-
Διαβάζω όσους΄λένε το Μασσα ' λίγο '
Τι να πώ άβυσος ..... η ψυχή του γράφονταΜα καλά άλλα δείχνει η ΤV και άλλα βλέπετε ?
Ο Μάσσα δεν έκανε εκκίνηση και κράτησε την θέση του
Ο Μάσσα παρότι ήταν βαρύτερος δεν έκανε καλύτερο γυρολόγιο
Ο Μάσσα δεν μπήκε αργότερα απο όλους για πιτ στοπ
Ο Μάσσα δεν αυξανε την διαφορά του απο τον φοβερό Αλόνσο
Ο Μάσσα δεν πείρε πολ
Ο Μάσσα δεν έκανε ταχύτερο γύροΚαι αν δεν έβρεχε ο Μάσσα θα κέρδιζε με την διαφορά 5'' που συντηρούσε ιδιαίτερα εύκολα .
Απλά η βροχή σε 5 γύρους τα άλλαξε όλα
Εδώ οι κόκκινοι ταυροι τερμάτισαν στην 3 και 5 και εσείς ψάχνετε θύμα ....
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Για τους Rai και Ham απλά αποδεικνύεται πόσο ηλίθια είναι η παρούσα βαθμολογία. Μία στραβή να σου κάτσει και είσαι σε πολύ δύσκολη θέση, 2 και δεν έχεις ελπίδα. Ο HAM είχε 9 συνεχή βάθρα και βρίσκεται μόλις 2 βαθμούς εμπρός και αυτό από όχι δικό του οδηγικό λάθος.
Λιγη σοβαροτης δε βλαπτει. Εχει 2 νικες ενω καποιοι αλλοι εχουν 3. Ποσους βαθμους μπροστα επρεπε να ειναι; 30;
Αλλα παρακατω διαβασα και το παραμυθακι περι Γκαστονε και καταλαβα οτι ζηταω πολλα...
Για τον αγωνα τι να πω; Εχω βαρεθει να λεω τοσα χρονια. When the going gets tough the tough gets going λενε οι πλανηταρχες...
...Βέβαια παρακάτω αναφέρω ότι ο FA είναι καλός οπότε για το λόγο αυτό τον βοηθά η τύχη. Οπότε το ειρωνικό σου ύφακι στο επιστρέφω πίσω!!
Δλδ, κατά τη γνώμη σου, πόσες 'στραβές' θα 'πρεπε να κάτσουν, για να αρχίσει ν' ανησυχεί ο προπορευόμενος? Κι αυτό το λέω γιατί το δικό μου σκεπτικό είναι κάπως 'ανάποδο': Πληρώνονται με κάποια εκατομμύρια € το χρόνο, οφείλουν να είναι στην 'τσίτα' σ' όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος. Και χάριν του θεάματος βέβαια...
-
Ο χρήστης sprsk έγραψε:
Τι να πώ άβυσος ..... η ψυχή του γράφονταΜα καλά άλλα δείχνει η ΤV και άλλα βλέπετε ?
Ο Μάσσα δεν πείρε πολ
Ο Μάσσα δεν έκανε ταχύτερο γύροΚαι αν δεν έβρεχε ο Μάσσα θα κέρδιζε με την διαφορά 5'' που συντηρούσε ιδιαίτερα εύκολα .
Επιτελους...!ειναι αραγε πολυ δυσκολο να το δουν αυτο ολοι;
-
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
Ο Μάσσα δεν πείρε πολ
Το ότι τερμάτισαν οι κόκκινοι ταύροι στην 3 και στην 5, τί σχέση έχει με Μάσσα και Αλόνσο? Αυτοί οι δυό είχαν τον 'δικό' τους αγώνα, όπου φάνηκε ότι στα 'δύσκολα' ο Μάσσα υστερεί. Αυτό είδαμε όλοι. Εσύ είδες κάτι άλλο?
-
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Δηλαδή τι άλλο πρέπει να τύχει στους αντιπάλους του FA για να τον θεωρήσουμε τυχερό????
Ετσι οπως το θετεις μπορεις ειτε να πεις τον FA τυχερο, ειτε τον FM οδηγο ΚΣ (κανονικων συνθηκων). Ειτε βεβαια να πιστεψεις οτι τον εφαγε το vibration
ΙΜΗΟ θα πω μόνον αυτό. Στον αγώνα ήταν ο MS και ο KR δεν τερμάτισε. (αυτά περί voodoo).
Έγινε της @@@@@νας εχθές και στο τέλος κέρδισε ο δις παγκόσμιος.
Το θεωρώ τυχερό όπως και θεωρώ τυχερό τον Massa που πήρε τη 2η θέση γιατί κάτω από ΚΣ μάλλον 3ος θα ήταν!!!!
Ο FA όμως ήταν ο πιο τυχερός από όλους καθώς αν δεν υπήρχε το τελευταίο με στεγνό δεν νομίζω όπως ήταν τα πράγματα θα μπορούσε ο FA να κερδίσει.
Κάτω από ΚΣ, δηλαδή αν δεν έβρεχε για 2η φορά, θα ήταν 1ος. Είχε μια σταθερή διαφορά 5 δευτερόλεπτα με τον δις-παγκόσμιο.
Εκεί που έχασε την πρώτη θέση ο Μάσσα ήταν στα λάστιχα...από τα vibrations...και πάλι καλά κράτησε τον Αλόνσο.
Όσο για τον ΗΑΜ και τον γερανό. Έχετε δίκιο. Τώρα το είδα καλύτερα...και όντως ήταν απαράδεκτο πως 'τσίμπησαν' μόνο τον ΗΑΜ και τον έβγαλαν έξω. Άραγε στα άλλα μονοθέσια είχε σβήσει το μοτέρ??
Τέλοσπαντων...μια χαρά οδηγός είναι ο Μάσσα. Είναι πεισματάρης...και δεν εγκαταλείπει εύκολα...και αυτό εμένα προσωπικά μου αρέσει.
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Παντως σ'αυτους που λενε οτι ο καημενος ο Μασσα απλα υδρολισθησε και τον ακουμπησε τον γκαστονε
Αν ηταν εκει τοιχος και οχι ενα ασημι μονοθεσιο, θα 'υδρολισθουθε' ο Μασσα; Τι ρωταω τωρα...
Δηλαδή τι δεν πρόσεξα σ αυτό που έγραψες??? Εννοείς ότι η κίνηση του Massa ήταν ηθελημένη στον Αλόνσο. Κ σου απάντησα ότι γνώμη μου είναι πως ήταν ηθελημένη όχι στον να τον χτυπήσει αλλά στο να προστατέψει όσο μπορούσε την θέση του. Κ όταν αυτό συμβαίνει σε τέτοιες δύσκολες συνθήκες σίγουρα θα υπάρχει πρόβλημα πρόσφυσης. Αλλά κ πάλι πόσες φορές δεν έχουμε δει σε αντίστοιχες περιπτώσεις να “φαρδαίνει” το μονοθέσιο
Αν υπήρχε τοίχος κ δεν υπήρχε Αλόνσο, δεν θα είχε γίνει τίποτα γιατί δεν θα πιεζόταν. So what’s your point? Τι ήθελες να κάνει , να ρίξει λευκή πετσέτα κ να πει πέρνα μαχόμενος για την 1η θέση?
Ναι ήταν 2 ρόδες μπροστά ο Alonso κ ήταν η στιγμή που προσπερνούσε όταν ο άλλος ξάκρυζε από την στροφή.
Κ σε ρώτησα κ δεν απάντησες τι διαφορετικό πιστεύεις ότι θα έκανε ο Ισπανός αν τα πράγματα ήταν αντίθετα?Δεν λέμε το ίδιο…. Καθόλου. Για την ακρίβεια το αντίθετο.
….τον γκαστονε και αχωνευτο και κουλο και αχρηστο…..
Καλά το γκαστόνε (που σίγουρα δεν ισχύει στην περίπτωση του αγώνα) καλά το αχώνευτος προσωπικές απόψεις , αλλά αν παίρνεις κ στα σοβαρά σχόλια όπως κουλός κ άχρηστος ….. okkk
Θα πρεπει να παραιτηθω της ελπιδας, οτι θα διαβασεις προσεκτικα κατι που γραφω...
Κοίτα , ναι καλύτερα να παραιτηθείς κ να μην αναφέρεσαι τουλάχιστον σ αυτά που γράφω εγώ! Μια κ δεν σκόπευα να απαντάω στα δικά σου τα post όσο τουλάχιστον έχεις αυτό το στυλ γραψίματος το οποίο προσωπικά το βρίσκω προκλητικό κ ειρωνικό. Θα μπορούσες ίσως να είσαι πιο προσεκτικός στο τρόπο έκφρασης σου αλλά κ εγώ καλύτερα να παραιτηθώ της ελπίδας αυτής...
-
Ο χρήστης Nikos147 έγραψε:
Τέλοσπαντων...μια χαρά οδηγός είναι ο Μάσσα. Είναι πεισματάρης...και δεν εγκαταλείπει εύκολα...και αυτό εμένα προσωπικά μου αρέσει.Αν βρίσκεις 'μια χαρά οδηγό' (για την Φερράρι) τον αμυνόμενο Μάσσα, τι έχεις να πείς για τον επιτιθέμενο Αλόνσο?
-
Ο χρήστης sprsk έγραψε:
Ο Μάσσα δεν πείρε πολ
Κανένα θύμα. Απλά είναι σε πρωταγωνιστικό μονοθέσιο. Οπότε η κριτική είναι αναπόφευκτη.
Δεν είναι λίγος αλλά είναι λιγότερος...
Πως να το κάνουμε δεν είναι ούτε Alonso ούτε Kimi.
Ο Alonso ήταν φοβερός στους τελευταίος γύρους που έδωσε ρεσιτάλ οδήγησης στο βρεγμένο παίρνοντας την νίκη πολύ ζόρικα. -
Ο χρήστης liostemi έγραψε:
Ο Μάσσα δεν πείρε πολ
Το ότι τερμάτισαν οι κόκκινοι ταύροι στην 3 και στην 5, τί σχέση έχει με Μάσσα και Αλόνσο? Αυτοί οι δυό είχαν τον 'δικό' τους αγώνα, όπου φάνηκε ότι στα 'δύσκολα' ο Μάσσα υστερεί. Αυτό είδαμε όλοι. Εσύ είδες κάτι άλλο?
Δεν έχει ...... ?????????????
Αλλο αγώνα έβλεπεςΟτι έγινε μπάχαλο απο την βροχή δεν το είδες με τα οπαδικά σου μάτια ?
Οτι με το πρώτο set ελαστικών ο Μασσα δεν είχε πρόβλημα ούτε αυτό το ειδες ?
Οτι στο στεγνό (ξαναγράφω) του έριχνε χαλαρά όντας βαρύτερος ?΄ούτε αυτό ?
Δηλαδή βάση των λεγομένων σου οι Ταυροι θα τερμάτιζαν 3 και 5 σε στεγνό νορμάλ αγώνα
Αν τα λές σοβαρά ........ άστο καλύτερα
Αν κάνεις χιούμορ ... σόρρυ αλλα δεν το κατάλαβα.
Στην φορμουλα 1 παίζει ρόλο η λεπτομέρια ... και σε αυτή την περίπτωση η λεπτομέρια ελαστικά έδειξε Αλονσο
Παρεπιπτόντος μπράβο (ξαναλέω) στον ισπανό που έπιασε την ευκαρία απο τα μαλιά.
-
Αυτοί οι δυό είχαν τον 'δικό' τους αγώνα, όπου φάνηκε ότι στα 'δύσκολα' ο Μάσσα υστερεί. Αυτό είδαμε όλοι. Εσύ είδες κάτι άλλο?Καλε μου ανθρωπε,μισο λεπτο.Ο μασσα υστερει επειδη εσενα δε σου παει σαν..προσωπο; Πως βγαζεις αυτο το συμπερασμα; Το χουμε ξαναπει χτες και σημερα ότι μεχρι εκεινο το σημειο (5 γυρους πριν το τελος) ηλεγχε τον αγωνα ευκολα.- Το ξαναλεω λοιπον μπας και γινει κατι.Την πρωτη φορα που εβρεξε και αμεσως μετα,ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΤΟΥ ΑΛΟΝΣΟ ΕΦΟΣΟΝ ΑΝΟΙΓΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ;;;;; Πιο απλα δεν μπορω.Αρα καταληγουμε στο οτι μαλλον,εσυ θες και βλεπεις κατι αλλο και οτι εγω ειδα αυτο που ειδαν ολοι.Οτι ο Μασσα ειχε προβλημα και γι αυτο εχασε.-Αν αντιστοιχα ειχε προβλημα ο Αλονσο χτες και ο Μασσα τον περναγε θα ηταν σωστο να ερθω να σου πω οτι υστερει απο τον Μασσα;
-
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
Αυτοί οι δυό είχαν τον 'δικό' τους αγώνα, όπου φάνηκε ότι στα 'δύσκολα' ο Μάσσα υστερεί. Αυτό είδαμε όλοι. Εσύ είδες κάτι άλλο?
Καλε μου ανθρωπε,μισο λεπτο.Ο μασσα υστερει επειδη εσενα δε σου παει σαν..προσωπο; Πως βγαζεις αυτο το συμπερασμα; Το χουμε ξαναπει χτες και σημερα ότι μεχρι εκεινο το σημειο (5 γυρους πριν το τελος) ηλεγχε τον αγωνα ευκολα.- Το ξαναλεω λοιπον μπας και γινει κατι.Την πρωτη φορα που εβρεξε και αμεσως μετα,ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΤΟΥ ΑΛΟΝΣΟ ΕΦΟΣΟΝ ΑΝΟΙΓΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ;;;;; Πιο απλα δεν μπορω.Αρα καταληγουμε στο οτι μαλλον,εσυ θες και βλεπεις κατι αλλο και οτι εγω ειδα αυτο που ειδαν ολοι.Οτι ο Μασσα ειχε προβλημα και γι αυτο εχασε.-Αν αντιστοιχα ειχε προβλημα ο Αλονσο χτες και ο Μασσα τον περναγε θα ηταν σωστο να ερθω να σου πω οτι υστερει απο τον Μασσα;
Καλέ μου άνθρωπε, ας το ξαναπώ κι εγώ με λίγο διαφορετικό τρόπο: Αφού δέχεσαι (με κεφαλαία γράμματα μάλιστα), ότι ο Μάσσα ήταν καλύτερος και άνοιγε την διαφορά, πώς δεν δέχεσαι ότι ο Αλόνσο ήταν ακόμα καλύτερος, αφού κατάφερε τελικά να του πάρει την νίκη? Μήπως σου ξέφυγαν κάποιοι γύροι πριν τό πέσιμο της καρό?
Να μου επιτρέψεις να σχολιάζω ό.τι βλέπω από την πολυθρόνα μου κι αυτό ακριβώς είναι που είδαμε όλοι. Τέλος.
Υ.Γ.: Μα αυτό λέτε συνέχεια. Πόσο κ@λ@φαρδος είναι ο Αλονσο που πήρε τζάμπα δυό πρωταθλήματα!! 'Αλλαξε κάτι στο μεταξύ? -
Είναι σίγουρο ότι ο Massa δεν είναι στο επίπεδο τοu Alonso, ειδικά στο βρεγμένο, και γενικά σε άγνωστες συνθήκες πρόσφυσης. Αυτό όμως δεν μπορεί να αναιρέσει με τίποτα ότι έκανε έναν εξαιρετικό αγώνα, τον οποίο θα κέρδιζε εύκολα αν δεν ερχόταν η βροχή.
-
Καλέ μου άνθρωπε, ας το ξαναπώ κι εγώ με λίγο διαφορετικό τρόπο: Αφού δέχεσαι (με κεφαλαία γράμματα μάλιστα), ότι ο Μάσσα ήταν καλύτερος και άνοιγε την διαφορά, πώς δεν δέχεσαι ότι ο Αλόνσο ήταν ακόμα καλύτερος, αφού κατάφερε τελικά να του πάρει την νίκη? Μήπως σου ξέφυγαν κάποιοι γύροι πριν τό πέσιμο της καρό?
Να μου επιτρέψεις να σχολιάζω ό.τι βλέπω από την πολυθρόνα μου κι αυτό ακριβώς είναι που είδαμε όλοι. Τέλος.Κοιτα συμφωνουμε σε ενα.Οτι το βλεπαμε απ τον καναπε μας.Με βαση αυτο,ΕΙΝΑΙ γεγονος οτι (ασχετα με το ποιος ειναι καλυτερος στη βροχη) και σε στεγνο και σε βρεγμενο ο μασσα ηταν καλυτερος οσον αφορα το γυρολογιο του.Μπορει στην πρωτη βροχη να ειχε καλυτερο στησιμο.Αυτο δεν το ξερουμε.Επειδη ομως λεει ότι ειχε vibrations απο τα ελαστικα (κατι που επιβεβαιωσε και ο webber για τα δικα του λαστιχα) εχασε τον αγωνα.Σωστα; Ε αυτο δεν σημαινει οτι ο Αλονσο ηταν καλυτερος στους τελευταιους 5 γυρους που λες οτι ξεχναω.Απλη λογικη ειναι νομιζω.Δηλαδη,αν δεν ειχε αυτο το προβλημα και εφοσον πιο πριν καταφερνε να κρατησει τη διαφορα που ειχε,θα καταφερνε να κερδισει.Διαφωνεις καπου;
-
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Είναι σίγουρο ότι ο Massa δεν είναι στο επίπεδο τοu Alonso, ειδικά στο βρεγμένο, και γενικά σε άγνωστες συνθήκες πρόσφυσης. Αυτό όμως δεν μπορεί να αναιρέσει με τίποτα ότι έκανε έναν εξαιρετικό αγώνα, τον οποίο θα κέρδιζε εύκολα αν δεν ερχόταν η βροχή.Αυτο ακριβώς έγραψα κι εγώ, έβαλα μάλιστα τη λέξη 'δύσκολα' σε εισαγωγικά. Αλλά ο φίλος pasxos, προφανώς επιζητά άλλου είδους αντιπαράθεση...
-
Είναι σίγουρο ότι ο Massa δεν είναι στο επίπεδο τοu Alonso, ειδικά στο βρεγμένο, και γενικά σε άγνωστες συνθήκες πρόσφυσης. Αυτό όμως δεν μπορεί να αναιρέσει με τίποτα ότι έκανε έναν εξαιρετικό αγώνα, τον οποίο θα κέρδιζε εύκολα αν δεν ερχόταν η βροχή.
Αυτο ακριβώς έγραψα κι εγώ, έβαλα μάλιστα τη λέξη 'δύσκολα' σε εισαγωγικά. Αλλά ο φίλος pasxos, προφανώς επιζητά άλλου είδους αντιπαράθεση...
Καμια αντιπαραθεση δεν επιζητω.Μπορει να συμφωνω οτι ειναι υποδεεστερος στη βροχη,ομως δεν τρεχουν με ιδια μονοθεσια για να το αντιληφθουμε.Για να ειναι πιο γρηγορος παντου μεχρι 5 γυρους πριν το τελος σημαινει απλα οτι το μονοθεσιο του ηταν ταχυτερο.-Δεν συγκρινα λοιπον οδηγους,συγκρινα επιδοσεις.Και το αυτονοητο χτες ηταν οτι ο μασσα επρεπε να ειχε κερδισει εφοσον δεν ειχε το προβλημα με τα λαστιχα.Κι εδω διαφωνεις;
-
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
Ακόμα κ το set ελαστικών να ήταν καλύτερο δεν νομίζω ότι θα άντεχε στην επίθεση.
Με συγχωρεις αλλα τι σε κανει να το πιστευεις αυτο;Στην πρωτη περιπτωση βροχης ο Μασσα οχι μονο κραταγε τη διαφορα,την αυξανε και με πολυ καλο ρυθμο..Αρα ακυρο νομιζω το 'συμπερασμα' σου.
Pininfarina θεωρείς τον Massa πιλότο για πρωτάθλημα? Αντίστοιχο του Alonso ή του Kimi?
Με τους οδηγους που εχουμε τωρα ναι,γιατι να μη γινει πρωταθλητης..;Μολις χτες ειδαμε οτι εχει εκπληκτικες αντιδρασεις.Ο Αλονσο δλδ στο πρωτο του πρωταθλημα με τη Ρενω τι παραπάνω εκανε για να τον πεις τοτε αξιο πρωταθλητη; Τιποτα..απλα ηταν σταθερος και ΤΥΧΕΡΟΣ...(ξουραστικο αλλα ειναι αληθεια).-
Ναι στο πρώτο σκέλος μετά την επανεκκίνηση οι συνθήκες δεν ήταν ίδιες με το τέλος. Dump κ στέγνωνε.
Δεν σου λέω γιατί να μην γίνει. Απλά δεν τον θεωρώ ισάξιο του Αλόνσο κ του Ραικκόνεν.
Δεν μου άρεσε ο Alonso στο πρώτο του πρωτάθλημα.
Αλλά όπως είπες ήταν σταθερός κ είχε δόσεις τύχης. ΄Ηταν όμως κ πιο γρήγορος σταθερά του teamate του κ είχε σίγουρα πολύ μα πάρα πολύ καλύτερη πορεία του συνομίληκου του βραζιλιάνου. Κ αν ήταν κάτι αντίστοιχο η Ferrari θα έψαχνε για no2 οδηγό όχι τον Φινλανδό.
Οι εκπληκτικές αντιδράσεις στο να αποφύγει αντικείμενο στην πίστα δεν είναι κριτήριο πρωταθλητή απλά δείχνει για μια ακόμα φορά γιατί αυτοί οι άνθρωποι λέγονται πιλότοι. -
Ο χρήστης sprsk έγραψε:
....Συνήθως, βέβαια, τέτοιες μικρές αλλά κρίσιμες στιγμές είναι αυτές που ξεχωρίζουν τους οδηγούς και τις ομάδες. Και σε κάθε περίπτωση, ο Alonso ανταποκρίθηκε. Ήταν μονίμως μέσα στο παιχνίδι της νίκης και σίγουρα της 2ης θέσης, ακόμα και με τον Kimi εντός αγώνα.
-
Τέλοσπαντων...μια χαρά οδηγός είναι ο Μάσσα. Είναι πεισματάρης...και δεν εγκαταλείπει εύκολα...και αυτό εμένα προσωπικά μου αρέσει.
Αν βρίσκεις 'μια χαρά οδηγό' (για την Φερράρι) τον αμυνόμενο Μάσσα, τι έχεις να πείς για τον επιτιθέμενο Αλόνσο?
Αμυνόμενος?? Αμυνόμενος ήταν και στο GP της Βρετανίας? Αμυνόμενος ήταν σε όλον τον αγώνα πλην τη δεύτερη βροχή με vibrating ελαστικά?? Ξεχάσατε τα λάθη του Μάσσα πέρσι στην Ουγγαρία με βροχή? Τώρα είναι αρκετά καλύτερα.
Συμφωνώ...ο Μάσσα ούτε Αλόνσο είναι...ούτε Κίμι...αλλά σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση δεν είναι 'λίγος' για τη Ferrari.
-
Πιστεύω κ εύχομαι ότι του χρόνου θα λυθούν πολλές απορίες για πολλούς πιλότους με την κατάργηση του traction.
Eπίσημο thread: GP Eυρώπης 2007