-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
ginosmαλλο ενα επιχειρημα για το ποσο ακυρο ειναι αυτο το σκηνικο που περιγραφεις.
Μας λες οτι αυτος που ειχε ΣΤΟΠ, βγηκε επειδη ο δεξιαλωριδα τον αφησε, και αντι να μπει στην δεξια και να επιταχυνει, μπηκε κατ'ευθειαν στην μεσαια (τουλαχιστον) οπου εσκασε πανω του αυτος που προφανεστατα δεν σταματησε. Και οτι δικαστης του εδωσε δικιο ενω μπηκε κατ'ευθειαν στην μεσαια λωριδα. Ε δεν στεκει ρε μαστορα...
Ο εκ δεξιών παραχώρησε την προτεραιότητα ( σε δρόμος με δύο λωρίδες , δεν παίζει μεσαία ) για να διασχίσει ο κάθετος. Μίλησα με τον παθόντα και του καταδίκασαν πλήρη ευθύνη με σκεπτικό ότι ο εκ δεξιών παραχωρεί προτεραιότητα και ότι ο θείος μου δεν ήταν δίπλα στον δεξιό αλλά ήρθε από πίσω ( και καλά μειωμένη αντίληψη του χώρου κτλ ).
-
Ο χρήστης After έγραψε:
Πω πω ρε παιδια, αλλα λεω και αλλα καταλαβαινετε, ή δεν θελετε να καταλαβετεKEEP LEARNING
Αυτο που προσπαθω να μαθω, ειναι να γινω πρωτα καλυτερος ανθρωπος, και μετα ολα τα αλλα
see ya
Σίγουρα άλλα λες και άλλα καταλαβαίνουμε ?
ή
Άλλα σκέφτεσαι, Άλλα γράφεις και Άλλα Εννοείς ?Αυτά που έγραψα Εγώ τα κατάλαβες ?
Εγώ έτσι σκέφτομαι, Έτσι γράφω και τα Εννοώ …
και απ΄ότι διαβάζω τα καταλαβαίνουν και οι υπόλοιποιΤώρα εάν Εσύ δεν καταλαβαίνεις αυτά που γράφουμε και εμείς δεν καταλαβαίνουμε τι γράφεις, λες και τι εννοείς
το πρόβλημα το εντοπίζω επιεικώς σε αδυναμία έκφρασης στο γραπτό Λόγo και έλλειψη κοινής Λογικής.Το ότι προσπαθείς να γίνεις πρώτα καλύτερος Άνθρωπος, καλά κάνεις
και το επικροτώ και εγώ και οι υπόλοιποι
αλλά νομίζω ότι η προσπάθεια σου δεν έχει μέχρι στιγμής αποτελέσματα
ή τουλάχιστον αυτή την εντύπωση μας έχεις δώσει.Αυτά στα λέω εντελώς φιλικά και καλοπροαίρετα ελπίζω να μην τσαντιστείς όπως δεν τσαντίστηκα και εγώ.
-
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
Μίλησα με τον παθόντα και του καταδίκασαν πλήρη ευθύνη με σκεπτικό ότι ο εκ δεξιών παραχωρεί προτεραιότητα και ότι ο θείος μου δεν ήταν δίπλα στον δεξιό αλλά ήρθε από πίσω ( και καλά μειωμένη αντίληψη του χώρου κτλ ).Αν κατάλαβα καλά, ο θείος σου ήταν πίσω απ'αυτόν που σταμάτησε και μην ξέροντας για ποιό λόγο σταμάτησε (ίσως) βγήκε να τον περάσει από αριστερά (χωράει στην Λαοδικείας), και δεν πρόσεξε πως τελικά ο μπροστινός του είχε σταματήσει για να περάσει ο άλλος από τον κάθετο δεξιά;
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Δεν ξέρω τα περι διηθήσεων και φιλτραρισμάτων εμένα μου την σπάνε οι μηχανάκηδες που κινούνται πάνω στα πεζοδρόμια και τους πεζόδρομους λές και είναι δρόμοι...Σήμερα ένα τέτοιο μαλακισμένο με κόρναρε πάνω στην Τσιμισκή. Δεν αντέδρασα και συνέχισα με ποιο αργό βήμα. Ξανακορνάρει αυτός και λίγο πιο πέρα ένας τροχονόμος...Στην ερώτηση μου ( με αρκετά οργισμένο ύφος ) αν θέλει να φωνάξω τον τροχονόμο ( δεν φόραγε και κράνος το ζώο ) να το συζητήσουμε κάτι μουρμούρισε και αποφάσισε να πάει με το ρεύμα των πεζών.
Χτές πάντως ένας εξυπνάκιας με μηχανή Transalp στην Περιφειακή πήγε να 'διηθηθεί' μέσα από την λωρίδα επιβράδυνσης κόμβου και παραλίγο να γίνει ένα με τις μπαριέρες ( με κοντομάνικα, κοντό παντελόνι σανδάλι και χωρίς κράνος δεν θέλω να φανταστώ σε τι κατάσταση θα ήταν ) από οδηγό ο οποίος με φλάς πήγε να στρίψει για να μπεί στην λωρίδα...Θα μου πείτε καλά δεν τον είδε? Πώς τον είδε...αλλά με το που άναψε φλάς ο άνθρωπος ο βλάκας ο μηχανάκιας θεώρησε οτι ήταν καλό και αυτός να τον περάσει από δεξιά με αποτέλεσμα να βρεθεί στην νεκρή ζώνη των καθρεφτών του ΙΧ...Στο τσάκ το γλίτωσε το μοιραίο κι αυτό γιατί ξανακοίταξε ο οδηγός του ΙΧ με γυρισμά του κεφαλιού.Σήμερα χρειάστηκε εκ νέου να διασχίσω όλη την Αττική και σκεφτόμουν ότι εάν επιτραπεί η διήθηση τελικά θα πρέπει να υπάρξει ένα πλήρες νομοθετικό πλαίσιο που να καθορίζει ευθύνες αλλιώς θα αποδειχθεί ότι το κράτος , για άλλη μία φορά ανίκανο να λύσει ένα πρόβλημα , το μεταθέτει στους πολίτες του. Ειλικρινά σκεφτόμουν τους μεταφορείς και όλους αυτούς που πολύ θα ήθελαν να μην είναι στους δρόμους αλλά σε γραφείο να πρέπει σε περίπτωση ατυχήματος με τη διήθηση νόμιμη να αποδείξουν την πιθανή μη ευθύνη τους. Θεωρώ πως είναι καλλίτερα να μην επιτραπεί η διήθηση.
-
Ο χρήστης After έγραψε:
Προς IOANNISTSA:Θελω να σου πω μερικα πραγματακια, καθαρα με καλο σκοπο, και διχως να τσντιστεις
Σε φανταζομαι σαν τους συνταξιουχους που επιλεγουν αυτοκινητο με βαση ποσους αεροσακους και τι χωρο αποσκευων εχειΜια τελευταια ερωτηση, και οχι δεν ειναι μπηχτη
Ικανοποιεις την γυναικα/κοπελα σου σεξουαλικα, ή φοβασαι μην κολλησεις ψειρες/aids, φοβασαι μην σπασει το προφυλακτικο, μην την αφησεις εγκυο, μην χαλασουν οι ταβλες απο το κρεβατι, μην ξυπνησει ο σκυλος και γαυγιζει κτλ κτλ?
Αυτο που θελω να σου προτεινω, ειναι να να εχεις λιγο πιο πολυ τολμη στην ζωη
Αν δεν ειχε ο ανθρωπος τολμη, και να κανει την τρελα να φτιαξει 2 ξυλινα φτερα και να πηδηξει απο εναν γκρεμο, τωρα δεν θα ειχαν κατασκευαστει τα αεροπλανα
Δεν θα ειχαν ανακαλυφθει πολλα μερη οπως η Αμερικη(αυτο μαλλον κακο ητανε, αχ ρε Κολομβε), και γενικα η ζωη του ανθρωπου μαλλον θα ηταν ακομα μεσα στις σπηλιες με τροφη ωμη, γιατι ως γνωστων η φωτια μπορει να προκαλεσει πυρκαγια
Το οτι καποιος διαλεξε να οδηγησει κατι που για σενα ειναι επικινδυνο, ειναι επιλογη του, ασ'τον να ζησει οπως θελει
Λιγο τολμη λοιπον, και ρισκο
Καλο κανει
Καθαρα φιλικαΠρος τους αγαπητους μου φιλους Kacey & wagner τωρα
Μια συμβουλη καθαρα φιλικη, απο καποιον λιγο μεγαλυτερο σας, που εχει δει και καταλαβει μερικα πραγματα περισσοτεραΣυμφωνω 100% οτι οι περισσοτεροι με μοτο ή αμαξι, ειναι καγκουρες πιτσιρικαδες, και κανουν ολο βλακειες στους δρομους
Πρεπει να τους στυσουμε στον τοιχο για αυτο?Φανταστειτε το παρακατω
Εχετε κανει οικογενεια και παιδια, και ο υιος σας εχει παρει ενα αμαξι ή ενα μηχανακι και ΣΑΝ 18ΧΡΟΝΟΣ κανει βλακειουλες
Δεν χαιρομαι, αλλα πιτσιρικας ειναι διαολε, αν δεν συγχωρεθει αυτος τοτε ποιος?
Αν λοιπον γινει κατι, θα θελατε να μαθετε απο την αστυνομια, οτι το παιδι σας πεθανε?
Ξαναλεω, κλειστε τα ματια και φανταστειτε τοΕιμαι σιγουρος, οτι σε μερικα χρονια, θα βλεπετε αυτο το thread(καντε το save), και θα λετε ''ρε συ δικιο ειχε εκεινος ο κακος αλητης μηχανοβιος τσαντακιας ληστης τραπεζων after''
Oπως θελετε να συγχωρεθει το παιδι σας, ετσι θα πρεπει να συγχωρειτε και το παιδι του αλλου
Αν δεν του δωσουμε την ευκαιρια να μαθει το σωστο οσο ειναι νεος, τοτε ποτε?
Και εγω σαν 18χρονος καγκουρας, δεν φοραγα οπυτε για αστειο κρανος
Τωρα στα 31, δεν υπαρχει περιπτωση να βγω χωρις κρανος/γανια/μπουφαν/μποτες ουτε για 3 χιλιομετρα, και χωρις πληρης εξαρτηση για μακρινες βολτες, γιατι καταλαβα ΠΟΣΟ ΒΛΑΚΑΣ ΗΜΟΥΝ
Αλλα το καταλαβα γιατι ειχα σωστες επιρροες, και γιατι ανοιξα και λιγο παραπανω τα ματια, οπως μεγαλωνα
Αν ειχα καποιον με βουρδουλα απο πανω, το πιο πιθανο ειναι να οδηγουσα και χωρις σωβρακο τωραΑν τωρα ο αλλος ειναι βλακας και δεν μαθαινει ποτε, τοτε απλα αφηστε τον να φαει τα μουτρα του μονος του, αλλα οχι να τον σπρωξουμε σε αυτο
Δεν αξιζει καν να ασχολιστε, απομακρυνθειτε οσο μπορειτε, οτι κι αν οδηγαειΑυτα τα ολιγα
Καλο δρομο να εχετεΕγώ είμαι 33 και επέλεξα το αμάξι μου και με βάσει αυτά τα χαρακτηριστικά.
Η γυναίκα μου ( φαίνεται να ) είναι ερωτικώς και άλλως ικανοποιημένη και το κοριτσάκι μου δείχνει να είναι συνετό , ευτυχισμένο και ικανοποιημένο από τη ζωή του έως τώρα.
Είμαι αρκετά τολμηρός στη ζωή μου και έχω υλοποιήσει τουλάχιστον 4 πρωτοποριακά προγράμματα και εφαρμογές στον τομέα της εργασίας μου , τόσο πρωτοποριακά που άνοιξαν εργασιακούς ορίζοντες σε τουλάχιστον 4 κραταίες επιχειρήσεις λογισμικού και εφαρμογών στο retail.
Έχω εξερευνήσει κάθε μέρος που έχω επισκευθεί σε σημείο τέτοιο να έχω πάθει πνευμονία ή να αισθάνομαι κουρασμένος μετά τις διακοπές.
Το παιδάκι μου θα του μάθω ( και εάν κάνω και άλλα και στα άλλα ) να είναι συνετό και στο τιμόνι. Λάθη κάνουμε όλοι και επειδή κρατούμε τιμόνι είναι πιθανόν να γίνουμε στατιστικό. Με τη μηχανή οι πιθανότητες - κατά γενική ομολογία είναι ελαφρώς αυξημένες. Θα ήθελα το λάθος του παιδιού μου να το συγχωρήσει ο αυτοκινητιστής , φορτηγαντζής , δικυκλιστής κτλ γιατί το σφάλμα μπορεί να γίνει με οποιοδήποτε όχημα. Κάποτε στο ύψος της Λεύκας στον Πειραιά , περίμενα στο φανάρι της Θηβών για να πάω ευθεία και δίπλα μου υπήρχε η λωρίδα για αυτούς που στρίβουν αριστερά. Όταν άναψε το φανάρι ξεκινώ και στο πλάτος της λωρίδας ( σίγουρο αυτό λόγω νησίδας ) μου ανοίχτηκα ελαφρώς αριστερά προκειμένου να αποφύγω μεγάλη λακούβα στη μέση του δρόμου. Στον καθρέπτη πριν κάνω τον ελιγμό βλέπω μία μηχανή να είναι στη λωρίδα που στρίβουν αριστερά , την οποία έχω αφήσει πίσω μου ( έχει τελειώσει πλέον , έχω περάσει τον κόμβο ) και ξεκινώ να ανοιχθώ. Στο αριστερό μου μπροστινό φτερό βλέπω τη μηχανή να κάνει χαροτικό ελιγμό προκειμένου να ποφύγει και εμένα και τη νησίδα. Σταματάμε και οι τρεις ( η μηχανή είχε τον οδηγό και την κοπέλα του πίσω ) με κομμένη την ανάσα και μου λέει το παλικάρι : 'Κοίτα λίγο τους καθρέπτες'. Εγώ ήμουν τότε 19 και τον ρώτησα εάν είναι καλά και φύγαμε. Σκέφθηκα μετά ότι ακόμη και εάν τους είχα σκοτώσει θα είχα απόλυτο δίκαιο αλλά θα είχαν πεθάνει. Από τότε αποφάσισα να είμαι υποχωρητικός στο τιμόνι και ποτέ επιθετικός και το ίδιο θα διδάξω και στο παιδί μου. ΘΑ του διδάξω επίσης να μην ανέβει ποτέ σε όχημα οδηγού που δείχνει στοιχεία όπως ο αναβάτης πιο πάνω. Θα προσπαθήσω να μειώσω τις πιθανότητες να είναι η ζωή του παιδιού μου στα χέρια κάποιου άλλου και εάν αυτό συμβεί , να είναι μόνο από λάθος και όχι εσκεμμένα , να μην αναζητήσει ποτέ το θάνατο. Στα γράφω όλα αυτά τόσο αναλυτικά γιατί έχω την εντύπωση ότι κάτι έχασες σχετικά με το θέμα στο όλο κείμενό σου.
-
Ο χρήστης nasos έγραψε:
Μίλησα με τον παθόντα και του καταδίκασαν πλήρη ευθύνη με σκεπτικό ότι ο εκ δεξιών παραχωρεί προτεραιότητα και ότι ο θείος μου δεν ήταν δίπλα στον δεξιό αλλά ήρθε από πίσω ( και καλά μειωμένη αντίληψη του χώρου κτλ ).
Αν κατάλαβα καλά, ο θείος σου ήταν πίσω απ'αυτόν που σταμάτησε και μην ξέροντας για ποιό λόγο σταμάτησε (ίσως) βγήκε να τον περάσει από αριστερά (χωράει στην Λαοδικείας), και δεν πρόσεξε πως τελικά ο μπροστινός του είχε σταματήσει για να περάσει ο άλλος από τον κάθετο δεξιά;
Η Λαοδικείας ( εποχή ΟΑ ) ήταν πλήρης δρόμος δύο λωρίδων. Και τώρα υπό συνθήκες είναι. Του καταλόγισαν παραβίαση παραχωρηθείσας προτεραιότητος και το μειωμένη αντίληψη του χώρου ( μάλλον και καλά λόγω υπερβολικής ταχύτητας ). Δεν καταλογίσθηκε συνυπευθυνότητα. Εάν θέλετε και άλλες λεπτομέρειες , θα χρειαστεί να περιμένετε μερικές ημέρες.
-
Μίλησα με τον παθόντα και του καταδίκασαν πλήρη ευθύνη με σκεπτικό ότι ο εκ δεξιών παραχωρεί προτεραιότητα και ότι ο θείος μου δεν ήταν δίπλα στον δεξιό αλλά ήρθε από πίσω ( και καλά μειωμένη αντίληψη του χώρου κτλ ).
Αν κατάλαβα καλά, ο θείος σου ήταν πίσω απ'αυτόν που σταμάτησε και μην ξέροντας για ποιό λόγο σταμάτησε (ίσως) βγήκε να τον περάσει από αριστερά (χωράει στην Λαοδικείας), και δεν πρόσεξε πως τελικά ο μπροστινός του είχε σταματήσει για να περάσει ο άλλος από τον κάθετο δεξιά;
Η Λαοδικείας ( εποχή ΟΑ ) ήταν πλήρης δρόμος δύο λωρίδων. Και τώρα υπό συνθήκες είναι. Του καταλόγισαν παραβίαση παραχωρηθείσας προτεραιότητος και το μειωμένη αντίληψη του χώρου ( μάλλον και καλά λόγω υπερβολικής ταχύτητας ). Δεν καταλογίσθηκε συνυπευθυνότητα. Εάν θέλετε και άλλες λεπτομέρειες , θα χρειαστεί να περιμένετε μερικές ημέρες.
Ειναι να μη πεσεις σε μαλακα δικαστη...
-
Στο θεμα μας τωρα.
Κατι ειχαν στο Συνταγμα και μπροστα στη Μεγαλη Βρετανια υπηρχε περιπολικο που εκοβε την κινηση.
Ο τροχονομος μας στελνει αριστερα στην λεοφωριολωριδα.
Μπαινω και τσουλαω.
Ποιο κατω κ αλλος τροχονομος που ειναι πλατη στην Φιλλεληνων και μας κανει νοημα να προχωρησουμε.
Ειμαι στη δεξια λωριδα και εχω κοκκινο, το οποιο λογο τροχομπατσου το περναω.
Πισω απο τον τροχονομο, πεταγοντε 2 μηχανακια και πανε να μπουν μπροστα μου....
Σκεφτικα να πατησω το φρενο, αλλα ειχα σε κοντινη αποσταση λεοφωρειο.
Οποτε απλα δεν εκανα τιποτα.
Πρεπει να τα δαν ολα....
Εδωσε σημα κ ο τροχονομος και για καλη τους τυχη, τους τσιμπησαν πιο κατω....
Πρεπει να τους ξηλωσαν -
Προς Wagner669
Ο ταξιτζής παραβίασε την εκ δεξιών προτεραιότητα σε διασταύρωση.
Δεν οδηγούσα εγώ αλλά η γυναίκα μου. Πήγαινε αργά γιατί προσπαθούσε να εντοπίσει θέση parking.
Ο ταξιτζής ήταν Νεαρός γύρω στα 27 και πρέπει να πήγαινε με αρκετά μεγάλη ταχύτητα από ότι μπορώ να καταλάβω.
Αυτό το συμπέρασμα βγαίνει από το γεγονός ότι η σύγκρουση έγινε μούρη με μούρη,
το αμάξι το γύρισε 90 μοίρες και το μετακίνησε περίπου 5 μέτρα προς τα δεξιά,
έπειτα ακολούθησε πορεία ελαφρός αριστερά και προσέκρουσε σε σταθμευμένο όχημα
το οποίο μετακίνησε και χτύπησε και το μπροστινό του όχημα και εκεί σταμάτησε.
Έκανε θετική δήλωση αλλά η ασφαλιστική δεν πληρώνει για την ζημιά γιατί το κόστος της επιδιόρθωσης που υπερβαίνει τις 8000 ευρώ,
υπερβαίνει το 65 % της αξίας του αυτοκινήτου ή την αξία του σύμφωνα με τα λεγόμενα του υπεύθυνου ζημιών της εταιρείας.
Αντί της επισκευής-χρηματικό ποσό η ασφαλιστική κατά της δική της εκτίμηση βγάζει την αξία του αυτοκινήτου γύρω στις 3000 ευρώ
και μου προτείνει αντικατάσταση με ένα άλλο που βρήκε σε αγγελία με τιμή 2400 ευρώ.
Φυσικά εγώ δεν δέχτηκα την προσφορά της και την υπόθεση έχει αναλάβει Δικηγόρος,
ο οποίος με διαβεβαίωσε ότι θα αποσπάσει από την ασφαλιστική περίπου 7000 ευρώ συν τα έξοδα.
Περισσότερα μετά το πέρας της υπόθεσης στο οποίο θα κάνω ένα Topic με όλες της λεπτομέρειες του συμβάντος και εάν τελικά βγήκα κερδισμένος ή όχι από την προσφυγή μου στην ΔικαιοσύνηΈπειτα από αυτό κατάλαβε η γυναίκα μου αυτό που της έλεγα από παλιά δηλαδή στην διασταύρωση έχει προτεραιότητα ο άλλος.
-
Ο χρήστης Wagner669 έγραψε:
Στο θεμα μας τωρα.
Κατι ειχαν στο Συνταγμα και μπροστα στη Μεγαλη Βρετανια υπηρχε περιπολικο που εκοβε την κινηση.
Ο τροχονομος μας στελνει αριστερα στην λεοφωριολωριδα.
Μπαινω και τσουλαω.
Ποιο κατω κ αλλος τροχονομος που ειναι πλατη στην Φιλλεληνων και μας κανει νοημα να προχωρησουμε.
Ειμαι στη δεξια λωριδα και εχω κοκκινο, το οποιο λογο τροχομπατσου το περναω.
Πισω απο τον τροχονομο,** πεταγοντε 2 μηχανακια και πανε να μπουν μπροστα μου....**
Σκεφτικα να πατησω το φρενο, αλλα ειχα σε κοντινη αποσταση λεοφωρειο.
Οποτε απλα δεν εκανα τιποτα.
Πρεπει να τα δαν ολα....
Εδωσε σημα κ ο τροχονομος και για καλη τους τυχη, τους τσιμπησαν πιο κατω....
Πρεπει να τους ξηλωσανπετάγονται σαν ... %$#@$%#@$ άντε μη πω
-
Ο χρήστης IOANNISTSA έγραψε:
.....Έπειτα από αυτό κατάλαβε η γυναίκα μου αυτό που της έλεγα από παλιά δηλαδή στην διασταύρωση έχει προτεραιότητα ο άλλος.
Σωστός αν θέλεις να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο!!! Αλλά θα έχεις πολλά κορναρίσματα από τους πίσω σου!!!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
.....
Έπειτα από αυτό κατάλαβε η γυναίκα μου αυτό που της έλεγα από παλιά δηλαδή στην διασταύρωση έχει προτεραιότητα ο άλλος.
Σωστός αν θέλεις να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο!!! Αλλά θα έχεις πολλά κορναρίσματα από τους πίσω σου!!!
ας περιμένουν οι πίσω δε θα ρισκάρω τη σωματική μου ακεραιότητα ούτε του απέναντι επειδή βιάζονται
-
Ας κορνάρει όσο θέλει, εγώ θα κινούμε στις διασταυρώσεις με αυξημένη προσοχή, θα ελαττώνω ταχύτητα ανάλογα την διασταύρωση, οπού κρίνω εγώ, και θα σταματάω αν χρειαστεί στην περίπτωση που δεν έχω ορατότητα γιατί έχουν παρκάρει πάνω στη γωνία.
Και μια Απορία η Τροχαία, όταν ήρθε,
Γιατί έκανε μόνο καταγραφή του συμβάντος, και δεν έδωσε καμιά κλίση στον ταξιτζή που προκάλεσε το ατύχημα ?
Γιατί δεν δίνει κλίσεις στα παρκαρισμένα αμάξια στις γωνίες των διασταυρώσεων ?
Έστω και μετά από ατύχημα σε αυτές ? -
Ας κορνάρει όσο θέλει, εγώ θα κινούμε στις διασταυρώσεις με αυξημένη προσοχή, θα ελαττώνω ταχύτητα ανάλογα την διασταύρωση, οπού κρίνω εγώ, και θα σταματάω αν χρειαστεί στην περίπτωση που δεν έχω ορατότητα γιατί έχουν παρκάρει πάνω στη γωνία.
Και μια Απορία η Τροχαία, όταν ήρθε,
Γιατί έκανε μόνο καταγραφή του συμβάντος, και δεν έδωσε καμιά κλίση στον ταξιτζή που προκάλεσε το ατύχημα ?
Γιατί δεν δίνει κλίσεις στα παρκαρισμένα αμάξια στις γωνίες των διασταυρώσεων ?
Έστω και μετά από ατύχημα σε αυτές ?Πριν ένα χρόνο σε παρόμοιο ατύχημα της κοπέλας μου (στο οποίο αχρηστεύτηκε μάλιστα το αμάξι και είχαμε τρεχάματα με τις ασφαλιστικές), έβαλα τον τροχομπάτσο που ήρθε να καταγράψει το συμβάν να κόψει κλήσεις σε τέσσερα (4!) αυτοκίνητα που ήταν παρακαρισμένα στις γωνίες και έκρυβαν την ορατότητα.
Γκρίνιαξε, έφερε αντιρρήσεις, προσπάθησε να μου την πει, αλλά καθώς ήμουν ΤΕΡΑΣ ΤΥΠΙΚΟΤΗΤΑΣ τελικά τις έκοψε.
Βαριεστημένα στρουμφ! -
Προς Wagner669Ο ταξιτζής παραβίασε την εκ δεξιών προτεραιότητα σε διασταύρωση.
Δεν οδηγούσα εγώ αλλά η γυναίκα μου. Πήγαινε αργά γιατί προσπαθούσε να εντοπίσει θέση parking.
Ο ταξιτζής ήταν Νεαρός γύρω στα 27 και πρέπει να πήγαινε με αρκετά μεγάλη ταχύτητα από ότι μπορώ να καταλάβω.
Αυτό το συμπέρασμα βγαίνει από το γεγονός ότι η σύγκρουση έγινε μούρη με μούρη,
το αμάξι το γύρισε 90 μοίρες και το μετακίνησε περίπου 5 μέτρα προς τα δεξιά,
έπειτα ακολούθησε πορεία ελαφρός αριστερά και προσέκρουσε σε σταθμευμένο όχημα
το οποίο μετακίνησε και χτύπησε και το μπροστινό του όχημα και εκεί σταμάτησε.
Έκανε θετική δήλωση αλλά η ασφαλιστική δεν πληρώνει για την ζημιά γιατί το κόστος της επιδιόρθωσης που υπερβαίνει τις 8000 ευρώ,
υπερβαίνει το 65 % της αξίας του αυτοκινήτου ή την αξία του σύμφωνα με τα λεγόμενα του υπεύθυνου ζημιών της εταιρείας.
Αντί της επισκευής-χρηματικό ποσό η ασφαλιστική κατά της δική της εκτίμηση βγάζει την αξία του αυτοκινήτου γύρω στις 3000 ευρώ
και μου προτείνει αντικατάσταση με ένα άλλο που βρήκε σε αγγελία με τιμή 2400 ευρώ.
Φυσικά εγώ δεν δέχτηκα την προσφορά της και την υπόθεση έχει αναλάβει Δικηγόρος,
ο οποίος με διαβεβαίωσε ότι θα αποσπάσει από την ασφαλιστική περίπου 7000 ευρώ συν τα έξοδα.
Περισσότερα μετά το πέρας της υπόθεσης στο οποίο θα κάνω ένα Topic με όλες της λεπτομέρειες του συμβάντος και εάν τελικά βγήκα κερδισμένος ή όχι από την προσφυγή μου στην ΔικαιοσύνηΈπειτα από αυτό κατάλαβε η γυναίκα μου αυτό που της έλεγα από παλιά δηλαδή στην διασταύρωση έχει προτεραιότητα ο άλλος.
Παρομοια περιπτωση κ εγω.
Βγαινω απο διασταυρωση και βλεπω το ταξι να μου ρχεται.
Με χτυπαει και με στελνει στα παρκαρισμενα στην αλλη μερια του δρομου.
Ο ταριφας δηλωσε οτι μωλις ειχε αφησει πελατι και πηγαινε με 60~50ΧΑΩ.
Ερχεται η αστυνομια και καταθετουμε.
Εγω: Βγηκα απο διασταυρωση και ο κυριος επεσε πανω μου απο τα αριστερα.
Ταξι: Ημουν σε δρομο που περνανε λεοφωρεια, ειχα προταιρεοτιτα και πεταχτυκε μπροστα μου....
Αστ: Το οχημα α (ταξι) προσεκρουσε στο απο δεξια ερχομενο οχημα β (ΙΧ) και το μετατοπισς στα στεθμευμενα αυτοκινητα επι της οδου Συλλυβριας.
Σημανση: ΚαμιαΣτο ταξι η μηχανη εφυγε απο την θεση της
10.000.000Δρχ ζημια εγω στο Mustang6 μηνες με ειχε η Εθνικη Ασφαλιστικη σε φαση πληρωνουμε/δεν πληρωνουμε. Μια γιατι δεν εβρησκαν την αξια του αυτοκινητου.
Μια γιατι βρηκαν στις αγγελειες ενα Mustang του 1980 με 800.000 δρχ και χαρηκανε... Μεχρι που εμαθαν οτι ηταν τροπετο.
Χωρις δικηγορο πηγα στα γραφεια τους και τους ειπα οτι η ζημια ειναι 10.000.000 εχω πληρωσει τα λεφτα απο την τζεπη μου, εχω πληρωσει για ταξι και ενοικιασεις αυτοκινητων και τωρα τελευταια εχω πονοκεφαλους και με πονα η μεση μου....
Μεσα σε μια ευδομαδα εληξε το θεμα.
Πηγα αλλη μια φορα στην Εθνικη και τυχαια ακουσα την συζητηση του υπευθυνου με τον οποιο ειχα ραντεβου και του ταριφα ο οποιος δεν ειχε σκοπο να κανει θετικη δηλωση αλλα ηθελε να παει δικαστικα....
Με συνοπτικες διαδηκασειες υπεγραψε και την μεθεπωμενη με πληρωσαν.Περαστικα παντως, καλη τυχη και περιμενουμε νεοτερα.
Η Ζημια ειναι -
Εμένα πάντως σε δύο ατυχήματα που είχα με παπί παλιά (50άρι) μου κόψανε και τις δύο φορές κλήση επειδή δεν είχα ανανεώσει την άδεια κυκλοφορίας, άσχετα που δεν έφταιγα για το ατύχημα, και επίσης εκ πείρας σας λέω πως παραβιάσεις προτεραιότητας κλπ δικάζονται μαζί με το τροχαίο. Τουλάχιστον όταν υπάρχει τραυματισμός...
Στο τελευταίο μου ατύχημα με μηχανή (30-01-06), ο τύπος που παραβίασε stop, έφαγε κάποιες μέρες (20 νομίζω) για τον τραυματισμό (δεν είχα ζητήσει ποινική δίωξη, αλλά προχώρησε αναγκαστικά η πρόεδρος επειδή οδηγούσε επαγγελματικό αυτοκίνητο) και πρόστιμο για το stop. Συνολικά του πήγε κανένα χιλιάρικο και κάτι ψιλά.
-
Σήμερα στην 28ης Οκτωβρίου στη Νίκαια , ζώα έκανα έργα και είχαν διακόψει τη μισή οδό ( δύο ρευμάτων ) χωρίς την παραμικρή σήμανση και κάποιος από αυτούς έκανε τον τροχονόμο. Κάλεσα τ0 100 και τους λέω στείλτε κάποιον για ρύθμιση της κυκλοφορίας ( έχει και δύο λαϊκές εκεί ) και αρχικώς μου είπε ότι δεν είναι δική τους δουλειά ! ! !
-
Σήμερα στην 28ης Οκτωβρίου στη Νίκαια , ζώα έκανα έργα και είχαν διακόψει τη μισή οδό ( δύο ρευμάτων ) χωρίς την παραμικρή σήμανση και κάποιος από αυτούς έκανε τον τροχονόμο. Κάλεσα τ0 100 και τους λέω στείλτε κάποιον για ρύθμιση της κυκλοφορίας ( έχει και δύο λαϊκές εκεί ) και αρχικώς μου είπε ότι δεν είναι δική τους δουλειά ! ! !Αν δεν ειναι δικια τους δουλεια...τοτε ποιανου ειναι;;;
Του Ιατροδικαστη θα μου πεις, αλλα θα πρεπει να περασει μεσα απο τα εργα κανας χρηστιανος με μηχανη η με τ αμαξι του και να παρει 2-3 στο λαιμο του... -
Ο χρήστης Wagner669 έγραψε:
Σήμερα στην 28ης Οκτωβρίου στη Νίκαια , ζώα έκανα έργα και είχαν διακόψει τη μισή οδό ( δύο ρευμάτων ) χωρίς την παραμικρή σήμανση και κάποιος από αυτούς έκανε τον τροχονόμο. Κάλεσα τ0 100 και τους λέω στείλτε κάποιον για ρύθμιση της κυκλοφορίας ( έχει και δύο λαϊκές εκεί ) και αρχικώς μου είπε ότι δεν είναι δική τους δουλειά ! ! !
Αν δεν ειναι δικια τους δουλεια...τοτε ποιανου ειναι;;;
Του Ιατροδικαστη θα μου πεις, αλλα θα πρεπει να περασει μεσα απο τα εργα κανας χρηστιανος με μηχανη η με τ αμαξι του και να παρει 2-3 στο λαιμο του...Τους πίεσα και άκουσα που έδωσαν κλίση σε κάποιο περιπολικό για μη σήμανση της οδού.
-
Ο χρήστης After έγραψε:
.....Φανταστειτε το παρακατω
Εχετε κανει οικογενεια και παιδια, και ο υιος σας εχει παρει ενα αμαξι ή ενα μηχανακι και ΣΑΝ 18ΧΡΟΝΟΣ κανει βλακειουλες....Εγω στα 16 μου κυκλοφορουσα με CR500 φιλου (παει αυτος...απο ΙΧ + παραβιαση ΣΤΟΠ...) που ηταν και γνωστη σκοτωστρα. Διπλωμα ουτε για πλακα προφανως, κρυφα απο γονεις κλπ. ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ δεν περασα κοκκινο, στοπ, αναποδα σε μονοδρομο, σε πεζοδρομο. Οχι γιατι μου το εμαθαν οι γονεις μου που δεν ηξεραν τιποτα, αλλα επειδη καταλαβαινα οτι μονο εγω θα βγω χαμενος στην παραμικρη μλκια (οπως και εγινε και για αυτο τα εκοψα τα μηχανακια, αλλα εφταιγε η βροχη τοτε).
Οπως καταλαβαινεις, για καποιον που εσκεμμενα περναει κοκκινο, ενω βλεπει οτι περνανε αυτοκινητα, απαιτωντας να κανουμε ακρη να περασει, ΔΕΝ θα νοιαστω.
ginosm
αλλο ενα επιχειρημα για το ποσο ακυρο ειναι αυτο το σκηνικο που περιγραφεις.
Μας λες οτι αυτος που ειχε ΣΤΟΠ, βγηκε επειδη ο δεξιαλωριδα τον αφησε, και αντι να μπει στην δεξια και να επιταχυνει, μπηκε κατ'ευθειαν στην μεσαια (τουλαχιστον) οπου εσκασε πανω του αυτος που προφανεστατα δεν σταματησε. Και οτι δικαστης του εδωσε δικιο ενω μπηκε κατ'ευθειαν στην μεσαια λωριδα. Ε δεν στεκει ρε μαστορα...
Ο εκ δεξιών παραχώρησε την προτεραιότητα ( σε δρόμος με δύο λωρίδες , δεν παίζει μεσαία ) για να διασχίσει ο κάθετος. Μίλησα με τον παθόντα και του καταδίκασαν πλήρη ευθύνη με σκεπτικό ότι ο εκ δεξιών παραχωρεί προτεραιότητα και ότι ο θείος μου δεν ήταν δίπλα στον δεξιό αλλά ήρθε από πίσω ( και καλά μειωμένη αντίληψη του χώρου κτλ ).
Τι να σου πω ρε φιλε, δεν στεκει. Μα με τιποτα λεμε...Σιγουρα δεν ηταν ΠΙΣΩ απο αυτον που σταματησε για να παραχωρησει προτεραιοτητα και δεν προσπερασε οταν αυτος σταματαγε με αποτελεσμα να σκασει πανω στον αλλο? Αλλιως ΔΕΝ ΣΤΕΚΕΙ.
Ζώα,Ζώα,Ζώα [#7]