-
γεια σας . είμαι νέο μέλος εδώ στην παρέα σας. Έχω ένα μεγάλο πρόβλημα με το αυτοκίνητό μου. Εχω ένα renault scenic 1.6 του 2004. Αναβόσβηνε για τρεις μήνες μήνες περίπου το καντράν (ηλεκτρονικό μακρόστενο) μέχρι που πρίν μια εβδομάδα έσβησε τελείως και δεν έχω καμιά ενδειξη. Η renault μιλάει για αντικατάσταση για 750 ευρώ λύση εντελώς αντιοικονομική........ ξέρει κανείς κάτι για να με βοηθήσει? SOS!!!!
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
γεια σας . είμαι νέο μέλος εδώ στην παρέα σας. Έχω ένα μεγάλο πρόβλημα με το αυτοκίνητό μου. Εχω ένα renault scenic 1.6 του 2004. Αναβόσβηνε για τρεις μήνες μήνες περίπου το καντράν (ηλεκτρονικό μακρόστενο) μέχρι που πρίν μια εβδομάδα έσβησε τελείως και δεν έχω καμιά ενδειξη. Η renault μιλάει για αντικατάσταση για 750 ευρώ λύση εντελώς αντιοικονομική........ ξέρει κανείς κάτι για να με βοηθήσει? SOS!!!!
Χωρίς να μπορώ να βεβαιώσω, τίποτα, δια της τηλεφιλοσοφίας!!!.........μπορεί να ξεκολισε από το τυπωμένο κύκλωμα του καντράν το - . πολύ απλό και φτηνή η επανατοποθέτηση.
Antonis-team.Συνφωνώ αν και η θεωρω πως αν η βλαβη υφισταται για καιρο απο τα ''αρκ'' το τυπωμένο κύκλωμα θα έχει παραδώσει πινακίδες!
-
]>Ο χρήστης tractioner έγραψε:
Και σίγουρα και ο τελευταίος στο μαγαζί, αυτό κάνει που εσύ περιγράφεις!!!!!......και τρέχω μετά εγώ να διαγράφω βλάβες!!!.
Δε βγαζει σφαλμα .
Σε τι αμάξι yugo?
Aπο όσο ξερω εξαρτάται απο τον κατασκευστη.καποια βγάζουν κάποια όχιΣε zundapp...
-
Επηρεασμένος από αυτό το άρθρο ->Air Pressure, Temperature Fluctuations
-
Ο χρήστης PiCo έγραψε:
Επηρεασμένος από αυτό το άρθρο ->Air Pressure, Temperature FluctuationsΦαίνεται να έχει μια υπόσταση.Αυτό που παρατήρησα έιναι ότι τα λάστιχα στριγγλίζουν λίγο παραπάνω, κυρίως στις πλευρικές μετατοπίσεις.
Tα λαστιχα στριγγλίζουν λόγο συστασης γόμαςκ αντιστοιχισης θερμοκρασίας ασφαλτου-ελαστικού, συνήθως οι μαλακές γόμες στριγγλίζουν πολύ συχνά κατα τους θερινούς μηνες. Οι μικρες διακιμάνσεις πίεσης είναι έμελιταίος παραγοντας για να παρατηριθεί το φαινόμενο
-
Ο χρήστης tractioner έγραψε:
Επηρεασμένος από αυτό το άρθρο ->Air Pressure, Temperature Fluctuations>Φαίνεται να έχει μια υπόσταση.
Αυτό που παρατήρησα έιναι ότι τα λάστιχα στριγγλίζουν λίγο παραπάνω, κυρίως στις πλευρικές μετατοπίσεις.
Tα λαστιχα στριγγλίζουν λόγο συστασης γόμαςκ αντιστοιχισης θερμοκρασίας ασφαλτου-ελαστικού, συνήθως οι μαλακές γόμες στριγγλίζουν πολύ συχνά κατα τους θερινούς μηνες. Οι μικρες διακιμάνσεις πίεσης είναι έμελιταίος παραγοντας για να παρατηριθεί το φαινόμενο
Μήπως επειδή τα φούσκωσα παραπάνω σπάει η πρόσφυση πιο εύκολα/απότομα?
-
Επηρεασμένος από αυτό το άρθρο ->Air Pressure, Temperature Fluctuations>>>Φαίνεται να έχει μια υπόσταση.
Αυτό που παρατήρησα έιναι ότι τα λάστιχα στριγγλίζουν λίγο παραπάνω, κυρίως στις πλευρικές μετατοπίσεις.
Μήπως επειδή τα φούσκωσα παραπάνω σπάει η πρόσφυση πιο εύκολα/απότομα?
Στην πόρτα υπάρχει αυτοκόλλητο με της πιέσεις, από τον κατασκευαστή . Να της τηρείς με ευλάβεια, όπως κάνω αλώστε και στους πελάτες μου.
ΑΝΤΩΝΗΣ.Ναι βρε Αντώνη, δεν αντιλέγω, επειδή ακριβώς πάω με ευλάβεια έχω τους παραπάνω προβληματισμούς.
Υποστηρίζει το site ότι οι πιέσεις ελαστικών που δίνουν οι κατασκευαστές είναι σε κρύα κατάσταση (αμάξι σταθμευμένο στην σκιά υπό θερμοκρασία δωματίου). Άν εσύ βγείς με τον καύσωνα 40° C, κάνεις και μια διαδρομή 10 km και πας στο βενζινάδικο και βάλεις 32 psi νομίζω θα πεσεις έξω.
-
Ο χρήστης PiCo έγραψε:
Επηρεασμένος από αυτό το άρθρο ->Air Pressure, Temperature FluctuationsΦαίνεται να έχει μια υπόσταση.Αυτό που παρατήρησα έιναι ότι τα λάστιχα στριγγλίζουν λίγο παραπάνω, κυρίως στις πλευρικές μετατοπίσεις.
Mε την παραπάνω πίεση το ελαστικό γίνεται περισσότερο άκαμπτο με αποτέλεσμα όταν υπάρχει πλευρικό φορτίο μεγαλύτερο από την πρόσφυση του ελαστικού αυτό να γλυστράει.
Υπάρχουν όρια προς τα επάνω και προς τα κάτω για κάποιο ελαστικό, τα όρια αυτά δεν είναι τα ίδια για όλα τα ελαστικά τα οποία συμπεριφέρονται διαφορετικά στο ίδιο φορτίο με το ίδιο αυτοκίνητο, άρα για κάθε αυτοκίνητο υπάρχει πάντα ένα ελαστικό που είναι καταλληλότερο από κάποιο άλλο, το ελαστικό που είναι πιο κατάλληλο είναι αυτό που λειτουργεί καλύτερα με την ανάρτηση του συγκεκριμένου αυτοκινήτου, γιατί κάθε ανάρτηση φορτίζει τα ελαστικά με τον δικό της τρόπο.
Οι κατασκευαστές ελαστικών δίνουν κάποιες τιμές πίεσης, το ίδιο και ο κατασκευαστής του αυτοκινήτου, αυτές οι πιέσεις είναι ένας μέσος όρος για να είναι όλα ΟΚ, όταν όμως ζητάμε το κάτι παραπάνω πρέπει να δοκιμάσουμε διαφορετικές πιέσεις μέχρι να βρούμε μόνοι μας την καλύτερη λειτουργία του αυτοκινήτου μας για τα δεδομένα ελαστικά, όταν αλλάξουμε μάρκα και τύπο ελαστικών πρέπει να ξαναδοκιμάσουμε τις πιέσεις, όταν αλλάξουμε αμορτισέρ με καινούργια πρέπει πάλι να παίξουμε με τις πιέσεις, όταν αλλάξουμε αμορτισέρ και βάλουμε aftermarket πάλι πρέπει να δοκιμάσουμε τις πιέσεις.
Επειδή το ίδιο το αυτοκίνητο είναι προϊόν μεγάλων τεχνικών συμβιβασμών πρέπει να το προσαρμόζουμε στις οδηγικές μας συνήθειες και ανάγκες κάθε φορά που αλλάζουμε λάστιχα, ζάντες, φρένα, αναρτήσεις.
-
Ο χρήστης PiCo έγραψε:
Υποστηρίζει το site ότι οι πιέσεις ελαστικών που δίνουν οι κατασκευαστές είναι σε κρύα κατάσταση (αμάξι σταθμευμένο στην σκιά υπό θερμοκρασία δωματίου). Άν εσύ βγείς με τον καύσωνα 40° C, κάνεις και μια διαδρομή 10 km και πας στο βενζινάδικο και βάλεις 32 psi νομίζω θα πεσεις έξω.Στο πορτάκι της βενζίνης στο παλιό μερσεντές γράφει ότι μετά από οδήγηση στη πόλη να βάζεις +4 ενώ μετά από οδήγηση σε αυτοκινητόδρομο να βάζεις +8 psi.
-
Εδώ και λίγο καιρό στο Micra παρατηρώ ότι όταν πάω να στρίψω και βρει η (δεξιά μπροστά, στου συνοδηγού πλευρα) ρόδα σε κάποια ανωμαλία/λακούβα κλπ ακούω ένα μεταλλικό 'ντουκ'. Να φανταστώ αμορτισέρ ή κάτι άλλο? Από την άλλη πλευρά δεν ακούγεται τίποτα.
(Η συγκεκριμένη δεξιά μπροστινή πλευρά κάποια στιγμή (πριν ένα χρόνο) εμπλέχτηκε σε ατύχημα και δεν ξέρω αν έχει σχέση. Η εργασία τότε ήταν μόνο λαμαρινοδουλειά) -
Αυριο πρωί θα πάει!
Ευχαριστώ! -
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Στο πορτάκι της βενζίνης στο παλιό μερσεντές γράφει ότι μετά από οδήγηση στη πόλη να βάζεις +4 ενώ μετά από οδήγηση σε αυτοκινητόδρομο να βάζεις +8 psi.
Αν το +8 προκύπτει αφού έχεις ακολουθήσει τη συμβουλή να βάλεις +4 τότε είναι το ίδιο, δηλαδή +4 από ότι είχες κρύο είτε σε πόλη είτε εκτός.
Επίσης σκεφτείτε ότι τότε οι συνθήκες πόλης και εκτός ίσως να ήταν διαφορετικές από τις τωρινές. Και κάτι άλλο, πλέον οι πιέσεις φαίνονται αστείες για μεγάλο αυτοκίνητο. Άκου μόνο 26-28!! Τώρα και στα πιο ελαφριά το 30άρι πάει σύννεφο. Θυμάμαι στο παλιό σκαθάρι ήθελε 19 μπροστά!
Πάντως ωραίο πινακίδιο με πολλές πληροφορίες. Πιθανόν όμως σημαντικό ότι μιλάει για μη ράντιαλ ελαστικά τα οποία δεν ξέρω τι συμπεριφορά/ανάγκες μπορεί να έχουν σε σχέση με τα ράντιαλ. -
Το καινούργιο μου jimny, όταν το παρέλαβα, είχε πόλη μεγάλη πίεση στα ελαστικά, για την πολύμηνη μεταφορά του με καράβι. Δεν το πρόσεξα, και είχα σκοπό να το επιστρέψω ως ακατάλληλο για κυκλοφορία και σε εθνικούς δρόμους!!.
Μα σκεπτόμενος με δεύτερη σκέψη, και αφού διάβασα το πινακάκι στην πόρτα του οδηγού, το σήκωσα, και έβαλα 23 25 που έγραφε, (αν θυμάμαι καλά τι έγραφε ο πίνακας). Το κατέβασα ΚΑΙ ΚΑΒΑΛΗΣΑ ΆΛΩ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ!!!....
ΑΝΤΩΝΗΣ.Κάτι τέτοια με εκνευρίζουν. Μερικούς απλούς ελέγχους-ρυθμίσεις έχουν να κάνουν στη διαδικασία προετοιμασίας (pdi) του αυτοκινήτου πριν το παραδώσουν στον πελάτη και αυτούς μισούς τους κάνουν.
Επιτρέπεται αυτοκίνητο που έχει περάσει (υποτίθεται) τεχνικό έλεγχο να το παραδίδουν με λάθος πιέσεις στα ελαστικά;
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Κάτι τέτοια με εκνευρίζουν. Μερικούς απλούς ελέγχους-ρυθμίσεις έχουν να κάνουν στη διαδικασία προετοιμασίας (pdi) του αυτοκινήτου πριν το παραδώσουν στον πελάτη και αυτούς μισούς τους κάνουν.
Επιτρέπεται αυτοκίνητο που έχει περάσει (υποτίθεται) τεχνικό έλεγχο να το παραδίδουν με λάθος πιέσεις στα ελαστικά;
Το χειρότερο φυσικά είναι ότι το PDI χρεώνεται στον αγοραστή αλλά, τουλάχιστον στην Ελλάδα, δε γίνεται σωστά.
-
Καλησπέρα σας!
απο ένα Polo της οικογένειας χάσαμε το κλειδί για τα μπουλόνια ασφαλείας των ζαντών αλουμινίου
Ρώτησα στην Autonet στο Κορωπί και μου είπαν οτι θα πρέπει να αντικαταστήσω και τα τέσσερα μπουλόνια ασφαλείας και το κόστος θα είναι περίπου 60 ευρώ μόνο για τα υλικά (χώρια η εργασία..... )
Δεν υπάρχει τρόπος να αγοράσω μόνο το κλειδί;
έχετε να προτείνετε κάτι άλλο;;
τα καταστήματα με εργαλεία λέτε να έχουν τέτοια κλειδιά;Ευχαριστώ!!
-
Το τρομερό παιδιά είναι, ότι ένας και μόνον υπάλληλος, στους 50 εκεί μέσα, μπορεί να χαλάσει ένα όνομα.
Τηλεφωνώντας στον προϊστάμενο και φίλο από τα παλιά, και λέγοντας του τι συμβαίνει, μου είπε «φερτό μαστραντώνη, να σου δώσω ένα καινούργιο vitara, και τα έξοδα μεταβίβασης δικά μας». Οι άνθρωποι είναι άψογοι. Όταν πήγα να του πω πιο ήταν το πρόβλημα, έκαναν τον υπεύθυνο παράδοσης ‘ρόμπα’. Ειλικρινά τον λυπήθηκα.
Δεν μπορούμε λοιπόν να μην δίνουμε δεύτερη ευκαιρία στους ανθρώπους. Λάθη ήμαστε, ανθρώπους κάνουμε!!!!!!!!!!!!!!!…………………
ΑΝΤΩΝΗΣ.Με συγχωρείς καλέ μου Αντώνη... ουδείς αλάνθαστος προφανώς, πλην όμως αφού έχω ΠΡΟΠΛΗΡΩΣΕΙ το PDI (Pre-Delivery Inspection = έλεγχος προ παραδόσεως) στα έξοδα του αυτοκινήτου για να φτάσει η τιμή «με το κλειδί στο χέρι» ΑΠΑΙΤΩ να έχει γίνει ο έλεγχος. Φυσικά δε θα ζητήσω ποτέ τα ρέστα αν πχ βρεθεί βουλωμένο το δεξί πιτσιλιτήρι την επόμενη μέρα στο γκαράζ μου (αν κι έχω τύχει σε έλεγχο οχήματος κατά την παράδοση στον πελάτη που τσέκαραν μέχρι ΚΑΙ τα πιτσιλιτήρια) αλλά όπως καταλαβαίνεις το να παραλαμβάνεις το νέο σου όχημα και να πρέπει ΕΣΥ να ΦΕΡΕΙΣ ΣΩΣΤΑ τις πιέσεις των ελαστικών γιατί ο υπάλληλος που έκανε τον έλεγχο ΜΑΛΑΚΙΖΟΤΑΝ με το μανόμετρο δεν το δέχομαι.
-
Εγώ όταν παρέλαβα το Punto καινούργιο (μάλιστα μου έκαναν και 'τελετή' του στυλ αποκαλυπτήρια!) είχε αέρα 40/47/29/30. Ακόμα το θυμάμαι. Μάλιστα αυτές τις πιέσεις τις είδα αρκετές εβδομάδες μετά, γιατί δεν έλεγχα τίποτα τις πρώτες μέρες με το σκεπτικό ότι 'καινούργιο αμάξι είναι'!
-
Ο χρήστης harlek έγραψε:
ι 'καινούργιο αμάξι είναι'!Ξέρεις πόσος κόσμος έχει παραλάβει αυτοκίνητα με ξαναβαμμένες πόρτες η προφυλακτήρες απο κακοδιαχείρηση στις μεταφορές τους πριν την παραδοση,επαναπαβομενοι σε αυτή την έκφραση!
Κ κάτι άσχετο αυτή μ@λ@κι@ να σου βάζουν τα φτηνιάρικα aftermarket πατάκια το έχω σιχαθεί
Απο τι μύγα ξίγκι ρε πούστη μου! -
Ο χρήστης tractioner έγραψε:
Ξέρεις πόσος κόσμος έχει παραλάβει αυτοκίνητα με ξαναβαμμένες πόρτες...
Καλά βαλτός είσαι;;; Πήραμε ένα καινούριο Sunny το 1991. Μετά από περίπου 3 χρόνια και χωρίς να έχουμε τρακάρει ή βάψει τίποτα, βλέπω έτσι όπως χτύπαγε το φως της λάμπας της πυλωτής ένα βράδυ ότι η δεξιά πόρτα γύρω από το χερούλι της ήταν εμφανέστατα ξαναβαμμένη! Η περιοχή ήταν θαμπή, σε σχέση με όλο το υπόλοιπο αμάξι!
Βέβαια την ημέρα δεν φαινόταν κάτι, αν και τώρα που το ξέρω αν κοιτάξω με προσοχή βλέπω μια διαφορά στη γυαλάδα.
Φυσικά πού να το υποψιαστούμε! Το παραλάβαμε μέσα από την έκθεση, Ιούλιο του '91, από τα πρώτα που κυκλοφόρησαν και όλοι ρωτούσαν 'α, αυτό ειναι το νέο Σάνι;'. Αντε να φανταστείς ότι αυτό το ολοκαίνουργιο αμάξι είχε (τοπικά) ξαναβαμμένη πόρτα!!
Διάφορες Τεχνικές απορίες..........