-
Ρε παιδιά δεν είπα πουθενά για ανάποδη τοποθέτηση καλωδίων, τουτέστιν το + στο - και το - στο +, είπα για ανάποδη σειρά τοποθέτησης και αφαίρεσης, ήτοι σύνδεση πρώτα του - στο - και μετά του + στο + αντί για το σωστό πρώτα του + στο + και μετά του - στο -, κτλ...
-
Νομίζω πάντως ότι όταν συνδέουμε το (-) τελευταίο (όπως και προτείνεται), πάλι μπορεί να πετάξει μια σπίθα αν κάτι είναι 'έτοιμο' να τραβήξει αρκετό ρεύμα (π.χ. ηλεκτρομαγνητικές κλειδαριές)...
-
Στα παλιά αυτοκίνητα όταν ακουμπούσαμε τον πόλο της μπαταρίας κανονικά δέν έπρεπε να βγάλει καθόλου σπινθήρα. Ήταν μάλιστα μια πρόχειρη ένδειξη αν το αυτοκίνητο έχει διαρροή.
Στα καινούρια αυτοκίνητα ακόμα και όταν όλα είναι σβηστά θα βγάλει ένα μικρό σπινθήρα γιατί τραβάνε λίγο ρεύμα τα διάφορα ηλεκτρονικά. Απο ηλεκτρολογικής άποψης δέν έχει σημασία ποιό πόλο θα βάλεις πρώτα. Είναι όπως είπε και ο G60 καθαρά θέμα να μήν ακουμπήσει κάποιο εργαλείο κατα τη σύνδεση.
Τώρα στην περίπτωση του aserf το πιό πιθανό ήταν οτι όταν συνδέσανε την μπαταρία είχανε το κλειδί πάνω στο αυτοκίνητο και γυρισμένο στο ON και γι αυτό γ@μήθηκε το σύμπαν
-
Τον τελευταίο καιρό ακούω ένα θόρυβο εξαιρετικά χαμηλής έντασης και έχει την ίδια συχνότητα σαν να έχω πατήσει χαλικάκι. Τα λάστιχα μου είναι 4ετίας μεν αλλά τα έψαξα και δεν βρήκα τίποτα πάνω και χάνουν αέρα με φυσιολογικούς ρυθμούς όλα.
Υπάρχει πιθανότητα να υπάρχει πρόβλημα πέρα από τα ζαντολάστιχα?
-
Ποιο ρόλο παίζουν τα καζανάκια σε μια εξάτμιση και τι +/- υπάρχουν αν αφαιρέσει κάποιος το μεσαίο καζανάκι;
-
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
Ποιο ρόλο παίζουν τα καζανάκια σε μια εξάτμιση και τι +/- υπάρχουν αν αφαιρέσει κάποιος το μεσαίο καζανάκι;Eπιβραδινση τις ροής των καυσαερίων για διατήρηση μεγαλύτερης συμπίεσης στους κύλινδρους κ αποφυγή θορύβου.
Τώρα αν αφαιρεθεί τελείως το μονό που πετυχαίνεις είναι να ακούς θόρυβο άλλα να χάνεις πολύ σε απόδοση.
Αν αντικατασταθεί με κάποιο ποιο ''ελευθερωμένο'' πρέπει εκεί να πετύχουμε την χρυσή τομή μεταξύ διαφυγής κ συγκράτησης -
Ο χρήστης tractioner έγραψε:
Ποιο ρόλο παίζουν τα καζανάκια σε μια εξάτμιση και τι +/- υπάρχουν αν αφαιρέσει κάποιος το μεσαίο καζανάκι;
Eπιβραδινση τις ροής των καυσαερίων για διατήρηση μεγαλύτερης συμπίεσης στους κύλινδρους κ αποφυγή θορύβου.
Τώρα αν αφαιρεθεί τελείως το μονό που πετυχαίνεις είναι να ακούς θόρυβο άλλα να χάνεις πολύ σε απόδοση.
Αν αντικατασταθεί με κάποιο ποιο ''ελευθερωμένο'' πρέπει εκεί να πετύχουμε την χρυσή τομή μεταξύ διαφυγής κ συγκράτησηςΕυχαριστώ, δεν τη γλιτώνω την αντικατάσταση δηλαδή...
-
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
Eπιβραδινση τις ροής των καυσαερίων για διατήρηση μεγαλύτερης συμπίεσης στους κύλινδρους κ αποφυγή θορύβου.
Αν αντικατασταθεί με κάποιο ποιο ''ελευθερωμένο'' πρέπει εκεί να πετύχουμε την χρυσή τομή μεταξύ διαφυγής κ συγκράτησηςΕυχαριστώ, δεν τη γλιτώνω την αντικατάσταση δηλαδή...
Σαφώς απο τη στιγμή κιολας που λυπάσαι κ τα αυτιά σου!
-
Ο χρήστης travelman έγραψε:
Τον τελευταίο καιρό ακούω ένα θόρυβο εξαιρετικά χαμηλής έντασης και έχει την ίδια συχνότητα σαν να έχω πατήσει χαλικάκι. Τα λάστιχα μου είναι 4ετίας μεν αλλά τα έψαξα και δεν βρήκα τίποτα πάνω και χάνουν αέρα με φυσιολογικούς ρυθμούς όλα.Υπάρχει πιθανότητα να υπάρχει πρόβλημα πέρα από τα ζαντολάστιχα?
Δεν έχει συμβεί σε κανέναν κάτι αντίστοιχο?
-
Τακάκια?
Έλεγχος ημιαξονίων? -
Ο χρήστης swift b.p.m έγραψε:
Τακάκια?
Έλεγχος ημιαξονίων?Τακάκια είναι φρέσκα, και το έκανε πριν και μετά την αλλαγή.
Ημιαξόνια μου φαίνεται λίγο δύσκολο καθώς δεν έχει κάνει πολλά χιλιόμετρα ούτε έχει αναφερθεί κάποια ευπάθεια στο συγκεκριμένο μοντέλο. Ωστόσο μου έριξες ιδέα να ρίξω μία ματία στις 'φούσκες' μήπως χάνουν λάδια.
Αυτό που εικάζω, χωρίς να έχω ιδιαίτερη σχέση με το σπορ, είναι ότι μπορεί να έχει ταλαιπωρηθεί ο σκελετός των ελαστικών και να κάνει τοπικές παραμορφώσεις που να προκαλούν θόρυβο κατά την κύλιση...
-
Ο χρήστης travelman έγραψε:
Τον τελευταίο καιρό ακούω ένα θόρυβο εξαιρετικά χαμηλής έντασης και έχει την ίδια συχνότητα σαν να έχω πατήσει χαλικάκι. Τα λάστιχα μου είναι 4ετίας μεν αλλά τα έψαξα και δεν βρήκα τίποτα πάνω και χάνουν αέρα με φυσιολογικούς ρυθμούς όλα.Υπάρχει πιθανότητα να υπάρχει πρόβλημα πέρα από τα ζαντολάστιχα?
αν μπορεις αυριο κιολας βαλε λαστιχα.....μαλλον εχουν χασει την φορμα τους εκτος απο την προσφυση
-
Σιγουρα δεν εχεις πατησει καρφι/βιδα κλπ;Δεν ειναι απαραιτητο να χανεις αερα.
-
Μεγάλη πιθανοτητα να φταινε και τα λαστιχα!
Σε όλες τις ταχυθτητες ακούγεται ο θόρυββος? -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Σιγουρα δεν εχεις πατησει καρφι/βιδα κλπ;Δεν ειναι απαραιτητο να χανεις αερα.Συμφωνώ με τον ΒΙLL33 κάνε ένα ποιο εξονυχιστικό έλεγχο έτσι που το περιγραφείς δεν μπορεί να είναι κάτι άλλο.
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Αυτά που σας έγραψα, δεν είναι θεωρία, μα απόρια μετρήσεων που έχω κάνει.
Antonis-team.Αντώνη προφανώς έχεις συνεργειο, για τι μετρήσεις μιλάς? Με συμπιεσόμετρο η μιλάς για δυναμόμετρηση?
-
Ο χρήστης tractioner έγραψε:
Σιγουρα δεν εχεις πατησει καρφι/βιδα κλπ;Δεν ειναι απαραιτητο να χανεις αερα.
Συμφωνώ με τον ΒΙLL33 κάνε ένα ποιο εξονυχιστικό έλεγχο έτσι που το περιγραφείς δεν μπορεί να είναι κάτι άλλο.
Τα έχω κοιτάξει αλλά δεν είδα τίποτα. Μάλλον ένα δεύτερο τσεκάρισμα δεν θα είναι περιττό, στην χείριστη και με σήκωμα του οχήματος...
-
ΤΟ καλυτερο θα ηταν να τα βγαλεις για να τα ελενξεις .Ζυγοσταθμιση ποτε εκανες τελευταια φορα;Μπορεις να πας για ζυγοσταθμιση και να τα ελενξεις .
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
ΤΟ καλυτερο θα ηταν να τα βγαλεις για να τα ελενξεις .Ζυγοσταθμιση ποτε εκανες τελευταια φορα;Μπορεις να πας για ζυγοσταθμιση και να τα ελενξεις .Η ζυγοστάθμιση είχε γίνεί πέρσι σε όλους τους τροχούς, και σκόπευα να το πάω ξανά το φθινόπωρο με την αλλαγή ελαστικών αφου θα ήθελα να αποφύγουν τα φρέσκα λάστιχα ένα καλοκαίρι κακομεταχείρισης και ήλιου για λίγους μήνες οπότε χλωμό το κόβω να το πάω για αλλαγή πριν το καλοκαίρι.
Αυτό που ελπίζω είναι να μην είναι κάτι σχετικό με την ανάρτηση/μετάδοση
-
μπορεί να φανεί βλακώδης η ερώτηση μου αλλά από χθες πήγε κάποιος να με βγάλει τρελό και επέμενε τόσο στην άποψή του που κατάφερε να με κάνει να αμφιβάλω γι'αυτά που ξέρω.
Γίνεται να κάνεις ευθυγράμμιση στον πίσω άξονα ενός αυτοκινήτου?
(αν η απάντηση ποικίλει, please διευκρινείστε σας παρακαλώ )ΥΓ:Αν θυμάμαι καλά δεν μπορείς να κάνεις γενικώς ρυθμίσεις στον πίσω άξονα.
Διάφορες Τεχνικές απορίες..........