-
Αυτό που ξέχασα είναι οτι το κυριότερο χαρακτηριστικό του συστήματος ήταν η μεταβλητή υποβοήθηση σε συνάρτηση με την ταχύτητα του αυτοκινήτου. Διαστημική τεχνολογία για τη δεκαετία του 70. Το όλο σύστημα όμως ήταν εξολοκλήρου μηχανικό, πολύ πολύπλοκο και είχε τις ιδιοτροπίες του σχετικά με την έλλειψη ανάδρασης.
Σήμερα με τα ηλεκτρονικά είναι πιό απλό, φτηνό και αξιόπιστο να ενσωματωθεί μεταβλητή υποβοήθηση σε ένα κλασικό υδραυλικό τιμόνι, οπότε τα συστήματα τύπου DIRAVI εγκαταλείφθηκαν.
-
το πρώτο είναι κατι απλό και δεν έχει μεταβλητή υποβοήθηση και λογικά (αν σχεδιαστεί σωστά) έχεις και feedback απο τους τροχούς
δεν έχεις μεταβλητή δύναμη αλλά η ιδέα είναι το θέμα
-
Αρκετές μοτό με Ηub Steering είναι έτσι.
-
Ερώτηση:
Σε περίπτωση που η στάθμη του υγρού του ψυγείου έχει πέσει (με 7.000χλμ), θεωρούμε ότι έχει κάποια διαρροή και πάμε στην αντιπροσωπεία να τους το τρίψουμε στα μούτρα και μαζί με αυτό να βγάλουμε ότι απωθημένο έχουμε ή είναι ως ένα βαθμό φυσιολογικό;;;;
Να συμπληρώσω λίγο και να δω αν θα ξαναχάσει;;; γιατί δεν θέλω να βλέπω τις φάτσες τους εκεί μέσα...
Είναι δυνατό δηλαδή σε καινούριους κινητήρες να έχει μια ψιλή πτώση της στάθμης;;; Έχει πέσει ελάχιστα, περίπου 1 δάχτυλο από εκεί που ήταν, δηλαδή τώρα είναι κάπου μισό δάχτυλο κάτω από το min
Δεν έχω παρατηρήσει πρόβλημα στη θερμοκρασία, αλλά δεν έχει δείκτη ( ), μόνο ανάβει λαμπάκι σε περίπτωση υπερ-θέρμανσης και δεν μου έχει ανάψει...
-
Να συμπληρώσεις και να το παρακολουθήσεις. Δεν είναι απαραίτητο να χάνει από το ψυγείο ή τον κινητήρα, υπάρχουν φλάτζες παντού, στην αντλία νερού, στο καπάκι του θερμοστάτη, υπάρχουν πολλά κολλάρα, υπάρχει η τάπα στο δοχείο διαστολής που ανοίγει και εξατμίζει λίγο όταν ανέβει η πίεση για να ισορροπήσει την πίεση του κυκλώματος.
Παρακολούθησε το.
-
Mην στενοχωριέσαι...προς το παρόν. Σε εμάς η στάθμη έπεσε στο mιn και σταμάτησε εκεί. Είπα να το αφήσω να δω αν θα πέσει και άλλο. Δεν έπεσε, ούτε θερμοκρασία ανέβηκε, ούτε ένδειξη έβγαλε η οθόνη. Με το σέρβοις των 10.000 συμπλήρωσαν στην αντιπροσωπεία και έκτοτε όλα καλά καμία μεταβολή της στάθμης. Πιθανώς ίσως ήθελε να φύγει αέρας ή κάτι άλλο εν πάσει περιπτώσει που δεν κατέχω
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Αρκετές μοτό με Ηub Steering είναι έτσι.τα μειονεκτήματα δεν εξήγησε κανένας ακόμα
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
τα μειονεκτήματα δεν εξήγησε κανένας ακόμα
- Μηδενική/μειωμένη ανάδραση
- Πολυπλοκότητα
- Αν μείνεις απο λάδια μένεις απο τιμόνι
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
τα μειονεκτήματα δεν εξήγησε κανένας ακόμα
- Μηδενική/μειωμένη ανάδραση
- Πολυπλοκότητα
- Αν μείνεις απο λάδια μένεις απο τιμόνι
(με βαση το σχημα που παρέθεσα)
- δεν ισχύει γιατί ο μηχανισμός θα μεταφέρει τις αντιδράσεις της ρόδας (ασυμπίεστα τα υγρα). Σε καποια άλλη υλοποίηση ναι
- Σχετικό
- Το αυτό και για τα φρένα οπότε δεν είναι η καλύτερη δικαιολογία (και φυσικά μιλάμε για ανεξάρτιτα οσο το δυνατόν συστήματα)
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Να συμπληρώσεις και να το παρακολουθήσεις. Δεν είναι απαραίτητο να χάνει από το ψυγείο ή τον κινητήρα, υπάρχουν φλάτζες παντού, στην αντλία νερού, στο καπάκι του θερμοστάτη, υπάρχουν πολλά κολλάρα, υπάρχει η τάπα στο δοχείο διαστολής που ανοίγει και εξατμίζει λίγο όταν ανέβει η πίεση για να ισορροπήσει την πίεση του κυκλώματος.Παρακολούθησε το.
Ευχαριστώ!
Δηλαδή είναι ίσως και φυσιολογικό να χάνει κάτι ψιλά;;;
-
Γεια σας παιδες ηθελα να σε ρωτησω κατι σχετικα με το αμαξακι μου,που υποψιαζομαι οτι κατι μπορει να παιζει..Εχω παρατηρησει οτι οταν ειμαι πχ σε μια ανηφορα και ειμαι ακινητοποιημενος,ή γενικοτερα σε δρομο με κατηφορικη κλιση(και εκει ακινητοποιημενος) και εχω πατημενο το φρενο ή σηκωμενο το χειροφρενο,οταν αφηνω το φρενο ή κατεβαζω το χειροφρενο ακουγεται ενας περιεργος ηχος,σαν να χτυπαει κατι απο το πατωμα του αυτοκινητου, ξερω γω η αναρτηση..Ειναι λογικο αυτο??
Ξερω οτι δεν μπορω να σας δωσω να καταλαβετε καλα αλλα περιμενω την αποψη σας
-
μια ερώτηση για μηχανολόγους αν και μάλλον και όσοι έχουν κάνει μηχανική ρευστών θα μπορούν να απαντήσουν
έχω ένα damping rod σχέδιο ανάρτησης.
έχει τρύπα διαμέτρου Α για το rebound. θέλω να αλλάξω λάδι απο 10wt σε 5wt πχ. Ποια μεταβολή πρέπει να έχει η διάμετρος της τρύπας για να έχω την ίδια δύναμη απόσβεσης?
μου αρκεί σχέση πυκνότητας διαμέτρου. -
Ο χρήστης Paul7 έγραψε:
Γεια σας παιδες ηθελα να σε ρωτησω κατι σχετικα με το αμαξακι μου,που υποψιαζομαι οτι κατι μπορει να παιζει..Εχω παρατηρησει οτι οταν ειμαι πχ σε μια ανηφορα και ειμαι ακινητοποιημενος,ή γενικοτερα σε δρομο με κατηφορικη κλιση(και εκει ακινητοποιημενος) και εχω πατημενο το φρενο ή σηκωμενο το χειροφρενο,οταν αφηνω το φρενο ή κατεβαζω το χειροφρενο ακουγεται ενας περιεργος ηχος,σαν να χτυπαει κατι απο το πατωμα του αυτοκινητου, ξερω γω η αναρτηση..Ειναι λογικο αυτο??Ξερω οτι δεν μπορω να σας δωσω να καταλαβετε καλα αλλα περιμενω την αποψη σας
Τελικα,απ οτι μου ειπανε στο συνεργειο της ford,ειναι τα τακακια που προκαλουν τον θορυβο και οτι ειναι κατι φυσιολογικο.Δηλαδη ειναι κατι που συμβαινει με τα χρονια?Το αμαξι σημειωτεον ειναι 5ετιας.
Γενικα τα τακακια καθε ποσα χρονια ή χιλιομετρα πρεπει να αντικαθιστανται προληπτικως εμπρος και πισω,εαν υποθεσουμε οτι δεν παρουσιαστει στο ενδιαμεσο καποιο προβλημα με αυτα και χρειαζονται αμεσα αντικατασταση?
Ευχαριστω πολυ
-
Το manual τι λέει γι' αυτο;
-
Το ξεφυλισσα αλλα δεν βρηκα καποια σελιδα που να μιλαει για τακακια..
-
Δεν ξέρω τι θόρυβο κάνουν τα φρένα σου, ίσως να έχουν 'γυαλίσει'. Ένα δυνατό φρενάρισμα από 100 -> 0 χαω θα τα φτιάξει.
(πρόσεξε να μην πέσει κανένας επάνω σου όταν φρενάρεις) -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Δεν ξέρω τι θόρυβο κάνουν τα φρένα σου, ίσως να έχουν 'γυαλίσει'. Ένα δυνατό φρενάρισμα από 100 -> 0 χαω θα τα φτιάξει.
(πρόσεξε να μην πέσει κανένας επάνω σου όταν φρενάρεις)Τωρα αυτο το λες περιπαικτικα να φανταστω..
-
Μάλλον σοβαρά το λέει. Γενικά κάνει καλό κάθε τόσο με ζεσταμένα φρένα να κάνουμε μερικά διαδοχικά βαρβάτα φρεναρίσματα (χωρίς ABS) από πχ 80χλμ στα 10χλμ που βοηθάνε να επικαθίσει υλικό από το τακάκι στο δίσκο και να φύγει η γυαλάδα του. Τότε φρενάρεις με τακάκι σε δίσκο καλυμένο με υλικό τακακιού και το φρενάρισμα είναι σαφώς καλύτερο. Αν οδηγάς ήσυχα και σε πόλη χρειάζεται να το κάνεις αυτό συχνά.
-
Ε ναι λοιπόν είμαι περίεργος!!! Το ξέρω. Ποιός ξέρει που ωφείλεται η τεράστια ποσότητα καπνού που είδα να βγάζει ένα Smart 4 2? Όλος ο καπνός έβγαινε απο την εξάτμηση και ήταν τόσο πυκνός που εκτός του ότι ο οδηγός προφανώς φοβήθηκε και σταμάτησε αλλά στα 10-15 μέτρα γύρω αποτο αμάξι δεν έβλεπε κανείς τίποτα.
Δεν έμεινα πολύ εκει, μερικά δευτερόλεπτα αλλά πάντως φωτιά/φλόγες δεν είδα πουθενά!!! -
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Ε ναι λοιπόν είμαι περίεργος!!! Το ξέρω. Ποιός ξέρει που ωφείλεται η τεράστια ποσότητα καπνού που είδα να βγάζει ένα Smart 4 2? Όλος ο καπνός έβγαινε απο την εξάτμηση και ήταν τόσο πυκνός που εκτός του ότι ο οδηγός προφανώς φοβήθηκε και σταμάτησε αλλά στα 10-15 μέτρα γύρω αποτο αμάξι δεν έβλεπε κανείς τίποτα.
Δεν έμεινα πολύ εκει, μερικά δευτερόλεπτα αλλά πάντως φωτιά/φλόγες δεν είδα πουθενά!!!Μαζουτ;
Διάφορες Τεχνικές απορίες..........