-
Μου είπε ένας γνωστός ότι άμα προσθέσεις λίγο παραφλού, λίγο λέμε, στο ρεζερβουάρ, αυτό καθαρίζει τα πιστόνια; Ανοίχτηκε το καπάκι από τη μηχανή κι είδαμε έκεί που τραβούσε παραφλού από καμένη φλάντζα, οι κύλινδροι ήταν πεντακάθαροι, ενώ οι άλλοι ήταν καπνισμένοι.
-
εχει ενα ωραιο θεμα καπου για καθαρισμο του κινητηρα με νερο, ο λεωνιδας εχει πει εκει μεσα ωραια πραγματα
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
προβλεπεται σε κινητηρες φθαρμενους να βαλεις 15-50 απο 10-40.
Nα το δω γραπτως σε επισημο εγγραφο.
Τελικα τι να κανω ρε παιδια να αλλαξω λαδια η' κατι αλλο;
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
προβλεπεται σε κινητηρες φθαρμενους να βαλεις 15-50 απο 10-40.
Nα το δω γραπτως σε επισημο εγγραφο.
Σε γνωστό μου που έχει παλιό Jaguar του 70 που καίει λάδι αβέρτα, του είπαν απο το εγγλέζικο club σε κάθε αλλαγή να ρίχνει ένα λίτρο 80άρα βαλβολίνη και το υπόλοιπο το κανονικό 20W-50.
-
Δεν έγραψες και πόσα χλμ εχει σήμερα ο κινητήρας, γιατί αν εχει πχ πάνω απο 120.000 χλμ, δεν εχει 'γεράσει' και λίγο, αφου τελευταία δεν ησουν και 'επιμελής' στη χρήση-συντήρηση, οπως ανέφερες ?
-
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Δεν έγραψες και πόσα χλμ εχει σήμερα ο κινητήρας, γιατί αν εχει πχ πάνω απο 120.000 χλμ, δεν εχει 'γεράσει' και λίγο, αφου τελευταία δεν ησουν και 'επιμελής' στη χρήση-συντήρηση, οπως ανέφερες ?160.000 χλμ εχει.Μπορει και παραπανω.
-
Ο χρήστης dickdick έγραψε:
....
160.000 χλμ εχει.Μπορει και παραπανω.Τότε κατά τη γνώμη μου κάνε οτι ειπε ο italakias
βαλε τα πιο χοντρα λαδια,παρακολουθησε το και αν δεις οτι καιει λιγοτερο συνεχισε ετσι.
αν δεις οτι καιει παλι τα ιδια τραβα συνεργειο.Αλλαξε λάδια - φίλτρο και δοκίμασε με 10-40 ή 15-40 W.
Εdit: Το αυτοκίνητο δεν εχει πάνω απο 2.000 ευρω τιμή πώλησης. Αν θες 500+ € επισκευή... -
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Εdit: Το αυτοκίνητο δεν εχει πάνω απο 2.000 ευρω τιμή πώλησης. Αν θες 500+ € επισκευή...
Ψιλο ...Punto Μάρτιος του 2001 με 307000km , κρατήθηκε από την αντιπροσωπεία 1700,00€ τον Ιούνιο του 2009..
-
αυτο το 20 – 50 πετρελαίου το εβαζα παλια στο γιουγκο αλλα σε ενα καταλυτικο μηπως πειραζει;
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Τσιμουχακια βαλβίδων, χωρίς λύσιμο καπάκι. (οικονομική λύση).Πώς γίνεται αυτό, με λαπαροσκοπική;
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Σε καμία περίπτωση παραφλου στην βενζίνη, η στα λάδια!!!!!!. Έχω ακούσει και αλη φορά, αυτήν την κουταμάρα. Κυρίως στην βενζίνη, θα πάει στο κατώτερο σημείο του ρεζερβουάρ, (90% νερό), και εάν πάρει εμπρός η μηχανή, εάν δεν βγάλετε ρεζερβουάρ, παρακαλώ να με ‘φτύσετε’!.
.Αν είναι για καθαρισμό με νερό, σαφώς και δεν ρίχνουμε με κουβάδες μέσα στη μηχανή. Αλλά με μικρές ποσότητες στην πολλαπλή εισαγωγής γίνεται δουλειά.
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Τσιμουχακια βαλβίδων, χωρίς λύσιμο καπάκι. (οικονομική λύση).
Πώς γίνεται αυτό, με λαπαροσκοπική;
Αντωνη αυτο το εχω και εγω απορια.Πως γινεται;
-
Υπάρχει αντάπτορας για τη θέση του μπουζί, βάζοντας αέρα στον κύλινδρο κρατάει τις βαλβίδες στη θέση τους για να μην πέσουν μέσα όταν βγούν οι ασφάλειες και τα ελατήρια, αλλά για αυτή τη δουλειά χρειάζονται και ειδικά εργαλεία που έχουν μόνο οι μερακλήδες μάστορες που θέλουν να προσφέρουν στον πελάτη τους κάτι παραπάνω χωρίς να κοιτάνε μόνο την τσέπη του.
Προφανώς ο Αντώνης ανήκει σε αυτή την κατηγορία.
-
Πήγε η γυναίκα σήμερα το C2 για το service έτους, έχει μόνο 18.000 χλμ από το 2006
Πρίν από λίγο με πήρε ο μηχανικός και μου είπε ότι ο πίσω δεξιά τροχός είναι μπλοκαρισμένος, γυρίζει με δυσκολία ενώ δεν είναι τραβηγμένο το χειρόφρενό. Θα το ανοίξει να δεί.
Τις πταίει;
Σκέφτομαι μήπως φταίει ότι μια φορά τράβηξα χειρόφρενο για να κάνω αναστροφή σε μια νησίδα (σε ερημιά εννοείται). Αυτό βέβαια δεν θα το μάθει ποτέ η γυναίκα
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Υπάρχει αντάπτορας για τη θέση του μπουζί, βάζοντας αέρα στον κύλινδρο κρατάει τις βαλβίδες στη θέση τους για να μην πέσουν μέσα όταν βγούν οι ασφάλειες και τα ελατήρια, αλλά για αυτή τη δουλειά χρειάζονται και ειδικά εργαλεία που έχουν μόνο οι μερακλήδες μάστορες που θέλουν να προσφέρουν στον πελάτη τους κάτι παραπάνω χωρίς να κοιτάνε μόνο την τσέπη του.Προφανώς ο Αντώνης ανήκει σε αυτή την κατηγορία.
Έτσι ακριβώς άλλαξα τσιμουχάκια βαλβίδων. Πιστεύω ότι η μέθοδος αυτή διευκολύνει και το μηχανικό.
-
εγω προτιμω την κλασσικη μεθοδο που ειναι και ποιο μερακλιδικη
βγαζεις καπακι ,τριβεις βαλβιδες ,αλλαζεις λουρια,φλαντζες και οτι αλλο χρειαζεται.
η κανεις δουλεια η δεν κανεις. -
Ο χρήστης dickdick έγραψε:
Τσιμουχακια βαλβίδων, χωρίς λύσιμο καπάκι. (οικονομική λύση).
Πώς γίνεται αυτό, με λαπαροσκοπική;
Αντωνη αυτο το εχω και εγω απορια.Πως γινεται;
Καπάκι = κυλινδροκεφαλή. Για να αλλαχτούν τα τσιμουχάκια βγάζεις μόνο το κάλυμα των εκκεντροφόρων, γνωστό και ώς ψευτοκάπακο.
-
το αμακρουξεις πρίμας τι σημαινει;
-
Στο άκουσμα της τιμής θα τσιρίξεις λες κι είσαι πριμαντόνα.
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
το αμακρουξεις πρίμας τι σημαινει;Ανακρούει πρύμνας, δηλαδή την κάνει γυριστή, φεύγει, υποχωρεί, γυρίζει την πρύμνη του.( το σκάφος βλέποντας τον εχθρό για να μην εμπλακεί σε ναυμαχία )
Διάφορες Τεχνικές απορίες..........