-
Ο χρήστης manager_ έγραψε:
εχεις δικιο και για την αντλια θα παω να ρωτησω ποσο εχει. δεν χανω τιποτε να την αλλαξω.
καποιες φορες ανεβαινει η σταθμη του υγρου στο δοχειο υπερχλησης αλλα μου εχει τυχει και φορα να εξαφανιστει το μισο νερο . καλα που πηγε. αφου η μηχανη δεν τροφοδοτητε απο το δοχειο υπερχιλησης στο συγκερκιμενο αυτοκινητο.Το δοχείο υπερχείλισης είναι σε σύνδεση με το ψυγείο.
Το να ανεβαίνει η στάθμη όταν είναι ζεστό το αυτοκίνητο είναι λογικό (λόγω διαστολής του νερού).
Αν σου αδειάζει σε τακτά διαστήματα, σημαίνει διαροή στο κύκλωμα (έχει κλειστό, έτσι δεν είναι; )
Αυτό μπορεί να οφείλεται και σε καμένη φλάντζα (οπότε όμως πιθανόν να βλέπεις να στάζει νερό από την εξάτμιση όταν βάλεις μπροστά και για κάμποση ώρα μετά. -
πρεπει να ειναι κλειστο το συστημα ψυξης. γεμιζει απο μια ταπα που εχει στο πανω μερος του ψυγειου. και οταν υπερχιλιζει το νερο παει στο δοχειο υπερχιλισης, αλλα το δοχειο υπερχιλισης δεν τροφοδοτει ουτε το ψυγειο ουτε την μηχανη με νερο. μου εχει τυχει να εχω χασει το μισο νερο (2φορες) απο το δοχειο υπερχιλησης. αλλες φορες ειναι ενταξη. που μπορει να πηγε? μηπως κατα καποιο τροπο εξατμηστηκε λογο ανοδου ή πτωσεως της πιεσεως στο κυκλωμα? δεν ξερω καλα πως δουλευει ενα συστημα ψυξης.
για να αλλαχτει μια φλατζα κυλινδροκεφαλης, ποσα χρηματα χρειαζοντε και ποια ειναι η διαδικασια? θα αλλαχτουνε κι'αλλα μερη της μηχανης?οσο για τον εαν σταζει νερο απο την εξατμηση δεν νομιζω να εχω δει κατι τετοιο, μια φορα κατι εσταζε (3-4 σταγονες) αλλα νομιζω οτι ισως ηταν βενζινη, βεβαια δνε εβαλα το χερι μου γιατι ειπα να μην μηπως με καψει. ειναι τελειως αστατο αυτο το αυτοκινητο, ολο αλλαζει συμπεριφορα.
κατι ακομα οταν γυριζεις την μηχανη με την μιζα για να βαλεις μπροστα και σου δινει την εντυπωση λες και κατι το εμποδιζει, λες και κολλαει και περνει δυσκολα μπροστα, αλλα ενα βαλεις μπροστα την αλλη μερα γυρναει ευκολα και περνει ευκολα μπροστα. εχει να κανει τιποτε με την φλανζα? -
για να αλλαχτει μια φλατζα κυλινδροκεφαλης, ποσα χρηματα χρειαζοντε και ποια ειναι η διαδικασια? θα αλλαχτουνε κι'αλλα μερη της μηχανης?οσο για τον εαν σταζει νερο απο την εξατμηση δεν νομιζω να εχω δει κατι τετοιο, μια φορα κατι εσταζε (3-4 σταγονες) αλλα νομιζω οτι ισως ηταν βενζινη, βεβαια δνε εβαλα το χερι μου γιατι ειπα να μην μηπως με καψει. ειναι τελειως αστατο αυτο το αυτοκινητο, ολο αλλαζει συμπεριφορα.
κατι ακομα οταν γυριζεις την μηχανη με την μιζα για να βαλεις μπροστα και σου δινει την εντυπωση λες και κατι το εμποδιζει, λες και κολλαει και περνει δυσκολα μπροστα, αλλα ενα βαλεις μπροστα την αλλη μερα γυρναει ευκολα και περνει ευκολα μπροστα. εχει να κανει τιποτε με την φλανζα?Καμένη φλάντζα=συνεργείο, λύσιμο καπάκι μηχανής κ.λ.π. Δεν είναι απαραίτητο να αλλαχθεί κάτι περισσότερο, αλλά άμα ανοίξει το καπάκι δεν ξέρεις τι μπορεί να βρεθεί.
Βενζίνη αποκλείεται να έσταζε από την εξάτμιση. Νερό ναι! Αν ο καιρός είναι υγρός είναι φυσιολογικό.
Δυσκολία εκκίνησης, πιθανόν μπαταρία με το ένα πόδι στον τάφο. Μια μέτρηση αε έναν ηλεκτρολόγο θα σου δείξει αμέσως. Την επόμενη μέρα πιθανόν παίρνει πιο εύκολα μπρος γιατί η μπαταρία 'κρατάει' ρεύμα για λίγες ημέρες, όχι όμως και περισσότερες.Ξεκόλα με τη φλάντζα! Μάλλον δεν έχεις τέτοιο πρόβλημα!
-
η μπαταρια ειναι κενουργια την πηρα πριν απο 3 εβδομαδες γιατι το αυτοκινητο δεν ειχε δικη του μπαταρια. πηρα μια πακ 55 αμπερ. και φορτιζει σωστα το δυναμο. ετσι τουλαχιστον δειχνει ο δεικτης. το προσεχω παρ'ολο που το μελλον του ειναι αμφιβολο, αλλα αυτο το πραγμα ολο κολπα μου κανει.
κατι αλλο η Mobil βγαζει ποια λαδια για βενζινοκινητηρες? για παραδειγμα το SAE 15-50 super βγαινει ακομα? και εαν οχι υπαρχει κατι το αναλογο? γιατι οταν πηγα για λαδι μου ειπαν οτι βγαζουν μονο για πετρελαιοκινητηρες. αληθευει? γιατι ο παππους μου πρεπει να του εβαζε Mobil γιατι βρηκα ενα μπουκαλι στο πορτ μπαγκαζ και μπορω να πω οτι η μηχανη εκανε λιγοτερο θορυβο με το παλιο λαδι και οτι οταν κοιταζα μεσα απο την οπη πληρωσης η μηχανη εμοιαζε πεντακαθαρη. πριν κανει το ταξιδι του αλλαξα τα λαδια, αλλα επειδη ο πατερας μου δεν ηθελε να αγορασει λαδι, εβαλα αμεταχηρηστο απο το Motorcraft sae 15-50 (εαν θυμαμε σωστα) του σιερρα. αλλα να πω την αληθεια δεν με ικανοποιησε γιατι βλεπω μικρα σημαδακια μεσα απο το καπακι . τωρα που του εβαλα BP sae 15-50, ειναι λιγο ποιο μαλακος ο ηχος της μηχανης. βεβαια αυτο το λαδι θα βγει μετα απο ενα χρονο ή ενα ταξιδι προς Αθηνα, και εαν ειναι να μπει σε κυκλοφορια θα του βαζω καλο λαδι.
-
Να μην αλλάξεις προληπτικά τίποτα, ούτε φλάντζα ούτε αντλία - παλιό λάντα είναι. Διάβασε παραπάνω πως να ελέγξεις τη φλάντζα (αν τρέχουν νερά όταν ζεσταίνεται).
Το καρμπιρατέρ σου αν έκαψε τη βενζίνη που ήταν χρόνια στο ρεζερβουάρ θα έχει πρόβλημα. Η βενζίνη αρχίζει να χαλάει μετά από 2 εβδομάδες, μετά από χρόνια θα έχει 'μεταλλαχθεί'.
Για να μη σκουριάζει το ρεζερβουάρ εσωτερικά, το φουλάρεις πριν αποθηκεύσεις το αυτοκίνητο και πριν να το κινήσεις ξανά μετά από χρόνια, αλλάζεις το καύσιμο (πρόβλημα τι θα κάνεις τη παλιά βενζίνη).
-
το αυτοκινητο τα περισοτερα χρονια της ακινησιας του ειχε το ντεποζιτο αδειο (κατι ηξερε ο παππους μου ) εδω και 8 χρονια εχει μεσα βενζινη.
δεν φερω αντιρηση οτι ειναι παλιο λαντα αλλα δεν εχει χιλιομετρα στην πλατη του και ισως μπορεσει να μου δωσει πολλα, π.χ. το κιβωτιο, το διαφορικο, οι κυλινδροι, η αναρτηση (εκτος των αμορτισερ φυσικα) δεν θα θελουν επισκευες εκτεταμενες. τωρα βεβαια μπορει να με αφηνει και στο δρομο συνεχεια. γιατι με λιγα χρηματα δεν νομιζω να μπορεσω να αγορασω κατι καλο. και ενα παλιο αυτοκινητο θα καιει και λαδια κτλ κτλ. δεν εχω ορεξη να μου ρουφαει την τσεπη συνεχεια -
Βρές σε ένα παλιατζίδικο μια 2.0 LANCIA ή FIAT με 130 αλογα, γδύσε όλο το αυτοκίνητο (μιλάμε για τα πάντα, από προφυλακτήρες, καθίσματα κλπ), φτιάξε τα σαπάκια, κολησε το πλαίσιο, βάλε μόνο ένα bucket, βρές τίποτε καλές 14αρες με λαστιχάκια.
Και αποκτάς ένα απόλυτο μηχάνημα οδήγησης ........ πισωκίνητο με 130 άλογα και με βάρος που δεν θα ξεπερνάει τα 800 κιλα, έτοιμο να σου δώσει άπειρες ώρες παιχνιδιού.
-
καλο ολο αυτο που λες , το εχω σκεφτει και εγω, αλλα ............ ποσο θα μου κοστισει για να αλλαξω μηχανη, σασμαν, διαφορικο, καλυτερα φρενα, να βαλω καλα λαστιχα και αμορτισερ και οτι αλλο χρειαζετε η αναρτηση? γιατι με τα λεφτα που θα μου κοστισει πρωτον δεν ξερω εαν τα εχω και δευτερον εαν τα ειχα θα επερνα ενα αυτοκινητο της προκοπης. απλα θελω εαν γινετε να εκμεταλλευθω το γεγονος οτι το αυτοκινητο δεν εχει χιλιομετρα μιας και πρεπει να ειχε αγοραστει κενουργιο. εαν μπορεσω και λυσω τα προβληματα χωρις μεγαλο κοστος (δεν μου εχει καψει φλαντζα κτλ κτλ) θα με εξυπηρετησει χωρις μεγαλο κοστος. θα ειμαι και νεος οδηγος (την αλλη Τριτη περνω την καρτελα μου απο το υπουργειο και παω για εξετασεις το συνομοτερο )αρα εαν του φαω και καμια πορτα ή του κανω καμια βλαβη δεν θα με πολυνοιαζει.
τρεφω και μια μικρη συμπαθεια προς το αυτοκινητο να πω την αληθεια. -
καλο ολο αυτο που λες , το εχω σκεφτει και εγω, αλλα ............ ποσο θα μου κοστισει για να αλλαξω μηχανη, σασμαν, διαφορικο, καλυτερα φρενα, να βαλω καλα λαστιχα και αμορτισερ και οτι αλλο χρειαζετε η αναρτηση? γιατι με τα λεφτα που θα μου κοστισει πρωτον δεν ξερω εαν τα εχω και δευτερον εαν τα ειχα θα επερνα ενα αυτοκινητο της προκοπης. απλα θελω εαν γινετε να εκμεταλλευθω το γεγονος οτι το αυτοκινητο δεν εχει χιλιομετρα μιας και πρεπει να ειχε αγοραστει κενουργιο. εαν μπορεσω και λυσω τα προβληματα χωρις μεγαλο κοστος (δεν μου εχει καψει φλαντζα κτλ κτλ) θα με εξυπηρετησει χωρις μεγαλο κοστος. θα ειμαι και νεος οδηγος (την αλλη Τριτη περνω την καρτελα μου απο το υπουργειο και παω για εξετασεις το συνομοτερο )αρα εαν του φαω και καμια πορτα ή του κανω καμια βλαβη δεν θα με πολυνοιαζει.
τρεφω και μια μικρη συμπαθεια προς το αυτοκινητο να πω την αληθεια.εγω θα το πηγαινα σε ενα μαστορινο για ενα συμμαζεμα, θα του αλλαζα λαστιχα και αμορτισερ και μετα...καλες βολτες...
Παντως για νεο οδηγο δεν ειναι οτι καλυτερο... Και εγω με το ιδιο λάντα ξεκινησα... Απαραδεκτη οδική συμπεριφορά, απαραδεκτα φρένα (δεν ηξερα απο ποια μερια θα με πεταξει καθε φορά) και το κυριοτερο, τιμονι που αν δεν επαιζες καμια 25αρια κιλα καμψεις δικεφαλων δυσκολα το εστριβες κατα το παρκαρισμα..
-
ναι εχεις δικιο, το τιμονι δεν μπορεις να το στριψεις με το ενα χερι ουτε εν'κινησει. σε χωμα το τιμονι ειναι ακομα ποιο βαρυ και ασαφες. τα φρενα εχουν μια αρχικη νεκρη διαδρομη και μετα πιανουν αποτομα και αυτο ηταν δεν εχουν αλλο. παντος αυτο που φοβαμε περισοτερο απο ολα ειναι τα φρενα του. δεν μου εμπνεουν εμπιστοσυνη. σε μικρους επαρχιακους δρομους εαν πηγαινεις με 60 χιλιομετρα σου φαινετε οτι θα βρεθεις σε κανα χωραφι.
-
μηπως καποιος ξερει τι γινετε με την Mobil? Βγαζει ποια λαδια για βενζινοκινητηρες? θελω κατι αντιστοιχο με το Mobil Super 15-50 που βγαζανε παλια. γιατι μου ειπαν οτι σταματησε να βγαζει λαδι για βενζινοκινητηρα και βγαζει μονο για κινητηρες ντιζελ. αληθευει ή ειναι ραδιο αρβίλα? γιατι εχω την εντυπωση οτι το λαδι Mobil αφηνει τον κινητηρα καθαρο.
-
Εάν ανησυχείς, βάλε μια φορά λάδια για ντιζελοκινητήρες, περιέχουν πολλά απορρυπαντικά και θα καθαρίσουν το κινητήρα σου. Μη τα κρατήσεις πολλά χιλιόμετρα.
-
θελω απλα να βαλω ενα λαδι που νομιζω οτι ειναι καλο και κραταει καθαρη την μηχανη. γιατι με το motorcraft που του ειχα βαλει δεν εμεινα ικανοποιημενος. το BP που του εβαλα πριν απο 2 εβδομαδες ειναι καλυτερο. οσο για να την καθαρισω απο τα καταλιπα, εχω διαβασει στο εγχειριδιο του αυτοκινητου οτι υπαρχουν καθαριστικα τα οποια τα βαζεις μεσα και το δουλευεις για 10 λεπτα και μετα το αδειαζεις, αλλαζεις το φιλιτρο λαδιου και προσθετης κενουργιο λαδι. κανουν αυτα δουλεια? ή υπαρχουν κατι αναλογο με τους ψυγειαδες οι οποιοι με ειδικα μηχανιματα και χημικα καθαριζουν το συστημα λιπανσης?[/img]
-
Βαλε καποιo SHELL HELIX SUPER 15W40 η κατι αναλογο...πιστευω και ελαιολαδο θα κανει! (πλακα κανω...)
-
ποσο κοστιζει το shell, γιατι εαν δεν κανω λαθος ειναι κατι παρομοιο με το BP ultimate που του εχω βαλει και κοστιζουν ουτε 5 ευρω το λιτρο. σκοπευω να τα αλλαζω μια φορα τον χρονο βαλω δεν βαλω τα απαιτουμενα χιλιομετρα. (καθε 2000χιλ θελουν αλλαγμα) ελεγα ομως να βαλω κατι το ακριβοτερο κατι το καλο.
υπαρχει διαφορα οντως μεταξυ του BP, Shell των 5 ευρω το λιτρο με το Castrol, mobil κτλ, των 9 ευρω το λιτρο? τα ακριβοτερα προσφερουν μεγαλυτερη προστασια? -
Ρεσι...στον κινητηρα αυτον τι πιο ακριβο να βαλεις? εδω Shell και ΒP βαζουν τοσα αυτοκινητα συνχρονης τεχνολογιας και 16V! (οχι το Shell to super...) και ναι τα λεφτα πανω κατο ειναι τα ιδια για την ιδια κατηγορια λαδιου και σε BP και σε Shell
-
μπηκα στο site της BP και προτεινει λαδι Visco 5000 10W-40 ή Visco 3000 10W-40 και στο κατω μερος γραφει Εναλλακτικές προτάσεις, Κινητήρας: 10W-50 15W-40 15W-50.
το βιβλιαρακι του κατασκευαστη (της Λαντα) γραφει γενικως λαδι πολλαπλης ρευστοτητας SAE 15W-50. στο παραρτημα ομως που δινει τις αντιστοιχιες των ρωσικων συμβολισμων με τους ευρωπαϊκους, για το BP λεει 20W-50,για Shell 15W-40 , για Fiat κατι αλλο και παει λεγοντας. το βιβλιο της Haynes manual, που εχω αγορασει προτινει 10W-40 αλλα λεει οτι μπορω να βαλω και 10W-30, 20W-50, 10w-40, δεν θυμαμε εαν γραφει και για αλλο ειδος λαδιου. σε ενα συνεργειο που ρωτησα λεει λαδι 20W-50ποια ειναι η διαφορα μεταξυ αυτων των λαδιων? τι εννοει το 10W και τι το 30? θα παθει ζημια ο κινητηρας εαν βαλω λαδι αλλης ρευστοτητας? το κλιμα και η χρηση παιζει ρολο για το τι λαδι θα βαλω? κατα 99% δεν καιει λαδια το αυτοκινητο. μπορειτε να μου πειτε για τις κατηγοριες λαδιων και κινητηρων. εξηγηστε μου παρακαλω πολυ γιατι εχω μπερδευτει ευχαριστω και συγγνωμη εαν σας κουρασα.
-
-
ευχαριστω πολυ για το λινκ gvala μου ηταν πολυ χρησιμο.
ακομα δεν τα εχω ξεκαθαρισει μεσα στο μυαλο μου, τα εχω κανει ολιγον μαλλια κουβαρια μαλλον θα αγορασω το ακριβοτερο στο ιξωδες που λεει ο κατασκευαστης και ο θεος βοηθος. τωρα εαν χαλασουν μηχανες, φαγωθουνε εδρανα, βουλωσουν τρομπες, χαλασουν βαλβιδες......αυτο ειναι μια αλλη ιστορια. -
ποια ειναι η καλυτερη βενζινη για το λάντα 1200ς μοντελο 1984? σουπερ καιει αλλα τωρα που εχει καταργηθει η σουπερ, μηπως πρεπει να προσθετω καποιο προσθετο στην βενζινη ωστε να μην προκαλεσω ζημια στον κινητηρα? κατι μου ειπαν για LRP?
κατι ακομα, εαν βαλω συνθετικο/ημισυνθετικο λαδι 15W-50 και οχι λαδι που ειναι μονο απο ορυκτελαιο θα παθει καποια ζημια ο κινητηρας ?
Aπώλεια κυλίνδρου