-
Έτσι, μπορείς βέβαια να το πάς μόνος σου για ευθυγράμμιση, όμως για να αλλάξεις φούσκες μόνος σου χρειάζεσαι εργαλεία, πάγκο με μεγάλη μέγγενη για να βάλεις το ημιαξόνιο επάνω, να βγάλεις την παληά φούσκα, να βγάλεις την ασφάλεια που χωρίζει τον μπιλιοφόρο από το πολύσφηνο του άξονα, να έχεις την μεγάλη τανάλια για τον ειδικό το μόνο σωστό σφικτήρα για τις φούσκες, να έχεις την εμπειρία να διακρίνεις αν έχει φθορά ο μπιλιοφόρος, να, να ,να, σίγουρα θα το κάνεις με το γρύλο, θα κυλιστείς κάτω, όπως και να το κάνεις το όλο πράγμα έχει ένα θέμα. Όσο για το ελατήριο αν είναι γόνατο το κάνεις με το γρύλο.
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Έτσι, μπορείς βέβαια να το πάς μόνος σου για ευθυγράμμιση, όμως για να αλλάξεις φούσκες μόνος σου χρειάζεσαι εργαλεία, πάγκο με μεγάλη μέγγενη για να βάλεις το ημιαξόνιο επάνω, να βγάλεις την παληά φούσκα, να βγάλεις την ασφάλεια που χωρίζει τον μπιλιοφόρο από το πολύσφηνο του άξονα, να έχεις την μεγάλη τανάλια για τον ειδικό το μόνο σωστό σφικτήρα για τις φούσκες, να έχεις την εμπειρία να διακρίνεις αν έχει φθορά ο μπιλιοφόρος, να, να ,να, σίγουρα θα το κάνεις με το γρύλο, θα κυλιστείς κάτω, όπως και να το κάνεις το όλο πράγμα έχει ένα θέμα. Όσο για το ελατήριο αν είναι γόνατο το κάνεις με το γρύλο.Ο πελάτης δεν πληρώνει αυτή δουλειά Πάνο,όποτε του την αλλάζεις πάνω όπως είναι με τα παλιά γράσσα και να πα να γαμηθει.
Τιμη ρωτάει ο πελάτης πρώτα,είναι.....ψαγμένος -
Ο χρήστης G60 έγραψε:
ξερει κανεις τι κολλα χρειαζομαι για το καπακι βαλβιδων και τι κολλα για το καρτερ?
vw group κινητηρας..Ποιός κινητήρας είναι?
ΒΒΖ
Δεν έχει καπάκι βαλβίδων αλλά τα καλύματα των εκκεντροφόρων.
αυτα εχουν φλαντζα ή ειναι με κολλα?
και αν ειναι με κολλα,τι κολλα παιρνουν?
ευχαριστω -
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Τιμη ρωτάει ο πελάτης πρώτα,είναι.....ψαγμένος
Aν εισαι σωστος επαγγελματιας ('εσυ' γενικοτερα) πρεπει να εχεις την υπομονη και το επικοινωνιακο ταλεντο να εξηγησεις στον πελατηλεπτομερως τις εργασιες που θα γινουν ωστε να μπορεσει να κατανοησει τι ακριβως πληρωνει.
Ετσι, πιθανον η τιμη σου να του φανει καλη.Αν μιλαμε απλα 'για μια αλλαγη φουσκας' (χωρις να μαθει ο πελατης τι διαδικασια χρειαζεται ωστε να αλλαχτει σωστα) τοτε οποιαδηποτε τιμη μπορει να ειναι ακριβη.
Αν δε θες ή δεν μπορεις να 'πουλησεις' σωστα τη δουλεια σου, μπορεις να προσλαβεις εναν ειδικο: πχ πωλητη-τεχνικο συμβουλο.
Αλλα μετα θα ρωτας εσυ την τιμη...Μια τιμη απο μονη της ποτε δε λεει κατι.
-
Ο χρήστης Giorgos20 έγραψε:
ξερει κανεις τι κολλα χρειαζομαι για το καπακι βαλβιδων και τι κολλα για το καρτερ?
ΒΒΖ
ευχαριστωΚόλλα παίρνουν αλλά για να είμαι ευθύς και ειλικρινής μαζί σου δε πρόκειτε να σου πω τι κόλλα βάζω εγώ τι έχω δοκιμάσει κλπ κλπ.
Ο λόγος είναι ότι οι μαλάκες που δεν ξέρουν που παν τα τεσσερα εδώ περισσεύουν ( κι όπως παντού φυσικά) μαθαίνουν τρια πράγματα από ανθρωπους που έχουν πειραματιστεί και ξοδευτεί και το παίζουν και ειδήμονες από πάνω.
Βάλε τη dirko που σου είπαν μια χαρά είναι.... -
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Τιμη ρωτάει ο πελάτης πρώτα,είναι.....ψαγμένος
Aν εισαι σωστος επαγγελματιας ('εσυ' γενικοτερα) πρεπει να εχεις την υπομονη και το επικοινωνιακο ταλεντο να εξηγησεις στον πελατηλεπτομερως τις εργασιες που θα γινουν ωστε να μπορεσει να κατανοησει τι ακριβως πληρωνει.
Ετσι, πιθανον η τιμη σου να του φανει καλη.Αν μιλαμε απλα 'για μια αλλαγη φουσκας' (χωρις να μαθει ο πελατης τι διαδικασια χρειαζεται ωστε να αλλαχτει σωστα) τοτε οποιαδηποτε τιμη μπορει να ειναι ακριβη.
Αν δε θες ή δεν μπορεις να 'πουλησεις' σωστα τη δουλεια σου, μπορεις να προσλαβεις εναν ειδικο: πχ πωλητη-τεχνικο συμβουλο.
Αλλα μετα θα ρωτας εσυ την τιμη...Μια τιμη απο μονη της ποτε δε λεει κατι.
Το αν είμαι σωστός ή όχι στη δουλειά μου,το τι δείγματα δουλειάς κυκλοφορούν σε αυτοκίνητα των 200 000 ευρώ δε θα το κρίνει κανένας τενεκές από δω μέσα.
Ψάχτε να βρείτε τη φυσούνα του 1,5 ευρώ και των 3ων στα περαστικά και σας έχω γραμμένους στα αρχίδια μου.... -
Ο χρήστης G60 έγραψε:
ΒΒΖ
ευχαριστωΚόλλα παίρνουν αλλά για να είμαι ευθύς και ειλικρινής μαζί σου δε πρόκειτε να σου πω τι κόλλα βάζω εγώ τι έχω δοκιμάσει κλπ κλπ.
Ο λόγος είναι ότι οι μαλάκες που δεν ξέρουν που παν τα τεσσερα εδώ περισσεύουν ( κι όπως παντού φυσικά) μαθαίνουν τρια πράγματα από ανθρωπους που έχουν πειραματιστεί και ξοδευτεί και το παίζουν και ειδήμονες από πάνω.
Βάλε τη dirko που σου είπαν μια χαρά είναι....ευχαριστω..
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Το αν είμαι σωστός ή όχι στη δουλειά μου,το τι δείγματα δουλειάς κυκλοφορούν σε αυτοκίνητα των 200 000 ευρώ δε θα το κρίνει κανένας τενεκές από δω μέσα.
Στη δουλεια σου σα μηχανικος μπορει να εισαι ο καλυτερος.
Αλλα σαν επαγγελματιας μαλλον εισαι γτπ.
Ο σωστος επαγγελματιας επικοινωνει με τον πελατη, προσπαθει να καταλαβει τις αναγκες του, εξηγει το πως και το γιατι, και στο τελος, αφου κανει τη δουλεια, τσεπωνει τα €.
Τσαμπα λεφτα δε δινει κανενας απλα γιατι εχεις δειγματα δουλειας σε αυτοκινητα των 200000€.
Ασε που αυτο που λες ειναι μαλακια: Δλδ μονο αυτοκινητα των 200Κ επισκευαζεις; Κανα Φιατακι σε χαλασε;Ψάχτε να βρείτε τη φυσούνα του 1,5 ευρώ και των 3ων στα περαστικά και σας έχω γραμμένους στα αρχίδια μου....
Απλα επιβεβαιωνεις αυτα που εγραψα παραπανω.
-
edit mod
Αυτός είμαι σε όποιον αρέσει σε όποιον δεν αρέσει ας επικοινωνεί με εμπειροτέχνες μηχανικούς διπλωμάτεςΟ σωστος επαγγελματιας επικοινωνει με τον πελατη, προσπαθει να καταλαβει τις αναγκες του, εξηγει το πως και το γιατι, και στο τελος, αφου κανει τη δουλεια, τσεπωνει τα €.
Τσαμπα λεφτα δε δινει κανενας απλα γιατι εχεις δειγματα δουλειας σε αυτοκινητα των 200000€.
Ασε που αυτο που λες ειναι μαλακια: Δλδ μονο αυτοκινητα των 200Κ επισκευαζεις; Κανα Φιατακι σε χαλασε;Ο σωστός επαγγελματίας επικοινωνεί με πελάτη κι εξηγεί σε αυτόν που καταλαβαίνει,όχι σε ζώα,το κατάλαβες?
Δε θα αλλάξω εγώ το ελλαδιστάν ούτε τον κάθε κομπλεξικό φθηνοτσαμπαζή.
Η αλήθεια πονάει,την αλήθεια δεν την αντέχει ο έλληνας γιατί έτσι λειτουργεί στη δουλειά του κοκ και θεωρεί ότι όλοι είναι φατάσματα,κι αλήθεια δε θέλει να ακούει ο πελάτης,ο πελάτης θέλει να ακούει παπάδες σε τιμές τσαμπαντάν.
Οτι υπηρεσίες αξίζετε αυτές έχετε γι αυτό και τα αυτοκίνητά σας μετά την 5ετία είναι παρτάλια και ψάχνετε να μαζέψετε τα ασυμάζευτα.
Οσο για τα fiat ένοια σου και τα έχω σε υπόλυψη..... -
Ο χρήστης G60 έγραψε:
edit mod
Αυτός είμαι σε όποιον αρέσει σε όποιον δεν αρέσει ας επικοινωνεί με εμπειροτέχνες μηχανικούς διπλωμάτεςΥπαρχουν και μηχανικοι με @@ που μπορουν ταυτοχρονα και 'πουλανε' σωστα την υπηρεσια τους.
Μη νομιζεις οτι ολοι ειναι εμπειροτεχνες και διπλωματες...
Αλλα εσενα στα αρχιδια σου ειπαμε, μαλλον βολευεσαι ετσι.Ο σωστός επαγγελματίας επικοινωνεί με πελάτη κι εξηγεί σε αυτόν που καταλαβαίνει,όχι σε ζώα,το κατάλαβες?
Σιγουρα θα υπαρξουν και πελατες με τους οποιους δε μπορεις να συννενοηθεις αλλα τι εννοεις ζωα;
Διασπορα ευθυνης...
Η αλήθεια πονάει,την αλήθεια δεν την αντέχει ο έλληνας γιατί έτσι λειτουργεί στη δουλειά του
Για σκεψου το και για την παρτη σου αυτο...
ο πελάτης θέλει να ακούει παπάδες σε τιμές τσαμπαντάν.
Δηλαδη εσυ αν εβρισκες το ιδιο προιον σε διαφορετικη τιμη θα αγοραζες το ακριβοτερο;
Αυτο λεω, δεν αναφερομαι σε υπερβολες του στυλ 'κανε μου σερβις με 10€'Τελοσπαντων, ας μη συνεχισουμε επι προσωπικου δε θελω να νομιζεις οτι προσπαθω να σε θιξω, αλλωστε δε σε ξερω και δεν εχω επισκευτει την επιχειρηση σου.
-
Ο χρήστης Giorgos20 έγραψε:
ΒΒΖ
Βάλε τη dirko που σου είπαν μια χαρά είναι....ευχαριστω..
Απλά για να σε βοηθήσω μιας και πιάνουν τα χέρια σου-και χαίρομαι γι αυτό,χαίρομαι δηλ γι ανθρώπους που κόβει το νιονιό τους και δεν αρκούνται σε ένα πληκτρολόγιο όπου έξω τους βλέπεις σαν καημένα ανθρωπάκια και ειλικρινά αν σε ήξερα θα ερχόμουν να σε βοηθήσω και να σου υποδειξω την καλύτερη τεχνική λύση-να σου πω ότι στο καπάκι θα απλώσεις μια λωρίδα κόλλα του χιλιοστού,μη ξεχνάς ότι η κόλλα δεν είναι για να χορτάσει το μοτέρ.Το αυτό και το κάρτερ εφ όσον μιλάμε για κάρτερ αλουμινίου.
-
edit mod
Αυτός είμαι σε όποιον αρέσει σε όποιον δεν αρέσει ας επικοινωνεί με εμπειροτέχνες μηχανικούς διπλωμάτεςΥπαρχουν και μηχανικοι με @@ που μπορουν ταυτοχρονα και 'πουλανε' σωστα την υπηρεσια τους.
Μη νομιζεις οτι ολοι ειναι εμπειροτεχνες και διπλωματες...
Αλλα εσενα στα αρχιδια σου ειπαμε, μαλλον βολευεσαι ετσι.Ο σωστός επαγγελματίας επικοινωνεί με πελάτη κι εξηγεί σε αυτόν που καταλαβαίνει,όχι σε ζώα,το κατάλαβες?
Σιγουρα θα υπαρξουν και πελατες με τους οποιους δε μπορεις να συννενοηθεις αλλα τι εννοεις ζωα;
Διασπορα ευθυνης...
Η αλήθεια πονάει,την αλήθεια δεν την αντέχει ο έλληνας γιατί έτσι λειτουργεί στη δουλειά του
Για σκεψου το και για την παρτη σου αυτο...
ο πελάτης θέλει να ακούει παπάδες σε τιμές τσαμπαντάν.
Δηλαδη εσυ αν εβρισκες το ιδιο προιον σε διαφορετικη τιμη θα αγοραζες το ακριβοτερο;
Αυτο λεω, δεν αναφερομαι σε υπερβολες του στυλ 'κανε μου σερβις με 10€'Τελοσπαντων, ας μη συνεχισουμε επι προσωπικου δε θελω να νομιζεις οτι προσπαθω να σε θιξω, αλλωστε δε σε ξερω και δεν εχω επισκευτει την επιχειρηση σου.
edit mod
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Ο σωστός επαγγελματίας επικοινωνεί με πελάτη κι εξηγεί σε αυτόν που καταλαβαίνει,όχι σε ζώα,το κατάλαβες?
Η αλήθεια πονάει,την αλήθεια δεν την αντέχει ο έλληνας γιατί έτσι λειτουργεί στη δουλειά του κοκ και θεωρεί ότι όλοι είναι φατάσματα,κι αλήθεια δε θέλει να ακούει ο πελάτης,ο πελάτης θέλει να ακούει παπάδες σε τιμές τσαμπαντάν.
Οτι υπηρεσίες αξίζετε αυτές έχετε γι αυτό και τα αυτοκίνητά σας μετά την 5ετία είναι παρτάλια και ψάχνετε να μαζέψετε τα ασυμάζευτα.Γιατί τυραννιέσαι συμμετέχοντας με τόσο πάθος σε ένα φόρουμ γεμάτο τενεκέδες;
Βασικά χαρακτηριστικά του νεοέλληνα που απεχθάνεσαι, είναι η απολυτότητα και η εμπάθεια, που διαθέτεις σε μεγάλες δόσεις. Σε συμβουλεύω να μείνεις μακριά από καθρέφτες. -
Ο χρήστης harlek έγραψε:
Ο σωστός επαγγελματίας επικοινωνεί με πελάτη κι εξηγεί σε αυτόν που καταλαβαίνει,όχι σε ζώα,το κατάλαβες?
Οτι υπηρεσίες αξίζετε αυτές έχετε γι αυτό και τα αυτοκίνητά σας μετά την 5ετία είναι παρτάλια και ψάχνετε να μαζέψετε τα ασυμάζευτα.Γιατί τυραννιέσαι συμμετέχοντας με τόσο πάθος σε ένα φόρουμ γεμάτο τενεκέδες;
Βασικά χαρακτηριστικά του νεοέλληνα που απεχθάνεσαι, είναι η απολυτότητα και η εμπάθεια, που διαθέτεις σε μεγάλες δόσεις. Σε συμβουλεύω να μείνεις μακριά από καθρέφτες.Γιατί ασχολείστε μαζί μου?
Γιατί ασχολειστε με έναν αδαή?
Η παραλία δίπλα σας είναι...... -
Παίδες μια απορία που με ταλαιπωρεί...
Είχα ακουσει παλιότερα απο κάποιους που στο σβήσιμο (απλού ατμοσφαιρικού κινητήρα) καλό είναι να πατήσεις λίγο το γκάζει και μετά απότομα να το κλείσεις. Δηλ. με τη γκαζιά οι στροφές είναι πες 2500rpm και εκείνη τη στιγμή το κλείνεις απλά γυρνώντας το κλειδί. Αυτό και καλά για να καθαρίσουν οι θάλαμοι με τις τελευταίες περιστροφές του στροφάλου χωρίς καυσιμο... ισχύει αυτό ή απλά είναι ένας μύθος, αν ναι για τι κινητήρες (diesel ή otto)? -
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Βασικά χαρακτηριστικά του νεοέλληνα που απεχθάνεσαι, είναι η απολυτότητα και η εμπάθεια, που διαθέτεις σε μεγάλες δόσεις. Σε συμβουλεύω να μείνεις μακριά από καθρέφτες.Γιατί ασχολείστε μαζί μου?
Γιατί ασχολειστε με έναν αδαή?
Η παραλία δίπλα σας είναι......G60,
μπαινεις σε φορουμ με τη θελησή συυ και ξερεις οτι θα βρεις εδω μεσα μια μικρογραφια της κοινωνιας, όπως στο στρατο πχ, αλλα εδω ειναι χειρότερα, όλοι έχουν ένα κοινό, το αυτοκινητο, και επισης αλλο ένα κοινό τη λοξα να μπαίνουν εδω μεσα- ειτε για να μαθουν απο άλλους,
- ειτε για να διδάξουν τους άλλους
- είτε και τα δύο (να μαθουν απο τους μεν και να 'διδάξουν' τους δε)
Εγω ειμαι σχεδον μόνιμα στην 1η και καμμια φορά στην 3η , όταν εχω περασει κατι που καποιος ζηταει λεω τη γνώμη μου, και πάντα βάζω και ένα 'ρώτα και τους αλλους να επιβεβαιώσεις'
Εσυ σε ποιά κατηγορια ανηκεις?
Τι σχέση έχει ο 'μαλακας πελάτης' (ο αόριστα ορισμένος 'μαλάκας πελάτης' του συνόλου σχεδόν των Ελλήνων 'επαγγελματιών') με τους γράφοντες εδω?και ας πούμε πως ο 21Quadra (τυχαιο όνομα, απλα εινα προσφατο το post του) έχει τις γνώσεις να λεει 'ο βλακας ο χ ή ο βλάκας ο ψ που δεν κανει σερβις και μετα αναρωτιέται γιατι χάλασε', έχει και τη λογική του όμως γιατι δεν ειναι επαγγελματίας...
εσύ τι έπαγγελματίας είσαι που βρίζεις τους 'πιθανούς' πελάτες σου εδω μεσα? Μπορείς να έχεις φτιάξει την Ακρόπολη και άμα έρθω εγώ να μου βγάλεις άδεια για ένα ασανσέρ να μου αρνηθείς την υπηρεσία λεγοντας 'δεν κανω μικροδουλειές, πηγαινε στον απέναντι' ειναι δικαιωμά σου και σεβαστό, Το να ζητήσω καλη τιμή για το ασανσέρ όμως γιατι δεν έχω απαράιτητα όσα ζητησες και τη βγάζω τελικά και με το αναβατορι που ειχαν οι μοναχοί στα χρόνια του Ακάκιου, δεν με κανει μαλακα, το πολύ πολύ τσιγκούνη ή φτωχό, το να με βρίσεις όμως σε κάνει εσένα αντιεπαγγελματία.
Αμα θες να εισαι σεβαστός, πες τη γνωμη σου, 1, 2, 3, 55, 555 φορές για το πως πρεπει να γινεται κατι, και όλα και κάποιο PM θα λάβεις για καποια δουλεια... και ο ευχαριστημενος πελάτης θα το πει και εδώ θα το πει και αλλού. Ετσι χτιζεται η εμπιστοσύνη και το όνομα, και ερχονται στο μαγαζί τυποι 'συστημενοι' για την καλη δουλειά και όχι συστημενοι για την καλή τιμή. και έτσι κόβεται και η παρέα με τους 'μαλακες' αφού θα ξέρουν οτι εκει 'τσιμπάει μεν αλλα γίνεται καλη δουλεια'. Υπάρχει αρκετός κοσμος, ακόμα και μεσα στην κρίση που το σεβεται ακόμα αυτό. Τους θές για πελάτες?
-
παιδια εχω ενα προβλημα οταν το αυτοκινητο ειναι στο ρελαντι....
μονο οταν ειναι ρελαντι καθε περιπου 5 δευτερολεπτα ακουγεται απο μπροστα απο τη μηχανη ενα τσικ σαν ρευμα κατι τετοιο θυμιζει.... και παραλληλα με τον ηχο τρεμει λιγο παραπανω το αυτοκινητο απο το κανονικο για εκεινη τη στιγμη..... τι μπορει να συμβαινει??? αυτο γινεται μια βδομαδα τωρα και εχω την εντυπωση οτι ειναι απο τη στιγμη που αλλαξα τους ιμαντες στη hyundai δεν ειμαι και σιγουρος 100%... εντωμεταξυ το πηγα σημερα να το δουν και εκεινη τη στιγμη δεν το εκανε......!!! -
Ο χρήστης akis8607 έγραψε:
μονο οταν ειναι ρελαντι καθε περιπου 5 δευτερολεπτα ακουγεται απο μπροστα απο τη μηχανη ενα τσικ σαν ρευμα κατι τετοιο θυμιζει.... και παραλληλα με τον ηχο τρεμει λιγο παραπανω το αυτοκινητο απο το κανονικο για εκεινη τη στιγμη..... τι μπορει να συμβαινει??? αυτο γινεται μια βδομαδα τωρα και εχω την εντυπωση οτι ειναι απο τη στιγμη που αλλαξα τους ιμαντες στη hyundai δεν ειμαι και σιγουρος 100%... εντωμεταξυ το πηγα σημερα να το δουν και εκεινη τη στιγμη δεν το εκανε......!!!Μπουζοκαλωδια;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
μονο οταν ειναι ρελαντι καθε περιπου 5 δευτερολεπτα ακουγεται απο μπροστα απο τη μηχανη ενα τσικ σαν ρευμα κατι τετοιο θυμιζει.... και παραλληλα με τον ηχο τρεμει λιγο παραπανω το αυτοκινητο απο το κανονικο για εκεινη τη στιγμη..... τι μπορει να συμβαινει??? αυτο γινεται μια βδομαδα τωρα και εχω την εντυπωση οτι ειναι απο τη στιγμη που αλλαξα τους ιμαντες στη hyundai δεν ειμαι και σιγουρος 100%... εντωμεταξυ το πηγα σημερα να το δουν και εκεινη τη στιγμη δεν το εκανε......!!!Μπουζοκαλωδια;
λεσ? βασικα ακουγεται λογικο.....
-
Ο χρήστης akis8607 έγραψε:
λεσ? βασικα ακουγεται λογικο.....
Δεν κοιτας μηπως δεν εχει κουμπωσει καποια πιπα σε μπουζι;
Διάφορες Τεχνικές απορίες..........