-
Ο χρήστης tractioner έγραψε:
ι 'καινούργιο αμάξι είναι'!
Ξέρεις πόσος κόσμος έχει παραλάβει αυτοκίνητα με ξαναβαμμένες πόρτες η προφυλακτήρες απο κακοδιαχείρηση στις μεταφορές τους πριν την παραδοση,επαναπαβομενοι σε αυτή την έκφραση!
Κ κάτι άσχετο αυτή μ@λ@κι@ να σου βάζουν τα φτηνιάρικα aftermarket πατάκια το έχω σιχαθεί
Απο τι μύγα ξίγκι ρε πούστη μου!Το κορυφαίο: μας είχαν δώσει το mazda 6 καινούριο χωρίς καθόλου πατάκια. Το παίρνω, επιστρέφω και λέω πάτε καλά? Βάλτε πατάκια στο αυτοκίνητο μην γίνουμε κώλος εδώ. Μου έβαλαν αλλά και αυτά παρότι ήταν mazda (και καλά) ήταν μούφες.
Πατέρας φίλου είχε πάει να παραλάβει opel zafira και δεν είχε πατάκια. Τους λέει: έχετε 10' να βάλετε τα γνήσια πατάκια αλλιώς δεν πληρώνω τπτ, σηκώνομαι και φέυγω!
-
Περι πίεσης ελαστικών, σε όλα τα αυτοκίνητα που έχω παραλάβει ήταν παραφουσκωμένα. Στο πρώτο γέμισμα που το κάνω συνήθως στο πλησιέστερο στην αντιπροσωπία βενζινάδικο μου τα έλεγχαν απο μόνοι τους. Σε 2 περιπτώσεις μου το είπαν οι ίδιοι, ο ένας μου είχε πει ότι αυτός το προετοίμασε (καθαρισε, ξεσκόνισε κλπ) για να το παραλάβω μια μέρα μετα.
Στο Splash ήταν γύρω στο 40 σε κάθε λάστιχο. Σαν αγριοκάτσικο πήγε τα ... 50 μέτρα!Ο χρήστης xenos έγραψε:
Το κορυφαίο: μας είχαν δώσει το mazda 6 καινούριο χωρίς καθόλου πατάκια. Το παίρνω, επιστρέφω και λέω πάτε καλά? Βάλτε πατάκια στο αυτοκίνητο μην γίνουμε κώλος εδώ. Μου έβαλαν αλλά και αυτά παρότι ήταν mazda (και καλά) ήταν μούφες.
Πατέρας φίλου είχε πάει να παραλάβει opel zafira και δεν είχε πατάκια. Τους λέει: έχετε 10' να βάλετε τα γνήσια πατάκια αλλιώς δεν πληρώνω τπτ, σηκώνομαι και φέυγω!Νομίζω εξαρτάται απο την αυτοκινητοβιομηχανία αν παρεχει κομπλέ το αυτοκίνητο ή όχι.
Πριν λίγα χρόνια είχα ακούσει ότι κυνηγούσε η Mercedes έναν αντιπρόσωπο της που τα πουλούσε τα πατάκια ως έξτρα.
Εγώ σε όσα πήρα καινούρια (Nissan, Suzuki, VW, Peugeot, Renault) είχαν των αντιπροσωπων. Αν έπρεπε να έχουν τα εργοστασιακά δεν ξέρω, δεν το έψαξα. -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Εδώ και λίγο καιρό στο Micra παρατηρώ ότι όταν πάω να στρίψω και βρει η (δεξιά μπροστά, στου συνοδηγού πλευρα) ρόδα σε κάποια ανωμαλία/λακούβα κλπ ακούω ένα μεταλλικό 'ντουκ'. Να φανταστώ αμορτισέρ ή κάτι άλλο? Από την άλλη πλευρά δεν ακούγεται τίποτα.
(Η συγκεκριμένη δεξιά μπροστινή πλευρά κάποια στιγμή (πριν ένα χρόνο) εμπλέχτηκε σε ατύχημα και δεν ξέρω αν έχει σχέση. Η εργασία τότε ήταν μόνο λαμαρινοδουλειά)Ενα σφύξιμο στη βαση της μηχανής έκαναν και σταμάτησε ο θόρυβος.
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Εγώ σε όσα πήρα καινούρια (Nissan, Suzuki, VW, Peugeot, Renault) είχαν των αντιπροσωπων. Αν έπρεπε να έχουν τα εργοστασιακά δεν ξέρω, δεν το έψαξα.
Η VW αναφέρει στους καταλόγους εξοπλισμού των αυτοκινήτων της ότι τα εργοστασιακά πατάκια είναι στο βασικό εξοπλισμό του οχήματος.
-
Φυσικά κ είναι στο βασικο εξοπλισμο κ 'ετσι εισάγονται!απλά είναι θέμα αντιπροσώπου για να γλυτώσει μερικά ψωροευρό δε σου βάζει καθόλου η σου βάζει κάτι τι πλάκας, που σε έξι μηνες γίνονται πατσαβούρια!
Επιμένεται να τα ζητάτε πάντα σε κάθε σας παραγγελια είναι απαράδεκτοι,κ τονίστε το να είναι τα γνήσια κ όχι αυτα που γάφουν την μάρκα του αυτοκινήτου κ είναι μούφες! -
Κ πώς ξέρεις ποιο είναι το γνήσιο?
ξαναβαμμένη πόρτα είχε το terios του father αλλά το κατάλαβε και απαίτησε έκπτωση. ασφάλεια δεν έχουν τ'αμάξια κατά τη μεταφορά τους πριν παραδοθούν στον πελάτη ?
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
Κ πώς ξέρεις ποιο είναι το γνήσιο?ξαναβαμμένη πόρτα είχε το terios του father αλλά το κατάλαβε και απαίτησε έκπτωση. ασφάλεια δεν έχουν τ'αμάξια κατά τη μεταφορά τους πριν παραδοθούν στον πελάτη ?
Kαι άσχετος να είσαι φαίνονται ποια είναι after market. Πολλά αυτοκίνητα (αν όχι όλα) στα γνήσια έχουν κ ειδικά κουμπώματα για να μην γλυστράνε,αλλα έχουν ''σκρατς'' και γενικότερα η κατασκευή τις μοκέτας είναι πιο δύσκαμπτη κ στιβαρή με αποτέλεσμα να μην φεύγουν από την θέση τους κ κρατάνε για μια ζωή.
Για το δεύτερο ερώτημα σου, ναι έχουν ασφάλεια κ τι με αυτό άν χτυπήσει κάποιο όχημα κ θέλει βάψιμο τι θα κάνουν θα παραγγείλουν καινούρια πόρτα με εργοστασιακό βάψιμο? Σαφώς κ όχι διότι τα ανταλλακτικά φανοποιίας πάντα παραδίδονται χωρίς βάψιμο -
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
Κ πώς ξέρεις ποιο είναι το γνήσιο?ξαναβαμμένη πόρτα είχε το terios του father αλλά το κατάλαβε και απαίτησε έκπτωση. ασφάλεια δεν έχουν τ'αμάξια κατά τη μεταφορά τους πριν παραδοθούν στον πελάτη ?
Στη Μαγούλα Αττικής (δίπλα στην Ελευσίνα) έχει αποθήκες καινούριων αυτοκινήτων, ξέρεις τι 'δοκιμές' κάνουν οι εργαζόμενοι, στα αυτοκίνητα που είναι να σταλούν στις αντιπροσωπέιες; Τα σκίζουν τα αυτοκίνητα.
ένα π.χ
ξάδερφος αγοράζει ένα Πασάτ από αντιπροσωπέια στη Βέροια (Ελευσίνιος αλλά παντρεμένος εκεί). Με παίρνει τηλέφωνο και μου λέει πως η αντιπροσωπεία του είπε πως το αυτοκίνητο εκτελωνίστηκε και είναι στις αποθήκες στη Μαγούλα και σε 2-3 μέρες θα σταλεί στη Βέροια. Παίρνω καπάκι έναν καλό φίλο τηλέφωνο που δουλεύει στη συγκεκριμένη αποθήκη και του λέω πως το αμάξι με VIN number τάδε είναι του ξαδερφού μου, πρόσεξε το και τον ακούω να φωνάζει εκείνη τη στιγμή 'Κώστα, άστο αυτό, είναι του κολλητού μου'. Από τα μαρσαρίσματα και τα χειρόφρενα, δεν άκουγα τίποτα...
-
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
ξάδερφος αγοράζει ένα Πασάτ από αντιπροσωπέια στη Βέροια (Ελευσίνιος αλλά παντρεμένος εκεί). Με παίρνει τηλέφωνο και μου λέει πως η αντιπροσωπεία του είπε πως το αυτοκίνητο εκτελωνίστηκε και είναι στις αποθήκες στη Μαγούλα και σε 2-3 μέρες θα σταλεί στη Βέροια. Παίρνω καπάκι έναν καλό φίλο τηλέφωνο που δουλεύει στη συγκεκριμένη αποθήκη και του λέω πως το αμάξι με VIN number τάδε είναι του ξαδερφού μου, πρόσεξε το και τον ακούω να φωνάζει εκείνη τη στιγμή 'Κώστα, άστο αυτό, είναι του κολλητού μου'. Από τα μαρσαρίσματα και τα χειρόφρενα, δεν άκουγα τίποτα...
Ετσι ακριβώς. Δεν είναι καθόλου σπάνιο το φαινόμενο που περιγράφεις. Εγώ εχω δει όμως και αμάξι να το έχουν φέρει από την έκθεση της Seat σε βενζινάδικο για πλύσιμο πριν την παράδοση και φεύγοντας να το παίρνει ο υπάλληλος της Seat και να το ξεσκίζει, ξεκινώντας με τρελό σπινάρισμα και χτυπώντας συνεχόμενα τον κόφτη μέχρι που σταμάτησε στο κόκκινο φανάρι 100 μέτρα πιο κάτω.
Είμαι σίγουρος ότι κατά την παράδοση θα συνέστησε στον ιδιοκτήτη να πηγαίνει 'χαλαρά τα πρώτα 5000χλμ, να μην ξεπερνάς τις 3.500σαλ'... -
Ο χρήστης harlek έγραψε:
Από τα μαρσαρίσματα και τα χειρόφρενα, δεν άκουγα τίποτα...Ποιοτικος ελεγχος...
'χαλαρά τα πρώτα 5000χλμ, να μην ξεπερνάς τις 3.500σαλ'
-
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
Στη Μαγούλα Αττικής (δίπλα στην Ελευσίνα) έχει αποθήκες καινούριων αυτοκινήτων, ξέρεις τι 'δοκιμές' κάνουν οι εργαζόμενοι, στα αυτοκίνητα που είναι να σταλούν στις αντιπροσωπέιες; Τα σκίζουν τα αυτοκίνητα.
ένα π.χ
Πόσο μ@λ@κές και ανεγκέφαλοι να είναι αυτοί που τα κάνουν αυτά?
Σκέφτήκαν μήπως πότε τους ότι αυτος που θα παραλάβει το αυτοκίνητο μπορεί να έχει κάνει κ οικονομίες μιας ολόκληρης ζωής για να το αποκτήσει,ή μήπως σκεφτήκαν αν θα τους άρεσε να το έκαναν στο δικό τους καινούριο αυτοκίνητο? Να του πεις του φίλου σου ότι κ του συναδέλφου του ότι είναι το λιγότερο ζώα κ αξιολύπητοι -
Σιγά μην τους νοιάζει...
-
Παντως δε νομιζω ενα συντομο σκισιμο θα κανει ζημια. Πλεον τα αυτοκινητα ερχονται πιο στρωμενα απο το εργοστασιο απ οτι παλαιοτερα.
-
Ο χρήστης tractioner έγραψε:
Πόσο μ@λ@κές και ανεγκέφαλοι να είναι αυτοί που τα κάνουν αυτά?
Σκέφτήκαν μήπως πότε τους ότι αυτος που θα παραλάβει το αυτοκίνητο μπορεί να έχει κάνει κ οικονομίες μιας ολόκληρης ζωής για να το αποκτήσει,ή μήπως σκεφτήκαν αν θα τους άρεσε να το έκαναν στο δικό τους καινούριο αυτοκίνητο? Να του πεις του φίλου σου ότι κ του συναδέλφου του ότι είναι το λιγότερο ζώα κ αξιολύπητοιO φίλος μου το ξέρει και δεν κάνει μαϊμουδιές, είναι πολύ ήσυχο παιδί και ευσυνείδητος υπάλληλος, αλλά τι να το κάνεις αν είναι ένας καλός και 9 μαλάκες;
Φίλε ΙΙΙ το θέμα δεν είναι αν έρχονται στρωμένα ή όχι από το εργοστάσιο, αλλά και οι μικροφθορές που προκαλούν τα ανεγκέφαλα στα μηχανικά μέρη ή/και στο αμάξωμα (γρατζουνιές, πλαστικά, κτλ).
-
Eίναι βιασμός αυτό που γίνεται, γιατί δεν μπορεί να είναι λαλάκες όλοι εκεί στα εργοστάσια που τα φτιάχνουν με την μέγιστη προσοχή και σεβασμό στο προϊόν τους και στον πελάτη τους και να έρχεται ο κάθε ηλίθιος να το μαμάει επειδή έχει το κεφάλι του μόνο για να στηρίζει το καπέλο του και όχι για να αποθηκεύει το μυαλό του.
-
Κάπου το έχω ξαναγράψει! Πριν χρόνια βρέθηκα να συνοδευω δικό μου άνθρωπο στην Toyota για να παραδώσει το αμάξι του για σέρβις. Μπροστά στην έκθεση που τον περίμενα εμφανίζεται ένα απινακίδωτο Yaris με σπινιαρίσματα, κ@λιές, τελικές, ενα σύννεφο σκόνης να το συνοδευει, να τρώει και ένα πλαινό σταμάτημα με χειρόφρενο και να ... τρώει και μια δυνατή στη πόρτα κλείνοντας απο τον πιτσιρικά που το οδηγούσε! Εξαλλος βγαίνω απο το αμάξι μου και τον ρώτησα γιατί τετοια συμπεριφορά στο αμαξάκι. Η απάντηση απαξιωτική ... 'Δικό σου είναι? Χαλάρωσε!'
Πάω μέσα στην έκθεση να ενημερώσω για το γεγονός (ιδίως με την απάντηση που με θύμωσε περισσότερο) και λέω σε έναν πωλητή ότι εάν το πράσινο Yaris είναι για να παραδοθεί σε πελάτη, αυτός (και τον έδειξα με το χέρι) μόνο σε τοίχο που δεν το έρειξε! Βλέποντας και έναν κύριο μαζί του και μια κοπελιά φαντάστηκα ότι ίσως είναι οι ... τυχεροί! Και ήταν! Το τι έγινε μετά? Χαμός! Τα σημάδια απο τις ροδιές που σταμάτησε με χειρόφρενο υπήρχαν! Έδωσα τα στοιχεία μου στον κύριο με την κοπέλα αν ήθελε να κάνει κάτι και έφυγα! Δεν επικοινώνησε μαζί μου για να ξέρω τι έγινε!
Την ίδια στιγμή πήρε και ο δικός μου το αμάξι του και το πήγαμε σε άλλη αντιπροσωπία ... λέγοντας μπροστά στον υπευθυνο 'πως αν έτσι πάνε τα καινούρια Yaris φαντάσου τι θα βίωνε η 5ετίας Corolla μου!' -
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Η απάντηση απαξιωτική ... 'Δικό σου είναι? Χαλάρωσε!'Οσο το σκεφτομαι τωρα, δεν μπορει τα βλαμμενα να τα οδηγουν ετσι τα αυτοκινητα και να σε κοροιδευουνε μετα λεοντας σου να το κανεις στρωσιμο σαν βλακας. Καμια καταγγελια δεν γινεται??
-
Τις τελευταίες μέρες με το που σβήνω το αυτοκίνητο, τρέχουν νερά από το ψυγείο από μια μικρή τρύπα που έχει κάτω από την τάπα.Αυτό που καταλαβαίνω είναι πως τα νερά ζεσταίνονται πολύ και φουσκώνουν.
Γιατί όμως ξαφνικά τόσο πολύ ?? Σκέφτηκα μήπως δεν πατάει καλά η τάπα αλλά άλλαξα 2. Καμμιά ιδέα κανείς ?Μόλις είδα πως υπάρχει αντίστοιχο θέμα ... Αν δεν είναι κόπος ας το μεταφέρει κάποιος μοντ ...
-
Ο χρήστης jean29 έγραψε:
μια μικρή τρύπα που έχει κάτω από την τάπαΥπερχειλιση?
Μηπως το παραγεμιζεις και πεταει εξω οτι δεν χρειαζεται?
Διάφορες Τεχνικές απορίες..........