-
Χαίρομαι που έμεινες ικανοποιημένος.
Και ελπίζω να βρεις απαντήσεις και λύσεις στα θέματα του Hyundai σου...Αν δεν το έχεις κάνει ήδη: Ζήτησε να σου βγάλουν την εκπτωτική κάρτα μέλους και δώσε και τον αριθμό του κινητού σου για να σου στέλνουν τις προσφορές για τα service, προϊόντα κλπ...κλπ...
http://www.hyundai-mitropoulos.gr/service_club.html
http://www.hyundai-mitropoulos.gr/onlin ... _club.html(...το μόνο αρνητικό με τον Μητρόπουλο είναι ότι δεν είναι εξουσιοδοτημένος στα KIA. Ούτε εμπορία, ούτε συνεργείο... ...)
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Χαίρομαι που έμεινες ικανοποιημένος.
Και ελπίζω να βρεις απαντήσεις και λύσεις στα θέματα του Hyundai σου...Αν δεν το έχεις κάνει ήδη: Ζήτησε να σου βγάλουν την εκπτωτική κάρτα μέλους και δώσε και τον αριθμό του κινητού σου για να σου στέλνουν τις προσφορές για τα service, προϊόντα κλπ...κλπ...
http://www.hyundai-mitropoulos.gr/service_club.html
http://www.hyundai-mitropoulos.gr/onlin ... _club.html(...το μόνο αρνητικό με τον Μητρόπουλο είναι ότι δεν είναι εξουσιοδοτημένος στα KIA. Ούτε εμπορία, ούτε συνεργείο... ...)
Καλησπέρα και πάλι. Πήγα να το κάνω, αλλά στην αίτηση, στο drop down menu με τα μοντέλα δεν έχει το i30, ούτε καν τη σειρά i. Θα τους πάρω τηλέφωνο αύριο να ρωτήσω τι παίζει...
-
Όσο για το πρόβλημα στο τιμόνι, μίλησα με τη ΛΑΜΔΑ για να κλείσω ραντεβού να το δούνε, έπειτα από συνενόηση με τα κεντρικά της Hyundai (κ. Στεφανόπουλο), και τι μου είπανε οι αθεόφοβοι???
Ότι δεν έχουν ηλεκτρολόγο, ούτε θα έχουν όλη την εβδομάδα, οπότε να ξαναπάρω από Δευτέρα!!!
Δηλαδή σου χαλάνε το αμάξι σε ένα απλό Service, αφού πρώτα το κρατάνε 5 μέρες, και μετά δεν έχουν και Ηλεκτρολόγο. Και την επόμενη μέρα που είχα πάει, ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟ!!!Λοιπόν, έκανα την ευθυγράμμιση στην Autopoint τελικά, δεν είχε φύγει πολύ ούτε ήταν από αυτό το πρόβλημα στο τιμόνι που εξακολουθεί.....
Δεν ξέρω τι να κάνω πρώτη φορά ένα από Service μου προκάλεσε τόση στεναχώρια και ταλαιπωρία. Από τις 17/11 δεν μπορώ να κοιμηθώ τα βράδια και τρέχω όλη μέρα. Η γυναίκα μου θα με χωρίσει στο τέλος, γιατί λέει ότι αγαπάω πιο πολύ το αμάξι μου από εκείνη
Αλλά από την ΛΑΜΔΑ όλα να τα περιμένεις...
Επόμενη κίνηση είναι να βρω ένα ίδιο αμάξι σε κάποια αντιπροσωπεία, να τα οδηγήσουμε και τα 2 για να φανεί επιτέλους η διαφορά μπας και εντοπίσουμε τι μπορεί να είναι.
Οι περισσότεροι λένε προβληματική πλακέτα τιμονιού πάντως.......
Βέβαια μετά από όσα έχω ακούσει, δεν εμπιστεύομαι κανέναν εκεί στην Κηφισιά. Είναι ικανοί ακόμα και να έβγαλαν κάποιο ανταλλακτικό από το αμάξι μου, και να μου έβαλαν ένα ελαττωματικό, και άντε απέδειξε το . . .
-
Κοιτα φιλε μου, επειδη βλεπω οτι οι τυποι σε ταλαιπωρουν και μαλλον το παιζουν 'κινεζοι' με τη μ@%@%*α που σου εχουν κανει στο αμαξι, θα σου προτεινα να μην τους εχεις 'με το σεις και με το σας', να σκληρυνεις την σταση σου και καμμια σποντα για δικηγορο δε βλαπτει... Καποτε ειχα παει να παραλαβω ενα καινουργιο yaris της αδερφης μου και ελλειπε το ενα προβολακι ομιχλης... Αφου ακουσανε τα χιλια-μυρια στο τελος το παραδεχτηκαν οτι το αφαιρεσαν οι ιδιοι γιατι χρειαζονταν αμεσα... ανταλακτικο!!! Καποια τετοια π@#στια πρεπει να σου εχουν κανει και εσενα. Το να αρνουνται να παραδεχθουν καποια προφανη βλαβη δειχνει οτι την εχουν λερωμενη τη φωλια τους. Τον υπνο σου μην τον χανεις, θα βρεθει λυση. Πιεσε τους ασφυκτικα και οχι ευγενικα πλεον...
-
Ο χρήστης GiannisB έγραψε:
Φοβερή οθόνη το συστηματάκι σου.
Το δικό μου είναι το SONY CDX-GT424U. Η οθόνη του βέβαια είναι η εντελώς 'κλασσική' με τα παλιά ψηφία (11 σύνολο), τουλάχιστον είναι ευανάγνωστη ακόμη και με λαμπρό ήλιο.
Η ηχητική του απόδοση φυσικά είναι εξαιρετική, για μια ακόμη φορά στη ζωή μου η επιλογή SONY στέφθηκε από επιτυχία. Ειλικρινά, ό,τι SONY έχω αγοράσει μου βγήκε πάντοτε καλό και ποιοτικό.Η οθόνη του Hyundai i30 (από τις δύο φυσικά η από πάνω) είναι μεν μονόχρωμη αλλά είναι dot-matrix, οπότε παρουσιάζει τις πληροφορίες με αρκετά ελκυστικό τρόπο :
Ας ελπίσουμε ότι στο face lift θα της βάλουν και κάνα χρωματάκι...Αυτό το ραδιοcd της SONY, το είχε από μαμά το ACCENT της θείας μου.
Όσο για το i30, εγώ έχω βάλει οθόνη 2 DIN της Kenwood, με ένα πλαισιάκι που είναι σαν εργοστασιακό, οπότε το έχω λύσει το θέμα Multimedia στο αμάξι...
GPS Navibox (με Carputer WINCE 5), Bluetooth, Κάμερα Οπισθοπορείας, Ψηφιακή Τηλεόραση, και φυσικά λειτουργούν κανονικά τα χειριστήρια τιμονιού.Πάντως θυμάμαι κι εγώ πριν μερικά χρόνια, από το 2003 συγκεκριμένα, που έλεγα στους φίλους μου: 'Έχεις mp3'? Και όταν μου λέγανε όχι, τους έλεγα, 'Ε τότε δεν μπαίνω, να μας σκοτώσεις θέλεις'.....
Τότε έβαζα τον φορητό mp3player πάνω στην είσοδο aux που είχα στο Corollaki, μετά πήρα ένα FirstLine από τα Carrefour που έπαιζε mp3 από USB και SD όλα τα λεφτά και με τηλεχειριστήριο και Bluetooth.... Και σκυλί, το είχα πολλά χρόνια μέχρι που το πούλησα το 2009... -
Ο χρήστης i30mania έγραψε:
Κοιτα φιλε μου, επειδη βλεπω οτι οι τυποι σε ταλαιπωρουν και μαλλον το παιζουν 'κινεζοι' με τη μ@%@%*α που σου εχουν κανει στο αμαξι, θα σου προτεινα να μην τους εχεις 'με το σεις και με το σας', να σκληρυνεις την σταση σου και καμμια σποντα για δικηγορο δε βλαπτει... Καποτε ειχα παει να παραλαβω ενα καινουργιο yaris της αδερφης μου και ελλειπε το ενα προβολακι ομιχλης... Αφου ακουσανε τα χιλια-μυρια στο τελος το παραδεχτηκαν οτι το αφαιρεσαν οι ιδιοι γιατι χρειαζονταν αμεσα... ανταλακτικο!!! Καποια τετοια π@#στια πρεπει να σου εχουν κανει και εσενα. Το να αρνουνται να παραδεχθουν καποια προφανη βλαβη δειχνει οτι την εχουν λερωμενη τη φωλια τους. Τον υπνο σου μην τον χανεις, θα βρεθει λυση. Πιεσε τους ασφυκτικα και οχι ευγενικα πλεον...Θα πάω την Δευτέρα τι να πω... Έχω πάει ήδη τόσες φορές (4), και άσε που κάθε φορά είναι για εμένα 27+27=54km + 5.60€ διόδια Αττικής Οδού...
Πάντως είναι τρομερό να θέλεις να κάνεις ένα από Service (φίλτρα, λάδια, μπουζί, υγρά φρένων), που απαιτεί 2 ωρίτσες το πολύ, να το κρατάνε από Πέμπτη μέχρι Τρίτη για 'διερεύνηση', για κάποιες παρατηρήσεις που τους ανέφερα για τριξιματάκια στα πλαστικά και την ηλιοροφή σε ανώμαλο δρόμο, και τελικά να το παραλαμβάνεις με εντελώς διαφορετική αίσθηση στο τιμόνι (βαρύ, δύσκαμπτο, και με αργή επαναφορά)....
Θα με ακούσει όλη η Κηφισιά δεν το συζητάω. Γι'αυτό ψάχνω κάποιον να έρθει μαζί μου για να με κρατήσει λίγο....
-
Ο χρήστης Marina76 έγραψε:
Καλησπερα ειναι το πρωτο μου Post οποτε καλως σας βρηκα!!!!!!!
Θα ηθελα να ρωτησω τα εξης.....καταρχην ειμαι μια κατοχος i30 1400 (το παρελαβα 29 Ιαν 09) και απο οτι μου ειπαν στην Autopoint ειναι απο την καινουργια παρτιδα της Τσεχιας...αληθεια αυτο μπορω να το καταλαβω με καποιο τροπο ή απλα πιστευω τα λογια του πωλητη...? Και εδω αρχιζουν τα προβληματα μου....Βεβαια πριν απο αυτο, να γραψω οτι εχω τις καλυτερες εντυπωσεις απο τα hyundai μιας και δουλευα σε εταιρια ενοικιασεων αυτοκινητων και ειχαμε μπολικα απο αυτα (για αυτο αλλωστε και επελεξα το i30 αφου ηξερα οτι το μονο προβλημα που παρουσιαζουν τα hyundai ειναι δισκο-πλατο και αυτο μετα απο πααααααααρα πολυ μεγαλη και ΚΑΚΗ χρηση.) Λοιπον τι αντιμετωπιζω...1ον To USB. Δεν ξερω εαν εγω εχω προβλημα και κανω κατι λαθος αλλα βαζω επανω ενα mp3 της creative (ξεκλειδωτο) δεν δουλευει, δεν το αναγνωριζει και μου εδινε μυνημα reading error, ψαχνω να βρω τι ειναι αυτο το προβλημα στο ΑΚΑΤΑΛΑΒΙΣΤΙΚΟ manual του i30 και απλα δεν βρηκα λυση. Βαζω το i phone Μου το ιδιο, Βεβαια εδω και εαν ειχα προβλημα... το iphone εβγαζε ηχο φορτισης/συνδεσης με usb αναβοσβηνε και....ουτε φορτιζε ενω σαν δωρακι πηρα παλι το ιδιο μυνημα 'reading error', δοκιμαζω με αλλο mp3οφωνο..τζιφος, παω λοιπον στην αντιπροσωπεια μετα απο 20 ημερες (δηλ σημερα ) και απλα μου κλεινουν ραντεβου απο Δευτερα.....
2ον. Το κιβωτιο ταχυτητων...αααχχχχ εδω και εαν εχω προβλημα, αρκετα χαλαρο, οι 2α, 4η και οπισθεν συχνα δεν κουμπωνουν, επισης η 3η με την 4η δεν ειναι σε μια νοητη ευθεια αλλα πρεπει απο 3η να παω νεκρο και μετα ελαχιστα δεξια και να κατεβασω το λεβιε σε 4η, τελος πριν ξεκινησω να βαλω ταχυτητα απο 1η πχ 2α ακουγεται αυτος ο ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΟΣ θορυβος του κλωτσηματος της ταχυτητας και ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ασχετη βρε παιδια...14 χρονια οδηγω παρα πολλα διαφορετικα αυτοκινητα λογω της δουλειας μου και αυτο δεν μου εχει συμβει παρα μονο σε αυτοκινητα πολυ χρησιμοποιημενα. Παω λοιπον στην αντιπροσωπεια μετα απο 20 ημερες (δηλ σημερα ) και απλα μου κλεινουν ραντεβου απο Δευτερα.....
3ον. Αφου βαλω βενζινη, ΜΕ ΚΛΕΙΣΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ (γιατι μου το ειπαν και αυτο το κουφο στο service) μετα απο περιπου 1 με 2 χλμ πορειας το εσωτερικο του αυτοκινητου μυριζει εντονα βενζινη. Η βενζινη που βαζω ειναι παντα SHELL (χωρις να θελω να κανω διαφημιση/δυσφημιση). Παω λοιπον στην αντιπροσωπεια μετα απο 20 ημερες (δηλ σημερα ) και απλα μου κλεινουν ραντεβου απο Δευτερα.....
Και τωρα για πειτε μου βρε παιδια τι κανω? Το αυτοκινητο ειναι 20 ημερων και μου παρουσιαζει ολα αυτα τα προβληματα..Ειμαι εγω υποχονδρια ή πραγματι αυτα ειναι προβληματα? Και εαν ναι τι κανω?
Ευχαριστω πολυ και ΣΥΓΝΩΜΗ για το μακροσκελες μυνημα...
Όσων αφορά τις διαφορές μεταξύ Κορεάτικου(2007+) και Τσέχικου(2009+) μοντέλου (επειδή είχα το πρώτο και μου το αντικατέστησαν με το 2ο):
- Το Κορεάτικο έχει το ντουλαπάκι πάνω στο ταμπλό, ενώ το άλλο όχι.
- Το Κορεάτικο έχει το USB μέσα στο ντουλαπάκι, ενώ το Τσέχικο μπροστά, κάτω από το τασάκι.
- Το Κορεάτικο έχει μεγάλη κεραία, ενώ το Τσέχικο μικρή.
- Στο Κορεάτικο μπορείς να ρυθμίσεις τις πλάτες των θέσεων οδηγού-συνοδηγού με ένα μοχλό στο επιθυμητό ύψος, ενώ στο Τσέχικο έχουν την σπαστική ροδέλα στα πλάγια. Επίσης τα μαξιλαράκια στο Τσέχικο πάνε το κεφάλι πολύ μπροστά, και νομίζω δεν ίσχυε το ίδιο στο Κορεάτικο αλλά δεν είμαι και 100% σίγουρος γι'αυτό.
- Στο Τσέχικο έχει μαύρο χρώμα σαν 'φρυδάκια' στο πάνω μέρος των εμπρός προβολέων).
- Το δερμάτινο τιμόνι στο Κορεάτικο είναι με πραγματικό δέρμα, ενώ στο Τσέχικο είναι συνθετικό κακής ποιότητας και φθείρεται εύκολα.
Και τελευταίο και πιο βασικό, ο αριθμός πλαισίου των αυτοκινήτων που κατασκευάστηκαν στην Κορέα το 2007-8 ξεκινάει με 'KMHDC...', ενώ της Τσεχίας(2009+) 'TMADC....'.
-
Κοιτα φιλε μου, επειδη βλεπω οτι οι τυποι σε ταλαιπωρουν και μαλλον το παιζουν 'κινεζοι' με τη μ@%@%*α που σου εχουν κανει στο αμαξι, θα σου προτεινα να μην τους εχεις 'με το σεις και με το σας', να σκληρυνεις την σταση σου και καμμια σποντα για δικηγορο δε βλαπτει... Καποτε ειχα παει να παραλαβω ενα καινουργιο yaris της αδερφης μου και ελλειπε το ενα προβολακι ομιχλης... Αφου ακουσανε τα χιλια-μυρια στο τελος το παραδεχτηκαν οτι το αφαιρεσαν οι ιδιοι γιατι χρειαζονταν αμεσα... ανταλακτικο!!! Καποια τετοια π@#στια πρεπει να σου εχουν κανει και εσενα. Το να αρνουνται να παραδεχθουν καποια προφανη βλαβη δειχνει οτι την εχουν λερωμενη τη φωλια τους. Τον υπνο σου μην τον χανεις, θα βρεθει λυση. Πιεσε τους ασφυκτικα και οχι ευγενικα πλεον...Αυτό έγινε στην ΛΑΜΔΑ Κηφισιάς ή αλλού ??
-
Ο χρήστης DxL έγραψε:
Κοιτα φιλε μου, επειδη βλεπω οτι οι τυποι σε ταλαιπωρουν και μαλλον το παιζουν 'κινεζοι' με τη μ@%@%*α που σου εχουν κανει στο αμαξι, θα σου προτεινα να μην τους εχεις 'με το σεις και με το σας', να σκληρυνεις την σταση σου και καμμια σποντα για δικηγορο δε βλαπτει... Καποτε ειχα παει να παραλαβω ενα καινουργιο yaris της αδερφης μου και ελλειπε το ενα προβολακι ομιχλης... Αφου ακουσανε τα χιλια-μυρια στο τελος το παραδεχτηκαν οτι το αφαιρεσαν οι ιδιοι γιατι χρειαζονταν αμεσα... ανταλακτικο!!! Καποια τετοια π@#στια πρεπει να σου εχουν κανει και εσενα. Το να αρνουνται να παραδεχθουν καποια προφανη βλαβη δειχνει οτι την εχουν λερωμενη τη φωλια τους. Τον υπνο σου μην τον χανεις, θα βρεθει λυση. Πιεσε τους ασφυκτικα και οχι ευγενικα πλεον...
Αυτό έγινε στην ΛΑΜΔΑ Κηφισιάς ή αλλού ??
Σε εκθεση της toyota εγινε πριν 4 χρονια, αφου μιλάω για καινουργιο yaris με 0 Km! Απλα σου ανεφερα μια περίπτωση αφαιρεσης ανταλλακτικου για να βολεψουν αμεσα καποιον αλλον, οπως τελικα παραδεχθηκαν. Το θεμα ειναι οτι αν δεν το ειχα δει εγω κατα την παραλαβη, μετα θα μπορουσαν να υποστηριξουν ο,τι ηθελαν...
-
Σε εκθεση της toyota εγινε πριν 4 χρονια, αφου μιλάω για καινουργιο yaris με 0 Km! Απλα σου ανεφερα μια περίπτωση αφαιρεσης ανταλλακτικου για να βολεψουν αμεσα καποιον αλλον, οπως τελικα παραδεχθηκαν. Το θεμα ειναι οτι αν δεν το ειχα δει εγω κατα την παραλαβη, μετα θα μπορουσαν να υποστηριξουν ο,τι ηθελαν...Μάλιστα... Κατάλαβα, και πολύ χρήσιμη η επισήμανσή σου....
Δεν είναι να εμπιστεύεσαι κανέναν τελικά!!
Θα κάνω αύριο και ένα test drive ένα αντίστοιχο i30, αν και είμαι βέβαιος ότι κάτι κάνανε, γιατί 2 χρόνια οδηγούσα το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, δεν έχω καβαλήσει ΠΟΤΕ ούτε λίγο πεζοδρόμιο, και το προσέχω σαν τα μάτια μου.
Όταν το παρέδωσα για το Service ήταν τέλειο, όπως όταν το αγόρασα, και μετά την παραλαβή (5 μέρες μετά-μεσολάβησε και ΣΚ) η συμπεριφορά του τιμονιού είναι σαν ερείπιο 20 χρονών αμάξι. Κάνει μαγκώματα και πολύ αργή επαναφορά (πρέπει να το γυρνάς μόνος σου, πράγμα μου δεν ήταν απαραίτητο πριν), και είναι λίγο πιο βαρύ και δύσκαμπτο από πριν που ήταν πούπουλο όπως το ξέρετε όλοι σας...
Το βέβαιο είναι ότι και τα 2 αυτά συμπτώματα είναι από την ίδια αιτία. Δηλαδή αν δεν ήταν δύσκαμπτο και βαρύ, θα έκανε και την επαναφορά κανονικά πιστεύω. Μάλλον κάτι μου αλλάξανε λογικά κι εμένα...
Το θέμα είναι να βρούμε τι... Πλακέτα? Κρεμαγιέρα? Μοτέρ....
-
Ο χρήστης JORGE έγραψε:
Καλησπέρα,
είμαι κάτοχος ενος i30 εδώ και 4 μήνες περίπου. Μέχρι τώρα είμαι πολυ ευχαριστημένος, αλλα σήμερα πήγα να το πάρω(μετα απο μια εβδομαδα απραξιας για το αμαξι) για να παώ στην δουλειά μου, και ήταν τελείως νεκρό. Άνοιξα με το κλειδί, και μεσα στο αμάξι δεν λειτουργούσε τίποτα. Σκέφτηκα οτι θα φταίει η μπαταρία. Και τελικά αφου το πηγα σε συνεργείο της hyundai, με είπαν οτι είναι η μπαταρία και μου βάλαν μια καινούργια αφου το κάλυπτε η εγγύηση. Ολο αυτο με φάνηκε περίεργο γιατι σχεδον το αποκλειω να άφησα ανοιχτο τιποτα απο το αυτοκίνητο(φωτα,ραδιοφωνο,πλαφονιερα). Υπαρχει περιπτωση η μπαταρια να ειναι προβληματικη απο την μανα του; Επισης τελευταια ακουω μικρους τριγμους στο πισω μερος του αυτοκινητου(εκει που ειναι το πορτ μπαγκαζ)Αυτό το 'με είπαν', και 'με φάνηκε', να υποθέσω ότι είναι επειδή κατάγεσαι από την πατρίδα? Μακεδόνας? ή καμία σχέση?
... Υπαρχει περιπτωση η μπαταρια να ειναι προβληματικη απο την μανα του; ...
Όχι ακριβώς προβληματική. Μάλλον δεν διατηρήθηκε σε καλή κατάσταση πριν την παράδοση, οπότε τα 'έφτυσε' πριν την ώρα της.
Υποτίθεται ότι η μπαταρία φορτίζεται καλά πριν την παράδοση, αλλά δεν είναι λίγες οι φορές που οι φορτίσεις αυτές είναι λειψές ή και προβληματικές...
Φυσικά υπάρχει και ένα ενδεχόμενο να ήταν προβληματική η μπαταρία από το εργοστάσιο αλλά θεωρώ μικρή αυτή την πιθανότητα.
Κι εμένα η μπαταρία στην αρχή ήταν χώμα, όταν παρέλαβα το αμάξι μου βάλανε μπρος με καλώδια και μου είπαν να το δουλέψω κανένα μισάωρο.
Γενικά πολλές φορές με το παραμικρό δεν έπαιρνε μπρος, και είχα το σχετικό μπουστεράκι (φορητή μπαταρία με τρόμπα και φως), καθώς και τα απαραίτητα καλώδια μαζί μου.
Τώρα που περίμενα να έρθει το Service για να τους πω να μου το δούνε, μετρήσανε την μπαταρία και όντως είναι χάλια, αλλά δεν την βάζουν εγγύηση γιατί έχουν περάσει τα 2 χρόνια για ένα μήνα!!! Επίσης 'με' είπανε ότι μπορεί να ευθύνεται αυτό που κάποιες φορές μου μένει αναμένο το ESP OFF όταν βάζω μπρος - το οποίο παρεμπιπτόντως το έκανε πρώτη φορά τη μέρα που το παρέλαβα καινούριο!!!!
Κρίμα. Όποιος άλλος έχει παρόμοιο πρόβλημα, να ξέρει τουλάχιστον να το πάει πριν τα 2 χρόνια, γιατί έστω και μια μέρα μετά δεν την αλλάζουν, μιας και η μπαταρία δεν είναι της Hyundai απ'ότι κατάλαβα, αλλά της hankook...
Τέλος δεν βλέπω να βάζω μπαταρία από την αντιπροσωπεία, μιας και έχουν την 45άρα 94€, ενώ έξω βρίσκω την ίδια (hankook) ή και άλλες μάρκες από 50€, ή ανεβαίνω σε 55-60Ah με 55-75€ ανάλογα τη μάρκα, για να έχω να δω και καμία ταινιούλα ή λίγο παραπάνω τηλεόραση άμα χρειαστεί καμιά φορά . . .
-
Ας βάλω και 2 link να υπάρχουν:
http://www.kiriazisbatteries.gr/ (Θηβών 95, Περιστέρι- τεράστια ποικιλία και πολύ εξυπηρετικά τα παιδιά)
http://www.zografosbattery.gr/ (Λ.Καβάλας, Αιγάλεω-Χαϊδάρι - δεν το έχω ψάξει, αλλά απ'ότι κατάλαβα τηλεφωνικά έχει ακόμα πιο φτηνές μπαταρίες (από 50€ η 45Ah, και από 55€ η 55Ah).
-
Ο χρήστης ACCENTWIZARD έγραψε:
Ξερει κανεις το ντουλαπακι στο πανω μερος του ταμπλο που λειπει απο το νεο i30 τι κωδικο ανταλλακτικου εχει καθως και τι τιμη?Το έχω βάλει τον Ιούλιο του 2010, και κάνει περίπου 100€ αν θυμάμαι καλά.
Δεν ξέρω αν έχει πέσει ακόμα, λόγο της έκπτωσης 40% που κάνανε μετά από εμένα....
Μια ερώτηση στα ανταλλακτικά θα σε πείσει..
-
Ο χρήστης XxmariosxX έγραψε:
Θα ήθελα με βάση αυτά που σας μεταφέρω, οι πιο έμπειροι να μου πείτε τι λογικά θα πρέπει να τσεκαριστεί και ίσως ποσό χρόνο θα πρέπει να μείνει το αυτοκίνητο μέσα. Είναι μέσα στην εγγύηση αλλά δεν μου αρέσει το ΙΧ να είναι μέσα στο συνεργείο χωρίς να ξέρω τι γίνεται.Αναμένω σχόλια.
Σε νιώθω, κι εγώ έτσι την πάτησα, το πήγα για ένα απλό service (2ο - 35.000km) στην ΛΑΜΔΑ Κηφισιάς, μου το κράτησαν 5 μέρες (μαζί με ΣΚ) για έλεγχο, και όταν το παρέλαβα μου χαλάσανε το τιμόνι!!! Ακόμα δεν ξέρω τι κάνανε και έγινε έτσι....
Το νου σας!!
-
η hyundai δινει εγγυηση μονο 2 χρονια;;;;;;;;;;;
απ'οσο ξερω δινει τουλαχιστον 3 και σε καποια μοντελα 5 χρονια.....
ρε φιλε DxL μπας και σε δουλευουν ψηλο γαζι εκει στη ΛΑΜΔΑ;;;;;
να πω οτι εισαι σε κανα νησι με μονοπωλειο-αντιπροσωπο θα το καταλαβαινα αλλα στο λεκανοπεδιο εχεις τοσες επιλογες..... -
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
η hyundai δινει εγγυηση μονο 2 χρονια;;;;;;;;;;;
απ'οσο ξερω δινει τουλαχιστον 3 και σε καποια μοντελα 5 χρονια.....
ρε φιλε DxL μπας και σε δουλευουν ψηλο γαζι εκει στη ΛΑΜΔΑ;;;;;
να πω οτι εισαι σε κανα νησι με μονοπωλειο-αντιπροσωπο θα το καταλαβαινα αλλα στο λεκανοπεδιο εχεις τοσες επιλογες.....Όχι, το έψαξα και σε άλλες αντιπροσωπείες (Μητρόπουλος, Autopoint).
Η μπαταρία έχει εγγύηση 2 χρόνια, επειδή δεν είναι ανταλλακτικό της Hyundai αλλά τις παίρνει από άλλη εταιρία...
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Συμφωνα με ξενα sites το i30 facelift εχει αρχισει να παραγεται στην Τσεχια απο Ιουνιο 2010. Σε σχετικη μου ερωτηση σε εκθεση της Hyundai μου είπαν οτι i30 στην εκδοση style υπαρχουν ετοιμοπαραδοτα και εχουν εισαχθει Αυγουστο του 2010 χωρις ομως ναι ειναι facelift... **Μηπως ο Δαβαρης φροντιζει να ξεφορτωθει κανενα μεγαλο στοκ και μας πουλαει ψεματακια; **Για να θυμηθουμε και αυτη τη περιπτωση: http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=15&t=36897
Εννοείται ότι έχει μεγάλο στοκ. Άλλωστε για αυτό φημίζεται ο Δάβαρης. Πάντα είχε παράδοση στις 15 μέρες.
Και θα συνεχίσει να φέρνει i30 που δεν είναι facelift, γιατί δουλεύει με συμφωνίες μεγάλων ποσοτήτων.Συμπερασμα: Υποψηφιοι αγοραστες i30. To νου σας τι θα σας πουλησουν. Ελέγχουμε το ετος κατασκευης του αυτοκινητου που παμε να κλεισουμε απαιτωντας απ' τον πωλητη να μας δωσει το VIN του οχηματος (στο VIN αναφερεται και τος ετος κατασκευης). Αλλιως μπορει να φορτωθουμε ενα 'ωραιο' ηλιοκαμμενο αυτοκινητο απ΄τα χωραφια-parking της Μανδρας Αττικης...
Πάντως εγώ, ειδικά μετά από αυτό που είχα πάθει τότε με το i30 που είχαν 2 χρόνια μέσα στον ήλιο και μου πούλησαν, εννοείται ότι δεν ξαναπαίρνω ποτέ ετοιμοπαράδοτο. Χίλιες φορές να περιμένω 2-3 μήνες και να έχω κάτι ολοκαίνουριο, παρά να το πάρω σε μια εβδομάδα και να μην ξέρω πότε κατασκευάστηκε και πόσο καιρό το είχαν στη μάντρα...
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Ο θόρυβος είναι εσωτερικός. Πιο πολύ αντιληπτός γίνεται αν κάθεσαι στα πίσω καθίσματα. Ο θόρυβος είναι πλαστικός. Ακούγεται σαν να τρίβονται πλαστικά, σαν να τρίζει.
Αφού ο θόρυβος είναι εσωτερικός τότε τα πράγματα είναι σχετικά απλά.
Θα κάνεις το κόλπο που κάνω και εγώ. Βάζω κάποιον στο πίσω κάθισμα και του λέω την ώρα που εγώ οδηγώ να ψηλαφίσει και να αφουγκραστεί, να βρει που είναι ο θόρυβος.
Αν βρει την πηγή τότε ο θόρυβος θα σταματήσει... Το ποιο πιθανό είναι να ακούγεται από κάποιο κλιπάκι ή από ζώνη ασφαλείας...Αν κάνεις το τεστάκι πες τα αποτελέσματα και σε εμάς!!!!
Κι εμένα κάνει ένα τριξιματάκι κάπου πίσω δεξιά (πίσω από το συνοδηγό, κάπου στο πίσω κάθισμα ακούγεται)...
Έχω αδειάσει το πορτ μπαγκάζ, και τώρα έβγαλα και την εταζέρα και θα κάνω δοκιμές για να το βρώ το άτιμο γιατί με τρελαίνει γενικά το παραμικρό τρίξιμο...
Όσο για τα υπόλοιπα τριξίματα (στο πλαστικό πάνω από το ταμπλό με τα κοντέρ -που έτριζε στις λακούβες ή ακόμα και όταν το κούναγα με το χέρι, και στην ηλιοροφή - πίσω δεξιά είτε ανοικτή είτε κλειστή), μάλλον αντιμετωπίστηκαν στο service που έγινε και τα είχα επισημάνει σαν παρατηρήσεις.
-
Ο χρήστης Petrolabatos έγραψε:
Γεια χαρά σε όλους.
Πήρα το i30 τον Ιούνιο του 2010 και είμαι γενικά ευχαριστημένος. Ξεκαθαρίζω εξαρχής ότι δεν ξέρω πολλά από αυτοκίνητα και παρακαλώ για επιείκεια.
Το πρώτο μου αυτοκίνητο ήταν Toyota Corolla 1.3 LiftBack του 1993. Το έχω ακόμα. Πρόκειται για σκύλο και παρά τα τρομερά προβλήματα ευστάθειας (τρομερές τάσεις υπερστροφής και κάκιστη συμπεριφορά στους πλευρικούς ανέμους) δεν χάλασε ποτέ.
Το i30 είναι φυσικά άλλη αίσθηση. Περάσανε και 15 χρόνια και τα αυτοκίνητα βελτιωθήκανε. Δεν έχω οδηγήσει άλλο σύγχρονο όχημα και δεν μπορώ να συγκρίνω, είναι και νωρίς να κρίνω.
Και τώρα τα άσχημα μαντάτα (με μια γρήγορη ματιά στα fora διαπίστωσα ότι κι άλλοι είχαν παροδικά το ίδιο πρόβλημα).
Στους 7 μήνες από την αγορά του, ξαφνικά ένα ωραίο (τρόπος του λέγειν) πρωί ... νεκρό.
Μπαταρία εντελώς άδεια.
Βάζω μπρος με καλώδια, πάω στο επίσημο service, μου λένε κάτι ξέχασες ανοιχτό, μου αλλάζουν τη μπαταρία (δωρεάν, ένεκα η εγγύηση) με άλλη ολοκαίνουργια και φεύγω ήσυχος.
Ήσυχος τρόπος του λέγειν, γιατί δεν είχα ξεχάσει φως ανοιχτό (έχω και θεοσκότεινο υπόγειο πάρκινγκ και θα το 'βλεπα) και διότι όταν δεν έχω απάντηση στο ερώτημα 'τι έφταιξε;' δεν ησυχάζω.
Μετά από σαράντα μέρες περίπου, πάλι τα ίδια. Νεκρό, μπαταρία άδεια κτλ. Τονίζω ότι σε καμιά από τις δύο περιπτώσεις δεν ήταν ακινητοποιημένο πάνω από 24 ώρες.
Ξανά στο service, αυτή τη φορά το κρατάνε όλη μέρα και νύχτα (με το συναγερμό) και μου λένε ότι δεν βρίσκουν κανένα πρόβλημα, δεν υπάρχει διαρροή, το δυναμό φορτίζει κανονικά κτλ.
Ακόμα δεν έχω απάντηση στο 'τι έφταιξε;' και συνεπώς δεν ησυχάζω.
Θα εκτιμήσω οποιαδήποτε βοήθεια. Υπάρχει κάτι συγκεκριμένο να κάνω; Όσοι τυχόν είχαν το ίδιο πρόβλημα, τους ξαναπαρουσιάστηκε; Πώς το λύσανε; Ενας φίλος σε αυτό το forum έλεγε για πλαφονιέρα. Ήταν σίγουρα αυτό;
Κατά τα λοιπά δεν έχω προβλήματα. Ούτε θορύβους ούτε τίποτα (και να έχω θορύβους μάλλον δεν θα μου κάνουν εντύπωση, η Corolla τρίζει πλέον ολόκληρη!).
Χαιρετώ σας.Κι εγώ είχα Corolla αγορασμένο 3/5/1988 γκρί. Σκυλί, και χωρίς Service που το είχε η μητέρα μου πριν από εμένα, 5 χρόνια δεν έπαθε τίποτα. Εγώ το πρόσεχα βέβαια πολύ, με το service manual του, και τα υπόλοιπα καλούδια του (mp3, usb, ηχεία και tweeter pioneer κτλ. μέχρι που το πούλησα το 2009 για να πάρω το i30!!
-
Ο χρήστης harisnikolop έγραψε:
Κάποιος που έχει κάνει το δεύτερο σέρβις( του 2ου χρόνου) για να πει τιμές στο περίπου?255€ στην ΛΑΜΔΑ (αν και δεν θα πρότεινα σε κανέναν το συγκεκριμένο συνεργείο!!)
Το service περιλαμβάνει αλλαγή λαδιών, αλλαγή φίλτρου λαδιού, αέρα, a/c, αλλαγή μπουζί, και αλλαγή υγρών φρένων.
1,5 ώρα δουλειά είναι. Βέβαια αν πας στη ΛΑΜΔΑ ίσως χρειαστεί να το κρατήσουν 5 μέρες.
Hyundai i30