-
λοιπον το yaris το ειχα κανει testdrive πριν ενα μηνα.
το 1.3 μου φανηκε οτι κινει αξιοπρεπως το αμαξωμα (σαν ενα αργο 1.6 μικρομεσαιο) οποτε δεν υπαρχει προβλημα.
στις στροφες δεν κραταει τοσο καλα λογω υψους και μαλακων αναρτησεων αλλα μικρο αυτοκινητο ειναι - δεν το παιρνουμε για ευχαριστηση στα στροφιλικια..stevelo, σε συγκριση με το swift θα επαιρνα το yaris που εχει 5 αστερια ενω το swift 4.
-
Τελικά οδήγησα και το Yaris. Οι εντυπώσεις μου είναι ταυτόσημες με του Garfield.
Συμπεράσματα. Το Swift αν δεν ήταν για τη σύζυγο μου ταιραίζει περισσότερο. Είναι πιο 'παιχνιδιάρικο' και πιο γρήγορο μέχρι την 3η ταχύτητα. Αυτή την αίσθηση δίνει. Είναι και πιο καλά εξοπλισμένο (τάχει όλα το GLA) και είναι και πιο φτηνό.
Το Colt μ άφησε εντελώς αδιάφορο. Όχι οτι είναι κακό αυτ/το (ίσα-ίσα μια χαρά φαίνεται) αλλά δε μου ταιριάζει κι επειδή θα το οδηγώ κι εγώ το απορρίπτω.
Το yaris είναι κάπου στη μέση. Μ άφησε την αίσθηση πως όλα είναι καλά μελετημένα με 1ο κριτήριο την ασφάλεια. (Έχει και 5 αστέρια). Καλή η κλιμάκωση του κιβωτίου και πιο πρόθυμο ν ανεβάσει στροφές απ το Colt.
Όμως μ αυτή την ιστορία των δοκιμών και του ψαξίματος κατάλαβα πόσο μεγάλη βλακεία είναι το ηλεκτρικό γκάζι. Αμαξάκια με 87, 92, 95 Hp που θα έπρεπε να 'πετάνε', απλώς κινούνται αξιοπρεπώς. Ειλικρινά το παλίο clio 1.4s με 80Hp επιταχύνει πολύ καλύτερα.
Η απόφασή μου είναι το Yaris 1.3 Tera. Με 14.100 τελική τιμή μ όλα πληρωμένα και δώρο συναργερμο. Είναι ακριβό και ελπίζω να τάχει τα λεφτά του.
Μ είπαν πως τον τηλεχειρισμό για το κλείδωμα που δεν έχει το tera, θα τον καλύψει ο τηλεχειρισμός του συναγερμού. Δεν ξέρω αν ισχύει κι αν πρέπει ν αφήσω να παρέμβουν στα ηλεκτρονικά του αυτ/του.
Και το χειρότερο. Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή ετοιμοπαράδοτο ασημί και αν το παραγγείλω τώρα, η πιθανή παράδοσή του θα είναι τέλος Σεπτέμβρη. Ζήσε Μαη.... Δυστυχώς θα περιμένω. -
το ηλεκτρονικο γκαζι ειναι οντως τραγικο! τα εχει θαψει ολα τα αμαξια..
πολυ καλη επιλογη stevelo
αν δεν εχει ασημι, ψαξε λιγο και σε παραπλησια χρωματα (νομιζω ασημι του φεγγαριου - ελαχιστα πιο σκουρο) που ειναι πολυ ωραια και ιδιαιτερα.
αλλα και ασημι να παραμεινεις, ενας μηνας δεν ειναι τπτ. λιγο το ευρωμπασκετ λιγο οι εκλογες.. στο πι και φι θα περασει!καλοριζικο
-
Ευχαριστώ πολύ Garfield και για τη βοήθεια στην επιλογή μου.
Η σύζυγος έχει κολλήσει στο ασημί. Τη Δευτέρα θα πάω να το παραγγείλω κι ελπίζω να περάσει γρήγορα ο καιρός.
Μια ερώτηση. Ο συναγερμός υπάρχει περίπτωση να δημιουργήσει πρόβλημα στα ηλεκτρονικά του αυτ/του; Θα τοποθετηθεί extra από τον αντιπρόσωπο.
Ευχαριστώ όλα τα παιδιά που με βοήθησαν με τις απόψεις - γνώμες τους. -
για τον συναγερμο δεν ξερω δυστυχως φιλε μου
με γεια και παλι παντως! δεν νομιζω να σε απογοητευσει. και η toyota και οι αντιπροσωπειες της ειναι λιρα εκατο!
-
Ο χρήστης stevelo έγραψε:
Μια ερώτηση. Ο συναγερμός υπάρχει περίπτωση να δημιουργήσει πρόβλημα στα ηλεκτρονικά του αυτ/του; Θα τοποθετηθεί extra από τον αντιπρόσωπο.
τους.Mου έχει συμβεί πριν από πολλά χρόνια σε μια Lancia. O 'μάστορας' μου έκανε σαλάτα τα ηλεκτρικά και ταλαιπωρήθηκα αφάνταστα. Aπό τότε μόνο ασφάλεια κλοπής. Tο αστείο είναι ότι λίγα χρόνια μετά διέρηξαν το σπίτι ενώ κοιμόμαστε, πήραν πορτοφόλια, τα κλειδιά του Megane και φύγανε. (Aστείο είναι τώρα, τότε δεν ήταν!). Aυτός είναι και πολύ διαδεδομένος τρόπος κλοπής τα τελευταία χρόνια, τι να κάνει ένας συναγερμός αυτοκινήτου;
-
stevelo μεγειά και να το ευχαριστηθείτε!
-
Νασαι καλά fonzareli και ευχαριστώ για τη βοήθεια.
Άσχετο κι απίστευτο! Ο Πωλητής της TOYOTA σε ερώτησή μου για την κατανάλωση του Yaris 1.3, μ είπε πως στην πόλη καίει 5,5 L/100 Km. Του είπα πως κάτι παρόμοιο δίνει ο κατασκευαστής και αυτές είναι τυποποιημένες τιμές. Αυτός επέμεινε πως είναι η πραγματική κατανάλωση. Δεν το πιστεύω. Το Transalp 650cc που έχω καίει 5,5 - 6,5 L/100 Km. Οι κάτοχοι Yaris ας μας δώσουν τα φώτα τους σχετικά.
angel rabbit συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Σε κανένα αυτ/το δεν είχα συναγερμό για τους λόγους που αναφέρεις. Αν τελικά τον βάλω, θα το κάνω μόνο και μόνο για τον τηλεχειρισμό του κλειδώματος-ξεκλειδώματος. Βλέπεις η μαμα TOYOTA με 14.100 δε μας δίνει τηλεχειρισμό. Το θέμα είναι μήπως πάμε για καλό και μπλέξουμε με καμιά 'μαστοράτζα' και τα κάνει μπάχαλο. -
stevelo αν θελεις να κοιτάξω αύριο το trip computer να σου πω.
Πάντως νομίζω γύρω στα 6,7 μου καίει μέσα στην πόλη (και μιλάμε για την ίδια πόλη με σένα...) -
fonzareli είμαστε συμπολίτες; Είσαι ο κατ εξοχήν άνθρωπος που πρέπει να μου δώσει πληροφορίες μιας και τ αμάξι θα κινείται κυρίως στην πόλη και λίγο έξω απ αυτή.
-
Συμπολίτες είμαστε. Και εγώ το yaris 1.3 το έχω από το 2002 σαν δεύτερο αυτοκίνητο για την πόλη και το χρησιμοποιεί κυρίως η σύζυγος.
Το αυτοκίνητο είναι πολύ ευχάριστο, ευκολοδήγητο, ποιοτικό. Εγώ ψάχνω να το αλλάξω διότι δεν έχει ABS και το φοβάμαι λίγο για το χειμώνα.
Δεν ζητάει απολύτως τίποτα και καίει ελάχιστα.
Βέβαια, σε δρόμους όπως αυτός που πάει για κιτριές και τον είχαν σκάψει, υπέφερε από ανάρτηση. Μην ξεχνάς ότι ένα μικρό αυτοκίνητο είναι.Το σερβις το έχω επισκευθεί ελάχιστες φορές για τα τυπικά.
Εμείς, αν το αλλάξουμε, λέμε μάλλον για το mini cooper. Χάνουμε τις 4 πόρτες αλλά είναι το μόνο μικρό που κάτι μας λέει...
Οτι θέλεις ρώτα!
-
fonzareli αν δε σου κάνει κόπο κι όποτε μπορέσεις δώσε μου την κατανάλωση του trip computer. Η σύζυγος μου έχει φρικάρει με το θέμα. Οδηγεί το παλιό clio 1.4s που λόγω παλιάς τεχνολογίας αλλά και κοντών σχέσεων, ειδικά με το air-condition καίει γύρω στα 10L/100Km. Είναι ο κύριος λόγος που το αλλάζουμε.
Μετακινείται καθημερινά δουλειά (Νοσοκομείο)-σπίτι και στην πόλη μεταφέροντας τα παιδιά στις δραστηριότητές τους και για ψώνια. Να καταλάβεις το Megane 1.4 16V αν και μεγαλύτερο και βαρύτερο καίει πολύ λιγότερο. Αλλά που να το παρκάρει; Γι αυτό είπαμε να πάρουμε τελικά το Yaris.
Στο δρόμο για κιτριές υπέφεραν τα Γαλλικά, πόσο μάλλον το Yaris. Άστα. Απαράδεκτη κατάσταση.
Στο service τι κατάσταση επικρατεί; Δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία; Γιατί στη Renault κάπως έτσι είναι. Έφυγα 5/8/2007 για Ευρώπη (Σκόπια-Σερβία-Ουγγαρία-Σλοβακία-Τσεχία-Γερμανία-Αυστρία-Ιταλία-Ανκόνα-Πάτρα) μετά από γενικό έλεγχο στην αντιπροσωπεία. Στη Βουδαπέστη άρχισε να χάνει τα υγρά φρένων απ το πίσω αριστερό κυλινδράκι.
Το φοβερό της ιστορίας είναι πως το είχα δεί στο συνεργείο (είχε ¨δακρύσει') αλλά ο ειδήμον με διαβεβαίωσε πως όλα είναι οκ. Ευτυχώς όλα πήγαν καλά. Συμπλήρωνα υγρά και δεν έμπλεξα να ψάχνω για συνεργεία και να χαλάσω τις διακοπές μου.
Στην TOYOTA πως είναι τα πράγματα;
Άσχετο. Πριν αποφασίσω για καινούριο έριξα μια ματιά στα μεταχειρισμένα. Βρήκα Yaris 1.0 του 2002 σε μάντρα 7.000 euro. Που σημαίνει πως αν σκεφτείς να το δώσεις, θα το χρυσοπουλήσεις. -
Λοιπόν το trip computer μου δείχνει 7,3 πριν λίγο που κοίταξα. Με air-condition πάντα ανοικτό.
Το έχω δει πάντως και λιγότερο. Νομίζω γύρω στα 6,5-6,7.
Χρήση όπως και εσύ. Η σύζυγος στη δουλειά και τα παιδιά στα αγγλικά κλπ.Τώρα από τα συνεργεία στην επαρχία έχω πολύ κακή άποψη γενικά.
Από την toyota όμως δεν μπορώ να πω ότι είμαι δυσαρεστημένος αλλά δεν έχει τύχει να τους χρειαστώ σε κάτι εκτός από τα εντελώς τυπικά. Πιστεύω ότι καλύτερα να έχεις αυτοκίνητο πολύ αξιόπιστο που δεν ζητάει πολλά, παρά να βασίζεσαι στο συνεργείο αν είναι καλό ή όχι!
Γι αυτό άλλωστε λέω να το δώσω τώρα πριν αρχίσει να ζητάει και ας έχω κάνει μόνο 27.000 κμ.... (+ ότι δεν έχει ABS)
-
Ευχαριστώ πολύ fonzareli. Έχεις δίκιο με τα συνεργεία. Εγώ δεν τα χρειάστηκα πολλές φορές (τα service έκανα) αν και έχω 2 Renault. Όμως δε μπορώ να πω πως είμαι ευχαριστημένος με την ποιότητα της δουλειάς τους.
Ενδεικτικά λέω πως στο service των 20.000 Km του καινούριου τότε Clio, μου ρύθμισαν τις βαλβίδες ανάποδα. Δηλ. της εισαγωγής για εξαγωγής και αντιστρόφως. Πήγα ταξίδι Λάρισα, τ αμάξι δεν 'πήγαινε' κι έκαψε πολύ βενζίνη. Όταν το πήγα στο εκεί service, μόλις το είδαν φρίκαραν. Ευτυχώς δεν έπαθε ζημιά. Ανευθυνότητα και αντιμετώπιση αρπα-κόλα.
Προβληματίζομαι στο αν θα πρέπει να τους αφήσω να τοποθετήσουν συναργερμό στο Yaris. Τους φοβάμαι. Γι αυτό και ρωτάω. -
Είχα renault 5 και καταλαβαίνω καλά τι εννοείς...
Τώρα για το συναγερμό θα σε γελάσω! Καλύτερα ρώτα κάποιον στην πόλη μας που να έχει βάλει. Εγώ, λόγω γκαράζ, δεν έχω.
-
Ο συναγερμός μ είναι άχρηστος και γιατί δεν προσφέρει τίποτα σε θέματα ασφάλειας, αλλά και γιατί κι εγώ θα το παρκάρω στο υπόγειο γκαράζ του σπιτιού μου. Με προβληματίζει γιατί αν τον τοποθετήσω, θα έχω τηλεχειρισμό για το κλείδωμα-ξεκλείδωμα του αυτ/του.
Το Yaris/Tera δεν διαθέτει κλείδωμα με τηλεχειρισμό στον στάνταρ εξοπλισμό του.
Ο **angel rabbit **επιβεβαίωσε τους φόβους μου για την αξιοπιστία των μαστόρων γι αυτό προβληματίζομε. -
Πάρε το luna 1.3 που βλέπω έχει και +2 αερόσακους και τον τηλεχειρισμό...
+690 ευρώ βέβαια!
Αλλά, αν το έχεις αποφασίσει για το yaris, κάντο έτσι. Δεν ξέρω μήπως έχουν και τίποτα άλλες ψιλοδιαφορές (πχ ταπετσαρίες κλπ). -
Η μόνη διαφορά μεταξύ tera-Luna είναι οι 2 αερόσακοι + τηλεχειρισμός. Και βέβαια +700 euro. Δηλ πάμε στα 14800. Στα ήδη πάρα πολλά 14.100 για αυτοκίνητο πόλης, νομίζω πως ξεφεύγουμε τελείως.
Αν ήταν για μένα δεν θα έπαιρνα yaris. Αλλά η σύζυγος έχει κολήσει και δε θα της χαλάσω το χατήρι. Όμως είναι πολύ ακριβό έτσι κι αλλιώς.
Και για να πω και κάτι ακόμη, έχω επιφυλάξεις ακόμη για την ποιότητά του. Τα πλαστικά του εσωτερικού του είναι πολύ σκληρά και φαίνονται εντελώς ψεύτικα. Μακάρι να πέσω έξω.
Το παίρνω για την φήμη που έχει η TOYOTA στην αξιοπιστία. Τίποτε άλλο.
Τα Γαλλικά είναι άλλα αυτοκίνητα και προσωπικά μ αρέσουν σ όλα τους περισσότερο. Πλήν βέβαια ότι τρίζουν. Το clio είναι κορυφαίο και άπαιχτο σ όλα του. Αλλα η μαμά Renault το μεγάλωσε πολύ κι άντε να παρκάρει στην πόλη.
Ίδωμεν -
τα renault οπως και αλλες εταιρειες ΗΤΑΝ αξιοπιστες αλλα πλεον δεν ειναι.
vw και renault ειδικα τα τελευταια χρονια βρισκονται πολυ ψηλα στις λιστες αναξιοπιστιας.καλα εκανες stevelo και πηρες το yaris. ειναι ο καλυτερος συνδυασμος αξιοπιστιας και ασφαλειας. θα ηταν καλυτερα να επαιρνες και την εκδοση με τους 7 αεροσακους αλλα και αυτη που πηρες ειναι μια χαρα.
ασε που η toyota εχει ισως τις καλυτερα οργανωμενες αντιπροσωπειες στην ελλαδα.θα μεινεις παρα πολυ ευχαριστημενος. με γεια.
-
Πάντως για τα πλαστικά στο εσωτερικό συμφωνώ κι εγώ.
Και εμείς ξεκινήσαμε να αλλάξουμε το προηγούμενο μοντέλο (2002) με το νέο, και μόλις μπήκαμε στο καινούριο μας φάνηκαν εντελώς ψεύτικα τα πλαστικά. Κυρίως τα μπράτσα στις πόρτες.
Βέβαια, αυτά δεν δείχνουν κατ΄ανάγκη και την ουσιαστική αξιοπιστία του αυτοκινήτου που πιστεύω ότι εξακολουθεί να είναι κορυφαία!
Yaris vs Golf