-
Προτείνετε και κάποιο καλό καθαριστικό!
Έχω εδώ και καιρό ένα της STP (Super Concentrated Fuel Injector Cleaner) αλλά δεν το έχω χρησμιμοποιήσει ακόμα! Αναφέρει μια φορά σε κάθε αλλαγή λαδιών (υποθέτω πριν γίνει η αλλαγή είναι καλύτερα) -
Red Line ή Pro-Tec.
-
Μπορείτε να δώσετε αναλυτικότερες πληροφορίες για τα καθαριστικά που μπαίνουν στο ρεζερβουάρ;
- Πώς ακριβώς δρουν;
- Κάνουν και για αυτοκίνητα με καρμπυρατέρ ή μόνο με injection;
- Κάνουν το ίδιο καλή δουλειά αν το αυτοκίνητο χρησιμοποιείται στην πόλη με χαμηλές ταχύτητες (η γνωστή συμβουλή τόσα χρόνια από βενζινάδες και μηχανικούς είναι «γέμισέ το με σούπερ αμόλυβδη και κάνε ένα ταξιδάκι να καθαρίσει ο κινητήρας);
- Από πού τα προμηθευόμαστε;
-
εγω πηρα χθες ενα καθαριστικο για το πουντο μου γιατι εχει κανει 135.000 και δεν εχω καθαρισει ποτε μπεκ.μου ειπε να το βαλω σε 35λιτρα βενζινη και να το παωμε 5000-6000 στρτο λεπτο μεχρι να αδοιασει το ρεζερβουαρ.εντυπωσεις σε λιγες μερες.
-
Ο χρήστης punto ELX έγραψε:
εγω πηρα χθες ενα καθαριστικο για το πουντο μου γιατι εχει κανει 135.000 και δεν εχω καθαρισει ποτε μπεκ.μου ειπε να το βαλω σε 35λιτρα βενζινη και να το παωμε 5000-6000 στρτο λεπτο μεχρι να αδοιασει το ρεζερβουαρ.εντυπωσεις σε λιγες μερες.εεεε πολλές στροφές πάντως για να το πας.. Συνέχεια τάπα;
-
ετσι μου ειπε.και στο συνεργειο μου ειπαν να κανω το ιδιο πραγμα.
-
Δεν χρειάζεται να είσαι τάπα συνέχεια, αρκεί να κάνεις και βαθιά πατήματα διαρκείας στο γκάζι από μεσαίες και πάνω.
-
επισης γραφει gas and diedel πιστευω το gas εννοει βενζινη.
-
Έτσι είναι.
-
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
Μπορείτε να δώσετε αναλυτικότερες πληροφορίες για τα καθαριστικά που μπαίνουν στο ρεζερβουάρ;Καθαρίζουν τη 'μούργα' που κολλάει στο σύστημα τροφοδοσίας (δεν εχει σημασία αν είναι ψεκασμός ή καρμπυρατέρ) και τις καρβουνο-επικαθήσεις στο θάλαμο καύσης.
Τα περισσότερα έχουν παραπλήσια σύσταση, εδώ μπορείς να δεις ενδεικτικά τι περιέχει ένα:
http://www.gunk.com/msds/M4912.pdf (ενότητα ΙΙΙ) -
Ευχαριστώ πολύ!
-
Πρόβλημα στο Seat φίλης: Είχε χαλάσει το δειχτάκι της βενζίνης και ήταν κολλημένο στην ανώτατη ένδειξη. Μέχρι να βρει χρόνο να το πάει να το φτιάξει μετρούσε καμιά 300ριά χλμ και το φούλαρε. Το πήγε την περασμένη βδομάδα, άνοιξαν ρεζερβουάρ κι έβγαλαν το φλοτέρ με το ποτενσιόμετρο κλπ, είπαν, το καθάρισαν, το κούνησαν με το χέρι και δούλευε κανονικά (το έβαλαν πάνω πανω, έδειχνε max, το έβαλαν κάτω κάτω, άναβε το λαμπάκι, το έβαλαν στη μέση, έχειχνε ενδιάμεση στάθμη) οπότε είπαν να μην το αλλάξουν και το ξανάβαλαν πάλι πίσω. Πάλι όμως δε λέει να κουνηθεί το δειχτάκι από την ένδειξη max, ενώ το αμάξι μυρίζει μέσα αρκετά έντονα βενζίνη. Τι μπορεί να φταίει? Στην αρχή σκεφτόμουν ότι επειδή το είχε ξέχειλο όταν τους το πήγε, απλά δεν έχει κάνει αρκετά χλμ για ν'αρχίσει να πέφτει το δειχτάκι, αλλά τώρα έχει κάνει καμιά 100σταριά... Όσο για τη μυρωδιά βενζίνης, μαστουρώνεις κανονικά....
-
Η μυρωδιά βενζίνης είναι έντονη και στο πόλο ενός φίλου.
Στο ίμπιζα μου έτρωγε κολλήματα ο μετρητής και ανέβαινε μόνος του.
Αν είχε αναμμένο λαμπάκι (1 γραμμή) μερικές φορές όταν το έσβηνα, το άφηνα και το ξαναναβα ανέβαινε μέχρι και 3 γραμμές! Μια άλλη φορά ενώ είχε ήδη ανάψει λαμπάκι, το έσβησα και το ξανάναψα, ανέβηκε μέχρι τέρμα, εκανα 2-3 χλμ και έπεσε πάλι στη 1 γραμμή.
Δηλαδή είχα κατανάλωση 1166.7 λτ/100χλμ (35λτ/3χλμ).
Τελικά το πήγα και μου καθάρισαν το φλοτέρ απ'οτι κατάλαβα, είναι οκ απο τότε. -
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Πάλι όμως δε λέει να κουνηθεί το δειχτάκι από την ένδειξη max, ενώ το αμάξι μυρίζει μέσα αρκετά έντονα βενζίνη.Όχι μόνο δεν έφτιαξαν τον δείκτη αλλά χάλασαν/δεν έβαλαν σωστά το καπάκι στο ρεζερβουάρ και τώρα χάνει βενζίνη.
Τώρα το αμάξι είναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ και δεν πρέπει να κυκλοφορεί.
-
Μήπως απλά βγάζοντας αντλία/φλοτέρ έσταξε βενζίνη και πότισε την μοκέτα;
-
Με ενα σπιρτο θα μας φυγει η απορια!
-
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
κάνε ένα ταξιδάκι να καθαρίσει ο κινητήρας);Για καιρό αντιμετώπιζα πρόβλημα .Τι καθαριστικά είχα βάλει,τι απανωτές ρυθμίσεις αβάνς μου κάνανε,κανένα αποτέλεσμα.Μερικές φορές μάλιστα μείωναν τόσο το αβάνς που η απόδοση έπεφτε σημαντικά.
Το καλοκαίρι έκανα δυό σύντομα ταξιδάκια και από τότε.. η ραπτομηχανή το βούλωσε!
Χωρίς καθαριστικά μέσα στο ντεπόζιτο. -
Για στεγνό φίλτρο στο φιλτροκούτι golf tsi με γνώμονα την απόδοση και το σωστό φιλτράρισμα ποιας εταιρίας προτείνετε; Πιστεύω πως μακροπρόθεσμα είναι οικονομικότερο...
-
Της μαμας του.
-
Αν αλλάξω τις λάμπες των εμπρός προβολέων, πρέπει να ρυθμίσω εκ νέου και τα φώτα ;
Διάφορες Τεχνικές απορίες..........