-
Ενα ΣΚ στην Μυκονο πηγα και το μαμησατε το θεμα. Λοιπον:
προς ολους:
α) επιχειρηματα που ξεκινανε 'Ειναι παρανομο αυτο που κανω/κανουν, αλλα...' οπως τα γραφετε, ετσι θα τα γραφω και εγω στον ειδικο χωρο αρχειοθετησης που εχω αναμεσα στα ποδια μου. Το λεω απο τωρα για να μην αρχισουν οι δυο εδω μεσα που εχουν ηδη χρησιμοποιησει τετοια επιχειρηματα να γραφουν τα ιδια.
β) Οταν καποιος ΑΠΑΙΤΕΙ να του επιτραπει κατι παρανομο, αμεσως και αυτοματα απο μενα θα λαβει το 100% αντιθετο απο αυτο που ηθελε να του επιτραπει. Οταν θες μια εξυπηρετηση, δεν την απαιτεις. Την ζητας ευγενικα και ΑΜΑ στην κανουν, λες και ευχαριστω.
προς μηχανακηδες:
α) η διηθηση ειναι παρανομη. Αμα εγω γουσταρω να αλλαξω λωριδα, θα αλλαξω και θα μου πληρωνετε προφυλακτηρα και βαλε. Διηθηση δεν μου θελετε? Ε θα διηθηθειτε κατω απο τις ροδες μου. ΤΕΛΟΣΣΣ.
β) Η διηθηση ειναι παρανομη, εγω που δεν ειδα την μηχανη ΔΕΝ ειμαι παρανομος γιατι εγω ειμαι υποχρεωμενος να κοιταξω τον καθρεφτη μου για να δω αν υπαρχει/ερχεται κανενας ΣΤΗΝ ΛΩΡΙΔΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΩ, ΟΧΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΛΩΡΙΔΕΣ. Κατα τον ιδιο τροπο που δεν φταιω αμα σταματησω σε ΣΤΟΠ με μονοδρομο καθετα, κοιταξω μονο απο εκει που πρεπει να ερχονται τα αυτοκινητα και οταν ξεκινησω πεσει πανω μου ο μαλακας που ερχεται αναποδα. ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΕ ΕΙΔΑ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΞΑ ΚΑΝ (ενω κοιταξα γενικως, για αυτα που επρεπε να δω).
γ) Οταν δω μηχανακι να καθεται αναμεσα σε δυο λωριδες πανω στην διαχωριστικη γραμμη, θα τον περασω απο οπου θελω. Γενικα οσοι καθεστε πανω στην διαχωριστικη, να ειστε ετοιμοι να σας περνανε και απο δεξια και απο αριστερα. Και απο πανω...Οπως εσεις περνατε αναμεσα τα αυτοκινητα οταν αυτα πηγαινουν πιο αργα, ετσι ακριβως και τα αυτοκινητα θα σας περνανε ταυτοχρονα και απο τις δυο μεριες οταν δεν καθεστε σε μια λωριδα ενω ειναι αδεια αλλα πανω στην διαχωριστικη.
δ) Οσοι γαμωμηχανακηδες κυκλοφορειτε χωρις καθρεπτες, ε εγω θα σημαδευω και θα περναω. Αμα αλλαξετε λωριδα χωρις να ελεγξετε αν ερχεται αλλος απο πισω (που δεν μπορειτε να κανετε), ε θα σας παρω να παμε μια βολτα.
Ακου εκει 'ειναι παρανομο αυτο που κανω αλλα απαιτω...'
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
ΖΩΟ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟ ο ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ με το τρακτέρ που είχε και συρόμενο πίσω του (ποτιστικό: ) που δεν φαινοταν ΚΑΝΕΝΑ φως. Το φωτάκι του τρακτερ ήταν κρυμμένο. Τον συνάντησα λίγο πριν την Έδεσσα, κοντά σε γνωστή διασταύρωση με κίνηση και γι αυτό είχα κόψει. Την ώρα που τον είδα τον ηλίθιο είχε ακόμα λίιιγο φως, διέκρινα την αντανάκλαση και γι αυτό δεν καρφώθηκα πάνω του. Μετά από 10 λεπτά δεν θα φαινοταν τίποτα.
Κατέβασα το παράθυρο και τον έβρισα!
Έτσι και βρισκόμουν σε καταλληλότερο σημείο, μπορεί και να κατέβαινα να τον δείρω, καθώς είχα βγει εκτός εαυτού. Δεν δέχομαι να σκοτωθώ επειδή ένας ΗΛΙΘΙΟΣ κυκλοφορεί με τρακτερ χωρίς φώτα.Και στο μπλοκο που θα πετυχεις, οι μπατσοι θα σε γραψουν για +10ΧΑΩ και ο δολοφωνος θα χαιρετησει και θα συνεχησει....
Πετυχαινω τετοιους συχνα πυκνα στη Φθιωτιδα! -
kacey
Πέρα από το νόμο υπάρχει και κάτι άλλο.. Αμα σκοτωσεις κανεναν επειδή πέρασες από πάνω του γιατι εισαι και πολύ άντρας και δεν τα ανεχεσαι αυτα ναουμ ΤΕΛΟΣΣΣ, πόσο καλά θα κοιμάσαι το βράδυ που ένας ανθρωπος θα είναι στο χώμα? Η επειδή εσυ δεν εφταιγες επειδή 'η διηθηση είναι παρανομη και εσυ εισαι υποχρεωμένος να κοιτας μόνο τη λωρίδα μπλα μπλα μπλα' η συνειδησούλα σου θα είναι οκ, ακόμα κι αν μπορουσες να προσεχεις λίγο παραπάνω τον δρόμο από ότι τον εγωισμό σου?
Δεν σου μιλάω για το politically correct, σου μιλάω για το ανθρωπινο του θέματος.
-
ποσο καλα θα νιωθεις εσυ οπου στην προσπαθεια σου να αποφυγεις την εκτελεση του ζωου που περασε με στοπ ή (u name it) παρολιγο να πεσεις πανω σε πεζους....
στο λεω επειδη το επαθα εγω χτες!καταλαβες
-
Ο χρήστης MAD-MAX-13 έγραψε:
καταλαβεςΜίλησα για την αλλαγή της λωρίδας και το θεμα της διηθησης οπου επεσε η δήλωση 'δεν θα κοιταξω και θα περάσω απο πάνω'. Μην δωσει ο καθένας τα δικά του παραδείγματα.. Κι εγω έχω κοντεψει να τρακάρω ασχημα (από τύχη και επειδη ήταν πολύ αργα δεν ήταν κανεις στο δρόμο τη γλύτωσα) για να αποφυγω σκυλί.. Τι θα πει αυτό? Στο δρόμο υπάρχει πάντα ο ασταθμητος παραγοντας.
-
Ο χρήστης Funis έγραψε:
καταλαβες
Μίλησα για την αλλαγή της λωρίδας και το θεμα της διηθησης οπου επεσε η δήλωση 'δεν θα κοιταξω και θα περάσω απο πάνω'. Μην δωσει ο καθένας τα δικά του παραδείγματα.. Κι εγω έχω κοντεψει να τρακάρω ασχημα (από τύχη και επειδη ήταν πολύ αργα δεν ήταν κανεις στο δρόμο τη γλύτωσα) για να αποφυγω σκυλί.. Τι θα πει αυτό? Στο δρόμο υπάρχει πάντα ο ασταθμητος παραγοντας.
allagh lwridaws (bale opoy egrapsa peri pezwn, ena mhxanaki to opoio kineitai nomima sthn lvrida toy)
-
Ο χρήστης Funis έγραψε:
καταλαβες
Μίλησα για την αλλαγή της λωρίδας και το θεμα της διηθησης οπου επεσε η δήλωση 'δεν θα κοιταξω και θα περάσω απο πάνω'. Μην δωσει ο καθένας τα δικά του παραδείγματα.. Κι εγω έχω κοντεψει να τρακάρω ασχημα (από τύχη και επειδη ήταν πολύ αργα δεν ήταν κανεις στο δρόμο τη γλύτωσα) για να αποφυγω σκυλί.. Τι θα πει αυτό? Στο δρόμο υπάρχει πάντα ο ασταθμητος παραγοντας.
allagh lwridaws (bale opoy egrapsa peri pezwn, ena mhxanaki to opoio kineitai nomima sthn lvrida toy, opoy sthn prospa8eia moy na prostateysw to @rxidi allazw stigmiaia lwrida.....mono kai mono h kinhsh moy ayth estw kai xwriw epafh mporei na steilei ton nomimo mhxanobio sta 8ymarakia )
-
Οσο μου λενε 'ναι μεν ειναι παρανομο αλλα εγω θα το κανω επειδη το κανουν ολοι και επειδη ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ παρανομο (μια που μιλαμε και για προσωπικη χρηση και ερμηνεια του ΚΟΚ) και εσυ θα με προσεχεις για να μην χτυπησω', τοσο θα απανταω εγω 'αλλαζω λωριδα οπου γουσταρω και εσυ αμα δεν θες να φας τα μουτρα σου υποχρεωνεσαι να φρεναρεις'.
Δεν θα μου επιβαλλουν εκεινοι το παρανομο με το ετσι θελω, εγω θα τους επιβαλλω το νομιμο με το ετσι-θελω-ή-αλλιως-θα-φας-τα-μουτρα-σου.
ε δεν παει αλλο πια.
-
Εγω άλλο σε ρώτησα ομως! Οχι τι θα λες αλλά τι θα κάνεις..
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Απο την στιγμη που αγοραζεις μηχανη, αγοραζεις και την ανασφαλεια που σου προσφαιρει.
Δεν καταλαβαινω για ποιο λογο παιζεις με την τυχη σου, μειονωντας τις πιθανοτητες επιβιωσης.
Απο την στιγμη που κανεις οτι κανεις, γνωριζοντας οτι παιζεις με το κεφαλι σου, για μενα προσωπικα διαπρατεις κανονικοτατα αυτοκτονεια**.**
Δεν καταλαβαινω για ποιο λογο πρεπει να πληρωσω εγω για τις μαλακιες σου και γιατι πρεπει να χω τυψεις μετα που τυχαια επεσες κατω απο τις ροδες μου και οχι του διπλανου μου.
Ναι ειναι κριμα κ αδικο, αλλα το επελεξες.Διαβάζοντας τόσες σελίδες θα είχε σχηματίσει κανείς την άποψη, πως οι κακόμοιροι αυτοκινητάδες, που πάνε μια χαρά στο δρόμο, κινδυνεύουν από τους με αυτοκτονικές τάσεις μηχανόβιους, που κάνουν όλα τα τρελλά και επικίνδυνα στους δρόμους. Διαστροφή της πραγματικότητας! Για δείτε όμως γύρω σας, τι είναι πιο συνηθισμένο, να σκοτωθεί/τραυματιστεί μηχανόβιος επειδή έκανε σφήνα/διήθηση ή επειδή κάποιο ΖΩΟΝ με αυτοκίνητο παραβίασε STOP/κόκκινο/προτεραιότητα ή μίλαγε στο κινητό ή χάζευε ?
Εδώ έχουμε καταλήξει, αν είσαι μηχανόβιος, να έχεις αυτοκτονικές τάσεις, που λέει ο Wagner669, μόνο και μόνο αν κυκλοφορείς σύμφωνα με τον ΚΟΚ: ξεκινάς όταν ανάψει πράσινο, περνάς σε δρόμο με προτεραιότητα χωρίς να κόβεις σε κάθε διασταύρωση, κινείσαι στη λωρίδα σου χωρίς να σε απασχολεί το ποιόν του διπλανού σου αυτοκινήτου. Θανάσιμα σφάλματα... Μόνο κινούμενος έτσι και είναι εξαιρετικά πιθανό να καταλήξεις ξάπλα στην άσφαλτο, και εδώ ακούμε σημεία και τέρατα, διογκώνοντας ένα (σημαντικό, δε λέω) πρόβλημα, την παραβατική συμπεριφορά των μηχανόβιων, και επιλεκτικά ξεχνώντας το μεγαλύτερο πρόβλημα, την ανόητη και παραβατική συμπεριφορά των υπόλοιπων χρηστών του δρόμου...
Μόνο και μόνο αν σκεφτούμε πως τα αυτοκίνητα είναι ~10 φορές περισσότερα από τα δίκυκλα, και αν ακόμα υποθέσουμε πως οι μισοί μόνο οδηγοί αυτοκινήτων είναι άσχετοι με την οδήγηση και άρα εν δυνάμει δολοφόνοι (αισιόδοξη εκτίμηση...), ενώ έστω πως το 90% των οδηγών δικύκλου είναι υποψήφιοι αυτόχειρες (υπερβολική εκτίμηση...), και πάλι αυτό μας κάνει ~5 φορές υποψήφιους δολοφόνους με αυτοκίνητο παρά υποψήφιους αυτόχειρες με μηχανή στους δρόμους. Και όμως εμείς εδώ, διυλίζοντας τον κώνωπα και καταπίνοντας την κάμηλο, έχουμε φάει δεκάδες σελίδες για τους δεύτερους αλλά τσιμουδιά για τους πρώτους...
Αναλογιστείτε μόνο πόσοι φίλοι γνωστοί σας με δίκυκλο έχουν πάθει χοντρή ζημιά ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ, και τα ξαναλέμε.
Ως οδηγός μηχανής , λαμβάνοντας μέτρα ασφαλείας που για άλλους μπορεί να είναι για πουλερικά ( κότες ) λέω ότι ένας φίλος μου χάθηκε οδηγόντας τη μηχανή του με πάάάάάάρα πολλά στην Αλεξάνδρας ενώ έχουν χαθεί ακόμη δύο γνωστοί οδηγόντας αυτοκίνητο με πάρα πολλά. Η ταχύτητα και στις τρεις περιπτώσεις ήταν καταλυτικός παράγοντας ενώ στην περίπτωση του φίλου με τη μηχανή εάν φορούσε κράνος ( ειδικά καλής ποιότητας ) μπορεί να ζούσε με μικροπροβλήματα.
Αυτό που στηλιτεύουμε τις τελευταίες περίπου 45 σελίδες ( έχει ξεκινήσει από το προηγούμενο ) είναι η συμπεριφορά 'καθίστε να περάσω και προσέξτε τις μ@λ@κίες που θα κάνω γιατί εγώ θα σκοτωθώ'.
-
Ο χρήστης IOANNISTSA έγραψε:
Μπορεί κάποιος να επικαλείται τον Κώδικα για τους άλλους ενώ ταυτόχρονα είναι παραβάτης ? ΟΧΙΣε αυτό τουλάχιστον διαφωνώ. Μπορεί εγώ να κυκλοφορώ χωρίς κράνος και άρα έχω παραβατική συμπεριφορά και είμαι επικίνδυνος για τον εαυτό μου αλλά δεν μπορείς εσύ , επειδή δεν φορώ κράνος , να έρθεις να σκάσεις επάνω μου παραβιάζοντας ένα στοπ , πχ.
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Τώρα σύμφωνα με το δικό σου ανοιχτό μυαλό σε σχέση με το δικό μου της δυαδικής λογικής τι πιστεύεις ότι πρέπει να κάνεις σε ένα κόκκινο φανάρι ή STOP ? Να περάσεις ή Όχι, να σταματήσεις ή να συνεχίσεις ? Τι σε βολεύει να κάνεις ?
Πιστεύεις ότι έχεις παραπάνω από μια επιλογή ?Τι σχέση έχει αυτό με τη διήθηση; Με την ίδια λογική, πόσες επιλογές έχεις αν δεις όριο 30 σε ΕΟ;
Για τη διήθηση έχει σχέση με την έννοια κάνω/δεν κάνω την διήθηση.
Για το όριο έχει την έννοια το παραβιάζω δεν το παραβιάζω. Σε περιπτώσεις κανόνων το φτωχό μου μυαλό λέει ότι έχουμε μόνο δύο επιλογές. Ακολουθούμε τους κανόνες ή όχι. Είναι δυαδικό δυστυχώς. Και το ξεχασμένο(;) όριο των 30 μπορεί να ακολουθείται από μία γέφυρα που δεν έχει ολοκληρωθεί ( όπως παλαιότερα , περίπου 18 χρόνια πριν , έξω από την Πρέβεζα ).
-
Ο χρήστης Funis έγραψε:
Εγω άλλο σε ρώτησα ομως! Οχι τι θα λες αλλά τι θα κάνεις..Οκ. Στο θεμα της διηθησης:
ΑΝ τον δω, τοτε προφανως δεν θα εκβιασω τιποτα. Με τον τροπο ομως που κινουνται μερικοι ινδιανοι, ειναι πολυ πιθανον να ΜΗΝ τον δω ΑΝ ΚΑΙ ειχα καθε διαθεση/προθεση να τον δω, ΚΟΙΤΑΞΑ να τον δω, ΔΕΝ ημουν αφηρημενος κλπ κλπ. Σε αυτη την περιπτωση οχι μονο δεν θα στεναχωρηθω αλλα θα απαιτησω να μου φτιαξει και το αμαξι. Ας προσεχε.
Το παραπανω αφορα διηθηση. Μηχανακιας που εκβιαστικα περναει κοκκινο, στοπ, αναποδα σε μονοδρομο, αντιθετο ρευμα, απαιτωντας με τον τροπου που κινειται (και φαινεται αυτο) να του κανουμε χωρο, θα ατυχησει και πολυ ασχημα μαλιστα. Οπως το ιδιο θα κανει και jeep, και μπατσος, και οτιδηποτε αλλο, πραγμα που εχει συμβει πολλες φορες.
Μηχανακιας που κινειται πανω στην διαχωριστικη γραμμη ενω και η μεσαια και η αριστερη ειναι αδεια (καθημερινα το βλεπω αυτο), θα τον περασω απο οπου θελω οποτε θελω. να κατσει εκει που πρεπει.
Μηχανακιας που ενω δεν εχει καθρεφτη παει να αλλαξει λωριδα ενω ερχομαι απο πισω, ΔΕΝ θα τα καταφερει. Δεν μπορει απο την μια να απαιτει να τον προσεξω και να του δωσω χωρο οταν κανει κατι παρανομο (διηθηση), και απο την αλλη να μην μπορει καν να ελεγξει αν ερχεται καποιος στην λωριδα που παει να μπει και μετα να ζηταει και τα ρεστα γιατι περασα απο διπλα του ενω αλλαζε λωριδα.
ΥΓ Αν θελετε να μιλαμε σοβαρα για παραβασεις και ΚΟΚ, αφηστε εξω τα ορια ταχυτητας, οχι επειδη εγω τρεχω, αλλα εξ'αιτιας του τροπου που αυτα οριζονται και στην συνεχεια αστυνομευονται στην χωρα μας.
-
Ο χρήστης Funis έγραψε:
kaceyΠέρα από το νόμο υπάρχει και κάτι άλλο.. Αμα σκοτωσεις κανεναν επειδή πέρασες από πάνω του γιατι εισαι και πολύ άντρας και δεν τα ανεχεσαι αυτα ναουμ ΤΕΛΟΣΣΣ, πόσο καλά θα κοιμάσαι το βράδυ που ένας ανθρωπος θα είναι στο χώμα? Η επειδή εσυ δεν εφταιγες επειδή 'η διηθηση είναι παρανομη και εσυ εισαι υποχρεωμένος να κοιτας μόνο τη λωρίδα μπλα μπλα μπλα' η συνειδησούλα σου θα είναι οκ, ακόμα κι αν μπορουσες να προσεχεις λίγο παραπάνω τον δρόμο από ότι τον εγωισμό σου?
Δεν σου μιλάω για το politically correct, σου μιλάω για το ανθρωπινο του θέματος.
Κοιτα....
Οταν εισαι σε μποτηλιαρισμενο δρομο με 40~50ΧΑΩ και θες να αλλαξεις λωριδα και σου ρχεται η μηχανη με +50ΧΑΩ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΕΙ ΝΑ ΜΥΡΗΣΕΙΣ ΤΑ ΝΥΧΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΔΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΝ ΔΕΙΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΚΙΩΛΑΣ....
....Ε
....Θα κοιμαμαι πολυ ηρεμα τα βραδια!
Οταν παιρνεις φορα για να βουτηξεις απο την ταρατσα, δεν θα χω απολυτος καμια ευθυνη!
Εγω οταν παω Σουνιο με την ταυτοτητα στο στομα, ξερω οτι μπορει να μου ρθουν γραμματα.
Συνηθως στοχευω την μπαριερα η τα βραχια και οχι το ασχετο που βρεθηκε μπροστα μου και δεν μου φταιει σε τιποτα. -
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Ενα ΣΚ στην Μυκονο πηγα και το μαμησατε το θεμα. Λοιπον:προς ολους:
α) επιχειρηματα που ξεκινανε 'Ειναι παρανομο αυτο που κανω/κανουν, αλλα...' οπως τα γραφετε, ετσι θα τα γραφω και εγω στον ειδικο χωρο αρχειοθετησης που εχω αναμεσα στα ποδια μου. Το λεω απο τωρα για να μην αρχισουν οι δυο εδω μεσα που εχουν ηδη χρησιμοποιησει τετοια επιχειρηματα να γραφουν τα ιδια.
β) Οταν καποιος ΑΠΑΙΤΕΙ να του επιτραπει κατι παρανομο, αμεσως και αυτοματα απο μενα θα λαβει το 100% αντιθετο απο αυτο που ηθελε να του επιτραπει. Οταν θες μια εξυπηρετηση, δεν την απαιτεις. Την ζητας ευγενικα και ΑΜΑ στην κανουν, λες και ευχαριστω.
προς μηχανακηδες:
α) η διηθηση ειναι παρανομη. Αμα εγω γουσταρω να αλλαξω λωριδα, θα αλλαξω και θα μου πληρωνετε προφυλακτηρα και βαλε. Διηθηση δεν μου θελετε? Ε θα διηθηθειτε κατω απο τις ροδες μου. ΤΕΛΟΣΣΣ.
β) Η διηθηση ειναι παρανομη, εγω που δεν ειδα την μηχανη ΔΕΝ ειμαι παρανομος γιατι εγω ειμαι υποχρεωμενος να κοιταξω τον καθρεφτη μου για να δω αν υπαρχει/ερχεται κανενας ΣΤΗΝ ΛΩΡΙΔΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΩ, ΟΧΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΛΩΡΙΔΕΣ. Κατα τον ιδιο τροπο που δεν φταιω αμα σταματησω σε ΣΤΟΠ με μονοδρομο καθετα, κοιταξω μονο απο εκει που πρεπει να ερχονται τα αυτοκινητα και οταν ξεκινησω πεσει πανω μου ο μαλακας που ερχεται αναποδα. ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΕ ΕΙΔΑ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΞΑ ΚΑΝ (ενω κοιταξα γενικως, για αυτα που επρεπε να δω).
γ) Οταν δω μηχανακι να καθεται αναμεσα σε δυο λωριδες πανω στην διαχωριστικη γραμμη, θα τον περασω απο οπου θελω. Γενικα οσοι καθεστε πανω στην διαχωριστικη, να ειστε ετοιμοι να σας περνανε και απο δεξια και απο αριστερα. Και απο πανω...Οπως εσεις περνατε αναμεσα τα αυτοκινητα οταν αυτα πηγαινουν πιο αργα, ετσι ακριβως και τα αυτοκινητα θα σας περνανε ταυτοχρονα και απο τις δυο μεριες οταν δεν καθεστε σε μια λωριδα ενω ειναι αδεια αλλα πανω στην διαχωριστικη.
δ) Οσοι γαμωμηχανακηδες κυκλοφορειτε χωρις καθρεπτες, ε εγω θα σημαδευω και θα περναω. Αμα αλλαξετε λωριδα χωρις να ελεγξετε αν ερχεται αλλος απο πισω (που δεν μπορειτε να κανετε), ε θα σας παρω να παμε μια βολτα.
Ακου εκει 'ειναι παρανομο αυτο που κανω αλλα απαιτω...'
ρε κωστα εχεις ισοπεδωσει τα παντα!
οταν δεις μηχανακι να καθετε πανω στην διακεκομενη γραμμη θα τον περασεις και απο δεξια και απο αριστερα αφου ειναι μαλακς και δεν καθεται σε μια λωριδα αφου εχει κενο και απο τις 2.
οταν πανε αναποδα το ιδιο δεν εισαι υποχρεωμενος να κοιτας και απο τις 2 πλευρες αν ο δρομος ειναι μονοδρομος.αρα συμφωνουμε και εδω.
οταν δεν εχουν καθρεπτες ακοαμ χειροτερα γιατι σημαινει μουρη πανω απο ολα και εχω χεσμενη την ενεργητικη ασφαλεια οποτε και εκει ειμαι μαζι σου.
στην μαμημενη την διηθηση ομως,δεν ειναι ακριβως ετσι.
εγω μπορω να αποδειξω πολυ πιο ανετα οτι ημουν σ εμια λωριδα γιατι ο κοκ δεν οριζει σε ποιο σημειο της λωριδας πρπει να εισαι ακριβως οποτε οταν εγω θα φρεναρω και θα αφησω σημαδι κατω οτι ημουν διπλα απο την γραμμη ενω εσυ αλλαξες λωριδα χωρις να με δεις,χωρις να κοιταξεις καθρεπτες γιατι θα εισαι χτυπημενος στο πλαι αρα και θα με χεις κλησει οπως θα φαινεται και απο το χτυπημα,αρα και θα με πληρωνεις κανονικοτατα..
το 98 ειμουν βαρης κορωπιου τοτε που ειχε διπλη γραμμη στην μεση και ηταν μια και μια λωριδα ,στο υψος της σχολης λοιπον τοτε που επειζε απο την κινηση,κατεβαινα προσπερνοντας ολους απο αντιθετο ρευμα με κατευθυνση προς βαρη...
μεχρι που ενα αυτοκινητο αποφασισε επειδη δεν τον βολευε η κινηση ,να κοψη καθετα το δρομο για να κανει ανασττροφη και με εστειλε νοσοκομειο.
ηρθε τροχαια το φρεναρισμα μου ηταν μισο στην λωριδα κολητα διπλα απο την διπλη γραμμη κια το υπολοιπο ηταν αντιθετο ρευμα...
αποζημειωθηκα κανονικα με 15% συνηπαιτιοτητα την οποια αν τους πηγαινα δικασητριο θα τα επαιρνα ολα τα λεφτα μου,αυτοι με βρηκαν μικρο τοτε και με ψαρωσαν,φυσικα τα πηρα τα λεφτα γιατι ηθελα αλλη μηχανη τοτε και δεν ειχα λεφτα αλλα.
ο τυπος μετα με παρακαλουσε να μην ζητησω ποινικη διωξη γιατι θα τον εσκιζα κανονικα....
υπαρχουν ολα τα χαρτια και η δικογραφια για παν ενδιαφερομενο..
προσεχετε οσο μπορειτε τις μηχανες αν δεν θελετε να μπλεξετε σε δικαστηκες πεπριπτειες και εστιαζω την προσοχη στα θεματα λωριδων....
ιχ...αλαλζεις λωριδα???προκαλεσεις ατυχημα???ΦΤΑΙΣ ΤΕΛΟΣ!
καιαν δεν φταις 100%θα πληρωσεις ετσι και αλλιως...
αυτο ισχυει ΜΟΝΟ στις αλλαγες λωριδων... -
εγω μπορω να αποδειξω πολυ πιο ανετα οτι ημουν σ εμια λωριδα γιατι ο κοκ δεν οριζει σε ποιο σημειο της λωριδας πρπει να εισαι ακριβως οποτε οταν εγω θα φρεναρω και θα αφησω σημαδι κατω οτι ημουν διπλα απο την γραμμηO κοκ οριζει ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ οτι τα οχηματα πρεπει να οδηγουνται ΣΤΟ ΜΕΣΟΝ της λωριδας. Αν λοιπον το φρεναρισμα σου ειναι πανω στην διαχωριστικη, εκανες ΠΑΡΑΝΟΜΗ διηθηση. Αν επισης οταν επεσες πανω μου, στην διπλανη λωριδα ηταν επισης τιγκα στο αυτοκινητο, τοτε προφανως περναγες αναμεσα τους. Απο κει και περα το 1998 επιτρεποταν η διηθηση, τωρα οχι.
-
Ο χρήστης Wagner669 έγραψε:
kacey
Πέρα από το νόμο υπάρχει και κάτι άλλο.. Αμα σκοτωσεις κανεναν επειδή πέρασες από πάνω του γιατι εισαι και πολύ άντρας και δεν τα ανεχεσαι αυτα ναουμ ΤΕΛΟΣΣΣ, πόσο καλά θα κοιμάσαι το βράδυ που ένας ανθρωπος θα είναι στο χώμα? Η επειδή εσυ δεν εφταιγες επειδή 'η διηθηση είναι παρανομη και εσυ εισαι υποχρεωμένος να κοιτας μόνο τη λωρίδα μπλα μπλα μπλα' η συνειδησούλα σου θα είναι οκ, ακόμα κι αν μπορουσες να προσεχεις λίγο παραπάνω τον δρόμο από ότι τον εγωισμό σου?
Κοιτα....
Οταν εισαι σε μποτηλιαρισμενο δρομο με 40~50ΧΑΩ και θες να αλλαξεις λωριδα και σου ρχεται η μηχανη με +50ΧΑΩ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΕΙ ΝΑ ΜΥΡΗΣΕΙΣ ΤΑ ΝΥΧΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΔΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΝ ΔΕΙΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΚΙΩΛΑΣ....
....Ε
Οταν παιρνεις φορα για να βουτηξεις απο την ταρατσα, δεν θα χω απολυτος καμια ευθυνη!
Εγω οταν παω Σουνιο με την ταυτοτητα στο στομα, ξερω οτι μπορει να μου ρθουν γραμματα.
Συνηθως στοχευω την μπαριερα η τα βραχια και οχι το ασχετο που βρεθηκε μπροστα μου και δεν μου φταιει σε τιποτα.αλεξη αυτο τοτε μπορει να ισχυει και αν ερχεται και ενα αμαξι απο την αριστερη με +50κμ ...τοτε θα τον δεις η οχι??μηπως θελετε να κατααργησουμε τελειως τις μηχανες επειδη ορισμενοι δεν εχουν την αντιληψη οταν κοιτανε τον καθρεπτη τους τι ερχετε απο πισω και με ποσο ερχετε??μηπως θελετε να τις καταργησουμε επειδη ορισμενοι δνε βλεπουν καλα και δεν μπορυν να αντιληφθουν ενα δευτερο οχημα διπλα σε αυτοκινητο?
δηλαδη αν δεν υπηρχε το αυτοκινητο και ηταν η μηχανη μονη της στον δρομο θα την βλεπατε??παπαρια θα βλεπατε....
εδω οδηγω αυτοκινητο και με κλεινουν στεγνα κατι παπουδες-γαιγιαδες-πιτσιρικες ομιλων στο κινητο κλπ και θα κολησουμε στις μηχανες??
χχαχαχαχαχα -
Ο χρήστης kacey έγραψε:
εγω μπορω να αποδειξω πολυ πιο ανετα οτι ημουν σ εμια λωριδα γιατι ο κοκ δεν οριζει σε ποιο σημειο της λωριδας πρπει να εισαι ακριβως οποτε οταν εγω θα φρεναρω και θα αφησω σημαδι κατω οτι ημουν διπλα απο την γραμμηO κοκ οριζει ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ οτι τα οχηματα πρεπει να οδηγουνται ΣΤΟ ΜΕΣΟΝ της λωριδας. Αν λοιπον το φρεναρισμα σου ειναι πανω στην διαχωριστικη, εκανες ΠΑΡΑΝΟΜΗ διηθηση. Αν επισης οταν επεσες πανω μου, στην διπλανη λωριδα ηταν επισης τιγκα στο αυτοκινητο, τοτε προφανως περναγες αναμεσα τους. Απο κει και περα το 1998 επιτρεποταν η διηθηση, τωρα οχι.
η διηθηση δεν επιτρεποταν ποτε!!!!μην το ξαναπεις αυτο προεδρα!
σκεφτοντουσαν να την κανουν νομιμη εδω και 20 χρονια!!
εγω δεν σου μιλαω για απλος διηθηση...σου μιλαω για κινηση στο αντιθετο ρευμα με διπλη γραμμη στην μεση...αν αυτο σου λεει κατι,προσπερναγα απο το αντιθετο ρευμα με 35 κμ οπως εγραψε η τροχαια.. -
Αυτός ο τύπος παρανόμησε γιατί πάτησε διπλή λωρίδα , έκοψε δύο ρεύματα χωρίς έλεγχο και θα μπορούσε να είχε προκαλέσει κάτι πολύ - πολύ σοβαρότερο. Καλά του έκαναν. Έχεις συνυπαιτιότητα όμως την οποία ορθώς έλαβαν υπ' όψιν αλλά η παρανομία σου είχε μικρότερο αντίκτυπο στην πρόκληση του ατυχήματος. Σε αντιπαραβολή έαν πήγαινες με +100 από τα αυτοκίνητα , και χτύπαγες τον τύπο στη λωρίδα του , δεν θα είχες πρόβλημα ;
Στην Βουλιαγμένης , στο σημείο με τις δύο λωρίδες , χρόνια πριν , δύο 13χρονοι πάνω σε παπί κάνουν διηθήσεις. Είμαστε μπλοκαρισμένοι με ταχύτητες κίνησης 10 χάω. Ο μπροστινός μου ολοκληρώνει αλλαγή λωρίδος με δική μου παραχώρηση χώρου ( μπαίνει από την δεξιότερη , στην αριστερή ). Έχει μπει αλλά το φτερό του εξέχει 10 πόντους από το δικό μου , εντός της λωρίδος , προς τα δεξιά. Το παπί ερχόταν με τουλάχιστον 60 και φαντάστηκε ότι θα κλειστεί κανονικά. Ο πίσω καταλαβαίνει την στραβή και πηδάει όταν το παπί περνά από το μπροστά δεξί παράθυρό μου ενώ εγώ κρατάω την ανάσα μου και προσπαθώ να ηρεμήσω τον πάσχοντα από αναπνευστικό - μακαρίτη τώρα - πατέρα μου , που έχει δει το σκηνικό. Δίπλα από το μπροστινό μου ( audi 100 ) ήταν ένα φορτηγό που εκείνη τη στιγμή ξεκινούσε να καλύψει το κενό που είχε δημιουργηθεί από την κίνηση των δικών του μπροστινών. Το παπί χτυπά το Audi , φέρνει τούμπα με τον πιτσιρικά και μπλέκεται στους τροχούς του φορτηγού. Ο αναβάτης πριν τον πατήσουν οι τροχοί έχει φύγει από το παπί με αποτέλεσμα απλώς να έχει χτυπήσει πολύ σοβαρά ( μπήκε ανάμεσα στον τροχό και το φτερό του φορτηγού ) και το το παπί όταν ξεμπλέκει από το φορτηγό , σκάει επάνω του. Επειδή ήμουν μάρτυρας , ξέρω ότι το Audi αθωώθηκε , το ίδιο και ο φορτηγαντζής και πληρώθηκαν ( βάσει της απόφασης του δικαστηρίου ). Δεν γνωρίζω εάν το παπί ήταν ασφαλισμένο ( και άρα εάν πραγματικά πληρώθηκαν ) αλλά σίγουρα αθωώθηκαν.
-
Ο χρήστης alfa 156 έγραψε:
kacey
Κοιτα....
....Ε
Συνηθως στοχευω την μπαριερα η τα βραχια και οχι το ασχετο που βρεθηκε μπροστα μου και δεν μου φταιει σε τιποτα.αλεξη αυτο τοτε μπορει να ισχυει και αν ερχεται και ενα αμαξι απο την αριστερη με +50κμ ...τοτε θα τον δεις η οχι??μηπως θελετε να κατααργησουμε τελειως τις μηχανες επειδη ορισμενοι δεν εχουν την αντιληψη οταν κοιτανε τον καθρεπτη τους τι ερχετε απο πισω και με ποσο ερχετε??μηπως θελετε να τις καταργησουμε επειδη ορισμενοι δνε βλεπουν καλα και δεν μπορυν να αντιληφθουν ενα δευτερο οχημα διπλα σε αυτοκινητο?
δηλαδη αν δεν υπηρχε το αυτοκινητο και ηταν η μηχανη μονη της στον δρομο θα την βλεπατε??παπαρια θα βλεπατε....
εδω οδηγω αυτοκινητο και με κλεινουν στεγνα κατι παπουδες-γαιγιαδες-πιτσιρικες ομιλων στο κινητο κλπ και θα κολησουμε στις μηχανες??
χχαχαχαχαχαΌχι δεν λέμε να καταργήσετε τις μηχανές, αλλά να διαβάζετε και εσείς το δρόμο μπροστά και να ζυγίζετε πιο σωστά και λιγότερο ριψοκίνδυνα τις καταστάσεις. Το παν στην οδήγηση είναι να προλαβαίνεις καταστάσεις και να διαβάζεις σωστά το δρόμο.
Όταν κάποιος με μηχανή περνάει σίριζα από τα αυτοκίνητα με +++κάμποσα χλμ στο κοντέρ, μην λαμβάνοντας υπόψη ότι στέκεται πάνω σε 2 τροχούς και χωρίς να είναι ανα πάσα στιγμή έτοιμος και επιφυλακτικός στο ότι ο οποιοσδήποτε μπροστά του μπορεί να κάνει μια στραβή, ε μετά το ξερό του το κεφάλι θα τα φταίει ότι πάθει... Διαφωνείς σε αυτό?
Ζώα,Ζώα,Ζώα [#7]