-
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
Μα η Μercedes δεν ήταν η πρώτη που εφάρμοσε τη λογική της σκληρής αναδιπλούμενης οροφής σε σχέση με την μεταλλική ; Θυμάμαι που το παρουσίασε και ως στοιχείο ασφαλείας. -
Ο χρήστης SPITFIRE έγραψε:
Μα η Μercedes δεν ήταν η πρώτη που εφάρμοσε τη λογική της σκληρής αναδιπλούμενης οροφής σε σχέση με την μεταλλική ; Θυμάμαι που το παρουσίασε και ως στοιχείο ασφαλείας.
ΟΚ αλλά εγώ μιλούσα για κανονικά αυτοκίνητα και όχι εξ Αμερικής μπουρούχες.
Σοβαρά τώρα δεν το ήξερα αυτό αλλά και να το ήξερα , πάλι για τη Mercedes θα μίλαγα.
-
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
ΟΚ αλλά εγώ μιλούσα για κανονικά αυτοκίνητα και όχι εξ Αμερικής μπουρούχες.
είναι και το 401 της Peugeot από τα μέσα της δεκαετιας '30
-
:oops:
-
Επίσης η μεταλλική οροφή δεν αυξάνει ιδιαίτερα την ασφάλεια αφού δεν είναι δομικό στοιχείο του σασί, το πόσο ασφαλές είναι ένα cabrio εξαρτάται κυρίως από το πόσο σωστά έχει κατασκευαστεί για να ανθίσαται σε μια σύγκρουση με την οροφή κατεβασμένη
Another innovation on some new convertibles is that the vinyl or cloth top is replaced by a multipiece hardtop that folds into the trunk. It's standard on the C70, Eos, 3 series, and G6. It's optional on the Chrysler Sebring. Folding hardtops aren't as rigid as fixed roofs so they wouldn't be expected to make a convertible more crashworthy than if the top were soft. Foldtops are for comfort, not safety.
Από εδώ http://www.iihs.org/news/rss/pr053107.html
Οι νέες κουκούλες ούτε φουσκώνουν ούτε θορυβούν όπως παλιά και θα μπορούσαν να θεωρηθούν εξίσου καλές με τις μεταλλικές ( αν και τελικά χάνουν με μικρή διαφορα ) ενώ το μόνο πλεονέκτημα της μεταλλικής είναι οτι δεν σκίζεται από επίδοξους ληστές ή κακόβουλους γείτονες και όχι μονο. Η τελική επιλογή σε ένα όχημα που αγοράζεται κυρίως με βάση την εμφάνιση του και οχι την πρακτικότητα για μένα προσωπικά δεν θα εξαρτιόταν από το αν είναι cc ή όχι. -
Στοιχείο όχι παθητικής ασφαλείας αλλά ασφαλείας του οχήματος ( από κλοπή και διάρρηξη κυρίως ) εννοούσα.
-
To φαντάστηκα απλά είπα να το διευκρινίσω
-
-
-
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Tο έχω ξαναγράψει.Δεν μου αρέσει κανένα CC.Το Cabrio το θέλω με ΤΕΝΤΑ.Για μένα μόνο με τέντα έχουν χαρακτήρα γι αυτό προφανώς και τα πολύ ακριβά κάμπριο έχουν τέντα.Aston Martin,Bentley,Rolls Royce,Porsche,Ferrari,Lamborghini,........
Το ότι το παρμπρίζ φτάνει πάνω από το κεφάλι σου......δεν λέει καθόλουΗ Ferrari πάντως δεν φαίνεται να συμφωνεί με την παραπάνω άποψη μιας και φήμες λένε ότι η καινούρια baby ferrari θα έχει μεταλλική αναδιπλούμενη οροφή.
http://blog.worldcarfans.com/index.cfm/ ... rari-spied
Η Ferrari κοιτάει την αγορά. Εδώ η Porsche έβγαλε suv...
-
Ο χρήστης Nikos997 έγραψε:
Καλή τύχη με την 'αναζήτησή' σου
Τα εισαγωγικά γιατί?
δεν υπήρχε κάποιος λόγος. γραψε λαθος
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Youtube VideoΤο βασικότερο κατ' εμέ πρόβλημα του μίατα. Δυστυχώς το είχε δει και ο πατέρας μου τέτοιο ζωντανά όπου με μία μισή τούμπα μόνο το ρόλμπαρ δεν άντεξε. Προφανώς δεν θέλετε να μάθετε τι έγινε ο οδηγός.
Περί σεσέ ίσως να ήταν μία καλή ιδέα αλλά πολύ σπάνια καταφέρνουν να είναι όμορφα με την οροφή κλειστή. Από την άλλη το βλέμμα αυτών που καθαρίζουν μαλακή οροφή από περιττώματα πουλιών είναι αρκετά αποτρεπικό.
Όσο για την γενικότερη άποψη περί 'ανοικτών' την έχω ξαναπεί. Θα πλήρωνα όσο χρεώνουν έξτρα την ανοικτή οροφή προκειμένου να ΜΗΝ την έχω! Γιατί?
Καταρχάς έχουν σαφέστατα μειωμένο χώρο για το κεφάλι σου. Στο 206 (ή μήπως μεγκάν?) που είχα μπει σε μία έκθεση η κορυφή του παρμπρίζ όντας ανοιχτό μου ερχόταν ...στο κούτελο!! Μετά έχουν μειωμένη ακαμψία και αυξημένο βάρος. Τουλάχιστον αυτό δεν φαίνεται τόσο πολύ στα πισωκίνητα όπου το ψηλό κεντρικό τούνελ της μετάδοσης λειτουργεί αποτελεσματικότα στην αύξηση της ακαμψίας σε κάμψη. Τέλος το βιντεάκι πάνω τα λέει όλα. Με 5 να τουμπάρεις και γίνεσαι ο καλύτερος πελάτης του τοπικού γραφείου κηδειών. Πάλι καλά που το πήραν χαμπάρι και άρχισαν να βάζουν υποτυπώδη έστω ρόλ μπαρ.
Έτσι αμάξια που πλησιάζουν την τελειότητα (μίατα, S2000, MR2 mk3) χάνουν την ευκαιρία να την κατακτήσουν εξαιτίας της έλλειψης οροφής τους. Κρίμα και πάλι κρίμα είδικά για το μιάτα που ύπαρξη σεσέ έκδοσης αποκλείει την παραγωγή κλειστών εκδόσεων του έστω και σε περιορισμένη παραγωγη...
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Youtube VideoΣτην αρχη που το ειδα σοκαριστικα , ιδιως με την κιτρινη κουκλα. Μετα ομως που το σκεφτηκα πιο ηρεμα καταλαβα οτι και οροφη να υπηρχε οπως χτυπιοταν η κουκλα στην ασφαλτο ετσι θα χτυπιοταν και στην μεταλλικη οροφη , οποτε το αποτελεσμα θα ηταν το ιδιο...
Ισως πρεπει να γινουν υποχρεωτικες οι ζωνες που δενουν χιαστη.
-
Δεν παίζει να γίνει κάτι τέτοιο. Εγώ πολύ θα το ήθελα (μάλλον) αλλά δεν μπορώ να φανταστώ άλλους οδηγούς να τους αρέσει να δένονται με 4-6 κτλ σημείων ζώνες.
-
Οι ζώνες 4 σημείων όντως είναι μία πολύ καλή φάση για τους 'γρήγορους' ή όσους θέλουν να νιώθουν, αλλά πρέπει να πιάνουν πίσω οπότε και καταργούν τις πίσω θέσεις, οπότε δύσκολα θα τις έβαζε κανείς σε τετραθέσιο. Πάντως απορώ πως δεν τις βάζουν σαν έξτρα σε σπορ διθέσια (που θα είχαν βέβαια και το σωστό μπάκετ) έστω για το οδηγό. Οι 4Τ πάντως σέ ένα βιτιές που είχαν βελτιώσει είχαν αφήσει και τις απλές και τις 4 σημείων.
Υ.Γ. θεός ένας τυπάς με έσκορτ μκ1 ή 2 (ίσως και όπελ καντέτ πισωκούνικο δεν θυμάμαι) που είχε βάλει ζώνη 4 σημείων και ο καημένος που καθόταν πίσω του είχε περάσει τις ζώνες του οδηγού πάνω απο τους ώμους του
-
Ο χρήστης travelman έγραψε:
Περί σεσέ ίσως να ήταν μία καλή ιδέα αλλά πολύ σπάνια καταφέρνουν να είναι όμορφα με την οροφή κλειστή. Από την άλλη το βλέμμα αυτών που καθαρίζουν μαλακή οροφή από περιττώματα πουλιών είναι αρκετά αποτρεπικό.Όσο για την γενικότερη άποψη περί 'ανοικτών' την έχω ξαναπεί. Θα πλήρωνα όσο χρεώνουν έξτρα την ανοικτή οροφή προκειμένου να ΜΗΝ την έχω! Γιατί?
Καταρχάς έχουν σαφέστατα μειωμένο χώρο για το κεφάλι σου. Στο 206 (ή μήπως μεγκάν?) που είχα μπει σε μία έκθεση η κορυφή του παρμπρίζ όντας ανοιχτό μου ερχόταν ...στο κούτελο!! Μετά έχουν μειωμένη ακαμψία και αυξημένο βάρος. Τουλάχιστον αυτό δεν φαίνεται τόσο πολύ στα πισωκίνητα όπου το ψηλό κεντρικό τούνελ της μετάδοσης λειτουργεί αποτελεσματικότα στην αύξηση της ακαμψίας σε κάμψη. Τέλος το βιντεάκι πάνω τα λέει όλα. Με 5 να τουμπάρεις και γίνεσαι ο καλύτερος πελάτης του τοπικού γραφείου κηδειών. Πάλι καλά που το πήραν χαμπάρι και άρχισαν να βάζουν υποτυπώδη έστω ρόλ μπαρ.
Έτσι αμάξια που πλησιάζουν την τελειότητα (μίατα, S2000, MR2 mk3) χάνουν την ευκαιρία να την κατακτήσουν εξαιτίας της έλλειψης οροφής τους. Κρίμα και πάλι κρίμα είδικά για το μιάτα που ύπαρξη σεσέ έκδοσης αποκλείει την παραγωγή κλειστών εκδόσεων του έστω και σε περιορισμένη παραγωγη...
Απλά δε σε συγκινεί η αίσθηση του να οδηγείς ένα ανοικτό αυτοκίνητο, κι αυτό είναι όλο. Σεβαστή η άποψή σου. Γούστα είναι αυτά...
- όσον αφορά τα περιττώματα πουλιών Δεν μου έχει τύχει ποτέ! Και αυτό γιατί:
α. δε χρησιμοποιώ cabrio για τις καθημερινες μου μετακινήσεις μόνο για τις βόλτες μου
β. έχω γκαράζ
γ. Η οροφή μου δεν είναι ύφασμα mohair που ειναι και το πιο δυσκολο να καθαριστει.
Μου έχει τύχει βέβαια να βγω έξω από το μαγαζί που έπινα ποτό και να βρω το αμάξι μου γεμάτο φυλαράκια απο τον ευκάλυπτο. Αλλά δεν ήταν και τόσο τραγικό. Η δροσούλα και η αίσθηση κατά το δρόμο της επιστροφής με αποζημίωσαν στο έπακρο.
-
Έχεις δίκιο ότι θα πλήρωνες για να μην υπάρχει η ανοικτή οροφή. Τις περασμένες 10ετίες (κυρίως στα 60ς) η ανοικτή έκδοση ενός μοντέλου ήταν πιο φθηνή από την αντίστοιχη κλειστή, και αυτό λόγω χαμηλότερο κόστους κατασκευής.
-
Είναι πιστεύω άσκοπο να ψάχνουμε δικαιολογίες για να πείσουμε τον εαυτό μας ότι πολύ σωστά αποφάσισε να μην πάρει cabrio. Είναι σα να ψάχνεις δικαιολογίες για να μην πάρεις μηχανή. Φυσικά η μηχανή είναι πιο επικύνδυνη, δεν έχει χώρους κλπ κλπ κλπ. Αλλά αυτός που πέρνει cabrio (ή μηχανή) σίγουρα δεν αμφιταλαντεύεται ανάμεσα στο Α6 και στη Z4 ή το GSXR
Γενικότερα πιστεύω το εξής: Αν το cabrio το αγοράσεις *(απευθύνομαι σε β' ενικό γενικότερα, και όχι σ' εσένα), *για πουλ-μουρ στο Μπουρνάζi ή το Μικρολίμανο τότε είναι πιθανό κάποια στιγμή να το βαρεθείς και να σε απογοητεύσει.
Αν το αγοράσεις όμως συνειδητοποιημένα για να κάνεις τι βολτίτσες σου κάποια όμορφα καλοκαιρινά απογευματάκια και εκδρομούλες τα σαβ/κα στην εξοχή, τότε νομίζω ότι σιγά-σιγά θα ανακαλύπτεις όλες αυτές τις 'χάρες' που έχει ένα ανοιχτό αυτοκίνητο και τη μοναδική αίσθηση που μπορέι να σου δώσει. - όσον αφορά τα περιττώματα πουλιών Δεν μου έχει τύχει ποτέ! Και αυτό γιατί:
-
Ο χρήστης travelman έγραψε:
Το βασικότερο κατ' εμέ πρόβλημα του μίατα. Δυστυχώς το είχε δει και ο πατέρας μου τέτοιο ζωντανά όπου με μία μισή τούμπα μόνο το ρόλμπαρ δεν άντεξε. Προφανώς δεν θέλετε να μάθετε τι έγινε ο οδηγός.Μα αφού το miata δεν έχει roll bar...
Περί σεσέ ίσως να ήταν μία καλή ιδέα αλλά πολύ σπάνια καταφέρνουν να είναι όμορφα με την οροφή κλειστή. Από την άλλη το βλέμμα αυτών που καθαρίζουν μαλακή οροφή από περιττώματα πουλιών είναι αρκετά αποτρεπικό.
Η δική μου κουκούλα βινυλίου στο miata καθαρίζει πολύ εύκολα. Ρίχνεις λίγο νεράκι να μαλακώσει οτιδήποτε έχει πέσει πάνω (τοπικά μόνο) και σκουπίζεις. Νομίζω ότι λόγω της υφής της κουκούλας πιο εύκολα φεύγουν από το βινύλιο παρά από το μέταλλο... Οι υφασμάτινες πρέπει να είναι πιο δύσκολες στη συντήρηση, δεν έχω όμως προσωπική άποψη.
Όσο για την γενικότερη άποψη περί 'ανοικτών' την έχω ξαναπεί. Θα πλήρωνα όσο χρεώνουν έξτρα την ανοικτή οροφή προκειμένου να ΜΗΝ την έχω! Γιατί?
Η αλήθεια είναι ότι αν τουμπάρει ένα roadster, την έχεις πολύ άσχημα. Σε αντίθεση όμως με τα CC που έχουν το κέντρο βάρους του αντίστοιχου κλειστού, τα roadster που ανέφερες έχουν πολύ χαμηλό κέντρο βάρους και είναι σημαντικά δυσκολότερο να τουμπάρουν. Για κάθε ενδεχόμενο όμως, εγώ προσανατολίζομαι προς την αγορά ενός πραγματικού roll bar.
Για το χώρο και την ακαμψία που λες, έχεις δίκιο, αλλά είναι πράγματα υποκειμενικά. Εγώ δεν είμαι ψηλός και χωράω, ενώ η ακαμψία καλό θα ήταν να υπάρχει, αλλά μόνο αν δεν χάλαγε το υπόλοιπο αυτοκίνητο. Τι να το κάνω το άκαμπτο αμάξι όταν είναι βάρκα; (ο άκρως υποκειμενικός παράγοντας που λέγαμε)
Κάτι ακόμα: Το miata το έχω μόνο 2 μήνες. Πριν το αγοράσω, έλεγα ότι αν έβγαινε miata coupe (όχι CC) θα το είχα αγοράσει με κλειστά μάτια χωρίς να σκεφτώ καν το ενδεχόμενο του cabrio, αφού αυτό που λάτρεψα σ'αυτό το αυτοκίνητο είναι το δέσιμο του με τον οδηγό και η αίσθηση της οδήγησης. Τώρα πια, μετά από 2 μόνο μήνες συμβίωσης με το cabrio, δεν υπάρχει τρόπος να με πείσεις να πάρω κλειστό αμάξι. Κυκλοφορώ πάντα ανοιχτός (εκτός από ντάλα μεσημέρι καλοκαιριού) και δεν το αλλάζω με τίποτα! Είναι εθιστικό και αυτό, όπως φυσικά και η οδική του συμπεριφορά...
-
Ναι χάμμερ το πλάισιο του παρμπρίζ εννοούσα όχι το ρολμπάρ.
Τώρα περι καθαρίσματος κουκούλας ο από κάτω μας έχει ένα μιάτα μκ2 και το έχει συνέχεια με κουκούλα καλυμμένη με ένα πανί (σημειωτέον ότι παρκάρουμε κάτω από ακούραστους παραγωγείς ρητίνης δηλαδή πεύκα!) για να αποφύγει περιττώματα και ρετσίνια.
Και εγώ θα ήμουν φανατικός υπέρμαχος του μιάτα αν είχα πιο σεβαστές σωματικές διαστάσεις. Μέχρι στιγμής χώράμε άνετα μόνο στο 3άρι, αλλά αυτό αργεί μέχρι να γίνει μτχ και συνεπώς φτηνό οπότε ...υπομονή! Το 3 έχει και ένα υποτυπώδες ρολμπάρ οπότε φαίνεται πιο ολοκληρωμένο από άποψη ασφάλειας. Ξέρει κανείς αν είναι και εκτινασσόμενο?
-
Ο χρήστης Hammer_ έγραψε:
Κάτι ακόμα: Το miata το έχω μόνο 2 μήνες. Πριν το αγοράσω, έλεγα ότι αν έβγαινε miata coupe (όχι CC) θα το είχα αγοράσει με κλειστά μάτια χωρίς να σκεφτώ καν το ενδεχόμενο του cabrio, αφού αυτό που λάτρεψα σ'αυτό το αυτοκίνητο είναι το δέσιμο του με τον οδηγό και η αίσθηση της οδήγησης.** Τώρα πια, μετά από 2 μόνο μήνες συμβίωσης με το cabrio, δεν υπάρχει τρόπος να με πείσεις να πάρω κλειστό αμάξι. **Κυκλοφορώ πάντα ανοιχτός (εκτός από ντάλα μεσημέρι καλοκαιριού) και δεν το αλλάζω με τίποτα! Είναι εθιστικό και αυτό, όπως φυσικά και η οδική του συμπεριφορά...Αυτό ακριβώς έλεγα κι εγώ πιο πάνω
Οι περισσότεροι απο εμας -που δεν ημαστε ιδιοκτητες ανοικτου αυτοκινητου στο παρελθόν- αγοράσαμε ένα cabrio σκεπτόμενοι ότι θα μας άρεσε να οδηγουμε ανοιχτό αμάξι.
Αλλά στην πορεία, συμβιόνωντας μαζί του, ανακαλύψαμε σιγα-σιγά όλα αυτά που μπορεί να μας προσφέρει και το αγαπήσαμε γι αυτό που ειναι αλλά και γι αυτό που δεν είναι...Για την οροφή έχω άλλη άποψη.
Πάντα πριν τις 9:30 το πρωί (αλλά ποιο έχει όρεξη με τη τσίμπλα στο μάτι, να πηγαίνει 'ξεσκούφωτος' στη δουλειά του ) αλλά κυρίως μετά τις 7:30μμ είναι απόλαυση....
Κυρτά παρμπρίζ και έλλειψη αίσθησης κάμπριο στα CC, roadster