-
Raikkonen gave evidence in spy case
By Alan Baldwin Sunday, September 16th 2007, 19:25 GMT
Ferrari driver Kimi Raikkonen testified to last week's Formula One spy hearing that McLaren eavesdropped on Ferrari's team radio throughout his time there, Jean Todt said on Sunday.
The Ferrari team boss told reporters at the Belgian Grand Prix, won by Raikkonen, that the Finn's evidence to the Paris hearing was produced to counter a claim from McLaren that Ferrari had snooped on them.
'Kimi Raikkonen made a witness statement about radio communications from his former team,' said Todt.
'And maybe one word about that,' he continued.
'I have read so much about the 'skeleton in the closet' for Ferrari, the big surprise about what might have happened over the last 10 years.
'The skeleton which was submitted was radio communication.'
Leading teams encrypt their communications to and from drivers to protect information from rivals but Todt said it was common practice to hack into them.
'I have to admit that we listen to certain car radios,' he said.
'Kimi testified that it was a common practice in his former team from 2002 to 2006.
'When our lawyer asked one of their (McLaren's) witnesses if it was true that they listened to the (other team's) radio, the reply was in the affirmative.'
Raikkonen joined Ferrari from McLaren at the end of last season as replacement for seven times champion Michael Schumacher.
http://www.autosport.com/news/report.php/id/62497 -
Κάτι μας είπε τώρα το ξανθό αγόρι... Για μένα είναι άχρηστη αυτή η κατάθεση.
-
Eννοείται ρε. Ακούγανε λέει από το radio... Mέχρι κι η Minardi άκουγε τι λέγανε η Ferrari κι η McLaren.
-
Κωνσταντίνε καταλαβαινω πως έχεις μια φυσική απέχθεια στον Ντένις (όπως έχω εγώ στον Μόσλει), αλλά το πρόβλημα εδώ είναι πολύ μεγαλύτερο από τις προσωπικές μας αντιπάθειες. Πρόβλημα που αφορά την ανώτατη βαθμίδα
Εδώ μιλάμε για το σαθρότατο θεσμικό υποβαθρο του σπορ, στο οποίο αν κάποιος κάτσει και διαβάσει τα International Sporting Code δεν χρεάζεται να είναι δικηγόρος για να διαπιστώσει πως αποφεύγεται εντέχνως να συμπεριληφθεί ποινολόγιο (δλδ συγκεκριμένες ποινές για συγεκριμένες παραβάσεις). Και όχι μόνο αυτό, ακόμα και οι υποχρεώσεις παρουσιάζονται είναι κατά κανόνα πολύ γενικευμένες (όπως είναι και το άρθρο 151c που επικαλέστηκε η ΦΙΑ για να τιμωρήσει τη ΜακΛάρεν, και το κάνω quote στο τέλος του ποστ). Οι δε ποινές παρουσιάζονται όχι μόνο γενικευμένες αλλά και πλήρως αόριστες ως προς τις παραβάσεις που αφορούν. Το κερασάκι στην τούρτα είναι πως σε όλο το έγγραφο γίνεται σαφές σε αρκετά σημεία πως η ΦΙΑ μπορεί να επιβάλλει oποιαδήποτε ποινή όπου, όποτε και σε όποιον επιθυμεί και μάλιστα κατά το δοκούν. Ακόμα και στην ανώτατη χρηματική ποινή που καταγράφει (τα $50.000 που έθιξε ο Phaethon) προσθέτει ένα 'Until further notice'.
Εν κατακλείδι, οτιδήποτε αφορά μη τεχνικό θέμα είναι γεμάτο ασάφειες και γενικότητες, ακριβώς για να μπορεί να ενεργεί η ΦΙΑ κατά το δοκούν.
Σε ότι με αφορά, και ως φίλο της Φ1 και ως φιλο της ΜακΛάρεν, δεν θα είχα ιδιάιτερο πρόβλημα ακόμα και με αυτό το γελοίο θεσμικό υπόβαθρο αν η ΦΙΑ είχε πείσει με τις πράξεις της ότι κρατάει ίσες αποστάσεις, είναι αντικειμενική, δίκαια και με συνέπεια ως προς τις ποινές που επιβάλλει. Από τις αρχές της δεκαετίας του '80 που παρακολουθώ Φ1 η ΦΙΑ πράττει εντελώς το αντίθετο, με έναν κοινό παρανομαστή... την εύνοια προς τη Φεράρι.
Πέρα από την διαχρονικά οφθαλμοφανή εύνοια ως προς της Φεράρι, ως σκέτο φίλο της ΜακΛάρεν με εξοργίζει η διαχρονική εμπάθεια που δείχνει ο Μόσλει προσωπικά πρός τη ΜακΛάρεν συγκεκριμένα. Αυτό είναι κάτι που αδυνατώ να το αποδεκτό σιωπηρά, και θα τον κράζω και αυτόν και τη ΦΙΑ κάθε φορά που μπλέκει τον θεσμικό του ρόλο με τις προσωπικές του συμπάθειες και αντιπάθειες (όσο πιο εμπεριστατωμένα μπορώ).
Τώρα, υπάρχει το ζήτημα του ότι η ΜακΛάρεν και όλες οι ομάδες έχουν γνώση των κανονισμών και αφού συμμετέχουν τους αποδέχονται. Με αυτό όχι μόνο συμφωνώ, αλλά επαυξάνω κιόλας. Για αυτό και η επιθυμία μου είναι να τραβήξει η ΜακΛάρεν το σκοινί μέχρι το τέλος με εφέσεις, ακόμα και με μηνύσεις σε αστικά δικαστήρια εναντίον της ΦΙΑ και όποιον πάρει ο χάρος. Αυτό όμως είναι μια προσωπική μου επιθυμία και δεν μπορώ να υποδείξω στη ΜακΛάρεν τι θα κάνει, όπως δεν μπορώ να υποδείξω στη ΦΙΑ τι θα κάνει.
Αυτό που μπορώ και κάνω είναι να τοποθετούμαι στα φόρουμς ως φίλαλθλος και ως φίλος της ΜακΛάρεν στα όποια προβλήματα προκύπτουν.
Το περιβόητο άρθρο 151 και συγκεκριμένα η -υπογραμμισμένη από μένα- παράγραφος C, που επικαλέστηκε η ΦΙΑ ως παραβιασμένο (breached) από τη ΜακΛάρεν είναι το εξής:
151. Breach of rules
Any of the following offences in addition to any offences specifically referred to previously, shall be deemed to be a breach of these rules :
a) All bribery or attempt, directly or indirectly, to bribe any person having official duties in relation to a competition or being employed in any manner in connection with a competition and the acceptance of, or offer to accept, any bribe by such an official or employee.
b) Any action having as its object the entry or participation in a competition of an automobile known to be ineligible therefor.
c) Any fraudulent conduct or any act prejudicial to the interests of any competition or to the interests of motor sport generally.
-
Δεν εχω καμια εμπαθεια στον Ντενις, απλα οπως εξηγησα απο δω και στο εξης θα αντιμετωπιζω τα λεγωμενα του σαν αυτα του Τοντ.
Το ζητημα και το εθιξες αλλα και το εκλεισες. Υπαρχουν ασαφειες στους κανονισμους και αυτο ειναι εσκεμενο, οι λογοι ειναι ευκολα αντιληπτοι αλλα το κυριοτερο αποδεκτοι απο τις ομαδες αφου βαζουν την υπογραφη τους. Χωρις να ξερουμε τις λεπτομερειες η υπογραφη αυτη ειναι τοσο δεσμευτικη που οι ομαδες σχεδον ποτε δεν καταφευγουν σε δικαστηρια για να διεκδικησουν το δικιο τους και αυτο λεει πολλα. Αυτο ομως που θα εχει καθε δικιο να διεκδικησει η Μακ ειναι η διακριτοτητα στην μεταχειριση και εκει υποθετο οτι δεν τη δεσμευει καμια μα καμια υπογραφη.
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Το περιβόητο άρθρο 151 και συγκεκριμένα η -υπογραμμισμένη από μένα- παράγραφος C, που επικαλέστηκε η ΦΙΑ ως παραβιασμένο (breached) από τη ΜακΛάρεν είναι το εξής:
151. Breach of rules
Any of the following offences in addition to any offences specifically referred to previously, shall be deemed to be a breach of these rules :
a) All bribery or attempt, directly or indirectly, to bribe any person having official duties in relation to a competition or being employed in any manner in connection with a competition and the acceptance of, or offer to accept, any bribe by such an official or employee.
b) Any action having as its object the entry or participation in a competition of an automobile known to be ineligible therefor.
c) Any fraudulent conduct or any act prejudicial to the interests of any competition or to the interests of motor sport generally.
Προσθέτω επίσης την επεξήγηση (όπως αυτή ορίστηκε από τη FIA) για το με ποιον ακριβώς τρόπο παραβιάστηκε το 151c. Παρμένο από το autosport.com
The hearing will take place on July 26.
This relates to: 'Any fraudulent conduct or any act prejudicial to the interests of any competition or to the interests of motor sport generally.'
A statement issued by the FIA on Thursday said: 'The team representatives have been called to answer a charge that between March and July 2007, in breach of Article 151c of the International Sporting Code, Vodafone McLaren Mercedes had unauthorised possession of documents and confidential information belonging to Scuderia Ferrari Marlboro, including information that could be used to design, engineer, build, check, test, develop and/or run a 2007 Ferrari Formula One car.'
Aυτός λοιπόν ήταν και ο λόγος ο οποίος οδήγησε στην πρώτη κλήση για απολογία της McLaren. Στο σημείο που έχω τονίσει με bold και ιδιαίτερα εκεί που έχω μεγαλώσει και το μέγεθος του font για να μην υπάρξει περίπτωση να πει κανείς πως δεν κατάλαβε ή του ξέφυγε κλπ... λέει 'could be used to' το οποίο ως γνωστόν σημαίνει 'θα μπορούσε να' και όχι 'έκανε' 'έπραξε' 'χρησιμοποίησε' κλπ. Από όσο ήταν από τότε ευκόλως κατανοητό και μη διαπραγματεύσιμο σαν ψέμα, η McLaren μέσω του Coughlan και του Lowe (και του Whitmarsh και του Neale και του Dennis ακόμα, αλλά αυτό δεν μας ενδιαφέρει, δε χρειάζεται), ήταν πλήρως σε θέση να 'σχεδιάσει, κατασκευάσει, ελέγξει, δοκιμάσει, εξελίξει και/ή να τρέξει' μια Ferrari F2007. To αν το έκανε δεν ενδιαφέρει καθόλου σε σχέση με αυτόν τον ορισμό.
Κι όμως, η FIA επειδεικνύοντας για άλλη μια φορά σκανδαλώδη εύνοια προς τη McLaren, δεν της έριξε καμία ποινή τότε αν και τη βρήκε ένοχη για την παραβίαση του άρθρου 151c. Η δικαιολογία ήταν γραμμένη στην απόφαση, σύμφωνα με την οποία η McLaren δεν βρέθηκε πουθενά να έχει κάνει χρήση των τεχνικών δεδομένων της Ferrari. Η απόφαση τελείωνε με την δήλωση πως το συγκεκριμένο θέμα θα μπορούσε να επανεξεταστεί αν νέα στοιχεία έρχονταν στην επιφάνεια, και σε περίπτωση που η McLaren βρισκόταν ένοχη θα αντιμετώπιζε ποινή έως και πλήρους αποκλεισμού από τα πρωταθλήματα 2007 και 2008.
Έχουμε εδώ δηλαδή μια περίπτωση στην οποία η ενοχή ήταν αρκετό να αποδειχτεί αν η κατηγορούμενη πλευρά είχε στην κατοχή της στοιχεία που 'θα μπορούσε να κάνει χρήση...' και τελικά αθωώθηκε με το σκεπτικό ότι ποτέ δεν αποδείχτηκε ότι 'έκανε χρήση'. Αν σε κάποιον άλλον το 'θα μπορούσε να κάνει' είναι ίσο με το 'έκανε', ας μου το εξηγήσει κι εμένα. -
Ο χρήστης cavallino έγραψε:
...but Todt said it was common practice to hack into them.'I have to admit that we listen to certain car radios,' he said.
'Kimi testified that it was a common practice in his former team from 2002 to 2006...
H Ferrari και η McLaren υποκλέπτουν συνομιλίες άλλων ομάδων;
Πέφτω από τα σύννεφα!
Μα γιατί; Θέλουν να αντιγράψουν τίποτα σε αυτό τον άγιο χώρο;Το παραπάνω γεγονός αφού δεν τιμωρείται, να υποθέσω ότι είναι καθόλα νόμιμο;
-
ΟΛΕΣ οι ομάδες υποκλέπτουν συνομιλίες ΟΛΩΝ των υπόλοιπων ομάδων. Αυτά, επειδή είχε γίνει κι ένα θέμα με κάτι δηλώσεις του Salo για το... 1999.
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Κυρία Κυρία να πω;Λέγε παιδί μου.
Nurburgring...
Αδιάβαστος!
Όπως είπε και ο Phaethon ο Κίμις ήταν πίσω και από Massa και από Alonso όταν εγκατέλειψε. Ο Massa που ήταν μπροστά, τερμάτισε πίσω.
-
ΟΛΕΣ οι ομάδες υποκλέπτουν συνομιλίες ΟΛΩΝ των υπόλοιπων ομάδων. Αυτά, επειδή είχε γίνει κι ένα θέμα με κάτι δηλώσεις του Salo για το... 1999.Γιατί είπαμε κάτι διαφορετικό;
Όλοι κατασκοπεύουν λέμε, από την αρχή.
Δεν μου απάντησες όμως, είναι νόμιμο;
Αν όχι γιατί δεν τιμουρούνται οι δύο που το παραδέχτηκαν;
Με την Toyota τι γίνεται θα τιμωρηθεί;
Τελικά για κατασκοπεία τιμωρείσαι μόνο αν λέγεσαι McLaren; -
Αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα Μάνο, ότι η ΦΙΑ κάνει ότι γουστάρει, όποτε γουστάρει, σε όποιον γουστάρει. Και όπως επισήμανε ο Κωνσταντίνος είναι πραγματικά απορίας άξιο που σχεδόν ποτέ κανένας δεν καταφεύγει σε αστικά δικαστήρια.
Πέρα από αυτό, έχεις ένα σοβαρό λάθος στο συλλογισμό που εξέθεσες. Το απόσπασμα που παρέθσες και ειδικά το κομμάτι που υπογράμμισες (bold & zoomed) δεν ανήκει στους Κανονισμούς αλλά στην παπαρολογία του Μόσλει (είναι μέρος της ανακοίνωσης δηλαδή, και όχι των κανονισμών). Η δε σύνδεσή του με τον επικαλούμενο κανονισμό (151c) είναι στην καλύτερη των περιπτώσεων γενική & αόριστη. Το μόνο συγκεκριμένο είναι πως δεν αποδείχτηκε χρήση.
Την ίδια ακριβώς έκφραση που χρησιμοποίησε ο Μόσλει στην πρώτη ανακοίνωσ (και υπογράμμισες) και που ΔΕΝ λογαριάζει ως κριτήριο αφού τελικά αθώωνει (και καλά) τη ΜακΛάρεν επειδή δεν αποδείχτηκε χρήση κι επιφυλάσσεται να επανέλθει αν αποδειχθεί χρήση (άρα η χρήση είναι το κριτήριο), τη ξαναχρησιμοποίεί και στη 2η ανακοίνωση (και μάλιστα πάρα πολλές φορές... could be, seems to, is likely, is unlkely, would, κλπ, κλπ), μόνο που αυτή τη φορά το κριτήριο της 1ης του ανακοίνωσης (τη χρήση δλδ) όχι μόνο δεν το αναφέρει καν, αλλά αναγράφει κιόλας ο γελοίος ότι δεν χρειάζεται καν η ύπαρξη του ως κριτήριο για τη νέα του απόφαση.
Βγάλε τώρα εσύ άκρη και πες μου....
-
Υπάρχουν διάφορες μορφές κατασκοπείας. Όπως έχει πει κι ο Dennis όλες οι ομάδες συνεργάζονται με φωτογράφους από τους οποίους αγοράζουν φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης προκειμένου να έχουν πρόσβαση σε δεδομένα των άλλων ομάδων τα οποία μπορεί να είναι ενδιαφέροντα. Σε αυτό το επίπεδο είναι θεμιτή η παραπάνω πρακτική και όλες οι ομάδες είναι ΟΚ με αυτό, όπως επίσης και με άλλες μεθόδους.
Κάπου όμως πρέπει να (και έχει) τραβηχτεί μια γραμμή, η οποία είναι πολύ παρακάτω από την υπόθεση με τα φετινά κλεμένα 'άπαντα'. -
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Βγάλε τώρα εσύ άκρη και πες μου....H άκρη που έχω βγάλει, είναι πως η αθωωτική πρώτη απόφαση βασίστηκε σε ένορκες μαρτυρίες των ανθρώπων της McLaren που κόπτονταν για ορισμένα πράγματα ότι ήταν έτσι όπως τα έλεγαν. Στη συνέχεια βέβαια, βγήκε πως οι 3-4 φορές που είχε επαφή ο Coughlan με τον Stepney γίνανε 280+ SMS και κάτι δεκάδες τηλέφωνα, η δήλωση του Dennis πως κανείς μέσα στην ομάδα δεν γνώριζε τίποτα (εκτός του Coughlan) αποδείχτηκε κι αυτή ψέμα αφού γνώριζαν αποδεδειγμένα πάρα πολλά, υψηλά ιστάμενα στελέχη και επίσης και οι οδηγοί. Ο Dennis ακόμα και μετά από αυτές τις αποκαλύψεις συνέχιζε (συνεχίζει) να λέει πως η ομάδα δεν γνώριζε τίποτα. Ίσως να θεωρεί πως για να μπορούμε να πούμε πως 'η ομάδα γνωρίζει', πρέπει το συγκεκριμένο θέμα να το ξέρει μέχρι και η καθαρίστρια στις τουαλέτες του εστιατορίου. Επίσης η ομάδα κόπτεται πως τίποτα από τα δεδομένα της Ferrari δεν έχει χρησιμοποιηθεί για τη βελτίωση του μονοθεσίου της McLaren και στο τέλος έχουμε σα στοιχεία συνομιλίες για επικείμενες δοκιμές ρυθμίσεων και λύσεων της Ferrari προκειμένου να εκτιμηθούν πιθανά οφέλη από την ομάδα της McLaren.
Mιλάμε δηλαδή για έναν χείμαρο ψεύδους, πραγματικά δεν ξέρω αν τους τελευταίους μήνες έχω διαβάσει ΜΙΑ αλήθεια ξεστομισμένη από σημαίνον στέλεχος της McLaren. Kαι είμαι σχεδόν σίγουρος ότι αυτά τα αποδεδειγμένα ψεύδη κατα συρροή εξόργισαν τη FIA προκειμένου να ξανακαλέσει τη McLaren (μετά τα νέα στοιχεία) και να επιβάλλει την ποινή που επέβαλλε. Η οποία στο τέλος της μέρας είναι ουσιαστικά χάδι. -
[snip]
Kαι είμαι σχεδόν σίγουρος ότι αυτά τα αποδεδειγμένα ψεύδη κατα συρροή εξόργισαν τη FIA προκειμένου να ξανακαλέσει τη McLaren (μετά τα νέα στοιχεία) και να επιβάλλει την ποινή που επέβαλλε.
[snip]Α γειά σου! Όπως καταλαβάινω λοιπόν λέμε το ίδιο πράγμα, αλλά με άλλα λόγια. Ότι δηλαδή ο Μοσλει τιμώρησε την ΜακΛάρεν όχι βάσει κανονισμών, αλλά βασει προσωπικής εμπάθειας! Διότι αποδείξεις όντως δεν βρέθηκαν και όντως δεν ψάχτηκαν καν.
Είχα δώσει και link σε άρθρο της The Indepenent το οποίο έγραφε ακριβώς αυτό το πράγμα, ότι δηλαδή η ποινή είναι προϊόν της προσωπικής κόντρας που έχουν οι δυο άντρες , η οποία ξεκινά από αρκετά παλιότερα.Η διαφορά μας φαίνεται να έγκειται στο ότι εσύ θεωρείς σημαντικοτερο να τιμωρηθεί ο Ντένις με εξωθεσμικά κριτήρια και ποινές, ενώ εγώ απαιτώ να τιμωρηθεί με θεσμικά κριτήρια και ποινές. Όπως δηλαδή κάνει ένας οποιοδήποτε στοιχειδώς αξιόπιστος ελεγκτικός/εκτελεστικός μηχανισμός!
Η οποία στο τέλος της μέρας είναι ουσιαστικά χάδι.
Αν αναλογιστείς (όπως οφείλεις να κάνεις αν σε ενδιαφέρει η αξιοπιστία της ΦΙΑ η οποία είναι ιεραρχικά πάνω από τις ομάδες και όχι μόνο) πως δεν αποδείχτηκαν οι κατηγορίες, τότε η επιβαλλόμενη ποινή είναι εξοντωτική.
-
Υπάρχουν διάφορες μορφές κατασκοπείας. Όπως έχει πει κι ο Dennis όλες οι ομάδες συνεργάζονται με φωτογράφους από τους οποίους αγοράζουν φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης προκειμένου να έχουν πρόσβαση σε δεδομένα των άλλων ομάδων τα οποία μπορεί να είναι ενδιαφέροντα. Σε αυτό το επίπεδο είναι θεμιτή η παραπάνω πρακτική και όλες οι ομάδες είναι ΟΚ με αυτό, όπως επίσης και με άλλες μεθόδους.
Κάπου όμως πρέπει να (και έχει) τραβηχτεί μια γραμμή, η οποία είναι πολύ παρακάτω από την υπόθεση με τα φετινά κλεμένα 'άπαντα'.Και όμως Μάνο, ακόμα κι αυτό εμπίπτει στο γενικόλογο & αόριστο άρθρο 151c. Και όπως όλοι έχουμε καταλάβει, η τιμωρία του ή όχι δεν συνδέεται με καμία γραμμή αλλά με τον αν σε γοσυτάρει ή όχι ο Μόσλει.
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Α γειά σου! Όπως καταλαβάινω λοιπόν λέμε το ίδιο πράγμα, αλλά με άλλα λόγια. Ότι δηλαδή ο Μοσλει τιμώρησε την ΜακΛάρεν όχι βάσει κανονισμών, αλλά βασει προσωπικής εμπάθειας! Διότι αποδείξεις όντως δεν βρέθηκαν και όντως δεν ψάχτηκαν καν.Η διαφορά μας είναι πως εγώ θεωρώ πως τα αποδεικτικά στοιχεία είναι αρκετά, εσύ δεν θεωρείς πως είναι καν αποδεικτικά.
Επίσης πιστεύω πως αν κάποια ομάδα δεν επιθυμεί να κινηθεί νομικά εναντίον κάποιας άλλης, τότε και η FIA δεν θα ασχοληθεί ακόμα κι αν ανάμεσα στις δύο αυτές ομάδες υπάρχει παραβίαση κάποιου κανονισμού (εις βάρος φυσικά κάποιας εκ των δύο). Πιστεύω δηλαδή πως η Ferrari από μόνη της δεν κυνήγησε την Toyota αλλά περιόρισε τις κινήσεις της όπου αυτή επέλεξε τότε (προσωπικές διώξεις εναντίον των πρώην εργαζόμενων στη Ferrari που μετέφεραν τα στοιχεία). -
Υπάρχουν διάφορες μορφές κατασκοπείας. Όπως έχει πει κι ο Dennis όλες οι ομάδες συνεργάζονται με φωτογράφους από τους οποίους αγοράζουν φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης προκειμένου να έχουν πρόσβαση σε δεδομένα των άλλων ομάδων τα οποία μπορεί να είναι ενδιαφέροντα. Σε αυτό το επίπεδο είναι θεμιτή η παραπάνω πρακτική και όλες οι ομάδες είναι ΟΚ με αυτό, όπως επίσης και με άλλες μεθόδους.Μονο που κανενας κινητηρας δεν εχει επανω του την επιγραφη 'ΕΙΜΑΙ ΦΤΙΑΓΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΒΙΡΙΛΙΟ' ή κανενα μονοθεσιο δε γραφει στο πλαϊ 'εδω θα βρειτε ενα 10κιλο αλτιρακι απο την προσωπικη συλογη του Σπυρου Μπουρναζου ζευγαρωμενο με ελατηριο'.
-
Ο χρήστης Go_For_Pole έγραψε:
Ασε που κανενας κινητηρας δεν εχει επανω του την επιγραφη 'ΕΙΜΑΙ ΦΤΙΑΓΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΒΙΡΙΛΙΟ' ή κανενα μονοθεσιο δε γραφει στο πλαϊ 'εδω θα βρειτε ενα 10κιλο αλτιρακι απο την προσωπικη συλογη του Σπυρου Μπουρναζου ζευγαρωμενο με ελατηριο'. -
Ο χρήστης Go_For_Pole έγραψε:
Μονο που κανενας κινητηρας δεν εχει επανω του την επιγραφη 'ΕΙΜΑΙ ΦΤΙΑΓΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΒΙΡΙΛΙΟ' ή κανενα μονοθεσιο δε γραφει στο πλαϊ 'εδω θα βρειτε ενα 10κιλο αλτιρακι απο την προσωπικη συλογη του Σπυρου Μπουρναζου ζευγαρωμενο με ελατηριο'.
Ναι ΟΚ, τότε μπαίνουμε στα χωράφια του whistle blowing το οποίο ξέρω τουλάχιστον ένα team boss που θεωρεί πως πρέπει να ενθαρρύνεται. Και σε καμμία περίπτωση δε σημαίνει πως η επισήμανση κάποιου τέτοιου εξαρτήματος ή τεχνολογίας συνοδεύεται πάντα κι από έναν πάκο σχέδια που αφορούν οτιδήποτε έχουνε οι άλλοι σκιστεί να ετοιμάσουν τους τελευταίους 10 μήνες. Συγκεκριμένα δεν έχει γίνει ποτέ άλλοτε κάτι τέτοιο, είναι αδιανόητο.
-
Όταν λες ότι μια ομάδα αντέγραψε, τότε παίρνεις το μονοθέσιό της το κάνεις βίδες και λες εδώ, εδώ και εδώ είναι οι αντιγραφές και οι αποδείξεις. Που είναι οι αποδείξεις για τις αντιγραφές; Που είναι τα μέρη που η Mclaren αντέγραψε από τη Ferrari μπορεί κάποιος να μου πει; Και ποια είναι αυτά; 100 εκατομμύρια πρόστιμο ρίξανε. Ε με το λογαριασμό δε μας φέρνουν και τα κομμάτια που αντέγραψε η Mclaren να ξέρουμε τουλάχιστον τι πλήρωσε; Έφαγε 100εκατ για κανένα καθρέφτη που αντέγραψε, για καμία βίδα, για κανένα τακάκι φρένων, για τι πράγμα μιλάνε όταν λένε για αντιγραφές;
[Διάσπαση] Επίσημο thread: Stepneygate