-
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
ΥΓ1 στο 2 ..
Δηλαδή λες ότι επειδή εσύ κερδίζεις χρόνο εγώ που θέλω να βγω από την παραλιακή δεν έχω δικαίωμα να αλλάξω λωρίδα ενώ εσύ την ώρα που θα πέσεις επάνω μου και θα είσαι ανάμεσα σε δύο αυτοκίνητα εκ των οποίων το ένα θα μου έχει παραχωρήσει προτεριότητα θα δικαιωθείς και όχι μόνο θα δικαιωθείς αλλά δεν θα έχεις και την μαγκιά να πεις ότι έφταιγες γιατί έκανες διήθηση που είναι κάργα παράνομη και έπεσες πάνω στο ΙΧ που εκείνη την ώρα άλλαζε λωρίδα , για οποιονδήποτε λόγο.
Σωστόόόόόςςςςς.
δηλαδη τι θελςεις να μου πεις τωρα οτι απο γλυφαδα -καλλιθεα 9 το πρωι που ειναι πηχτρα τι θα κερδισεις αν αλλαζεις τις λωριδες σαν τα πουκαμισα??θα πας 3 αυτοκινητα μπροστα>>?και τι εγινε??πηγες πιο γρηγορα?
στο θεμα της διηθησης μπορει να ειναι παρανομη μεν,αλλα απο την στιγμη μου το κανει το 100% των μοτοσυκλετιστων και δεν μιλαει κανεννα αστυνομικος-και τι να πει αλωστε-και απο την στιγμη που αυτο βολευει και τους αυτοκινητηαδες σκεψου να πηγαιναμε ολοι σε στοιχους και πισω απο τα αυτοκινητα θα ηθελες +μιση ωρα για να φτασεις στην δουλεια σου,και απο την στιγμη που που το δικιο θα ειναι με το μερος μου σε περιπτωση ατυχηματος γιατι ΕΣΥ αλλαζεις λωριδα ενω εγω θα πηγαινω σε καποια λωριδα ευθεια και επειδη ΔΕΝ ειναι 'στοπ'που ειναι καραμπινατο φταιξιμο αυτου που το παραβιαζει,παρολα αυτα προσεχεις μην το παραβιασει κανεις και σου χαλασει το αμαξι,ωφειλεις λοιπον να προσεχεις 10 φορες περισοτερο τα μηχανακια που περνανε απο διπλα σου.Εγώ τα προσέχω ούτως ή άλλως.
Το φταίξιμο θα είναι δικό μου μόνο εάν εσύ είσαι δίπλα μου και όχι κάποιο ΙΧ ή δίκυκλο που μου έχει παραχωρήσει τη θέση του στο οδόστρωμα ( ξερεις , υπάρχει και αυτή η έννοια ). Εάν έρχεσαι από πίσω μου , προσπερνώντας σε χρόνο dt άπειρα αυτοκίνητα και δίκυκλα και πέσεις επάνω μου κινούμενος επάνω στη λωρίδα μου ή στη διπλανή που ο άλλος θα μου έχει παραχωρήσει τη θέση του στον δρόμο σαφώς ( έχει σταματήσει και με περιμένει ) και εγώ έχω και το φλας και ό,τι πρέπει αναμένο τότε θα φταις και θα με πληρώνεις. Επί πλέον έχεις και το μειονέκτημα ότι την δεδομένη στιγμή δεν είσαι σε καμία λωρίδα.
Τώρα τι κερδίζεις με την αλλαγή λωρίδος :
α. Έξοδο από το δρόμο. Κάποιος μπορεί να είναι στη μεσαία και να θέλει να πάει αριστερά γιατί στην επόμενη διασταύρωση θέλει να βγει. Υποθέτω ότι είναι δεκτό ως ενδεχόμενο.
β. Υπάρχει εμπόδιο μπροστά του.
γ. Έτσι του ήρθε. Κινείται νόμιμα και έχει κάθε δικαίωμα να το κάνει. Εάν αρχίσουμε και μετρούμε την κίνηση στον δρόμο βάσει του κέρδους που έχουμε , πάει η μπάλα. Εγώ τότε μπορει από την αριστερή να θέλω να πάω στην δεξιά ( νομίμως ξαναλέω ) γιατί καρδίζω την θαλασσινή αύρα και αποφεύγω τις εξατμίσεις των φορτηγών που έχουν την έξοδο των αερίων στην αριστερή μεριά. Είπατε τίποτε ;
καλα ασε ξερω/..απο τις ηληθιες αλλαγες λωριδας που κανουν ολα τα ιχ,ολοι θελουν να στριψουν??αν ηταν ετσι η παραλιακη δεν θα ειχε ποτε κινηση!!!αφου ολοι θα εβγαιναν εκτος δρομου!!!
αν καποιο αυτοκινητο σου εχει παραχωρησει προταιρεοτητα για να μπεις μπροστα του δεν σημαινει οτι ειμαι υποχρεωμενος να κανω και εγω που ερχομαι διπλα του το ιδιο..εχει ξανσυζητηθει το θεμα αυτο,ωφειλεις να ελενξεις ΕΣΥ τον δρομο που αλλαζεις λωριδα ,και οχι εγω που κινουμε ευθεια!!ειναι κοινη λογικη αυτο που σου λεω και δνε λες να το καταλαβεις αυτο.
το 01 στην λημνη τησ βουλιαγμνεης ειχα ατυχημα απο αυτοκινητο που απο δεξια λωριδα μπηκε στην λωριδα μου την ωρα που ερχομουν απο πισω με τα οσα και φρεναρα και επεσα απο πισω του.
εγινε δικαστηριο,το κερδισα και αποζημειωθηκα μετα απο 3 χρονια το 04,υπαρχουν και τα σχετικα εγραφα σε οσους δεν πιστευουν.ημουν και εγω με αμαξι τοτε,δεν υπηρχαν σωματικες βλαβες.
αλλαζεις λωριδα???σε ενδεχομενο ατυχημα εισια αποκλειστικος υπευθυνος σε ενδεχομενο ατυχημα ΤΕΛΟΣ!
το 05 το καλοκαιρι βαρης κωροπιου ημουν αριστερη λωριδα και ενα πουντο στην δεξια.πανω σε στροφη το πουντο αλλαζη λωριδα στιγμιαια την ωρα που το προσ[ερναγα και μου σπαει τον καθρεπτη,
σταματαμε ,φωναζουμε αστυνομια,αυτος να λεει τα δικα του εκει,εγω τα δικα μου,τον πηγα δικαστηριο ακι το κερδισα!!!!
η αποφαση βγηκε φετος τον φεβρουαριο και πηρα 400 ευρω απο 190 που ρκανε ο καθρεπτης!
αυτοι που με γνωριζουν εδω μεσα την ξερουν τη περιπτωση.
μην μου λετε λοιπον εμενα για αλλαγες λωριδας κλπ τα εχω φαει (και πληρωθει γιατι καποιοι ειχαν τις ιδιες ιδεες με μερικους εδω μεσα)με το κουταλι..ναναι καλα η arag που δεν πληρωνω μια σε δικηγορους και γ@@ω οποιον μου κανει ζημεια και το παιζει κινεζος μετα.. -
Που είδες ότι είπα όλα αυτά ;Αυτό πάει στον ΙONISTSA.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Στο φαναρι ΑΝ εχω χωρο θα παω μπροστα αλλα οχι μπροστα απο το φαναρι να μην μπορω να το δω, και θα ξεκινησω γρηγορα.
Παράκληση θερμή : Παρακαλώ να μην σταματά κανείς πάνω στις διαβάσεις πεζών.
Σαφεστατα και ΟΧΙ πανω στις διαβασεις.
Απο κει και περα, σου λεω ΚΑΙ εγω, οτι σε ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ δεν ισχυει η εκ δεξιων προτεραιοτητα οταν μιλαμε για κινηση σε στοιχους και αυτοκινητα που κινουνται στον ιδιο δρομο. ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ οταν εχουμε διασταυρωση δυο δρομων. Αμα μου βρεις στον ΚΟΚ αυτο που λεει, τοτε να το δεχτω. Δειξ΄το μου ομως γραμμενο.
Αρθρο 26 παραγραφος 5:
'Στους ΚΟΜΒΟΥΣ χωρις σημανση η προτεραιοτητα ανηκει σε αυτον που ερχεται απο τα δεξια'.
Στους ΚΟΜΒΟΥΣ. Και μονο εκει. Πουθενα αλλου δεν γραφει για προτεραιοτητα απο δεξια.
Για να καταλαβεις ποσο ακυρο ειναι αυτο που λες, αμα κινουμαστε εμεις οι δυο παραλληλα και αποφασισω να αλλαξω λωριδα και πεσω πανω σου, θα απαιτησω να με πληρωσεις γιατι εχω προτεραιοτητα αρα επρεπε να κανεις ακρη να περασω. Ασε που ακυρωνει και αυτο που λες για την αλλαγη λωριδας, οτι δεν εχεις υποχρεωση να με διευκολυνεις*. Αφου κατ'εσε ισχυει η προτεραιοτητα απο δεξια και στην κινηση με στοιχους, οταν εγω θελω να αλλαξω λωριδα εχω προτεραιοτητα και πρεπει να με διευκολυνεις...
*Οντως δεν εισαι υποχρεωμενος να με διευκολυνεις. Αλλα σου ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΜΕ ΔΥΣΧΕΡΑΙΝΕΙΣ, αποφασιζοντας εκεινη την στιγμη να επιταχυνεις για να κλεισεις το κενο που μεχρι τοτε ηταν μια χαρα για να μπω.
ΥΓ Αμα θεωρεις οτι 'σε ταχυτητες 50+ χαω τα 20 μετρα δεν ειναι κενο ασφαλειας', τοτε εχουμε φτασει σε αστεια επιπεδα. Δηλαδη εσυ εχεις την απαιτηση στην Πειραιως με κινηση και ταχυτητες πχ 60 χαω, να αφηνεις 20 μετρα (4.5 μηκη αυτοκινητου) απο τον μπροστινο σου και να μην μπει κανεις αναμεσα σας?
στο θεμα της διηθησης μπορει να ειναι παρανομη μεν,αλλα απο την στιγμη μου το κανει το 100% των μοτοσυκλετιστων και δεν μιλαει κανεννα αστυνομικος-και τι να πει αλωστε-και απο την στιγμη που αυτο βολευει και τους αυτοκινητηαδες σκεψου να πηγαιναμε ολοι σε στοιχους και πισω απο τα αυτοκινητα θα ηθελες +μιση ωρα για να φτασεις στην δουλεια σου,και απο την στιγμη που που το δικιο θα ειναι με το μερος μου σε περιπτωση ατυχηματος γιατι ΕΣΥ αλλαζεις λωριδα ενω εγω θα πηγαινω σε καποια λωριδα ευθεια και επειδη ΔΕΝ ειναι 'στοπ'που ειναι καραμπινατο φταιξιμο αυτου που το παραβιαζει,παρολα αυτα προσεχεις μην το παραβιασει κανεις και σου χαλασει το αμαξι,ωφειλεις λοιπον να προσεχεις 10 φορες περισοτερο τα μηχανακια που περνανε απο διπλα σου.
Εχχμ, λαθος. Και με δεδικασμενες υποθεσεις μαλιστα. Αμα παω να αλλαξω λωριδα και τρακαρω με εσενα που περνας (ΠΑΡΑΝΟΜΑ) αναμεσα απο τα αυτοκινητα, με πληρωνεις. Ψαξε το στα δικαστηρια . Και φυσικα ΔΕΝ 'πας ευθεια σε μια λωριδα', πας αναμεσα σε δυο λωριδες και δεν εχεις σωστη θεση στον δρομο.
Και ξαναλεω. ΔΕΝ μπορεις να λες 'μπορει να ειναι παρανομο μεν, αλλα...' και να ζητας με τετοιο επιχειρημα οτιδηποτε. ΟΣΟ μαλακια και αν ειναι καποιος συγκεκριμενος νομος. Γιατι εγω πχ που ειμαι στραβωμενος και θελω να σου σπασω τα νευρα και να σε βγαλω και λαθος πχ, σου απανταω ενα ξερο 'ειναι παρανομο' και τελειωνει η κουβεντα
Για τη δυσχέρεια έχεις δίκαιο. Για το θέμα της προτεραιότητος απαντώ πιο πίσω.
-
Ο χρήστης alfa 156 έγραψε:
ΥΓ1 στο 2 ..
Δηλαδή λες ότι επειδή εσύ κερδίζεις χρόνο εγώ που θέλω να βγω από την παραλιακή δεν έχω δικαίωμα να αλλάξω λωρίδα ενώ εσύ την ώρα που θα πέσεις επάνω μου και θα είσαι ανάμεσα σε δύο αυτοκίνητα εκ των οποίων το ένα θα μου έχει παραχωρήσει προτεριότητα θα δικαιωθείς και όχι μόνο θα δικαιωθείς αλλά δεν θα έχεις και την μαγκιά να πεις ότι έφταιγες γιατί έκανες διήθηση που είναι κάργα παράνομη και έπεσες πάνω στο ΙΧ που εκείνη την ώρα άλλαζε λωρίδα , για οποιονδήποτε λόγο.
Σωστόόόόόςςςςς.
δηλαδη τι θελςεις να μου πεις τωρα οτι απο γλυφαδα -καλλιθεα 9 το πρωι που ειναι πηχτρα τι θα κερδισεις αν αλλαζεις τις λωριδες σαν τα πουκαμισα??θα πας 3 αυτοκινητα μπροστα>>?και τι εγινε??πηγες πιο γρηγορα?
στο θεμα της διηθησης μπορει να ειναι παρανομη μεν,αλλα απο την στιγμη μου το κανει το 100% των μοτοσυκλετιστων και δεν μιλαει κανεννα αστυνομικος-και τι να πει αλωστε-και απο την στιγμη που αυτο βολευει και τους αυτοκινητηαδες σκεψου να πηγαιναμε ολοι σε στοιχους και πισω απο τα αυτοκινητα θα ηθελες +μιση ωρα για να φτασεις στην δουλεια σου,και απο την στιγμη που που το δικιο θα ειναι με το μερος μου σε περιπτωση ατυχηματος γιατι ΕΣΥ αλλαζεις λωριδα ενω εγω θα πηγαινω σε καποια λωριδα ευθεια και επειδη ΔΕΝ ειναι 'στοπ'που ειναι καραμπινατο φταιξιμο αυτου που το παραβιαζει,παρολα αυτα προσεχεις μην το παραβιασει κανεις και σου χαλασει το αμαξι,ωφειλεις λοιπον να προσεχεις 10 φορες περισοτερο τα μηχανακια που περνανε απο διπλα σου.Εγώ τα προσέχω ούτως ή άλλως.
Το φταίξιμο θα είναι δικό μου μόνο εάν εσύ είσαι δίπλα μου και όχι κάποιο ΙΧ ή δίκυκλο που μου έχει παραχωρήσει τη θέση του στο οδόστρωμα ( ξερεις , υπάρχει και αυτή η έννοια ). Εάν έρχεσαι από πίσω μου , προσπερνώντας σε χρόνο dt άπειρα αυτοκίνητα και δίκυκλα και πέσεις επάνω μου κινούμενος επάνω στη λωρίδα μου ή στη διπλανή που ο άλλος θα μου έχει παραχωρήσει τη θέση του στον δρόμο σαφώς ( έχει σταματήσει και με περιμένει ) και εγώ έχω και το φλας και ό,τι πρέπει αναμένο τότε θα φταις και θα με πληρώνεις. Επί πλέον έχεις και το μειονέκτημα ότι την δεδομένη στιγμή δεν είσαι σε καμία λωρίδα.
Τώρα τι κερδίζεις με την αλλαγή λωρίδος :
α. Έξοδο από το δρόμο. Κάποιος μπορεί να είναι στη μεσαία και να θέλει να πάει αριστερά γιατί στην επόμενη διασταύρωση θέλει να βγει. Υποθέτω ότι είναι δεκτό ως ενδεχόμενο.
β. Υπάρχει εμπόδιο μπροστά του.
γ. Έτσι του ήρθε. Κινείται νόμιμα και έχει κάθε δικαίωμα να το κάνει. Εάν αρχίσουμε και μετρούμε την κίνηση στον δρόμο βάσει του κέρδους που έχουμε , πάει η μπάλα. Εγώ τότε μπορει από την αριστερή να θέλω να πάω στην δεξιά ( νομίμως ξαναλέω ) γιατί καρδίζω την θαλασσινή αύρα και αποφεύγω τις εξατμίσεις των φορτηγών που έχουν την έξοδο των αερίων στην αριστερή μεριά. Είπατε τίποτε ;
καλα ασε ξερω/..απο τις ηληθιες αλλαγες λωριδας που κανουν ολα τα ιχ,ολοι θελουν να στριψουν??αν ηταν ετσι η παραλιακη δεν θα ειχε ποτε κινηση!!!αφου ολοι θα εβγαιναν εκτος δρομου!!!
αν καποιο αυτοκινητο σου εχει παραχωρησει προταιρεοτητα για να μπεις μπροστα του δεν σημαινει οτι ειμαι υποχρεωμενος να κανω και εγω που ερχομαι διπλα του το ιδιο..εχει ξανσυζητηθει το θεμα αυτο,ωφειλεις να ελενξεις ΕΣΥ τον δρομο που αλλαζεις λωριδα ,και οχι εγω που κινουμε ευθεια!!ειναι κοινη λογικη αυτο που σου λεω και δνε λες να το καταλαβεις αυτο.
το 01 στην λημνη τησ βουλιαγμνεης ειχα ατυχημα απο αυτοκινητο που απο δεξια λωριδα μπηκε στην λωριδα μου την ωρα που ερχομουν απο πισω με τα οσα και φρεναρα και επεσα απο πισω του.
εγινε δικαστηριο,το κερδισα και αποζημειωθηκα μετα απο 3 χρονια το 04,υπαρχουν και τα σχετικα εγραφα σε οσους δεν πιστευουν.ημουν και εγω με αμαξι τοτε,δεν υπηρχαν σωματικες βλαβες.
αλλαζεις λωριδα???σε ενδεχομενο ατυχημα εισια αποκλειστικος υπευθυνος σε ενδεχομενο ατυχημα ΤΕΛΟΣ!
το 05 το καλοκαιρι βαρης κωροπιου ημουν αριστερη λωριδα και ενα πουντο στην δεξια.πανω σε στροφη το πουντο αλλαζη λωριδα στιγμιαια την ωρα που το προσ[ερναγα και μου σπαει τον καθρεπτη,
σταματαμε ,φωναζουμε αστυνομια,αυτος να λεει τα δικα του εκει,εγω τα δικα μου,τον πηγα δικαστηριο ακι το κερδισα!!!!
η αποφαση βγηκε φετος τον φεβρουαριο και πηρα 400 ευρω απο 190 που ρκανε ο καθρεπτης!
αυτοι που με γνωριζουν εδω μεσα την ξερουν τη περιπτωση.
μην μου λετε λοιπον εμενα για αλλαγες λωριδας κλπ τα εχω φαει (και πληρωθει γιατι καποιοι ειχαν τις ιδιες ιδεες με μερικους εδω μεσα)με το κουταλι..ναναι καλα η arag που δεν πληρωνω μια σε δικηγορους και γ@@ω οποιον μου κανει ζημεια και το παιζει κινεζος μετα..Ναι αλλά τότε ήσουν νομίμως στη λωρίδα σου. Όταν κάνεις διήθηση δεν είσαι.
-
Ο χρήστης nasos έγραψε:
Ο ΚΟΚ επιτρέπει να εξέχουν αντικείμενα μέχρι μισό μέτρο ( συνολικά ) από το δίκυκλο.
Τώρα εάν το έβαλες γιατί δεν φοράει τα προστετυικά που πρέπει , πλέον αυτά που ορίζει ο νόμος , πάσο.
Ποιά προστατευτικά;
Εννοώ μπουφάν και τα λοιπά.
-
Ο χρήστης Wagner669 έγραψε:
Με παρεκινησαν τα γραπτα του μουσουργου και ανοιξα τον ΚΟΚ.(Τελευταια φορα που το ειχα ξανακανει αυτο ηταν .....ηταν.....).
Δυστυχως δεν βρηκα πουθενα να ** υποχρεωνει* τον πισω να κινηθει με ιση η λιγοτερη ταχυτητα απο τη στιγμη που καποιος που ειναι σε αλλη λωριδα και πιο μπροστα γνωστοποιει οτι θα προσπερασει εναν τριτο.*Για να βρειτε τον ΚΟΚ, ψαξτε στο http://www.ydt.gr/main/Home.jsp και μετα καπου αριστερα ενα κλικ στη ΤΡΟΧΑΙΑ και ...ε γραμματα ξερετε .
Ενα tip
Το κεφαλαιο με τους κανονες οδικης συμπεριφορας αρχιζει στη σελιδα 50.Χμ....
Δεν καταλαβες τι εγραψα.
Ο ΚΟΚ υποχρεωνει να κραταμε σταθερη την ταχυτητα μας -οχι ιση με καποιον- οταν αντηληφθουμε οτι καποιο οχημα μας προσπερνα -δηλ. να χει βγαλει φλας που να υποδεικνυεει την προθεση του να μπει μπροστα μας, ουτος ωστε να τον διευκωλυνουμε και να αποφυγουμε ενα τροχαιο.Απο κει και περα.
Αν υπολογησε λαθος το οχημα που αλλαζει λωριδα, φταιει.
Αν πατησω γκαζι για να τον κλεισω, φταιω.Αυτό που προσπαθεί να σου εξηγήσει o DAP φίλε Wagner είναι πως άλλο η αλλαγή λωρίδας ( ακόμη και για ενδεχόμενη προσπέραση ) και άλλο αυτή καθ' αυτή η προσπέραση. Κανείς δεν με υποχρεώνει ( στα όρια της νόμιμης κίνησης ) να σου επιτρέψω ή διευκολύνω την αλλαγή λωρίδας ούτε όταν πρόκειται για κίνηση αυτοκινήτων σε στοίχους είτε όχι. Υπάρχει μόνο μία διάταξη που περιγράφει ως γενικό κανόνα ( περί παραχωρήσεων προτεραιότητος κτλ ) ότι ο εκ δεξιών ακόμη και σε κίνηση σε στοίχους έχει προτεραιότητα ( όπως επίσης ότι είναι αυτός που την παραχωρεί σε ένα δρόμο με 2 και πάνω λωρίδες κάτι που σημαίνει ότι εάν σταματήσει ο δεξιότερος και παραχωρήσει την προτεραιότητά του όλοι αριστερότερα αυτού πρέπει να σταματήσουν ) αλλά αφορά νομίζω πως αφορά σε ταυτόχρονο ελιγμό προς μία λωρίδα από δύο οχήματα ένα εξ αριστερών και ένα εκ δεξιών.
Ναι μεν μιλαει για αλλαγη λωριδας ο DAP, αλλα το θεμα ξεκινησε με τις σφινες.
Οταν κανω σφινα την κανω για να προσπερασω καποιον.
Ετσι δεν ειναι;
Αρα: σφινα = γρηγορη προσπεραση
Εγω τουλαχιστον το αντιλαμβανομαι ετσιΝαι αλλά ο νόμος δεν λειτουργεί βάσει τις αντιλήψεις του καθ' ενός. Είναι σαφής.
-
Τρελή σκηνή σήμερα στην Πλαπούτα στο Ηράκλειο. Ο δρόμος έχει νησίδα στη μέση που κόβεται για να μπορούν τα αυτοκίνητα να στρίβουν αριστερά. Το πρωί που πήγαινα λοιπόν βλέπω από ένα κόψιμο της νησίδας να προεξέχει από το αντίθετο ρεύμα η μούρη ενός αυτοκινήτου (σταματημένο σαν να θέλει να στρίψει αριστερά). Κόβω ταχύτητα μπας και πεταχτεί και περνάω από μπροστά του.
Μέσα στο αυτοκίνητο δεν υπήρχε κανένας (!!!!) ενώ ακριβώς δίπλα του μια κυρία γύρω στα 50 προσπαθούσε να περάσει το δρόμο κοιτώντας με αγωνία μία το δρόμο και μία το αυτοκίνητο (σαν να θέλει να κάνει γρήγορα για να μην της το χτυπήσουν). Με το που πέρασα η κυρία κατάφερε να περάσει από πίσω μου και μπήκε σε ένα μανάβικο!!!!
Χωρίς καμία αμφιβολία άφησε το αμάξι στη μέση του δρόμου για να ψωνίσει φρούτα. Κοιτώντας το πεζοδρόμιο είδα όλο τον κόσμο να την κοιτάει σαν εξωγήινη!!!
ΥΓ επουσιώδες μεν αλλά ούτε αλαρμ δεν είχε βάλει...
-
Να κάνω μια σφήνα εδώ να πω τον πόνο μου - σήμερα το βράδυ κι ενώ είχα παρκάρει σε άνετο δρόμο (βρίσκεις εύκολα θέση) στο Μαρούσι βρήκα το μπροστινό αριστερό φτερό μου βαθουλωμένο από κάποιον που μάλλον επιχειρούσε μανούβρα (αναστροφή?) και δεν υπολόγισε σωστά το μέγεθος του αυτ/του του. Εκεί που φόρτωνα παρατήρησα ότι μου είχαν αφήσει στους καθαριστήρες χαρτάκι από πρόγραμμα σινεμά με σημειωμένο έναν αριθμό κινητού. Τηλεφώνησα και ο κύριος που απάντησε μου εξήγησε ότι το μέγεθος της ζημιάς δεν το γνώριζε από πρώτο χέρι αλλά επρόκειτο για το δικό του αυτοκίνητο το οποίο το είχε δώσει στα παιδιά του για να βγουν. Φάνηκε ευγενικός, μου είπε ότι θα μου τα πληρώσει ό,τι είναι μέχρι τελευταίο Ευρώ (σε σημείο που ένοιωσα ότι έπρεπε να τον ευχαριστήσω που τα παιδιά του μετά το συμβάν έδειξαν υπευθυνότητα). Τυχερός στην ατυχία μου ένοιωσα - ευτυχώς έλεγα μέσα μου που δεν ακούμπησε καθόλου ρόδα, και που δεν την έκαναν μ' ελαφρά πηδηματάκια (δύσκολο αν είναι παρέα, βέβαια, πρέπει να είναι όλοι ζώα)...
Τέλος πάντων. Το τρέξιμο είναι αυτό που με χαλάει περισσότερο.Αυτό μάλλον έπρεπε να μπει στο 'Ό,τι πιο απίθανο...' και όχι στα 'Ζώα'.
Ψιλοαπίθανο αυτό που σου συνέβη, ευχάριστη έκπληξη.
Ευγε και στον τύπο και στα παιδιά του.Όντως , ευχάριστη έκπληξη. Εγώ το Astra κάθε που το πλένω , κάτι καινούριο ανακαλύπτω. Κωλογειτονιά.
Κ εγω....
Τι εχουν με τα Αστρα;;;
Μεχρι και στο καπο εχω χαραξιας απο καποιον μαλακα που κατι ακουμπησε και το εσυρε μετα.... -
Να κάνω μια σφήνα εδώ να πω τον πόνο μου - σήμερα το βράδυ κι ενώ είχα παρκάρει σε άνετο δρόμο (βρίσκεις εύκολα θέση) στο Μαρούσι βρήκα το μπροστινό αριστερό φτερό μου βαθουλωμένο από κάποιον που μάλλον επιχειρούσε μανούβρα (αναστροφή?) και δεν υπολόγισε σωστά το μέγεθος του αυτ/του του. Εκεί που φόρτωνα παρατήρησα ότι μου είχαν αφήσει στους καθαριστήρες χαρτάκι από πρόγραμμα σινεμά με σημειωμένο έναν αριθμό κινητού. Τηλεφώνησα και ο κύριος που απάντησε μου εξήγησε ότι το μέγεθος της ζημιάς δεν το γνώριζε από πρώτο χέρι αλλά επρόκειτο για το δικό του αυτοκίνητο το οποίο το είχε δώσει στα παιδιά του για να βγουν. Φάνηκε ευγενικός, μου είπε ότι θα μου τα πληρώσει ό,τι είναι μέχρι τελευταίο Ευρώ (σε σημείο που ένοιωσα ότι έπρεπε να τον ευχαριστήσω που τα παιδιά του μετά το συμβάν έδειξαν υπευθυνότητα). Τυχερός στην ατυχία μου ένοιωσα - ευτυχώς έλεγα μέσα μου που δεν ακούμπησε καθόλου ρόδα, και που δεν την έκαναν μ' ελαφρά πηδηματάκια (δύσκολο αν είναι παρέα, βέβαια, πρέπει να είναι όλοι ζώα)...
Τέλος πάντων. Το τρέξιμο είναι αυτό που με χαλάει περισσότερο.Αυτό μάλλον έπρεπε να μπει στο 'Ό,τι πιο απίθανο...' και όχι στα 'Ζώα'.
Ψιλοαπίθανο αυτό που σου συνέβη, ευχάριστη έκπληξη.
Ευγε και στον τύπο και στα παιδιά του.Όντως , ευχάριστη έκπληξη. Εγώ το Astra κάθε που το πλένω , κάτι καινούριο ανακαλύπτω. Κωλογειτονιά.
Κ εγω....
Τι εχουν με τα Αστρα;;;
Μεχρι και στο καπο εχω χαραξιας απο καποιον μαλακα που κατι ακουμπησε και το εσυρε μετα....Έχουν μαλακομαγνήτη.
Τέτοια γρατζουνιά έχω μία στον προφυλακτύρα και μία στο φτερό. Δεν θα πετύχω έναν ; Θα πληρώσει για όλους ( κυριολεκτικά εννοώ , θα με πληρώσει ).
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
- Εκτός και αν μιλάμε για κανένα 50άρι παπί, οποιοδήποτε μηχανάκι είναι πολύ γρηγορότερο από αυτοκίνητο σε επιτάχυνση (πχ. το δικό μου έχει 0-100 γύρω στα 5 sec) και άρα έτσι και αλλιώς θα φύγει μπροστά, οπότε γιατί όχι από το φανάρι ? Ναι, υπάρχουν και οι περιπτώσεις που λες, που κλείνουν όλες τις λωρίδες και σέρνονται με 40 χαω, φάουλ. Αλλά σκέψου πόσο συχνά συμβαίνει αυτό. Πιο συχνό δεν είναι οι μηχανές μπροστά σου να 'εξαφανίζονται' ?
Σπανια!
Ειχα βαλει παλιοτερα φωτο στην Μεσογειον, πριν την γεφυρα Καλατραβα, οπου ηταν ενα μηχανακι σε καθε μια απο τις 3 λωριδες και πηγαιναν παραλληλα και ο καθενας στη μεση της λωριδας.....
Μας πηγαιναν ~2 φαναρια ετσι...
Μετα αναγκαστικαν να κανουν ακρη....Τα 2 σοβαρά φάουλ που κάνουν πολλοί δικυκλιστές στην περίπτωση αυτή είναι (α) πατάνε πάνω στη διάβαση των πεζών (β) πάνε μπροστά από το φανάρι και δεν το βλέπουν και περιμένουν να τους κορνάρουν...
Συνηθως οι μηχανες σταματανε μπροστα απο τα αυτοκινητα ΠΑΝΩ στη διαβαση και οταν ερχεται το 'δευτερο κυμμα' σταματανε ΜΕΤΑ το φαναρι......
-
Ελεγμένο είναι ότι ο εκ δεξιών είναι αυτός που καθορίζει την προτεραιότητα σε δρόμο με πάνω από μία λωρίδες. Είναι ελεγμένο και πληρωμένο από συγγενή.Εννοείς από δεξιό κάθετο δρόμο. Αλλιώς για κάνε μας μια αναπαράσταση του συγγενή, γιατί μάλλον κάτι δεν έχεις καταλάβει καλά.
OMG! Τι άλλο θ'ακούσουμε!!!
-
λυπαμαι για ΟΛΟΥΣ αυτους που δηλωνουν οτι αγαπανε πιο πολυ τον κουβα τους απο την σωματικη ακεραιοτητα του ανθρωπου....
ΟΠΟΙΑ ΜΑΛΑΚΙΑ και να κανει ο αναβατης ΟΦΕΙΛΗΣ να τον προστατευσεις γιατι ειναι ΑΝΘΡΩΠΟΣ!!!!
Δηλαδη επικρατει ο νομος της ζουγκλας πλεον????
οταν ημουνα κ εγω πιτσιρικος (γιατι τωρα ειμαι πατερας σας )ΣΕΒΟΜΟΥΝΑ ΤΙΣ ΜΟΤΟ .
Και ναι εχετε δικιο για τα καποια μαλακισμενα που κανουνε σφηνες κλπ αλλα
εγω με 500 αλογα ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΗ ΛΕΩ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΣΕ ΠΑΠΙ!!!
ΠΑΩ ΜΕ ΤΟ τουτου μου μπραλλο κλπ αλλα δεν κυνηγαω μηχανακια ουτε κανω εξυπναδες οπως οι ΣΑΧΟΡΑΛΛΑΚΗΔΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ 30 ποντους απο τον πισω τροχο μου οταν ειμαι με το 1000. στα κλειστα κομματια στην επιδαυρο...ΙΣΩΣ ΓΙΑΤΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΑΠΟ ΜΟΤΟ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΑ!!!!
ΛΥΠΑΜΑΙ ολους οσους σκεφτονται ετσι ....η αυτοκινηση ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΜΑΧΩΜΕΝΟΥΣ......
Συμφωνώ στο θέμα της προστασίας του αναβάτου. Το θέμα είναι το κόστος που προκύπτει για εμένα που θα σε προτατεύσω ή εσένα που θα με προστατεύσεις. Υπάρχει προστασιόμετρο ; Μέχρι πιο σημείο η ασφάλειά του , είναι σημαντικότερη από το οικονομικό στραπάτσο που θα πάθω εγώ εάν αναγκαστώ να αλλάξω αυτοκίνητο , γιατί το έριξα στην κολώνα για να μην χτυπήσω τον οποιονδήποτε και μετά ο οποιοσδήποτε το παίζει αλέκος ; Η οικογένειά μου τι χρωστάει να σοκαριστεί και ενδεχομένως να χτυπήσει ή ό,τι άλλο προκειμένου να μην χτυπήσει ο χ,ψ ; Θα προσπαθήσω να μην χτυπήσω κανέναν γιατί άτυχες στιγμές όλοι έχουμε , το ερώτημα είναι , με τι κόστος.
Δεν καταλαβαινω γιατι εγω πρεπει να θεσω σε κινδυνο τον εαυτο μου, τους γυρο μου - αν φερω τετακα στην εθνικη, την γαμησαν ολοι οσοι ηταν πισω μου και γω μαζι- επειδη ενας αυτοχειρας/future ΑΜΕΑ αποφασησε να το παιξει κορωνα-γραμματα;;;;
Αφου το αποφασησε και του ρθαν γραμματα.... Προβλημα του -
κωστα _(kacey) το δεκμβριο του 05 ο αδερφος μου με r6 εκανε διηθηση και ενας μ@@ας με ενα πουντο αλλαξε λωριδα χωρις να τον δει με αποτελεσμα να τον ριξει σπασμενος ασταργαλος-χερι θελεις να σου πω το αποτελσμα?
στην αρχη ελεγε αυτος τα δικα του,τελικα η ασφαλεια του εδωσε 17000 ευρω μαζι με την ολικη καταστροφη της,γιατι ειχε κανει αγωγη και εκρεμουσε δικη,και για να ην φτασουνε δικαστηρια του τα εδωσε να ξεμπερδευει.
μετα μας επαιρνε τηλ ο τυπος για να μην ζητησουμε την ποινικη του διωξη..
αν υπηρχε περιπτωση να κερδισει το δικαστηριο η εθνικη δεν θα το ηξερε??χαζη ειναι??
δεν το πιστευω αυτο..
αρα λοιπον η θεωρια απο την πραξη διαφερει αρκετα στα σημεια. -
Ο χρήστης nasos έγραψε:
Ελεγμένο είναι ότι ο εκ δεξιών είναι αυτός που καθορίζει την προτεραιότητα σε δρόμο με πάνω από μία λωρίδες. Είναι ελεγμένο και πληρωμένο από συγγενή.
Εννοείς από δεξιό κάθετο δρόμο. Αλλιώς για κάνε μας μια αναπαράσταση του συγγενή, γιατί μάλλον κάτι δεν έχεις καταλάβει καλά.
Λαοδικείας , Νίκαια. Δύο λωρίδες , ο θείος μου στην αριστερή. Σε κάποιο κάθετο προσπαθεί κάποιος να βγει και ο δεξιός του επιτρέπει. Ο θείος μου δεν του επέτρεψε , ως όφειλε , σύμφωνα με τον δικαστή και πλήρωσε.
OMG! Τι άλλο θ'ακούσουμε!!!
Τι δεν κατάλαβες ; Δεν δέχεσαι ότι είναι επιπρόσθετο ( κατ' εμέ απαραίτητο ) χαρακτηρίστικό το μπουφάν με τις επενδύσεις όταν οδηγείς δίκυκλο ; Εγώ φωράω χειμώνα - καλοκαίρι και μποτάκια για τον αστράγαλο. Ακόμη και για τον ήλιο όταν είσαι με 35 βαθμούς έξω είναι καλό να είσαι καλυμένος. Τι άλλο θα ακούσεις ;
-
λυπαμαι για ΟΛΟΥΣ αυτους που δηλωνουν οτι αγαπανε πιο πολυ τον κουβα τους απο την σωματικη ακεραιοτητα του ανθρωπου....
ΟΠΟΙΑ ΜΑΛΑΚΙΑ και να κανει ο αναβατης ΟΦΕΙΛΗΣ να τον προστατευσεις γιατι ειναι ΑΝΘΡΩΠΟΣ!!!!
Δηλαδη επικρατει ο νομος της ζουγκλας πλεον????
οταν ημουνα κ εγω πιτσιρικος (γιατι τωρα ειμαι πατερας σας )ΣΕΒΟΜΟΥΝΑ ΤΙΣ ΜΟΤΟ .
Και ναι εχετε δικιο για τα καποια μαλακισμενα που κανουνε σφηνες κλπ αλλα
εγω με 500 αλογα ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΗ ΛΕΩ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΣΕ ΠΑΠΙ!!!
ΠΑΩ ΜΕ ΤΟ τουτου μου μπραλλο κλπ αλλα δεν κυνηγαω μηχανακια ουτε κανω εξυπναδες οπως οι ΣΑΧΟΡΑΛΛΑΚΗΔΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ 30 ποντους απο τον πισω τροχο μου οταν ειμαι με το 1000. στα κλειστα κομματια στην επιδαυρο...ΙΣΩΣ ΓΙΑΤΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΑΠΟ ΜΟΤΟ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΑ!!!!
ΛΥΠΑΜΑΙ ολους οσους σκεφτονται ετσι ....η αυτοκινηση ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΜΑΧΩΜΕΝΟΥΣ......
Συμφωνώ στο θέμα της προστασίας του αναβάτου. Το θέμα είναι το κόστος που προκύπτει για εμένα που θα σε προτατεύσω ή εσένα που θα με προστατεύσεις. Υπάρχει προστασιόμετρο ; Μέχρι πιο σημείο η ασφάλειά του , είναι σημαντικότερη από το οικονομικό στραπάτσο που θα πάθω εγώ εάν αναγκαστώ να αλλάξω αυτοκίνητο , γιατί το έριξα στην κολώνα για να μην χτυπήσω τον οποιονδήποτε και μετά ο οποιοσδήποτε το παίζει αλέκος ; Η οικογένειά μου τι χρωστάει να σοκαριστεί και ενδεχομένως να χτυπήσει ή ό,τι άλλο προκειμένου να μην χτυπήσει ο χ,ψ ; Θα προσπαθήσω να μην χτυπήσω κανέναν γιατί άτυχες στιγμές όλοι έχουμε , το ερώτημα είναι , με τι κόστος.
Δεν καταλαβαινω γιατι εγω πρεπει να θεσω σε κινδυνο τον εαυτο μου, τους γυρο μου - αν φερω τετακα στην εθνικη, την γαμησαν ολοι οσοι ηταν πισω μου και γω μαζι- επειδη ενας αυτοχειρας/future ΑΜΕΑ αποφασησε να το παιξει κορωνα-γραμματα;;;;
Αφου το αποφασησε και του ρθαν γραμματα.... Προβλημα τουΑυτό αναρωτιόμουν και εγώ. Μέχρι που θα πας για να προστατεύσεις τον άλλον ;
-
κωστα _(kacey) το δεκμβριο του 05 ο αδερφος μου με r6 εκανε διηθηση και ενας μ@@ας με ενα πουντο αλλαξε λωριδα χωρις να τον δει με αποτελεσμα να τον ριξει σπασμενος ασταργαλος-χερι θελεις να σου πω το αποτελσμα?
στην αρχη ελεγε αυτος τα δικα του,τελικα η ασφαλεια του εδωσε 17000 ευρω μαζι με την ολικη καταστροφη της,γιατι ειχε κανει αγωγη και εκρεμουσε δικη,και για να ην φτασουνε δικαστηρια του τα εδωσε να ξεμπερδευει.
αν υπηρχε περιπτωση να κερδισει το δικαστηριο η εθνικη δεν θα το ηξερε??χαζη ειναι??
δεν το πιστευω αυτο..
αρα λοιπον η θεωρια απο την πραξη διαφερει αρκετα στα σημεια.Βασικά αυτό που λες ότι 'αν η εθνική ήξερε ότι θα κερδίσει το δικαστήριο τότε γιατί δεν το έκανε' δεν είναι στάνταρ. Και ο λόγος είναι ότι υπάρχουν ατυχήματα που δεν αποδεικνύεται πως γίνανε (απαιτούνται μάρτυρες). Σε φίλο μου ο μπροστά του έκανε όπισθεν και τον χτύπησε και με το που κατεβαίνει του λέει 'στην ασφάλεια θα πω ότι με χτύπησες από πίσω...'
Οπότε μη το ψάχνεις. Δε λέω ότι έτσι θα γινόταν με τον αδερφό σου στα σίγουρα. Επίσης το θέμα της διήθησης είναι και λίγο πολύπλοκο. Τη στιγμή που η μηχανή φτάνει δίπλα σε ένα αμάξι (εκ διήθησης), αν το αμάξι αλλάξει λωρίδα (που πάει να πει ότι δίπλα υπάρχει χώρος - δεν υπάρχει αυτοκίνητο) τότε η μηχανή θα τραβηχτεί στη λωρίδα που πάει να μπει το αμάξι. Αν το αυτοκίνητο χτυπήσει τη μηχανή άντε να αποδείξεις ότι η μηχανή δεν εκινείτο κανονικά δίπλα σου αλλά βρέθηκε δίπλα σου επειδή έκανε διήθηση.
-
δεν το πιστευω αυτο..
αρα λοιπον η θεωρια απο την πραξη διαφερει αρκετα στα σημεια.Και εγω για δεδικασμενα σου μιλαω, οχι για θεωρια. Και εσυ δεν μου ειπες για δικαστικη αποφαση, αλλα για εξωδιοκ συμβιβασμο
ginosm
αυτο που λες για το ποιος αποφασιζει να δωσει προτεραιοτητα, δεν εχει ΚΑΜΜΙΑ λογικη. Αυτος που εβγαινε απο τον καθετο δρομο ειτεα) ειχε ετσι κι αλλιως προτεραιοτητα οποτε ολοι επρεπε να σταματησουν
β) δεν ειχε προτεραιοτητα, ο της δεξιας λωριδας αποφασισε να τον αφησει, αλλα ο της αριστερη λωριδας ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ να εχει προτεραιοτητα εναντι αυτου που βγαινει απο τον καθετο και αλλα κανει οτι γουσταρει.
αμα μου δειξεις που στον κοκ λεει αυτο που λες, θα πω οκ. Αλλα δεν θα το βρεις πουθενα.
Σεναριο:
Αυτοκινητο θελει να βγει στην Κηφισιας απο καθετο στενο. Αυτοκινητο στην δεξια του κανει σημα να περασει, και αυτος αποφασιζει να βγει στην μεσαια ή στην αριστερη επειδη πχ αμεσως μετα θελει να στριψει. Εσυ μου λες δηλαδη οτι οταν θα πεσουν αλλοι 15 πανω του, θα τον πληρωσουν επειδη επρεπε ολη η Κηφισιας να σταματησει για την παρτη του επειδη ο ενας της δεξιας λωριδας (που μπορει πχ να εστριβε να μπει εκει απο οπου εβγαινε ο αλλος και για αυτο τον αφησε να βγει) τον αφησε να περασει?
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Αφου δεν υπολογιζουν οι ιδιοι την ζωη τους και την σωματικη ακεραιωτιτα τους, δεν καταλαβαινω πως απαιτουν να τα υπολογηζουμε εμεις;
Αν το απαιτούν, έχουν λάθος.
Αλλά εσένα το δικό σου καθήκον είναι να προστατεύεις την ανθρώπινη ζωή πρώτα τη δική σου και των οικείων σου, και μετά όλων των υπολοίπων, πάνω απ΄όλα τα άλλα καθήκοντα.
Ειναι σαν να λες κριμα το παλικαρι βομβιστη που μπηκε στο λεοφωρειο και ανατιναχτικε μαζι με τους υπολοιπους...
Λάθος παραλληλισμός. Βασικά, είναι σα να είσαι στο Μετρό και να λες 'καλέ κοίτα, αυτός θέλει να πέσει στις ράγες να αυτοκτονήσει, δε βαριέσαι, αν δεν υπολογίζει αυτός τη ζωή του, γιατί να με νοιάζει εμένα'.
**Ο παραλληλισμός είναι λάθος επειδή σπανιότατα δικυκλιστές παίρνουν στο λαιμό τους άλλους (ακούς IOANNISTSA με τα bold σου ?) **Τις συντριπτικά περισσότερες φορές ο δικυκλιστής σκοτώνεται ή τραυματίζεται σοβαρά επειδή ο αυτοκινητιστής χάζευε ή αδιαφορούσε ή έθετε τις λαμαρίνες πάνω από τον -έστω μαλάκα- συνάνθρωπο. Και η ζημιά του αυτοκινητιστή άντε να 'ναι ένα τσαλακωμένο φτερό...
Τα bold και κυρίως τα χρώματα μπήκαν για να δείξω την σειρά προτεραιότητας που δίνω στην σωματική ακεραιότητα :
1:Πράσινο, Η δική μου και κατ΄επέκταση των συνεπιβατών
2:Πορτοκαλί, των άλλων οδηγών και πεζών
3:Κόκκινο, του ΑΜΕΑΤώρα στην περίπτωση που πάει να συμβεί ένα ατύχημα με ένα ΑΜΕΑ, παρόλο που του βοηθάω, διευκολύνω, παραχωρώ προτεραιότητα κλπ η παραπάνω σειρά καθορίζει τις ενέργειες που θα κάνω για να μην καταλήξω εγώ ΑΜΕΑ, οι συνεπιβάτες μου και οι υπόλοιποι οδηγοί.
Παράδειγμα ΑΜΕΑ κάνει σφήνα-διήθηση και δεν ξέρω γω πως το ονομάζετε,
θα φρενάρω, θα κόψω ταχύτητα και εάν η σύγκρουση δεν αποτρέπετε
δεν θα αλλάξω πορεία, λωρίδα ούτε θα βγω εκτός οδοστρώματος
εάν οι συνθήκες κίνησης δεν το επιτρέπουν,
γιατί πχ είδη έχω μικρή ταχύτητα αφού φρέναρα άμα αλλάξω λωρίδα ο από πίσω θα με εμβολίσει,
αν είναι κατοικημένη η περιοχή δεν θα βγω εκτός οδοστρώματος
να αρχίσω να θερίζω πεζούς ούτε θα βάλω σημάδι της κολώνες της ΔΕΗ.Έχω λάθος και που ?
-
Λαοδικείας , Νίκαια. Δύο λωρίδες , ο θείος μου στην αριστερή. Σε κάποιο κάθετο προσπαθεί κάποιος να βγει και ο δεξιός του επιτρέπει. Ο θείος μου δεν του επέτρεψε , ως όφειλε , σύμφωνα με τον δικαστή και πλήρωσε.Την ξέρω την περιοχή. Χωρίς συνυπαιτιότητα; Πολύ περίεργο!
Τέλος πάντων, αυτό που ήθελα να σχολιάσω είναι πως μερικοί ισχυρίζονται πως όταν δύο οχήματα κινούνται παράλληλα, ο δεξιός έχει προτεραιότητα. Αν δεν εννοούσες αυτό, πάσο. Κατάλαβα λάθος...
Τι δεν κατάλαβες ; Δεν δέχεσαι ότι είναι επιπρόσθετο ( κατ' εμέ απαραίτητο ) χαρακτηρίστικό το μπουφάν με τις επενδύσεις όταν οδηγείς δίκυκλο ; Εγώ φωράω χειμώνα - καλοκαίρι και μποτάκια για τον αστράγαλο. Ακόμη και για τον ήλιο όταν είσαι με 35 βαθμούς έξω είναι καλό να είσαι καλυμένος. Τι άλλο θα ακούσεις ;
Φυσικά και δέχομαι πως είναι ένα επιπρόσθετο μέτρο ασφάλειας. Αυτό που μ'έκανε και τσίνισα όμως, είναι πως μπορούμε να πούμε ζώο την τύπισσα επειδή δεν φόραγε 'εξοπλισμό' πάνω στο παπί.
Μια που το έφερε η κουβέντα, κι εγώ οδηγώ μηχανή. Συγεκριμένα έχω ένα Super Tenere 750. Την οδηγώ τον τελευταίο καιρό πάρα πάρα πολύ τακτικά, το αυτοκίνητο το κινώ 1 φορά ανά 10-15 μέρες. Ειδικά από τότε που πήρε κράνος η κοπέλλα μου και ανεβαίνει κι αυτή τακτικότατα.
Τις τελευταίες 2-3 εβδομάδες το θερμόμετρο παίζει 40-50 βαθμούς. Εγώ κυκλοφορώ αποκλειστικά με κοντομάνικο και ίσως αν δροσίσει το βράδυ καμιά ζακέτα. Εχω πέσει ουκ ολίγες φορές, με κράνος και χωρίς κράνος, με μπουφάν και χωρίς μπουφάν. Ε, προτιμώ αν είναι να πάω από τροχαίο, παρά να πεθαίνω κάθε λεπτό (μεταφορικά και κυριολεκτικά) μέσα σε εξοπλισμό ασφαλείας ενώ κάνω πάνω-κάτω κάθε μέρα 3-4 φορές Κηφισό, Σταδίου, Πανεπιστημίου, Ακαδημίας, Συγγρού, Κηφισίας, Πειραιώς, Βουλιαγμένης, Ποσειδώνος. Εδώ πριν δύο εβδομάδες κατέβαινα Συγγρού 4 το μεσημέρι και το θερμόμετρο έλεγε 52 βαθμούς. Εκείνη τη μέρα είχα παρκάρει στις 12 τη μηχανή σε πελάτη στην Κωνσταντινουπόλεως για 30 λεπτά, και φεύγοντας έλεγε 63 βαθμούς. Επρεπε να ήμουν με μπουφάν;
Θα ήθελα επίσης να προσφέρω κάτι άλλο σε όλη την κόντρα μηχανή-αυτοκίνητο. Προσωπικά προσπαθώ να οδηγώ με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην κάνω αυτά που δεν θα μ'άρεσαν εμένα να μου κάνουν (είτε σαν πεζό, είτε σαν οδηγό). Δοκιμάστε το, πιάνει.
-
Με παρεκινησαν τα γραπτα του μουσουργου και ανοιξα τον ΚΟΚ.(Τελευταια φορα που το ειχα ξανακανει αυτο ηταν .....ηταν.....).
Δυστυχως δεν βρηκα πουθενα να ** υποχρεωνει* τον πισω να κινηθει με ιση η λιγοτερη ταχυτητα απο τη στιγμη που καποιος που ειναι σε αλλη λωριδα και πιο μπροστα γνωστοποιει οτι θα προσπερασει εναν τριτο.*Για να βρειτε τον ΚΟΚ, ψαξτε στο http://www.ydt.gr/main/Home.jsp και μετα καπου αριστερα ενα κλικ στη ΤΡΟΧΑΙΑ και ...ε γραμματα ξερετε .
Ενα tip
Το κεφαλαιο με τους κανονες οδικης συμπεριφορας αρχιζει στη σελιδα 50.Χμ....
Δεν καταλαβες τι εγραψα.
Ο ΚΟΚ υποχρεωνει να κραταμε σταθερη την ταχυτητα μας -οχι ιση με καποιον- οταν αντηληφθουμε οτι καποιο οχημα μας προσπερνα -δηλ. να χει βγαλει φλας που να υποδεικνυεει την προθεση του να μπει μπροστα μας, ουτος ωστε να τον διευκωλυνουμε και να αποφυγουμε ενα τροχαιο.Απο κει και περα.
Αν υπολογησε λαθος το οχημα που αλλαζει λωριδα, φταιει.
Αν πατησω γκαζι για να τον κλεισω, φταιω.Αυτό που προσπαθεί να σου εξηγήσει o DAP φίλε Wagner είναι πως άλλο η αλλαγή λωρίδας ( ακόμη και για ενδεχόμενη προσπέραση ) και άλλο αυτή καθ' αυτή η προσπέραση. Κανείς δεν με υποχρεώνει ( στα όρια της νόμιμης κίνησης ) να σου επιτρέψω ή διευκολύνω την αλλαγή λωρίδας ούτε όταν πρόκειται για κίνηση αυτοκινήτων σε στοίχους είτε όχι. Υπάρχει μόνο μία διάταξη που περιγράφει ως γενικό κανόνα ( περί παραχωρήσεων προτεραιότητος κτλ ) ότι ο εκ δεξιών ακόμη και σε κίνηση σε στοίχους έχει προτεραιότητα ( όπως επίσης ότι είναι αυτός που την παραχωρεί σε ένα δρόμο με 2 και πάνω λωρίδες κάτι που σημαίνει ότι εάν σταματήσει ο δεξιότερος και παραχωρήσει την προτεραιότητά του όλοι αριστερότερα αυτού πρέπει να σταματήσουν ) αλλά αφορά νομίζω πως αφορά σε ταυτόχρονο ελιγμό προς μία λωρίδα από δύο οχήματα ένα εξ αριστερών και ένα εκ δεξιών.
Ναι μεν μιλαει για αλλαγη λωριδας ο DAP, αλλα το θεμα ξεκινησε με τις σφινες.
Οταν κανω σφινα την κανω για να προσπερασω καποιον.
Ετσι δεν ειναι;
Αρα: σφινα = γρηγορη προσπεραση
Εγω τουλαχιστον το αντιλαμβανομαι ετσιΝαι αλλά ο νόμος δεν λειτουργεί βάσει τις αντιλήψεις του καθ' ενός. Είναι σαφής.
Oxi.
Λειτουργει βαση του Δικαστη που οα πεσεις.
Αν καταφερω και τον πισω οτι εβγαλα φλας ως οφειλα, κοιταξα το κανω ως οφειλα ξεκινησα να αλλαζω λωριδα και πατησες γκαζι για να με κλεισεις επιτηδες, ενω οφειλες να διατιρησεις την ταχυτητα σου αμεταβλιτη....
Ε πολυ απλα.... Θα πρεπει να αποδειξεις οτι εκανα σφινα....
Ζώα,Ζώα,Ζώα [#7]