-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
manosk κ charmak66
Αν δεν καταλαβαινετε κατι, να μας το πειτε, να σας το κανουμια λιανα
Όλοι μαζί τα λέτε;
Προφανος δεν εχεις προβλημα μ αυτους που παιρνουν υπερ-εργολαβια την αριστερη.
Μ αυτους που καθονται στη ΛΕΑ πως τα πας;
Μ αυτους που πινουν κ οδιγουν;;
Μ αυτους που οδιγουν νυχτα χωρις φωτα;Nαι όλοι αυτοί είναι φίλοι μου.
Χθες ταξίδευα με 80 στην αριστερή, εννοείται χωρίς φώτα γιατί είναι ακριβά και έπινα ουισκάκι για να μη βαριέμαι.Τι κάνεις γιάννη, κουκιά σπέρνω.
φρυτεζες κολλω.....
-
Ο χρήστης Wagner669 έγραψε:
Με τον Αlfa156 ετσι κανουμε...
Οταν ερχεται με την μηχανη για να μη περασω απο πανω του και οταν ειναι με την Αλφα, για να μη πατσω τα λαδια του....τωρα μιλας σωστα!...φυσικα και θα πατησεις τα λαδια μου γιατι θα ειμαι μπροστα με το αμαξι μου...χαχαχα
για την θεωρια της μηχανης τα εχουμε πει...ΜΟΝΟ χρονομετρημενη κοντρα για να γινει σωστα χωρις ..απωλειες,οποτε θελεις! -
Ρε παπαρα.... Τι λες;;;
Θα βγε αυριο ο ΜαδΜαχ και θα λεει οτι κανονηζοντε κοντρες μεσω του 4ΤΦ...Απο κοντα αυτα
-
Ο χρήστης nasos έγραψε:
σε μποτιλιαρισμενο κηφισο ΔΕΝ παιζει κενο 100 μετρα. Οταν λοιπον εγω ειμαι σε ακινητοποιημενη λωριδα και η διπλα κινειται με 20 χαω, θα μπω σε αυτη ελεγχοντας πισω μου.
Δεν ανέφερα πουθενά ΚΕΝΟ. Είπα πως αφού δεν έχω ορατότητα 100 μέτρα πίσω αφού είμαι μετά από καμπή, δεν αλλάζω λωρίδα. Και επίσης, λόγω δουλειάς ανεβοκατεβαίνεις συχνά τον Κηφισό μποτιλιαρισμένο. Δεν έχεις καταλάβει ακόμα πως αν είσαι στην αριστερή σταματημένος και η δίπλα κινείται με 20χαω δεν υπάρχει λόγος ν'αλλάξεις λωρίδα;
Δεν νομίζω να είσαι σαν μερικούς που αλλάζουν λωρίδα στο μποτιλιάρισμα κάθε 100 μέτρα για να πάνε 1 μέτρο παρακάτω και να ξανακολλήσουνε...
nasos
επειδη ξερεις οτι τον τελευταιο χρονο τον κηφισο τον εχω φαει στην μαπα, 1000% σου λεω οτι συγκεκριμενες λωριδες κολλανε σε ΠΟΛΥ συγκεκριμενα σημεια. Δεν αλλαζω λωριδες καθε 100 μετρα αλλα πιστεψε με αμα κατσεις σε μια λωριδα για ολη την διαδρομη, θα κανεις πολυ περισσοτερο χρονο. Εγω το εχω κοψει οτι σε 3 η 4 σημεια πρεπει να αλλαξεις λωριδα. Μεχρι 2 στροφες μετα τα ΚΤΕΛ πας τερμα αριστερα, εκει περα και μολις δεις μακρυα να φτανεις στο μποτιλιαρισμα πας στην δευτερη απο δεξια (οχι τερμα γιατι ερχονται αυτοι που μπαινουν στον Κηφισο και μπλεκει το πραγμα), συνεχιζεις 4 στροφες εκει και οταν φτανεις στο σημειο που ισιωνει για Αχαρνων πας μεσαια η αριστερη. Μολις περασεις την Αχαρνων ερχεσαι παλι μεσαια (οχι δεξια γιατι μπλεκεις με αυτους που μπαινουν απο Αχαρνων ή βγαινουν για Φιλαδελφια) γιατι η αριστερη κολλαει, και καθεσαι εκει μεχρι ΑΟ που πας τερμα δεξια για να βγεις για Μεταμορφωση. Μιλαμε για επιστημη, αντιστοιχα και στον γυρισμο παιζουν τετοια σημεια. 3 Φορες εχω επιχειρησει να μεινω ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στην ιδια λωριδα (μια αριστερα, μια μεσαια μια δεξια) και εχω κανει απο 15+ λεπτα να φτασω.
timkoul
αμα εισαι πανω σε καμπη και κινεισαι με 10, και το μηχανακι ερχεται με 60 απο την εξωτερικη μερια της στροφης, ΔΕΝ θα τον δεις ΟΣΟ πισω και αν μπορεις να κοιταξεις. Αυτο επειδη αντε να μπορεις να δεις 4-5 αυτοκινητα πισω. Και αυτο το σκηνικο το βλεπω καθε μερα στον Κηφισο.
After:
Εισαι τριμαλακας. Φιλικα ε, πλακα κανουμε για να γελασουμε...
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
σε μποτιλιαρισμενο κηφισο ΔΕΝ παιζει κενο 100 μετρα. Οταν λοιπον εγω ειμαι σε ακινητοποιημενη λωριδα και η διπλα κινειται με 20 χαω, θα μπω σε αυτη ελεγχοντας πισω μου.
Δεν ανέφερα πουθενά ΚΕΝΟ. Είπα πως αφού δεν έχω ορατότητα 100 μέτρα πίσω αφού είμαι μετά από καμπή, δεν αλλάζω λωρίδα. Και επίσης, λόγω δουλειάς ανεβοκατεβαίνεις συχνά τον Κηφισό μποτιλιαρισμένο. Δεν έχεις καταλάβει ακόμα πως αν είσαι στην αριστερή σταματημένος και η δίπλα κινείται με 20χαω δεν υπάρχει λόγος ν'αλλάξεις λωρίδα;
Δεν νομίζω να είσαι σαν μερικούς που αλλάζουν λωρίδα στο μποτιλιάρισμα κάθε 100 μέτρα για να πάνε 1 μέτρο παρακάτω και να ξανακολλήσουνε...
nasos
επειδη ξερεις οτι τον τελευταιο χρονο τον κηφισο τον εχω φαει στην μαπα, 1000% σου λεω οτι συγκεκριμενες λωριδες κολλανε σε ΠΟΛΥ συγκεκριμενα σημεια. Δεν αλλαζω λωριδες καθε 100 μετρα αλλα πιστεψε με αμα κατσεις σε μια λωριδα για ολη την διαδρομη, θα κανεις πολυ περισσοτερο χρονο. Εγω το εχω κοψει οτι σε 3 η 4 σημεια πρεπει να αλλαξεις λωριδα. Μεχρι 2 στροφες μετα τα ΚΤΕΛ πας τερμα αριστερα, εκει περα και μολις δεις μακρυα να φτανεις στο μποτιλιαρισμα πας στην δευτερη απο δεξια (οχι τερμα γιατι ερχονται αυτοι που μπαινουν στον Κηφισο και μπλεκει το πραγμα), συνεχιζεις 4 στροφες εκει και οταν φτανεις στο σημειο που ισιωνει για Αχαρνων πας μεσαια η αριστερη. Μολις περασεις την Αχαρνων ερχεσαι παλι μεσαια (οχι δεξια γιατι μπλεκεις με αυτους που μπαινουν απο Αχαρνων ή βγαινουν για Φιλαδελφια) γιατι η αριστερη κολλαει, και καθεσαι εκει μεχρι ΑΟ που πας τερμα δεξια για να βγεις για Μεταμορφωση. Μιλαμε για επιστημη, αντιστοιχα και στον γυρισμο παιζουν τετοια σημεια. 3 Φορες εχω επιχειρησει να μεινω ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στην ιδια λωριδα (μια αριστερα, μια μεσαια μια δεξια) και εχω κανει απο 15+ λεπτα να φτασω.
timkoul
αμα εισαι πανω σε καμπη και κινεισαι με 10, και το μηχανακι ερχεται με 60 απο την εξωτερικη μερια της στροφης, ΔΕΝ θα τον δεις ΟΣΟ πισω και αν μπορεις να κοιταξεις. Αυτο επειδη αντε να μπορεις να δεις 4-5 αυτοκινητα πισω. Και αυτο το σκηνικο το βλεπω καθε μερα στον Κηφισο.
After:
Εισαι τριμαλακας. Φιλικα ε, πλακα κανουμε για να γελασουμε...
Το ιδιο κανω οταν παω σπιτι απο Μεσογειων.
Αριστερα, δεξια, αριστερα, δεξια....
Αν και συνηθως βγαινω απο την λεοφωριολοριδα μονο για να προσπερασω τα λεοφωρεια.
Ειναι η μονη που δεν εχει κινηση -
Ο χρήστης kacey έγραψε:
επειδη ξερεις οτι τον τελευταιο χρονο τον κηφισο τον εχω φαει στην μαπα, 1000% σου λεω οτι συγκεκριμενες λωριδες κολλανε σε ΠΟΛΥ συγκεκριμενα σημεια. Δεν αλλαζω λωριδες καθε 100 μετρα αλλα πιστεψε με αμα κατσεις σε μια λωριδα για ολη την διαδρομη, θα κανεις πολυ περισσοτερο χρονο. Εγω το εχω κοψει οτι σε 3 η 4 σημεια πρεπει να αλλαξεις λωριδα. Μεχρι 2 στροφες μετα τα ΚΤΕΛ πας τερμα αριστερα, εκει περα και μολις δεις μακρυα να φτανεις στο μποτιλιαρισμα πας στην δευτερη απο δεξια (οχι τερμα γιατι ερχονται αυτοι που μπαινουν στον Κηφισο και μπλεκει το πραγμα), συνεχιζεις 4 στροφες εκει και οταν φτανεις στο σημειο που ισιωνει για Αχαρνων πας μεσαια η αριστερη. Μολις περασεις την Αχαρνων ερχεσαι παλι μεσαια (οχι δεξια γιατι μπλεκεις με αυτους που μπαινουν απο Αχαρνων ή βγαινουν για Φιλαδελφια) γιατι η αριστερη κολλαει, και καθεσαι εκει μεχρι ΑΟ που πας τερμα δεξια για να βγεις για Μεταμορφωση. Μιλαμε για επιστημη, αντιστοιχα και στον γυρισμο παιζουν τετοια σημεια. 3 Φορες εχω επιχειρησει να μεινω ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στην ιδια λωριδα (μια αριστερα, μια μεσαια μια δεξια) και εχω κανει απο 15+ λεπτα να φτασω.Πάντως επειδή το έχω καρατσεκάρει τα τελευταία 4 χρόνια το θέμα Κιφισσός και μποτιλιάρισμα έχεις δίκιο όπως το περιγράφεις.
Απλά, πρέπει να είσαι σε συνεχή εγρήγορση για να αλλάξεις τις λωρίδες και μάλιστα να το κάνεις πολύ σβέλτα αλλιώς είτε θα μπλέξεις, είτε θα μπλέξεις με τις μηχανές που κινούνται ανάμεσα.
Και αυτό δεν είναι απόλυτα εφικτό, ειδικά τις πρωϊνες ώρες.Μετά από πάμπολες δοκιμές με σημάδια που έβαζα με άλλα οχήματα από τις δίπλα λωρίδες δεν κερδίζεις και πολλά πράματα.
Αν κάτσεις αριστερά στο τέλος θα είσαι λίγο πολύ στα ίδια με το να αλλάζεις συνέχεια.Το άσχημο είναι ότι πριν από 4 χρόνια στο ρεύμα ανόδου η κίνηση άρχιζε περίπου από την στροφή της Ford.
Πριν από 2 χρόνια αυτο το σημείο κατέβηκε ποιό κάτω στο ύψος των ΚΤΕΛ.
Φέτος δυστυχώς έχει φτάσει στην έξοδο για Καβάλλας και μερικές φορές ακόμα και στο ύψος της Π. Ράλλη. -
Περιμένουμε σήμερα σε φάναρι στην Θησέως.
Είμαστε πρώτοι στην σειρά και έχουν μπει μπροστά μας 2-3 μηχανές αφού η γυναίκα μου που οδηγούσε σταμάτησε 2 μέτρα πριν το φανάρι λόγο της διάβασης για τους πεζούς που υπήρχε εκεί... (αυτό δεν ισχύει για τις μηχανές αλλά δεν τοσχολιάζω τώρα).Περνάει κάποια στιγμή από δεξιά ένα παπί με όσα και δίνει μια και γυρνάει τον καθρέπτη του συνοδηγού ανάποδα.
Δεν μας πολυπείραξε (αμάξι αντικατάστασης γαρ ), κατεβάζω το τζάμι και ισιώνω τον καθρέπτη.Ο παπάκιας κάποια στιγμή γυρνάει, κάνει ένα νόημα για συγνώμη και αρχίζει να τρίβει το χέρι του.
Από ότι φαίνεται την έφαγε στα μικρά δάχτυλα του.Τον λυπηθήκαμε επειδή μέχρι να ξεκινήσουμε έτριβε το χέρι του συνέχεια.
Τί να του πείς τώρα ;;;;;;; -
Να προσεχει πως και απο που περναει. Τι αλλο?
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Είμαστε πρώτοι στην σειρά και έχουν μπει μπροστά μας 2-3 μηχανές αφού η γυναίκα μου που οδηγούσε σταμάτησε 2 μέτρα πριν το φανάρι λόγο της διάβασης για τους πεζούς που υπήρχε εκεί... (αυτό δεν ισχύει για τις μηχανές αλλά δεν τοσχολιάζω τώρα).Περνάει κάποια στιγμή από δεξιά ένα παπί με όσα και δίνει μια και γυρνάει τον καθρέπτη του συνοδηγού ανάποδα.
Δεν μας πολυπείραξε (αμάξι αντικατάστασης γαρ ), κατεβάζω το τζάμι και ισιώνω τον καθρέπτη.Ο παπάκιας κάποια στιγμή γυρνάει, κάνει ένα νόημα για συγνώμη και αρχίζει να τρίβει το χέρι του.
Από ότι φαίνεται την έφαγε στα μικρά δάχτυλα του.Τον λυπηθήκαμε επειδή μέχρι να ξεκινήσουμε έτριβε το χέρι του συνέχεια.
Τί να του πείς τώρα ;;;;;;;κοιτα να δεις το να ακουμπησουν καθρεπτες με καθρεπτες το καταλαβαινω καπου..αλλα ηταν τοσο βλακας ο παποβιος που χτυπησε τον καθρεπτη με το ..τιμονι και μαλιστα τοσο μεσα που χτυπησε και τα δακτυλα του??
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Τί να του πείς τώρα ;;;;;;;Από το μήνυμα σου αυτό που μάλλον θα έπρεπε να σχολιάσεις είναι αυτό που δεν σχολιάζεις δηλαδή το bold. Ισχύει βέβαια και για πολλά αυτοκίνητα.
Τώρα κατά τα άλλα σου γύρισε τον καθρέφτη, σου ζήτησε συγνώμη, τον ίσιωσες και πήρε και το μαθημά του να είναι πιο προσεκτικός.
-
Ο χρήστης dinosm έγραψε:
Τώρα κατά τα άλλα σου γύρισε τον καθρέφτη, σου ζήτησε συγνώμη, τον ίσιωσες και πήρε και το μαθημά του να είναι πιο προσεκτικός.
Λάθος! Ο dpolal γράφει πως ευτυχώς επρόκειτο για όχημα αντικατάστασης. Και εγώ αν μου είχε πάρει τον καθρέπτη δεν θα του χαριζόμουν με ένα συγγνώμη. Αν είχε αφήσει σημάδι,θα χρειαζόταν βάψιμο το καπάκι, και αν είχε χαλάσει και ο μηχανισμός θα χρειαζόταν αντικατάσταση όλου (όλοι ξέρουμε πόσο ευαίσθητοι ΚΑΙ ΑΚΡΙΒΟΙ είναι οι καθρέπτες στα σημερινά αυτοκίνητα).
Sorry αλλά οι μλκιες πληρώνονται...
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Λάθος! Ο dpolal γράφει πως ευτυχώς επρόκειτο για όχημα αντικατάστασης. Και εγώ αν μου είχε πάρει τον καθρέπτη δεν θα του χαριζόμουν με ένα συγγνώμη. Αν είχε αφήσει σημάδι,θα χρειαζόταν βάψιμο το καπάκι, και αν είχε χαλάσει και ο μηχανισμός θα χρειαζόταν αντικατάσταση όλου (όλοι ξέρουμε πόσο ευαίσθητοι ΚΑΙ ΑΚΡΙΒΟΙ είναι οι καθρέπτες στα σημερινά αυτοκίνητα).
Sorry αλλά οι μλκιες πληρώνονται...
Εγώ διαβάζω:
κατεβάζω το τζάμι και ισιώνω τον καθρέπτη
δεν διάβασα ούτε για σπασμένο καθρέφτη, μηχανισμό κλπ...
Κατά τα άλλα αν έκανε ζημιά συμφωνώ με αυτά που γράφεις.
-
ΚΑΜΜΙΑ ζημιά δεν έγινε παίδες...
Απλά από τη δύναμη γύρισε ο καθρέπτης εντελώς ανάποδα χωρίς να πάθει τίποτα άλλο...Ακόμα και το δικό μου να ήταν βέβαια, πάλι δεν θα έλεγα τίποτα αφού το κτύπημα στα δάκτυλα ήταν αρκετό για να βάλει μυαλό ο παπιόβιος και δεν έγινε και καμμιά ζημιά.
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
ΚΑΜΜΙΑ ζημιά δεν έγινε παίδες...
Απλά από τη δύναμη γύρισε ο καθρέπτης εντελώς ανάποδα χωρίς να πάθει τίποτα άλλο...Ακόμα και το δικό μου να ήταν βέβαια, πάλι δεν θα έλεγα τίποτα αφού το κτύπημα στα δάκτυλα ήταν αρκετό για να βάλει μυαλό ο παπιόβιος και δεν έγινε και καμμιά ζημιά.
Κ ο Χρηστος ετσι ελεγε, μεχρι που ακουμπησε 3 κατωσταρικα στην αντιπροσωπια BMW....
-
Μήπως να τους κάνουν λαστιχένιους τους καθρέπτες κι απλά το τζαμάκι να είναι πίσω από 1 πόντο πλεξιγκλας κι ο μηχανισμός ρύθμισης κ αναδίπλωσης μέσα στην πόρτα?....
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Μήπως να τους κάνουν λαστιχένιους τους καθρέπτες κι απλά το τζαμάκι να είναι πίσω από 1 πόντο πλεξιγκλας κι ο μηχανισμός ρύθμισης κ αναδίπλωσης μέσα στην πόρτα?....Κατάργηση εντελώς και αντικατάσταση με κάμερες που θα μεταφέρουν την εικόνα μέσα στο όχημα σε οθονίτσες εκατέρωθεν...
Κατάργηση εντελώς και αντικατάσταση με κάμερες που θα μεταφέρουν την εικόνα μέσα στο όχημα που θα απεικονίζεται στον κεντρικό καθρέπτη κάνωντας τον ευρυγώνιο...
-
-
Μηχανή με μεσήλικα ανεβαίνει ανάποδα σε μονόδρομο. Εγώ σταματημένος σε στοπ κάθετα στο μονόδρομο κοιτάω προς τη σωστή (δεξιά) πλευρά και περιμένω να περάσουν δύο αυτοκίνητα. Μόλις ανοιγει ο δρόμος ξεκινώ σιγά-σιγά κοιτώντας και προς την άλλη κατεύθυνση (αριστερά). Εκείνη τη στιγμή αντιλαμβάνομαι τη μηχανή που έρχεται βουρ στην πόρτα μου. Ευτυχώς ο κυριούλης καταφέρνει να σταματήσει, να γείρει, να του γυρίσει το τιμόνι, να γλιτώσει στο παρά τσακ τη σαβούρδα και να μην τρακάρουμε.
Με κοιτάει ψιλοντροπιασμένος είναι η αλήθεια λέγοντας 'εντάξει είμαστε'.
-'Τι να σου πω ρε φίλε; Εσύ να είσαι καλά'... -
Στο ποτάμι ταρίφας με ένα Αλμέρα-χρέπι κατεβαίνει με καμιά 50αριά στη δεξιά λωρίδα. Τον πλησιάζω από τη μεσαία και τη στιγμή που βρίσκομαι σχεδόν δίπλα του ανοίγεται αριστερά. Κόβω, κορνάρω, ψιλοανοίγομαι - αλλά εκείνη τη στιγμή με περνάει μηχανή πάνω στη λωρίδα. Στριμώχνομαι ανάμεσα σε μηχανή και ταρίφα, φρενάροντας λίγο ακόμη και βέβαια κορνάρωντας. Ο ΤΑΡΙΦΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΠΡΕΦΑ ΤΙΠΟΤΕ! Κάποια στιγμή τον προσπερνάω κάνοντας τη χαρακτηριστική κίνηση του χεριού (:whatever: ).
Το κορυφαίο; Ξυπνάει ο ταρίφας από το λήθαργο και μου κάνει νόημα ότι θα με γ@@@. Το ακόμη καλύτερο; Φρενάρει, βγαίνει δεξιά για να κατέβουμε κάτω να πλακωθούμε! Όλα αυτά τα παρακολουθώ από τον καθρεφτη μου.
44 βαθμοί γαρ...
-
-
Και θα ανέβει κι άλλο η θερμοκρασία!!!!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Και θα ανέβει κι άλλο η θερμοκρασία!!!!
Εγω δεν ξερω τιποτα....
Λαδωσα το δικανο και το χω κατω απο το καθησμα μου.... -
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Μήπως να τους κάνουν λαστιχένιους τους καθρέπτες κι απλά το τζαμάκι να είναι πίσω από 1 πόντο πλεξιγκλας κι ο μηχανισμός ρύθμισης κ αναδίπλωσης μέσα στην πόρτα?....
Κατάργηση εντελώς και αντικατάσταση με κάμερες που θα μεταφέρουν την εικόνα μέσα στο όχημα σε οθονίτσες εκατέρωθεν...
Κατάργηση εντελώς και αντικατάσταση με κάμερες που θα μεταφέρουν την εικόνα μέσα στο όχημα που θα απεικονίζεται στον κεντρικό καθρέπτη κάνωντας τον ευρυγώνιο...
Θα μπορούσαν να το έχουν κάνει, το απαιτούμενο hardware (καμερούλες-οθονίτσες) κοστίζει ελάχιστα πλέον. Ασε που θα είχες και μικρότερη αεροδυναμική αντίσταση έτσι...
Ζώα,Ζώα,Ζώα [#7]