-
Ρε παιδιά επειδή το σουαζ καθαρίζει τη μουργα νομίζεται κάνει για τα πάντα ;
Όχι σουαζ στα φρένα -
Γιατί οχι? Δεν ειναι καν καυστικό... Να γυαλίσει θέλι να φανεί το χρώμα.Αν θέλει σερβος σε φρενα. Τόσο απλά.....
-
Γιώργο, αν δε βαρεθώ θα τα βγάλω τελείως μαζί με αλλαγή υγρών, θα τα ξύσω για να βαφούν μαύρα.
Θενκς για τις ενδιαφέρουσες συμβουλές, leonp, λίγο που ρώτησα για πάστα χαλκού, δεν την είχαν ξανακούσει. Θα την πετύχω κάπου, αν και στο συγκεκριμένο, ποτέ δε σφύριζαν.
Άλλο 'project' τώρα: χαλασμένο ηλεκτρικό παράθυρο ( το μοτεράκι είναι καλά, έγινε ένα fail στα συρματόσχοινα). Αφού μας έσπασαν οι μπάλες προσπαθώντας να ξεμπλέξουμε τα μπλεγμένα συρματόσχοινα, αποφασίσαμε να τα κόψουμε και να τα βάλουμε από την αρχή σωστά. Δύο ερωτήσεις:
Είναι ιδιαίτερα συρματόσχοινα; Είναι διπλάσιου πάχους από ντίζες ποδηλάτου. Πού τα βρίσκω;
Υπάρχει κάπου ξεκάθαρα ο τρόπος με τον οποίο μπαίνουν; ( δεν έχουμε εδώ το haynes manual να δούμε αν αναλύει κάτι)
Στη δεύτερη φώτο είναι φυσιολογικό το ότι βγαίνουν εκτός;
-
Ο χρήστης Greek έγραψε:
Γιατί οχι? Δεν ειναι καν καυστικό... Να γυαλίσει θέλι να φανεί το χρώμα.Αν θέλει σερβος σε φρενα. Τόσο απλά.....Aν δεν προστατεύεται από βερνίκι, το χρώμα θα χαλάσει από το σουάζ.
-
Πόσο χειρότερα να είναι δηλαδή από θερμοκρασία φρεναρίσματος και την μάκα από τα φερμουίτ?
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
τι κανει η παστα χαλκου?
Σωληνάριο ή σπρέι (σωληνάριο θα σου κρατήσει 20 χρόνια).
Τακάκια που πήρα από Σαρακάκη είχαν σακουλάκι με μια μαύρη πάστα.Ανάμεσα από έμβολο και τακάκι, βοηθάει να μη σφυρίζουν τα φρένα.
μονο σε αυτο βοηθαει?
εχω παρατηρησει οτι στο αμαξι μου τα τακακια ακουμπανε μονιμα πανω στις δισκοπλακες...ειναι φυσιολογικο?
δε θα πρεπε να ειναι κολλημενα πανω στο εμβολο με καποιο τροπο? -
Σου φαίνεται πως ακουμπάνε.
-
Είναι φυσιολογικό να εφάπτονται μονίμως τακάκια και δισκόπλακα, χωρίς όμως να ασκείται πίεση. Και όχι, δεν είναι κολλημένα τα τακάκια με το έμβολο με κάποιο τρόπο. Το γράσο χαλκού σταματάει το σφύριγμα, καθώς αποσβένει τις υψίσυχνες ταλαντώσεις του τακακιού που το προκαλούν. Ουσιαστικά είναι γράσο με αντοχή σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Το βάζεις μεταξύ εμβόλου/τακακίου, όπως ειπώθηκε, αλλά και στα σημεία επαφής της δαγκάνας με το απέναντι τακάκι.
-
Ο χρήστης nikospappas έγραψε:
Χτες το απογευμα, μου εκανε κατι πολυ παραξενο το αμαξι. Μολις περασα τα 85χαω, ξεκινησε ενας κραδασμος, αρχικα στο πενταλ του γκαζιου και οσο επιταχυνα και σε ολο το αμαξι.
Υπεθεσα οτι εχω παθει λαστιχο και εκοψα ταχυτητα. Μολις επεσα κατω απο τα 80χαω, ολα φυσιολογικα.
Σταματω σε βενζιναδικο και ελενξα πιεσεις ελαστικων, καμια διαφορα.
Φιλος μου ειπε μηπως εχει πεταξει βυζι στο πελμα του ελαστικου, αλλα δεν ειδα κατι.Σημερα στο συνεργειο ο μηχανικος μου ειπε οτι ειχε κρεμασει η ποδια και την εφτιαξε και οτι τα λαστιχα δεν εχουν καποιο εμφανες προβλημα.
Ερωτηση, ειναι δυνατον η πλαστικη ποδια να προξενει τετοιο κραδασμο που να τρανταζει το αυτοκινητο ?Η συζυγος που το παρελαβε, το εκανε βολτα μεχρι τα 100χαω και δεν το εκανε ξανα.
το αμαξι ειναι τουοτα κορολλα 1600 μοντ 2003 με 118Κχλμ.Καλημερα,
το Σαββατο που μας περασε ταξιδεψα στη Καλαματα και ξαναεκανε τον κραδασμο. Σταματησα στην ΑΟ να δω τι συμβαινει, οι ποδιες στην θεση τους , τα λαστιχα μια χαρα, δεν υπηρχε κατι που να εξεχει απο κατω.Εσβησα και ξανα εβαλα μπροστα, ξεκινησα και δεν το ξαναεκανε μεχρι την Καλαματα.
Στο ταξιδι πηγαινα με 110-140χαω και ολα μια χαρα.Εχει κανεις καμια ιδεα, η να το βαψω μπλε και ........
-
Κοιτάς για κομμένες βάσεις μηχανης.....
-
Ο χρήστης Greek έγραψε:
Κοιτάς για κομμένες βάσεις μηχανεις.....Αν το λες για το δικο μου ποστ, δεν θα εκανε κραδασμο στο ξεκινημα 1η, 2α κλπ ?
και τις 2 φορες που το εκανε ειχα βαλει 5η και επιταχυνα απο τα 80χαω. Οταν αφησα το γκαζι δεν σταματησε παρα μονο οταν επεσε κατω απο τα 85- 90.
Προχθες μαλιστα δεν το ξαναεκανε σε ταξιδι 250 χιλιομετρων, με σταση για ξεμουδιασμα του μικρου, διοδια . -
Ημιαξονια?
Σε 206πεζω, οταν περναω πανω απο κακο οδοστρωμα ή οταν κοβω αποτομα τιμονι δεξια αριστερα ακουγεται ενα γκαπ γκουπ. Στο τιμονι δεν νοιωθω τζογους, βασεις μηχανης μηπως?
-
Θα το δω το ΣΚ που θα κατεβω κατω παλι, αλλα δεν κανει ουτε γκαπ-γκουπ ουτε τιποτα.
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Ημιαξονια?Σε 206πεζω, οταν περναω πανω απο κακο οδοστρωμα ή οταν κοβω αποτομα τιμονι δεξια αριστερα ακουγεται ενα γκαπ γκουπ. Στο τιμονι δεν νοιωθω τζογους, βασεις μηχανης μηπως?
Μπαράκι σταμπιλιζάτορα αντιστρεπτικής.
@nikospappas
+1 για ημιαξόνια . Για να καταλάβεις αν είναι πρέπει να ανέβει σε δικόλωνο και να δεί ο μάστορας αν κάνει θόρυβο. Κοίταξε το πριν ταξιδέψεις -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Όχι, δεν χρειάζεται να ξεβιδώσεις το σωληνάκι.Καλό είναι όμως να την κρεμάσεις με σύρμα και να μην την αφήσεις να κρέμεται από το σωληνάκι (όπως στα συνεργεία).
Αφού θα την βγάλεις, καθάρισε καλά το πειράκι και γρασάρισέ το.
Μετά βάλε πάστα χαλκού πίσω από το τακάκι.Τις βίδες στη δαγκάνα κανονικά πρέπει να τις σφίξεις με ροπόκλειδο (όπως όλες τις βίδες) αλλά αυτές είναι σιδερένιες και δεν θα πάθουν τίποτε με λίγο παραπάνω σφίξιμο (χωρίς το εργαλείο).
Και εδώ θα συμπληρώσω Λέοντα!!!!.
Όχι (όπως στα συνεργεία)!!!!! Μας προσβάλεις όλους συλλήβδην!!!!..... έχω αγοράσει τσιγκέλια από την λαϊκή που κρεμάμε τα αρνιά, και έτσι δεν καθυστερούμε….. και δεν ψάχνουμε για σύρμα!.
Πλύσιμο όλα με σαπουνάδα και σκληρό πινέλο, και ξέβγαλμα.
Στο πειράκι θα προτιμούσα ελάχιστη βαζελίνη.
Σίγουρα ναι στο σπρέι χαλκού.
Εάν τα τακάκια δεν έχουν μαζί καινούργιες βίδες, πάντα λοκ ταϊτ στης παλιές. Οι κραδασμοί και η θερμοκρασία μπορεί να της λασκάρει.
Καλό καθάρισμα στης γλίστρες της δαγκάνας και ποτέ γράσο.
Φιλικά
Α. -
Έχω έναν καθρεπτη από αργοτικό με σπασμένο τζάμι. Που μπορώ να αλλάξω μόνο το τζάμι?
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Έχω έναν καθρεπτη από αργοτικό με σπασμένο τζάμι. Που μπορώ να αλλάξω μόνο το τζάμι?γνωστος με ταξι μερσεντες το ειχε κανει αυτο ειχε παει σε ενανε που ασχολειται με τζαμια κλπ και του εκοψε εναν καθρευτη και τον κολισε
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Έχω έναν καθρεπτη από αργοτικό με σπασμένο τζάμι. Που μπορώ να αλλάξω μόνο το τζάμι?
Για επίπεδο καθρέπτη, σε όλα τα μαγαζιά που κόβουν τζάμια. Μα υπάρχουν και στα μαγαζιά που τοποθετούν τζάμια στα αυτοκίνητα, διάφορα κομμάτια καθρεπτών. Ψάξε εάν κάποιο σου ταιριάζει.
Α. -
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Έχω έναν καθρεπτη από αργοτικό με σπασμένο τζάμι. Που μπορώ να αλλάξω μόνο το τζάμι? -
Και χρυσοποίκιλτος….
Α
Διάφορες Τεχνικές απορίες..........