-
Πως καιγεται το ψυγειο;
-
Ο χρήστης tsoukas77 έγραψε:
Ασχετο,αλλα εξαιρετικη η βαρκουλα... -
Γειά σας παιδιά.
Μια ερώτηση για όποιον γνωρίζει, για Saxo VTS 16V μαμά, αν θελήσω να κάνω εξάτμιση, τι προτείνεται; -
Ο χρήστης LOLIS έγραψε:
Σε φιλου το carisma καηκε το ψυγειο ψυξης της μηχανης ετσι μου ειπε και αναρωτιεται ποσο περιπου στοιχιζει αυτη η ζημια δηλαδη αλλαγη ψυγειου.
Επισης πως μπορει να εχει γινει κατι τετοιο αφου απ'οτι ξερω στα μοντερνα αυτ/τα δεν προσθετεις ωερο στο ψυγειο.Στην Alfa του αδερφού μου η αλλαγή ψυγείου είχε κοστίσει ~200
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
[
@von
το πορτοκαλί είναι το καλοκαιρινό.Σωστα, τωρα θελει το μπλε που δεν παγωνει το χειμωνα.
Mόλις αδειάσει η πλυστική ( σύντομα δλδ ) θα βάλω το μπλέ Ξέχασα να το διευκρινήσω είναι η αλήθεια στο post μου
-
mipos kserei kaneis pou mporw na brw homologation gia golfe mk2 e11;
-
-
Με μια γκαζοτανάλια ( αυτές με το σκίσιμο που μεγαλώνουν ) πιάνουμε τον κιλιέ από τα 2 άκρα και συμπιέζουμε, αυτός μεγαλώνει και ελευθερώνει το κολλάρο, συνήθως τον πηγαίνουμε 10 εκ.πίσω για να ελευθερωθεί το κολλάρο και τον επαναφέρουμε στην θέση του όταν τελειώσουμε την εργασία. Δεν τον καταστρέφουμε.
-
-
Καλά φαντάστηκα. Δεν είναι μιας χρήσης, έτσι;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Αυτός ο σφιγγτήρας σε κολάρο νερού με τι εργαλείο βγαίνει;
Ποντιακης καταγωγης;
Μια πενσα με μεγαλο ανοιγμα κανει.Προσπαθησε μετα να τον ξαναβαλεις στο ιδιο σημειο πανω στο κολαρο ,αλλωστε θα εχει αφησει αποτυπωμα πανω στο λαστιχο.Ο μηχανικος μου βαζει λιγο λαδι απο την μεσα μερια του λαστιχου αν ειναι πολυ σφιγκτο.Και οπωσδήποτε θα ελενξεις αν χανει μετα.Αλλαζεις τον θερμοστατη ;
-
Ήθελα να είμαι σίγουρος πριν εφαρμόσω την τεχνική μου.
Ναι, θα τον αλλάξω γιατί μου κάνει νερά μάλλον...
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Ήθελα να είμαι σίγουρος πριν εφαρμόσω την τεχνική μου.Ναι, θα τον αλλάξω γιατί μου κάνει νερά μάλλον...
Καλη επιτυχια !!!
-
Κάνε και κανένα ευχέλαιο... Η εξαέρωση με προβληματίζει μόνο, αλλά θα το παλέψω...
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Κάνε και κανένα ευχέλαιο... Η εξαέρωση με προβληματίζει μόνο, αλλά θα το παλέψω...Επειδη εκανα κατι παρομοιο στο χιουνται,εχει παγουρι για την υπερχείλιση και δεν εχει βιδα για εξαερωση,γιατι ενα κολαρο πανω στον θερμοστατη εσταζε απο αλατα που ειχε πιασει σε σημειο οπως εχεις βγαλει φωτο.Εκανα το εξης οταν τελειωσα: γεμισα το ψυγειο με νερο απο την ταπα του και εβαλα μπροστα την μηχανη.Οταν αρχισε να ζεστενεται και κατεβηκε λιγο η σταθμη προσθεσα και αλλο λιγο νερο για να γεμισει και εβαλα την ταπα παλι.Μετα γεμισα με νερο το παγουρι ,αφησα να αναψει το βεντιλατερ και αφου εσβησε σταματησα την μηχανη.Οταν αρχισε να κρυωνει η μηχανη αρχισε να ρουφα οσο του ελειπε απο το παγουρι.
Αν ομως εχεις παγουρι που συνδεεται κατευθειαν με το ψυγειο μαλλον θελει εξαερωση,αν δεν εχει βιδα δοκιμασε να ξεβιδωσεις καποιον αισθητηρα πανω στον θερμοστατη.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Αυτός ο σφιγγτήρας σε κολάρο νερού...Αυτοί (οι εργοστασιακοί) είναι οι καλύτεροι σφιγκτήρες. Αυτοί με τη βίδα δεν είναι καλοί, μπορεί να παρασφίξεις το κολάρο ή με το καιρό να χαλαρώσει και να χάνει. Μη τυχόν και τους αλλάξεις.
Η εξαέρωση είναι εύκολη. Απλά θέλει ΧΡΟΝΟ.
(το καλοριφέρ στο ζεστό)Πότε θα τον αλλάξεις;
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Αυτός ο σφιγγτήρας σε κολάρο νερού...
Αυτοί (οι εργοστασιακοί) είναι οι καλύτεροι σφιγκτήρες. Αυτοί με τη βίδα δεν είναι καλοί, μπορεί να παρασφίξεις το κολάρο ή με το καιρό να χαλαρώσει και να χάνει. Μη τυχόν και τους αλλάξεις.
Η εξαέρωση είναι εύκολη. Απλά θέλει ΧΡΟΝΟ.
(το καλοριφέρ στο ζεστό)Πότε θα τον αλλάξεις;
Και ελεγα να τους αλλαξω στο χιουνται καποια στιγμη και να βαλω με βιδα.
-
Ε δεν ξέρω, έλεγα σήμερα ή αύριο...
Το κύκλωμα δεν θα αδειάσει πάντως εντελώς, παρά μόνο όσο υπάρχει στο κολάρο και στο καπάκι.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Ε δεν ξέρω, έλεγα σήμερα ή αύριο...Το κύκλωμα δεν θα αδειάσει πάντως εντελώς, παρά μόνο όσο υπάρχει στο κολάρο και στο καπάκι.
Πάρε να έχεις λίγη 'πάστα' και βάλε ελάχιστη στη βάση που πατάει ο θερμοστάτης, αφού πρώτα με ξυράφι έχεις καθαρίσει τα παλιά υπολλείματα. Μετά την τοποθέτηση, βάλε όσο παραφλού παίρνει, άνοιξε το αυτοκίνητο και πάτα μικρές γκαζιές να σου κάνει μπουρμπουλήθρες και συμπλήρωνε.
Μετά άνοιξε τις βαλβίδες εξαέρωσης και περίμενε να φτάσει το παραφλού εκεί. Αν δεν φτάνει, βάλε ένα πανί στο στόμιο που βάζεις παραφλού και φύσα μέχρι να δείς να βγαίνει παραφλού και από την πιο απομακρυσμένη βαλβίδα. Εκεί θα χρειαστείς τη βοήθεια κάποιου να κλείσει τις βαλβίδες όσο εσύ θα φυσάς. Μετά συμπλήρωσε και άλλο παραφλού.
Περίμενε να πάρει εμπρός το βεντιλατέρ και συμπλήρωνε παραφλού.
Αφού ολοκληρώσεις τη διαδικασία, κράτα κάμποσο παραφλού στο πορτ μπαγκαζ και κάνε μερικές βόλτες με τα μάτια καρφωμένα στο δείκτη θερμοκρασίας...
Αυτά τα έμαθα με την ανάποδη στη Σουηδία....
-
Θενξ Ηλία... Θα το παλέψω αύριο μεθαύριο...
Διάφορες Τεχνικές απορίες..........