-
με αυτό το συστημα 'προπέλα' στο avatar του leonp.... ψύχεται καλά το 'ψυγείο' του a/c (συμπυκνωτής).
Υ.Γ ψάχνω σε μορφή σπρέι φρέον μαζί με λάδι το οποίο κυκλοφορεί στο εξωτερικό αλλά εδώ δεν έχω δει...
-
Απο το '96 μια φορα το πηγα για συμπληρωμα φρεο στον κλιματισμο του φιατ και δεν χρειαστηκε.
Οσο για την δουλειά που κάνει .......τελεια! Και χωρις φιμέ! -
Ο χρήστης lazaros έγραψε:
με αυτό το συστημα 'προπέλα' στο avatar του leonp.... ψύχεται καλά το 'ψυγείο' του a/c (συμπυκνωτής).Με αυτό το σύστημα οχι μόνο δεν ψυχεσαι, αντίθετα ... καψώνεις!!!!!!
-
σπερες
στο δικο μου ( del sol 95) to βλεπω αρκετα καλο αν και δε το εχω δοκιμασει μερα με καυσωνα..
στην περιπτωση που αποφασισω να αλλαξω υγρα,αναγκαστικα γινεται μετατροπη σε καινουριο?
τι διαδικασια ειναι ?κοστος?καποιος απο εδω μεσα που το εχει κανει?
-
Τα καταστήματα fit and go αντικαθιστούν το φρέον με 40 ευρώ
http://www.fitandgo.gr/offers.asp (αλήθεια τι είναι το λιπαντικό μέσο??)
Το ίδιο ισχύει συνήθως (τα 40 ευρώ εννοώ) και για εξειδικευμένα συνεργεία. Τα εξουσιοδοτημένα 'βαράνε'..1)Στο δικό μου όταν το ανάβω πέφτουν οι στροφές του ρελαντί, γιατί μπορεί να το κάνει αυτό??
-
λογικο δεν ειναι?απο το μοτερ παιρνει ρευμα
-
Ναι φίλε είναι λογικό, βασικά εγώ δε το είπα καλά. Δε πέφτουν απλά οι στροφές, κάνει σκαμπανεβάσματα, από τις 1.000 στροφές πάει στις 750 περίπου και τρέμει το ταμπλώ, μετά από μερικά δευτερόλεπτα πάλι τα ίδια, 1-2 φορές μου έχει σβήσει κιόλας. Λες να είναι μπαταρία?
-
Ο χρήστης blade_ έγραψε:
λογικο δεν ειναι?απο το μοτερ παιρνει ρευμαΗλεκτρικο ειναι;
Ναι φίλε είναι λογικό, βασικά εγώ δε το είπα καλά. Δε πέφτουν απλά οι στροφές, κάνει σκαμπανεβάσματα, από τις 1.000 στροφές πάει στις 750 περίπου και τρέμει το ταμπλώ, μετά από μερικά δευτερόλεπτα πάλι τα ίδια, 1-2 φορές μου έχει σβήσει κιόλας. Λες να είναι μπαταρία?
Μπορει να ειναι μπαταρια αλλα πιθανον να χρειαζεται και ενα καθαρισμα η πεταλουδα ,ειδικα αν εχεις ηλεκτρογκαζο .
-
Οκ, θα δω τη μπαταρία σε τι κατάσταση είναι. Την πεταλούδα την είχα κοιτάξει τις προάλλες, είναι σχεδόν πεντακάθαρη! Σκέφτομαι ή την μπαταρία, ή το κομπρεσέρ να τα έχει παίξει??Ευχαριστώ για τις απαντήσεις πάντως guys
-
σε προηγουμενο ποστ ειχα ρωτησει σχετικα με το κοστος συντηρησης του αιρκοντισιον. ε πηγα σημερα να του κανω. γεμισμα με φρεον, ελεγχος, αλλαγη φιλτρου καμπινας 45ευρω εγραφε το χαρτι. δινω το οκ και ξεκιναμε. αργοτερα καταλαβα οτι ειναι +15ευρω το ανταλλακτικο 'φιλτρο καμπινας' και σα να μην εφταναν ολα αυτα εμαθα πως ειναι και χωρις φπα!!! αρχισα να λεω ποσο εισαι κριστοσφμ (οχι τπτ αλλο ανεβηκε και 2% ).
τελικα κατεληξα στο να πληρωσω 55ευρω.εβρεξα τα ποδια μου και εφυγα.
πληροφοριακα διπλα στα μακρο του ρεντη μουσκεψα τα ποδια μ. -
το clima στο 307 μου, ειναι η καλυτερη συσκευη μεσα, και πιο απαραιτητη ακομα κ απο το τιμονι! δε παω πουθενα χωρις αυτο!!!!
Τωρα τελευταια ο κομπρεσορας μου ομως αριχσε να κανει θορυβο απο το βεντιλατερ οταν το ενεργοποιω για 1η φορα μετα απο πολλες ωρες ακινησιας (πχ ενα βραδυ ολοκληρο) και για λιγα δευτερολεπτα. Ο μηχανικος μου, μου ειπε 1-2 χρονια μου παει ακομα.
Ερωτηση aftermarket κομπρεσσορες για 307??? και αν ναι που μπορω να βρω να παρω εναν καλυτερης ποιοτητας, ισχυς κλπ? ποιες μαρκες ειναι καλες, τι κοιταμε σε αυτα. μπορω να εχω μερικες πληροφοριες? -
Ο χρήστης mondeomania έγραψε:
............
1)Στο δικό μου όταν το ανάβω πέφτουν οι στροφές του ρελαντί, γιατί μπορεί να το κάνει αυτό??Σε 3 αυτοκίνητα (Merc, Smart, Opel) με εργοστασιακό A/C-Clima, με την έναρξη και κατά τη λειτουργία τους, εχω μιά πτώση στις στροφές κατα 50-70 αλλά κανένα σκαμπανέβασμα.
Σε SEAT Ibiza με μή εργοστασιακό Α/C, λειτουργεί απο την πρώτη μέρα εδώ και 13 χρόνια, ώς εξής:
1/ Με το άναμα κάνει μιά βύθιση κατά 100 στροφές και αμέσως μετά μένει σταθερά ανεβασμένο στις 1000 (850 ειναι το κανονικό ρελαντί).
2/ Οταν σε στάση ή κινούμενος με νεκρά σταματήσω τη λειτουργία του Α/C, κάνει ένα ανέβασμα στις 1100 στροφές και στη συνέχεια ανεβοκατεβαίνει με την ίδια συχνότητα μέχρι τις 1000. Σαν να παίρνει ανάσες Αυτό το σκαμπανέβασμα σταματάει μόνο μετά απο την πρώτη μικρή 'γκαζιά' (είτε σε στάση, είτε ξεκινώντας την κίνηση με 1η-2α κλπ), οπότε το ρελαντί σταθεροποιείται στο νορμάλ.......Τωρα τελευταια ο κομπρεσορας μου ομως αριχσε να κανει θορυβο απο το βεντιλατερ οταν το ενεργοποιω για 1η φορα μετα απο πολλες ωρες ακινησιας (πχ ενα βραδυ ολοκληρο) και για λιγα δευτερολεπτα. .............
Ο θόρυβος στο βεντιλατερ δεν εχει σχέση με τον συμπιεστή. Μήπως και όταν πρωτοδουλεύει το βεντιλατέρ επειδή ανέβασε θερμοκρασία ο κινητήρας (με A/C off), κάνει τον ίδιο θόρυβο?...
-
Δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος με το A/C μου αφού χτες... χάλασε!
Εξηγούμαι: στη μεγάλη σκάλα δουλεύει μια χαρά (φυσικά ο ανεμιστήρας κάνει θόρυβο όπως πρέπει να κάνει ενώ ο αέρας δεν είναι τόσο κρύος όπως είναι πχ στη δεύτερη) ενώ στις τρεις μικρότερες ο ανεμιστήρας δε δουλεύει πλέον με την ίδια ένταση που δούλευε, κάνει διακοπές στην παροχή αέρα και στο τέλος σβήνει.Καμία εκτίμηση;
-
Κάηκε η αντίσταση που ρυθμίζει την ταχύτητα του ανεμιστήρα. Στη μεγάλη σκάλα δουλεύει επειδή το ρεύμα δεν περνάει από την αντίσταση (φουλ ταχύτητα). Για την χαμηλή σκάλα το ρεύμα περνάει πρώτα από την αντίσταση.
-
Χμμμ... δεν ακούγεται σημαντική βλάβη, ελπίζω να είναι και χαμηλού κόστους γιατί είμαστε στη μέση του καλοκαιριού και καλώς-κακώς το A/C έχει γίνει απαραίτητο εξοπλιστικό στοιχείο σε ένα αυτοκίνητο.
-
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
......Τωρα τελευταια ο κομπρεσορας μου ομως αριχσε να κανει θορυβο απο το βεντιλατερ οταν το ενεργοποιω για 1η φορα μετα απο πολλες ωρες ακινησιας (πχ ενα βραδυ ολοκληρο) και για λιγα δευτερολεπτα. .............
Ο θόρυβος στο βεντιλατερ δεν εχει σχέση με τον συμπιεστή. Μήπως και όταν πρωτοδουλεύει το βεντιλατέρ επειδή ανέβασε θερμοκρασία ο κινητήρας (με A/C off), κάνει τον ίδιο θόρυβο?...
οχι. οταν ειναι κλειστο το ac το βεντιλατερ δουλευει οκ. το προβλημα ειναι στο clima.
-
Ο χρήστης 307pavlos έγραψε:
......Τωρα τελευταια ο κομπρεσορας μου ομως αριχσε να κανει θορυβο απο το βεντιλατερ οταν το ενεργοποιω για 1η φορα μετα απο πολλες ωρες ακινησιας (πχ ενα βραδυ ολοκληρο) και για λιγα δευτερολεπτα. .............
οχι. οταν ειναι κλειστο το ac το βεντιλατερ δουλευει οκ. το προβλημα ειναι στο clima.
Οταν αναβεις το ac το βεντιλατερ δουλευει πιο γρηγορα ή αναβει και το δευτερο αν ειναι διπλο.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Οταν αναβεις το ac το βεντιλατερ δουλευει πιο γρηγορα ή αναβει και το δευτερο αν ειναι διπλο.
ο θορυβος ακουγεται για προβληματικο βεντιλατερ, ομως ακουγεται απο κατω κ πισω απο τη μηχανη, εκει που βρισκεται ο κομπρεσσορας δηλαδη!
-
Aγορασα ενα ολοκληρο πουντο gt του 98 με 400 ευρω και ο βασικοτερος λογος ηταν οτι ειχε κομπλε αιρκοντισιον επανω.
Φροντισα να το τοποθετισω στην επισημη φιατ και το αποτελεσμα ειναι πολυ καλο,με ικανοποιει με το παραπανω στο πουντακι μου...... -
Εγώ από το yaris είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος στα 3 χρόνια που το έχω.
Μια απορία βρε παιδιά μόνο:Ανοίγω το a/c & μετά από ένα λεπτό ανοίγει & το βεντυλατέρ,πατάω το κουμπάκι κλείνω το a/c & κλεινει μαζί & αυτό,το ανοίγω & ανοίγει πάλι.
Είναι φυσιολογικό αυτό;Δεν θυμάμαι (μπορεί να κάνω & λάθος) αν το έκανε παλιότερα.
Δηλαδή αν πάω ταξίδι στην εθνική με το a/c θα είναι αναμμένο συνέχεια το βεντυλατέρ;
Μήπως να πάω να το κοιτάξω;
Είστε ευχαριστημένοι με το aircondition του αυτοκινήτου σας;