-
Θα σας διηγηθώ χθεσινο-βραδινό περιστατικό για να δείτε πόση βλακεία κυκλοφορεί τριγύρω μας:
Τόπος: Στρατόπεδο του Ελληνικού Στρατού στο Αιγαίο (σε προηγούμενες σελίδες έχω αναφέρει ποιο).
Μέρα/ώρα: 26/07/2007 μεταξύ 20:30-22:30 (δεν πρόσεξα την ακριβή ώρα).
Σκηνικό: Ενώ βρίσκομαι σε περίπολο με έναν άλλο φαντάρο και πλησιάζουμε στην κεντρική πύλη, βλέπουμε έναν απο τους δύο σκοπούς της πύλης να πετάει το αναμμένο τσιγάρο του έξω από την πύλη πάνω σε χόρτα. Αμέσως του κάνω παρατήρηση και η απάντησή του: 'Αφού δεν είναι ξερά (που δεν ίσχυε), τι ανησυχείς;' Επιμένουμε και μας λέει: 'Το έχω επαναλάβει πολλές φορές στο εξοχικό μου χωρίς πρόβλημα, οπότε τι ανησυχείτε;'
**Σημείωση: **Ο διάλογος εκτυλίχθηκε μπροστά στον αρχιφύλακα πύλης (επιλοχίας αν θυμάμαι καλά) που δεν είπε τίποτα.
Έξτρα πληροφορίες: Το ίδιο πρωί ο διοικητής μας είχε αναφέρει ότι βρισκόμαστε σε κόκκινο συναγερμό για φωτιές λόγω της αυξημένης θερμοκρασίας. Επίσης, όταν αναλάβαμε υπηρεσία (στις 20:00) ο αξιωματικός υπηρεσίας μας ενημέρωσε ότι υπάρχουν πληροφορίες ότι θα γίνουν απόπειρες εμπρησμού το βράδυ και να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά για την περίπτωση φωτιάς.
Το κερασάκι στην τούρτα: Οι σκοποί της πύλης εκτελούν την υπηρεσία τους με γεμιστήρα πάνω στο όπλο όπου οι τρεις πρώτες σφαίρες είναι άσφαιρες (ή κάτι τέτοιο, δε θυμάμαι ακριβώς) και οι υπόλοιπες δεκαπέντε είναι κανονικές. Ο εν λόγω φαντάρος στις 23:00 κατά την αλλαγή σκοπών αγνόησε την εντολή του δεκανέα αλλαγής 'Γεμιστήρα αφαιρέσατε' και προχώρησε απευθείας στην εντολή 'Δις στον αέρα οπλίσατε-πυροδοτήσατε', πυροβολώντας μέσα στην βληματοδόχο. Όπως μπορείτε να φανταστείτε, επικράτησε μία μικρή αναστάτωση στο στρατόπεδο μέχρι να εξακριβωθεί από που προερχόταν ο πυροβολισμός.
Συμπέρασμα: Η βλακεία δεν έχει όρια και είναι ανίκητη.
Αποτέλεσμα: Το καμάρι του Ελληνικού Στρατού τιμωρήθηκε με 8 ημέρες φυλακή για τον πυροβολισμό αλλά συνεχίζει να νοιώθει σίγουρος πετώντας αναμμένα τσιγάρα αριστερά-δεξιά -
Ένα άρθρο της ελευθεροτυπίας που ίσως βρείτε ενδιαφέρον: Το δάσος ζωνταντεύει και μέσα από φωτιές
και ένα από το βήμα: Το Λεκανοπέδιο μπορεί να ξαναζήσει!
-
Νεες φωτιες.....
Μπαχαλο το κρατος...... -
-
Απο τις φωτιες του Αιγιου
http://www.uploadpod.com/img/90366513
http://www.uploadpod.com/img/60148983
http://www.uploadpod.com/img/28293173 -
Νυχτωσε απο τις 5 το απογευμα
-
Φωτια σε εξελιξη μεταξυ Σκαραμαγκα-δ/στηριων
-
Αυτές τις μέρες ήμουνα διακοπές στα παράλια Κατερίνης - Λάρισας.
Είχε ανάψει μια φωτιά στα Πιέρια όρη αρκετά κοντά στην περιοχή που ήμασταν και μιας και ο άνεμος φυσούσε προς εμάς δίνανε και πέρνανε τα σενάρια διαφυγής αν τελικά η φωτιά αυτή μας απειλούσε...
Ευτυχώς η φωτιά έσβησε χωρίς απώλειες ζωών - σπιτιών. Ευτυχώς.
Τις επόμενες μέρες κάναμε ένα tour στις γειτονικές παραλίες. Όταν βρισκόμασταν σε έναν δασικό επαρχιακό δρόμο είχα μπροστά μου ένα φορτηγάκι εμπορίας ψαριών. Ο οδηγός κάπνιζε και είχε το χέρι με το τσιγάρο έξω από το παράθυρο!
ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΤΟ ΠΕΤΑΞΕ
Σε δασικό δρόμο που απέχει 3-4 χιλιόμετρα από το κοντινότερο χωριό πέταξε το τσιγάρο του χωρίς να σκεφτεί τις συνέπειες. Και να σκεφτείς ότι ήτανε και κάτοικος της περιοχής!!!
Στην αρχή σκέφτικα να του κάνω σήμα να σταματήσει και να του την πώ
αλλά επειδή είχα και την οικογένεια μέσα μάλλον δεν θα ήταν και το καλύτερο παράδειγμα για τα παιδιά να βλέπουν τον μπαμπά τους να παίζει ξύλο με έναν μ@#$κα.
Φυσικά έχω κρατήσει το νούμερο του οχήματος και σκέφτομαι να κάνω καταγγελία.
Το θέμα είναι πως θα αποδείξω το συμβάν μιας και οι μόνοι μάρτυρες είναι η οικογένειά μου;;;;
Εσείς πως θα αντιδρούσατε σε παρόμοια περίπτωση -
Σταματησες να σβησεις το τσιγαρο;
-
Ο χρήστης klong έγραψε:
Αυτές τις μέρες ήμουνα διακοπές στα παράλια Κατερίνης - Λάρισας.
Είχε ανάψει μια φωτιά στα Πιέρια όρη αρκετά κοντά στην περιοχή που ήμασταν και μιας και ο άνεμος φυσούσε προς εμάς δίνανε και πέρνανε τα σενάρια διαφυγής αν τελικά η φωτιά αυτή μας απειλούσε...
Ευτυχώς η φωτιά έσβησε χωρίς απώλειες ζωών - σπιτιών. Ευτυχώς.
Τις επόμενες μέρες κάναμε ένα tour στις γειτονικές παραλίες. Όταν βρισκόμασταν σε έναν δασικό επαρχιακό δρόμο είχα μπροστά μου ένα φορτηγάκι εμπορίας ψαριών. Ο οδηγός κάπνιζε και είχε το χέρι με το τσιγάρο έξω από το παράθυρο!
ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΤΟ ΠΕΤΑΞΕ
Σε δασικό δρόμο που απέχει 3-4 χιλιόμετρα από το κοντινότερο χωριό πέταξε το τσιγάρο του χωρίς να σκεφτεί τις συνέπειες. Και να σκεφτείς ότι ήτανε και κάτοικος της περιοχής!!!
Στην αρχή σκέφτικα να του κάνω σήμα να σταματήσει και να του την πώ
αλλά επειδή είχα και την οικογένεια μέσα μάλλον δεν θα ήταν και το καλύτερο παράδειγμα για τα παιδιά να βλέπουν τον μπαμπά τους να παίζει ξύλο με έναν μ@#$κα.
Φυσικά έχω κρατήσει το νούμερο του οχήματος και σκέφτομαι να κάνω καταγγελία.
Το θέμα είναι πως θα αποδείξω το συμβάν μιας και οι μόνοι μάρτυρες είναι η οικογένειά μου;;;;
Εσείς πως θα αντιδρούσατε σε παρόμοια περίπτωσηΗ μαρτυρια της γυναικας σου ειναι δυνατη , νομικοιιιιιιι.........
Δυο φορες που εκανα παρατηρηση τα ακουσα κανονικα απο δυο αλληταραδες . Καλυτερα να το αποφευγεις , δεν ξερεις ποτε σε τι ανθρωπο εχεις πεσει .
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Σταματησες να σβησεις το τσιγαρο;Σωστός !!!
Όχι δεν σταμάτησα γιατί κυνήγησα το αυτοκίνητο να του πάρω την πινακίδα και να τον σταματήσω.
Τελικά πήρα την πινακίδα αλλά δεν τον σταμάτησα, για ευνόητους λόγους.
Εκεί ο δρόμος είχε συνεχείς στοφές και μία λωρίδα ανά κατεύθυνση και να γύριζα πίσω ήταν δύσκολο να βρώ το ακριβές σημείο που πέταξε το τσιγάρο.
Άσε που, αν σταματούσα, έκλεινα όλη την λωρίδα και κινδύνευα να με στουκάρει ο επόμενος και να έχει και δίκιο. -
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
Η μαρτυρια της γυναικας σου ειναι δυνατη , νομικοιιιιιιι.........
Δυο φορες που εκανα παρατηρηση τα ακουσα κανονικα απο δυο αλληταραδες . Καλυτερα να το αποφευγεις , δεν ξερεις ποτε σε τι ανθρωπο εχεις πεσει .
Έχεις δίκιο, το πιο συνηθισμένο είναι να αρνηθεί τα πάντα και να ζητήσει και τα ρέστα. Τελικά το μόνο που θα είναι εμφανές στο δικαστήριο είναι ότι ξεκίνησα έναν καυγά
Και εγώ πιστεύω ότι μια επώνυμη καταγγελία είναι ότι καλύτερο. -
Ρε παιδια καιγεται η Πεντελη ή καποια αλλη περιοχή στα Β.Π. ?
-
Συμφωνα με in.gr πυρκαγια ξεσπασε σε δασικη εκταση στη Ν.Πεντελη
-
Καίγεται όλη η δυτική πλευρά της Πεντέλης!!!
Είδα το ξεκίνημα και πήρα τηλέφωνο την γυναίκα μου στις 10:00 περίπου!
Μέχρι να πάω Αγ. Στέφανο η φωτιά ήταν ανεξέλεγκτη!!!!Ολοκληρώθηκε ο κύκλος! Και τα τρια βουνά της Αττικής κάηκαν!
Εύχομαι να έχουν καεί αυθαίρετες βίλες!!!
-
Aυτη τη στιγμη δυστηχως βλεπω την πυρκαγια απο το παραθυρο του γραφειου μου.....
-
Ολοκληρώθηκε ο κύκλος! Και τα τρια βουνά της Αττικής κάηκαν!
Μπα οχι ακομη....ο Λυκαβητος εχει μεινει...Ε, μαλλον του χρονου αν τι γλιτωσει φετος...Τι να πω... ΜΗΔΕΝ...
-
Στην Αγία Παρασκευή έχει μαυρίσει ο ουρανός και αναπνέουμε δύσκολα (φυσάει πολύ σήμερα). Αδημονώ να βγει το κυβερνητικό τζιμάνι και να δηλώσει ότι έχει κι άλλα βουνά η Αττική.
-
Απο το σπίτι μου ο καπνός φαίνεται να βγαίνει από όλη την Πεντέλη!!!!
-
Η θέα στην άνοδο της Συγγρού είναι τρομαχτική!
Καταστροφικές Πυρκαγιές - Πλημμύρες - Θεομηνίες