-
Σεατ λεον.Δεν πα να το βγαζουν πρωτο ΟΛΑ τα ελληνικα περιοδικα..δες τα σχολια μου πιο πανω..all time classic Καγκουραμαξο .
sorry,κιολας...αλλα το Λεον ειναι καγκουραμαξο και το Μεγκαν ειναι το απαυγασμα της καλαισθησιας?
ελεος!πες οτι σ'αρεσει εσενα περισσοτερο και μην διατυπωνεις αξιωματα.
και τα περιοδικα το βγαζουν καλυτερο ,οχι ομορφοτερο!
και εχει και ενα ενδιαφερον συγκριτικο σε αυτους τους 4τ...
(σσ. δεν εχω λεον)
-
Ο χρήστης akaliptosZR έγραψε:
Ενταξει θα που το Μιχαλη να φερει ημερολογιο να σε μετρησει!
Xa xa...με αφορμη το ποστ σου, γελουσαμε ολο το βραδυ χθες με τον Μιχαλη..Κατι μου ειπε πως ακομα να σπασεις το 1.16 που ειχα κανει με ΡΟΒΕΡ...
Ειπε να σου πω, καλυτερα βαλε την αναρτηση διοτι το 16 δεν το σπας με τιποτα κουλατζα...
1:15,7 Στελαρα με μαμα αναρτηση και τελειωμενα φρενα (φρεναρα με σαζμαν και ξεπρεσαρα κορωνα μεσα στην πιστα) αν ψαξεις καπου στο τοπικ για τα μεγαρα στο 106sc θα το βρεις!
Μολις κρυωσει ο καιρος και βρω 4 σέμι θα ξαναπαω γιατι εχω αγορασμενες εδω και 3-4 μηνες κατι 21 mm ραβδους που θελω να βαλω, αλλα θελω πρωτα να δω την αναρτηση που εβαλα με τις μαμα ραβδους!
-
Ο χρήστης screwdriver έγραψε:
Σεατ λεον.Δεν πα να το βγαζουν πρωτο ΟΛΑ τα ελληνικα περιοδικα..δες τα σχολια μου πιο πανω..all time classic Καγκουραμαξο .
sorry,κιολας...αλλα το Λεον ειναι καγκουραμαξο και το Μεγκαν ειναι το απαυγασμα της καλαισθησιας?
ελεος!πες οτι σ'αρεσει εσενα περισσοτερο και μην διατυπωνεις αξιωματα.
και τα περιοδικα το βγαζουν καλυτερο ,οχι ομορφοτερο!
και εχει και ενα ενδιαφερον συγκριτικο σε αυτους τους 4τ...
(σσ. δεν εχω λεον)
Το να ειναι ενα αυτοκινητο καγκουρεμενο ειδικα στην περιπτωση μας που μιλαμε για ελλαδα, δεν σημαινει πως αρχικα πρεπει να ειναι ομορφο-ασχημο. Δηλαδη ποσα Σ2000 που στην εργοστασιακη του μορφη ειναι ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ, εχεις δει στους ελληνικους δρομους που ειναι κατεστραμμενα εμφανισιακα?
Αυτο εννοω για το λεον..Αλλωστε κοιτα λιγο στο θεμα με τους αυστραλους, και θα δεις πως η σεατ κατεχει τα πρωτεια( με το λεον πρωταγωνιστη).Ελπιζω να καταλαβεις με την σωστη διατυπωση μου.
Υ.Γ Στελαρα, δεν μπαινο ρε συ σε φορα 106...Ο μιχαλακης μου μετεφερε χρονους!! Αν εσπασες το 1.16 σημαινει πως βελτιωθηκες πολυ!!! Αντε σε κανα μηνα να πιασει λιγο ψυχρα να παμε ολοι μαζι!
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Και εγώ θα σου ξαναπώ, νομίζεις οτι το μοτέρ σου έχει πολύ σχέση με αυτό του RS;
Eπειδη μαλλον εσυ δεν ξερεις ακριβως τις διαφορες σου παραθετω επακριβως
'Το 'μικρό' μοτέρ των 165-170 ίππων είναι ίδιο με το 'μεγάλο' των 225 του megane RS. Η μόνη διαφορά βρίσκεται στην σχέση συμπίεσης και στα έμβολα.9,5:1 αντί 9:1. Τα προγραμματισμένα megane RS στο ρενω κλαμπ βγάζουν στην χειρότερη 250 άλογα και φυσικά δεν κινδυνεύουν να σπάσουν.Με ίδια σωθικά λοιπόν και χρησιμοποιώντας τουρμπίνα και μπέκ από τον 'μεγάλο' κινητήρα μετατρέπουμε τον 'μικρό' κινητήρα σε 'μεγάλο' με έλάχιστα αυξημένη συμπίεση. Το κόστος τουρμπίνας και μπέκ ως καινούργιων ανταλλακτικών από την ίδια την Renault δεν ξεπερνά τα 2500
-
Τα έμβολα δεν θα τα αλλάξετε δλδ;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Τα έμβολα δεν θα τα αλλάξετε δλδ;Τελικα ΕΣΥ που ξερεις καλυτερα, θα μας πεις σε τι πιεσεις δουλευει το GT μαμα, ωστε να καταλαβουμε ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ αν ειναι χαλαρο το μοτερ η πουσαρισμενο ?Διοτι ολα σου τα ποστ, ηταν ειρωνικα ως προς την αξιοπιστια ενος μοτερ που προφανως δεν γωριζεις.
Καλυτερα να μασαμε παρα να μιλαμε...Αλλα αυτα εχει το φτηνο ιντερνετ δυστυχως.
-
Μίλησα εγώ για την αξιοπιστία του μαμά μοτέρ; Εγώ μίλησα για την αξιοπιστία του 'αναβαθμισμένου' μοτέρ σε σύγκριση με αυτό του RS . Το ίντερνετ εξάλλου δεν είναι και πολύ ενθαρρυντικό για την ευκολία της συγκεκριμένης βελτίωσης που περιγράφεις (περιγράφετε). Το τι γνωρίζω και τι όχι μόνο εγώ το ξέρω, γιαυτό να προσέχεις τι λες.
Tώρα, μάλλον πετάει μια μύγα γύρω σου, γιατί εγώ απλά ρώτησα τον dimman αν θα αλλάξουν τα έμβολα στην συγκεκριμένη βελτίωση. Αν σε πειράζει που τόλμησα να ρωτήσω κάτι τέτοιο, πήγαινε αλλού να παίξεις. Δυστυχώς έχω ακριβό ίντερνετ, οπότε θα σου συστήσω τις V6 μετά από κάθε γεύμα. Κάνουν καλό και στο χαμόγελο.
-
Μα για το αναβαθμισμενο μοτερ μιλαμε τοση ωρα φυσικα, και οχι για το εργοστασιακο. Αυτο τι να παθει?
Τελικα θα μας απαντησεις πως και γιατι εκρινες πως το μοτερ ειναι ΠΟΥΣΑΡΙΣΜΕΝΟ? η μηπως θελεις να σου παραθεσω το ειρωνικο σχολιακι περι χαλαροτητας..
ΤΩΡΑ αν απο εκει πανω βλεπεις μυγες τοσο μακρια....Ρωτα οσο και οτι θες, σε αλλο θεμα. Οπως βλεπεις το συγκεκριμενο θεμα εχει ανοιχτει για ανταλλαγη σοβαρων αποψεων με ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ.
Αληθεια, τι οδηγεις? Επειδη ισως οι γνωσεις σου περι υπερτροφοτουμενων μοτερ και δη ΡΕΝΩ προκυπτουν απο την κατοχη κανενος RS?
.-
-
Όχι δεν θα τα αλλάξουμε τα έμβολα.Είναι κατασκευασμένα και τα 2 από το ίδιο κράμα και η μόνη τους διαφορά είναι στην σχέση συμπίεσης.
Απλά με 0,1bar λιγότερης πίεσης από την τουρμπίνα θα έχουμε τα ίδια άλογα με το megane RS.
Φυσικά με ίδια πίεση με το megane RS θα βγάλει παραπάνω άλογα.Αν η απορία σας είναι για την υψηλότερη σχέση συμπίεσης,ρωτηστε τους κατόχους Ibiza FR γιατί το προτιμούν από το cupra.
-
doh.... τι να τα κανετε μωρε τα 200-300-500 αλογα?
Και πως θα τα βαλετε κατω?
Και πως θα τα σταματησετε?
Δεν πουλατε κανα νεφρο να παρετε καμια ---> http://www.bentleymotors.com/Corporate/ ... infid=1004
Αυτα ειναι αμαξια για αλογα... οχι τα GTia...
-
Πες μας dimman, για να μην τρέχουμε να ρωτάμε ibizoκατόχους!
Μήπως στα παραπάνω εννοείς ότι με 0,1 περισσότερο από ό,τι το RS θα επιτευχθούν τα ίδια άλογα;
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
doh.... τι να τα κανετε μωρε τα 200-300-500 αλογα?Και πως θα τα βαλετε κατω?
Και πως θα τα σταματησετε?
Δεν πουλατε κανα νεφρο να παρετε καμια ---> http://www.bentleymotors.com/Corporate/ ... infid=1004
Αυτα ειναι αμαξια για αλογα... οχι τα GTia...
-
Θεωρείς δηλαδή πως έτσι όπως είναι το μοτέρ του gt στο σύνολο αυτό, αν το πάρεις και το ανεβάσεις στα 210-220 άλογα θα είναι εξίσου αξιόπιστο με το μαμίσιο των 165 και σε σχέση με αυτό του RS με τα 225; Εγώ σε αυτό έχω αντίρρηση, για να μην μιλήσουμε τώρα για στήσιμο, φρένα, αναρτήσεις.
Το συγκεκριμένο θέμα αφορά την αγορά (και την αναβάθμιση) του gt σου. Αν θεωρείς ότι είναι άσχετο να κάνω ερωτήσεις για την αξιοπιστία του μοτέρ σε τέτοιες καταστάσεις (αναβαθμισμένες), τι να σου πω. Μάλλον δεν ξέρεις να συζητάς.
Ξεκόλλα με την καραμέλα με το τι οδηγεί ο άλλος. Αν είχε κάποια σχέση το τι οδηγώ με το θέμα μας, θα το είχες μάθει προ πολλού. Αλλά αυτή είναι η κλασσική ερώτηση όσων δεν έχουν τι άλλο να πουν και προσπαθούν να βρουν τρόπο να υποβαθμίσουν τον συνομιλητή τους. Οπότε σε μένα όχι τέτοια κόλπα, δεν πιάνουν. Κάποιος δηλαδή που δεν τυχαίνει να έχει στην κατοχή του αμάξι δεν δύναται (και δεν μπορεί) να ομιλεί για μοτέρ και αμάξια, συγχαρητήρια. Η διάθεσή σου για διάλογο και κουβέντα γίνεται όλο και πιο φανερή.
Α, και για να μην ξεχάσω, δες καλύτερα, τα περί χαλαρότητας τα είπε άλλος.
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Πες μας dimman, για να μην τρέχουμε να ρωτάμε ibizoκατόχους!Μήπως στα παραπάνω εννοείς ότι με 0,1 περισσότερο από ό,τι το RS θα επιτευχθούν τα ίδια άλογα;
To ακριβώς ανάποδο. Εφ'όσον έχουμε υψηλότερη συμπίεση έχουμε ήδη υψηλότερη πίεση καύσης.Επομένως χρειαζόμαστε λιγότερη πίεση.
Τα FR έχουν επίσης 9,5 : 1 συμπίεση αντί του 9:1 των cupra.Φούλ 1ο στάδιο με ακριβώς τα ίδια πράγματα λοιπόν τα FR προκύπτουν πιο δυνατα από τα cupra.
-
Ο χρήστης dimman έγραψε:
Όχι δεν θα τα αλλάξουμε τα έμβολα.Είναι κατασκευασμένα και τα 2 από το ίδιο κράμα και η μόνη τους διαφορά είναι στην σχέση συμπίεσης.
Απλά με 0,1bar λιγότερης πίεσης από την τουρμπίνα θα έχουμε τα ίδια άλογα με το megane RS.
Φυσικά με ίδια πίεση με το megane RS θα βγάλει παραπάνω άλογα.Αν η απορία σας είναι για την υψηλότερη σχέση συμπίεσης,ρωτηστε τους κατόχους Ibiza FR γιατί το προτιμούν από το cupra.
Γιατί αυτός που θα πάρει το FR καλώς η κακώς θα τον νοιάξει πώς θα το πάει στα 250 άλογα, όχι το πώς θα τα βάλει κάτω.
-
Α, τώρα το έπιασα! Thanks!
-
παντως δεν ειναι καλο 'σημαδι' να σκεφτεται καποιος αναβαθμισεις χωρις να εχει κλεισει καν 10χλμ με το νεο του αμαξι...
-
drdino Εχεις ΔΙΚΙΟ για τα περι χαλαροτητας..Το σχολιο ηταν απο αλλο μελος.
Η ερωτηση μου για το τι αυτοκινητο εχεις δεν ειχε ΚΑΘΟΛΟΥ υποτιμητικο χαρακτηρα, ΑΠΛΑ επειδη οι ερωτησεις σου φανηκαν ειτε κακοπροαιρετες ειτε σαν να κρυβουν κατι απο πισω τους, σε ρωτησα, μηπως ξερεις κατι που εμεις δεν ξερουμε.
@σπυρος Γιατι δεν ειναι καλο σημαδι να ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ? Υπαρχει συγκεκριμενο χρονοδιαγραμμα που να υποδεικνυει το ΠΟΤΕ και το ΤΙ θα κανουμε στα αυτοκινητα μας? Αν καποιος αγοραζει ενα αυτοκινητο για να πηγαινει πιστα καθε ΣΚ δηλαδη, το να αγορασει κατευθειαν ζαντολαστιχα στην προκειμενη περιπτωση ειναι ΚΑΚΟ σημαδι? Το καθε αυτοκινητο χρησιμοποιειται διαφορετικα απο τον εκαστοτε οδηγο. Μη γνωριζοντας ουτε το ενα, ουτε το αλλο, καταληγουμε σε λαθος συμπερασματα.
-
Ακόμα και αν ήταν κακοπροαίρετες, τι σχέση έχει το τι αμάξι θα σου πω πως οδηγώ; Κατάλαβες γιατί σου λέω ότι είναι κάτι το εντελώς άσχετο; Τι θα άλλαζε αν σου έλεγα ότι οδηγώ swift ή Μ3;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Γιατί αυτός που θα πάρει το FR καλώς η κακώς θα τον νοιάξει πώς θα το πάει στα 250 άλογα, όχι το πώς θα τα βάλει κάτω.
Γιατί αυτός που ρωτάει για 300 άλογα από ένα οποιοδήποτε αμάξι τον νοιάζει αν θα περνάνε κάτω;
Είναι στην προτίμηση του κάθενος τι θα κάνει με το αμάξι του και φυσικά δεν νομίζω να είναι κανένας τόσο αφελής που νομίζει ότι με τα 2χχ άλογα του θα στρίβει με το γκάζι στο πάτωμα.
Με την ίδια λογική δεν θα έπρεπε κανένας να αγοράζε τις πρώτες Corolla με δυνατό μοτέρ και ανύπαρκτη ανάρτηση.
Τα Γαλλικά τουλάχιστον είναι απ'τα καλύτερα του είδους στην οδηγική συμπεριφορά,δεν νομίζεις;
Renault Megane GT [was: Επιλογή γρήγορου μικρομεσαίου]