-
Σου στέλνω πμ με 2 ενδιαφέροντα κομμάτια...
-
Στείλτου Τρούλη για να τα εγκολπώσει στους προβληματισμούς του!!!
-
Φίλε tm αν κατάλαβα καλά έχεις το gti MK IV. Εγώ θα σου πω τη δική μου γνώμη.
Προέκυψε (λόγω διαφόρων καταστάσεων) να πάρω και γω ένα gti πριν περίπου 2,5 χρόνια, χωρίς να αποτελεί την κύρια επιλογή μου.
Στην αρχή έλεγα τι μ@λ@κ.. πήγα και πήρα, λάθος επιλογή, κλπ κλπ
Στην καρδιά μου πάντα ήταν η BMW και φυσικά η Μ3 Ε46.
Σιγά-σιγά όμως με τη συνεχή χρήση του αυτοκινήτου άρχισε να μου καλαρέσει η ροπή του (η οποία σε στροφιλίκη ήταν απίστευτη-διακτινιζόμουν από στροφή σε στροφή με μια σχέση πάνω και γενικά άρχισα να τεμπελιάζω χρησιμοποιώντας τον επιλογέα σπάνια), η απροβλημάτιστη λειτουργία του, η super ευκολία χρήσης του, καθώς και η σχετική άνεσή του.
Όταν πέταξα δε 4 ελατήρια και ένα προγραμματάκι της ΜΤΜ ε τότε το αυτοκίνητο ξαφνικά έγινε ΑΨΟΓΟ για τα δικά μου γούστα. Και να μου το λέγανε δεν υπήρχε περίπτωση να πιστέψω άν δεν το ζούσα ότι αυτό το αμάξι τελικά μου άλλαξε όλη τη φιλοσοφία περί αυτοκίνησης που είχα μέχρι τότε. Ήμουν καταρχάς fan της ατμόσφαιρας και τώρα του turbo. Δεν είχα και την καλύτερη άποψη για το group VAG γενικά και για το Golf ειδικότερα, και τώρα έχω την καλύτερη.
Γενικά αυτό το αμάξι μου έδειξε το δρόμο για να κάνω στροφή 180 μοιρών στις απόψεις μου περί αυτοκίνησης. Έπαψα να είμαι και φανατικός οπαδός μιας μάρκας και με έκανε να καταλάβω πως αξιόλογα μοντέλα υπάρχουν σε όλες τις μάρκες.
Μετά από 1.5 χρόνο συμβίωσης μαζί του και αφού είχα πάρει την απόφαση ότι δεν θα το πούλαγα με τίποτα, οι συγγειρίες με έφεραν στην πραγματοποίηση της αρχικής μου επιλογής και στην απόκτηση της πολυαγαπημένης μου Μ3 Ε46, πουλώντας τελικά το Golf.Φυσικά στην αρχή ήμουν ενθουσιασμένος και φυσικό είναι. Θόρυβος απίστευτος, οδηγική ευχαρίστηση στο ζενίθ κλπ κλπ. Έλα όμως που για να τα έχεις όλα αυτά πρέπει να παίζεις συνεχώς με τον επιλογέα και να είσαι συγκεντρωμένος στο δρόμο και στο στροφόμετρο!
ΟΚ όλα αυτά αλλά όπως έχω γράψει και σε άλλο post μου, δεν μπορείς να είσαι σε εγρήγορση όλη την ώρα. Με το Golf πήγαινα αέρα με ποοοολύ λιγότερη προσπάθεια και τελικά κατάλαβα πως για καθημερινό αυτοκίνητο είναι πάρα πολύ χρηστικό και δεν τίθεται θέμα καν σύγκρισης με την Μ3 σε αυτό το θέμα.
Το συμπέρασμα είναι ότι αν τα ήξερα όλα αυτά νωρίτερα δεν θα είχα διανοηθεί να προχωρήσω στην απόκτηση της Μ (ιερόσυλος το ξέρω ) γιατί πολύ απλά δεν μου πρόσφερε τίποτα παραπάνω (εκτός από το αυτονόητο πρεστίζ και οδηγική εμπειρία) στην καθημερινή μετακίνησή μου, ίσα-ίσα που με κούραζε κιόλλας! Αν ήμουν πιτσιρικάς ή είχα άλλο αμάξι σαν κύριο δεν θα τόλμαγα να γράψω όλα αυτά, αλλά τώρα που ξέρω τι θέλω θα διαλέγω αυτοκίνητα με βάση τις καθημερινές (και όχι μόνο φυσικά ) ανάγκες μου.
Πιστεύω να μην σας κούρασα πολύ -
Ο χρήστης MICZ έγραψε:
Φίλε tm αν κατάλαβα καλά έχεις το gti MK IV.To V εχει.
-
Ο χρήστης Michael-Amott έγραψε:
Φίλε tm αν κατάλαβα καλά έχεις το gti MK IV.
To V εχει.
Ουπς λάθος μου κεκτημένη ταχύτητα, το V είχα και γω!
-
Ο χρήστης MICZ έγραψε:
Φίλε tm αν κατάλαβα καλά έχεις το gti MK IV.
To V εχει.
Ουπς λάθος μου κεκτημένη ταχύτητα, το V είχα και γω!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
:lol:Στείλτου Τρούλη για να τα εγκολπώσει στους προβληματισμούς του!!!
τι προεδρούκος είσαι ρε προεδρούκο!!!
-
καλα ο ιατρος απιστευτος..
μη δει πουθενα ξυλα.. αυτοματως φερνει, οχι μονο τη φωτια, αλλα και τα ειδικα 'τουβλακια' για να σιγουρεψουμε μια γρηγορη και ζεστη φλογα!MICZ, δεν υπηρξα φανατικος μιας συγκεκριμενης μαρκας... διαλεγω αυτοκινητο βαση 'χαρακτηριστικων' που πιστευω θα με ικανοποιουσαν. οντως η ροπη του τουρμπο σε κακομαθαινει, η ευκολια της μετακινησης.. τετοια ροπη συνανταται σε κινητηρες μεγαλου κυβισμου... δε μπορω να φανταστω παντως πως η Μ3 σε κουραζει σε μια καθημερινη - χαλαρη μετακινηση
και μια και ο Thodor το εθεσε σε αλλη βαση...
εχουμε μεγαλωσει αρκετα για να πιστευουμε πως οσοι εχουν μια κουκλαρα γυναικα διπλα τους την πηδανε καθε μερα! (ωραιο post by the way) -
Nα κάνω μια παρένθεση.
Ο Μιχάλης το είχε παρακάνει με την Μ3......
Είχε βάλει 20αρες ζάντες...και το αυτοκίνητο ήταν χαμηλομένο αρκετά....(τι να σου κάνει το άμοιρο )tm,όπως σου είπα και στην αρχή η σχέση σου με το golfακι έχει λήξει.Πιστεύω οτι είναι το πιο overall αυτοκίνητο που υπάρχει,αλλά εσύ μάλλον ψάχνεις άλλα πράγματα!!!
Ο Ιάπωνας σε περιμένει!!!!!
Link -
ξερουμε ποσο παει ενας εκτελωνισμος?
και ποσο χρονο μπορεις να εχεις το αυτοκινητο με 'προσωρινες' πινακιδες μεχρι να το εκτελωνισεις? -
Ο χρήστης tm έγραψε:
ξερουμε ποσο παει ενας εκτελωνισμος?
και ποσο χρονο μπορεις να εχεις το αυτοκινητο με 'προσωρινες' πινακιδες μεχρι να το εκτελωνισεις?Περίπου για ένα μήνα κυκλοφορείς με τις τσόλ πινακίδες....μετά πρέπει να το εκτελωνίσεις.
Γύρω στα 6.000€-7.000€ εκτελωνισμό. -
δηλαδη η τιμη αγορας+7000 εχουμε πινακιδατο?
και επανω ποιος το ελεγχει για τυχον αμαρτωλο παρελθον?
(εψαχνα κι εγω το εν λογω site και βρηκα κατι που μοιαζει με κελεπουρι ρε γαμωτο.. τοσο που σε προβληματιζει ιδιαιτερως)
κοστος για να το φερεις ελλαδα? -
Άν και είναι λίγο παλιό....με τις εργοστασιακές 17αρες θα είναι κούκλα..!
-
Ο χρήστης tm έγραψε:
δηλαδη η τιμη αγορας+7000 εχουμε πινακιδατο?
και επανω ποιος το ελεγχει για τυχον αμαρτωλο παρελθον?
(εψαχνα κι εγω το εν λογω site και βρηκα κατι που μοιαζει με κελεπουρι ρε γαμωτο.. τοσο που σε προβληματιζει ιδιαιτερως)
κοστος για να το φερεις ελλαδα?700€ η μεταφορά.Tα περισότερα έχουν βιβλίο service.Παίρνεις τον αριθμό πλαισίου,και μαθαίνεις όλο το ιστορικο του αυτοκινήτου (δίνοντας το vin σε Ελληνική αντιπροσωπεία)
-
Link
Ωραίο.. -
πρεπει να κανω ενα τεστ drive!
-
ρε αθεόφοβε...ακόμα δεν το έστρωσες καλά καλά...
ωραίο το S2000 πάντως αλλά για κάτω από 30k ...
-
Τι;;;;;;;;; Θα πάρεις Γιαπωνέζικο; Φτου, φτου... Αυτά δε στρίβουν ρε - άσε που χαλάνε Και από ήχο, χάλια
Νομίζω, πέρα από πλάκα, ότι είναι η καλύτερη επιλογή. Επίσης, δεν νομίζω ότι θα έχεις ιδιαίτερο πρόβλημα στα ταξίδια. Είσαι και συνηθισμένος άλλωστε με το κίτρινο ταξί που είχες...
-
...λές να κοιτάξω κι εγώ για S2000?......
-
.. λες να παμε για διακοπες καμμια γερμανια?
Σκεψη - Προβληματισμος