-
Aκούστε ζώο: Πήγαινα με 130 στο στενό κατω απ' το σπίτι μου και πετάχτηκε πεζός! Άμα τον σκοτωνα, καλά να πάθαινε!
-
Ο χρήστης dimitris74 έγραψε:
Μήπως τελικά ο χαρακτηρισμός ΑΜΕΑ είναι επιεικής ?
Με μια παράβαση ανά δευτερόλεπτο μέσο όρο, ούτε στο Video σε Slow Motion δεν μπορούμε να μετρήσουμε τις παραβάσεις που έκανε.
Παρόλα αυτά βέβαια είναι προσεκτικός οδηγός αφού έφτασε αρτιμελής και σωος στον προορισμό του.Αυτούς λοιπόν ονομάζω ΑΜΕΑ με αρκετή δόση Χιούμορ και Επιείκειας.
επειδη έχεις σκαλώσει με το συγκεκριμενο χαρακτηρισμο ΑΜΕΑ,
να σε πληροφορήσω οτι το σωστό ειναι ατομο με ειδικές ικανότητες.
δεν ξέρω ποσους ειχες την τιμή να γνωρίσεις. εγω παντως ειχα την τιμή να γνωρίσω αρκετούς.για το δε βιντεο που ανακάλυψες μετα την προβολή του απο τα δελτία ειδήσεων να ξέρεις οτι ειναι αρκέτα παλιο.
ελπιζω να χαρακτηρίζεις με τον ιδιο τρόπο και τον τυπα με την bmw που θα ειδες να παίξει και αυτος στα δελτία και δοθηκε και με περιοδικό οπως και το βιντεο που αναφέρεις.αυτα προς αποκατασταση μερικών θεμάτων.
το να ξεκινήσω την αντιπαράθεση μαζί σου η με οποιονδήποτε αυτοκινητάκια ειναι το ιδιο με το να ζητήσω απο τον σκύλο μου να κατουρήσει στην λεκάνη. βιώνεις διαφορετικά την κυκλοφορία στους δρομους και απλά αδυνατείς να καταλάβεις τα παραπάνω ερεθίσματα και την περισσοτερο ανεπτυγμένη αντίληψη που οφείλεται να έχεις για να οδηγήσεις μηχανή.
ελπιζω το κείμενο που εβαλα στο προηγούμενο ποστ να σε βοηθήσει να καταλάβεις οτι οπως και εγώ ειμαι αόρατος για σενα και θα σωσεις τον πεζό χτυπώντας με (προηγούμενη ερώτηση σου) ετσι και εσύ εισαι αόρατος στον οδηγο του λεωφορείου η του φορτηγού που απλά θα σε χτυπήσει.Ο χαρακτηρισμος ΑΜΕΑ δεν εχει μπει για να προσβαλει τους συνανθρωπους μας με κινητικες αναπηριες, αλλα για να χαρακτιρησει τους αρτιμελης παπακιδες, που πανε οπως να ναι και εχουν πολλες πιθανοτιτες να καταλυξουν ΑΜΕΑ.
Οταν λεμε οτι 'πρεπει να τους συμπεριφερομαστες ως ΑΜΕΑ' ενωουμε οτι οπως δεν κορναρουμε σε ανθρωπο που διασχιζει τον δρομο με το αναπ.καροτσακι του και δεν τον βρηζουμε αλλα κανουμε οτι ειναι δυνατον ωστε να γινει η διελευση του ασφαλης, κατα τροπο τουτο, πρεπει να συμπεριφερομαστε και στους παπακιδες.
Ετσι κ αλλιως, εκει θα καταλυξουν.
Στην καλυτερη.
Αλλιως...Λιπασμα για τα κιπαρισσια... -
Ο χρήστης dimitris74 έγραψε:
«Τύφλωση απροσεξίας» (Inattentional Blindness)
«Αόρατοι» γορίλες και μοτοσυκλετιστική ασφάλειαΜακρυα απο μας....
-
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
Για να καταλαβετε λοιπον ......
Ας ερθει ... να μου πει οτιδηποτε για αυτον, εμενα ΔΕΝ με νοιαζει να γινοταν κιμας στην μπαριερα.
Οκ καταλάβαμε.
Είτε μιλάμε για το μηχανάκια που σε πέρασε παράνομα και επικίνδυνα, είτε για το ΙΧ που σε έκλεισε, είτε για τη νταλίκα που σε απείλησε, τον πεζό που πετάχτηκε, το σκύλο / γατάκι που ξεμύτισε, στα π@π@ρι@ σου κι αν θα λιώσεις στη μπαριέρα μια ψυχή, αρκεί να βγείς στα δικαστήρια αθώος και να μην πάθεις τίποτα εσύ. Το βραδάκι μπορεί να βγείς για καμια μπυρίτσα με φίλους, να γελάσετε με το π@π@ρα που του μαθες μια για πάντα οτι στο δρόμο δεν αστειεόμαστε, οτι κυκλοφορούν και αδέκαστοι οδηγοί-τιμωροί, μπορεί να γράψεις και κανα post στο forum μιας και αισθάνεσαι την ηθική υποχρέωση να μεταλαμπαδεύσεις της ηθικές σου αξίες και σε άλλους.
Μερικές σελίδες πιο πρίν είχα γράψει για άνθρωπο αμόρφωτο/ακαλλιέργητο, το οποίο μάλιστα διαπίστωσα οτι σου φάνηκε γελοίο. Ανακαλώ το χαρακτηρισμό (αναφέρομαι στο μέρος που σε χαρακτήρισα 'ανθρωπο' προφανώς).
Φίλε καλά να είσαι, χίλια χρόνια να ζήσεις υγιής και ευτυχισμένος, μακάρι μόνο να μην οδηγήσει κανένας άνθρωπος που ξέρω και νοιάζομαι κοντά σου.
Πες οτι στην θεση του Κεϊσυ ηταν καποιος αλλος που δεν θα ακουγε το κορναρισμα.... Και δεν εκοβε την προσπεραση, την οποια ο μαλακας με την μηχανη οφειλε να διευκολυνει, οπως ρητα αναφερεται στον κοκ....
Που θα ταν η μηχανη;;;;
Στις ΜΠΑΡΙΕΡΕΣ!Αυτο που δεν καταλαβαινεται ειναι οτι σας κραζουμε μπας και καταλαβετε οτι πατε να βγαλετε τα ματακια σας -στην καλυτερη- με τα ιδια σας τα χερακια.
Οταν το καταλαβετε, θα ειναι καλυτερα για ολους -
Ο χρήστης chemic έγραψε:
βρε kilo στη συγκεκριμένη περίπτωση γιατί θα έβγαινε αθώος αν γινόταν κάτι;
βγήκε νόμος να κλείνουμε τις μοτο;Οχι, αλλα υπαρχει παραγραφος στον ΚΟΚ που υποχρεωνει να διευκολυνουμε τις προσπερασεις αντι να τις δισχεραινουμε οπως εκανε ο παπακουλας.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ποιος είναι αυτός που θα αναγκάσει τον οδηγό να υπολογίσει το αν κάποιος έρχεται από πίσω με 200 αντί για 100 χλμ; Εσύ μπορείς να απαιτείς ο,τιδήποτε, αλλά ο άλλος έχει ταυτόχρονα από εσένα την απαίτηση να οδηγείς σε ταχύτητες που να μπορεί να υπολογίσει χωρίς να παριστάνει τον πιλότο του NASCAR. Έτσι λοιπόν, αν το όριο είναι 100 χλμ και σε δει στα 100 μ., μπορεί πολύ εύκολα να ξεγελαστεί, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι ηλίθιος ή ανίκανος. Έτσι θα βγει στην αριστερή σε 2', ενώ εσύ θα έχεις φτάσει τον προφυλακτήρα του σε 3'! Γιατί η δική σου 'απαίτηση' είναι μεγαλύτερης ισχύος από τη δική του απαίτηση, που άλλωστε είναι και σύμφωνη με το νόμο, δηλ. να οδηγείς με λογική και αναμενόμενη ταχύτητα; Πολύ περισσότερο αφού εκείνος θα έχει κάνει ένα λανθασμένο υπολογισμό χωρίς δόλο, ενώ εσύ θα έχεις ενεργήσει με πρόθεση να παρανομήσεις.Στα 2 τελευταία ερωτήματα δεν απάντησες πάντως.
Εχεις καταλαβει οτι η μηχανη ηταν στην δεξια λωριδα με 230 μεχρι που αναψε το αριστερο φλας ο Κεϊσυ και αρχησε την προσπεραση;
Διαβαζεις η απλα δεν εχεις τι να κανεις;;;
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Aκούστε ζώο: Πήγαινα με 130 στο στενό κατω απ' το σπίτι μου και πετάχτηκε πεζός! Άμα τον σκοτωνα, καλά να πάθαινε!Να προσεχεις μη σου πεταχτει τιποτ αλλο και μας κερασεις ολους καφε...
-
Ο χρήστης Wagner669 έγραψε:
Aκούστε ζώο: Πήγαινα με 130 στο στενό κατω απ' το σπίτι μου και πετάχτηκε πεζός! Άμα τον σκοτωνα, καλά να πάθαινε!
Να προσεχεις μη σου πεταχτει τιποτ αλλο και μας κερασεις ολους καφε...
Σαν τι δλδ;
-
Σαν τι δλδ;
κανας πλάτανος π.χ.
-
Ο χρήστης v@silis έγραψε:
Σαν τι δλδ;
κανας πλάτανος π.χ.
Κατι σε απορριμματοφορο ειχα κατα νου....
Ο π...τις ειχε καμενο τον φαρο κ εκανε οπισθεν....
Αν δεν εψαχνα τα κοντρολ του γκαραζ -πηγαινα με 5χαω- τον ειχα.... -
Wagner
ΥΠΟΘΕΤΩ οτι εγινε ετσι το πραμα, παντως στην μεσαια και στην αριστερη που μπηκα, ΔΕΝ υπηρχε μηχανη και εγω πηγαινα ηδη πολυ γρηγορα. Αλλα τι ψαχνεις τωρα, εδω θεωρουν μεγαλυτερο λαθος το δικο μου αντι να κραξουν αυτον που αποφασισε να περασει με 230 αναμεσα σε αυτοκινητο και μπαριερα για να μην κοψει την φορα του (επειδη θα ηταν και πολυ δυσκολο να ξαναεπιταχυνει στα τοσα με street μηχανη...).
Ενταξει παιδια, την επομενη φορα θα πω απλα 'δεν τον ειδα' (γιατι οντως δεν υπηρχε περιπτωση ΚΑΝΕΝΑΣ σας να τον δει) και η συνεχεια στο νεκροτομειο. Αι στο διαολο πια που θελουν ολοι να αυτοκτονησουν και εχουν και απαιτησεις...
Και στην τελικη ρε μαγκες για πειτε μου τι εκανα λαθος? Το οτι πηγαινα με 170? Και αλλοι πηγαιναν τοσο, δεν ημουν ο μονος, απλα σε εκεινο το κομματι ετυχε και δεν ειχε αλλον αριστερα. Και αν εγω πηγαινα με τοσα, ο αλλος ο αυτοχειρας πηγαινε με πολλα περισσοτερα. Εγω εκανα ολα οσα επρεπε να κανω για την αλλαγη λωριδας, εκεινος δεν ηθελε να του κοψουμε την φορα και περασε απο οπου (ΕΤΥΧΕ ΚΑΙ) καταφερε.
Ή μηπως το 'δεν με νοιαζει'? Αυτο ειναι που σας καιει ε? Ε λοιπον, επειδη μαλιστα ειναι και της μοδας το 'πισω απο το πληκτρολογιο ολοι ειναι μαγκες' τωρα τελευταια, εγω θελω να δω οταν εσεις αλλαξετε λωριδα με το καθ'ολα νομιμο 120χαω και αφου εχετε ελεγξει και σιγουρευτει οτι δεν ενοχλειτε κανεναν γιατι πολυ απλα δεν υπαρχει κανεις γυρω σας, και καρφωσετε στην μπαριερα τον μηχανακια που εμφανιστηκε με ~200 απο το πουθενα, αν θα σας καιει ο μαλακας που αυτοκτονησε ή αν θα σας καιει να μην βρειτε τον μπελα σας. Εκει να σας δω ποσο μαγκες και ευαισθητοι ειστε...
-
Ο χρήστης chemic έγραψε:
στα διόδια,στην ουρά.
καταφθάνουν 3μοτό από δεξιά. Προσπερνάνε, σταματάνε στο πρώτο αμάξι από δεξιά. Νόημα με το χέρι, καταφατικό γνέψιμο-απάντηση από το οδηγό του οικογενειακού, ύψωμα του χεριού απο τους μοτοσυκλετιστές. Ο πρώτος αναβάτης αναλαμβάνει να πληρώσει για όλους, με βιαστικές κινήσεις να βρει τα λεφτά. Επειδή έχει φάει τη σειρά κάποιων, επειδή ζεσταίνεται; Ίσως και τα δύο.Ετσι μαλιστα, κανενα προβλημα. Αλλα να περιμενεις στην ουρα και να σκανε 5 μηχανες ξεμπαρκες μεταξυ τους, να κανει απο 1 λεπτο ο καθενας, και τελικα εγω να περιμενω αλλα 5 λεπτα στην ουρα επειδη καποιοι ζεσταινονται (και το απαιτουν μαλιστα), δεν προκειται να γινει.
-
Aκούστε ζώο: Πήγαινα με 130 στο στενό κατω απ' το σπίτι μου και πετάχτηκε πεζός! Άμα τον σκοτωνα, καλά να πάθαινε!Ακου εσυ σκηνικο. Δεν ετρεχες, πεζος που σε ειδε να ερχεσαι πεταχτηκε ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ μπροστα σου στο 1 μετρο θελοντας να εφαρμοσει το 'περναω απο οπου γουσταρω περιμενοντας οτι θα σταματησεις για να μην με σκοτωσεις'. Και οταν δεν το καταφερνεις το μαγικο, σε αποκαλει και δολοφονο.
Η μαλλον ακου καλυτερο σκηνικο. Πηγαινεις με 130 στο στενο και πεζος που τρεχει με 200χαω προσπαθει να περασει απο κατω απο το αμαξι σου επειδη τον καθυστερεις, και τελικα βρισκει στο διαφορικο με το κεφαλι και σκοτωνεται.
Φυσικα δεν σε νοιαζει το οτι θα τρεχεις να ξεμπλεξεις για καποια χρονια, αλλα το κακο που προκαλεσε εκεινος στο κεφαλι του...
Εχεις πηξει μιλαμε...
ΥΓ Πραγματικα πιστευεις οτι ειναι το ιδιο το 170 σε αραιη κινηση στονΚηφισο, με το 130 σε στενο, ή απλα την πεταξες την βλακεια σου για να με ειρωνευτεις? Αν ναι, τοτε ΠΑΡΑ πολλοι διαφωνουν μαζι σου (ολοι αυτοι που ταξιδευαν με τετοιες ταχυτητες χτες το απογευμα).
-
Ζω για τη στιγμή που κάποιος θα τρακάρει με συμφορουμίτη χωρίς να ξέρει
την ιδιότητά του και ο καθένας αποκαλεί τον άλλον 'Ζώο' εδώ μέσα μέχρι
να ανακαλύψουν ότι μιλούν για το ίδιο περιστατικό...
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Μαλιστα. Μηχανακι που δεν ηθελε να κοψει απο τα 220-230 που τον εκοψα να πηγαινει ΣΤΗΝ ΔΕΞΙΑ (γιατι ουτε στην μεσαια ηταν αφου ελαχιστα πριν ειχα κοιταξει και πισω καθρεφτη μην τυχον ειναι κανεις απο πισω μου και εχει βγαλει φλας για αριστερα), οταν ειδε αυτοκινητο σε δεξια και μεσαια, και ενω ειχα ηδη ξεκινησεινα αλλαζω λωριδα με φλας, ΕΝΩ ΕΙΧΑ ΕΛΕΓΞΕΙ, αποφασισε να περασει αναμεσα σε εμενα και την μπαριερα ενω 1 μιλισεκοντ πριν ηταν στα δεξια μου (προφανως, ουτε που ξερω απο που ηρθε). Και εγω θα επρεπε να νοιαζομαι για αυτον? Οκ οτι πειτε.Πώς είναι προφανές οτι ήρθε από άλλη λωρίδα από τη στιγμή που δεν ξέρεις από πού ήρθε? Αυτοαναιρείσαι στην ίδια πρόταση.
Δεν αντιλέγω οτι ο μηχανάκιας έκανε μέγιστη μαλακία. Και ΕΙΝΑΙ μαλακία να πηγαίνει με τόσα σε αυτόν τον δρόμο. Δε σημαίνει όμως ότι και εσύ έκανες σωστά που πήγαινες με 170 σε έναν δρόμο τίγκα στα τυφλά σημεία, όπου έχουν γίνει τόσα και τόσα...
Και ακριβώς επειδή ο δρόμος ΕΧΕΙ πολλά τυφλά σημεία, πώς μπορείς να είσαι ΤΟΣΟ σίγουρος οτι ο δίκυκλος ΔΕΝ ήταν ήδη στην αριστερή και εσύ απλά δεν τον είδες επειδή πχ ερχόταν από αριστερή καμπή? Πώς μπορείς να είσαι τόσο σίγουρος οτι δε βρήκε εκείνη τη στιγμή πάνω σου εφαρμογή το πείραμα με τον γορίλα?Πολύ εύκολο είναι να αναθεματίζουμε, πολύ δύσκολο να προβληματιζόμαστε τελικά...
-
Ο χρήστης Phaethon έγραψε:
Ζω για τη στιγμή που κάποιος θα τρακάρει με συμφορουμίτη χωρίς να ξέρειτην ιδιότητά του και ο καθένας αποκαλεί τον άλλον 'Ζώο' εδώ μέσα μέχρι
να ανακαλύψουν ότι μιλούν για το ίδιο περιστατικό...
Πιναμε μπιρες χθες βραδυ και ακουστικε η παρακατω ατακα.
Ρε μαλακα Wag, γιατι δεν παιρνεις ενα Αφρικα η καμια BMW μια χαρα θα σαι'
...Πας καλα ρε μαλακα;;; Θα μονοπολησω το ΖΩΑ ΖΩΑ ΖΩΑ στο 4ΤΦ.... Ειδη γραφω περισσοτερο απο τους αλλους.... -
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Μαλιστα. Μηχανακι που δεν ηθελε να κοψει απο τα 220-230 που τον εκοψα να πηγαινει ΣΤΗΝ ΔΕΞΙΑ (γιατι ουτε στην μεσαια ηταν αφου ελαχιστα πριν ειχα κοιταξει και πισω καθρεφτη μην τυχον ειναι κανεις απο πισω μου και εχει βγαλει φλας για αριστερα), οταν ειδε αυτοκινητο σε δεξια και μεσαια, και ενω ειχα ηδη ξεκινησεινα αλλαζω λωριδα με φλας, ΕΝΩ ΕΙΧΑ ΕΛΕΓΞΕΙ, αποφασισε να περασει αναμεσα σε εμενα και την μπαριερα ενω 1 μιλισεκοντ πριν ηταν στα δεξια μου (προφανως, ουτε που ξερω απο που ηρθε). Και εγω θα επρεπε να νοιαζομαι για αυτον? Οκ οτι πειτε.
Πώς είναι προφανές οτι ήρθε από άλλη λωρίδα από τη στιγμή που δεν ξέρεις από πού ήρθε? Αυτοαναιρείσαι στην ίδια πρόταση.
Δεν αντιλέγω οτι ο μηχανάκιας έκανε μέγιστη μαλακία. Και ΕΙΝΑΙ μαλακία να πηγαίνει με τόσα σε αυτόν τον δρόμο. Δε σημαίνει όμως ότι και εσύ έκανες σωστά που πήγαινες με 170 σε έναν δρόμο τίγκα στα τυφλά σημεία, όπου έχουν γίνει τόσα και τόσα...
Και ακριβώς επειδή ο δρόμος ΕΧΕΙ πολλά τυφλά σημεία, πώς μπορείς να είσαι ΤΟΣΟ σίγουρος οτι ο δίκυκλος ΔΕΝ ήταν ήδη στην αριστερή και εσύ απλά δεν τον είδες επειδή πχ ερχόταν από αριστερή καμπή? Πώς μπορείς να είσαι τόσο σίγουρος οτι δε βρήκε εκείνη τη στιγμή πάνω σου εφαρμογή το πείραμα με τον γορίλα?Πολύ εύκολο είναι να αναθεματίζουμε, πολύ δύσκολο να προβληματιζόμαστε τελικά...
Εμενα στο σχολειο μου ελεγαν οτι οταν γραφω
'Ελεγξα, να δω αν υπαρχει κατι πισω μου [....] δεν καταλαβα απο που εμφανηστικε' τονιζω κατα τον τροπο αυτο την ταχυτητα του αυτοχειρα. Δεν αυτοαναιρω τον εαυτο μου. -
Ημουν στην μεγαλη ευθεια μετα την εισοδο της ΑΟ. Κανενα τυφλο σημειο εκει. Η μεσαια απο πισω μου δεν ειχε καμμια μηχανη (ελεγξα μεσαιο μην τυχον εχει καποιος βγαλει φλας για αριστερη πριν απο μενα), και η αριστερη 100000% δεν ειχε απολυτως κανενα κινουμενο οχημα για οσο μπορουσε να δει το ματι, ελεγξα δυο φορες πριν βγω. Οποτε ΥΠΟΘΕΤΩ το προφανες συμπερασμα οτι ηταν καπου απο δεξια μου που δεν ειχα κοιταξει. Ή αυτο ή προσγειωθηκε απο τον ουρανο κατ'ευθειαν στα αριστερα μου...Παιδακια ειμαστε τωρα να παιζουμε με τις λεξεις?
Το οτι εγω πηγαινα με 170, στο συγκεκριμενο περιστατικο δεν νομιζω οτι εχει να κανει με κατι. Δεν πηγα να πεσω πανω σε κατι, κατι αλλο με προσπερασε απο το πουθενα. Αν πηγαινα και πιο αργα ισως να ηταν χειροτερα τα πραγματα (μεγαλυτερη διαφορα ταχυτητας με εκεινον).
-
Μέχρι πόσο πίσω μπόρεσες να δεις στην αριστερή;
-
Οσο φτανει το ματι. Θες να το μετρησω τωρα, για να αρχισεις να μου λες ποσα μετρα/δευτερολεπτο ειναι τα περιπου 230 που τον εκοψα να ερχεται? Πιστεψε με μηχανη ΔΕΝ υπηρχε, ΠΑΡΑ πολυ μακρυα
Ζώα,Ζώα,Ζώα [#7]