-
Εξαρτάται πάντως και από το αμάξι. Σε Punto Sporting και αλλά και 55άρι (MK1), έκοβε ελάχιστη δύναμη, ουσιαστικά δεν καταλάβαινες πότε άναβε παρά τη μικρή ισχύ του δεύτερου. Και είχε και δυνατή ψύξη.
Στο Sunny 1,4, μόλις ανάψει νομίζεις ότι σου κοτσάρανε τροχόσπιτο πίσω! Εννοείται ότι στην εθνική για να προσπεράσεις είσαι με το χέρι έτοιμο στο κουμπάκι A/C, που ισοδυναμεί περίπου με Turbo-boost!(για την επίδραση του A/C αναφέρομαι. Είμαι τελείως off topic ή μου φαίνεται;;; )
-
Πανω που θα ρωταγα κατι παρομοιο..
α). Ειναι φυσιολογικο να ανοιγοκλεινει ο συμπιεστης του air condition καθε λεπτο περιπου ΣΥΝΕΧΕΙΑ;
Δεν το ειχα παρατηρησει ποτε και σε 3 αυτοκινητα που το ελεγξα τυχαια το κανουν ολα (διαφορετικης μαρκας το καθενα απλα εχουν και τα 3 απλο a/c).
Στην αρχη βεβαια αργουν να αποσυμπλεξουν -φανταζομαι μεχρι να παγωσει αρκετα το εσωτερικο στοιχειο- αλλα μετα το κανουν συνεχεια.Κατι σαν τα on/off κλιματιστικα του σπιτιου(τα μη inverter δηλαδη).Ειναι λογικο να κοβουν αλλα με αυτη τη συχνοτητα;β). Στο focus mkII που εχω κλιμα ο συμπιεστης ειναι συνεχεια on.Αυτο πως εξηγειται;Υπαρχουν συμπιεστες μεταβλητης ''χωρητικοτητας'' - αποδοσης;
Υ.Γ.Παντως τελικα ειναι μυθος να ριχνεις τις στροφες πριν βαλεις a/c αφου ο συμπλεκτης ανοιγοκλεινει συνεχεια..
-
Ο χρήστης ioa_pol έγραψε:
Ειναι λογικο να κοβουν αλλα με αυτη τη συχνοτητα;Δεν είμαι σίγουρος γιατί, αλλά όταν δεν έχει ζέστη (όπως π.χ. σήμερα ή και το χειμώνα) το A/C ανοιγοκλείνει και στο Sunny πολύ συχνότερα απ΄ό,τι π.χ. το καλοκαίρι. Για να το πω ακριβέστερα, τα διαστήματα που μένει αναμμένο είναι πολύ μικρά, κάτω και από λεπτό. Ενώ το καλοκαίρι μπορεί να είναι για πολύ μεγάλα διαστήματα αναμμένο. Μάλλον πιάνει πιο εύκολα κάποια επιθυμητή θερμοκρασία όταν δεν έχει ζέστη...
-
Ο χρήστης harlek έγραψε:
Εξαρτάται πάντως και από το αμάξι.
Στο Sunny 1,4, μόλις ανάψει νομίζεις ότι σου κοτσάρανε τροχόσπιτο πίσω! Εννοείται ότι στην εθνική για να προσπεράσεις είσαι με το χέρι έτοιμο στο κουμπάκι A/C, που ισοδυναμεί περίπου με Turbo-boost!...Το ιδιο και σε SEAT 999cc. Αν σταματήσεις με αναμένο το A/C σε ανηφόρα με κλίση >15% και μετά θελήσεις να συνεχίσεις την κίνησή σου, αν δε το σβήσεις θα μείνεις εκει για πάντα
-
Ο χρήστης ioa_pol έγραψε:
β). Στο focus mkII που εχω κλιμα ο συμπιεστης ειναι συνεχεια on.Αυτο πως εξηγειται;Υπαρχουν συμπιεστες μεταβλητης ''χωρητικοτητας'' - αποδοσης;
Ναι, υπάρχουν!
-
παιδιά μια βοήθεια στα γρήγορα.
σε ford focus μκ1 1.6 έχουμε το εξής πρόβλημα.
με χαμηλές στροφές και μεγάλη σχέση κάνει ένα στιγμιαίο κόμπιασμα.Τϊ μπορεί να είναι?
MAF? κάποιο ηλεκτρικό πρόβλημα στην ανάφλεξη? είναι κάποιο γνωστό πρόβλημα εμ το συγκεκριμένο μοντέλο?τα φώτα σας
-
γενικά τα φοκους 1600 με πεμπτη στο κιβώτιο και κάτω απο 900 στροφές ψιλο-κομπιάζουν
-
Αυτό κομπιάζει με όλες τις ταχύτητες
-
διαρροη σε καποιο μπουζοκαλωδιο το πιο πιθανο και μην το ζοριζεις γιατι παει ακαυτη βενζινη στον καταλυτη.....
-
το σκέφτηκα αυτό, αλλά μου φάνηκαν καινούργια τα καλώδια
(για να πω την αλήθεια μόνο στις πίπες τα κοίταξα και λίγο παραπέρα, μετά έχει ένα καπάκι που τα καλύπτει )
-
και μετα απο 800χρονια να τα δεις παλι καλα θα σου φανουν......με το ματι απ'εξω
στο διαγνωστικο θα δεις την ωρα που δουλευει ποιο εχει το προβλημα(αλλαγη σε ολα) -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
παιδιά μια βοήθεια στα γρήγορα.σε ford focus μκ1 1.6 έχουμε το εξής πρόβλημα.
με χαμηλές στροφές και μεγάλη σχέση κάνει ένα στιγμιαίο κόμπιασμα.Τϊ μπορεί να είναι?
MAF? κάποιο ηλεκτρικό πρόβλημα στην ανάφλεξη? είναι κάποιο γνωστό πρόβλημα εμ το συγκεκριμένο μοντέλο?τα φώτα σας
Όλα τα αυτοκίνητα το κάνουν με 5η και 1000 σαλ.
-
μάλλον δεν εκφράστηκα σωστά και έγινε παρανόηση.
με οποιαδήποτε σχέση και στροφές στις χίλιες κάνει κάτι σα βήξιμο.
Δεν είναι φυσιολογικό, δεν είναι το κόμπιασμα που κάνει λόγο έλλειψης ροπής, είναι σαν να κάνει διακοπή ο κινητήρας. -
με οποιαδήποτε σχέση και στροφές στις χίλιες κάνει κάτι σα βήξιμο.
Δεν είναι φυσιολογικό, δεν είναι το κόμπιασμα που κάνει λόγο έλλειψης ροπής, είναι σαν να κάνει διακοπή ο κινητήρας.Κάποιος αισθητήρας στην εισαγωγή που μετράει τον αέρα ίσως έχει πρόβλημα, τι έχει αυτό, map ή maf ?
Το TPS το κοιτάξατε ?
-
TPS?
έχει έναν αισθητήρα ακριβώς μετά το φίλτρο, αλλά δεν ξέρω τί έχει, μαπ ή μαφ
από εδώ μπρορείς να καταλάβεις κάτι μήπως?
-
TPS?έχει έναν αισθητήρα ακριβώς μετά το φίλτρο, αλλά δεν ξέρω τί έχει, μαπ ή μαφ
από εδώ μπρορείς να καταλάβεις κάτι μήπως?
Όχι.
TPS ( Throtlle Positioning Sensor ) λέει στην ECU σε ποιά θέση βρίσκεται η πεταλούδα του γκαζιού, αν αυτό ξερυθμιστεί το αυτοκίνητο ή θα κομπιάζει, ή θα μαρσάρει, ή θα σβύνει, ή δεν θα πηγαίνει μέχρι ένα σημείο στροφών και μετά θα απογειώνεται.
Είναι ένα ποτενσιόμετρο επάνω στην πεταλούδα του γκαζιού.
-
με οποιαδήποτε σχέση και στροφές στις χίλιες κάνει κάτι σα βήξιμο.Ακριβώς αυτό το σύμπτωμα σε Seicento και από το πρωί προσπαθώ να θυμηθώ τι ήτανε. Με επιφύλαξη να με γελάει η μνήμη μου, πρέπει να έφταιγε ο πολλαπλασιαστής.
-
εχθές που έβαλα μπρος με την όπισθεν επειδή είχε μείνει από μπαταρία (αφού ήταν καιρό ακίνητο) μετά από λίγο έσβησε γιατί μπούκωσε. μάλιστα μύρισα και άκαυστη. τώρα που φόρτισα τη μπαταρία θα πάρει αμέσως ή χρειάζεται κάποιο ειδικό ξεμπούκωμα; δλδ μη μείνει και την ξελιγώσω πάλι.
-
Λογικα θα εχει εξατμιστει η βενζινη απο χθες.
Αν ηταν καρμπυρατερ θα σου ελεγα να πατησεις τερμα το γκαζι,αυτο δεν καναμε οταν μπουκωνε;
-
αμα ειναι διπλο το καρμπυρατερ παταμε τερμα γκαζι και συγχρονως γυρναμε μιζα.
αμα ειναι κανα μοτερ με δυο διπλα ,καλα κρασα
Διάφορες Τεχνικές απορίες..........