-
Καλημερα
Τι εγινε ρε παιδια γιατι χαθηκαμε?
Τελειωσαν οι εντυπωσεις απο τα αμαξια μας?
Κανενα νεο?
Α!! Καλες διακοπες σε ολους -
Καλημέρα...
Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα με το ι30 μου. Στο πίσω πάνω μέρος στο τελευταίο νέυρο της οροφής τρίζει. Στο σερβις μου είπαν πως ίσως κάποια κόληση δεν έχει γίνει σωστά. Το αμάξι μάλλον θα σταλλεί αθήνα για έλεγχο. Αναμένω εξελίξεις αν και είμαι σίγουρος ότι η αντιπροσωπεία θα δώσει λύση...
-
Ξέρετε αν θα βγει ποτέ τρίπορτο;
Και αν ΝΑΙ σε τι κινητήρες; -
Ο χρήστης nascar1 έγραψε:
...Το αμάξι μάλλον θα σταλεί αθήνα για έλεγχο...Αν μπορείς πήγαινέ το στην Hyundai Mητρόπουλος.
Θεωρώ ότι είναι από τα κορυφαία συνεργεία της Hyundai ... και εξυπηρετούν άμεσα. -
Γραψε μας σε παρακαλω τη διευθυνση γιατι εμεις οι εκτος Αθηνων ειμαστε και λιγο ασχετοι...
-
Ο χρήστης FRAGISCOS έγραψε:
Γραψε μας σε παρακαλω τη διευθυνση γιατι εμεις οι εκτος Αθηνων ειμαστε και λιγο ασχετοι...http://www.hyundai-mitropoulos.gr/
Μιλήστε με τον Γιώργο Σιαραβά/Τεχνικός Υπεύθηνος...
Ιδιαίτερα εξυπηρετικό και πρόθυμο παληκάρι.
Εγώ πάω στο συνεργείο του Μητρόπουλου παρόλο που είναι μακριά από την περιοχή μου... Μαζεύει πολλά αυτοκίνητα από συλλόγους Hyundai και πολλά από τα παιδιά του συνεργείου είναι και μέλη συλλόγων (Accent, Coupe, Αtos κλπ...) -
Ο.Κ. Σε ευχαριστω
-
Έχω διαβάσει ότι ο 1.4 έχει αλυσίδα - καδένα για τον χρονισμό. Ανοίγοντας το καπώ εγώ βλέπω αριστερά από τον κινητήρα ιμάντα. Τελικά τι έχει; Το βιβλίο του service πάντως για τον 1.4 δεν ορίζει αλλαγή για ιμάντα χρονισμού οπότε θεωρεί ότι έχει καδένα.
Φιλικά,
Σπύρος
-
Ο χρήστης mariadne έγραψε:
Έχω διαβάσει ότι ο 1.4 έχει αλυσίδα - καδένα για τον χρονισμό. Ανοίγοντας το καπώ εγώ βλέπω αριστερά από τον κινητήρα ιμάντα. Τελικά τι έχει; Το βιβλίο του service πάντως για τον 1.4 δεν ορίζει αλλαγή για ιμάντα χρονισμού οπότε θεωρεί ότι έχει καδένα.Φιλικά,
Σπύρος
H καδενα η ο ιμάντας ΔΕΝ φαινονται. Πρεπει να ανοιχτει ο κινητηρας. Αυτο που βλεπεις ειναι νομίζω ιμαντας του δυναμο η κλιματισμου (ενα απο τα 2 τελος παντων)
-
Kαλημερα
Το Ι30 εχει καδενα στους εκκεντροφορους.
Ο ιμαντας που φαινεται απ εξω κινει το δυναμο,το συμπιεστη του κλιματιστικου και την αντλια του υδραυλικου τιμονιου. -
Ο χρήστης corsair έγραψε:
H καδενα η ο ιμάντας ΔΕΝ φαινονται. Πρεπει να ανοιχτει ο κινητηρας. Αυτο που βλεπεις ειναι νομίζω ιμαντας του δυναμο η κλιματισμου (ενα απο τα 2 τελος παντων)Σωστά. Ο ιμάντας χρονισμού ή η καδένα είναι μέσα στον κινητήρα σε όλα τα αυτοκίνητα και δεν είναι ορατός. Αυτός που υπάρχει σε όλα επίσης (συνήθως απο την πλευρά του συνοδηγού) και φαίνεται εξωτερικά είναι του δυναμό/κλιματισμού.
-
Για να δεις/αλλαξεις τον ιμαντα δεν χρειαζεται να ανοιξεις την μηχανη αλλα να βγαλεις το πλαστικο καπακι που υπαρχει στο πλάι της μηχανης.
-
Έγινε πεντάστερο μετά την νέα δοκιμή στο Euroncap.
-
Γεια σας παιδιά, είμαι νέος στο φόρουμ. Μετά από 5μηνη συμβίωση με ένα Hyundai i30 style 1.4 έχω να πω τα εξής:
Γενικά το αυτοκίνητο είναι υπερπλήρες και η τιμή του είναι άπαιχτη, πιστεύω πως σε αυτά τα χρήματα δεν υπάρχει κάποιο άλλο αυτοκίνητο που να πλησιάζει αυτά που προσφέρει το i30. Έχω κάνει 5500 χιλιόμετρα κατά 90% στην εθνική και σε επαρχιακούς δρόμους στην Κρήτη. Ο υπολογιστής ταξιδίου μου έχει γράψει μέχρι στιγμής 7,2 λίτρα/100km. Γενικά δεν οδηγάω σε υψηλές στροφές εκτός από μερικές στιγμές που θέλω να ξεσπάσω κάπου.
Ο νυχτερινός φωτισμός και το ηχοσύστημα με το usb/mp3 είναι όλα τα λεφτά. Ο κινητήρας είναι πολύ ελαστικός, τυχαίνει σε ανηφόρες με 3η στις 1600 στροφές και συνεχίζει να επιταχύνει χωρίς πρόβλημα. Το αυτοκίνητο δεν είναι για ράλλυ αλλά κινείται σβέλτα, πολύ σταθερά. Το φρενάρισμα είναι πολύ καλό, έχει τύχει να πηγαίνω με τα 140km/h, να πατάω τέρμα φρένο και να πηγαίνω δεξιά αριστέρα και πηγαίνει ακριβώς εκεί που θέλω χωρίς ίχνος κινδύνου. Είναι γενικά στημένο οικογενειακά, προσανατολισμένο στην άνεση, δεν σε προκαλεί να το πατήσεις αλλά αν το κάνεις δεν δημιουργεί πρόβλημα αν και γέρνει λιγάκι στις στροφές.
Το κιβώτιο ταχυτήτων είναι αρκετά σκληρό και αν και παντού έχω διαβάσει πως δεν έχει ωραία αίσθηση, εμένα μου αρέσει πολύ, μάλλον μου αρέσει αυτή η σφιχτή αίσθηση. Αυτά που δεν μου αρέσουν είναι τα εξής: 1) Το τιμόνι είναι αρκετά αργό στην απόκριση και 2) επειδή το κιβώτιο ταχυτήτων έχει κοντές σχέσεις, σε ταχύτητες μετά τα 130km/h όπου με 5η είμαστε στις 4000 στροφές, ο κινητήρας αρχίζει και ενοχλεί. Έχω την εντύπωση πως μπορούσε να έχει μία 6η ώστε να ταξιδεύει σε μεγάλους δρόμους πιο χαλαρά. Έχω πάει μέχρι 180km/h και έχω την εντύπωση πως μπορεί να πιάσει οριακά τα 200km/h. Και κάτι άλλο: Σε 2 σημεία συνολικά το χρώμα έχει ξεφτίσει λιγάκι, το 1ο σημείο είναι στον εμπρός προφυλακτήρα και το 2ο στον πίσω. Και τα 2 δηλαδή είναι πάνω σε πλαστικά μέρη και όχι στην λαμαρίνα.
Αν ξανααγόραζα αυτοκίνητο στα 16000€, πάλι το ίδιο θα έπαιρνα. Χαίρομαι να ακούω απόψεις και άλλων κατόχων...
-
Σε γενικές γραμμές είμαι ικανοποιημένος με την επιλογή μου... Μεγάλο, φθηνό, όμορφο εξωτερικά και εσωτερικά. Έχει πολλά πλεονεκτήματα. Θα σταθώ όμως στα μειονεκτήματα που έχω εντοπίσει. Ένα είναι τα απαράδεκτα ελαστικά Hankook. Δεν προσφέρουν καμία πρόσφυση και χρήζουν αντικατάστασης. Δεύτερον ο κινητήρας δεν αποδίδει όπως θα έπρεπε για 110 άλογα καθώς χαμηλά είναι νωχελικός και μόνο ψηλά κάτι κάνει αλλά όχι και κάτι το ιδιδαίτερο... Επίσης γενικά το αμάξωμα δεν με έχει πείσει για την στιβαρότητά του καθώς μικρο τριγμοί ακούγονται συνεχώς με αποκορύφωμα τους αεραγωγούς. Είχα και ένα άλλο τριγμο που αφορούσε κατασκευαστικό ελάττωμα αλλά λύθηκε με αποστολή του αυτικονήτου στα κεντρικά στην Αθήνα για μια βδομάδα. Τώρα θα του βάλω ελεύθερο φιλτράκι που λένε πως το ξυπνάει λίγο χαμηλά...
-
Έχω μόλις παραλάβει την βαλίτσα μου. Θεωρητικά ένα Renault Megane με περιμένει για να με πάει στο σπίτι. Ήδη όμως κάτι δεν πάει καλά. Η Θεσσαλονίκη με υποδέχεται με γκρίζο ουρανό, σύννεφα και ψιχάλες, τελικά στην Γερμανία είχε καλύτερο καιρό και ας είχε -1 βαθμούς, ο ήλιος είναι ήλιος.
Έλα όμως που τελικά το Megane είναι i30…Η αρχική απογοήτευση διαδέχεται την περιέργεια, για να το δούμε κι αυτό το Κορεάτικο με τους πολλαπλούς πίσω που τόσο καλά σχόλια γράφτηκαν. Ανοίγω το πορτ-μπαγκάζ το οποίο δείχνει και είναι ( ο funky πήρε έναν ύπνο εκει μέσα ) μεγάλο, ενώ η εικόνα της ευρυχωρίας διατηρείται και στο εσωτερικό με τους πίσω επιβάτες να κάθονται πάρα πολύ άνετα και με αρκετό αέρα για τα κεφάλια τους, το κάθισμα αν και σκληρό αποδείχτηκε άνετο.
Ρυθμίζω το κάθισμα χωρίς να καταφέρω να βρω την θέση οδήγησης που με βολεύει ( το τιμόνι πολύ χαμηλά, το κάθισμα πολύ ψηλά για τα δικά μου γούστα και η κλασσική πλέον σπαστική σκαλωτή ρύθμιση για την πλάτη) πάω να ρυθμίσω τους καθρέφτες… και είναι χειροκίνητοι. Τελικά και η Hyundai δίνει αυτοκίνητα στην βασική τους έκδοση με δώρο το τασάκι, σκέφτομαι.
Βάζω μπρός και ο ήχος της μίζας μου θυμίζει Citroën C1. Ο συμπλέκτης πούπουλο, το γκάζι ακόμα πιο πούπουλο και ξεκινάμε. Το μοτέρ τραβάει θετικά ειδικά μετά τις 3000 στροφές και δείχνει θετικό στο να επιταχύνει μέχρι περίπου τις 5500 μετά η δύναμη αρχίζει να πέφτει και τελικά επεμβαίνει ο κόφτης. Μέχρι εδώ όλα καλά το μοτέρ μου αρέσει είναι εύστροφο με κλασσικό Γιαπωνεζοκορεάτικο αδιάφορο ήχο. Πάμε να αλλάξουμε ταχύτητα και να η πρώτη απογοήτευση. Λεβιές με λαστιχένια αίσθηση ( που κάνει και ηχητικά εφέ όταν αλλάζει ταχύτητες ) μεγάλες διαδρομές και μηδενική διάθεση για γρήγορες αλλαγές. Ήδη αναπολώ το γαλλικό κιβώτιο του αυτοκινήτου μου και αυτό είναι αρκετά παράξενο.
Οι αγρότες έχουν κλείσει τον δρόμο και έχω χρόνο χάρη στο μποτιλιάρισμα να περιεργαστώ το ταμπλό. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται στο πάνω μέρος του ταμπλό είναι αρκετά ποιοτικά, ενώ και η συναρμογή κυμαίνεται σε πολύ καλά επίπεδα χωρίς σε καμία περίπτωση να φτάνει τα επίπεδα ενός 308 ή ενός Golf. Εντυπωσιακή η κεντρική οθόνη με πληροφορίες για τον σταθμό του ραδιοφώνου την εξωτερική θερμοκρασία και την ώρα. Δυστυχώς το βράδυ ο έντονος μπλε φωτισμός την κάνει ιδιαίτερα κουραστική ενώ αντανακλά και στο παρμπρίζ. Ευτυχώς οι Κορεάτες προέβλεψαν για νυχτερινή λειτουργία που επιτρέπει το σβήσιμο της. Στα συν η στάνταρ ύπαρξη USB υποδοχής ( που χρεώνεται από 150 μέχρι και 400+ ευρώ από άλλους κατασκευαστές ) αν και προσωπικά δεν έμεινα ικανοποιημένος τόσο από την ποιότητα λήψης όσο και από την ένταση του στάνταρ radio cd. Κάτι που κάνε εντύπωση είναι η χρήση σχετικά μαλακών υλικών και στις επενδύσεις των θυρών εκεί που όλοι οι άλλοι επιλέγουν σκληρά υλικά. Προσωπικά το βρίσκω ιδιαίτερα άνετο. Τελικά μου άρεσε ή όχι? Η απάντηση είναι ότι όχι. Δυστυχώς ούτε ο σχεδιασμός είναι του γούστου μου ενώ το τελικό αποτέλεσμα αποπνέει έναν απίστευτο αέρα ουδετερότητας χωρίς να υπάρχει κάτι που να ενθουσιάζει. Στα μείον ο μη φωτισμός του ντουλαπιού του συνοδηγού όταν είναι σβηστά τα φώτα του αυτοκινήτου.
Νομίζω πως αρκετά έγραψα για το πώς είναι το αυτοκίνητο ας πάμε στο πώς κινείται στον δρόμο. Με το αμάξι έγραψα περίπου 550 χλμ σε πόλη, επαρχιακό αλλά και εθνικό δίκτυο.
Καταρχήν το μοτέρ όπως είπα αποδεικνύεται πολύ καλό και εύστροφο αν και διστάζει να επιταχύνει κάτω από τις 2500 στροφές μάλλον σαν τυπικό ολντ σκούλ 16βάλβιδο. 110 ατμοσφαιρικά άλογα είναι αυτά από 1400 στροφές δεν περιμένω ελαστικότητα 8βάλβιδου μοτέρ. Το μεγάλο φάουλ είναι το κιβώτιο που εκτός από την λαστιχένια αίσθηση που έγραψα παραπάνω αρνείται να ακολουθήσει γρήγορους ρυθμούς αλλαγών είναι ανακριβές και σου δίνει την αίσθηση ότι θα σου μείνει ο λεβιές στο χέρι κάθε φορά που αλλάζεις γρήγορα εκεί κάπου στον κόφτη. Και μιας και είπα για κόφτη η μέση κατανάλωση ήταν μόλις 7.3λίτρα ανά 100χλμ νούμερο εντυπωσιακό αν αναλογιστεί κανείς ότι 1η και 2α αλλάζανε αποκλειστικά κάπου στις 5800 και γενικά το μοτέρ το πίεζα πολύ. Είχα πολύ απλά ξεχάσει τι πάει να πει οικονομική οδήγηση. Από την άλλη με το i30 πρέπει να ξεχάσετε και τι πάει να πει σπορ οδήγηση. Το αμάξι είναι παααρα πολύ μαλακό, παίρνει μεγάλες κλίσεις στις στροφές. Αν το συνδυάσετε αυτό με το τελείως αποκομμένο από μπροστινό σύστημα τιμόνι ( πράγμα που σημαίνει ότι ποτέ δεν ξέρετε τι κάνουν οι μπρος τροχοί σας ) με το οποίο στρίβεται στο περίπου και τα απαράδεκτα εργοστασιακά ελαστικά Hankook έχετε ένα σύνολο που κάθε άλλο προκαλεί για γρήγορη οδήγηση. Η συμπεριφορά είναι τυπικά υποστροφική ενώ ενίοτε καταλαβαίνεις την ύπαρξη του πίσω εξελιγμένου άξονα που προσπαθεί να προσδώσει μια ιδέα ευελιξίας και ρυθμισιμότητας με καμία απολύτως επιτυχία. Ναι μπορείς να πάς γρήγορα ( με όλα τα αμάξια μπορείς να πάς γρήγορα ) αλλά θα κουραστείς και δεν θα απολαύσεις καθόλου την όλη διαδικασία. Προσωπικά βρήκα αρκετά πιο fun to drive το 3οροφο Renault Master που οδήγησα πριν λίγο καιρό… Εκτός από την μαλακή ανάρτηση το επόμενο μεγάλο πρόβλημα που θα σε αποτρέψει ( ή μάλλον δεν θα σε κάνει να θέλεις ) να πάς γρήγορα είναι το τιμόνι. Πανάλαφρο στις μικρές ταχύτητες γίνεται πάρα πολύ βαρύ στην Εθνική οδό και σε γρήγορους ρυθμούς ενώ δεν μεταφέρει ΚΑΜΙΑ απολύτως πληροφορία στον οδηγό. Όταν οδήγησα ξανά το υδραυλικά υποβοηθούμενο αυτοκίνητο μου τρόμαξα από το πόσο ελαφρύ μου φαινόταν το τιμόνι του στα 60-70 χλμ σε σχέση με του i30 και από τον αριθμό των πληροφοριών που έφταναν στα χέρια μου, δυστυχώς και στον συγκεκριμένο τομέα το κορεάτικο παίρνει χαμηλό βαθμό.
Εντάξει θα μου πείτε δεν στρίβει αλλά πρέπει να είναι εξαιρετικά άνετο. Μαλακό είναι ημιάκαμπτο δεν έχει άρα πρέπει να είναι πολύ καλό. Η απάντηση είναι και πάλι όχι. Μέσα στην πόλη τα πολύ μαλακά ελατήρια δεν μπορούν να ελέγξουν τα αμορτισέρ το αμάξι κοπανάει και γενικά δεν φιλτράρει τις ανωμαλίες. Στον ανοιχτό δρόμο με μεγάλες ταχύτητες τα πράγματα επίσης δεν είναι καλά με έντονες πλεύσεις στα κυματοειδή κομμάτια που δυστυχώς κουράζουν τους επιβάτες και τον οδηγό. Τα φρένα του δυνατά αν και κάπως απότομα ( χωρίς ιδιαίτερη ρυθμισημοτητα στο bite ) ανήκουν στα θετικά του αυτοκινήτου ενώ σίγουρα η απόδοση τους αδικείται από τα λάστιχα. Κάτι άλλο που παρατήρησα στο 12000 χλμ περίπου αμάξι που είχα στην διάθεση μου ήταν διάφοροι τριγμοί τόσο από το ταμπλό όσο και από τις πόρτες όταν το αυτοκίνητο ερχόταν αντιμέτωπο με ανωμαλίες σε χαμηλές ταχύτητες. Πάντως πρέπει να πούμε ότι το πανάλαφρο τιμόνι κάνει το παρκάρισμα παιχνίδι ενώ οι τεράστιοι πλευρικοί καθρέφτες καθιστούν πιστεύω τους αισθητήρες παρκαρίσματος περιττό αξεσουάρ.
Στο δια ταύτα, η προσπάθεια των Κορεατών είναι καθόλα αξιόλογη αλλά δυστυχώς αφορά μόνο το εσωτερικό, τα υλικά και την εκμετάλευση των χώρων. Το αμάξι έχει ένα εξαιρετικό μοτέρ συνδυασμένο με ένα απαράδεκτο κιβώτιο και δυστυχώς ένα στήσιμο που ούτε άνεση δίνει ούτε οδική συμπεριφορά. Νομίζω ότι όποιος θέλει ένα πιο ολοκληρωμένο πακέτο θα πρέπει να στραφεί στο αδερφάκι ΚΑΙ που πρέπει λογικά να είναι αρκετά καλύτερο στον δρόμο. Αν θα το αγόραζα? Δεν νομίζω εκτός αν αυτό ήταν το μπάτζετ μου και είχα απόλυτη ανάγκη τους χώρους του. Αλλά και πάλι νομίζω πως σε αυτά τα λεφτά μπορεί να βρεί κανείς διάφορες αξιόλογες προτάσεις.Y.Γ Η επιστροφή μου στην Xsara, , μετά από μια βδομάδα με το i30, ήταν λυτρωτική
-
Φίλε mirage διάβασα με προσοχή το ποστ σου και θα έλεγα ότι μάλλον είσαι προκατειλημμένος με το αμάξι την μάρκα ή ότι άλλο θέλεις.
Αν και σε πολλά έχεις δίκιο σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να συμφωνήσω με τα συμπεράματα που βγάζεις. Το κιβώτιο δεν είναι τοοοσο χάλια όσο λες, σίγουρα το αμάξι μεταμορφώνετε με μια 16αρα ζάντα και καλύτερα λάστιχα. Η άνεση είναι απλά κορυφαία και αυτό μπορεί να το διαπιστώσει όποιος το κάνει ένα test drive. Πως εσένα δεν σου άρεσε μου κάνει εντύπωση.
Από την άλλη τα ειρωνικά σου σχόλια (πχ για τους μη ηλεκτρικούς καθρέπτες όταν οι άλλοι για τα ίδια θέλουν τουλάχιστον 3000 ευρώ περισσότερα) δείχνει ότι σαν σκοπό έχεις να μειώσεις το αμάξι. Τώρα γιατί μόνο εσύ ξέρεις.
Υπόψιν ότι έχω το αμάξι 1 χρόνο και έχω κάνει 31000κλμ οπότε μπορώ να έχω ένα λόγο παραπάνω και να ξέρω τι λέω και που το βασίζω.
-
Λεει την ΑΠΟΨΗ του ρε αδερφέ, του επιτρεπεις εσύ ως κάτοχός του i30;
-
-το αμαξι ΕΧΕΙ τοοοοσο χαλια κιβωτιο οσο λεει....
-ενα αυτοκινητο δεν μεταμορφωνεται με λαστιχα και ζαντες..... το αυτοκινητο δεν ειναι γκομενα να βαλει εναν τονο μασκαρα και ρουζ...
-δεν εχεις καταλαβει μαλλον την εννοια της ανεσης....
-δεν εχεις παραπανω λογο να βασιζεις επειδη το εχεις εναν χρονο... ο καθενας εχει την κριση του. άλλος μπορει την βγαλει σε μια απλη βολτα και αλλος μετα απο 40 χρονια...
το ι30 ειναι αιωνες μπροστα απο το αξεντ αλλα ειναι αρκετα πισω απο οποιοδηποτε μικρομεσαιο αυτη τη στιγμη στην αγορα....
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
-το αμαξι ΕΧΕΙ τοοοοσο χαλια κιβωτιο οσο λεει....-ενα αυτοκινητο δεν μεταμορφωνεται με λαστιχα και ζαντες..... το αυτοκινητο δεν ειναι γκομενα να βαλει εναν τονο μασκαρα και ρουζ...
-δεν εχεις καταλαβει μαλλον την εννοια της ανεσης....
-δεν εχεις παραπανω λογο να βασιζεις επειδη το εχεις εναν χρονο... ο καθενας εχει την κριση του. άλλος μπορει την βγαλει σε μια απλη βολτα και αλλος μετα απο 40 χρονια...
το ι30 ειναι αιωνες μπροστα απο το αξεντ αλλα ειναι αρκετα πισω απο οποιοδηποτε μικρομεσαιο αυτη τη στιγμη στην αγορα....
Το αμάξι είναι γκόμενα και ναι το ι30 μεταμορφώνετε με άλλες ζάντες και άλλα λάστιχα. Το έχω κάνει και δεν χωρά αμφισβήτηση.
Για πες μου εσύ την έννοια της άνεσης γιατί εγώ δεν την έχω καταλάβει....
Από οποιοδήποτε μικρομεσαίο εε? Δηλαδή το c4 είναι καλύτερο. Ή το auris ή το tiida ή το astra? Τότε οκ έχετε δίκιο...
Hyundai i30