-
Ο χρήστης galiandra έγραψε:
Τελικά η λέσχη άλαξε το σημείο του service park.Ο νέος χώρος είναι ασφαλτοστρωμένος - στεγασμένος - με θερμαινόμενο δάπεδο - mini bar - και καμιά τριανταριά Ρωσίδες για να κρατούν συντροφιά στούς μηχανικούς όσο θα λοίπουν τα αγωνιστικά αυτοκίνητα.
Αυτό θα πεί σεβασμός πρός τον αγωνιζόμενο
*1000
-
ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΤΕΟ ΓΛΑΥΚΟΥ ?
-
Ο χρήστης APR έγραψε:
ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΤΕΟ ΓΛΑΥΚΟΥ ?ΣΤΟΝ .....ΓΛΑΥΚΟ ΑΣΤΟΙΧΕΙΩΤΕ!! που θελεις να σου πουν και που ειναι!!
-
Ο χρήστης APR έγραψε:
ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΤΕΟ ΓΛΑΥΚΟΥ ?Περιμετρική προς Πύργο έξοδος Γλαύκου, πρός κέντρο ,στο roundup ακολουθείς τις πινακίδες
-
ΝΑΣΑΙ ΚΑΛΑ ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ , ΓΙΑΤΙ ΤΟ mail ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕ Η ΛΕΣΧΗ ΕΙΝΑΙ....... ΔΥΣΑΝΑΓΝΩΣΤΟ ΕΩΣ ΑΦΑΝΤΟ .........
-
Ρητορικη ερωτηση(μπορει να εχει απαντηθει παραπανω..)
Αγωνας εστω κυπελου με μονο 2(ενταξει επαναλαμβανομενες..καντε τες 4..) ειδικες...συγνωμη αλλα μου φαινεται λιγο ξεφτιλα..Και οχι ακριβως εξελιξη(απο τη στιγμη που πριν λιγα χρονια ειχαμε 8 και 10 ειδικες..)
Μετα τιμης.. -
Αχαιός με 51 συμμετοχές ενώ την ίδια ημέρα και ώρα ένα ασφάλτινο σπριντ σε πιο απόμακρο σημείο της Πελοπονήσσου έχει 48. Φίλοι του ΑΟΠ και της ΕΘΕΑ, μήπως κάτι σας λέει αυτό ώστε να αλλάξετε κάτι την επόμενη χρονιά;
-
για να σκεφτουμε χμμμμμμμμμ nope απολυτος τιποτα δεν τους λεει... Ακροπολις και ΕΛΠΑ ισως.....
πικρα ρε γαμωτο
-
Ο χρήστης yugo έγραψε:
Αχαιός με 51 συμμετοχές ενώ την ίδια ημέρα και ώρα ένα ασφάλτινο σπριντ σε πιο απόμακρο σημείο της Πελοπονήσσου έχει 48. Φίλοι του ΑΟΠ και της ΕΘΕΑ, μήπως κάτι σας λέει αυτό ώστε να αλλάξετε κάτι την επόμενη χρονιά;Από τη μία λες (αν θυμάμαι καλά) πως οι αγώνες κυπέλλου με τα 50 τους χλμ. ειδικών είναι πολύ μικροί (και προσωπικά συμφωνώ)
Από την άλλη εκθειάζεις τις 48 συμμετοχές ενός σπριντ των 2x9 = 18 χλμ.
Δεν υπάρχει κάποια αντίφαση σε αυτό ?
-
Υπαρχει και το θεμα της οδηγηκης ευχαριστησης η ειδηκη των 7χλμ να ειναι πιο ενδιαφερουσα απο τις ειδηκες των 25χ2χλμ
-
Ε ναι αλλά για αυτό δεν μπορεί να κάνει κάτι η ΕΘΕΑ, είναι θέμα του κάθε οργανωτή.
Αυτό που θέλω να πω είναι πως από τη μία 51 συμμετοχές μπορεί να φαίνονται λίγες για ένα αγώνα κυπέλλου και 48 πολλές για ένα σπριντ αλλά απ΄ ό,τι φαίνεται οι συμμετέχοντες επιβραβεύουν το φτηνότερο αγώνα με τα λιγότερα χιλιόμετρα. Δηλαδή αν το Αχαιός είχε 70 χλμ. ειδικές πόσες συμμετοχές θα είχε ? Νομίζω τις ίδιες...
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Ε ναι αλλά για αυτό δεν μπορεί να κάνει κάτι η ΕΘΕΑ, είναι θέμα του κάθε οργανωτή.Αυτό που θέλω να πω είναι πως από τη μία 51 συμμετοχές μπορεί να φαίνονται λίγες για ένα αγώνα κυπέλλου και 48 πολλές για ένα σπριντ αλλά απ΄ ό,τι φαίνεται οι συμμετέχοντες επιβραβεύουν το φτηνότερο αγώνα με τα λιγότερα χιλιόμετρα. Δηλαδή αν το Αχαιός είχε 70 χλμ. ειδικές πόσες συμμετοχές θα είχε ? Νομίζω τις ίδιες...
..αν ειχε περιπου 70χλμ(καλυτερα περιπου 80 )
και μεταξυ αυτων και τη φτερη....Οι αγωνιζομενοι δεν κερδιζονται με το τι κανεις μονο 'σημερα'.
Θελουν συνεχεια.
Πχ. Το Κενταυρος φετος για το περιορισμενο των χλμ ειδικων ειχε τον καλυτερο συνδυασμο διαδρομων που θα μπορουσε.
....σε αντιθεση με το Αχαιος(δυστυχως)
Φετος ομως οι συμμετοχες και στο Κενταυρος ηταν επισης λιγες.
Με αναλογη συνεχεια(και περαιτερω βελτιωση )του Κενταυρος του χρονου και του παραχρονου ,θα εβαζα στοιχημα οτι σε σχεση με αλλους αγωνες ,πιθανων χειροτερους θα εχει περισσοτερες συμμετοχες.
Αν το Αχαιος ειναι αναλογο του χρονου με φετος,τοτε....Στην περιοχη της Πατρας ειναι τετοια η δυνατοτητα και ποικιλια των ειδικων που θα μπορουσε σαν περιοχη να ειχε αυτονομο κυπελλο με 5(+) διαφορετικους αγωνες σαν αυτους της Κυριακης.
Απο την αλλη ειναι λιγο 'εκνευριστικο' να συγχεουμε συνεχως τα ραλλυ(εστω μινι) με τα ραλλυ σπριντ(υπο την μορφη που τα ξερουμε).
Αλλη μορφη αγωνας το ενα ,αλλη το αλλο. Η φετινη σχετικη εξομειωση σε χλμ των δυο μορφων αγωνων ,δεν σημαινει οτι ταυτιζει και το σκεπτικο των συμμετοχοντων σε αυτες.
Με αλλα λογια αν 'εγω' λεω οτι θελω να τρεξω στον φτηνοτερο θεσμο ραλλυ,εννοω αυτοματως το κυπελλο,δεν εννοω τα ραλλυ σπριντ,που πολλοι αμεσως λενε να συμμετασχεις εκει ως πιο φτηνα. -
Σωστα αυτα που λεει ο Δημητρης, αλλα μην ξεχναμε και την ιδιομορφια της περιοχης που για να κυκλωσει το ραλλυ θελλει πολλα χλμ απλων,και επισης ειναι δυσκολο να κλειστει ο δρομος του διακοφτου αλλα και γυρω απο τα καλαβρυτα οπου αναγκαστικα θα πηγαινε το κεντρο του αγωνα, για μινι ραλλυ.
Στο Ελπα μην ξεχναμε οτι ηταν αγωνας ευρωπαικου και η ελπα εκλεινε οποιο δρομο ηθελε. -
Ο χρήστης S3 έγραψε:
Στο Ελπα **μην ξεχναμε **οτι ηταν αγωνας ευρωπαικου και η ελπα εκλεινε οποιο δρομο ηθελε.ΚΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ .........
ΤΟΝ ΓΑΛΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΓΑΛΑΤΑ ΚΑΠΟΥ ΣΤΗΝ ΧΑΛΑΝΔΡΙΤΣΑ , ΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ .......
ΤΗΝ ΦΤΕΡΗ ΚΑΤΗΦΟΡΑ ΓΙΑΤΙ ΑΝΑΚΑΛΗΨΑΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ....
ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΧΑΙΟ ΠΟΥ ΞΕΡΑΜΕΕΕΕΕ ........
ΑΝΤΕ ΚΑΛΟ ΑΓΩΝΑ ΝΑΧΟΥΜΕ ΜΕΘΑΥΡΙΟ , ΚΑΙ ΝΑΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ , ΟΠΟΙΕΣ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ ...
-
Από τη μία λες (αν θυμάμαι καλά) πως οι αγώνες κυπέλλου με τα 50 τους χλμ. ειδικών είναι πολύ μικροί (και προσωπικά συμφωνώ)
Το θέμα είναι ακριβώς αυτό, το value for money ΣΕ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΣΠΡΙΝΤ ΜΕ ΤΑ ΜΙΝΙ ΡΑΛΛΥ. Τα σπριντ είναι αγώνες που κοστίζουν μόνο ένα σαββατοκύριακο, μία φορά πήγαινε-έλα, για 18 ως 29 χλμ (π.χ. Αμφίκλεια).
Δυστυχώς, τα μίνι ράλλυ, με τις 'πανηγυρικές εκκινήσεις' που αποδείχτηκαν μονάχα χρονικό 'άπλωμα' του αγώνα χωρίς ουσία (με εξαίρεση τον Πύργο), τον τερματισμό των δοκιμών από νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής και του Σαββάτου και τον περιορισμό των χιλιομέτρων, απλά και μόνο δε συμφέρουν ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ με τα σπριντ. Όσο, δε, η ΣΥΓΚΡΙΣΗ συνεχίζει να βγάζει χαμένα τα μίνι ράλλυ, αυτά θα φθίνουν μέχρι εξαφάνισης (άποψή μου).
Κάποια διορθωτικά μέτρα, κατά την άποψή μου, είναι:
α) Αύξηση χιλιομέτρων των μίνι ράλλυ ώστε να μην είναι απλώς 'μεγάλα και ακριβά σπριντ',
β) Για τον ίδιο λόγο, να ξαναεφαρμοστεί το ελάχιστο όριο των 5 Ε.Δ. σε αγώνες που θέλουν να φέρουν τον τίτλο ράλλυ.
γ) Συμμάζεμα του προγράμματος του αγώνα όσο το δυνατόν περισσότερο. Αυτό μπορεί να γίνει π.χ. με δυνατότητα για δοκιμές μέχρι αργά την Παρασκευή και το Σάββατο του αγώνα ώστε να μην είναι απόλυτα αναγκαίο το ταξίδι το προηγούμενο ΣΚ,
δ) Περιορισμό του κόστους για τους οργανωτές, π.χ. με το να μην ζητώνται ανούσιες υπερβολές στον αριθμό των ενδιάμεσων. Ο περιορισμός του κόστους θα επιτρέψει τη διατήρηση του παραβόλου σε χαμηλά επίπεδα.Προσωπικά, ευελπιστώ και στην μείωση των κλάσεων, όπως προβλέπεται σήμερα για το 2010 (τότε θα είναι μονάχα Ν4, 3xR και 4xΕ, αντί για 13 κλάσεις που είναι σήμερα). Πολύς κόσμος απλά και μόνο δε συμμετέχει γιατί δε θέλει να τρέχει με άλλους 1-2 στην κλάση του. Για παράδειγμα, πιστεύω ότι είναι χίλιες φορές καλύτερα 4ος στα 2000 της Αμφίκλειας παρά 1ος στην (ανύπαρκτη) Ν3 στο Αχαιός. Συν ότι θα ανέβει ο συναγωνισμός, και άρα και το επίπεδο.
[/quote] -
Από τη μία λες (αν θυμάμαι καλά) πως οι αγώνες κυπέλλου με τα 50 τους χλμ. ειδικών είναι πολύ μικροί (και προσωπικά συμφωνώ)
Το θέμα είναι το εξής: το ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ value for money των σπριντ με τα μίνι ράλλυ. Τα σπριντ είναι αγώνες που κοστίζουν μόνο ένα σαββατοκύριακο, μία φορά πήγαινε-έλα, για 18 ως 29 χλμ (π.χ. Αμφίκλεια).
Δυστυχώς, τα μίνι ράλλυ, με τις 'πανηγυρικές εκκινήσεις' που αποδείχτηκαν μονάχα χρονικό 'άπλωμα' του αγώνα χωρίς ουσία (με εξαίρεση τον Πύργο), τον τερματισμό των δοκιμών από νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής και του Σαββάτου και τον περιορισμό των χιλιομέτρων, απλά και μόνο δε συμφέρουν ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ με τα σπριντ. Όσο, δε, η ΣΥΓΚΡΙΣΗ συνεχίζει να βγάζει χαμένα τα μίνι ράλλυ, αυτά θα φθίνουν μέχρι οικονομικής εξόντωσής τους (άποψή μου). Και το φετινό Αχαιός αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα της πτώσης.
Άλλος παράγοντας είναι και ο τεράστιος αριθμός των κλάσεων (13) στα ράλλυ, σε αντίθεση με τις 4 των σπριντ. Για πολλούς (υγειώς σκεπτόμενους) είναι χίλιες φορές καλύτερα να βγουν 4οι στα 2000 της Αμφίκλειας παρά 1οι στην ανύπαρκτη Ν3 του Αχαιός. Αυτό, ευτυχώς, θα διορθωθεί κάπως σε 2-3 χρόνια που θα υπάρχουν μόνο R και Ε.Κάποια διορθωτικά μέτρα, κατά την άποψή μου, είναι:
α) Αύξηση χιλιομέτρων των μίνι ράλλυ ώστε να μην είναι απλώς 'μεγάλα και ακριβά σπριντ',
β) Για τον ίδιο λόγο, να ξαναεφαρμοστεί το ελάχιστο όριο των 5 Ε.Δ. σε αγώνες που θέλουν να φέρουν τον τίτλο ράλλυ.
γ) Συμμάζεμα του ουσιαστικού προγράμματος του αγώνα όσο το δυνατόν περισσότερο. Αυτό μπορεί να γίνει π.χ. με δυνατότητα για δοκιμές μέχρι αργά την Παρασκευή και το Σάββατο του αγώνα ώστε να μην είναι απόλυτα αναγκαίο το ταξίδι το προηγούμενο ΣΚ,
δ) Περιορισμό του κόστους για τους οργανωτές, όπως π.χ. με το να μην ζητώνται ανούσιες υπερβολές στον αριθμό των ενδιάμεσων. Ο περιορισμός του κόστους θα επιτρέψει τη διατήρηση του παραβόλου σε χαμηλά επίπεδα ακόμα και αν αυξηθούν τα χιλιόμετρα.Σε πρώτο πρόσωπο, έχω τρέξει μόνο σε 2 σπριντ ενώ έχω λάβει μέρος σε δεκάδες ράλλυ. Μέχρι πρόσφατα δε σκεφτόμουν συμμετοχή σε σπριντ, παρά μόνο αν περίσσευε κάνα φράγκο και δεν είχε σε σύντομο διάστημα άλλο κοντινό αγώνα. Αυτή τη στιγμή και αφότου είδα τις Ε.Δ. του φετινού Λαμίας και του Αχαιός, δε βλέπω γιατί να χαλάσω 700 ως 1000 Ευρώ και 2 ΣΚ για κάποιον από αυτούς τους 2 αγώνες αντί για 350 ευρώ και ένα ΣΚ που μου στοίχισε πριν 2 χρόνια η Αμφίκλεια. Ειδικά, δε, έχοντας συμμετάσχει σε πραγματικά Αχαιός και Λαμίας της προηγούμενης δεκαετίας, τα φετινά μου έδωσαν την εικόνα του μίκι-μάους.
-
ΑΠΟΡΙΑ!!
ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΕΡΙΦΗΜΟ ethea-live.gr ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΑΧΑΙΟΣ? ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΠΩΣ ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΜΕ ΚΥΡΙΟΙ??????????
-
Ο χρήστης A-TEC έγραψε:
ΑΠΟΡΙΑ!!ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΕΡΙΦΗΜΟ ethea-live.gr ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΑΧΑΙΟΣ? ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΠΩΣ ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΜΕ ΚΥΡΙΟΙ??????????
Δεν ειναι υποχρεωτικο στα ραλλυ κυπελου.
http://www.rally.gr/default.asp?menu_co ... ace_id=517
-
Τι γίνεται με το Ράλλυ Αχαιός; Εκτενές ρεπορτάζ;;;;
-
υγρασιες πολλες στις 2πρωτες ειδικες!!!μεγαλη μαχη Σωτηρχου και Κυρκου!!μπραβο σε ολους και ακομη ενα μεγαλο μπραβο στις γυναικες του αγωνα!η Ελενη μας ξερουμε τι μπορει να κανει και το εχει αποδειξει πολλες φορες αλλα και η Μακρη σημερα τα πηγε παρα πολυ καλα!!!
ΡΑΛΛΥ ΑΧΑΙΟΣ