-
Γιατί ρε Πέτρο; Σκατά έμαθαν οι Έλληνες; ΟΚ, μπορεί να έχεις δίκιο.
Σε όλη τη δυτική Ευρώπη, την οποία οι Έλληνες θαυμάζουν για το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών, τους μισθούς, το βιοτικό επίπεδο, τις ελευθερίες κλπ, τί ποσοστά παίρνουν τα αριστερά κόμματα; Και αυτοί σκατά και αλάτι δηλαδή; Οι Ολλανδοί, οι Βέλγοι, οι Λουξεμβουργιανοί, οι Γερμανοί, οι Σουηδοί, οι Νορβηγοί, οι Φινλανδοί, οι Ισπανοί, οι Ελβετοί, οι Αυστριακοί.........;;;; Για ξανασκέψου το λίγο. -
Εσύ σκέψου.
Πότε η πλειοψηφία των Ελλήνων ψήφισαν σκεπτόμενοι τη Φινλανδία, τη Σουηδία, το Βέλγιο, ή και την Αυστρία, την Ιρλανδία; Ποιος τους ΜΙΛΗΣΕ σοβαρά για αυτές τις χώρες; Ποιος πολιτευτής δοκίμασε να μοιάσει σε αυτές τις χώρες; Ποιος ψηφοφόρος τίμησε αυτόν τον πολιτευτή και ποιος τον αποδοκίμασε; -
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Εσύ σκέψου.
Πότε η πλειοψηφία των Ελλήνων ψήφισαν σκεπτόμενοι τη Φινλανδία, τη Σουηδία, το Βέλγιο, ή και την Αυστρία, την Ιρλανδία; Ποιος τους ΜΙΛΗΣΕ σοβαρά για αυτές τις χώρες; Ποιος πολιτευτής δοκίμασε να μοιάσει σε αυτές τις χώρες; Ποιος ψηφοφόρος τίμησε αυτόν τον πολιτευτή και ποιος τον αποδοκίμασε;Ποτέ. Το θέμα, Πέτρο, είναι αν υπάρχουν αναλογίες σε αυτό που κάνουμε οι Έλληνες με εκείνους τους λαούς. Οχι να κάνουμε ότι κάνουν κι εκείνοι.
Τα αριστερά κόμματα έχουν αξαφανισθεί. Όπως και οι διαχωριστικές γραμμές. Λόγω του ότι καμία ιδεολογία δεν καλύπτει τις σύγχρονες συνθήκες. Και ο κόσμος εκφράζεται, αυτόματα, με συντηρητισμό. Άλλωστε ο άνθρωπος είναι κατά βάση συντηρητικό όν. Του αρέσει να μην βλέπει πολλές αλλαγές στο περιβάλλον του. Αλλιώς φοβάται.
-
Για την αριστερά μιλάμε τώρα ή για την επίπεδο της πολιτικής ζωής ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ στα συγκεκριμένα κράτη;
Σκοπός είναι να ανέβει το επίπεδο των ελληνικών κομμάτων εξουσίας στο επίπεδο αυτών που συζητάμε.
Αλλά η επιλογή της αριστεράς ως ιδεολογίας και κυβερνητικής διεξόδου ούτε γι' αστείο δεν μπορεί να συζητηθεί. Τα ποσοστά των ΚΚ της Ευρώπης είναι περίπου όσο χαμηλά είναι και στην Ελλάδα ή και χαμηλότερα [εξαίρεση η Ιταλία ίσως], αυτό είπα.
Όσον αφορά το επίπεδο των άλλων κομμάτων, αυτό είναι χαμηλό, αλλά ψηλότερο από αυτό της δεκαετίας του 80. Αφού, ως γνωστόν, όλα γίνονται στην Ελλάδα με διαφορά 20-40 ετών σε σχέση με τον υπόλοιπο δυτικό κόσμο -> κανόνας με ελάχιστες εξαιρέσεις. Ε, αν δεις αριστερή επικράτηση (λέμε τώρα) το 2010 σε κάποιες χώρες, μπορείς να περιμένεις ως το 2030-2050 για να τη δεις κι εδώ. -
Αρα αναζητάμε την Αριστερά! Δε μπορώ παρά να συμφωνήσω σε αυτό kouk.
Δε θα τη βρούμε όμως κάτω από λαπαδιασμένα αποφάγια που ξανασερβίρονται ως φιλελεύθερες ψαροκροκέτες - ειδικά όταν προσπαθούν να μας πείσουν ότι ανακάλυψαν την Αμερική και τετραγώνισαν τον κύκλο (ίσως όχι ακόμη το τελευταίο, αλλά θα προσπαθήσουμε στην επόμενη τετραετία με 'λαϊκή εντολή').
edit
Αλλά επειδή είμαστε off-topic, αν προσέξατε ήδη οι ίδιοι κυβερνώντες επαίρονται ότι δεν τιμωρήθηκαν για τις φωτιές. Αυτά προς γνώση και συμμόρφωση των 'πυροπαθών'.
-
Το επίπεδο της πολιτικής και των κατοίκων έχει σχέση (άμεσα) με τις πολιτικές τους επιλογές.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Aν σε μια παρέα 10 ατόμων που τρώνε σε ένα οινομαγειρείο, οι 8 είναι ήρεμοι και, μολονότι το φαΐ δεν είναι άριστο, τουλάχιστον τους χορταίνει, ενώ οι 2 φωνάζουν τον μετρ και ουρλιάζουν γιατί περίμεναν με 3,5 ευρώ για τη μπριτζόλα να τους φέρουν t-bone steak, γαρνιτούρα φρέσκα μανιτάρια του δάσους, πατάτες σωτέ σε βούτυρο γάλακτος και αγιωργίτικο αντί για ένα χύμα μισόκιλο, ο τρίτος παρατηρητής θα νομίσει ότι το οινομαγειρείο είναι τραγικό. Οι 8/10 όμως δεν έχουν ίδια άποψη κι ας μένουν σιωπηλοί.
Oι οποίοι 8 είναι πεινασμένοι και τρώνε προχθεσινές μπριζόλες αφημένες δίπλα στα σκουπίδια για να πάρουν εσάνς.
`
Το οινομαγειρείο 'Η Ελλάς' το βρίζουμε, αλλά δεν είναι τόσο χάλια.To oινομαγειρείο δεν είναι τόσο χάλια επειδή έχει ωραίο περιβάλλον, μαζεύει ωραίο κόσμο κλπ. Αλλά ο μάγειρας είναι χάλια!
Και εν πάσει περιπτώση, ακόμη και ωραίο να το θεωρείς, πρέπει να ζητάμε κάτι ακόμα καλύτερο!
-
charmak66
ασφαλώς! Η γκρίνια είναι εθνικό σπορ των Ελλήνων. Ψυχοφθόρο, αλλά και κινητήρια δύναμη των πάντων. Αυτό γιατί δεν υπάρχει πρόγραμμα, αλλά αυτοσχεδιασμός και κινήσεις της τελευταίας στιγμής.kouk
ναι, και αυτό ισχύει για όλα τα κόμματα. Δηλαδή δεν θα δεχθώ ότι τα κόμματα εξουσίας έχουν ως οπαδούς φανατικούς και τυφλούς, ενώ τα άλλα κόμματα έχουν οραματιστές ιδεολόγους. Αυτό είναι ένα ρομαντικό παραμύθι. Οι περισσότεροι [όχι όλοι βέβαια] 'οραματιστές' την κάνουν για κόμματα εξουσίας αν τους δοθεί κάποιο ξεροκόμματο ή διάγουν βίο ίδιο με αυτό των οπαδών άλλων κομμάτων, ενταγμένοι πλήρως στο σύστημα που κατηγορούν.Edit:
και επιτέλους! Ας μας πει κάποιος τι έκαναν οι αριστεροί πολιτικοί για το καλό της χώρας, όποτε τους δόθηκε η ευκαιρία να κυβερνήσουν!
Τί έκανε το ΚΚΕ επί της συγκυβέρνησης το 1989; Πώς βοήθησε, ποιες ήταν οι τομές, ποιες οι προτάσεις; Αλλά ας δεχθούμε ότι το ΚΚΕ είναι παλαιών αρχών, ότι δεν μπορούσε να κάνει ό,τι ήθελε συγκυβερνώντας με ένα συντηρητικό κόμμα, ότι η κυβέρνηση εκείνη ήταν ημιθανής λόγω της υστερόβουλης απλής αναλογικής του Ανδρέα Παπανδρέου [πράγμα που αποδεικνύει ότι τέτοια εκλογικά συστήματα είναι αναποτελεσματικά στην Ελλάδα].ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΤΑ ΠΟΛΥΔΙΑΦΗΜΙΣΜΕΝΑ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ ΟΤΑΝ ΜΕΤΑΠΗΔΗΣΑΝ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΕΛΑΒΑΝ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΙΚΑ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΑ;
Δαμανάκη, Μπίστης, Ανδρουλάκης, Βούγιας και άλλοι;
Τους γοήτευσε η κουτάλα (καθόλου απροσδόκητο κατά την ταπεινή μου γνώμη) ή απλώς διαπίστωσαν ότι δεν είναι δυνατόν να εφαρμόσεις θεωρίες ανεδαφικές σε πραγματικές συνθήκες; Ή από διαμάντια έγιναν κάρβουνο μέσα σε μερικούς μήνες;Κατανοώ ότι αυτά που γράφω είναι τουλάχιστον ενοχλητικά, αλλά δεν είμαι πολιτικός ή δημοσιογράφος για να χαμογελάω και να αποφεύγω να θίξω κάποια πράγματα λόγω πολιτικού κόστους. Αν ο koutsan επιθυμεί να με προσβάλλει, ας το κάνει. Δικαίωμά του είναι.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Εξαρτάται τι εννοείς φως. Σε γενικές γραμμές είμαι ευχαριστημένος από την διακυβέρνηση της χώρας από ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουν γίνει σημαντικά λάθη ένθεν και ένθεν, απλά ότι θεωρώ ότι η πολιτική τους κινείται στα πλαίσια του εφικτού και του ρεαλιστικού.Σοβαρά είσαι ευχαριστημένος ; Από τί ;
Από την διάθεση των κονδυλίων της ΕΕ ;
Από τα σκάνδαλα χρηματιστηρίου , ομολόγων ;
Από τις απίστευτες ρεμούλες που γίνονται συνεχώς , σε κάθε τομέα του Δημοσίου και από κάθε υπάλληλο ;
Από το υδροκέφαλο κράτος ;
Από την αστυφιλία και την ερήμωση των επαρχιών ;
Από την αποβιομηχάνοποίηση ;
Από την εξωτερική πολιτική ;
Από την διαχείριση Εθνικών θεμάτων ( Κύπρος και σχέδιο Αννάν , εδραίωση καθεστώτους γκρίζων ζωνών στο Αιγαίο , σκόπια κλπ ) ;
Από την ποιότητα και την παροχή ( αυτή καθ' αυτήν ) της παιδίας ;
Από τη διαχείριση του εργατικού δυναμικού ;
Από τη διαχείρση του ενστόλου προσωπικού και κατ' επέκτασιν τις Ενοπλες Δυνάμεις μας ;
Από το ασφαλιστικό σου ταμείο ;
Από την διαχείριση του εθνικού μας πλούτου ( φυσικοί πόροι , δάση , νερά , αιολική/ηλιακή ενέργεια , ορυκτός πλούτος ) ;
Από τι ;
Δεν έχουν κάνει κάποια λάθη. Έχουν κάνει κάποια σωστά και κατά την ταπεινή μου άποψη είτε κατά λάθος είτε υπό το βάρος της γενικής κατακραυγής είτε υπό την πίεση της ΕΕ.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Η πλάκα είναι ότι οι αριστεροί, οι οποίοι δεν εφαρμόζουν στον προσωπικό τους βίο αυτά που ευαγγελίζονται για τους άλλους (όχι, όχι, δεν θα χάνω ευκαιρία να το λέω, όσο κι αν ενοχλε....
Ε μη βγάλεις και κάλους στα δάχτυλα από το πληκτρολόγιο : είναι κρίμα να ταλαιπωρείσαι για να καταγγέλεις την μειοψηφική 'αριστερή ιντελιγκένσια'
Ένας ήταν ο Μαρίνος στη δεκαετία του 80 με την αρθογραφία του για τα ουρητήρια της Ολυμπιακής και τη φαλκίδευση της ιστορίας από τους 'ηττημένους' της αριστεράς και ο άλλος είσαι εσύ, γνήσιος συνεχιστής του, με τον πάντα επίκαιρο καταγγελτικό σου λόγο που εκφράζει όλους τους νοικοκυραίους αυτού του τόπου
Επ! Είσαι άδικος koutsan.
Η γνώμη του καθενός από εμάς, δεν εκφράζει κανέναν άλλον, παρά μόνο τον ίδιο.Τι θες να πεις με αυτό?
Και αν η γνώμη σου ομοιάζει με αυτή του Παττακού λες να διστάσω να το πω μήπως με πουν άδικο?
Οι συγκρίσεις είναι αναπόφευκτες και η φράση 'Η γνώμη του καθενός από εμάς, δεν εκφράζει κανέναν άλλον, παρά μόνο τον ίδιο' υπενθυμίζει το αυτονόητο αλλά δεν παίρνει θέση επί της ουσίας, παραμένοντας επιδερμικά στο 'επί της διαδικασίας'... -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Aν σε μια παρέα 10 ατόμων που τρώνε σε ένα οινομαγειρείο, οι 8 είναι ήρεμοι και, μολονότι το φαΐ δεν είναι άριστο, τουλάχιστον τους χορταίνει, ενώ οι 2 φωνάζουν τον μετρ και ουρλιάζουν γιατί περίμεναν με 3,5 ευρώ για τη μπριτζόλα να τους φέρουν t-bone steak, γαρνιτούρα φρέσκα μανιτάρια του δάσους, πατάτες σωτέ σε βούτυρο γάλακτος και αγιωργίτικο αντί για ένα χύμα μισόκιλο, ο τρίτος παρατηρητής θα νομίσει ότι το οινομαγειρείο είναι τραγικό. Οι 8/10 όμως δεν έχουν ίδια άποψη κι ας μένουν σιωπηλοί.Ορθόν αλλά εδώ έχουμε την περίπτωση να πληρώνει 30 ευρώ και αντί για μπριτζόλα έστω , να τους φέρνουν να φάνε αγγουροντομάτα ( με έμφαση στο αγγούρι ). Δεν είναι ίδιο. Τώρα γιατί δεν διαμαρτύρονται οι άλλοι 8 ... Ο Θεός και η ψυχή τους ή μάλλον η τσέπη τους .
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Στην χώρα κατά περιόδους υπάρχει έντονη 'ψήφος διαμαρτυρίας' -η χαρά του κάθε μικρού κόμματος.Αναπόφευκτα, ακολουθούνται από εποχές όπου οι ψηφοφόροι των δύο κομμάτων εξουσίας συσπειρώνονται, οπότε οι μικροί παίρνουν τα @@ τους και πασχίζουν να μπουν στην βουλή.
Πάμε ένα στοίχημα ότι στις επόμενες βουλευτικές το ποσοστό των δύο μεγάλων θα είναι ακόμα μεγαλύτερο από σήμερα;
Το πιστεύω και εγώ. Ο βασικός λόγος θα είναι οι παροχές προς τα κομματόσκυλα ή τους δυσαρεστημένους , παροχές που θα τις πληρώσουμε μέχρι τις μεθεπόμενες εκλογές ή και πιο αργά.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Γιατί ρε Πέτρο; Σκατά έμαθαν οι Έλληνες; ΟΚ, μπορεί να έχεις δίκιο.
Σε όλη τη δυτική Ευρώπη, την οποία οι Έλληνες θαυμάζουν για το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών, τους μισθούς, το βιοτικό επίπεδο, τις ελευθερίες κλπ, τί ποσοστά παίρνουν τα αριστερά κόμματα; Και αυτοί σκατά και αλάτι δηλαδή; Οι Ολλανδοί, οι Βέλγοι, οι Λουξεμβουργιανοί, οι Γερμανοί, οι Σουηδοί, οι Νορβηγοί, οι Φινλανδοί, οι Ισπανοί, οι Ελβετοί, οι Αυστριακοί.........;;;; Για ξανασκέψου το λίγο.Τι σχέση έχει η Ελλάδα με αυτές τις χώρες , έστω στις υποδομές και όχι στο επίπεδο λειτουργίας του κράτους. Εάν υπάρξει πολιτικός που να δείξει - όχι να την κάνει , δεν θα περιμένω τόσο - θα τον στηρίξω με όλη μου την ψυχή ανεξαρτήτως της παρατάξεώς του. Θα μπω όλος στην κάλπη υπέρ του.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
kouk
ναι, και αυτό ισχύει για όλα τα κόμματα. Δηλαδή δεν θα δεχθώ ότι τα κόμματα εξουσίας έχουν ως οπαδούς φανατικούς και τυφλούς, ενώ τα άλλα κόμματα έχουν οραματιστές ιδεολόγους. Αυτό είναι ένα ρομαντικό παραμύθι. Οι περισσότεροι [όχι όλοι βέβαια] 'οραματιστές' την κάνουν για κόμματα εξουσίας αν τους δοθεί κάποιο ξεροκόμματο ή διάγουν βίο ίδιο με αυτό των οπαδών άλλων κομμάτων, ενταγμένοι πλήρως στο σύστημα που κατηγορούν.Δηλαδή πιστεύεις ότι το ποσοστό των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ ( κυρίως ) που το ψηφίζουν όχι γιατί έχουν όραμα αλλά γιατί τους βόλεψε στο Δημόσιο ο ΑΠ , είναι κάτω από 60% ;
-
Ας μην το πιάσω αυτό το θέμα γιατί θα πέσουν νταμάρια. Μπορεί να χαρακτηριστώ και Πατακός ή Γλύξμπουργκ.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ας μην το πιάσω αυτό το θέμα γιατί θα πέσουν νταμάρια. Μπορεί να χαρακτηριστώ και Πατακός ή Γλύξμπουργκ.Ε , και ;
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Η πλάκα είναι ότι οι αριστεροί, οι οποίοι δεν εφαρμόζουν στον προσωπικό τους βίο αυτά που ευαγγελίζονται για τους άλλους (όχι, όχι, δεν θα χάνω ευκαιρία να το λέω, όσο κι αν ενοχλε....
Ε μη βγάλεις και κάλους στα δάχτυλα από το πληκτρολόγιο : είναι κρίμα να ταλαιπωρείσαι για να καταγγέλεις την μειοψηφική 'αριστερή ιντελιγκένσια'
Ένας ήταν ο Μαρίνος στη δεκαετία του 80 με την αρθογραφία του για τα ουρητήρια της Ολυμπιακής και τη φαλκίδευση της ιστορίας από τους 'ηττημένους' της αριστεράς και ο άλλος είσαι εσύ, γνήσιος συνεχιστής του, με τον πάντα επίκαιρο καταγγελτικό σου λόγο που εκφράζει όλους τους νοικοκυραίους αυτού του τόπου
Η γνώμη του καθενός από εμάς, δεν εκφράζει κανέναν άλλον, παρά μόνο τον ίδιο.Τι θες να πεις με αυτό?
Και αν η γνώμη σου ομοιάζει με αυτή του Παττακού λες να διστάσω να το πω μήπως με πουν άδικο?
Οι συγκρίσεις είναι αναπόφευκτες και η φράση 'Η γνώμη του καθενός από εμάς, δεν εκφράζει κανέναν άλλον, παρά μόνο τον ίδιο' υπενθυμίζει το αυτονόητο αλλά δεν παίρνει θέση επί της ουσίας, παραμένοντας επιδερμικά στο 'επί της διαδικασίας'...Το αν θα διστάσεις, ή όχι, δεν το ξέρω. Ούτε και με ενδιαφέρει, για να είμαι ειλικρινής.
Αλλά επειδή η γνώμη μου μπορεί να 'μοιάζει' με του οποιουδήποτε, δεν σημαίνει ότι εγώ ταυτίζομαι με εκείνον.
Αν λοιπόν, δεν διστάσεις, και με προσβάλεις, κανένα πρόβλημα. Θα είσαι, προφανώς, προετοιμάσμένος για την ανάλογη απάντηση.Α! Και φυσικά η απάντησή σου είναι άτοπη και άσχετη με την δική μου! Δεν αναφέρθηκα στο θέμα που συζητάγαμε αλλά στην δική σου τοποθέτηση!
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Οι συγκρίσεις είναι αναπόφευκτες και η φράση 'Η γνώμη του καθενός από εμάς, δεν εκφράζει κανέναν άλλον, παρά μόνο τον ίδιο' υπενθυμίζει το αυτονόητο αλλά δεν παίρνει θέση επί της ουσίας, παραμένοντας επιδερμικά στο 'επί της διαδικασίας'...Το αν θα διστάσεις, ή όχι, δεν το ξέρω. Ούτε και με ενδιαφέρει, για να είμαι ειλικρινής.
Αλλά επειδή η γνώμη μου μπορεί να 'μοιάζει' με του οποιουδήποτε, δεν σημαίνει ότι εγώ ταυτίζομαι με εκείνον.
Αν λοιπόν, δεν διστάσεις, και με προσβάλεις, κανένα πρόβλημα. Θα είσαι, προφανώς, προετοιμάσμένος για την ανάλογη απάντηση.Α! Και φυσικά η απάντησή σου είναι άτοπη και άσχετη με την δική μου! Δεν αναφέρθηκα στο θέμα που συζητάγαμε αλλά στην δική σου τοποθέτηση!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Το αν θα διστάσεις, ή όχι, δεν το ξέρω. **Ούτε και με ενδιαφέρει, για να είμαι ειλικρινής.**Αλλά επειδή η γνώμη μου μπορεί να 'μοιάζει' με του οποιουδήποτε, δεν σημαίνει ότι εγώ ταυτίζομαι με εκείνον.
Αν λοιπόν, δεν διστάσεις, και με προσβάλεις, κανένα πρόβλημα. Θα είσαι, προφανώς, προετοιμάσμένος για την ανάλογη απάντηση.Τα 2 bold τοποθετημένα αντίστροφα με εκφράζουν απόλυτα
-
Μπήκα να δω τι απάντησε ο Μήτσος κι ένα έχω να σας πω:
Απαντάτε σε λάθος θέμα ρέεεεεεεεεεεεεεεεεεεε
Καταστροφικές Πυρκαγιές - Πλημμύρες - Θεομηνίες