-
chemic, τι μάρκα είναι το παλιό; Μήπως είναι από εκείνα που βγαίνουν ολόκληρα και όχι σπαστά (πρόσοψη και κυρίως τμήμα); Αν ναι, θα πρέπει να έχει χερούλι (το λέω μήπως έχει σπάσει και δεν το βλέπεις).
Έχε επίσης κατά νου ότι το νέο ράδιο που πήρες θα έχει φύσα ISO ενώ το παλιό μπορεί να μην έχει και να απαιτείται κόψιμο-ράψιμο καλωδίων (ή κάποιος αντάπτορας που για να βρεις στο τάκα-τάκα μάλλον είναι δύσκολο... ή ακριβό).
Σε ποια περιοχή βρίσκεσαι; Αν είσαι ΒΠ να περάσω μια βόλτα αν θέλεις να ρίξω μια ματιά κι εγώ. Ο ηλεκτρολόγος μη νομίζεις ότι θα κάνει και πολλά παραπάνω από όσα προσπαθείς εσύ για να του δώσεις 15 ευρώ. -
Mπορει να ειναι απο εκεινα που με παξιμαδι επιαναν στο βαθος της κονσολας.Ή μπορει το πλασιο να εχει 'αυτακια' που πιανουν και στο ραδιοφωνο οποτε να πρεπει να τα ισιωσει για να βγει.
-
παιδιά ευχαριστώ για τη βοηθεια.
τελικά πήγα στο μαστορα. κ αυτός το κατσαβίδι στα πλαγια έβαλε κ άρχισε να το τραβαει, αφού με το κατσαβίδι τράβηξε δυο σιδεράκια, που βεβαια δεν νομίζω να πιανουν κάπου. Από την δύναμη τα έπαιξε το κάτω μέρος της προσοψης της κεντρικής κονσόλας (σπασαν κάτι κλιπάκια). Δε του είπα τίποτα, θα βάλω λίγη κόλλα
Πάντως όντως δεν είχε βύσματα iso το αμαξι κ μου έφτιαξε αυτός (το ράδιο είχε καλώδια κ iso βυσματα στην συσκευασία!). Οπότε, ας πουμε, χαλάλι τα 15 ευρώ.
Το ράδιοmp3 που έβαλα είναι αυτό
http://www.kotsovolos.gr/site/sound-vision/car-audio/sources/112526-f&u-ca2776su?cmicc=skroutz
ΔΕΝ έχει rds, ενώ η οθόνη του είναι για τα πανηγύρια σε ότι αφορά τον φωτισμό. Πολύ αδύναμος φωτισμός, ενώ επειδή το κλιο έχει περίεργη θέση για το ραδιόφωνο, δεν βλέπω την οθόνη του κάθετα, αλλά υπό γωνία. Έτσι, όταν έχει ήλιο κ με τα γυαλιά δεν πολυβλέπω τις ενδείξεις. Αλλά οκ. ήθελα κάτι φθηνό να μην δινει στόχο για να 'κάνω τη δουλειά μου' κ πιο φθηνό από 30 ευρώ δεν υπήρχε τίποτα. Θα δοκιμάσω κ πως παίζει Mp3 από usbΆλλη μια ερώτηση. Το κλιο έχει ηχεια στο ταμπλό μπροστά κ στην εταζέρα πίσω. Ξέρει κανείς τί μέγεθος είναι? Λογικά είναι 5 ή 4 ιντσες. Πως μπορώ να μετρήσω το ηχείο? τη διάμετρο του μετραμε?
θυμίζω πως μιλάμε για κλιο mk1 -
Αμα βαλεις κανα USB απο το απο τ πολυ μικρα, ή καμμια καρτουλα μνημης για να μην εξεχει, τιγκα στο mp3, μια χαρα θα ειναι, 30 ευρω γιουπιιι!
-
Ο χρήστης gakost έγραψε:
Μερικες φορες, οταν σβηνω το αυτοκινητο, ακουγεται ενς θορυβος απο τη μηχανη, σαν να συνεχιζει κατι να ρολαρει, για μερικα δευτερολεπτα. Δεν ξερω αν ειναι φτερωτη ψυγειου ή κατι αλλο, γιατι το κανει μονο μερικες φορες, ασχετες μεταξυ τους, οποτε δεν το θυμαμαι να το τσεκαρω ανοιγοντας καπω και σβηνοντας μετα τη μηχανη...
τι μπορει να ειναι?Τα άλογα που αρχίζει και χάνει ο κινητήρας λόγω χιλιομέτρων και τρέχουν από πίσω να προλάβουν ,
Άνοιξε εκείνη την ώρα το καπό και δες μήπως είναι το βεντιλατέρ.
-
Ο χρήστης chemic έγραψε:
Μπορεί να έχει το σύστημα με τις 4 τρύπες (απο 2 στην κάθε πλευρά) που χώνεις σύρματα μέσα και βγαίνει.
EDIT: Αυτό είναι?
όχι είναι αφτερμαρκετ ραδιοκασετοφωνο. το αμαξι είναι κλιο του 92. τότε δεν πρέπει να υπήρχαν 'εργοστασιακά'. Με βλέπω να σκαω το 15αρι στον ηλεκτρολόγο αύριο για να γίνει η αλλαγή (29 ευρώ έκανε το καινουργιο)
γελάω γιατί και εγώ κάπως έτσι ας πούμε την πάτησα
Α καλά άκου και εμένα τώρα. Έπεσε το παράθυρο από το fiat brava 99 μοντ. Πάω στον ηλέκτρολόγο και μου λέει είναι ο ηλεκτρικός μηχανισμός. Παίρνει στη fiat kai του λένε 120 ευρώ καινούργιος. Πάω στα μεταχειρισμένα και τον παίρνω με 30 ευρώ. Πάω στον ηλεκτρολόγο κάνει 20 λεπτά να τον περάσει και μου λέει 30 ευρώ Ρε συ του λέω χαμογελαστά σε 20 λεπτά και εύκολη δουλειά έκανες ας το κάνουμε 20άρι θα με ξετινάξεις Τόσα χρόνια με έχεις πελάτη αν ερχόμουν πρώτη φορά πόσα θα μου ζητούσες; Τελικά δεν κατέβαινε. Τα έδωσα τα 30 και που τον είδατε από τότε τον Παναή που λένε 30 ευρώ...20 και του ήταν μια χαρά και μαύρα. Μετά δεν τα φάγαμε μαζί
-
Ο χρήστης chemic έγραψε:
παιδιά ευχαριστώ για τη βοηθεια.
τελικά πήγα στο μαστορα. κ αυτός το κατσαβίδι στα πλαγια έβαλε κ άρχισε να το τραβαει, αφού με το κατσαβίδι τράβηξε δυο σιδεράκια, που βεβαια δεν νομίζω να πιανουν κάπου. Από την δύναμη τα έπαιξε το κάτω μέρος της προσοψης της κεντρικής κονσόλας (σπασαν κάτι κλιπάκια). Δε του είπα τίποτα, θα βάλω λίγη κόλλα
Πάντως όντως δεν είχε βύσματα iso το αμαξι κ μου έφτιαξε αυτός (το ράδιο είχε καλώδια κ iso βυσματα στην συσκευασία!). Οπότε, ας πουμε, χαλάλι τα 15 ευρώ.
Το ράδιοmp3 που έβαλα είναι αυτό
http://www.kotsovolos.gr/site/sound-vision/car-audio/sources/112526-f&u-ca2776su?cmicc=skroutz
ΔΕΝ έχει rds, ενώ η οθόνη του είναι για τα πανηγύρια σε ότι αφορά τον φωτισμό. Πολύ αδύναμος φωτισμός, ενώ επειδή το κλιο έχει περίεργη θέση για το ραδιόφωνο, δεν βλέπω την οθόνη του κάθετα, αλλά υπό γωνία. Έτσι, όταν έχει ήλιο κ με τα γυαλιά δεν πολυβλέπω τις ενδείξεις. Αλλά οκ. ήθελα κάτι φθηνό να μην δινει στόχο για να 'κάνω τη δουλειά μου' κ πιο φθηνό από 30 ευρώ δεν υπήρχε τίποτα. Θα δοκιμάσω κ πως παίζει Mp3 από usbΆλλη μια ερώτηση. Το κλιο έχει ηχεια στο ταμπλό μπροστά κ στην εταζέρα πίσω. Ξέρει κανείς τί μέγεθος είναι? Λογικά είναι 5 ή 4 ιντσες. Πως μπορώ να μετρήσω το ηχείο? τη διάμετρο του μετραμε?
θυμίζω πως μιλάμε για κλιο mk1Καλοδούλευτο φίλε μου. Παρόμοιο είχε πάρει ένας φίλος μου στο polo 96 μοντέλο. Τον πρώτο χρόνο δούλευε. Τον δεύτερο δε μπαίνανε οι μνήμες στο ραδιόφωνο, του έκανε νερά το mp3 και η πλάκα είναι πως του χάλασε τελείως σε ένα ταξίδι 4 ωρών που έκανε . Τα πήρε στο κρανίο. Έρχεται από το σπίτι μου. Με βγάζει έξω στο δρόμο. Το βλέπεις μου λέει; Το είχε βγάλει. Το βάζει στο δρόμο και ο τρελός το πάτησε 3 με 4 φορές και με τις δύο ρόδες. 'Το μπουρδέλο με άφησε 4 ώρες ταξίδι χωρίς μουσική. Μόνο ένα βουητό έκανε που όταν γκάζωνα δυνάμωνε και όταν έκοβε χαμήλωνε ' Πήγε και πήρε μετά ένα Kenwood και ησύχασε.
-
Ο χρήστης panosft έγραψε:
ευρώ. Πάω στον ηλεκτρολόγο κάνει 20 λεπτά να τον περάσει και μου λέει 30 ευρώγια να βγάλει- βάλει 10 κλιψάκια χρεώνει 90 ευρώ την ώρα κ εμένα στα 20 λεπτά που ασχολήθηκε πήρε 15 ευρώ κ μου 'κακοφάνηκε' παρόλο που ήξερα την ταρίφα για αλλαγή ραδιοσιντί (κ μη φανταστείς, από τα 20, τα 10 λεπτά μιλάγαμε για άσχετα θέματα)
βρε συ, έχουν 2 χρόνια εγγύηση, έπρεπε να το παει πίσω ο φίλος σου κ όχι να το... πατήσει με το αμάξι!
εμένα αποκλείεται να μου χαλάσει λογικά αφού το αμάξι το δουλεύω 10+10 λεπτά/ ημέρα, Δευτέρα με Παρασκευή -
Συμβουλή:
Όταν αλλάζετε ραδιο-σιντί, να αφήνετε τα σιδεράκια που έχει για να το αφαιρείς, στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου.
Η κάθε μάρκα ραδιο-σιντί έχει τα δικά της σιδεράκια και οι ΒΛΑΚΕΣ ηλεκτρολόγοι δεν έχουν κανένα ειδικό εργαλείο.
Το μόνο που κάνουν είναι να τραβάνε με δύναμη το ραδιο-σιντί και να κάνουν ζημιά όταν το βγάζουν.Ακόμα και να τα βρούνε οι κλέφτες και να βγάλουν εύκολα το ραδιο-σιντί είναι προτιμότερο από το να το ξηλώσουν και να κάνουν ζημιά.
-
Μιλας τωρα για επιπεδα Πολυτεχνειου και ανω...
Οταν πηρα ενα RCD απο το Media markt, μου ειπαν πηγεινετε πισω εχουμε δικους μας ηλεκρολογους, το τοποθετουν δωρεαν.
Ετσι εγινε, πληρωσα τελικα ενα 10αρι ή 15αρι για ανταπτορα. εβγαλε το παλιο, εβαλε το νεο και ηταν λιγο χαλαρο στη θηκη, μπαινοβγαινε ευκολα. Εβαλε 2-3 στροφες μονωτικη γυρω γυρω στο rcd και σφηνωσε μια χαρα. Τι σιδερακια και κλιπακια κλ, αθανατος μαστορας... -
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Εχω το ιδιο ακριβως προβλημα P0420 και λογω ελλειψης ρευστοτητας το εχω καμποσο καιρο.
Περαν της (πολυ σωστης) παρατηρησης για τρυπα στην εξατμιση, ειναι λιγο δυσκολο να καταλαβεις αν ειναι ο 1ος oxygen sensor (πριν τον καταλυτη) το προβλημα η ο 2ος (μετα τον καταλυτη), η αν ειναι θεμα καταλυτη ή τρυπιτσα κλπ. Ο 1ος σενσορας τσεκαρει καυσαερια κατευθειαν μετα την εξαγωγη και δινει εντολες συνεχως για φτωχο-πλουσιο μειγμα εναλλαξ. Ο 2ος (μετα τον καταλυτη) κανονικα διαβαζει στα καυσαερια σχεδον ευθεια γραμμη, με μικρες διακυμανσεις, αυτο σημαινει οτι ο καταλυτης κανει καλα τη δουλεια του. Αν ο εγκεφαλος δει οτι οι 2 τους αρχιζουν να ταυτιζονται (συχνο πανω κατω με μεγαλες διακυμανσεις), σημαινει οτι ο καταλυτης δεν κανει καλα τη δουλεια του και πεταει το σφαλμα. Το ιδιο γινεται και με μια τρυπιτσα στην εξατμιση που μπαζει αερα στο καυσαεριο και χαλαει τις αναλογιες. Τα καυσαερια ουτε στο δικο μου εχουν προβλημα, με πολλα περισσοτερα χιλιομετρα.
Τι αυτοκινητο ειναι ? ποσων ετων?Toyota Corolla 1,6 του 2003 με 124500χλμ.
Θα δειξει αυριο στο συνεργειο που θα παω, θα δουμε για τρυπα στην εξατμιση και θα τσεκαρουμε τους αισθητηρες και τους ρυπους.
Χτες που πηγε συνεργειο ο μηχανικος ειπε οτι ειναι λιγα τα χιλιομετρα για καταλυτη, 250Κ λογικα αρχιζει να εχει θεμα.Εφοσον δεν ειχε προβλημα στο ΚΤΕΟ λογικα δε θα εχει προβλημα με ρυπους.
Εγω τον 1ο σενσορα τον εχω αλλαξει σχετικα προσφατα, τον 2ο οχι. Εχω ~205Κ χλμ. Τρυπιτσα (τρυπαρα) ειχα στον ευκαμπτο συνδεσμο στην εξατμιση (νομιζω ζουάν το λενε) αλλα τελικα ξανάναψε το λαμπακι. Ευχομαι να ειναι ευκολο σε εσενα, ενημερωσε μας.Καλημερααααα, λοιπον το αμαξι πηγε συνεργειο, οι ρυποι ειναι νορμαλ, τρυπα στην εξαγωγη δεν υπαρχει, το λαμπακι δεν ξανααναψε 6 μερες μετα και 550χλμ.
Ο μηχανικος ειπε οτι βγαζει λαθος σφαλματα το συγκεκριμενο μοντελο και να το παρακολουθω γιατι το λαμπακι κινητηρα αναβει για 70 λογους, οποτε λεω να αγορασω OBD tester να το τσεκαρω μονος μου τι σφαλμα βγαζει.
Καπου θυμαμαι ενα θεμα σχετικοedit, Αυτο κανει ?
http://www.ebay.com/itm/Automotive-ODB- ... 3cd0312b54 -
Ο χρήστης nikospappas έγραψε:
Καλημερααααα, λοιπον το αμαξι πηγε συνεργειο, οι ρυποι ειναι νορμαλ, τρυπα στην εξαγωγη δεν υπαρχει, το λαμπακι δεν ξανααναψε 6 μερες μετα και 550χλμ.
Ο μηχανικος ειπε οτι βγαζει λαθος σφαλματα το συγκεκριμενο μοντελο και να το παρακολουθω γιατι το λαμπακι κινητηρα αναβει για 70 λογους, οποτε λεω να αγορασω OBD tester να το τσεκαρω μονος μου τι σφαλμα βγαζει.
Καπου θυμαμαι ενα θεμα σχετικοedit, Αυτο κανει ?
http://www.ebay.com/itm/Automotive-ODB- ... 3cd0312b54Καλοταξιδο! Μακαρι να μην ξανακανει βλακειες το λαμπακι.
ο λογος που καλο ειναι να εχεις το tester ειναι οτι αν πχ σου αναει το λαμπακι για κατι που ειναι ψιλοασημαντο αλλα οσο καιρο ειναι αναμμενο γινει και κατι αλλο, δεν εχεις τροπο ν το καταλαβεις, αφου το λαμπακι ειναι ηδη αναμμενοΟντως σχετικο θεμα υπηρχε, για OBD reader
οτι και αν αγορασεις δες το πχ στο Αμαζον, στις κριτικες, γιατι πολλοι λενε 'μια χαρα ηταν' και οι αλλοι μισοι 'εχω Φορντ και δε δουλευει' κλπ.
Στο αλλο θεμα που αναφεροταν αυτο που μου εκνε καλη εντυπωση ηταν το προγραμματακι Torque που βοηθαει πολυ και συνδεεται με τετοιο κερατακι με bluetooth και ειναι και οικονομικο
http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=6&t=26079&p=2741586&hilit=torque#p2741586 -
Eυχαριστω για το ενδιαφερον.
Δηλαδη κατεβαζω το Torque απο το μαρκετ, αγοραζω και ενα τετοιο, http://www.ebay.com/itm/ELM327-Bluetoot ... 0864288463
και ειμαι ετοιμος ? -
Ο χρήστης nikospappas έγραψε:
Eυχαριστω για το ενδιαφερον.
Δηλαδη κατεβαζω το Torque απο το μαρκετ, αγοραζω και ενα τετοιο, http://www.ebay.com/itm/ELM327-Bluetoot ... 0864288463
και ειμαι ετοιμος ?Σωπα ρε συ, βοηθαει ο ενας τον αλλον εδω μεσα, ετσι το βλεπω εγω.
στειλε κανενα πμ στα παλουκαρια που λενε οτι το εχουν, η ανοιξε καινουριο τοπικ γιατι οι γνωσεις μου ειναι εγκυκλοπαιδικες και σταματανε εδω...βρηκα απειρα βιντεο στο youtube κι απο ελληνες που το δουλευουν το torque, απο οτι εχω καταλαβει τα μηχανακια αυτα ειναι σαν τους αποκωδικοποιητες mpeg4 , 1 κυκλωμα με το τσιπακι ELM327 που το βγαζουν 29 Κινεζοι κατασκευαστες, αλλοι βγαζουν προσεγμενα, αλλοι βγαζουν φολες.
-
Μια χαρά θα δουλέψει, απλά να είναι v1.4 και μετά ή να λέει ότι κάνει για Android.
Sent from my Note II using smoke signals.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Μια χαρά θα δουλέψει, απλά να είναι v1.4 και μετά ή να λέει ότι κάνει για Android.Sent from my Note II using smoke signals.
Εχεις τετοιο πραγμα?
Μιληστε ρε γαμωτο με το σταγονομετρο σας τα βγαζουμε! -
Από τους πρωτεργάτες. Υπάρχει συγκεκριμένο θέμα, απλά είμαι από το κινητό τώρα και η αναζήτηση δεν είναι στα καλύτερά της.
-
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Μια χαρά θα δουλέψει, απλά να είναι v1.4 και μετά ή να λέει ότι κάνει για Android.
Εχεις τετοιο πραγμα?
Μιληστε ρε γαμωτο με το σταγονομετρο σας τα βγαζουμε!Να ένα φτηνό που (λέει ότι) είναι συμβατό με το Torque:
http://www.ebay.co.uk/itm/Android-Torqu ... 0176611%26 -
Στελνουν Ελλαδα αυτοι ομως; Κι αν ναι με τι μεταφορικα;
http://www.ebay.com/itm/V1-5-ELM327-OBD ... e41cc#shId
Κινεζια με τζαμπα μεταφορικα.
Διάφορες Τεχνικές απορίες..........