-
Μήπως δεν τράβηξες καλά χειρόφρενο και άρχισε να ψιλοτσουλάει κάνοντας θόρυβο στα φρένα;
-
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
Μήπως δεν τράβηξες καλά χειρόφρενο και άρχισε να ψιλοτσουλάει κάνοντας θόρυβο στα φρένα;Πόσο θόρυβο να κάνουν τα φρένα;
Δλδ σε κάθε φανάρι έπρεπε να φωνάζουν την αντιτρομοκρατική ; -
Ο χρήστης Thάnos έγραψε:
Μήπως δεν τράβηξες καλά χειρόφρενο και άρχισε να ψιλοτσουλάει κάνοντας θόρυβο στα φρένα;
Πόσο θόρυβο να κάνουν τα φρένα;
Δλδ σε κάθε φανάρι έπρεπε να φωνάζουν την αντιτρομοκρατική ;Όχι τόσο δυνατό, αλλά μπορούν να κάνουν αν είναι μισοπατημένα και αρχίσει να τσουλάει. Τέσπα, ίσως είναι μια πιθανότητα!
Μαντικές ικανότητες δεν έχω!!!
-
Πόσα χιλιόμετρα έχεις κάνει με τα μπουζί που φοράς ?
-
Ο χρήστης driver01 έγραψε:
Πόσα χιλιόμετρα έχεις κάνει με τα μπουζί που φοράς ?Για να γίνει αυτό που υποψιάζεσαι πρέπει να φοράει καρμπυρατέρ!
-
Ο χρήστης piii έγραψε:
Τι αμαξι εχεις;
octavia 5 1.6 fsi
'EPC' ειναι το λαμπακι που αναβει ή του κινητηρα ;;
-
Ο χρήστης Morx έγραψε:
Τι αμαξι εχεις;
octavia 5 1.6 fsi
'EPC' ειναι το λαμπακι που αναβει ή του κινητηρα ;;
Του κινητήρα.
-
Διαγνωστικο η μονη λυση.
Εαν ηταν το EPC, σχετιζεται με πιο 'ασημαντες' βλαβες να το πω ετσι, ή κατι προσωρινο ή καποια παρατηρηση του συστηματος... που δεν επηρεαζει αμεσα τη λειτουργια και την ασφαλεια του κινητηρα. Τωρα, για το check με σηματακι τον κινητηρα, μπορει να ειναι οτιδηποτε σε τετοια αυτοκινητα επομενως συνεργειο και διαβασμα των κωδικων βλαβης.
ΙΣΧΥΕΙ οτι σε καποια μοντελα η βαλβιδα των φρενων ή η αντλια αναβει αυτο το λαμπακι, ομως οπως λες, δεν ειναι αυτο που φεγγει!Στο διαγνωστικό που το βάλαμε ο μάστορας που είπε ότι πρόκειται για κάποιο αισθητήρα φρένων, ο οποίος βρίσκεται μέσα στην αντλία των φρένων και δεν δημιουργεί κάποιο πρόβλημα στο φρενάρισμα η κάτι παρεμφερές(δεν μπόρεσα να δω στο vagcom τι έγραφε), και το οποίο απαιτεί αλλαγή
καποιο αισθητηρα; ABS? Υπαρχει αντιστοιχη ενδειξη!
Αντλια η σταθμη υγρων φρενων; Επισης υπαρχει αντιστοιχη ενδειξη αν δεν κανω λαθος!Αν απο το vagcom ειδε κωδικο βλαβης τοτε τι σκατα εκανε και δεν ξερει ακριβως τι φταιει...;
Συνεργειο ειναι η χασαπης;Γνωμη μου, εαν ακομα δεν παρηγγειλες το καλωδιο ή με το διαγνωστικο δε μπορεις να βγαλεις ακρη, μην ξαναπας στο συγκεκριμενο συνεργειο.
-
Ο χρήστης Morx έγραψε:
Διαγνωστικο η μονη λυση.Εαν ηταν το EPC, σχετιζεται με πιο 'ασημαντες' βλαβες να το πω ετσι, ή κατι προσωρινο ή καποια παρατηρηση του συστηματος... που δεν επηρεαζει αμεσα τη λειτουργια και την ασφαλεια του κινητηρα. Τωρα, για το check με σηματακι τον κινητηρα, μπορει να ειναι οτιδηποτε σε τετοια αυτοκινητα επομενως συνεργειο και διαβασμα των κωδικων βλαβης.
ΙΣΧΥΕΙ οτι σε καποια μοντελα η βαλβιδα των φρενων ή η αντλια αναβει αυτο το λαμπακι, ομως οπως λες, δεν ειναι αυτο που φεγγει!Στο διαγνωστικό που το βάλαμε ο μάστορας που είπε ότι πρόκειται για κάποιο αισθητήρα φρένων, ο οποίος βρίσκεται μέσα στην αντλία των φρένων και δεν δημιουργεί κάποιο πρόβλημα στο φρενάρισμα η κάτι παρεμφερές(δεν μπόρεσα να δω στο vagcom τι έγραφε), και το οποίο απαιτεί αλλαγή
Αντλια η σταθμη υγρων φρενων; Επισης υπαρχει αντιστοιχη ενδειξη αν δεν κανω λαθος!Αν απο το vagcom ειδε κωδικο βλαβης τοτε τι σκατα εκανε και δεν ξερει ακριβως τι φταιει...;
Συνεργειο ειναι η χασαπης;Γνωμη μου, εαν ακομα δεν παρηγγειλες το καλωδιο ή με το διαγνωστικο δε μπορεις να βγαλεις ακρη, μην ξαναπας στο συγκεκριμενο συνεργειο.
Παραδόξως το έχω παραγγείλει το καλώδιο και το περιμένω με μεγάλη ανυπομονησία.
Πάντως σήμερα μου άναψε και πάλι(λαμπάκι κινητήρα), και επειδή έτυχε το μάτι μου να βρίσκεται πάνω στο καντράν εκείνη την στιγμή, έχω την εντύπωση ότι έκανε σε ένα ψιλοσκορτσάρισμα πάνω σε αλλαγή απο 1η σε 2α.
Εκείνο πάντως που έχω παρατηρήσει γενικότερα στο αμάξι για πολλά χλμ, είναι ότι αν επιταχύνεις σταθερά με το γκάζι, δείχνει λες και κάνει κάτι σαν στιγμαίες διακοπές το στροφόμετρο σε όλο σχεδόν το φάσμα των στροφών.
Αν δε είναι ανοιχτός και ο κλιματισμός δεν πολυ πέρνει τα πόδια του.
Και έχω αλλάξει ένα κάρο πράγματα το κέρατό μου.... -
Για να γίνει αυτό που υποψιάζεσαι πρέπει να φοράει καρμπυρατέρ!
Γιατί ?
-
Ο χρήστης piii έγραψε:
Διαγνωστικο η μονη λυση.
Εαν ηταν το EPC, σχετιζεται με πιο 'ασημαντες' βλαβες να το πω ετσι, ή κατι προσωρινο ή καποια παρατηρηση του συστηματος... που δεν επηρεαζει αμεσα τη λειτουργια και την ασφαλεια του κινητηρα. Τωρα, για το check με σηματακι τον κινητηρα, μπορει να ειναι οτιδηποτε σε τετοια αυτοκινητα επομενως συνεργειο και διαβασμα των κωδικων βλαβης.
Παραδόξως το έχω παραγγείλει το καλώδιο και το περιμένω με μεγάλη ανυπομονησία.
Πάντως σήμερα μου άναψε και πάλι(λαμπάκι κινητήρα), και επειδή έτυχε το μάτι μου να βρίσκεται πάνω στο καντράν εκείνη την στιγμή, έχω την εντύπωση ότι έκανε σε ένα ψιλοσκορτσάρισμα πάνω σε αλλαγή απο 1η σε 2α.
Εκείνο πάντως που έχω παρατηρήσει γενικότερα στο αμάξι για πολλά χλμ, είναι ότι αν επιταχύνεις σταθερά με το γκάζι, δείχνει λες και κάνει κάτι σαν στιγμαίες διακοπές το στροφόμετρο σε όλο σχεδόν το φάσμα των στροφών.
Αν δε είναι ανοιχτός και ο κλιματισμός δεν πολυ πέρνει τα πόδια του.
Και έχω αλλάξει ένα κάρο πράγματα το κέρατό μου....Περαστικα φιλε, τι να πω ...
Ας ερθει το καλωδιο και επομενη κινηση καποιο αξιολογο εξουσιοδοτημενο.
-
καλησπέρα...
θα ήθελα να ρωτήσω κάτι σχετικό με συμπιεστή a/c. Το ερώτημα είναι πως καταλαβαίνει κάποιος ότ ο συμπιεστής έχει χαλάσει?
Τα συμπτώματα που πααρουσιάζει ο δικός μου είναι:- Ανεπαρκής ψύξη όταν ο κινητήρας δουλέυει χαμηλά
- όταν ο συμπιεστής εμπλέκεται, το αυτοκίνητο κόβει αισθητά, κι όταν αποσυμπλέκεται τινάζεται έντονα...
Ψυκτικό υγρό πάντως έχει...
-
Ο χρήστης driver01 έγραψε:
Γιατί ?
Μαντεύω ότι φαντάζεσαι πως ο κινητήρας γύριζε μόνος του μετά τη διακοπή της ανάφλεξης, όπως γινόταν παλιά! Αυτό όμως απαιτεί τροφοδοσία με καύσιμο που δεν γίνεται σε ψεκαστά αν διακοπεί το ρεύμα. Γίνεται μόνο σε αμάξι με καρμπυρατέρ (έχει πολύ γέλιο, γυρνάς το κλειδί να σβήσεις, κλειδώνεις και φεύγεις και η μηχανή δουλεύει!!!).
-
Ο χρήστης chemkyr έγραψε:
καλησπέρα...
θα ήθελα να ρωτήσω κάτι σχετικό με συμπιεστή a/c. Το ερώτημα είναι πως καταλαβαίνει κάποιος ότ ο συμπιεστής έχει χαλάσει?
Τα συμπτώματα που πααρουσιάζει ο δικός μου είναι:- Ανεπαρκής ψύξη όταν ο κινητήρας δουλέυει χαμηλά
- όταν ο συμπιεστής εμπλέκεται, το αυτοκίνητο κόβει αισθητά, κι όταν αποσυμπλέκεται τινάζεται έντονα...
Ψυκτικό υγρό πάντως έχει...
Πρέπει να δεις τι πίεση σηκώνει το κύκλωμα όταν δουλεύει
Μπορεί να θέλει αλλαγή ο ξηραντής (κάτι που δεν ξέρουν πολλοί)
Έχεις αλλάξει ψυγείο AC λόγω διαρροής ; -
αλλαξα ξηραντη, ηταν το πρωτο που εκανα....
-
Γιατί ?
Μαντεύω ότι φαντάζεσαι πως ο κινητήρας γύριζε μόνος του μετά τη διακοπή της ανάφλεξης, όπως γινόταν παλιά! Αυτό όμως απαιτεί τροφοδοσία με καύσιμο που δεν γίνεται σε ψεκαστά αν διακοπεί το ρεύμα. Γίνεται μόνο σε αμάξι με καρμπυρατέρ (έχει πολύ γέλιο, γυρνάς το κλειδί να σβήσεις, κλειδώνεις και φεύγεις και η μηχανή δουλεύει!!!).
... μάλιστα !!!
Όχι δεν πήγε εκεί το μυαλό μου.
Σκέφτηκα μήπως έχει κοπεί η ακίδα από κάποιο μπουζί . -
Χμ... απόκτησα και άλλο φασούλι(ηχητικό so far).
Ακούγεται ένας παράξενος θόρυβος(στο ρελαντί ακούγεται συνήθως) απο κάπου μέσα στο χώρο του κινητήρα(σαν μεταλλικό να τρίζει ίσως).
Δεν μπόρεσα να εντοπίσω απο που έρχεται αλλά ανακάλυψα ότι αν πατήσω το συμπλέκτη αυτό σταματάει να ακούγεται.
Τα χλμ που έχω(κοντά στα 200.000) δικαιολογούν ενδεχομένως αλλαγή δίσκου πλατώ.Τι είναι αυτό που ακούγεται όμως;
-
Ο χρήστης piii έγραψε:
Ακούγεται ένας παράξενος θόρυβος(στο ρελαντί ακούγεται συνήθως) απο κάπου μέσα στο χώρο του κινητήρα(σαν μεταλλικό να τρίζει ίσως).
Δεν μπόρεσα να εντοπίσω απο που έρχεται αλλά ανακάλυψα ότι αν πατήσω το συμπλέκτη αυτό σταματάει να ακούγεται.
Τα χλμ που έχω(κοντά στα 200.000) δικαιολογούν ενδεχομένως αλλαγή δίσκου πλατώ.Τι είναι αυτό που ακούγεται όμως;
Ρουλεμάν συμπλέκτη.
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Ρουλεμάν συμπλέκτη.
Απο ότι θυμάμαι πάει πακέτο με το πλατώ και το δίσκο. Αρα να υποθέσω ότι πρέπει να δρομολογήσω σιγά σιγά την αλλαγή;
Δημιουργεί κάποιο ποιό σοβαρό πρόβλημα εκτός απο τον θόρυβο;
BTW ευχαριστώ για την απάντηση και χρόνια πολλά για την ονομαστική σου εορτή. -
Για ρίξτε τα φώτα σας. Χρειάζομαι ένα καλό δερμάτινο κάλυμα για το τιμόνι. Πως ξεχωρίζουμε την καλή ποιότητα? Μόνο από ... την τιμή?
Διάφορες Τεχνικές απορίες..........