-
Ο χρήστης Thάnos έγραψε:
Αισθητήρας στροφάλου.Nα περιμένω μεγάλη λυπητερή δηλαδή ε;
Να ενισχύσω την πιθανότητα περι αισθητήρα στροφάλου λέγοντας πως τον τελευταίο μήνα όταν ήταν ζεστό έπαιρνε δύσκολα εμπρος, δηλαδή όταν είχα οδηγήσει 20-30 λεπτά που είχε πάρει θερμοκρασία δεν έπαιρνε με την 1η, ενώ κρύο ήταν οκ. Απόψε βέβαια δεν ήταν οκ ούτε κρύο
-
Μέτρα την τάση στους πόλους της μπαταρίας, κι ας έχει πράσινο ματάκι. Μπορεί να εκπλαγείς.
-
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
Τι μπορεί να είναι όταν το αυτοκίνητο μιζάρει αλλά δεν ξεκινάει ο κινητήρας; Δεν έχει immobiliser.
Αντλία βενζίνης; Τι άλλο; Μπορώ να κοιτάξω κάτι μόνος μου για να αποκλείσω πιθανές αιτίες;Αισθητηρας θεσης στροφαλου.
Πιθανώς αλλά ρε πστ μου πρόσφατα τον άλλαξα...
Βενζινη εχει;
Φυσικά!
Είτε δεν έχει βενζίνη ή σπινθήρα.
Είναι πολύ γενικό και θέλει ψάξιμο.Όταν γυρνάς το κλειδί (πριν τη μίζα) ακούς την αντλία;
Αν προσπάθησες πολύ ώρα να το βάλεις μπρος, η εξάτμιση μυρίζει βενζίνη;Η αντλία ακούγεται, μάλλον δεν είναι αυτή λοιπόν. Δε μου μυρίζει γενικά βενζίνη.
Το κωλάμαξο πάλι στο τέλος της εβδομάδας...
Η αντλία τελικά... δεν ακουγόταν. Το παλικάρι της ΕΛΠΑ βέβαια όντας μάγκας πριν με φορτώσει στην πλατφόρμα πήρε ένα μαδέρι και ενώ κοπανούσε από κάτω μου είπε να μιζάρω. Η αντλία ξεκόλλησε και το αυτοκίνητο πήρε. Αλλάχτηκε σούμπιτη βέβαια (βγάζοντάς μας το λάδι βέβαια γιατί ήταν όλα σκευρωμένα εκεί μέσα).
Κόστος: 85 ευρώ για την τρόμπα κι ένα λάστιχο κυλινδρικό που την στηρίζει στο φλοτέρ και 35 η εργασία.
Το ευτυχές είναι πως η νέα τρόμπα ακούγεται λίγο περισσότερο από την παλιά. -
Ο χρήστης harlek έγραψε:
Μέτρα την τάση στους πόλους της μπαταρίας, κι ας έχει πράσινο ματάκι. Μπορεί να εκπλαγείς.H μπαταρία ήταν οκ τελικά.. 120 ευρώ μίζα (καινούργια) + εργασία 30 ευρώ=150. Να δω τι άλλο θα μου βγάλει
-
Ο χρήστης panorg έγραψε:
η οικονομικη οδηγηση ειναι τεχνη που δεν διδασκεται η εστω διδασκεται πολυ πολυ δυσκολα.Εντάξει μάλλον υπερβάλλεις λίγο για την οικονομική οδήγηση . Το πιο δύσκολο είναι πως ο οικονομικός τρόπος οδήγησης είναι άκρως βαρετός.
Ότι διδάσκεται, διδάσκεται.... και ότι μαθαίνεται, μαθαίνεται.... το πόσο εφαρμόζεται είναι η ερώτηση. Θεωρώ ότι είναι πολύ δύσκολο κάποιος μετά από εκπαίδευση να αλλάξει τελείως και μόνιμα τις συνήθειές του ώστε χωρίς να προσπαθεί να οδηγάει με σαφώς πιο οικονομικό τρόπο. Ναι είναι πολύ βαρετό.... ένας καλός τρόπος να το κάνουμε λιγότερο βαρετό είναι να προσπαθούμε ενεργά να βελτιώσουμε τις επιδόσεις μας στον τομέα αυτό.
Αντίθετα θεωρώ πολύ πιο εύκολο να οδηγάς οικονομικά αν μάθεις από την αρχή έτσι, όταν είσαι νέος και πρωτομαθαίνεις να οδηγάς. Υποθέτω ότι όσοι μαθαίνουν τώρα να οδηγάνε θα είναι πολύ πιο συνειδητοποιημένα οικονομικοί από τους παλαιότερους που μάθαμε σε εποχές παχιών αγελάδων. Οι τωρινοί νέοι οδηγοί και πιο συγκρατημένοι περιμένω να είναι και πολύ πιο μετρημένοι στη χρήση του αυτοκινήτου (σε σχέση με ΜΜΜ, ποδήλατα, πεζοπορία κλπ) όχι επειδή αναγκαστήκανε μετά αλλά επειδή έτσι μαθαίνουνε από την αρχή.... Θα δείξει.... Ίσως αν κάποτε η βενζίνη φτηνύνει ξανά όλοι αυτοί οι νέοι να μην δυσκολευτούν να φτάσουν τους παλιούς.... -
Το μεγαλύτερο συν είναι πως προλαβαίνεις να ακούσεις περισσότερη μουσική.
Το θέμα είναι όμως, στην επιστροφή μιας διαδρομής.
Έχω απολαύσει την διαδρομή χαλαρός χωρίς να βιάζομαι στο «πήγαινε», αλλά στην επιστροφή, ειδικά το καλοκαίρι μετά το μπάνιο βιάζομαι να φτάσω σπίτι και νοιώθω πως είμαι στα πρόθυρα υπνηλίας. -
Ο χρήστης BASSstarlet έγραψε:
Το μεγαλύτερο συν είναι πως προλαβαίνεις να ακούσεις περισσότερη μουσική.
Το θέμα είναι όμως, στην επιστροφή μιας διαδρομής.
Έχω απολαύσει την διαδρομή χαλαρός χωρίς να βιάζομαι στο «πήγαινε», αλλά στην επιστροφή, ειδικά το καλοκαίρι μετά το μπάνιο βιάζομαι να φτάσω σπίτι και νοιώθω πως είμαι στα πρόθυρα υπνηλίας.
Άντε πάλι με τα παραπολιτικά [Mod]
Μα συμβουλή μου, και πρέπει όλοι να την έχουμε υπόψη μας, ότι η οδήγησης είναι ανάλογη με:
1)με την ικανότητα μας αντικειμενικά.
2)την οικονομία που θέλουμε να έχουμε.
3) την κατάσταση του δρόμου.
4) και κυριότερα να μην δείχνουμε ότι ήμαστε απροσάρμοστοι.Φίλε mod, εάν έμαθε κάποιος στον συντηρητισμό, καλό είναι εάν γίνει ξαφνικά ‘ματσός’, να μην αλλάξει συνήθεις, είναι επικίνδυνο. Περισσότερο από τον καθένα.
Αντίθετα ένας ‘τρεχαλιάρης’, εύκολα γίνετε συντηρητικός, όταν εφαρμοστεί το «ουκ αν λάβεις, εκ του μη έχοντος…». Και σίγουρα εάν ξεπεραστεί μετά από χρόνια, η συνθήκη της ‘τούμπα’ τσέπης, τότε θα χρειαστεί προσαρμογή.
Όταν ήταν η εποχή να αγοράσω το καινούργιο 4Χ4, μου είπαν, ότι φτάνει μέχρι 130κμ/ωρα!.
Μου άρεσε όμως και αφήνοντας τα γρήγορα που έχω, πήγαινα στο εξοχικό με την υπηρέτρια του σπιτιού!. 100 -110. Σκοπός μου ήταν ότι όντας τρεχαλιάρης μια ζωή, εάν θα άντεχα……
Σημειωτέον ότι μια ζωή τρέχω!.
Ένα μήνα, που στην αρχή ζορίστηκα, μα προσαρμόστηκα!. Έκανα την αγορά και επί 2 μήνες πήγαινα σιγά (σύνολο με το παλιό 3 μήνες), για να το στρώσω. Συνήθισα!!!!!!.......
Μετά έπρεπε να το ανοίξω. Σανίδα το πεντάλ και στης 5800, είχα 190!!!!.... παραμύθια μου έλεγαν!.
Μα συνήθισα και έτσι 100 και έως 140!. Και είναι ωραίο να πηγαίνω με έως 6,8l/100, αντί για 14….
Πάω να τσικνίσω!!!!......
Α. -
καλησπερα παιδες...! αποκτησα ενα celica sti του 1992 και οταν ο δεικτης την βενζινης επεσε ηρθε κατι χιλιοστα πανω απο το Εmpty και 1-2 χιλιομετρα πριν το βενζιναδικο αναψε λαμπακι για λιγο και μετα ξαναεσβησε... στο γεμισμα αρχισε να σταματαει η αντλια στα ~43 λιτρα και τελικα μου εβαλε 45.5 λιτρα... το προβλημα μου ειναι οτι διαβασα οτι εχει ντεποζιτο 60 λιτρα στο εγχειριδιο... τι παιζει με το ολο θεμα???
επισης τα 9.5-10 λιτρα / 100 καταναλωση ειναι φυσιολογικη για 1600 - 105 αλογα αμαξι? με χρηση σε πολη κατα 70-80% και ελαχιστα ανοιγματα τις ταχυτητες... -
Μη το αφήνεις να αδειάζει περισσότερο από το λαμπάκι.
Και το σιβίκ μου έτσι είναι, με την βελόνα να δείχνει άδειο, έχει μέσα 10-15 λίτρα.Η κατανάλωση είναι μεγάλη, πρέπει να είσαι συνέχεια σε μποτιλιάρισμα.
-
3 φορες που εχω βαλει βενζινη μεχρι τωρα αναβε το λαμπακι λιγο πριν το βενζιναδικο...τσιμα τσιμα...
απο επαρχια ειμαι... σπανια να παιξει μποτιλιαρισμα...
παντως η εργοστασιακη καταναλωση ειναι 7.1lt/100 ..
9.5-10lt μαλλον επειδη ειναι το 70-80% οπως ειπα χλμ σε πολη... -
Αναφορικά με τα ηλεκτρονικά ζητήματα (δεν ξέρω αν είμαι εντός τόπικ) σας περιγράφω αυτό που μου συνέβη χθες το βράδυ στην 190Ε. Γυρίζοντας το διακόπτη για τα φώτα, ενώ αυτά ανάψαν κανονικά, όλο το ταμπλώ με εξαίρεση το RadioCD παρέμεινε σβηστό για μερικά λεπτά και μετά ξαφνικα στην πορεία φωτίστηκε. Φαντάζομαι από την υγρασία και το κρύο κάτι στις ασφάλειες ή κάποιο ρελέ δεν έκανε επαφή. Καμιά γνώμη για το που να κοιτάξω;
-
Παιδιά, πού είναι ο 21 Quadra; πολύ καιρό έχω να δω δικό του post. (απορία -όχι τόσο τεχνική, αλλά... )
-
Πράγματι το έχω παρατηρήσει εδώ και λίγο καιρό.
Φίλε μας ξέχασες?. -
Ο χρήστης XENO έγραψε:
Αναφορικά με τα ηλεκτρονικά ζητήματα (δεν ξέρω αν είμαι εντός τόπικ) σας περιγράφω αυτό που μου συνέβη χθες το βράδυ στην 190Ε. Γυρίζοντας το διακόπτη για τα φώτα, ενώ αυτά ανάψαν κανονικά, όλο το ταμπλώ με εξαίρεση το RadioCD παρέμεινε σβηστό για μερικά λεπτά και μετά ξαφνικα στην πορεία φωτίστηκε. Φαντάζομαι από την υγρασία και το κρύο κάτι στις ασφάλειες ή κάποιο ρελέ δεν έκανε επαφή. Καμιά γνώμη για το που να κοιτάξω;Δεν ξέρω την εργονομία του συγκεκριμένου αυτοκινήτου, αλλά κάπου πρέπει να υπάρχει ροοστάτης για την ένταση φωτισμού του καντράν. Τέτοια ζημιά μου μυρίζει και τις περισσότερες φορές επανέρχεται με ένα σπρέι επαφών.
-
Έχεις δίκιο tsargy. Μίλησα με τον ηλεκτρολόγο και μου είπε ότι αυτό συνήθως γίνεται όταν έχει πρόβλημα ο ροοστάτης μέσα στο ταμπλώ με τα όργανα. Θα ήταν σίγουρος για αυτό αν ταυτόχρονα δεν άναβαν και τα φώτα στάσης στα πίσω φανάρια του αυτοκινήτου, πράγμα που δεν τσέκαρα όταν συνέβη. Θα το πάω την Παρασκευή για να αλλάξει το ροοστάτη ή αν όπως λες επανέρχεται με το σπραίυ επαφών τότε έτσι, γιατί ο ροοστάτης δουλεύει αλλά δεν δίνει όλη την ένταση που έδινε παλιά στο φωτισμό.
-
OK
Aς ξεκινάμε απο τα φθηνά πρώτα...
Και μιά που λέμε για φθηνά. Στις 28 του μήνα βγάζει το lidl ένα τέτοιο σπρέϊ με 2,99€ ... -
Χάλασε η γείωση στο ταμπλό;
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Χάλασε η γείωση στο ταμπλό;
Και κάτι άλλο φίλε, ο ρεοστάτης φωτεινότητας είναι από άνθρακα πλέον και όταν δεν τον κουνάμε καθόλου, με τους κραδασμούς του αυτοκινήτου κάνει τρύπα ο βραχίονας!.
Πολλές φορές εάν τον παίξουμε λίγο, αποκαθίσταται το πρόβλημα.
Σε καμία περίπτωση δεν κάνουμε χρίση ενός electronic contact spray. Τον χάσαμε και ας είναι και καινούργιος!!!!.
Φιλικά
Α. -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Χάλασε η γείωση στο ταμπλό;» 20/02/12 16:34
Και κάτι άλλο φίλε, ο ρεοστάτης φωτεινότητας είναι από άνθρακα πλέον και όταν δεν τον κουνάμε καθόλου, με τους κραδασμούς του αυτοκινήτου κάνει τρύπα ο βραχίονας!.
Πολλές φορές εάν τον παίξουμε λίγο, αποκαθίσταται το πρόβλημα.
Σε καμία περίπτωση δεν κάνουμε χρίση ενός electronic contact spray. Τον χάσαμε και ας είναι και καινούργιος!!!!.
Φιλικά
Α.Leonp δεν το ξέρω αυτό, θα το δούμε την Παρασκευή.
Antonis-team ευχαριστώ πολύ, θα το 'παίξω' λίγο και βλέπουμε. Όσο για το σπραίυ θα τόχω υπόψη. -
Γιατί δεν κάνει το καθαριστικό επαφών;
Διάφορες Τεχνικές απορίες..........