-
Ο χρήστης pvinis έγραψε:
Γεια χαρα κι απο μενα.. πρωτα απ' ολα εχω ενα megane cc του 2005 οποτε εχω 1 εκατομμυριο προβληματα αλλα θα ρωτησω μονο κανα διο! Τωρα τελευταια οταν το αυτοκινητο ειναι σταματημενο (σε φαναρι πχ) τρανταζεται, δηλαδη σαν να μην συγχρονιζονται οι κυλινδροι(;) και κουνιεται το αυτοκινητο περα δωθε και οχι με σταθερο ρυθμο, μια κλωτσαει δυνατα μια πιο ηρεμα. Αλλα αν ας πουμε ενω ειμαι σταματημενος παταω ελαχιστα το γκαζι να ανεβουν λιγο οι στροφες σταματαει.
Επισης μερικες φορες οταν χρησιμοποιω πολυ τον συμπλεκτη (πχ σε κινηση σταματα ξεκινα), οταν τον παταω κανει ενα ηχο τριξιματος (φανταστειτε τον ηχο που κανουν αυτα τα παιδικα παπακια που τα πιεζεις, αλλα λιγο πιο ψηλος).
Τελος, λιγο πιο ακυρο, αλλα επειδη οι ζαντες στραβωνουν ολη την ωρα και μετα απο ζυγοσταθμισεις και αλλο ενα
σετ ζαντες παλι ξεφουσκωνουν τα λαστιχα, θελω να ρωτησω αν γινεται να αγορασω ενα
εργαλειο να τα φουσκωνω μονος μου οταν χρειαζεται. Αλλα θελω καυι σαν αυτο που εχουν στα βενζιναδικα, οχι αυτα τα μοτερακια που τα βαζεις στον αναπτηρα γιατι ειχα δοκιμασει ενα και ενω δεν εκανε τιποτα, μου εκαψε και την ασφαλεια του αναπτηρα!
Ευχαριστωωωω!α) πήγαινε σε συνεργείο ,μπορεί να είναι βάση μηχανής,πολλαπλασιαστής/ες /χαμηλό ρελαντί ...
β) με την ζυγοστάθμιση δεν ισιώνουν οι ζάντες.Πρόσεχε τις λακκούβες .Μπορείς να αγοράσεις εναν αεροσυμπιεστή (κομφλέρ ) για να φουσκώνεις μόνος σου τα λάστιχα.Απλά όμως καλύπτεις το πρόβλημα. -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Γεια χαρα κι απο μενα.. πρωτα απ' ολα εχω ενα megane cc του 2005 οποτε εχω 1 εκατομμυριο προβληματα αλλα θα ρωτησω μονο κανα διο! Τωρα τελευταια οταν το αυτοκινητο ειναι σταματημενο (σε φαναρι πχ) τρανταζεται, δηλαδη σαν να μην συγχρονιζονται οι κυλινδροι(;) και κουνιεται το αυτοκινητο περα δωθε και οχι με σταθερο ρυθμο, μια κλωτσαει δυνατα μια πιο ηρεμα. Αλλα αν ας πουμε ενω ειμαι σταματημενος παταω ελαχιστα το γκαζι να ανεβουν λιγο οι στροφες σταματαει.
Επισης μερικες φορες οταν χρησιμοποιω πολυ τον συμπλεκτη (πχ σε κινηση σταματα ξεκινα), οταν τον παταω κανει ενα ηχο τριξιματος (φανταστειτε τον ηχο που κανουν αυτα τα παιδικα παπακια που τα πιεζεις, αλλα λιγο πιο ψηλος).
Τελος, λιγο πιο ακυρο, αλλα επειδη οι ζαντες στραβωνουν ολη την ωρα και μετα απο ζυγοσταθμισεις και αλλο ενα
σετ ζαντες παλι ξεφουσκωνουν τα λαστιχα, θελω να ρωτησω αν γινεται να αγορασω ενα
εργαλειο να τα φουσκωνω μονος μου οταν χρειαζεται. Αλλα θελω καυι σαν αυτο που εχουν στα βενζιναδικα, οχι αυτα τα μοτερακια που τα βαζεις στον αναπτηρα γιατι ειχα δοκιμασει ενα και ενω δεν εκανε τιποτα, μου εκαψε και την ασφαλεια του αναπτηρα!
Ευχαριστωωωω!α) πήγαινε σε συνεργείο ,μπορεί να είναι βάση μηχανής,πολλαπλασιαστής/ες /χαμηλό ρελαντί ...
β) με την ζυγοστάθμιση δεν ισιώνουν οι ζάντες.Πρόσεχε τις λακκούβες .Μπορείς να αγοράσεις εναν αεροσυμπιεστή (κομφλέρ ) για να φουσκώνεις μόνος σου τα λάστιχα.Απλά όμως καλύπτεις το πρόβλημα.ναι σορρυ οχι μονο ζυγοσταθμιση, τις ειχα παει και για ισιωμα αλλα μετα μαλακωναν και στραβωναν ακομα πιο γρηγορα.. οσο για τις λακουβες φταιει η μαμα!
-
Μήπως έχεις και πολύ χαμηλά λάστιχα;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Μήπως έχεις και πολύ χαμηλά λάστιχα;225/45 R17 ειναι με conti sport 5.. αλλα ενταξει περισσοτερο τα αλλα προβληματα με νοιαζουν. Για το πρωτο λογικα θα παω σε συνεργειο. Για τον συμπλεκτη μηπως εχεις καμια ιδεα;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Βρήκες την αιτία Βασίλη!. Τα μεταξωτά θέλουν τους επιδέξιους…….. λάστιχα πίστας ένεκεν!.
Α. -
Ο χρήστης pvinis έγραψε:
225/45 R17 ειναι με conti sport 5.. αλλα ενταξει περισσοτερο τα αλλα προβληματα με νοιαζουν. Για το πρωτο λογικα θα παω σε συνεργειο. Για τον συμπλεκτη μηπως εχεις καμια ιδεα;
Τα λάστιχα ξεφουσκώνουν από κακές ζάντες και
κακό μοντάρισμα. Ζάντες με αγριάδα στα χίλια πρέπει να πάνε στο ιδικό. Μετά μοντάρισμα με ιδική αλοιφή, όχι σαπουνάδα!. Το κομπρέσες είναι καλό για πολλές δουλειές….. μα δεν σε σώνει από τετακέ ξεφούσκωτου ελαστικού.
Για συμπλέκτη γράψε περισσότερα.
Α. -
Για συμπλεκτη σαν να σκουζει το πενταλ και να θελει λαδωμα ειναι οπως το περιγραφει
-
Ο χρήστης pvinis έγραψε:
Ευχαριστωωωω!Μάλλον κάηκε κάποιος πολλαπλασιαστής, μη βάλεις Sagem γιατί είναι προβληματικοί, βάλε Denso ή Beru.
Για τις λακκούβες το φάρμακο είναι να τις αποφεύγεις.
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
225/45 R17 ειναι με conti sport 5.. αλλα ενταξει περισσοτερο τα αλλα προβληματα με νοιαζουν. Για το πρωτο λογικα θα παω σε συνεργειο. Για τον συμπλεκτη μηπως εχεις καμια ιδεα;
κακό μοντάρισμα. Ζάντες με αγριάδα στα χίλια πρέπει να πάνε στο ιδικό. Μετά μοντάρισμα με ιδική αλοιφή, όχι σαπουνάδα!. Το κομπρέσες είναι καλό για πολλές δουλειές….. μα δεν σε σώνει από τετακέ ξεφούσκωτου ελαστικού.
Α.μαστρ-Αντωνη οι κομπρεσες ειναι για τη γριπη!!!
κομπρεσερ αερα θελουν τα λαστιχα....... -
Α.Για τον συμπλεκτη... τριζει αρκετα σπανια και μετα απο αρκετη χρηση, οπως ειπα σε κινηση πχ αλλα οχι καθε φορα, και νομιζω οτι σκληραινει κιολας λιγο οταν αρχιζει να τριζει. Αλλα μου φαινεται περιεργο γιατι δεν συνεχιζει να το κανει και την επομενη μερα ας πουμε, μερικες φορες ακομα και μια ωρα να ειναι σταματημενο μετα δεν το κανει.
Οσο για το ταρακουνημα που κανει το αυτοκινητο οταν ειναι σταματημενο ελπιζω να μην ειναι κανενας πολλαπλασιαστης που λετε γιατι πριν 2 χρονια περιπου ειχα ξαναλλαξει και ηταν 350ε . Εκεινη τη φορα ομως ημουν στην αττικη οδο και ενω παταγα σταθερα το γκαζι αυτο εκανε τα δικα του... μια γκαζωνε μια οχι σαν να παταγα και να αφηνα το γκαζι συνεχεια. -
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Για συμπλεκτη σαν να σκουζει το πενταλ και να θελει λαδωμα ειναι οπως το περιγραφει
Για ξεκίνα με το λάδωμα!!!!!.......
Α -
ΑΑν έχει υδραυλικό συμπλέκτη, τότε είναι μάλλον το τρομπάκι του.
Sent from my Note II using smoke signals.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
ΑΑν έχει υδραυλικό συμπλέκτη, τότε είναι μάλλον το τρομπάκι του.
Sent from my Note II using smoke signals.
Μπορεί, μα συνήθως δεν κάνει θόρυβο. Ξεκινάμε με το λάδωμα των πεντάλ που κάνουν θόρυβο, τον όποιο και προσδιόρισε ο φίλος. Είναι το ποιο απλό για ξεκίνημα.
Α. -
Ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια σας! Θα παω καποια στιγμη στο συνεργειο και βλεπουμε...
-
Για πείτε καμιά ιδέα γιατί μπορεί ένα αμάξι με ψεκασμό να παίρνει μεν αμέσως μπροστά το πρωί, μετά από αρκετές ώρες ακινησίας (με 'μισή μιζιά' που λένε) και να κρατάει σωστά ρελαντί, αλλά για τα πρώτα 20-30 δευτερόλεπτα να μην ακούει 1:1 το γκάζι αλλά να ανεβάζει στροφές απότομα 2-3 δευτερόλεπτα αφού το έχεις βυθίσει και γενικά να είναι 'διστακτικό', ενώ μετά από μισό λεπτό να στρώνει. Υγρασία? Θέμα βενζίνης / τρόμπας / ρεζερβουάρ? Τι άλλα?
-
Εχεις αλλαξει προσφατα βενζινη;
-
Aν το μοτέρ έχει μεταβλητό γρανάζι στον εκκεντροφόρο εισαγωγής, ίσως το γρανάζι να μην δουλεύει σωστά, σε πολλά μοτέρ το γρανάζι δουλεύει ( μεταβάλλει τις μοίρες του εκκεντροφόρου στις 1800 σαλ. ) επόμενο είναι να μην ακούει 1:1 αφού μέχρι τις 1800 είναι νεκρό και δεν έχει τις σωστές μοίρες ο εκκεντροφόρος ( αν δεν δουλεύει το γρανάζι του μεταβλητού έχουν μεγάλο overlap οι βαλβίδες, ενώ δεν πρέπει να έχουν στις πολύ χαμηλές στροφές, πρέπει να είναι μηδενικό και να μεταβάλεται μετά τις 1800 σαλ.)
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Για πείτε καμιά ιδέα γιατί μπορεί ένα αμάξι με ψεκασμό να παίρνει μεν αμέσως μπροστά το πρωί, μετά από αρκετές ώρες ακινησίας (με 'μισή μιζιά' που λένε) και να κρατάει σωστά ρελαντί, αλλά για τα πρώτα 20-30 δευτερόλεπτα να μην ακούει 1:1 το γκάζι αλλά να ανεβάζει στροφές απότομα 2-3 δευτερόλεπτα αφού το έχεις βυθίσει και γενικά να είναι 'διστακτικό', ενώ μετά από μισό λεπτό να στρώνει. Υγρασία? Θέμα βενζίνης / τρόμπας / ρεζερβουάρ? Τι άλλα?
Πρέπει να μετρηθεί η πίεση της τρόμπας βενζίνας.
Πρέπει να μπει τέστερ, για έλεγχο των ηλεκτρονικών αναφλέξεων.
Λιγότερο να ελεγθεί ο L.
Α. -
Ο χρήστης Billopoulos έγραψε:
Εχεις αλλαξει προσφατα βενζινη;Το κάνει με ό,τι βενζίνη και να έχει μέσα.
-
μήπως έχεις και υγραεριοκίνηση;
Διάφορες Τεχνικές απορίες..........