-
Καλησπέρα,
Απορία: Σε BMW X3 E83 2000diesel μοντέλο 2008 μετά από αλλαγή λαδιών μου τα μαυρίζει αμέσως.
Σε τι μπορεί να οφείλεται αυτό?
-
Φυσιολογικο σε ντιζελ κινητηρα.
-
επειδη δε βρηκα καποιο θεμα σχετικα μαυτο, μπορει να υπαρχει αλλα βαριομουν να ψαξω, θα ρωτησω εδω. μπορει να ειναι και χαζη ερωτηση και να φαω δουλεμα, αλλα εγω θα τη κανω. ενα suv τετρακινητο βενζινοκινητο νεας τεχνολογιας, κανοντας χαλαρες βολτες με μικτο εδαφος χωματοδρομο-ασφαλτο, με ταχυτητες 20-30-40, και 60-70 αντιστοιχα. γενικα χαλαροι ρυθμοι με μουσικουλα κτλ. ποσο λιτρα περιπου θα καψει στα 100?
-
Με πόσα κυβικά κινητήρα,ίππους,βάρος;;;;
ποιό suv έχεις στο μυαλό σου;;;
-
πχ το καινουργιο duster με τον 1.3 tce, 150 hp, 4x4. η και αλλα παρομοια στα κυβικα οπως qashqai , παντα ομως βεζινα και 4χ4. αερατη ερωτηση ετσι επειδη το εχω απορια και οχι ομως σοβαρη επειδη δυστιχως δεν εχω φραγκα για suv. επειδη καμια φορα κανω τετοιες βολτες εδω στο χωριο με το παλιο μου αμαξι, και σκεφτομαι αν ειχα ενα suv 4χ4 ποσο θα εκαιγε με χαλαρη βολτα επειδη ενα τετοιο μου χρειαζεται αλλα που λεφτα...
-
Αν υποθέσουμε σε δρόμους χωρίς πολλά ανέβα κατέβα,θα πω εντελώς αυθαίρετα 4.5-5λ/100χλμ
-
με ντιζελ φανταζομαι θα ειναι γυρω στα 3.
-
Με 20-40 χιλιομετρα γυρω στα 10/100 πιστευω, με 60-70 μπορει γυρω στα 6-7 πιστευω αναλογα το αμαξι, τη διαδρομη, το φορτιο και το ποδι.
-
10?? γιατι θα καψει παραπανω με τοσο μικρη ταχυτητα?
-
υποψειν οτι οι διαδρομες σχεδον παντα θα ειναι με σταθερες ταχυτητες και οχι το σταματα ξεκινα που κανεις στη πολη
-
Με 20-40 χιλιομετρα γυρω στα 10/100 πιστευω, με 60-70 μπορει γυρω στα 6-7 πιστευω αναλογα το αμαξι, τη διαδρομη, το φορτιο και το ποδι.
Δηλαδή στην πόλη με σταμάτα ξεκίνα να πούμε .......12;;;;;
-
Βεβαια, με 20-30 χιλιομετρα θα εχει 2η ή 3η ταχυτητα στο σαζμαν.
Στην πολη με αρκετα σταματα ξεκινα και με a/c αναλογα και τις διαδρομες του ναι θα ακουμπαει και τα 12 λιτρα.
-
εδω που τα λεμε δεν ειναι το προβλημα το ποσο καιει ενα βενζινοκινητο 4χ4, αλλα οι ΤΙΜΕΣ της βενζινης
-
Βεβαια, με 20-30 χιλιομετρα θα εχει 2η ή 3η ταχυτητα στο σαζμαν.
Στην πολη με αρκετα σταματα ξεκινα και με a/c αναλογα και τις διαδρομες του ναι θα ακουμπαει και τα 12 λιτρα.
Η κατανάλωση σε αυτές τις ταχύτητες είναι συναρτήσει των στροφών.Με τόσα λίγα χλμ και τη σωστή σχέση στο κιβώτιο,ώστε να μην κρεμάει ο κινητήρας θα καίει το ελάχιστο!
Είναι ξεκάθαρο οτι δεν μιλάει ο φίλος για πόλη και σταμάτα ξεκίνα με a/c.
-
Οχι φιλε μου, το ελαχιστο το καει με την τελευταια ταχυτητα του κιβωτιου, αν υποθεσουμε οτι για τα 90 χιλιομετρα την ωρα που συνηθως ειναι και η ταχυτητα της μεγιστης οικονομιας εχει με 5η ή 6η ταχυτητα 2700 στροφες την αποσταση των 100 χιλιομτρων θα την καλυψει σε 1 ωρα κα 11 λεπτα περιπου, με 30 χιλιομετρα και 2η ή 3η ταχυτητα τα 100 χιλιομετρα θα τα καλυψει σε 3 ωρες και 33 λεπτα, ας εχει και ελαφρος λιγοτερες στροφες θα δουλεψει 3πλασιο χρονο ο κινητηρας, οποτε και η καταναλωση θα ειναι αυξημενη.
-
Εγώ βλέπω στον υπολογιστή ταξιδιού την στιγμιαία κατανάλωση που όταν βάλω 5η είναι σχεδόν η μισή από ότι όταν έχω 3η για να κινηθώ με τα ίδια χλμ την ώρα, ξεκινάω με 1η και γράφει κοντά στα 20Λ, στην 2α πέφτει στα 17, στην τρίτη είναι στα 14, στην 4η στα 11 και στην 5η στα 8,5, όα αυτά με ταχύτητα μέχρι 60-70 χλμ, μετά πέρνει τον ανήφορο μέχρι που σε πιάνει ζαλάδα η κατανάλωση και σηκώνω το πόδι από το γκάζι.
Μέση κατανάλωση είμαι στα 12.
-
Εγώ βλέπω στον υπολογιστή ταξιδιού την στιγμιαία κατανάλωση που όταν βάλω 5η είναι σχεδόν η μισή από ότι όταν έχω 3η για να κινηθώ με τα ίδια χλμ την ώρα, ....
Αναμενόμενο.
-
Οχι φιλε μου, το ελαχιστο το καει με την τελευταια ταχυτητα του κιβωτιου, αν υποθεσουμε οτι για τα 90 χιλιομετρα την ωρα που συνηθως ειναι και η ταχυτητα της μεγιστης οικονομιας εχει με 5η ή 6η ταχυτητα 2700 στροφες την αποσταση των 100 χιλιομτρων θα την καλυψει σε 1 ωρα κα 11 λεπτα περιπου, με 30 χιλιομετρα και 2η ή 3η ταχυτητα τα 100 χιλιομετρα θα τα καλυψει σε 3 ωρες και 33 λεπτα, ας εχει και ελαφρος λιγοτερες στροφες θα δουλεψει 3πλασιο χρονο ο κινητηρας, οποτε και η καταναλωση θα ειναι αυξημενη.
Δεν μιλάμε για χρόνους και συγκεκριμένες αποστάσεις. Τί ακριβώς δεν καταλαβαίνεις απο την αρχική ερώτηση του φίλου;;;;
-
Οταν μιλαμε για καταναλωση, ποσα λιτρα / 100 χιλιομετρα η αποσταση ειναι συγκεκριμενη 100 χιλιομετρα.
Αυτο ερωτηθηκε και σε αυτο απαντησα, αν θες πες μου τι διαφορετικο καταλαβες εσυ.
-
Έκανα πρόσφατα ένα πείραμα για να βρω πια είναι η ελάχιστη κατανάλωση στο Yaris D4D . Σε ένα τούνελ 6 χλμ στα Τέμπη ,ώστε να περιοριστούν οι επιπτώσεις του ανέμου , 5η ταχύτητα , 90 χλμ/ώρα κοντέρ ,85 πραγματικά με το cc σταθερά, η στιγμιαία έπαιζε από 2,7 έως 3,1 λτ/100 χλμ.
Μετά από 2 ημέρες πέρασα ανάποδα ,ίδιο αποτέλεσμα, οπότε ήταν ίσιωμα μέσα στο τούνελ.
Με 6η δεν μπορώ να γράψω μικρότερη κατανάλωση εκτός του ότι με 5η ο κινητήρας ακούγεται να δουλεύει καλύτερα στο φάσμα 80-100χλμ/ώρα άλλωστε στο δείχνει κιόλας ανάβοντας το βελάκι για να κατεβάσεις ταχύτητα αν πέσεις κάτω από τα 95 με 6η.
Θα το ξανακάνω όταν βάλω τα καλοκαιρινά ελαστικά να δω αν φανεί κάποια διαφορά από τα χειμωνιάτικα που φοράει τώρα.
Διάφορες Τεχνικές απορίες..........