-
Τι έχει ο θερμοστάτης σου, δεν έχεις καλοριφέρ με τα κρύα;
-
Είναι 89αρης καταρχήν. Εδώ και καιρό είχα παρατηρήσει μειωμένες θερμοκρασίες (82
-
Έτσι κάνουν οι θερμοστάτες όταν παλιώσουν. Δεν χρειάζεται να τον αλλάξεις.
Κάνε την εξής δοκιμή: 5 λεπτά μετά που βάλεις μπρος το πρωί, σταμάτησε και πιάσε το πάνω κολάρο. Πρέπει να είναι κρύο (ή αλλού κρύο κι αλλού χλιαρό). Αυτό σημαίνει ότι όταν το αμάξι είναι παγωμένο, το νερό δεν κυκλοφορεί και ο θερμοστάτης δουλεύει.
Αν δεν κρατάει ακριβώς τη θερμοκρασία του επειδή πάλιωσε δεν πειράζει πολύ.
-
Μου έχει ανεβάσει την κατανάλωση Λεωνίδα αυτό πάντως.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Μου έχει ανεβάσει την κατανάλωση Λεωνίδα αυτό πάντως.Με τα μεγαλα κρυα,σθνηθως ολοι βαζουμε ζεστη και τον ανεμιστηρα 1 -2 η σκαλα
Οποτε σε σθνδυασμο με την χαμηλη εξωτερικη θερμοκρασια,και την ζεστη που απαγουμε απο το καλοριφερ ειναι φυσιολογικο η θερμοκρασια να ειναι πιο χαμηλη,ειδικα οταν κινουμαστε σε χαλαρους ρυθμους,δεν ζοριζουμε το μοτεργια περιμενε λιγο να μαλακωσει ο καιρος,να ανεβει η θερμοκρασια και μετα μπες στον κοπο
-
Μπα, δεν παίζει αυτό, δεν ανεβάζει σχεδόν ποτέ νορμάλ θερμοκρασία. Εξάλλου πέρσι με αντίστοιχες θερμοκρασίες ήταν στο 90 παρά, όχι στο 80 παρά.
-
Είναι εύκολη η εξαέρωση στο 307
Κατάρχήν άνοίγεις το κάτω κολλάρο του ψυγείου(με ανοικτό το παγούρι) για εκκένωση των υγρών. Μετά κάνεις την αλλαγή που θέλεις,συναρμολογείς με προσοχή ώστε να μπουν τα κολλάρα καλά στις υποδοχές τους και συμπληρώνεις από το παγούρι αρκετά πάνω απο το max
Πάνω στην βάση του θερμοστάτη, έχει μια βίδα που κάνει εξαέρωση. Μόλις τελείωσεις συμπληρώνεις μέχρι μαχ, ανάβεις μηχανή,κλείνεις το παγούρι ανάβεις μηχανή και περιμένεις το βεντιλατέρ. Μόλις κρυώσει, συμπληρώνεις μέχρι μαχ και τέλος.Πάντως και στο δικό μου τώρα με τα κρύα είναι 78-82 η θερμοκρασία σε ελεύθερο δρόμο.
-
Έγινε η αλλαγή. Θα ανεβάσω και φωτό στο 307 τόπικο.
Αν δεν έγινε καλά η εξαέρωση, τι σημάδια να περιμένω;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Έγινε η αλλαγή. Θα ανεβάσω και φωτό στο 307 τόπικο.Αν δεν έγινε καλά η εξαέρωση, τι σημάδια να περιμένω;
Καλοριφέρ. Μέγα σημάδι. μια θα βγάζει ζεστό μια κρύο.
-
Μάλλον ο θερμοστάτης σου έχει κολλήσει στην ανοιχτή θέση και δεν ζεσταίνονται τα νερά. Άλλαξε τον, δεν κοστίζει πολύ, μην διακινδυνεύσεις να ξεκολλήσει και σου κολλήσει στην κλειστή θέση γιατί θα σου κάψει την φλάτζα.
Αν δεν έχεις κάνει καλή εξαέρωση, όταν ο δείκτης της θερμοκρασίας περάσει το άνω επιτρεπτό όριο δεν θα ξεκινήσουν το/τα βεντιλατέρ και η θερμοκρασία θα συνεχίσει να ανεβαίνει, αν παίρνουν λίγο πρίν το ανώτερο επιτρεπτό σημείο είσαι εντάξει από εξαέρωση.
-
-
-
drdino σωστόόόός!
-
Ετσι, τα Γαλλάκια, μας μαθαίνουν!!!
-
Μια ερώτηση σε όσους έχουν μινι-συνεργείο σπίτι τους. Θέλω να πάρω έναν γρύλο και 4 στηρίγματα για το αυτοκίνητο, για να κάνω και τις δουλειές από κάτω. Είδα ότι έχουν κάποιο μέγιστο ύψος στις προδιαγραφές τους και φυσικά όσο πιο ψηλά τόσο πιο ακριβά. Τι ύψος θα προτείνατε;
-
Για τι δουλειές θα το έχεις; Για λάδια και φρένα ας πούμε;
Όσον αφορά το δικό μου θεματάκι. Αν χρειαστεί να κάνω ξανά εξαέρωση (και βασικά ως γενικός κανόνας, όχι μόνο για μένα) πρέπει να γίνει άδειασμα και πλήρωση εκ νέου του κυκλώματος;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Για τι δουλειές θα το έχεις; Για λάδια και φρένα ας πούμε;Ναι, τέτοια πράγματα. Λάδια, βαλβολίνες, φίλτρο βενζίνης, τακάκια, κανένα δέσιμο της ανάρτησης, κτλ. Δεν πρόκειται δηλαδή να κατεβάσω κιβώτιο για να αλλάξω δίσκο-πλατώ.
Ας πηγαίνει και σε συνεργείο μια στα τόσα!
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Αν χρειαστεί να κάνω ξανά εξαέρωση (και βασικά ως γενικός κανόνας, όχι μόνο για μένα) πρέπει να γίνει άδειασμα και πλήρωση εκ νέου του κυκλώματος;Όχι, μπορείς να κάνεις ξανά εξαέρωση χωρίς να αδειάσεις το σύστημα. Μάλιστα κάνεις καλύτερη εξαέρωση αφού κρυώσει μια φορά το σύστημα.
Αν δυσκολεύεσαι, βάλε τις 2 ρόδες πάνω στο πεζοδρόμιο για να έχει κλίση το αμάξι και να ανέβει επάνω ο αέρας.
-
τΟ ΜΑΚΡΟ έχει γρύλλους καρότσι με 12€, τα τρίποδα επίσης που έχει είναι τυποποιημένα και νομίζω ότι έχουν 9€ το ζευγάρι, επειδή τα θέλεις για ερασιτεχνική δουλειά δεν αξίζει να πάρεις κάτι άλλο από Κινέζικα, μια χαρά είναι.
-
Thanks!
Θα το κοιτάξω!
Ως προς το μέγιστο ύψος έχεις κανένα σχόλιο;
Είναι και χαμηλό το MX5, πως θα χωθώ από κει κάτω...
Διάφορες Τεχνικές απορίες..........