-
Ο χρήστης Farmakopoios έγραψε:
Ελπίζω του χρόνου την ανοιξη η (όποια) κυβέρνηση να έχει ένα καλύτερο σχέδιο αντιμετώπισης των πυρκαγιών
Ετσι οπως παμε του χρονου δεν θα χρειαστουνε μετρα για αντιμετωπιση πυρκαγιων..
Ναι καλα....
Θα καψουν τα Αλσακια πρωτα και μετα τις γλαστρες στα μπαλκονια μας.... -
μαλεα Βουλγαρακη πηγες στην ολυμπεια να πεις την μαλακια σου πηγαν να σε λιντσαρουν και εφυγες αρων αρων και τωρα το βραδυ,συμαζευετηκες στις δηλωσεις σου.
αστα διαλια ελεεινε εμετικε!!!
κι αλλος βγηκε απ'τη ντουλαπα!
-
άρχισαν και φίλοι απο το εξωτερικό που τους ξέρω από άλλα φόρουμ να ανησυχούν και να με ρωτούν τι γίνεται...
-
Το φλέγον ερώτημα είναι το εξής: ο Μητσικώστας θα αγγίξει το θέμα;
Δηλαδή, θα δούμε Μητσικώστα με μουτσούνα Ευαγγελάτου, τριχούλες στα χέρια και κάσκα πυροσβέστη πάνω από την περούκα με την χωρίστρα του Ευαγγελάτου να δίνει οδηγίες για την κατάσβεση....; -
άρχισαν και φίλοι απο το εξωτερικό που τους ξέρω από άλλα φόρουμ να ανησυχούν και να με ρωτούν τι γίνεται...
Πες τους:'Καναμε ενα BBQ και ξεφυγε λιγο...'
-
Ο χρήστης fabiawrc έγραψε:
μαλεα Βουλγαρακη πηγες στην ολυμπεια να πεις την μαλακια σου πηγαν να σε λιντσαρουν και εφυγες αρων αρων και τωρα το βραδυ,συμαζευετηκες στις δηλωσεις σου.αστα διαλια ελεεινε εμετικε!!!
Προβλέπω ότι επόμενο εμετικό τρισάθλιο σκουλίκι που θα πάει και καλά να συμπαρασταθεί ,να τον πίανουν αιχμάλωτο και να της μαζεύει για όλους τους άλλους...
-
Ο Πολύδωρος που είναι στα πόδια γρήγορος...
-
Ο χρήστης Patrinos έγραψε:
Μπορεί να σας φανει περίεργο στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας καθώς επέστρεφα στο σπίτι μου συνάντησα περιπολία 10 πεζών αστυνομικών.Περίπου στις 12-1 το βράδυ έξω απο το Α.Τ Ν.Φιλαδέλφειας καμιά 20αριά πεζοί αστυνομικοί βρίσκονταν σε αναμονή. (προφανώς περιμέναν καμιά κλούβα για να τους μεταφέρει κάπου.)
-
Βασικά επειδή πρωτοανέφερα το θέμα με το στρατό ,νομίζω οτι το πράγμα παρατράβηξε χωρίς λόγο κ κάποιες απόψεις κ από τις 2 πλευρές παρεξηγήθηκαν.Με το στρατό απλά θεωρώ οτι θα υπήρχε μια βοήθεια παραπάνω κ χάρις στην οργάνωσή του,έστω κ την υποτυπώδη,ίσως να είχαν σωθεί κάποιοι που άδικα απανθρακώθηκαν γιατί κανείς δεν τους βοήθησε!Νομίζω κανείς δεν θα ήθελε ανειδίκευτους φαντάρους να ψήνονται στις φλόγες,αλλά όλοι θα προτιμούσαν κάποια ΡΕΟ να απομάκρυναν τους ανήμπορους έστω από τις επικίνδυνες περιοχές,να στήσουν σκηνές ή να εξυπηρετούν με οποιοδήποτε τρόπο όπως πολύ σωστά ειπώθηκε κ παραπάνω.Κ όχι να αγγαρέψουμε πάλι τους φαντάρους χωρίς να μας φταίνε σε τίποτα,αλλά από τη στιγμή που υπάρχει έλλειψη ανθρώπων της κρατικής μηχανής ικανών να βοηθήσουν στην περιοχή τι λύση θα μπορούσε να υπάρξει?
-
σκεφτόμουν κάτι τόσο απλό στο δρόμο...
αν έχεις 10-15 σπιτάκια...φτιάχνεις ένα χωριό...
Τώρα κάηκαν... δηλαδή ένα χωριό με όνομα, κατοίκους και ιστορία εξαφανίζεται έτσι απλά!Απλή, παιδική σκέψη αλλά ανατριχιαστική...
-
O ρολος του στρατου ειναι συμαντικος στην προλυψη τετοιων καταστροφων.
Πριν το καλοκαιρι βαλε τους φανταρους να φρεσκαρουν τις αντιπυρικες ζωνες, να κοψουν κανα δεντρο, να φτιαξουν κανα αναχωμα, να μαζεψουν τα χωρτα και το καλοκαιρι που θα πιασει φωτια -εσκεμενα η αυτοαναφλεξη- το εργο της κατασβεσης θα ειναι ποιο ευκολο.
Και θα μπορουν να χρισημοποιησουν και τα μηχανηματα του στρατου.Οταν πιασει φωτια και η τελευταια φωρα που εγινε εργο αντιπυρικης προστασειας ηταν επι Χουντας, το μονο που μπορει να κανει ο στρατος ειναι να προσθεσει μερικα 18χρονα στη λιστα με τους νεκρους.
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Καλά τα λέει ο Χρήστος ρε, υπερβάλλω. Υπερβάλλω γιατί όμως; Πρέπει η τιμωρία να είναι παραδειγματική όπως λες κι εσύ. Δηλαδή, ισόβια κα τίποτα λιγότερο. Παράλογο είναι να το απαιτώ αυτό το πράγμα; Ή φασιστικό;
δεν ξέρω τι προβλέπει ο νόμος για τον εμπρησμό αλλά αν μιλάμε για εμπρησμό εκ προθέσεως με 60+ νεκρούς, υλικές ζημίες αξίας δισεκατομμυρίων
-
Ο χρήστης SirGus έγραψε:
σκεφτόμουν κάτι τόσο απλό στο δρόμο...αν έχεις 10-15 σπιτάκια...φτιάχνεις ένα χωριό...
Τώρα κάηκαν... δηλαδή ένα χωριό με όνομα, κατοίκους και ιστορία εξαφανίζεται έτσι απλά!Απλή, παιδική σκέψη αλλά ανατριχιαστική...
Δεν καηκαν μονο χωρια με 10-15 σπιτακια....
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Μα Σπύρο τότε θα σε πουν φασίστα.
και καλά θα κάνουν.
Μέχρι τη μέση του '2' καλά το πήγαινες. Απο εκει και πέρα η εφαρμογή το νόμου σε όλη του την αυστηρότητα αρκεί. Τα άλλα είναι τουλάχιστον γραφικότητες
Είδες στο είπα εγώ.
Χρήστο ορισμένες φορές ίσως να πρέπει για παραδειγματισμό να υπάρξουν υπερβολές.
Καλά τα λέει ο Χρήστος ρε, υπερβάλλω. Υπερβάλλω γιατί όμως; Πρέπει η τιμωρία να είναι παραδειγματική όπως λες κι εσύ. Δηλαδή, ισόβια κα τίποτα λιγότερο. Παράλογο είναι να το απαιτώ αυτό το πράγμα; Ή φασιστικό;
Αν πρόσεξες δε διαφωνούμε, απλά λέω ότι η αυστηρή εφαρμογή των νόμων που σίγουρα θα υπάρχουν (αλλά δε βαριέσαι τώρα το παιδί ήταν καλό το είπαν στις ειδήσεις οι γειτόνισσες) έχει καταντήσει να ονομάζεται φασισμός.
Και ας μας απαντήσουν ειλικρινά όσοι γράφουν εδώ μέσα, δεν υπήρξαν στιγμές που να είπατε τη κλασσική πλέον φράση, 'Παπαδόπουλο που θέλουμε';Εχει περασει απο το μυαλο μου.
Αλλα θα ναι χειροτερα...
Περα απο τις υποδομες που εφτιαξαν.... Εκαναν κ αλλα... Οχι τοσο ευχαριστα. -
Ο χρήστης Wagner669 έγραψε:
Δεν καηκαν μονο χωρια με 10-15 σπιτακια....
δεν είπα αυτό!
Σαν σκέψη παρτο... -
Οταν λεμε οργανωση και οργανωμενη πολιτεια και οχι ΚΟΛΟΜΒΙΑ σαν αυτη που ζουμε για εμενα ισχυει.
την θερινη περιοδο ο καθε δημος εχει σε 24ωρο περιπολα με ασυρματο ανα 2 ατομα οι οποιοι θα ειναι ειτε σε part time μορφη φοιτητες,νεοι του Δημου ή μονιμοι....
για αποψιλωση,κρουνους .ζωνες κτλ δεν επεκτεινωμαι,εννοειται.
τωρα σε καταστοφες οπως αυτη που ζουμε.φωναζεις στρατο με οχηματα μεριμνας να φροντιζουν για ποσιμο νερο και τροφη σε αστεγους,καθως και οχηματα νοσοκομειακης περιθαλψης
φωναζεις ψυχολογους επιτοπου για στηριξη οσο ειναι δυνατο αυτο.το να στελνεις φανταρους να σβηνουν την φωτια δεν λεει τιποτα..με γυμνα χερια δεν σβηνει η φωτια ,ουτε με φτιαρια και κλαδια...
επειτα σαν πυροσβεστικη εχεις κανει προ πολλου επι χαρτου χαραξη δρομων προσβασης και σε συνεργασια με δημους,υφροφορες για ανεφοδιασμο.επισης καθε χωριο σε περιπτωση φωτιας θα εχει ορισει σε συνεργασια με το πυρ.σωμα δυο ντοπιους που ξερουν καλα την περιοχη...
καλα το αρχηγειο να ξερει στον χαρτη την περιοχη και τους δρομους αλλα οταν φτανει το οχημα στο χωριο επικρατει πολλες φορες πανικος απο μπλοκαρισμενους δρομους κτλ...
απλα βηματα που μου ειρθαν τωρα..τα γιδια που πληρωνονται τα κανουν αυτα?
τωρα κατι πολυδωρακια και βουλγαρακια και υποψηφια βουλευτακια καλα θα κανουνε να το βουλωνουνε τετοιες ωρες ..αυτοι και τα Πασοκια τα εχουνε κανει ετσι τα πραγματα.
αλλα δεν φταινε αυτοι..ο λαος που δεν ξεσηκωνεται. -
Ο χρήστης SirGus έγραψε:
σκεφτόμουν κάτι τόσο απλό στο δρόμο...αν έχεις 10-15 σπιτάκια...φτιάχνεις ένα χωριό...
+οο
Δύσκολο να διαβάσω 50++ σελίδες που γράφτηκαν από την προηγούμενή μου σύνδεση.
Κατ' αρχήν ευχαριστώ όλους σας για το ενδιαφέρον. Μπορώ να πω ότι δεν νοιώθω οργή, αγανάκτηση ή άλλα έντονα αισθήματα, ίσως μόνον λύπη. Λύπη για τους ανθρώπους που χάθηκαν. Λύπη γιατί χάθηκαν χωρίς λόγο. Δεν χάθηκαν παλεύοντας με τη φωτιά, δεν χάθηκαν σε πόλεμο. Χάθηκαν στο αποχαυνωμένο νεοελληνικό μπάχαλο του 'αδειάστε τα χωριά σας κι αφήστε τα να καούν' κι όχι το Ελληνικό πνεύμα της πεθεράς μου 'εδώ είναι το σπίτι μου κι εγώ δεν πάω πουθενά', ενώ οι γιοί της παραθερίζουν.
Έφυγα όπως είχα προγραμματίσει, αλλά γύρισα αμέσως πίσω μόλις κατάλαβα τι γινόταν. Και περίμενα. Περίμενα το Δήμαρχο, το Νομάρχη, το Βουλευτή, τον Πολιτικό, την Κρατική Μηχανή τέλος πάντων, να με καλέσει μαζί με συμπολίτες μου να πάμε να πολεμήσουμε. Ας μας πήγαιναν με δυο – τρία λεωφορεία κι ένα φορτηγό καλάμια να παλέψουμε με τη φωτιά, να μην την αφήσουμε την καριόλα να περάσει βόσκοντας σε χέρσα χωράφια.
Ναι, καλά. Χρειάστηκε να καούν δεκάδες άνθρωποι, εκατοντάδες σπίτια, να σβηστούν από το πρόσωπο της Γης δεκάδες χωριά, για ν’ ακούσουμε από ΕΝΑΝ Δήμαρχο την απάντηση 'μα δεν θέλουμε να πάμε πουθενά' στην ερώτηση του δημοσιογραφίσκου 'έχετε οδό διαφυγής;' Απάντηση που επαναλάμβανε, ενώ ο μαλάκας συνέχιζε 'κι αν καείτε;' 'δεν είναι σημαντικότερη η ανθρώπινη ζωή;'.
Όχι ρε ηλίθιε, δεν είναι. Σημαντικότερη είναι η επιβίωση της Κοινωνίας. Αλλά τι να ξέρεις εσύ;Τελευταία φορά την Ανδρίτσαινα την έκαψε ο Ιμπραήμ, είπε ο Δήμαρχος. Όχι, δεν θα την αφήσουμε να ξανακαεί, συνέχισε.
ΒΑΣΤΑ, ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑ. Βάστα, μπας και ξανασωθεί εκεί ο Ελληνισμός.
-
Δειτε εξωφυλλο...
http://a16.g.akamai.net/7/16/30245/v1/contra.download.akamai.com/30245/newspapers/27082007/thematch_l.jpg
Ποσο τραγικοι και εκτος τοπου ειναι καποιοι ανθρωποι -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
+οο
Κατ' αρχήν ευχαριστώ όλους σας για το ενδιαφέρον. Μπορώ να πω ότι δεν νοιώθω οργή, αγανάκτηση ή άλλα έντονα αισθήματα, ίσως μόνον λύπη. Λύπη για τους ανθρώπους που χάθηκαν. Λύπη γιατί χάθηκαν χωρίς λόγο. Δεν χάθηκαν παλεύοντας με τη φωτιά, δεν χάθηκαν σε πόλεμο. Χάθηκαν στο αποχαυνωμένο νεοελληνικό μπάχαλο του 'αδειάστε τα χωριά σας κι αφήστε τα να καούν' κι όχι το Ελληνικό πνεύμα της πεθεράς μου 'εδώ είναι το σπίτι μου κι εγώ δεν πάω πουθενά', ενώ οι γιοί της παραθερίζουν.
Έφυγα όπως είχα προγραμματίσει, αλλά γύρισα αμέσως πίσω μόλις κατάλαβα τι γινόταν. Και περίμενα. Περίμενα το Δήμαρχο, το Νομάρχη, το Βουλευτή, τον Πολιτικό, την Κρατική Μηχανή τέλος πάντων, να με καλέσει μαζί με συμπολίτες μου να πάμε να πολεμήσουμε. Ας μας πήγαιναν με δυο – τρία λεωφορεία κι ένα φορτηγό καλάμια να παλέψουμε με τη φωτιά, να μην την αφήσουμε την καριόλα να περάσει βόσκοντας σε χέρσα χωράφια.
Ναι, καλά. Χρειάστηκε να καούν δεκάδες άνθρωποι, εκατοντάδες σπίτια, να σβηστούν από το πρόσωπο της Γης δεκάδες χωριά, για ν’ ακούσουμε από ΕΝΑΝ Δήμαρχο την απάντηση 'μα δεν θέλουμε να πάμε πουθενά' στην ερώτηση του δημοσιογραφίσκου 'έχετε οδό διαφυγής;' Απάντηση που επαναλάμβανε, ενώ ο μαλάκας συνέχιζε 'κι αν καείτε;' 'δεν είναι σημαντικότερη η ανθρώπινη ζωή;'.
Όχι ρε ηλίθιε, δεν είναι. Σημαντικότερη είναι η επιβίωση της Κοινωνίας. Αλλά τι να ξέρεις εσύ;Τελευταία φορά την Ανδρίτσαινα την έκαψε ο Ιμπραήμ, είπε ο Δήμαρχος. Όχι, δεν θα την αφήσουμε να ξανακαεί, συνέχισε.
Γεια σου ililia και καλωσήρθες πάλι!!! Ανησυχήσαμε φίλε και χαίρομαι που είσαι καλά.Ελπίζω προσωπικά να μην είχες κάποιου είδους απώλειες, αν κι εμεις ακόμα, που ήμαστε απο πολύ μακριά, πιστεύω οτι έχουμε **απωλέσει πραγματικά πολλά **.Πόσο μάλλον εσυ και οι συντοπίτες σου.....
Ας μας πήγαιναν με δυο – τρία λεωφορεία κι ένα φορτηγό καλάμια να παλέψουμε με τη φωτιά, να μην την αφήσουμε την καριόλα να περάσει βόσκοντας σε χέρσα χωράφια.
Αν ισχύει το bold, (που δεν έχω λόγο ν΄αμφιβάλλω, τα μέτωπα τέτοιων πυρκαγιών δεν καλπάζουν αποκλειστικά μέσα απο πυκνά δάση), είναι ενας λόγος παραπάνω που ο Στρατός θα έπρεπε να είχε αναλάβει απο νωρίς ουσιαστικότερη δράση.
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
+οο
Καταστροφικές Πυρκαγιές - Πλημμύρες - Θεομηνίες