου είναι ίδια μοντέλα, έχουν ίδια κιλά, ίδιες διαστάσεις, ίδια διάταξη του κινητήρα, έχουν τον ίδιο ουσιαστικά αλουμινένιο κινητήρα, ο ένας βέβαια είναι ατμοσφαιρικός και ο άλλος τούρμπο, ο ένας έχει 18.5 κιλά ροπής και ο άλλος 30, οι γωνίες του τιμονιού δεν έχουν καμμία σχέση πουθενά, και τα δύο είναι υδραυλικά, άλλη απόκλιση εμπρός, άλλη πίσω, άλλες γωνίες στους βασιλικούς πείρους, άλλες κάστερ, άλλες κάμπερ, και τα δυο βέβαια έχουν τιμόνι που είναι από τα καλύτερα, αυτό εμένα μου λέει ότι έχει πέσει πολύ έως πάρα πολύ ψάξιμο, και ότι ο κατασκευαστής γνωρίζει μέχρι τελευταίας λεπτομέρειας το στήσιμο ενός αυτοκινήτου, και όχι μόνο, αλλά μεταφέρει την πείρα του από τους αγώνες στα προΪόντα του.

• D
                          dxl last edited by

Καλησπέρα παιδιά, διάβασα προσεκτικά τα όσα γράψατε σχετικά με το τιμόνι.

Εγώ πήγα το Hyundai i30 μου για service, όπου έμεινε εκεί από Πέμπτη έως Τρίτη που το παρέλαβα, για να δουν κάποιες παρατηρήσεις (κυρίως τριξίματα σε πλαστικά).

Αφού το παρέλαβα, το τιμόνι έχει γίνει βαρύ, δύσκαμπτο και δυσκίνητο σε σχέση με πριν, ενώ η επαναφορά έχει γίνει πολύ αργή, σαν κάτι να το κρατάει ή να είναι σφιχτό, και δεν την κάνει όπως πριν σε καμία περίπτωση, είδικά στις χαμηλές ταχύτητες, που σου δίνει την αίσθηση ότι αν το αφήσεις και δεν την κάνεις μόνος σου, το αμάξι θα κάνει κύκλους!! (Πολύ επικίνδυνο αυτό στις στροφές 90 μοιρών και πάνω, γιατί με αυτή την αλλαγή συμπεριφοράς, πρέπει να αλλάξεις και οδηγική συμπεριφορά και να κάνεις την επαναφορά μόνος σου, πράγμα που αργείς να το συνηθίσεις)...

Σχετικά με την πληροφόρηση που διάβασα παραπάνω, αν και δεν το είχα σκεφτεί καν σαν παράμετρο, νομίζω ότι είναι αναίσθητο, τουλάχιστον περισσότερο από πριν σίγουρα. Δηλαδή αν το αφήσεις ευθεία, δεν κουνάει με τίποτα!! Αλλά στις στροφές και στην πόλη είναι χάλια...

Ξέρει κανείς τι μπορεί να έχει γίνει? Στο συνεργείο μου λένε ότι δεν το πειράξανε, αλλά ποιός τους πιστεύει ?????

Εγώ σκέφτομαι μήπως το χτύπησαν πουθενά κατά τη δοκιμή, μήπως μου αλλάξανε κανένα ανταλλακτικό χωρίς να μου το πούνε (ή και τα 2 μαζί), ή μήπως μου πειράξανε κάποια ρύθμιση.

Το κυριότερο όμως, αφού δεν πρόκειται να βγάλω άκρη με την ΛΑΜΔΑ, ούτε και γιατί μου κράτησαν το αμάξι τόσες μέρες για ένα απλό service, τι πρέπει να κάνω για να βρω τι συμβαίνει και να το επαναφέρω στην αρχική του τέλεια αίσθηση (πανάλαφρο, ευαίσθητο στην πληροφόρηση, και με πολύ καλή επαναφορά ακόμα και σε χαμηλές ταχύτητες) ?

Υ.Γ: Προφανώς το ότι έχει βαρύνει επηρεάζει και την επαναφορά, γιατί είναι πιο σφιχτό, δηλαδή η ίδια αιτία ευθύνεται για όλα απ'΄ότι καταλαβαίνω...

Αν μπει στην ευθυγράμμιση θα φανούν όλα? Και αν στην ευθυγράμμιση όλα είναι ΟΚ, τότε το πρόβλημα είναι στην ηλεκτρική πλακέτα π.χ. ή πρέπει να κοιτάξω και κάτι άλλο?

Ας βοηθήσει κάποιος πιο ειδικός, γιατί έχω τρελαθεί εδώ και 15 μέρες με αυτό το θέμα. Όποτε το οδηγάω με πιάνει ψυχοπλάκωμα... Λες και είναι ερείπιο μου φαίνεται, σαν το παλιό αμάξι του πατέρα μου που ήταν 20 χρονών και διαλυμένο!!

• R
                            r200 last edited by

το ταμπλω εχει ενδειξη για προβλημα στο τιμονι;
                            κανε ενα τεστ drive ενα i30 και μετα δοκιμασε και το δικο σου αν εχει διαφορα;
                            το αυτοκινητο εχει ηλεκτρικη υποβοηθηση και οχι υδραυλικη τοτε πρεπει να ειναι ελαφρυτερο
                            ισως καταληξεις οτι δεν συναρμολογησαν κατι καλα στην κολονα του τιμονιου μεχρι την extreme κατασταση να εχουν βγαλει καποιο 'καλο' εξαρτημα απο το δικο σου αυτοκινητο για να το βαλουν σε αλλο που ειχε προβλημα χωρις να μπορεις αποδειξεις κατι αλλα ισως να χαλασε η ηλεκτρικη υποβοηθηση τυχαια στα χερια τους,παρομοιο προβλημα εχει εντοπιστει σε i20 στο εκθεσιακο ηταν ελαφρυ το τιμονο ενω σε αυτο που αγορασε ηταν βαρυ η αντιπροσωπια δεν το αναγνωριζε ως προβλημα για αντικατασταση αυτοκινητου η επισκευη
                            Παρε στα εντρικα της hyundai μηπως εχει βγει καποια ανακοινωση για αντικατασταση η ειναι μεμονωμενο προβλημα η χρειαζεται ρυθμιση κατι
                            Ελεγξες τον αερα στα λαστιχα ειναι 33 μπροστα και 31 πισω
                            Πανε και αντιπροσωπεια και πες να σου βαλοθν τα πισω λαστιχα μπροστα πριν πας σε κατι αλλο

• D
                              dxl last edited by

Καλησπέρα φίλε r200, και ευχαριστώ για το ενδιαφέρον και την άμεση απάντηση.

Εννοείται ότι θα το κάνω αυτό με ένα test drive, αλλά επειδή οδηγούσα 2 χρόνια το αμάξι μου, είμαι σίγουρος ότι έχει πρόβλημα. Άλλωστε έχω οδηγήσει και άλλο i30 και ήταν ίδιο με το δικό μου (πριν το πρόβλημα).

Ένδειξη για τιμόνι δεν ξέρω αν έχει, πάντως στο GDS που το βάλαμε σε άλλο συνεργείο που πήρα (Μητρόπουλος), δεν βγάζει κάποια ένδειξη ότι υπάρχει πρόβλημα κάπου. Βέβαια δεν ξέρω αν π.χ. η ηλεκτρική υποβοήθηση υπολειτουργεί χωρίς να βγάζει την ένδειξη προβλήματος για κάποιο λόγο, αν και πιο πιθανό θεωρώ κάποιο άλλο πρόβλημα στα μηχανικά μέρη, το οποίο θέλω να αποκλείσω πρώτα (σύγκλιση/απόκλιση τροχών, οι γωνίες κάμπερ/κάστερ, η γωνία του βασιλικού πείρου, καθώς και οι γωνίες των πίσω τροχών) που όπως διάβασα παραπάνω φαίνονται όλα σε μια καλή ευθυγράμμιση.

Με τρελαίνει ότι πρέπει να ψάξω εγώ τι σκατά κάνανε, και όταν τους ρωτάω να μου πούνε λένε ότι δεν κάνανε τίποτα απολύτως, και από τα κεντρικά μου λένε ότι το αμάξι είναι στην εγγύηση λες κι εγώ το χάλασα... Επίσης όταν τους ρώτησα αν χρησιμοποιήθηκε το αμάξι τις μέρες που έμεινε εκεί, η απάντηση ήταν αν μπορώ να το αποδείξω χιλιομετρικά!! Δηλαδή άρμεγε λαγούς και κούρευε χελώνες οι τύποι, και να σκεφτείς ότι έχουν ευθύνη για το αμάξι σαν επίσημο συνεργείο!!

Το ότι βγάλανε κάποιο καλό εξάρτημα από το δικό μου και μου βάλανε κάποιο ελαττωματικό ΤΟ ΕΧΩ ΣΚΕΦΤΕΙ ΚΙ ΕΓΩ, ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΤΟ ΕΙΠΕΣ ΜΕ ΕΒΑΛΕΣ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΕ ΣΚΕΨΕΙΣ!! ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΧΩ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ!!!

Το θέμα είναι τι γίνεται τώρα, μιας και το αμάξι είναι καινούριο, και η εγγύηση για όλα τα μέρη ισχύει μέχρι του χρόνου το Σεπτέμβριο, άρα πρέπει τουλάχιστον να εντοπιστεί το πρόβλημα και να αντιμετωπιστεί εγκαίρως και δωρεάν!!

Ο αέρας εννοείται ότι έχει ελεγχθεί από την πρώτη στιγμή που το πήρα, και είναι όσο λέει το βιβλιαράκι, 32 εμπρός και πίσω.

• ?
                                A Former User last edited by

Για αυτό πρέπει να είσαι από πάνω τους....
                                Δεν θέλω να σου βάλω ιδέες αλλά μήπως το χτυπήσανε καταλάθος οπότε στο κρατήσανε για να το φτιάξουν και σου έλεγαν παραμύθια... και δεν το έφτιαξαν και καλά...;;
                                Δύσκολα όμως να βγάλεις άκρη. Ξεκίνα από άλλο συνεργείο της εταιρείας. Πχ αν σου πουν α έχει χτυπήσει και στράβωσε κάτι και ζορίζει το τιμόνι θα ξέρεις.... Αλλιώς κυνήγα την εγγύηση.

• D
                                  dxl last edited by

Καλημέρα onyx ! και καλή εβδομάδα.

Το σκέφτηκα κι εγώ αυτό που λες, αλλά το είδαμε καλά κατά την ευθυγράμμιση και δεν φάνηκε να είναι χτυπημένο ή να έχει στραβώσει κάτι. Με την ευθυγράμμιση ήρθε κανονικά εκεί που πρέπει, και όχι στο περίπου, που έρχεται συνήθως αν είναι χτυπημένο ή έχει στραβώσει κανένα ψαλίδι.

Εν τω μεταξύ με έβαλε σε σκέψεις και ένας φίλος μηχανικός, όταν του είπα ότι μου σφίξανε το πλαστικό του ταμπλό που βρίσκεται πάνω από τα κοντέρ, επειδή τους είχα πει ότι τρίζει.

Μου είπε ότι εκεί πρέπει να έγινε η μ@λ@κι@, επειδή για να φτάσουν εκεί που είναι οι βίδες και να σφίξουν το ταμπλό, πρέπει να έβγαλαν τελείως το τιμόνι και την κολόνα, οπότε μάλλον όταν το ξαναβάλανε έφυγε το 'σημείο μηδέν', ή η κολόνα κάπου βρίσκει αντίσταση και μαγκώνει λίγο, με αποτέλεσμα την αργή επαναφορά και την αίσθηση ότι το τιμόνι είναι δύσκαμπτο σε σχέση με πριν.

Έχει κανείς καμία ιδέα περί αυτού ? Μπορεί να είναι όντως έτσι ?

Θα πάω την Τρίτη ξανά στο ίδιο συνεργείο για να μου αλλάξουν μια ταπετσαρία που μου είχαν παραγγείλει, και θα δούμε και το τιμόνι. Θα είμαι από πάνω τους εννοείται όση ώρα χρειαστεί, και δεν φεύγω αν δεν μου το φτιάξουν, ή δεν μου πουν έστω τι έκαναν για να πάω αλλού . . .

• A
                                    antonis-team last edited by

Περιμένω να μάθω της απαντήσεις τους για εκείνα που σου είπα.
                                    Α.

• D
                                      dxl last edited by

Καλησπέρα και πάλι!!

Πήγα σήμερα το πρωί στη ΛΑΜΔΑ, για να δούμε τι έχει γίνει στο τιμόνι.

Ο ηλεκτρολόγος μας ανέφερε ότι βλέπει μια βλάβη στο GDS, και ότι αυτό πρέπει να συμβαίνει επειδή η μπαταρία μου είναι αδύναμη, και χάνει τις ρυθμίσεις του ο εγκέφαλος (όταν αναγκάζομαι να βάλω μπρος με το φορητό μπουστεράκι). Προσφέρθηκαν να μου αλλάξουν την μπαταρία με μια καινούρια, για δοκιμή, για να δούμε αν τελικά όντως αυτό είναι το πρόβλημα.

Πράγματι βάλαμε την καινούρια μπαταρία, έγινε το σχετικό καλυμπράρισμα του τιμονιού, και έσβησε η βλάβη που έβγαζε ο εγκέφαλος.

Όμως φυσικά το τιμόνι δεν άλλαξε συμπεριφορά, αφού και όταν το παρέλαβα δεν έβγαζε βλάβη ο εγκέφαλος, και η μπαταρία είχε ρεύμα.

Μάλιστα, όταν τους ανέφερα μερικά πραγματάκια, δεν θέλανε ούτε καν να με ακούσουν, ενώ όταν τους είπα για το ταμπλό που σφίξανε, και μήπως από εκεί επηρεάστηκε κάτι στην κολόνα, το αρνήθηκαν κατηγορηματικά.

Όταν τους ρώτησα πως σφίχτηκε το ταμπλό και δεν τρίζει, ή δεν ξέρανε, ή δεν θέλανε να μου πούνε. Μου ανέφεραν μάλιστα, ότι σφίγγει από τις 2 βίδες που έχει μπροστά, ΠΟΥ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ, ΑΦΟΥ ΤΟ ΕΙΧΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΦΙΓΓΑΝΕ ΑΛΛΟ. Φτάσανε μάλιστα στο σημείο να μου πούνε: ΤΙ ΣΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΠΩΣ ΤΟ ΣΦΙΞΑΜΕ, ΑΦΟΥ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΤΡΙΖΕΙ!!! ΠΟΥ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΤΡΙΖΕ, ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΟΠΩΣ ΠΡΙΝ!!!

Το αποκορύφωμα, ήταν ότι θέλουν να τους πληρώσω και την μπαταρία που μου βάλανε, ενώ ΑΥΤΟΙ ΜΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ κατά τη διάρκεια του SERVICE, και με ανάγκασαν να ανέβω 5 φορές Κηφισιά από Ζωγράφου (55km κάθε φορά + 5.60€ διόδια).

Οι τύποι είναι απίστευτοι, και εγώ προσωπικά δεν πρόκειται ούτε την μπαταρία φυσικά να πληρώσω, αλλά μάλλον και δεν θα ξαναπατήσω εκεί... Αν δεν ήταν το πρόβλημα με το τιμόνι (σε καινούριο αμάξι), δεν θα πήγαινα ΟΥΤΕ ΣΗΜΕΡΑ!!

ΚΡΙΜΑ!! ΕΙΜΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΞΟΡΓΙΣΜΕΝΟΣ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΧΩ ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ! ΟΙ ΤΥΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΙ!!

• H
                                        harlek last edited by

Εγώ στη θέση σου θα δοκίμαζα το εξής: Θα σήκωνα (σε βουλκανιζατέρ; ) τους εμπρός τροχούς στον αέρα και θα κοιτούσα αν το τιμόνι γυρίζει με ευκολία (ακόμα και χωρίς υποβοήθηση, με το μοτέρ σβηστό). Αν γυρνούσε εύκολα, θα σήμαινε πως το πρόβλημα είναι στην ηλεκτρική υποβοήθηση (μοτέρ, αισθητήρες ή ό,τι έχει τέλος πάντων) και όχι σε κάποιο 'σφίξιμο'. Μια ιδέα λέω, χωρίς να είμαι μηχανικός, να εξηγούμεθα...!

• A
                                          alkis_7 last edited by

Μωρε καλα κανω και βριζω τισ αντιπροσωπιες φιλε καλο κουραγιο και περιμενουμε νεα σου ...και ο Τσοκας μια απο τα ιδια..τεσπα
                                          ηθελα να ρωτησω αν το dualdrive της φιατ καιει παραπανω βενζινη αν το εχεις αναμενο η αν σου κοβει αλογα γιατι δεν ξερω απο αυτα..ευχαριστω

• D
                                            dxl last edited by

Ακόμα τίποτα από νέα...

Απλά έχω γυρίσει 4-5 αντιπροσωπείες, και το πόρισμα είναι ότι σφίξανε παραπάνω από το προβλεπόμενο την κρεμαγιέρα, την οποία μου προτείνουν να αλλάξουμε μαζί με κάποια ρουλεμάν...

Σήμερα είχα ραντεβού στα κεντρικά της Hyundai στην Ελευσίνα για 3η φορά, το επιβεβαίωσα κι εχθές τηλεφωνικά το ραντεβού, αλλά τελικά πήγα τζάμπα επειδή δεν λειτουργούσε το μηχάνημα της ευθυγράμμισης.... (τζάμπα 20 ευρώ βενζίνες+διόδια+άδεια από τη δουλειά)...

Εν τω μεταξύ, νωρίτερα είχα πάει εκτός από τις 4-5 αντιπροσωπείες, και σε ένα βουλκανιζατέρ για ευθυγράμμιση, ζυγοστάθμιση, αμορτισερομέτρηση, και αλλαγή ελαστικών εμπρός-πίσω.

Εκεί διαπιστώθηκε ότι:

α) Τα λάστιχα ήταν ήδη γυρισμένα εμπρός-πίσω στην δεξιά μεριά (ενώ στην αριστερή όχι), πράγμα που σημαίνει ότι κάτι ύποπτο έγινε στο service και βγάλανε τους τροχούς χωρίς να προβλέπεται ή να ενημερωθώ.

β) Η ρύθμιση κάστερ εμπρός, είναι 5. 20' και 5. 15' αντίστοιχα, ενώ το όριο είναι 4. 26' +-0. 30', και αυτό δεν ρυθμίζεται στο αμάξι μου!!

Οπότε κάποια χοντρή κουτσουκέλα έχουνε κάνει στο service που περιέργως κράτησαν το αμάξι μου από Πέμπτη μέχρι Τρίτη... Υποπτεύομαι ότι κάτι έγινε με την κρεμαγιέρα είτε την βγάλανε και βάλανε άλλη, είτε το χτύπησαν το αμάξι, είτε γενικά το πείραξαν εκτός των προγραμματισμένων εργασιών του κατασκευαστή (ΛΑΔΙΑ, ΦΙΛΤΡΑ, ΜΠΟΥΖΙ, ΥΓΡΑ ΦΡΕΝΩΝ).....

Θα βρω τι έγινε και θα σας ενημερώσω.... Ως τότε, αν θέλετε τα αμάξια σας, μακριά από τη ΛΑΜΔΑ!!

• First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 3 / 3
                                            • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
                                              • ΕΛΛΑΔΑ
                                              • ΚΟΣΜΟΣ
                                              • ΕΚΘΕΣΕΙΣ
                                              • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 4Τ