-
Καθαρισμος εσωτερικα στο μοτερ πρεπει να γινει με λαδι χαμηλου ιξωδες πχ. 5w20 η 0w30.Ειναι λαδια με τιγκα στα προσθετα και στα καθαριστικα.Πρεπει να το δουλεψεις ηπια ομως για 3000χλμ.Πλακωματα και ταρζανιες τα ξεχνας ειδικα τωρα το καλοκαιρι.Ολα τα αλλα τα μαντζουνια οπως σωστα ανεφεραν και καποιοι αλλοι μονο ζημια κανουν.
-
Ο χρήστης iceman_n έγραψε:
ξερει κανεις τι κολλα χρειαζομαι για το καπακι βαλβιδων και τι κολλα για το καρτερ?
vw group κινητηρας..παρε μια καλη φλατντζοκολλα και για τα δυο...εγω χρησιμοποιω την Dirko
ιδια μπαινει και στο καπακι και στο καρτερ?
-
Καλησπερα παιδια,
πηγα σημερα στη hyundai για αλλαγη ιμαντων σε accent 2001 και μου ειπαν οτι επρεπε να αλλαξω και φλατζα καπ. βαλβιδων. τεσπα ειπα να το αλλαξω γτ πραγματικα εχανε λαδια... να δω αν θα βελτιωθει..... συνολικο ποσο πληρωμης 200 ευρω... πως σας φαινεται η τιμη?
και κατι αλλο ειδε οτι ειναι σκισμενη η φουσκα του αριστερου τροχου και ετοιμη να σκιστει και η αλλη. συνολικο ποσο 180 ευρω και για τις 2 και για ενα λιτρο βαλβολινης πουθα χρειαστει να συμπληρωσει γιατι θα φυγει..... αληθεια η βαλβολινη που κολλαει? η τιμη πως σας φαινεται? αν ειναι να παω αυριο να το αλλαξω μην παθει μεγαλυτερη ζημια.... -
Ο χρήστης Giorgos20 έγραψε:
ξερει κανεις τι κολλα χρειαζομαι για το καπακι βαλβιδων και τι κολλα για το καρτερ?
vw group κινητηρας..παρε μια καλη φλατντζοκολλα και για τα δυο...εγω χρησιμοποιω την Dirko
Θα προτιμούσα έτσι και κάνω, την κόκκινη στο καπάκι και την μαύρη στο κάρτερ. Σε όλα τα μαγαζιά που πουλάμε φλάντζες.
Α. -
Ο χρήστης akis8607 έγραψε:
Καλησπερα παιδια,
πηγα σημερα στη hyundai για αλλαγη ιμαντων σε accent 2001 και μου ειπαν οτι επρεπε να αλλαξω και φλατζα καπ. βαλβιδων. τεσπα ειπα να το αλλαξω γτ πραγματικα εχανε λαδια... να δω αν θα βελτιωθει..... συνολικο ποσο πληρωμης 200 ευρω... πως σας φαινεται η τιμη?
και κατι αλλο ειδε οτι ειναι σκισμενη η φουσκα του αριστερου τροχου και ετοιμη να σκιστει και η αλλη. συνολικο ποσο 180 ευρω και για τις 2 και για ενα λιτρο βαλβολινης πουθα χρειαστει να συμπληρωσει γιατι θα φυγει..... αληθεια η βαλβολινη που κολλαει? η τιμη πως σας φαινεται? αν ειναι να παω αυριο να το αλλαξω μην παθει μεγαλυτερη ζημια....
Στον ιμάντα απλά τσίμπησαν!....
Στης φούρκες είναι ακριβοί. Να προτιμήσεις ελεύθερο συνάδελφο που έχει της διεθνής φούσκες και το εργαλείο, που μπαίνουν χωρίς να λυθούν οι μπιλιοφόροι. Έτσι δεν χάνονται και οι βαλβολίνες. Μα από 100ε το περισσότερο αυτοί 200?.....
Πάντως πρέπει να βιαστής.
Α -
Καλησπερα παιδια,
και κατι αλλο ειδε οτι ειναι σκισμενη η φουσκα του αριστερου τροχου και ετοιμη να σκιστει και η αλλη. συνολικο ποσο 180 ευρω και για τις 2 και για ενα λιτρο βαλβολινης πουθα χρειαστει να συμπληρωσει γιατι θα φυγει..... αληθεια η βαλβολινη που κολλαει? η τιμη πως σας φαινεται? αν ειναι να παω αυριο να το αλλαξω μην παθει μεγαλυτερη ζημια....Να τις αλλάξεις όπου θέλεις αλλά άμεσα, αλλιώς θα πληρώνεις και μπιλιοφόρους. Αν και με τα λεφτά που σου είπαν , άντε να βάλεις 20-30€ μπορείς να αγοράσεις πακέτο κανούργιους μπιλιοφόρους με φούσκες κομπλέ όλα.
-
ευχαριστω παιδια για τις απαντησεις.... αν και μου κανατε την καρδια περιβολι..... επρεπε να το ψαξω πρωτα και οχι να τα σκασω...... αν και μου αλλαξαν 4 ιμαντες και τη φλατζα κεφαλης......... και παλι ακριβα ειναι ε? με την αλλαγη της φλατζας πιστευετε θα ειναι ενταξει με τα λαδια>? γιατι αποτι το ειδε ειχε γεμισει το μοτερ απο τα λαδια που εχανε....
δηλαδη αν το παω σε συνεργειο ποσο θα μου παρουν για τις φουσκες? -
ευχαριστω παιδια για τις απαντησεις.... αν και μου κανατε την καρδια περιβολι..... επρεπε να το ψαξω πρωτα και οχι να τα σκασω...... αν και μου αλλαξαν 4 ιμαντες και τη φλατζα κεφαλης......... και παλι ακριβα ειναι ε? με την αλλαγη της φλατζας πιστευετε θα ειναι ενταξει με τα λαδια>? γιατι αποτι το ειδε ειχε γεμισει το μοτερ απο τα λαδια που εχανε....
δηλαδη αν το παω σε συνεργειο ποσο θα μου παρουν για τις φουσκες?Σαν πολλοι δεν ειναι 4 ιμαντες;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
δηλαδη αν το παω σε συνεργειο ποσο θα μου παρουν για τις φουσκες?Σαν πολλοι δεν ειναι 4 ιμαντες;
4 ειναι ειναι ο ιμαντας a/c ο ιμαντας υδραυλικου τιμονιου ιμαντας δυναμο και ο ιμαντας χρονισμου....
-
Υδραυλικου τιμονιου και δυναμο δεν ειναι ενας;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Υδραυλικου τιμονιου και δυναμο δεν ειναι ενας;τι να σου πς δεν ξερω.... στην αποδειξη βλεπω ιμαντας υδραυλικου τιμονιου 6,4 ευρω και ιμαντας δυναμο 7,42 ευρω.....
αν μπορειτε να μου απαντησετε και στις προηγουμενες ερωτησεις μου.... για να παω αυριο να το φτιαξω... ευχαριστω -
AKIS,
για πες για τα λάδια που χάνεις τι παιζεται. Ποσα χλμ και ποιο accent έχεις... 1300 ή 1500?
Χανεις απλα απο το ψευτοκαπακο και γινεται χάλια ο κινητήρας ή καίει λαδι καργα γενικα?
Μπορει να χρειάζεσαι τσιμουχάκια βαλβιδων, που θα έπρεπε να στο πούν και η δουλεια είναι ιδσια με την αλλαφη ιμαντα χρονισμού -
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
AKIS,για πες για τα λάδια που χάνεις τι παιζεται. Ποσα χλμ και ποιο accent έχεις... 1300 ή 1500?
Χανεις απλα απο το ψευτοκαπακο και γινεται χάλια ο κινητήρας ή καίει λαδι καργα γενικα?
Μπορει να χρειάζεσαι τσιμουχάκια βαλβιδων, που θα έπρεπε να στο πούν και η δουλεια είναι ιδσια με την αλλαφη ιμαντα χρονισμούto 1300 εχω. δεν ξερω αν τα χανει απο το ψευτοκαπακο ή το καιει.....
σημερα που το ειδε μου ειπε οτι χυνονταν τα λαδια στον κινητηρα και μου αλλαξε τη φλατζα καπ. βαλβιδων.....
και οτι αν δε δω διαφορα που λογικα θα δω μου ειπε να αλλαξω τα τσιμουχακια...... βασικα αυτο που με νοιαζει τωρα και ειναι και πιο επειγον ειναι η φουσκα... -
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Θα προτιμούσα έτσι και κάνω, την κόκκινη στο καπάκι και την μαύρη στο κάρτερ. Σε όλα τα μαγαζιά που πουλάμε φλάντζες.
Α.μαστορα αφου αυτη που βαζουμε συνηθως στα καρτερ ειναι ανωτερη απο αυτην που βαζουμε στο καπακι γιατι να μην βαλει και στο καπακι αυτη που θα βαλει στο καρτερ να μην πληρωνει 2.
-
οκ, τη φλάντζα την εχω αλλαξει καε εγω με καινουρια, όταν αλλαξα τσιμουχάκια, γιατι καθε 1000 χιλιομετρα ήθελε κάμποσο λάδι. Αν το κανει και σε εσενα τσιμουχάκια μονοδρομος.
Το θεμα ειναι οτι η εργασια ειναι ολόιδια με την αλλαγη ιμαντα χρονισμου οότε θα σε ξανατσακισουν στα εργατικά. Μην πηγαινεις σε αντιπροσωπεία, πήγαινε έστω σε εξουσιοδοτημένο. Αν θες, πες μου να σου στειλω PM που τα έκανα εγώ.
Τωρα λαδι δεν μου καιει, παρ' όλα αυτα χύνεται λιγο εξω απο τη φλάτζα του ψευτοκαπακου και βρωμίζει. Τι να σου κανει 11 χρόνια στην πλατη του. -
Ο χρήστης iceman_n έγραψε:
vw group κινητηρας..Ποιός κινητήρας είναι?
-
Για τις φουσκες..αμα πας σε εξωτερικο συνεργειο και σου τις αλλαξει με το ανοιχτηρι χωρις να λυσει μπιλιοφορους τοτε και για τις 2 πας για ενα 50ρικο περιπου.
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Για τις φουσκες..αμα πας σε εξωτερικο συνεργειο και σου τις αλλαξει με το ανοιχτηρι χωρις να λυσει μπιλιοφορους τοτε και για τις 2 πας για ενα 50ρικο περιπου.
70
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
vw group κινητηρας..Ποιός κινητήρας είναι?
ΒΒΖ
-
παιδια τελικα πηγα και τις αλλαξα τις φουσκες μου πηρε μονο 50 ευρω , πολυ γρηγορος , και χωρις να βαλουμε και βαλβολινες. ολα καλα! τωρα ειμαι στη φαση να αλλαξω αλλα 3 πραγματακια....
- τακακια μπορειτε να μου προτεινετε καποια καθως και σε τι τιμη παιζουν?
2)αναρτηση γιατι αρχιζει και κοπαναει αρκετα.....
3)μου ειπαν να αλλαξω και κανιστρο αναθυμιασεων στο ντεποζιτο αλλα δεν ξερω χρειαζεται κατι τετοιο? - μπουζοκαλωδια χρειαζεται να αλλαξω? δεν εχουν αλλαχτει ποτε και την προηγουμενη εβδομαδα ειχα αλλαξει τα μπουζι
5)βασεις μηχανης πρεπει να αλλαχτουν? και μπορω να το καταλαβω αν κατι δεν παει καλα? - πρεπει να πλυνω τη μηχανη γιατι εχουν χυθει λαδια.... ειναι ασφαλες κατι τετοιο? πρεπει να την πλυνω και απο κατω...
συγγνωμη για τις πολλες ερωτησεις....
- τακακια μπορειτε να μου προτεινετε καποια καθως και σε τι τιμη παιζουν?
Διάφορες Τεχνικές απορίες..........