-
Νομίζω τον θετικό τελευταίο. Ο φορτιστής όμως δεν έχει διακόπτη? Αν ναι δεν έχει σημασία η σειρά. Συνδεεις και ανοίγεις διακόπτη. Αν έχει αργό/γρήγορο και έχεις άνεση χρόνου βαλε το στο αργό. Μπαταριας μου είχε πει να αποφεύγω το γρήγορο. Δεν ξέρω γιατί όμως.
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
-
ταλαιπωρει την μπαταρια χωρις λογο η γρηγορη φορτιση.
βαλε πρωτα τον θετικο και μετα τον αρνητικο,οσο κι αν ακουγεται περιεργο. -
Δεν χρειάζεται να την αποσυνδέσεις, θα χάσεις όλες τις ρυθμίσεις (ράδιο, ρολόι, κλπ).
Αν θέλεις να την αποσυνδέσεις για να αποφύγεις βραχυκυκλώματα, βγάλε μόνο το (-).
Άφησέ την να φορτίσει καλά και μετά 1 ώρα στο γρήγορο να ανεβάσει μεγάλη τάση μήπως και αντιστρέψεις τη ζημιά που έκανε η μακρόχρονη αποφόρτιση.
Αυτό που δεν θέλεις είναι να υπερθερμανθεί η μπαταρία, αν δεν ανεβάζει θερμοκρασία δεν την φορτίζεις περισσότερο από όσο αντέχει. -
Ο χρήστης nintza έγραψε:
ταλαιπωρει την μπαταρια χωρις λογο η γρηγορη φορτιση.
βαλε πρωτα τον θετικο και μετα τον αρνητικο,οσο κι αν ακουγεται περιεργο.Έχεις δίκιο. Εγραψα λάθος λόγω ξενυχτιού. Πρώτα τον θετικό. Επίσης (νομίζω) ότι δεν είναι απαραίτητη η αποσύνδεση για τη φόρτιση.
-
Βασικα επειδη ηταν αργα και εγραφα στα σκοταδια. Θελω να συνδεσω μονο τα καλωδια απο αλλο αυτοκινητο ωστε να παρω λιγο ρευμα για να το βαλω μπρος
-
Το να συνδέω και αποσυνδέω είναι μια δουλειά που σίγουρα την κάνω σε όλα τα αυτοκίνητα κατά το σέρβις. Σκοπό έχει να εξαφανίσω ‘διαβάσματα’ του εγκεφάλου, για βλάβη. Μου έχουν πει να βγάζω το - , για να βαστάνε για δεύτερα οι πυκνωτές της μνήμες μέχρι να συνδέσω το κατάλληλο εργαλείο για αυτές.
Η φόρτιση με ένα πακ, δεν γίνετε με το να αποσυνδέουμε τους κανονικούς πόλους της μπαταριάς σωστά. Τα φτηνά δεν έχουν σοστoύς σταθεροποιητές τάσης, και έτσι πολλές φορές έχουμε υπερφορτώσεις. Η μπαταρία από μόνη της, είναι ένας σταθεροποιητής, που πρέπει να μένει συνεχώς συνδεδεμένη, για να διατηρεί και της μνήμες. Έτσι έχουμε ένα περιβάλλον δικό της, που κατά την φόρτιση και προοδευτικά, προσαρμόζετε στην καινούργια τάση ομαλά!.
Πάντως καλό είναι, να έχουμε ένα πολύμετρο, (υπάρχουν και ερασιτεχνικά φτηνά πχ 7ε ) και να μετράμε την τάση, και να μην περιμένουμε να μηδενίσει το όργανο των αμπέρ. Αυτό μπορεί να μηδενίσει στα 13v μα και στα 14 η15η16κλπ.
Τα 14,4, είναι αρκετά κατά την φόρτιση, και εκεί πρέπει να την διακόπτουμε. Μα και γρηγορότερα, 13,8.
Α. -
Έχω να συμπληρώσω, ότι ενόσω με ένα λαμπάκι που το συνδέουμε με τον πόλο της μπαταριάς και με τον πόλο του αυτοκινήτου βγαλμένο, δεν διαπιστώνουμε διαρροή, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει!.
Με τα χρόνια στον πυθμένα της μπαταριάς συσσωρεύονται ψήγματα που αποκολλώνται από της πλάκες της. Αυτά άλλοτε δουλεύουν σαν βραχυκύκλωμα, και άλλοτε σαν αντίσταση και την εκφορτώνουν.
Παλαιοτέρα όταν υπήρχαν καπάκια, ανοίγοντας ένα ένα για να μην προκαλέσουμε βραχυκύκλωμα με τα υγρά, τα αδειάζαμε σε μια πλαστική λεκάνη. Πλέναμε με απιονισμένο νερό τα στοιχεία, και τα συμπληρώναμε με τα υγρά της λεκάνης που ήδη είχε καθιζάνει το ίζημα.
Έτσι παίρναμε έξτρα ζωή από την μπαταρία!.
Α. -
Το εβαλα μπροστα το αμαξι συνδεοντας πρωτα το (-) και αμεσως μετα το (+) . Πηρε αλλα λογω της ακινησιας 4 μηνων περιπου εκανε στην αρχη σαν 3κυλινδρο και αναψε και το check engine.. Παντως μετα που ψιλοεστρωσε συνεχισε σε να κανει σαν ντιζελομοτερ , βεβαια θα κλεισω ενα ραντεβουδακι στο συνεργειο γιατι ειναι και η ωρα για σερβις.
-
Δεν μπορώ τεχνικά να εξηγήσω, πως είναι δυνατόν συνδέοντας τους πόλους ενός φορτιστή, σε συνδεδεμένη μπαταρία και μετά να βάλουμε τον διακόπτη του στο on, θα προέλθουν σπινθήρες!. Λάθος πληροφόρηση μου φαίνετε……
Όπως μου φαίνετε παράδοξο, αυτό που γίνετε εκατομμύρια φορές ανά την υδρόγειο καθημερινά, από τους ηλεκτρολόγους, δηλαδή το ‘κέρασμα’ από άλλη μπαταρία, έχει πρόβλημα.
Α. -
Ο χρήστης ___ έγραψε:
Δεν μπορώ τεχνικά να εξηγήσω, πως είναι δυνατόν συνδέοντας τους πόλους ενός φορτιστή, σε συνδεδεμένη μπαταρία και μετά να βάλουμε τον διακόπτη του στο on, θα προέλθουν σπινθήρες!.
Αυτο ΟΚ. Για το αλλο, απλα ψαξε 'w203 SAM' στο Google.
Βοήθα με φιλέ με ακριβέστερη διεύθυνση.
Α. -
Το αυτό, μάλλον αστοχία ήταν στις πρώτες σειρές και από τη στιγμή που μιλάμε για 203 με Μ111 μοτέρ θέλει ιδιαίτερη προσοχή!
Και όχι τόσο ο μπροστά αλλά περισσότερο ο πίσω! -
Ο χρήστης ___ έγραψε:
... στα αγγλοφωνα fora των μερσεντες μπορεις να δεις περιπτωσεις οπου με μια απροσεχτη αλλαγη μπαταριας ή 'κερασματος' απο αλλο αυτοκινητο (με τη δημιουργια τοξων- σπινθηρων) καιγεται σε καποια ο πισω σε αλλα ο μπροστα SAM. Ο SAM ειναι ενα προηγμενο ασφελειοκουτι-εγκεφαλος που ρυθμιζει καποια υποσυστηματα του αυτοκινητου. Περισσοτερο κινδυνο διατρεχουν τα παλιοτερα(προ facelift) w203 και μερικα αλλα....Εγώ που έχω αυτό το μοντέλο, με το link σου με .... 'ξενύχτυσες' διαβάζοντας .
Και με όσα διάβασα, ... κακομοιμήθηκα.
Αν μου συμβεί και αυτό ποτέ, θα θεωρώ ότι η MB C200K (W203 - προ facelift) , είναι ίσως απο τα χειρότερα αυτοκίνητα στην κατηγορία τους, που κυκλοφόρησαν ever την τελευταία 10ετία. -
Θυμάσαι που σου έλεγα να πάρεις BMW και εσύ δεν ήθελες;
ΟΟΟΧΙ Mercedes θα πάω να παρω να κάνω παρέα στον Θωμά, έλεγες... -
-
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
... στα αγγλοφωνα fora των μερσεντες μπορεις να δεις περιπτωσεις οπου με μια απροσεχτη αλλαγη μπαταριας ή 'κερασματος' απο αλλο αυτοκινητο (με τη δημιουργια τοξων- σπινθηρων) καιγεται σε καποια ο πισω σε αλλα ο μπροστα SAM. Ο SAM ειναι ενα προηγμενο ασφελειοκουτι-εγκεφαλος που ρυθμιζει καποια υποσυστηματα του αυτοκινητου. Περισσοτερο κινδυνο διατρεχουν τα παλιοτερα(προ facelift) w203 και μερικα αλλα....
Εγώ που έχω αυτό το μοντέλο, με το link σου με .... 'ξενύχτυσες' διαβάζοντας .
Και με όσα διάβασα, ... κακομοιμήθηκα.
Αν μου συμβεί και αυτό ποτέ, θα θεωρώ ότι η MB C200K (W203 - προ facelift) , είναι ίσως απο τα χειρότερα αυτοκίνητα στην κατηγορία τους, που κυκλοφόρησαν ever την τελευταία 10ετία.Κάτσε να σου (ξανα)χαλάσει και βγάζεις τότε συμπέρασμα!
-
Πίκρα λέμε.
-
Φίλε δεν είσαι μόνος όλα τα mercedes από το 97-98 μέχρι και 2006-7 ήταν όλα φρου φρου και αρώματα και από ουσία 0 σε θέματα αξιοπιστίας . Στα γρήγορα να σου δώσω ένα παράδειγμα τι εννοώ, ,μεταξύ πολλώωωωωων άλλων σε w210 facelift έγινε το ταμπλώ κιτρινο φωτιστικό ξαφνικά esp, abs και bas όλα off και έφταιγε η βαλβίδα στοπ. Την ακριβωπλήρωσα (δεν θυμάμαι πόσο ) και όταν ήρθε η καινούργια ήταν ένα πλαστικό με ποιότητα τάπερ του 1 € από την λαϊκή και πολλά λέω. Νόμιζα ότι ήταν ΟΕΜ και είπα στον ηλεκτρολόγο να μου βάλει το mercedes και έπαθα πλάκα όταν μου έδειξε το κουτί ήταν αυθεντικό merc. Διάβαζα πάντως ότι επειδή λόγω της μεγάλης αναξιοπιστίας της εποχής έχασε πολλούς πελάτες και από το 2006-7 όπως σου έγραψα ¨έριξε τρελά ποσά (με επιφύλαξη ~1,000,000 την ημέρα) σε RnD για να βελτιώσει την αξιοπιστία της.
-
Πάντως , όπου βρεθώ, τους ... διαφημίζω ανάλογα.
Και θυμίζω ότι το αυτοκίνητο το παρέλαβα-πλήρωσα στο εργοστάσιο, στη Στουτγάρδη. Αρα δεν φταίει ο Ελληνας Κίτσος-Μήτσος αντιπρόσωπος-εισαγωγέας, αλλά η παραγωγή του μοντέλου.
Δυστυχώς, ψευτο-εγωισμοί ώστε να μην μαρτυράμε τα κουσούρια , ειδικά όσοι πληρώσαμε και 'μούρη', δεν βοηθάνε τους υποψήφιους αγοραστές κάθε μάρκας, αν και πλέον, .... αναγκαστικά λιγόστεψαν.
Sorry για το ψιλο-off topic ! -
Υπάρχει περίπτωση να επισκευάζεται φτερωτή/βεντιλατέρ (Audi A3) που στάματησε να δουλεύει; Το καινούργιο ανταλλακτικό είναι στα 233 με ΦΠΑ Μτχ αξίζει τον κόπο;
-
Καλό είναι να μην ευτελίζουμε πρωτοκλασάτες φίρμες!!!.... εάν της βάλουμε με μη πρωτοκλασάτες φίρμες στην ‘μπαλάντζα’, θα γύρει προς της μη πρωτοκλασάτες από πλευράς ζημιών.
Αυτό συμβαίνει, διότι παλιότερα οι ευρωπαίοι, με το που έβγαζαν ένα νέο μοντέλο, και προτού το φέρουν στην αγορά, το έστελναν και μια βόλτα μέχρι την Κίνα δοκιμαστικά!!!. Σήμερα που η ανέχεια είναι διεθνής αρρώστια, και εφαρμόζετε το «…δώσει ημήν σήμερων….» κλπ!, το βγάζουν εσπευσμένα στην αγορά, για να γεμίσει άμεσα και γρήγορα ο ‘μπεζαχτάς’ τους!.
Έτσι οι επίσημες δοκιμές χρησιμοποιούν εμάς σαν δωρεάν δοκιμαστές….. χωρίς ένσημα!.
Μα το πρόβλημα είναι απλό!.
Τα εργοστάσια ‘φυσώντας και το γιαούρτι’, γράφουν στα μικρά γράμματα εσωτερικούς τους κανονισμούς. Έτσι εξασφαλίζουν την μη διώξει κατά περίπτωση!.
Πάντως το ‘κέρασμα’ με μπαταριά, βάζοντας σταθερά το + και βρίσκοντας και ένα καθαρό μεταλλικό μέρος στην μηχανή, τοποθετούμε άμεσα και γρήγορα την τσιμπίδα του -. Έτσι δεν υπάρχει σπινθηρισμός, και δεν ενοχλούνται οι πυκνωτές των διαφόρων ηλεκτρονικών συστημάτων, που η εκφόρτωση τους, δημιουργεί το πρόβλημα, μέσω των διόδων.
Σίγουρα πρέπει να μάθετε, ότι χρησιμοποιούν κατά το μοντάρισμα τα εργοστάσια, υπάρχει και στην ελεύθερη αγορά του after market, και σε καλύτερη ποιότητα εάν θέλετε.
Για όλα υπάρχει λύσεις, όχι στην πρώτη παπαρία να χάσουμε τον ύπνο μας……
Α.
Διάφορες Τεχνικές απορίες..........